Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2477 találatból.

Fokozottan ellenőrzik az építőanyag kivitelt a pénzügyőrök

Ajánljuk - 2021-09-12

Az építőanyagár-emelkedés megállításának egyik fontos eszköze lehet a szállítmányok vámhivatali ellenőrzése. A pénzügyőrök augusztusban több mint harminc jogsértést tártak fel az ellenőrzésekben.

Afgán konfliktus - Biden: véget ért az amerikai történelem leghosszabb háborúja

Ajánljuk - 2021-09-01

Az Egyesült Államok hétfő este véget vetett a 20 éve tartó afganisztáni háborúnak, ezzel befejeződött az amerikai történelem leghosszabb háborúja - jelentette be kedden a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

"Végrehajtottuk a történelem egyik legnagyobb, légihídon történő evakuációját, több mint 120 ezer embert mentettünk ki és helyeztünk biztonságba. Ez a szám több mint kétszerese annak, amelyet a legtöbb szakértő lehetségesnek gondolt" - mondta az elnök. Egyetlen nemzet sem csinált még hasonlót a történelem során. Csak az Egyesült Államoknak volt erre kapacitása, akarata és képessége" - tette hozzá

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

Ajánljuk - 2021-08-27

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy majdnem két évvel ezelőtti ügyben kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést - közölte az iroda pénteken a police.hu oldalon.

Afgán konfliktus - Blinken: 4500 amerikai állampolgárt evakuáltak augusztus közepe óta

Ajánljuk - 2021-08-26

A 6000 beazonosított, Afganisztánban tartózkodó amerikai állampolgár közül 4500-at és családjukat már evakuálták augusztus közepe óta - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

A tárcavezető elmondta, hogy körülbelül 1500 amerikai állampolgárról van tudomásuk, aki továbbra is Afganisztánban tartózkodik, azonban nem biztosak abban, hogy mindegyikük el akarja hagyni az ázsiai országot.

Teljes jóváhagyást kapott a Pfizer-BioNTech vakcina az Egyesült Államokban

Ajánljuk - 2021-08-23

Teljes jóváhagyást kapott az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA) az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinája - jelentette be hétfőn az FDA.

A teljes jóváhagyás a 16 éves és annál idősebbek számára érvényes, és többek között azt jelenti, hogy a vakcina mostantól nem csak egészségügyi veszélyhelyzetben használható.

Szakértők a bejelentéstől azt várják, hogy segíthet növelni a lakosság oltásokba vetett bizalmát, azaz azok is beoltatják majd magukat, akik eddig nem tették meg.

A Continental újrahasznosítaná a műanyag palackokat a gumiabroncsgyártásban

Ajánljuk - 2021-08-22

A Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.

A technológia alkalmazásával a polietilén-tereftalát (PET) palackokból mechanikus eljárással készítenekpoliészter fonalat, amelyet a gumiabroncs szövetvázának kialakításánál használnak fel. Ezzel a hagyományos poliészter teljes mértékben kiváltható.

Észak-Macedóniába szeptembertől csak oltási igazolással vagy negatív teszttel lehet belépni

Ajánljuk - 2021-08-19

Szeptember elsejétől csak oltási igazolással, negatív PCR-teszttel vagy a koronavírus okozta betegségből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal léphetnek be Észak-Macedóniába a külföldiek és az észak-macedón állampolgárok - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál csütörtökön a kormány előző napi döntésére hivatkozva.

A "dühös" méhek jobb minőségű mérget termelnek

Ajánljuk - 2021-08-18

A "dühös" méhek jobb minőségű, fehérjékben gazdagabb mérget termelnek - állapították meg az ausztráliai Curtin Egyetem kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a magatartásbeli és ökológiai tényezők miként befolyásolják a degeneratív és fertőző betegségek kezelésére használt méhméreg minőségét.

Agyonlőtték az oktatási miniszter arab főtanácsadóját Izraelben

Ajánljuk - 2021-08-15

Agyonlőtték Szahar Iszmailt, Jafit Sasa-Biton oktatási miniszter arab kisebbséggel kapcsolatos ügyeinek főtanácsadóját, az Új Remény párt országos listájának 17. helyezettjét Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja a ynet vasárnap.

Koronavírus - Ynet: Izraelben csak tömeges oltással lehet elejét venni a szeptemberi zárlatnak

Ajánljuk - 2021-08-06

Izraelben csak a koronavírus elleni tömeges oltással lehet elejét venni a járvány negyedik, delta variáns által okozott hulláma miatt várható szeptemberi zárlatnak - írta a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet pénteken a helyi egészségügyi minisztérium egyik szakemberét idézve.

