Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2730 találatból.

Hitelminősítés - Negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia "AA mínusz" államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat.

A német liberálisok kitartanak az atomerőművek üzemidejének meghosszabbítása mellett

Németországban a Zöldekkel ellentétben a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) továbbra is kitart amellett, hogy az energiaválság miatt meg kell hosszabbítani a még működő atomerőművek üzemidejét, és meg kell vizsgálni, hogy vissza lehet-e állítani a termelésbe már kikapcsolt erőműveket.

Koronavírus - A fertőzöttek száma közel 618,04 millió, a halálos áldozatoké 6,546 millió

Világszerte 618 046 731 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 546 805 - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adataiból.

Egy nappal korábban 617 879 815 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig 6 546 448 volt.

A fertőzés 193 országban és régióban van jelen.

Illegális bevándorlás - Csehország ellenőrizni fogja a szlovák határátkelőket

Rendőrségi ellenőrzéseket vezet be Csehország a Szlovákiával közös 27 volt határátkelőhelyen, hogy korlátozzák az illegális bevándorlást - jelentette be Vít Rakusan belügyminiszter kedden reggel a Twitteren.

Az intézkedés egyelőre tíz napig tart, 17 közúti, hét vasúti, valamint három folyami átkelőt érint, és szerda éjfélkor lép érvénybe. Az államhatár átlépése más helyeken nem lesz lehetséges, s a hatóságok ellenőrizni fogják az úgynevezett zöld határt is - olvasható a közleményben.

Adócsökkentéseket jelentett be a brit pénzügyminiszter

- Komoly mértékű adócsökkentéseket jelentett be pénteken Kwasi Kwarteng brit pénzügyminiszter a gazdasági aktivitás élénkítése és a megélhetési költségek csökkentése végett.

Többen élnek Izraelben, és ismét választásokra készülnek a zsidó új évben

- Izrael megnövekedett, 9,5 millióra nőtt lakossággal készül a zsidó időszámítás szerinti 5783-as új évre s az újabb parlamenti választásokra - jelentette a helyi média az ünnep előtt.

Jichák Herzog államelnök vasárnap reggel közzétett zsidó újévi, vagyis ros hasanai üdvözletében arra szólította fel Izrael népét, hogy a belső vitákat méltóságteljes módon kezeljék még a választási időszakban is. Az országban ugyanis november elsejére írták ki a 3,5 éven belül ötödik parlamenti választást.

"Még az egységünkre kihívást jelentő választási időszakban is meg kell tanulnunk elfogadni, tiszteletteljes közbeszéddel kezelni nézeteltéréseinket,anélkül, hogy Isten őrizz elvetnénk azt a bennünk élő mély és örök igazságot, hogy testvérek vagyunk" - kérte Hercog

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

- Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.

Sértetlen 3300 éves temetkezési barlangot fedeztek fel Izraelben

- Sértetlen, több mint 3300 éves temetkezési barlangot fedeztek fel Izrael földközi-tengeri partjának déli részén - jelentette a Haarec című újság honlapja.

A Palmachim nevű kibuc új parkjának építése közben, szeptember 13-án egy sziklának ütköző munkagép tárta föl a II. Ramszesz idejéből származó, és azóta emberkéz nem bolygatta temetkezési barlangot, amelyről vasárnap számolt be az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA).

Az EJEB elítélte Franciaországot szíriai dzsihadisták családjainak hazatelepítésére vonatkozó kérelmek elutasítása miatt

- Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerdai határozatában elítélte Franciaországot a szíriai dzsihadisták családtagjainak hazatelepítésére vonatkozó kérelmek elutasítása miatt.

Viharok, árvizek és közelgő hőhullám az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok középnyugati és déli államaiban összesen három halálos áldozatot követeltek és súlyos károkat okoztak a viharok.

