Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2904 találatból.

Cseh belügyminiszter: a migrációs paktum nem tökéletes, de jó alap az újabb intézkedések meghozatalára

Ajánljuk - 2024-04-18

Az Európai Unió migrációs paktuma nem tökéletes, de jó alapot ad újabb intézkedések meghozatalára - jelentette ki Vít Rakusan cseh belügyminiszter csütörtökön Prágában a képviselőház tervezett rendkívüli ülése előtt, amelyet az ellenzéki Igen-Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom kezdeményezett.

Az Andrej Babis volt kormányfő vezette mozgalom az uniós migrációs csomag cseh támogatását a Petr Fiala vezette kormány egyik legsúlyosabb hibájának tartja. Andrej Babis ismételten úgy nyilatkozott, hogy a paktum a migrációs problémát nem oldja meg, és rejtetten tartalmazza a migránsok újraelosztását is. Az ANO szerint a migrációs paktum támogatásával Petr Fiala kormánya elárulta a cseh társadalom érdekeit, Vít Rakusan védelmezi a paktumot, s azt állítja, hogy az lehetővé teszi a külső schengeni határok hatékonyabb védelmét, és felgyorsítja a kitoloncolásokat.

Már a közeljövőben a házastársakhoz hasonló jogokkal rendelkeznek az azonos nemű párok Csehországban

Ajánljuk - 2024-04-17

Már a közeljövőben a házastársakhoz hasonló jogokkal rendelkeznek az azonos nemű párok Csehországban, miután a szenátus közvetlenül az államfőhöz utalta az erre vonatkozó jogszabályt aláírásra.

A cseh parlamenti felsőház vezetése szerdán döntött úgy, hogy nem veszi napirendre az azonos neműek jogait szélesítő, a képviselőház által tavaly ősszel már elfogadott jogszabályt, amely így a hatályos szabályoknak megfelelően azonnal az elnökhöz kerül aláírásra. Ha Petr Pavel ellátja névjegyével, amit már előre jelzett, akkor a módosított polgárjogi törvénykönyv vonatkozó paragrafusa 2025. január elsején életbe lép.

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Ajánljuk - 2024-04-16

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

A biokémikus keddi előadásán - melyen beszámolt a tavaly decemberi, stockholmi Nobel-hét eseményeiről - bejelentette, hogy az egyetemnek adományozza elismerésének másolatát, valamint a díjjal járó több mint félmillió dollárt, melyből a kiváló tanárok és diákok részesülnek majd.

A Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben

Ajánljuk - 2024-04-15

A Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az amerikai Apple állt az élen - derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára hétfőn feltett jelentéséből.

Az Egyesült Államok területén elkövetett terrortámadás megnövekedett veszélyére hívta fel a figyelmet az FBI igazgatója

Ajánljuk - 2024-04-12

- Az Egyesült Államokat fenyegető összehangolt terrortámadás megnövekedett veszélyével érvelve kért megnövelt költségvetési forrásokat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója csütörtökön kongresszusi meghallgatásán.

Csütörtökön indul a Budapest Ritmo

Ajánljuk - 2024-04-10

Huszonkét koncert és 3 dj-szett, mások mellett Salif Keita, Gérald Toto, Gaye Su Akyol és a BCUC fellépése szerepel a csütörtökön kezdődő Budapest Ritmo programjában.

Taxisokat ellenőrzött a rendőrség, egy sofőrt elfogtak, aki többszörös eltiltás alatt, bódult állapotban vezetett

Ajánljuk - 2024-04-09

- A budapesti rendőrök április első hétvégéjén 166 taxisofőrt ellenőriztek, egy sofőrt elfogtak, aki kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy egy másik sofőr szintén az eltiltás hatálya alatt vezetett, ruházatában pedig drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet találtak. A rendőrök előállították mintavételre, ami pozitív volt - tették hozzá.

Ukrán külügyminiszter: Patriot légvédelmi rendszerekre van szüksége Ukrajnának -

Ajánljuk - 2024-04-04

Ukrajnának Patriot légvédelmi rendszerekre van szüksége Oroszország szisztematikus támadásainak elhárítására - jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben, a tagországok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozása keretében tartott NATO-Ukrajna Tanács ülését megelőzően.

Száz legendás Mercedest mutatnak be áprilisban Szegeden

Ajánljuk - 2024-04-01

Magyarországon először áprilisban Szegeden látható majd együtt, egy helyen a legendás autómárka, a Mercedes mintegy száz különböző, ma már klasszikusnak számító példánya az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva.

A száz legendás jármű, igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori autói szerepelnek a Classic Car Show & Expo unikális kínálatában a szegedi Pick Aréna Akadémiai csarnokában.

