Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2306 találatból.

Halottak napja - Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Ajánljuk - 2020-10-28

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Szétválasztott bangladesi ikrek - Elvégezték a koponyarekonstrukciós műtétet a magyar orvosok

Ajánljuk - 2020-10-27

Végrehajtották a koponya-helyreállító műtétet Rabeyán, a szétválasztott sziámi ikerlányok egyikén a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai kedden Bangladesben.

Német lap: Merkel drámainak tartja a járványhelyzetet

Ajánljuk - 2020-10-26

Drámai gyorsasággal terjed az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) Németországban, és a járvány feltartóztatására tett intézkedések nem elégségesek - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőségi ülésén a Bild című lap beszámolója szerint.

PM: a hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

Ajánljuk - 2020-10-22

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék hitelük törlesztőrészleteit - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta a Heinekent

Ajánljuk - 2020-10-21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t - A GVH megállapította, hogy a Heineken nem megfelelően igazolta a kizárólagos szerződésekkel értékesített sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait, ezért bírságot szabott ki a cégre

DasWeltAuto: a használtautó-piacot nem rázta meg a járványhelyzet

Ajánljuk - 2020-10-20

- A használtautó-piacot kevéssé rázta meg a koronavírus-járvány, a minőségi, egy-hét éves használt autókkal kereskedők számára még új vevőket is hozott a járványhelyzet - állapítja meg a DasWeltAuto közleményében.

Továbbra is gondot okoz a közlekedésben a borsodi folyók áradása

Ajánljuk - 2020-10-18

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el; a Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszt meg tudták nyitni vasárnap délelőtt.

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben több útszakaszon.A Sajó áradása miatt vasárnap a kora reggeli órákban Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik.

EU-csúcs - Merkel: az EU-nak és Londonnak is kompromisszumokat kell kötnie a megállapodás érdekében

Ajánljuk - 2020-10-16

Sok munka van még hátra az Európai Unió és az unióból kilépett Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatairól szóló megállapodás eléréséig, ugyanis ahhoz mindkét félnek kompromisszumokat kell kötnie érdekeik feladása nélkül - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek csúcsértekezletének első munkanapja után, péntekre virradó éjszaka.

Brexit - Johnson az EU-csúcs után dönt a további brit lépésekről

Ajánljuk - 2020-10-15

- Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a sok eső miatt

Ajánljuk - 2020-10-13

- A nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az ország nagy részén. Néhány megyében erős szélre is figyelmeztetnek.

Washingtonban változatlanul nincs egyetértés az új gazdaságélénkítő csomag részleteiről

Ajánljuk - 2020-10-09

- Washingtonban változatlanul nincs egyetértés az új gazdaságélénkítő csomag részleteiről - erősítette meg Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Nancy Pelosi házelnök újságíróknak csütörtök este.

- A német kormány több mint 40 ezer számítógéppel támogatja dolgozói otthoni munkavégzését

Ajánljuk - 2020-10-06

- A koronavírus-járvány kezdete óta negyvenezernél is több számítógépet vásárolt a német szövetségi kormány dolgozói otthoni munkavégzésének támogatására egy kedden ismertetett kimutatás szerint.

Koronavírus - Több ezer fertőzéses eset kimaradt a brit nyilvántartásból

Ajánljuk - 2020-10-05

Több ezer eset kimaradt az utóbbi napokban a nagy-britanniai koronavírus-fertőzések napi nyilvántartásából, és ezek utólagos hozzáadásával átlépte a félmilliót a járvány kezdete óta kimutatott fertőzések száma.

A brit egészségügyi minisztérium vasárnap éjjel ismertetett, korrigált összesítésében közölte: a szeptember 25. és október 2. közötti időszakban országszerte 15 841 olyan koronavírus-fertőzést szűrtek ki, amelyek a számítógépes feldolgozórendszer meghibásodása miatt nem kerültek be a napi adatismertetésekbe.

Stratégiai jelentősége miatt pusztíthatták el a vaskori települést

Ajánljuk - 2020-10-02

- Stratégiai jelentősége miatt pusztíthatták el Kr. e. 350 és 200 között a mai Spanyolország északi részén fekvő ősi települést, La Hoyát. A régészeti helyszínen feltárt emberi maradványok vizsgálatából kiderült, hogy férfiak, nők és gyermekek is voltak a támadás áldozatai között.

A település maradványait 1935-ben fedezték fel, az első ásatásokat 1973-ban végezték a helyszínen. Brit és spanyol régészek szerint a tömegmészárlás után a települést soha többé nem lakták, a holttestek ott maradtak, ahol a halál érte őket egészen addig, amíg a feltárások során elő nem kerültek.

EBRD: a működési térség lakosságának háromnegyede érzi személyesen a koronavírus-járvány hatásait

Ajánljuk - 2020-10-01

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) működési területén élők csaknem háromnegyedének személyes sorsát befolyásolja a koronavírus-járvány okozta válság - áll a nemzetközi pénzintézet csütörtökön Londonban ismertetett őszi regionális felmérésében és előrejelzésében. A közép-európai EU-térségen belül az EBRD a magyar és a lengyel gazdaság teljesítményére szóló prognózisait rontotta a legkisebb mértékben, ugyanakkor a balti gazdaságokat tartja a leginkább ellenállóképesnek.

Debrecenbe érkezett a Kertész Imre tanulóéveit bemutató kiállítás

Ajánljuk - 2020-09-30

- Az ismeretlen Kertész Imre - Tanulóévek 1934-1955 címmel a Nobel-díjas magyar író gyerekkorának és pályakezdésének legfontosabb állomásait mutatja be a Kertész Imre Intézet vándorkiállítása szerdától a debreceni Nagyerdei Víztoronyban.

Koronavírus - Kétszáz fölé emelkedett a lélegeztetőgépen ápoltak, 1500 fölé a halálos áldozatok száma Izraelben

Ajánljuk - 2020-09-29

- Kedden rekordmagasságba, kétszáz fölé emelkedett a lélegeztetőgépen ápoltak száma, és meghaladta az ezerötszázat a koronavírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hét

Ajánljuk - 2020-09-27

- Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hét. A hétvégén kissé melegszik a levegő, néhol akár 27-28 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Koronavírus - Franciaországban több mint 16 ezerrel ismét rekordot döntött a napi esetszám

Ajánljuk - 2020-09-25

Újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzés napi esetszáma Franciaországban: az elmúlt 24 órában 16 096 új esetet regisztráltak - közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium.

Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka

Ajánljuk - 2020-09-24

- Elkezdték Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását Budapesten. A Mindenki című élőszereplős rövidfilmjével 2017-ben Oscar-díjat kapott alkotó negyven napot forgat, a film producere Zákonyi S. Tamás (BÚÉK!; Szabadság, szerelem).