Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2918 találatból.

Csaknem félmillió ember maradt áram nélkül a vihar miatt a Krímben

Szergej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetője bejelentette, hogy a félsziget több városában szükségállapotot vezettek be. A vihar következtében a Krímben legkevesebb egy ember életét vesztette, egyet eltűntnek nyilvánítottak, hármat pedig kórházba szállítottak.

A sérültek számát orosz hírügynökségek hétfő reggel mintegy kéttucatnyira becsülték. Tengerparti szállásokról több mint 300 embert kellett evakuálni.

Hollandiában megkezdődtek a koalíciós tárgyalások

A pártvezetők parlamenti találkozójával megkezdődtek pénteken Hollandiában a kormányalakítási tárgyalások.

A szerdán tartott parlamenti választáson a Geert Wilders vezette jobboldali, migrációellenes és euroszkeptikus Szabadságpárt (PVV) győzött, a nem hivatalos végeredmény szerint a szavazatok legkevesebb 25 százalékát szerezte meg. A párt ezek alapján a 150 képviselői helyből 37-et mondhat magáénak.

Meghalt a Hezbollah több tagja izraeli légicsapásban Libanonban

Életét vesztette egy izraeli légicsapásban Libanonban a libanoni síita milícia, a Hezbollah öt tagja, köztük parlamenti frakcióvezetőjük fia is - jelentette a helyi média Izraelben csütörtökön

Letette hivatali esküjét az új spanyol kormány

- Letette hivatali esküjét az új spanyol kormány kedden Madridban.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a Sumar, több kisebb baloldali pártot tömörítő formáció koalíciós kabinetjének 22 tagja VI. Fülöp király és a közjogi méltóságok jelenlétében tett esküt az alkotmányra az után, hogy kinevezésük megjelent a spanyol állami közlönyben (BOE).

Azoknál a tárcáknál, ahol változik a miniszter személye, vagy a minisztérium felelősségi köre, a nap folyamán lezajlik a feladatok átadás-átvételi ceremóniája.

Oroszországban mintegy 50 ezren maradtak áram nélkül a hétvégi viharok után

Mintegy 50 ezer ember maradt áram nélkül Oroszország szibériai és déli régióiban a hétvégi szélviharok miatt - tájékoztatott Jevgenyij Grabcsak energiaügyi miniszterhelyettes hétfőn a Rosszija 24 hírtelevízióban.

Elmondta, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímben mintegy hatezer ember maradt áramellátás nélkül. A helyettes tárcavezető azt ígérte, hogy estére a félszigeten a vihar összes következményét felszámolják. Szibériában, ahol az ítéletidő hat régiót érintett, súlyosabb a helyzet, és a front az orosz Távol-Kelet felé haladva további elektromos hálózatokat rongál meg.

A kormány költségvetési csomagja miatt sztrájkol Olaszországban a két legnagyobb szakszervezet

Közép-Olaszország tartományait érinti egy munkabeszüntetés, amelyet a CGIL és az UIL szakszervezeti föderáció hirdetett meg péntekre a Giorgia Meloni vezette kormány 2024-es költségvetési csomagja ellen.

Többen életüket vesztették egy észak-kínai szénipari vállalatnál pusztító tűzben

Tűz pusztított csütörtökön egy szénipari vállalat irodaházában, az észak-kínai Sanhszi tartományban, a szerencsétlenségben 26-an meghaltak, és további több tucat ember megsérült - közölte a CCTV kínai állami média.

Stagnált a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben

- Stagnált a brit gazdaság teljesítménye az idei harmadik negyedévben a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett előzetes becslése szerint.

Ez valamivel jobb eredmény a vártnál, az előrejelzések átlaga ugyanis a hazai össztermék (GDP) 0,1 százalékos negyedéves összevetésű visszaesését valószínűsítette a július és szeptember közötti időszakra, londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint azonban a brit gazdaság az idei év végén és a jövő év elején így is technikai recesszióba kerül.

Kínában csökkentek a fogyasztói árak októberben

Októberben a vártnál nagyobb mértékben csökkent a fogyasztói árindex Kínában, elsősorban az élelmiszerárak több mint két éve legnagyobb visszaesésének köszönhetően.

Októberben az egy évvel korábbihoz képest 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak Kínában a várt 0,1 százalékos csökkenés helyett az előző havi, éves bázison változatlan fogyasztói árindex után.

Franciaországban több mint ezer antiszemita cselekményt követtek el a Hamász október 7-i, izraeli támadása óta

Franciaországban 1040-re emelkedett az antiszemita cselekmények száma, és 486 embert előállítottak október 7-e, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni terrortámadása óta - közölte a kormány vasárnap.

