Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1988 találatból.

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Ajánljuk - 2019-05-20

Csaknem másfél kilós, százezer ausztrál dollárt (20 millió forintot) érő aranyrögöt talált egy hobbikutató az Ausztrália nyugati részén fekvő Kalgoorlie környékén.

Cannes - A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját

Ajánljuk - 2019-05-19

- Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át vasárnap.

Cannes - Elton John jelenlétében mutatták be a róla készült életrajzi filmet a fesztiválon

Ajánljuk - 2019-05-18

A kötelező szmoking helyett a hátán ezüst strasszokkal díszített zakóban és szív alakú napszemüvegben érkezett Elton John csütörtök este Cannes-ba a róla készült életrajzi film, a Rocketman bemutatójára, a művet versenyen kívül vetítették a fesztiválon.

EP-választás - Nem jogsértő a szavazóköri eredmények pártok általi közzététele

Ajánljuk - 2019-05-15

- Nem jogsértő, ha az európai parlamenti (EP-) választás napján a szavazóköri eredményeket a pártok közzéteszik még a hivatalos előzetes tájékoztató eredmények megjelenése előtt, mert a tiltás csak a Nemzeti Választási Irodára (NVI) vonatkozik.

Több mint 300 új kötet az idei, jubileumi Ünnepi Könyvhéten

Ajánljuk - 2019-05-13

Több mint háromszáz kötet jelenik meg az idei jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhétre. A legnagyobb múltú könyves esemény új helyszínen, a Duna-korzón várja június 13-tól öt napon át várja az érdeklődőket.

A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményéhez a 2001-es Olvasás Éve óta 18. alkalommal kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok eseményei. Az Ünnepi Könyvhét ebben az évben június 13-tól 17-ig zajlik - közölte a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése hétfőn

Az európai lízingpiac tavaly 7,3 százalékkal nőtt, a magyar bővülési ütem ennek kétszerese volt

Ajánljuk - 2019-05-12

Folytatta a növekedést az európai lízingpiac 2018-ban, a végleges adatok szerint a kihelyezett összeg 7,3 százalékkal 355 milliárd euróra emelkedett, a tőkekintlévőség pedig 3 százalékkal 512 milliárd euróra gyarapodott.

Csillagászat napja - Országszerte távcsöves bemutatókkal várják az érdeklődőket szombaton

Ajánljuk - 2019-05-09

Szombaton lesz a csillagászat napja, ebből az alkalomból országszerte járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

Ab: választási kampányban nem csak jelöltállítás céljából lehet aláírást gyűjteni

Ajánljuk - 2019-05-08

A választási eljárásról szóló törvény nem tiltja a jelölő szervezetek számára, hogy választási kampányban a jelöltállításon kívül más célra aláírást gyűjtsenek - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán közzétett határozatában.

Áder: Magyarország megduplázta erdőterületeinek nagyságát

Ajánljuk - 2019-05-07

Magyarország megduplázta erdőterületeinek nagyságát 1921 óta, ami világviszonylatban is egyedülálló - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök kedden a Soproni Egyetem hallgatóinak tartott előadásában.

Áder János elmondta, hogy a trianoni szerződés következtében Magyarország erdőterületeinek mintegy nyolcvankilenc százalékát veszítette el, de a fenntartható erdőgazdálkodásnak köszönhetően 11-ről 21 százalékra nőtt mára az erdőterületek nagysága.

Munkácsy Mihály korai remekműve a BÁV művészeti aukcióján

Ajánljuk - 2019-05-07

- Munkácsy Mihály A bogrács című, korai remekműve mellett Szinyei Merse Pál, Márffy Ödön, Patkó Károly alkotásaira, valamint ékszerekre és ezüst műtárgyakra licitálhatnak az érdeklődők a BÁV művészeti aukcióján, amelyet május 14-én és 15-én tartanak Budapesten a MOM Kulturális Központban.

Felfüggesztette egy baranyai húsüzem működését a Nébih

Ajánljuk - 2019-05-06

- Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság hétfőn.

Műtárgyak éjszakája - Több mint száz programra várják a közönséget

Ajánljuk - 2019-05-05

- Workshopok, műhelylátogatások és filmvetítések is várják a Műtárgyak éjszakája látogatóit május 30-án 50 fővárosi helyszínen több mint 100 programmal.A sorozat célja, hogy bemutassa a műtárgyak sokszínűségét és közelebb hozza a műtárgyak, valamint a műkereskedelem világát a közönséghez - olvasható a szervezők közleményében.

Az OMV-Petrom szerint a romániai jogbizonytalanság nem teszi lehetővé a Fekete-tengeri gáz kitermelését

Ajánljuk - 2019-05-03

A jelenlegi romániai törvényi feltételek nem tesznek lehetővé egy több milliárd eurós beruházásról szóló döntést, amely a Fekete-tengeri Neptun-térség földgáztartalékainak kitermelését célozná - állapította meg az osztrák OMV-Petrom vállalat pénteken közzétett első negyedéves jelentésében.

Drágultak az üzemanyagok

Ajánljuk - 2019-05-01

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 405 forintra, a gázolajé 411 forintra nőtt.

Egy tinédzser minden idők legjobb amerikai középiskolás idejét futotta 100 méteren

Ajánljuk - 2019-04-30

- A 18 éves Matthew Boling 9.98 másodperccel minden idők leggyorsabb középiskolai 100 méteres futását produkálta.A houstoni jezsuita középiskolában tanuló, fehér bőrű atléta a hétvégén egy területi versenyen nyerte óriási fölénnyel a klasszikus sprintszámot.

Május 1-jétől ingyenesen elérhető az interneten az M3 csatorna

Ajánljuk - 2019-04-29

Május 1-jétől ingyenesen elérhető az interneten az M3 csatorna, a nézők így akkor nézhetik azt a műsort, amelyikhez kedvük van, amikor idejük van rá - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap archívumi osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Grigorij Szokolov ad zongoraestet a Müpában

Ajánljuk - 2019-04-28

- Beethoven és Brahms műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov zongoraművész hétfőn a budapesti Müpában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Azerbajdzsáni Nagydíj - Törölni kellett az első szabadedzést

Ajánljuk - 2019-04-26

Félbe kellett szakítani, majd teljes egészében törölték a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki első szabadedzését, miután a gyakorlás közben kiderült, hogy a bakui városi pályán nincsenek megfelelően rögzítve a csatornafedelek, amelyek így könnyen károkat okozhatnak a versenyautók padlólemezében.

Elkezdődött Pekingben az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezés második nemzetközi fóruma

Ajánljuk - 2019-04-25

Csütörtökön Pekingben kezdetét vette az Egy övezet, egy út kezdeményezésről második alkalommal megrendezett nemzetközi fórum, amelyen a 2013-ban Hszi Csin-ping kínai elnök által előterjesztett, új selyemút néven is emlegetett terv résztvevői a több- és kétoldalú együttműködésekről folytatnak tárgyalásokat.

A háromnapos rendezvény első napján az üzleti szféra vezetőinek konferenciáját és 12 tematikus fórumot tartanak.

Kutatóállomást építene Kína a Hold déli sarkvidékén

Ajánljuk - 2019-04-24

Tudományos kutatóállomás kiépítését tervezi Kína a Hold déli sarkvidékén, és embereket küldene a Hold felfedezésére hozzávetőleg 10 éven belül - jelentette ki Csang Ko-csian, a Kínai Nemzeti Űrügynökség (CNSA) vezetője szerdán.