Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2602 találatból.

Francia választások - Macron megbízta eddigi miniszterelnökét egy új kormány megalakításával

Ajánljuk - 2022-06-26

- Emmanuel Macron francia államfő megbízta eddigi miniszterelnökét, Élisabeth Borne-t, hogy július elejére "alakítson egy új cselekvő kormányt" az elnöki koalíción kívüli pártok bevonásával.

Az elnök ezt az AFP hírügynökségnek szombat este adott interjúban jelentette be.

A nemzetgyűlési választások múlt vasárnapi második fordulóját követően a szokásjognak megfelelően Élisabeth Borne miniszterelnök kedden benyújtotta lemondását Emmanuel Macronnak, de az államfő azt nem fogadta el, viszont akkor nem is erősítette meg a bizalmát a kormányfőben.Ez alapján elemzők elképzelhetőnek tartották, hogy az államfő hamarosan lecseréli a miniszterelnököt, miután a pártja és centrista szövetségeseinek Együtt! nevű szövetsége a választások második fordulójában elvesztette abszolút többségét, s így az új nemzetgyűlésben nincs olyan egyértelmű többség, amely biztosíthatná a kormányzóképességet.

A köztársasági elnök szombaton találkozott a kormányfővel, és megbízta azzal, hogy a jövő hét folyamán valamennyi parlamenti párttal egyeztessen egy kormányzati megállapodásról, illetve az esetleges részvételükről egy új kormányban, valamint az álláspontjukról a miniszterelnök személyéről a július 5-én esedékes bizalmi szavazást illetően, és a költségvetés őszi szavazásáról is.

Ericsson: az 5G előfizetések száma 2022 végén átlépheti az egymilliárdot

Ajánljuk - 2022-06-24

A világgazdasági nehézségek és az ukrajnai háború miatt a korábban vártnál 100 millióval kevesebb lehet az 5G előfizetések száma 2022 végén globálisan, de várhatóan így is átlépi az egymilliárdot - derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb tanulmányából.

Ujhelyi: a kormány igényelhetne uniós forrást a Tungsram-dolgozók támogatására

Ajánljuk - 2022-06-22

A magyar kormány igényelhetne európai uniós forrást az elbocsátott Tungsram-dolgozók támogatására - hívta fel a figyelmet az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

Megújul a Széchenyi kártya program

Ajánljuk - 2022-06-20

A kormány 2022. június 16-i ülésén a háborús gazdasági helyzetre való tekintettel áttekintette a kkv hitelpiac helyzetét, valamint megvizsgálta a Széchenyi kártya program eddig elért eredményeit, és döntött a program folytatásáról - jelentette be hétfői közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter.

A megújult Széchenyi kártya program fix kamatozású, legfeljebb 3,5 százalékos hitelei 2022 júliusától év végéig érhetőek el országszerte. "A program keretében elérhető hiteltermékek racionalizálásra és összevonásra kerültek a hitelcélok változatlansága mellett" - ismertette a miniszter közleménye.

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a háború okozta gazdasági nehézségek ellenére is támogassa a magyar családokat és a hazai vállalatokat. A kis- és középvállalatok hazánk gazdasági gerincét alkotják és több százezer család megélhetését biztosítják, ezért hiteloldali támogatásuk kulcsfontosságú. A magyar kormány célja, hogy a háború okozta gazdasági helyzetben a rendelkezésre álló eszközei segítségével elkerülje a hitel nélküli gazdasági növekedés kialakulását - hangsúlyozta a miniszter.

"Korábban, 2009 és 2013 közötti időszakban már láthattuk, hogy a hitel nélküli gazdasági növekedés káros, a növekedés kulcsfontosságú pillére a megfelelő mértékű és egészséges szerkezetű hitelezés a vállalkozások számára. Ezt a gazdaságpolitikai célt a kkv-finanszírozás feltételeinek javításán keresztül kamattámogatás és hitelgarancia nyújtásával tudja segíteni a kormány" - fogalmaz a közlemény.

