Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2514 találatból.

A világ legrégebbi szívószálát találhatták meg a Kaukázusban

Ajánljuk - 2022-01-19

A világ legrégebbi szívószálai lehetnek azok az 5500 éves, méternyi hosszúságú, ezüst-arany csövek, amelyeket a Kaukázus északi részén találtak a 19. század végén.

A nyolc vékony falú, keskeny, lyukacsos végű csövet 1897 nyarán Majkop közelében, egy domb feltárása során fedezték fel. A leletre emberi maradványokat tartalmazó három sírhely közül a legnagyobbikban bukkantak rá - idézte fel a The Guardian.

DK: vizsgálják ki a nagy értékű ingatlan-végrehajtásokat!

Ajánljuk - 2022-01-19

A Demokratikus Koalíció azon nagy értékű ingatlan-végrehajtások kivizsgálását követeli, amelyeket a Völner-ügyben érintett végrehajtók folytattak le.

A várakozás felett nőtt a kínai GDP a negyedik negyedévben

Ajánljuk - 2022-01-17

- A vártnál jobban nőtt a negyedik negyedévben a bruttó hazai termék Kínában az egy évvel korábbihoz képest, de ezzel együtt is másfél éve a legkisebb lett a növekedés üteme.

A francia szenátus módosításokkal elfogadta az oltási igazolásról szóló törvénytervezetet

Ajánljuk - 2022-01-13

- A francia szenátus szerda este módosításokkal elfogadta a koronavírussal szembeni védettségi igazolást felváltó oltási igazolásról szóló törvénytervezetet.

Először kapott ember génmódosított sertésszívet

Ajánljuk - 2022-01-11

A világon először kapott ember genetikailag módosított sertésszívet, a beültetést az Egyesült Államokban végezték - írta a BBC hírportálja.

Az 57 éves David Bennett jól érzi magát három nappal a hétórás, úttörő beavatkozás után - közölték orvosai. A műtétre utolsó reményként tekintettek, mellyel megmenthetik a beteg életét, noha hosszú távú túlélési esélyeiről egyelőre keveset tudni.

Koronavírus - Olaszországban megnyitottak az iskolák, buszra is csak oltva lehet szállni

Ajánljuk - 2022-01-10

- A téli szünet végével újraindult a jelenléti oktatás hétfőtől Olaszországban, ezzel egy időben kötelezővé vált az oltottság igazolása a városi tömegközlekedési eszközökön, valamint előírták a vakcinázást az ötven év felettiek számára, akiket oltás nélkül megbírságolnak.

Meteorológiai szolgálat: az elmúlt tíz év leghűvösebbje volt Magyarországon a tavalyi

Ajánljuk - 2022-01-06

Az elmúlt tíz év leghűvösebbje, egyúttal 1901 óta az egyik legszárazabb év volt Magyarországon 2021 - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat éves elemzéséből.


Pollenhelyzet - NNK: megkezdődött a pollenszezon

Ajánljuk - 2022-01-05

Az évszakhoz képest szokatlan meleg időjárás hatására az év első napjaiban országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.

A közlemény szerint "koncentrációjuk jellemzően alacsony, azonban a mogyoró pollenterhelése helyenként már az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérheti".

A meteorológiai előrejelzés alapján az elkövetkező napokban még marad az enyhe időjárás, így a pollenterhelés többfelé elérheti a közepes szintet - hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: a hétvége felé várható lehűlés hatására átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés, és alacsony tartományban maradhat, azonban az újabb felmelegedés hatására a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása ismét erősödhet.

Koronavírus - Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

Ajánljuk - 2022-01-04

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Már az Euro 4-es dízelautók sem közlekedhetnek Brüsszelben

Ajánljuk - 2022-01-03

- Január 1-től az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelautók, valamint egyes 11 évnél idősebb járművek környezetvédelmi okokból nem közlekedhetnek a brüsszeli régióban - írta a La Libre Belgique című napilap hétfőn.