"Az antiszemita cselekmények száma robbanásszerűen megnőtt" - jelentette ki Gérald Darmanin belügyminiszter a France 2 közszolgálati televízió híradójában. A 486 letartóztatott személy közül 102 külföldi - tette hozzá.

Tavaly egész évben 436 antiszemita cselekményt regisztráltak a hatóságok.

Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Szlovéniában

- Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Észak-Szlovéniában és a tengermelléki, Primorska régióban - közölte a helyi sajtó vasárnap.

Úzvölgyi katonatemető - Bűnvádi eljárás indult a román nacionalisták magyarellenes molinói miatt

- Gyűlöletre vagy diszkriminációra való felbujtás miatt bűnvádi eljárást indult Romániában az úzvölgyi katonatemetőben október 22-én rendezett megemlékezés miatt.

Akkor román nacionalista szervezetek magyarellenes molinókat feszítettek ki - tudta meg a Krónika a Hargita megyei rendőr-főkapitányságtól.

Megszavazta a montenegrói parlament az új kormányt

- Egész éjszakán át tartó vita után a montenegrói parlament képviselői megszavazták a Milojko Spajic vezette új montenegrói kormányt.

Több tucat iszlamista likvidálásáról számolt be az izraeli hadsereg

- Több tucat palesztin fegyveres iszlamistát ölt meg az izraeli hadsereg a Gázai övezet szárazföldi hadműveletének kibővítésével, ciszjordániai razzián, és a libanoni határnál - tudatta a katonai szóvivő hétfőn

A híres amerikai feltalálók csarnokának tagjává avatták Karikó Katalint

A híres amerikai feltalálók csarnokának (National Inventors Hall of Fame) tagjává avatták Karikó Katalint Washingtonban.

Az amerikai fővárosban tartott gálaesten a friss Nobel-díjas magyar tudós mellett kutatótársa, Drew Weismann is megkapta az amerikai innovációs és szabadalmi szakma egyik legnagyobb presztízsű elismerését, a hírességek csarnokának tagságát igazoló érmet. Rajtuk kívül még mintegy 10 tudós és feltaláló részesült az elismerésben.

A minimálbér megemeléséről döntött a horvát kormány

A horvát kormány 2024. január 1-jével megemeli a minimálbért bruttó 840 euróra (322 ezer forint) az eddigi 700 euróról (268 ezer forint) - jelentette be Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök a kormány szerdai ülésén.

Kicseréli kifogásolt miniszterjelöltjét a Szlovák Nemzeti Párt

Kicseréli a környezetvédelmi tárca élére javasolt jelöltjét, és az eredetileg tervezett Rudolf Huliak helyett Tomás Tarabát jelöli a posztra a kormányalakítással megbízott szlovák hárompárti kormánykoalíció legkisebb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - jelentették be a párt képviselői pozsonyi sajtótájékoztatójukon kedden.

Izraelbe érkezett az amerikai elnök

- Izraelbe érkezett szerda délelőtt Joe Biden amerikai elnök, hogy kifejezze szolidaritását az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadása után.

Joe Biden amerikai elnököt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Jichák Hercog államelnök fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az elnöki konvoj egy tel-avivi szállodába szállította az amerikai elnököt és kíséretét.

Mintegy félmillió izraeli és hétszázezer gázai hagyta el otthonát a háború miatt

- Mintegy félmillió izraeli és hétszázezer gázai hagyta el otthonát a háború miatt -jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden

Mintegy félmillió izraeli kényszerült elhagyni otthonát az iszlamista Hamász terrorszervezet október 7-i meglepetésszerű támadása óta - közölte Jonatan Konrikosz katonai szóvivő külföldi újságírókkal. A Gázai övezet környékén huszonöt, a libanoni határnál húsz izraeli települést evakuáltak a hatóságok a civilek védelmében.

Izraeli-palesztin - Izrael kiüríti a libanoni határ menti településeket

Izrael kitelepíti a lakosokat a libanoni határ menti két kilométeres sávban lévő 28 településről - jelentette be hétfőn az izraeli hadsereg és a védelmi minisztérium.Az ott élőket szállodákba vagy vendégházakba viszik, elszállásolásuk költségeit a kormány állja.

Vasárnap egy Libanonból elindított rakéta egy építőmunkás halálát okozta egy határmenti faluban, további négyet pedig megsebesített.

Az utóbbi napokban Libanonból egyre nagyobb intenzitással érte rakétatámadás az izraeli területeket, amire az izraeli hadsereg ellencsapásokkal válaszolt.