Varga Mihály: a jövő évi költségvetés a rezsi- és a honvédelem költségvetése lesz

Ajánljuk - 2022-06-13

A jövő évi költségvetés a rezsi- és a honvédelem költségvetése lesz: 670 milliárd forinttal rezsivédelmi alapot, 842 milliárd forinttal honvédelmi alapot állítanak fel - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára kikerült posztjában hétfőn.

Mint írta, erősödik a magyar gazdaság teljesítménye, csúcson a foglalkoztatás, kisebb az adóelkerülés, így a folyamatosan csökkenő adók ellenére is magasabb adóbevétellel lehet számolni a jövő évi költségvetésben.
Megjegyezte: a baloldali lapok ismét megszorításokkal riogatnak, látva a jövő évi költségvetésben tervezett növekvő bevételeket. "A valóság egyszerűbb" - így fogalmazott.
Példaként a májusi számokat idézte fel, amikor az adócsökkentések mellett is 23 százalékkal nőttek a költségvetés főbb adóbevételei.

. Míg tavaly májusban 1323 milliárd forint folyt be, addig idén 1630 milliárd forint. Társasági adóból 40 százalékkal, kisvállalati adóból 50 százalékkal, személyi jövedelemadóból 17 százalékkal több bevétel érkezett - részletezte.

Ukrajnai háború - Scholz Macronnal és Draghival látogathat el Kijevbe

Ajánljuk - 2022-06-12

Olaf Scholz német kancellár Emmanuel Macron francia államfővel és Mario Draghi olasz kormányfővel együtt látogathat el Kijevbe egy vasárnapi német lapjelentés szerint.

Vihar - Vonatpótló hajó is segíti a közlekedést Nagymaros-Visegrád és Zebegény között

Ajánljuk - 2022-06-10

- Vonatpótló hajó is segíti a közlekedést - a pótlóbuszok mellett - a szobi vonalon, Nagymaros-Visegrád megálló és Zebegény között péntektől.A menetidő 30-35 perc a két kikötő között, a hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és vasúti menetjegyeket elfogadják.


Ukrajnai háború - Románia eddig 35 ezer tartózkodási engedélyt adott ki ukrán menekültek számára

Ajánljuk - 2022-06-06

- Románia 35 256 tartózkodási engedélyt adott ki a háború elől menekülő, átmeneti védelemben részesülő (menedékesként elismert) ukrán állampolgárok számára, 4356 ukrán állampolgár pedig menedéket kért Romániától - közölte hétfőn a bukaresti belügyminisztérium.

A román bevándorlási hivatal (IGI) hat regionális befogadóközpontban ad szállást és ellátást a menedéket igénylő külföldiek számára. Ezek telítettsége a háború első heteiben elért 68 százalékról 53 százalékra csökkent. Tavaly az IGI mintegy 1100 férőhellyel gazdálkodott. Az ukrajnai háború kitörése óta a hatóságok nem közöltek már összesített adatokat, csak azt jelezték, hogy szükség esetén növelni fogják a befogadóközpontok kapacitását.

Létbiztonsági csomag bevezetését sürgeti az MSZP

Ajánljuk - 2022-06-01

Az MNB májusra 10,5%-os inflációval számol, így az élelmiszerek folyamatos áremelkedése is megállíthatatlan. Míg az Orbán-kormány négy gazdasági minisztere megfejti, hogyan lehet a gazdaságot stabilizálni, a társadalmat a lecsúszás réme fenyegeti.

EU-csúcs - Charles Michel: továbbra is nyomást gyakorlunk Oroszországra

Ajánljuk - 2022-05-28

Továbbra is nyomást fogunk gyakorolni Oroszországra, európai egységünk mindig is a legnagyobb erősségünk volt, ez marad a vezérelvünk - írta Charles Michel az Európai Tanács elnöke pénteken, az uniós tagállami vezetőknek küldött, a hétfőn kezdődő brüsszeli rendkívüli uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében.