Megújul az M5, a közmédia kulturális csatornája

Ajánljuk - 2022-01-02

- Új arculattal és műsorokkal várja a nézőket január 3-tól az M5, a kultúra otthona. A már megszokott, változatos műfajú tartalmak mellett a kultúra több területe önálló magazint kap, valamint továbbra is izgalmas beszélgetések, viták és filmek lesznek a kínálatban - közölte vasárnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó- és Marketingirodája.

MEKH: a megújulóenergia-felhasználás részaránya megközelítette a 14 százalékot

Ajánljuk - 2021-12-29

A megújuló energiaforrásokból előállított energia felhasználásának részaránya tavaly a bruttó végső energiafogyasztásban 1,3 százalékponttal 13,9 százalékra nőtt 2019-hez képest, így Magyarország teljesítette 2020-es célkitűzését .

Ismét harmadfokú riasztásokat adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Ajánljuk - 2021-12-27

Ónos eső veszélye miatt ismét több déli járásra kiadta a legmagasabb, harmadfokú riasztásokataz Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban.

Súlyosan veszélyeztetett récefajjal gyarapodott a debreceni állatkert

Ajánljuk - 2021-12-25

Súlyosan veszélyeztetett récefajjal gyarapodott a debreceni állatkert: a laysani réce a csehországi Ostrava állatkertjéből érkezett a Nagyerdőbe - közölte a kert igazgatója.

ITM: tovább erősödnek a fogyasztók jogai 2022-ben is

Ajánljuk - 2021-12-20

- Az átfogó szabályváltozás után kisebb, de fontos újdonságok jönnek a jótállás-szavatosságban 2022-ben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

Őssejtekkel segítik a Crohn-betegek gyógyulását a Semmelweis Egyetemen

Ajánljuk - 2021-12-16

A gyulladásos bélbetegségek egyik típusa, a Crohn-betegség gyógyulását segítik őssejtekkel a Semmelweis Egyetemen (SE).

A Crohn-betegség életminőséget leginkább rontó tünete a végbél melletti sipoly. A hagyományos műtéti eljárás hosszú távú eredményességét jelentősen javítja az új eljárás.

Az egyetemen ősszel végzett első ilyen beavatkozásról szóló közlemény szerint speciális őssejteket juttatnak az érintett területre a sipolyzáró műtét közben. A sejteket injekcióval juttatják be a bélszakaszon belül lévő sipolynyílás környékére, illetve a sipolyjárat mellé. Ezek az őssejtek - környezetükhöz alkalmazkodva - olyan sejttípussá alakulnak, amilyen szövetbe kerülnek, ebben az esetben kötőszöveti sejtté alakulva járulnak hozzá a sipolynyílás bezárásához - ismertették.

A legjobb játékfilm és a közönség diját is elnyerte Alaszkában az Apró mesék

Ajánljuk - 2021-12-14

Szász Attila Apró mesék című filmje a legjobb játékfilm díját és a közönségdíjat is elnyerte a 21. alkalommal megrendezett Anchorage nemzetközi filmfesztiválon az Egyesült Államokban

Vádat emelhetnek egy dunántúli számlagyárat üzemeltető bűnszervezet ellen

Ajánljuk - 2021-12-13

Vádemelési javaslattal adta át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek azt az ügyet, amiben egy fiktív számlák kiállításával foglalkozó bűnszervezet több mint 700 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A végrehajtási rendszer átalakítását szorgalmazza a Jobbik

Ajánljuk - 2021-12-10

A hazai végrehajtási rendszer teljes átvilágítását és átalakítását szorgalmazta pénteki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, mivel szerinte ami most ott történik, az a legszegényebbek sarcolása.

Szakmai szövetség: 2022-ben 10-20 százalékos áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Ajánljuk - 2021-12-06

- Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak, így a gyártók több terméküknél (épületgépészeti termékek, szálas hőszigetelő anyagok) 10-20 százalékos áremelésre kényszerülnek 2022-ben - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség hétfőn.