Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1947 találatból.

Megállapodtak az EU intézményei az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról

Ajánljuk - 2019-03-26

Megállapodtak az általános járműbiztonsági rendelet felülvizsgálatáról kedden az Európai Unió társjogalkotó szervei, és így több új biztonsági technológiát is kötelezővé tesznek 2022-től a kontinensen piacra bocsátott járművekben.


Deep Purple-koncert lesz decemberben Budapesten

Ajánljuk - 2019-03-25

) - Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik - közölte a szervező Live Nation hétfőn.

Art Capital - Régi és új álmok címmel rendezik meg idén a fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-20

Régi és új álmok címmel nyílik meg május 25-én Szentendrén a 4. Art Capital képzőművészeti fesztivál, amelyen 14 helyszínen 16 tematikusan összekapcsolódó, kiemelt tárlat látható szeptember 1-ig

Gémosz: akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően

Ajánljuk - 2019-03-19

Akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően 2019-ben - mondta Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

A cseljabinszki óta a legnagyobb meteorit égett el a Bering-tenger fölött

Ajánljuk - 2019-03-18

Az oroszországi Cseljabinszk fölött hat évvel ezelőtt felrobbant meteorit óta a legnagyobb űrszikla égett el a közelmúltban a Bering-tenger fölött Kamcsatka félszigete közelében.

Március végén ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

Ajánljuk - 2019-03-17

Március utolsó hétvégéjén Kecskeméten ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, kezdetben hazai résztvevőkkel szervezték, de 1992-ben már nemzetközi volt a fesztivál.

A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte el a Global Fine Art Awards egyik közönségdíját

Ajánljuk - 2019-03-14

- A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens forradalom. Kortárs ukrán művészet című, 2018-as tárlata nyerte el a Global Fine Art Awards You-2 elnevezésű közönségdíját.

Hétvégén indul a tavaszi szezon a fővárosi állatkertben

Ajánljuk - 2019-03-13

Hétvégén indul a tavaszi szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol többek között látványetetés, állatbemutatók, cápasuli, valamint sok állatkölyök várja a közönséget.

Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szezonális újdonságok és különprogramok mellett az állatkertben számos állatkölyökkel várják a közönséget. A két orángutánkölyök, a gorillabébi, a kis elefánt mellett zebracsikó, sörényeshangyász-kölykök, valamint az ősszel született, ritkának számító aranyhasúmangábé-csemetét is megtekinthetik az érdeklődők.

Az amerikai repülésügyi hatóság módosításokat ír elő a Boeingnek, de nem állítja le a 737 típusú repülőgépeket

Ajánljuk - 2019-03-12

- Az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) hétfőn bejelentette, hogy módosításokat írt elő a Boeing repülőgépgyártó cégnek az Etiópiában balesetet szenvedett repülőgép típusára, de nem állítja le e gépek repülését.

MNB: az élelmiszerek növelték az inflációt februárban

Ajánljuk - 2019-03-11

- Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Várhegyi Judit azt mondta, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.

Meteogyógyász: a tavaszi fáradtság a szokásosnál is megterhelőbb lesz

Ajánljuk - 2019-03-08

- A tavaszi fáradtság időszaka a szokásosnál is megterhelőbb lesz a szervezetre idén - hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 aktuális csatornán pénteken.

Felfüggesztette a Magyar Adósságrendező Zrt. tevékenységét a jegybank

Ajánljuk - 2019-03-06

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti Magyar Adósságrendező Zrt.-nek, hogy bármilyen a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet végezzen. A társasággal szemben a jegybank büntető feljelentést tett és az adatvédelmi hatósághoz is fordult.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a Magyar Adósságrendező Zrt. több, magyar nyelven is elérhető honlapon népszerűsíti szolgáltatását.

A zrt. meghatározott díj ellenében az adósok megbízásából és nevében eljárva tárgyal különböző pénzügyi intézményekkel azért, hogy azok módosítsák az adott ügyfelekkel megkötött korábbi szerződéseket. A társaság azonban nem rendelkezik az MNB engedélyével pénzügyi közvetítői, alkuszi tevékenység végzésére Magyarországon.

OVF: több mint ezer zsák hulladékot szedtek össze a Felső-Tisza egy kilométerén

Ajánljuk - 2019-03-05

A vízügyi igazgatóságok lassan állandósuló problémája az árhullámokkal érkező és a hullámtereket elborító kommunális hulladék kezelése. Különösen sok PET palack érkezik a Felső-Tisza magyarországi szakaszára a Tiszán Ukrajna illetve a Szamoson, Krasznán Románia területéről.

Ujj Mészáros Károly filmjét is díjazták a Fantasporto filmfesztiválon

Ajánljuk - 2019-03-04

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című thrillerét forgatókönyvéért, Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét pedig speciális effektusaiért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon Portugáliában - közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap.

Hitelminősítés - Felminősítette Görögországot a Moody's

Ajánljuk - 2019-03-03

- Javította Görögország államadós-osztályzatait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a görög gazdasági reformprogram sikerével és az erőteljes költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy a hazai valutában és devizában fennálló görög államadósság-kötelezettségek besorolását két fokozattal, az eddigi "B3"-ról "B1"-re emelte.

Az új osztályzat kilátása stabil.

Nébih: már 12 megyében van tűzgyújtási tilalom

Ajánljuk - 2019-03-01

Újabb öt megyére terjesztették ki a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, így az március elsejétől már összesen 12 megyére érvényes - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház

Ajánljuk - 2019-02-28

A fegyvervásárláshoz szükséges ellenőrzések kiszélesítéséről fogadott el törvénytervezetet az amerikai képviselőház.

The Washington Post: leállította az orosz trollgyár tevékenységét az amerikai kibervédelem a félidős választások napján

Ajánljuk - 2019-02-27

Az amerikai kibervédelmi parancsnokság a tavaly őszi félidős választások napján blokkolta a hírhedt szentpétervári orosz trollgyár internet-hozzáférését, és ezzel leállította tevékenységét - jelentette internetes felületén a The Washington Post.

KSH: nőtt a népességszám természetes fogyása tavaly

Ajánljuk - 2019-02-26

Nőtt a népességszám természetes fogyása 2018-ban, miután a halálozások száma emelkedett, a születéseké pedig csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Brexit - Brit sajtó: London és Brüsszel is halasztási terveken dolgozik

Ajánljuk - 2019-02-25

Hétfői brit sajtóértesülések szerint a brit kormány és az Európai Unió is a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását célzó terveken dolgozik, arra az esetre, ha a következő néhány hétben nem sikerül érdemi előrelépést elérni a Brexit feltételrendszeréről folyó vitában.