MNB: 58 millió forint díjat köteles visszafizetni a CIB Bank ügyfeleinek

Ajánljuk - 2022-05-25

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára - jelentette be szerdán a jegybank.

Új csomagolóanyag használatával 84 tonnával kevesebb a műanyag a Spar logisztikai központjaiban

Ajánljuk - 2022-05-23

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar Magyarország - közölte a társaság hétfőn.

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt felfüggesztette egy budapesti pizzéria működését a Nébih

Ajánljuk - 2022-05-18

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy VII. kerületi, Nefelejcs utcai pizzéria működését

SE: új eljárással gyógyítják a neuroendokrin daganatos betegeket

Ajánljuk - 2022-05-16

Új, eddig Magyarországon nem elérhető eljárással gyógyítják a neuroendokrin daganatos betegeket a Semmelweis Egyetemen (SE); az első izotópos infúziós kezelést a múlt héten végezték el az intézményben.

A belgyógyászati klinikán az első ilyen kezelést egy 80 éves neuroendokrin tumorban szenvedő férfi kapta. A beteg az első infúzióra jól reagált, négy nappal később hazamehetett. A terápia néhány hét múlva folytatódik, mivel az izotópos kezelést 8-12 hetente szükséges megismételni, összesen 3-4 alkalommal.

Emléktáblát avattak Arany Jánosnak A walesi bárdokból ismert Montgomeryben

Ajánljuk - 2022-05-15

Az emléktáblát, amely magyarul, angolul és walesi nyelven méltatja Arany Jánost és költeményét, Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete és Jill Kibble, a nem egészen 1300 lakosú walesi kisváros polgármestere avatta fel.

GKI: a lakosság a kimutatott infláció dupláját érzékeli

Ajánljuk - 2022-05-11

- A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt.

Ezzel szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adat áll, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza -közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet.

A kutatók megjegyezték, hogy a lakosság érzékelése nem tényeken (árfelírás, kérdőív), hanem érzékelésen alapszik, melyeket erősen torzíthatnak a közelmúlt eseményei.Az eltérésben szerepe van annak, hogy a KSH a két évvel korábbi súlyoknak megfelelően súlyozza össze a megfigyelt árakat, ami torzítást visz az eredménybe - különösen, ha egyes, nagy volumenű termékek ára gyorsan változik, például az üzemanyagé -, illetve a kiválasztott reprezentánsok (944 áru és szolgáltatás) és a ténylegesen vásárolt termékek köre eltér. További eltérést okozhat, hogy az árakat felíró munkatársak a sokféle, közel azonos termék körül melyik árát jegyzik fel. Ráadásul a felírás is a boltok egy viszonylag szűk körére terjed ki (reprezentánsonként 130 árat írnak fel).

KSH: 503 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány márciusban

Ajánljuk - 2022-05-09

- Márciusban az export euróban számított értéke 8,7, az importé 22,6 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A külkereskedelmi egyenleg 1,354 milliárd euróval romlott és 503 millió euró deficitet mutatott - közölte hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Áremelésre készül a német cégek csaknem kétharmada

Ajánljuk - 2022-05-06

Minden korábbinál magasabbra emelkedett és megközelítette a kétharmadot a közeljövőben áremelést tervező vállalkozások aránya Németországban egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Jourová: az EU 6 millió eurót szán az ukrajnai újságírók támogatására

Ajánljuk - 2022-05-03

Az Európai Bizottság 6 millió eurót szán az ukrajnai újságírók támogatására - jelentette ki Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésen.

Ukrajnai háború - Jeruzsálemben bekérették az orosz nagykövetet Lavrov szavai miatt

Ajánljuk - 2022-05-02

Jeruzsálemben bekérették a külügyminisztériumba Oroszország nagykövetét Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Adolf Hitler részleges zsidóságát hangoztató szavai miatt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.