Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2020 találatból.

Öt magyar érem a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Ajánljuk - 2019-07-15

Egy arany- és négy ezüstérmet nyertek el a somlói Kreinbacher Pincészet és a Törley Pezsgőpincészet tételei az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A világ legrangosabbnak tartott nemzetközi pezsgőversenyén 18 ország pezsgőit díjazták; a magyarországi pezsgők mellett a határon túlról a szilágysági Kárászteleki Pezsgőpincészet is jó eredménnyel zárta a versenyt: a Carassia Classic Brut pezsgő magnum palackja aranyat, két további pezsgőjük ezüstöt kapott - közölte hétfőn a Kreinbacher Pincészet.

OGY - Nő a cigaretta jövedéki adója

Ajánljuk - 2019-07-12

Változik az alapítvány fogalma, három lépcsőben az uniós szintre emelkedik a cigaretta jövedéki adómértéke és kedvezőbbé válik a sportcélú ingatlanok működtetése, miután az Országgyűlés elfogadta az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükségessé vált módosítását.

Útra kelt Kínából a világ legnagyobb polgári kórházhajója

Ajánljuk - 2019-07-11

Afrika felé hajózik a világ legnagyobb, Kínában gyártott, polgári rendeltetésű kórházhajója - jelentette a China Daily című kínai pártlap csütörtökön.

A hajó, mely a Mercy Ships amerikai jótékonysági szervezet megrendelésére készült, az ingyenes gyógyászati ellátáshoz és az orvosi képzéshez járul majd hozzá Afrikában. A hajó július elején hagyta el az északkelet-kínai Tiencsin kikötőjét, és indult Afrika partjaihoz.

A 174,1 méter hosszú és 28,6 méter széles, 37 300 tonna vízkiszorítású, 12 emeletes, 277 szobás, 641 ágyas hajó akár 950 beteg befogadására alkalmas - közölte a jótékonysági szervezet.

ÁKK: az első fél évben a lakossági állampapír-állomány több mint ötszázmilliárd forinttal emelkedett

Ajánljuk - 2019-07-10

A lakossági állampapírok állománya 2019. első fél évében több mint ötszázmilliárd forinttal emelkedett - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán.

Illegális bevándorlás - Avramopulosz előzetes megállapodást szorgalmaz az érkezők elosztására

Ajánljuk - 2019-07-09

Olaszország és Málta nem viselheti a migráció teljes felelősségét pusztán azért, mert történetesen a Földközi-tenger térségében fekszenek, ezért az európai uniós tagállamoknak mielőbb előzetes megállapodásra kell jutniuk az érkezők elosztásáról - nyilatkozott a Die Welt című német lapnak Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi és migrációs ügyekért felelős tagja.

Hétfőn kezdődik a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

Ajánljuk - 2019-07-07

Hétfőn kezdődik a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban. Az egyhetes rendezvényen a magyar előadások mellett számos külföldi Shakespeare-produkciót láthat a közönség.

A XV. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált Vidám Shakespeare alcímmel rendezik meg. Minden nap két-három programot is szerveznek az utcaszínházi jelenetektől, a kamaraszínházi, táncszínházi előadásokon, filmvetítéseken át a nagyszínpadi produkciókig - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kedden látható a Gyulai Várszínház és a Sztalker Csoport közös bemutatója Vízkereszt, de amúgy mindegy címmel, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A komédiát Vecsei H. Miklós fordította újra.

Donald Trump az "amerikai kivételességet" méltatta a nemzeti ünnepen elmondott beszédében

Ajánljuk - 2019-07-05

Az "amerikai kivételességet" méltatta és a nemzeti egység fontosságát emelte ki a nemzeti ünnepen elmondott beszédében Donald Trump amerikai elnök.

Az idei július 4-i ünnep - amikor a függetlenségüket ünneplik az amerikaiak - Washingtonban eltért a korábbiaktól. Donald Trump javaslatára először tartottak katonai parádét, és most fordult elő először az is, hogy az amerikai elnök a Lincoln-emlékműnél beszédet mondott. Utoljára 1951-ben az akkori elnök, Harry Truman beszélt a nemzeti ünnepen ekkora tömeg előtt Washingtonban, ő azonban a Washington-emlékműnél köszöntötte az amerikaiakat.

A következő napokban szélsőséges időjárásra kell számítani Kínában

Ajánljuk - 2019-07-03

Folytatódnak Kína déli részén a múlt hónapban csaknem ötven áradást és egyéb katasztrófát okozó heves esőzések, míg az ország északi részén kitart a kánikula július első felében - írta szerdán a China Daily című kínai pártlap, a meteorológiai hivatal előrejelzését idézve.

