hirdetés

Társasházak kezelése, közös képviselet,20 év gyakorlattal

Hajdu István e.v

06/306451781


hirdetés

Társasházkezelés 20 év tapasztalatával

Profitcsapat Euro Kft


hazkezelo55@gmail.com

Holland hírszerzés: Kína kibertámadásai, a dzsihadisták és a politikai szélsőségek jelentik a legnagyobb veszélyt az ország biztonságára

Vélemény - 2024-04-23

A kínai állam kibertámadásai, a dzsihadisták és a politikai szélsőségek jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot Hollandiában - állapította meg a holland hírszerző szolgálat (AIVD) kedden kiadott jelentésében.

Kortárs üvegművészeti kiállítás nyílik a Klebersberg Kultúrkúriában

Programajánló - 2024-04-22

Kortárs üvegművészeti kiállítás nyílik szerdán a Klebersberg Kultúrkúriában csaknem hatvan üvegművész, köztük tíz MOME üvegszakos hallgató részvételével. A 6. GlasSpring "The Glass is Forever - Az üveg örök!" című kiállítás megnyitóján adják át az okleveleket az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára felkerült üvegművesség magyarországi képviselőinek.

Az EU bővítése és nyitott belső határai mellett foglalt állást Szlovénia és négy szomszédos ország államfője

EU - 2024-04-22

Az Európai Unió bővítése és nyitott belső határai mellett foglaltak állást Szlovénia és négy szomszédjának államfői a szlovéniai Brdo pri Kranjuban tartott hétfői találkozójukon.

Natasa Pirc Musar szlovén, Sulyok Tamás magyar, Alexander Van der Bellen osztrák, Sergio Mattarella olasz és Zoran Milanovic horvát államfő hangsúlyozta az EU előnyeit, de egyben rámutatott az előtte álló kihívásokra és néhány szükséges változtatásra is.
A szlovén államfő az ország uniós tagságának 20. évfordulója alkalmából látta vendégül a szomszédos országok elnökeit egy informális találkozón.

Kálmán Olga: Balog Zoltán kiszivárgott beszéde lehet a bizonyíték az orbáni pedofilhálózat működésére

Vélemény - 2024-04-22

Egy kiszivárgott beszéd szerint Orbán Viktor volt minisztere és lelkésze, Balog Zoltán püspök maga ismerte be egy lelkészi konferencián, hogy nemcsak a bicskei pedofilsegítő, K. Endre elnöki kegyelmében játszott főszerepet. Szavai arra a gyanúra adnak okot, hogy más bűnözők – köztük egy pályázati csalás elkövetője – is Balogtól reméltek segítséget. Balog úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években számos ember kegyelme érdekében járt el, akiket elítélt a bíróság.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel az Orbán-kormánytól: Kik álltak még K. Endre kegyelme mögött? Balog Zoltán valóban beavatkozhatott a magyar igazságszolgáltatás működésébe? K. Endrén kívül voltak még elítélt bűnözők, köztük pedofilok és pedofilsegítők, akiknek elnöki kegyelméért Balog Zoltán lobbizott? Hány pedofil bűnöző úszta meg a börtönt az orbáni pedofilhálózat ténykedése miatt?

Árnyékkormány: Az orosz és kínai kémek betelepítésével az Orbán-kormány nemcsak a magyarok megélhetését, hanem a biztonságát is veszélyezteti

Kedvezményeket ad az Orbán-kormány az orosz és a kínai vendégmunkásoknak, amit a két ország titkosszolgálati hírszerzői is kihasználhatnak. Ez komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A Dobrev Klára vezett Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány ezzel nemcsak a magyarok megélhetését, hanem a biztonságát is veszélyezteti. Nem elég, hogy soha nem látott mennyiségű EU-n kívüli vendégmunkás érkezik Magyarországra, és nem egyszer rúgnak ki miattuk magyar munkásokat, ugyanazzal a lendülettel orosz és kínai kémeket is telepítenek közénk.

Az Egyesült Államok Képviselőháza 89 milliárd eurós segélycsomagot hagyott jóvá

Külföld - 2024-04-22

z Egyesült Államok Képviselőháza 89 milliárd eurós segélycsomagot hagyott jóvá Ukrajna, Izrael és Tajvan számára a több hónapos belső viszály leküzdésére. A szavazást 311-112 szavazattal fogadták el. Az Ukrajnának nyújtott segélyről szóló törvényjavaslat minden olyan módosítását, amely csökkentette volna a segélyt, a szavazás előtt elutasították.

Egy ritka szombati ülésen az Egyesült Államok Képviselőháza összeült egy sarkalatos döntés meghozatalára: az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 89 milliárd eurós külföldi segélycsomag jóváhagyása.

Ukrajna kifogyott a fegyverekből, és arra figyelmeztetett, hogy ha nem kap többet szövetségeseitől, Oroszország nagy előrelépést tesz.

A helyzet egyre súlyosabbá válásával a kétpárti támogatás döntő jelentőségűvé vált, annak ellenére, hogy a republikánusok által ellenőrzött Házon belül több hónapos belső viszályok dúltak.

Eurostat: valamelyest ismét növekedett a menedékjog iránti kérelmek száma az EU-ban

EU - 2024-04-22

Januárban 85 855 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában, ez 3 százalékkal több az egy évvel korábbinál (83 310), és meghaladja a decemberi adatot (77 755) is - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.

A januári menekültügyi adatokat tartalmazó jelentés szerint a vizsgált hónapban 7180 volt azon nem uniós állampolgárságú menedékkérők száma, akik korábbi elutasítást követően ismételten benyújtották a kérelmüket, ez az adat novemberben 6375, decemberben 5595 volt, továbbá 1 százalékkal meghaladja a tavaly januári (7265) számokat.

A Baszk Nacionalista Párt nyerte a helyhatósági választásokat a régióban

Külföld - 2024-04-22

- A Baszk Nacionalista Párt (PNV) nyerte a helyhatósági választásokat az északkeleti spanyol régióban a hétfőn közölt, a külföldi szavazatok összeszámolásáig még nem hivatalos végeredmény szerint.

A 2,2 millió lakosú tartományt 2012 óta kormányzó liberális konzervatív párt 27 mandátumot nyert a 75 fős autonóm parlamentben, így a kormányalakításhoz koalíciót kell alakítania.

Izraeli-palesztin - Lemondott az izraeli katonai hírszerzés vezetője

Benyújtotta lemondását hétfőn Aharon Haliva, az izraeli katonai hírszerzés vezetője, mert nem tudta megakadályozni a Hamász palesztin terrorszervezet támadását 2023. október 7-én.

Csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával

Fontos - 2024-04-22

Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával.

Egy most terjedő emailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy "MNB által támogatott" víruskezelő programot töltsenek le - közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági sem vállalati ügyfelek számára.