Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2847 találatból.

Moszkvai polgármester: dróntámadás érte a várost

Moszkvában több épület kisebb károkat szenvedett dróntámadás következtében - közölte kedd reggel Szergej Szobjanyin polgármester a Telegram-csatornáján.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz főváros ellen Kijev által indított "terrortámadást" nyolc repülőgépszerű drónnal hajtották végre. Ezek közül hármat rádióelektronikai eszközökkel földre szállítottak, ötöt pedig Pancir-SZ típusú légvédelmi rakétarendszerrel lőttek le Moszkva megyében.

Felső élelmiszer-árkorlát önkéntes alkalmazásáról tárgyal a brit kormány a szupermarketekkel

Egyes alapvető élelmiszerek felső árkorlátjának önkéntes alkalmazásáról tárgyal a brit kormány.

A vasárnapi brit sajtó által idézett kormányzati források hangsúlyozták, hogy nincsenek tervek kötelező érvényű árplafon bevezetésére.

A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak a londoni pénzügyminisztérium egy illetékese elmondta: az élelmiszerek árinflációja a kormány által korábban vártnál sokkal makacsabb, és nehéz letörni

Tizenkettőre emelkedett az idei mászószezon halálos áldozatainak száma az Everesten

- Egy kanadai hegymászó halálával 12-re emelkedett az idei tavaszi mászószezon halottjainak száma a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten, további öt személyt, köztük Suhajda Szilárdot eltűntként tartanak számon - jelentette pénteken a The Himalayan nepáli hírportál.

Petrus Albertyn Swart 63 éves kanadai hegymászó csúcstámadás közben, az úgynevezett halálzónában, a 4-es tábor felett kapott magassági betegséget. Segítséggel visszajutott a 4-es táborba, útban a 3-as táborba azonban elhunyt.

A hírportál szerint jelenleg öt olyan személy - három külföldi és két nepáli - van, aki eltűntnek számít, illetve akivel nincs kapcsolat, köztük említi a cikk a 40 éves Suhajda Szilárdot, akivel szerdán este szakadt meg a kapcsolat.

Hivatalosan is beszáll a republikánus elnökjelölti versenybe Florida kormányzója

- Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság szerdán hivatalosan is nyilvántartásba vette Ron DeSantist,

Florida kormányzója elindul a republikánus elnökjelöltségért, és akit Donald Trump legesélyesebb vetélytársának tartanak a versenyben.

Hat évtizedes csúcson a brit államadósság-ráta

A kedden ismertetett áprilisi közfinanszírozási adatok szerint több mint hat évtizede nem mért szinten, száz százalék közvetlen közelében jár a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósság-ráta.


A járvány idején csaknem fél millióval csökkent New York város lakossága, negyedük Floridába költözött

Az Egyesült Államok legnagyobb városa, New York elveszítette lakossága több mint 5 százalékát, 468 ezer embert 2020 áprilisa és 2022 júliusa között.

Ez derül ki az amerikai adatnyilvántartó hivatal (US Census Bureau) új összegzéséből.

Ennél nagyobb mértékben csökkent Kaliforniában San Francisco lakossága, amelyet a járvány idején polgárai 7,5 százaléka hagyott ott.

A Volkswagen csoport befejezte a kivonulást Oroszországból

- Befejezte a kivonulást Oroszországból a világ második legnagyobb autógyártója, a német Volkswagen csoport (VW) - jelentették be.

Horvátország egyes részein rendkívüli állapotot hirdettek árvízveszély miatt

Horvátország egyes részein rendkívüli állapotot hirdettek árvízveszély miatt, a legrosszabb a helyzet Zára (Zadar) megyében, Gracac környékén, ahol a lakosság egy részét evakuálni is kellett - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

Az özönvízszerű esőzések miatt vasárnap a Zrmanja folyó kilépett a medréből és elárasztotta az észak-dalmáciai Obrovac város területét, a megáradt Otuca folyó pedig Gracac településén öntött el több házat, udvart, pincét és utat. A lakosok egy részét evakuálni is kellett.

Észak-Karolina kormányzója megvétózta a terhességmegszakítás szigorításáról szóló törvényt

Észak-Karolina kormányzója szombaton megvétózta a terhességmegszakítás szigorításáról szóló törvényt, ami a terhesség 12. hete után csak kivételes esetben engedélyezné a beavatkozást.

Felmentését kérte az államfőtől az ügyvezető szlovák miniszterelnök

Felmentését kérte Zuzana Caputová államfőtől Eduard Heger ügyvezető szlovák kormányfő, aki ezt Pozsonyban, vasárnapi sajtótájékoztatóján jelentette be.

Döntését azzal indokolta, hogy az államfő nem fogadott el javaslatai közül egyet sem, amelyek - mint mondta - biztonságosabb megoldást jelentettek volna, mint egy szakértői kormány kinevezése. Az ügyvezető szlovák miniszterelnök azután közölte ezt a döntését, hogy csütörtökön és pénteken kabinetjének két minisztere is bejelentette távozási szándékát.

Nagy-Britanniában 11,6 százalékkal nőtt az új autók eladása áprilisban

Nagy-Britanniában 11,6 százalékkal, 132 ezer 990-re nőtt az új autók eladása áprilisban az egy évvel korábbihoz képest.

Ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján csütörtökön közzétett adatokból. Tavaly a legkelendőbb elektromos autó a Tesla Model Y volt, 35 ezer 551 ilyen jármű kelt el. A második legkeresettebb a Tesla Model 3 (19 ezer 071), a harmadik pedig a Kia e-Niro volt (11 ezer 197).

Letartóztattak több mint harminc feltételezett maffiózót Németországban

Letartóztatták a 'Ndrangheta nevű olasz szervezett bűnözői csoport több mint harminc feltételezett tagját szerdán Németországban egy nemzetközi művelet keretében.

A dél-olaszországi Calabria régióból irányított maffia elleni legnagyobb szabású eljárások közé tartozó művelet németországi akciójához ezernél is több rendőrt mozgósítottak.

Franciaországban sok rendőr megsérült, százakat őrizetbe vettek a nyugdíjreform elleni tiltakozásokon

Legkevesebb 108 rendőr sérült meg és 291 embert vettek őrizetbe Franciaországban a május 1-jei kormányellenes tüntetéseken.

Az erőszakcselekmények zömét Párizsból jelentették - jelentette kedd hajnalban a The Guardian című brit napilap a francia belügyminiszterre hivatkozva. Párizsban 25 rendőr sérült meg, egyikőjük Molotov-koktél miatt súlyos sérüléseket szenvedett az arcán és a kezein, a fővárosban 111 tiltakozót vettek őrizetbe - jelentette ki a BFM hírtelevíziónak adott interjújában Gérald Darmanin.

A vádesküdtszék meghallgatta Mike Pence volt amerikai alelnököt a 2021-es hatalomátadás körülményeiről

Tanúként jelent meg az amerikai szövetségi vádesküdtszék előtt Mike Pence volt amerikai alelnök a 2021-es elnöki hatalomátadást körülményeit vizsgáló eljárás keretében csütörtökön.

A nukleáris elrettentő erő kiterjesztéséről is megállapodtak az amerikai-dél-koreai csúcstalálkozón

A Koreai-félszigeten jelentkező nukleáris fenyegetés kezelésére és az elrettentő erő kiterjesztésére konzultációs tanácsot hoz létre az Egyesült Államok és Dél-Korea - jelentették be a két ország elnökének találkozója után Washingtonban szerdán.

Megbírságolták a nagykárolyi polgármesteri hivatalt a Kölcsey-szobor felirata miatt

Megbírságolta a nagykárolyi polgármesteri hivatalt a Szatmár megyei művelődési igazgatóság a két hete felállított Kölcsey-szobor felirata miatt - erősítette meg hétfőn reggel Kovács Jenő polgármester.

Izrael leállítja a gyorsított bevándorlási eljárást az Oroszországból és Fehéroroszországból érkezők számára

Izrael leállítja a gyorsított bevándorlási eljárást a háború elől Oroszországból és Fehéroroszországból menekülők számára.

Ofir Szofer bevándorlási és befogadási miniszter hivatala azt közölte, továbbra is fenntartják a különleges, gyorsított eljárást az ukránok és a rendkívüli humanitárius esetek számára, de az Oroszországból és Fehéroroszországból érkezők ismét csak szabályos procedúrával vándorolhatnak be Izraelbe, mert a minisztériumban ezentúl a tavaly Izraelbe költözöttek befogadására összpontosítanak.

Őrizetbe vettek egy texasi férfit, aki meglőtt két fiatalt, miután azok véletlenül beültek az autójába

- Texasban a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki lőfegyverrel megsebesített két középiskolás lányt, miután tévedésből az ő autójába szálltak be egy parkolóban még kedden éjszaka.

Csaknem nyolcszázmillió dolláros peren kívüli megállapodással zárult a Fox News és a Dominion jogvitája

Peren kívüli megállapodással zárult a FoxNews hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása kedden.

Ursula von der Leyen: a Kínával való szakítás nem életképes

Kína kulcsfontosságú globális erővé vált, számos csúcstechnológia vezető országává, státusza és az uniós érdekeink miatt még fontosabbá válik az Európai Unióval való kapcsolata, ezért a Kínával való szakítás nem életképes, nem kívánatos és nem is célszerű - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

Az EU-Kína kapcsolatok újragondolásáról szóló plenáris vitában az elnök elmondta: az uniónak ki kell dolgoznia egy kockázatmentesítési stratégiát Pekinggel való viszonyát illetően, amely világosan rámutat a kockázatokra és a lehetőségekre.