Belga miniszter: az Iszlám Állam Horászán jelenti a legnagyobb dzsihadista fenyegetést Belgiumra nézve

Ajánljuk - 2024-03-27

- Az Iszlám Állam Horászán (ISKP) közép-ázsiai terrorcsoport jelenti a legnagyobb dzsihadista fenyegetést Belgiumra nézve - mondta Paul Van Tigchelt belga szövetségi igazságügyi miniszter a VRT flamand nyelvű műsorszolgáltatónak adott nyilatkozatában.

Megnyitja kapuit a diákok előtt a debreceni ATOMKI

Ajánljuk - 2024-03-26

- Megnyitja kapuit a diákok és a tanárok előtt a HUN-REN Atommagkutató Intézet (ATOMKI) Debrecenben. A nyílt napok alatt, április 15-19. között rendhagyó tudományos ismeretterjesztő órákkal várják az iskolai csoportokat az intézet kutatói.

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása

Ajánljuk - 2024-03-22

- Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteki közleményében.

Az adóhatóság jelezte: akinek még nincs KAÜ-azonosítója (például ügyfélkapuja), bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

Egy éve lejárt műszakival és több tarifacsomaggal dolgozó áltaxis ellen indult eljárás

Ajánljuk - 2024-03-21

Egy éve lejárt műszakival, több tarifacsomaggal és engedély nélkül dolgozott taxisként egy férfi, eljárást indítottak ellene - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Nagy-Britannia kétezer tonna élelmiszert juttatott be a Gázai övezetbe

Ajánljuk - 2024-03-20

- Nagy-Britannia több mint kétezer tonna élelmiszert juttatott be a Gázai övezetbe.

A londoni külügyminisztérium szerdai tájékoztatása szerint a szállítmány, amelynek helyszíni elosztását az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) végzi, 275 ezer gázai lakos élelmiszerellátását teszi lehetővé.

A tárca hangsúlyozza, hogy ez a Gázába eljuttatott eddigi legnagyobb brit segélyszállítmány.

Március 15. - Kitüntetések - Kossuth-díj

Ajánljuk - 2024-03-14

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Kossuth-nagydíjat kapott:

EÖTVÖS PÉTER Magyar Szent István Renddel kitüntetett, Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus a különféle hangszeres műfajok mellett az operairodalmat is kiemelkedő alkotásokkal gazdagító művészete, a magyar klasszikus zene nemzetközi rangját növelő és a kortárs zene tolmácsolása terén is példaadó karmesteri tevékenysége, korszakos jelentőségű életműve elismeréseként.

Március 15. - Kitüntetések - Széchenyi-díj

Ajánljuk - 2024-03-14

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Széchenyi-díjat kapott:

DR. BIHARI MIHÁLY jogász, a politikatudomány doktora, professor emeritus, az Alkotmánybíróság volt elnöke a magyar politológia-oktatás megalapozásában vállalt kiemelkedő szerepe, valamint jelentős tudományos, oktatói és oktatásszervezői tevékenysége elismeréseként;

DR. HERMANN RÓBERT történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár a nemzetközi történelemtudományt is gazdagító tudományos pályája, több évtizede példaadó szakmai megalapozottsággal és magas színvonalon végzett kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként;

Az EP új szabályokat szavazott meg a sajtószabadság és az újságírók védelmében

Ajánljuk - 2024-03-13

Az Európai Parlament szerdán új, a sajtószabadság megerősítését célzó európai uniós jogszabályt fogadott el, amely a média függetlenségének védelmére kötelezi a tagállamokat, és tiltja a szerkesztői döntések befolyásolásának minden formáját.

Két és fél éves mélyponton a februári német infláció

Ajánljuk - 2024-03-12

Februárban két és fél éves mélypontra csökkent az infláció Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden publikált végleges adatai szerint.

Februárban a fogyasztói árindex az előzetes becsléssel megegyező 2,5 százalékra csökkent a januári 2,9 százalékról Németországban a végleges adatok szerint. Decemberben még 3,7 százalékos volt az infláció.

Meghaladta az ezermilliárd forintot az OTP konszolidált korrigált adózás utáni eredménye 2023-ban

Ajánljuk - 2024-03-08

Az OTP Bank a tavalyi utolsó negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 229,987 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el.

Így éves szinten 1008,583 milliárd forinttal zárt - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett tájékoztatóból.

Március 15. - Háromnapos ingyenes programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

Ajánljuk - 2024-03-07

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) ingyenes programokkal, a többi között kézműves foglalkozásokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és számos egyéb családi, gyermek- és felnőttprogrammal várja a látogatókat három napon át, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján.