hirdetés

Társasházak kezelése, közös képviselet,20 év gyakorlattal

Hajdu István e.v

06/306451781


hirdetés

Társasházkezelés 20 év tapasztalatával

Profitcsapat Euro Kft


hazkezelo55@gmail.com

A Momentum határozatot nyújtott be a Parlamentben az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról

EU - 2024-03-27

Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Momentum határozati javaslatot nyújtott be az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról.

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

Befektetés - 2024-03-27

A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává

Az antibiotikum-rezisztencia terjesztéséért felelős DNS-szakaszt azonosítottak a szalmonellában

A szalmonellabaktérium két olyan DNS-szakaszát azonosították az Agrár-biotechnológia és precíziós nemesítés az élelmiszerbiztonságért Nemzeti Laboratórium kutatói (Agrár-biotechnológia NL), amelyek felelősek az antibiotikum-rezisztencia baktériumok közötti terjesztéséért - tájékoztatta a Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) az MTI-t szerdán.

A humán- és állategészségügy egyik legjelentősebb problémája az antibiotikum-rezisztencia gyors terjedése, ennek megoldásában vesznek részt az Agrár-biotechnológia NL Mikrobiológiai szekciójának kutatói. A közelmúltban a rezisztens szalmonella bélbaktérium genetikai állományában két olyan DNS-szakaszt sikerült azonosítaniuk, amelyek révén a rezisztenciát okozó gének más baktériumfaj sejtjébe is átjutnak, így terjesztve az antibiotikum-ellenálló képességet baktériumokban - olvasható a közleményben.

Tizenkét év fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki majdnem halálra verte élettársát

...kontra - 2024-03-27

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek nem jogerősen, és tizenkét év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki egy balta fokával többször megütötte élettársa fejét.

Belga miniszter: az Iszlám Állam Horászán jelenti a legnagyobb dzsihadista fenyegetést Belgiumra nézve

Ajánljuk - 2024-03-27

- Az Iszlám Állam Horászán (ISKP) közép-ázsiai terrorcsoport jelenti a legnagyobb dzsihadista fenyegetést Belgiumra nézve - mondta Paul Van Tigchelt belga szövetségi igazságügyi miniszter a VRT flamand nyelvű műsorszolgáltatónak adott nyilatkozatában.

Fővárosi Közgyűlés - V. Naszályi Márta szerint Sára Botond főispán törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul

Belföld - 2024-03-27

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester úgy látja, hogy Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján V. Naszályi Márta azt mondta: Sára Botond sorozatos törvénysértései miatt úgy döntött, a legfőbb ügyészhez fordul. Hozzátette: a főispán folyamatosan figyelmen kívül hagyja a polgármester és a kerület jegyzőjének jelzéseit a képviselő-testület fideszes többségének törvénysértései miatt, és eltűri, hogy a szociális ellátásra fordítandó összeget "átlapátolják egy fideszes közalapítványba", amelynek működése nem átlátható.

A gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta egy férfi, vádat emeltek ellene

Pro... - 2024-03-27

- Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 35 éves, fegyverneki férfivel szemben, aki egy, a vármegyében lévő idősek otthonában egy idős nőt többször is bántalmazott.

Kína alapos vizsgálatot kért Pakisztántól a kínai áldozatokat is követelő terrortámadás ügyében

- Kína határozottan elítéli a kínai áldozatokat is követelő keddi pakisztáni terrortámadást, és arra kéri Pakisztánt, hogy a lehető leghamarabb alaposan vizsgálja ki az esetet - nyilatkozta a kínai külügyminisztérium szóvivője szerdán.

Csaknem 600 flakon hamis mosószert találtak a pénzügyőrök egy osztrák furgonban

Fogyasztóvédelem - 2024-03-27

Csaknem 600 flakon hamis mosószert találtak a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú furgonban, amelyet az M1-es autópálya Concó pihenőhelyén ellenőriztek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán.

Leállították a Baltimore-i hídomlásban eltűnt emberek utáni kutatást

Olvastuk - 2024-03-27

A hatóságok kedden helyi idő szerint az esti órákban leállították a kutatást Baltimore-i hídomlásban eltűnt hat ember után, akiket feltételezett halálos áldozatnak nyilvánítottak.