Liao Csün, a hivatal katasztrófavédelmi és közszolgálati osztályának vezetője egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: a déli országrészben július 12-ig helyenként 30-70 százalékkal több eső várható, mint a korábbi évek azonos időszakában. Hozzátette, hogy a csapadék mennyisége egyes területeken a 100-200 millimétert, míg a Jangce folyó északi szakaszánál akár a 300 millimétert is elérheti.

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban

Ajánljuk - 2019-07-02

Csak elektromos taxik közlekedhetnének ősztől Dubrovnikban, mert a város nem tudja és nem is akarja kezelni a helyzetet, amit a rengeteg taxi okoz a közlekedésben - mondta Mato Frankovic, Dubrovnik polgármestere.

Varga Mihály: a Magyar Állampapír Plusz állománya átlépte az 1000 milliárd forintot

Ajánljuk - 2019-07-01

A Magyar Állampapír Plusz állománya átlépte az 1000 milliárd forintot - erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt hétfőn facebook oldalán.

Augusztusban lesz a Méra World Music Fesztivál Erdélyben

Ajánljuk - 2019-06-30

Augusztus elsején kezdődik a Méra World Music Fesztivál, amelynek keretében négy napon át világ- és népzenei együttesek lépnek színpadra három kontinensről egy kalotaszegi falusi porta csűrszínpadán Mérán.

Kozma Ákost javasolja ombudsmannak az államfő

Ajánljuk - 2019-06-28

- Kozma Ákost, a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettesét javasolja az alapvető jogok biztosának Áder János köztársasági elnök.

San Franciscóban betiltják az elektromos cigaretták árusítását

Ajánljuk - 2019-06-26

San Franciscóban betiltják az elektromos cigaretták árusítását - jelentette kedden este az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A kaliforniai nagyvárost irányító önkormányzati felügyelőbizottság tagjai egyhangúlag szavazták meg az elektromos cigaretták - vagy más néven: e-cigaretták - forgalmazásának tilalmát a városban. San Francisco az első amerikai város, ahol ilyen tilalmat hoztak az e-cigarettákkal szemben.

Az ingatlanfejlesztők a kedvezményes lakásáfa hosszabb távú fenntartását javasolják

Ajánljuk - 2019-06-25

A gazdasági növekedés tartós biztosítása érdekében a legnagyobb fejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az új lakásoknál alkalmazható 5 százalékos áfakulcs hosszabb távú fenntartását javasolja; a szervezet a kormány számára is elfogadható kompromisszumos megoldás kialakításán dolgozik, amelyet a Pénzügyminisztériumnak juttatnak majd el - közölte az IFK kedden.

Film, színház, zene és kiállítás is lesz a PIM nyári fesztiválján

Ajánljuk - 2019-06-23

- Filmes, színházi, zenei programmal is készül egy különleges Adré Kertész kiállítás mellett június 26. és július 7. között saját szervezésű nyári fesztiválján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

Meteorológiai szolgálat: Európában többfelé 40 fokos hőség lesz a jövő héten

Ajánljuk - 2019-06-20

- A jövő héten néhány napon keresztül nagy forróság várható Nyugat- és Közép-Európa egyes országaiban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Dunai hajóbaleset - Ügyvéd: segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelhet az ukrán hajóskapitány

Ajánljuk - 2019-06-18

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelőség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta - közölte a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike kedden az M1 aktuális csatornán.

Világgazdaság - A vállalati számláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya

Ajánljuk - 2019-06-17

Nem a lakossági, hanem elsősorban a vállalati bankszámláknál okozhat gondot az ügyfélazonosítás hiánya, a kötelező adategyeztetés elmaradása miatt ugyanis június 27-én a bankok zárolhatják az érintettek számláit - írta hétfői számában a Világgazdaság.

Jogerős ítélet született a gádorosi "csicskáztatás" ügyében

Ajánljuk - 2019-06-15

- Tizenkét vádlottat marasztalt el jogerősen a Szegedi Törvényszék a "gádorosi csicskáztatás" néven ismertté vált ügyben, és enyhített az első fokon kiszabott büntetéseken.

Szíria - Átfogó tűzszüneti megállapodást kötöttek a kormányerők és a lázadók Idlíbben

Ajánljuk - 2019-06-13

- Oroszország és Törökország közvetítésével átfogó tűzszüneti megállapodást kötöttek a Damaszkuszhoz hű erők és a lázadók a nyugat-szíriai Idlíb tartományban, a fegyvernyugvás szerda éjfélkor lépett hatályba - jelentette be moszkvai sajtótájékoztatóján Viktor Kupcsisin, a szemben álló szíriai felek összebékítéséért felelős orosz központ vezetője.