A magyar éremkészítés történetének állít emléket a BÁV Aukciósház új kiállítása

Ajánljuk - 2021-08-04

A magyar éremkészítés történetének állít emléket a BÁV Aukciósház szerdától látogatható új kiállítása, amelyen Magyarország legnagyobb, magánkézben lévő, éremkészítéshez használt szerszám-gyűjteményéből látható válogatás.

A művészettörténeti és numizmatikai szempontból legizgalmasabb darabokból összeállított Az érem két oldala - Verőtövek gyűjteménye Körmöcbányától Budapestig című kiállítás ingyenesen tekinthető meg augusztus 4. és 28. között a BÁV Aukciósházban - olvasható a BÁV Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében

A GVH eljárást indított a kavicspiac egyik vezető regionális szereplőjével szemben

Ajánljuk - 2021-07-21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a közép-magyarországi kavicskitermelés egyik fajsúlyos vállalkozása ellen.

Megszűntek a jogi korlátozások Angliában, Johnson továbbra is óvatosságot kér a lakosságtól

Ajánljuk - 2021-07-19

:London, 2021. július 19., hétfő (MTI) - A brit kormány terveinek megfelelően megszűnt hétfőn a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt utolsó jogi korlátozások zöme Angliában. Boris Johnson miniszterelnök hétfői felhívásában ugyanakkor további óvatosságot és elővigyázatosságot kért a lakosságtól.

Egy hétre csökken a karantén Izraelben két negatív teszt esetén

Ajánljuk - 2021-07-14

Lecsökkentették két hétről egy hétre a koronavírus miatti karantén időtartamát Izraelben két negatív teszteredmény megléte esetén - jelentette a helyi média szerdán.

Hőség és zivatarok is várhatók a héten

Ajánljuk - 2021-07-13

- A következő napokban ismét melegszik a levegő, a hét közepén akár 38 Celsius-fok is lehet. Emellett viszont többször várhatók záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Szerdán és csütörtökön több órára kisüt a nap, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet szerdán 17-24, csütörtökön 15-24 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 28-38, csütörtökön 27-34 fok között alakulnak.

Bloomberg: az orosz kémszolgálathoz köthető hekkercsoport megtámadta a Republikánus Nemzeti Bizottság számítógépes rendszereit

Ajánljuk - 2021-07-07

Az orosz külföldi hírszerzéshez köthető hekkercsoport megtámadta a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) számítógépes rendszereinek szolgáltatóját, de nem fért hozzá adatokhoz - értesült a Bloomberg hírügynökség.

AM: Zajlik a tiszavirágzás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Ajánljuk - 2021-07-03

Javában zajlik a tiszavirágzás, vagyis a kérészek tömeges megjelenése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, ahol több helyszínen is megfigyelhető a tiszavirágok nászrepülése - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM).

Azt írták: a víz felett repülő rovarfelhő egyedülálló természeti látványosság, amely mára már szinte csak a Tisza és néhány mellékfolyójának napsütötte szakaszain figyelhető meg.

A 22 eurónál kisebb értékű, EU-n kívülről érkező küldeményeket is vámkezeli a posta mától

Ajánljuk - 2021-07-01

Csütörtökön lép életbe az új uniós áfaszabályozás, amely alapján megszűnik az Európai Unión kívülről rendelt, 22 eurónál kisebb értékű termékek áfamentessége, és a posta a kisebb értékűküldeményeket is köteles vámkezelni - közölte a Magyar Posta Zrt.

Nagyot javított növekedési előrejelzésén a GKI

Ajánljuk - 2021-06-30

Idei növekedési előrejelzését a márciusi 4,3 százalékról nagyon jelentősen, 7 százalékra emelte júniusi prognózisában a GKI GazdaságkutatóA kiugróan nagy változtatást a válságból való vártnál gyorsabb eddigi kilábalással, az előző negyedévhez viszonyítva harmadik negyedéve tartó gyors növekedéssel, a járvány harmadik hullámának kifutásával és a gazdasági várakozások kedvező alakulásával magyarázta a kutatóintézet.

Márciusban mindenekelőtt a kiviteli többletet becsülte alul a GKI. Friss prognózisában 7,5 százalékosról 10,5 százalékosra emelte az export növekedési ütemét, míg az importét 0,5 százalékponttal 9,0 százalékosra.A teljes külkereskedelmi aktívum 10 milliárd euró körüli lehet.

Koronavírus - Koszovó megkapta az első vakcinaszállítmányt a Pfizertől

Ajánljuk - 2021-06-29

- Megérkezett az első vakcinaszállítmány a Pfizer gyógyszergyártó cégtől Koszovóba, amely hétfő este 81 900 adag oltóanyagot vett át, kedden pedig egy ugyanekkora szállítmányra számít az amerikai cégtől - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap kedden.