Olaszországban tovább emelkednek az energia- és élelmiszerárak

Száz százalékos rezsiköltség-emelkedés várja a nyaralásból hazatérő olaszokat, és tovább emelkedik az élelmiszerek, a tömegközlekedés és a tankönyvek ára is - jelentette a La Repubblica című napilap vasárnap.

Az Ian-hurrikán legkevesebb 42 halálos áldozatot hagyott maga után Floridában

Floridában már legkevesebb 42 halálos áldozatot találtak meg az Ian-hurrikán után a mentőegységek - közölték az állam hatóságai pénteken az esti órákban.

A hurrikán helyi idő szerint délután ismét elérte a szárazföldet Dél-Karolina partjainál, károkat és áradásokat okozott, de ereje meg sem közelítette a dél-nyugat-floridai pusztítást. Az Ian-hurrikán Dél-Karolinában óránként 70 mérföldes sebességgel ért partot, és folyamatosan veszít erejéből, ahogy észak felé halad.

A vihar szerdán éjjel 4-es erősségű hurrikánként óránként 155 mérföldes (240 kilométeres) széllökésekkel csapott le Florida dél-nyugati partvidékére, Fort Myers városának jó részét a földdel téve egyenlővé.

Négy hónapja a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a kínai gazdaság szeptemberben

Szeptemberben négy havi mélypontra csökkent a kínai nemzeti statisztikai hivatal, az NBS általános gazdasági teljesítményt tükröző kompozit beszerzésimenedzser-indexe.

Ezen belül a szolgáltatóipari aktivitás négy hónapja a leggyengébb növekedést mutatta, a feldolgozóipari aktivitás pedig két hónap teljesítménycsökkenés után mutatott némi növekedést.

Az NBS kompozit beszerzésimenedzser-indexe (BMI) szeptemberben 50,9 pontra, négy havi mélypontra csökkent az előző havi 51,7 pontról.

Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek

Az özönvízszerű esőzések miatt Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) vasárnap. A közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac) reggel nyolc órakor a Kupa folyó vízszintje elérte a 796 centimétert, ami lényegesen magasabb a vártnál - mondta Damir Mandic polgármester.

A folyó kilépett medréből, a külvárosban több házat, udvart, pincét öntött el, és utakat árasztott el - tette hozzá.

Károlyvárosnál négy folyó, a Kupa, a Mreznica, a Korana és a Dobra folyik össze.

Moszkvában visszavonták a Novaja Gazeta online változatának működési engedélyét

Megfosztotta működési engedélyétől az orosz legfelsőbb bíróság csütörtökön a Novaja Gazeta című független lap online változatát.

A bíróság az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor adminisztratív keresete alapján hozta meg ítéletét, amely kifogásolta, hogy két nem kormányzati szervezet - a Grazsdanszkoje Szogyejsztvie (Polgári Segítségnyújtás) és a Gumanyitarnoje Gyejsztvije (Humanitárius Cselekvés) - esetében a hírportál nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek minősítették őket.

Svéd választások: szerdára várható végleges eredmény, a konzervatívok állnak az élen

- A svéd választási hatóság szerint szerdára várható a hét végén tartott parlamenti választások végleges eredménye. A hétfőn közölt előzetes eredmények a svéd konzervatív pártok győzelmét jelzik a Magdalena Andersson kormányfő vezette baloldali pártszövetség felett.

A végeredményt eredetileg vasárnap a késői órákban akarták bejelenteni, de a választási hatóság hétfői közleménye szerint a szoros szavazati arányok miatt szerdáig várni kell, amikorra az összes szavazatot, köztük a külföldön leadott voksokat is megszámolják.

II. Erzsébet halála - Nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban

Nemzeti gyász kezdődött pénteken az Egyesült Királyságban az előző nap elhunyt néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő emlékére. A brit kormány ajánlásokban fogalmazta meg, hogy a gyász milyen formáit tartja megfelelőnek.

II. Erzsébet királynőt csütörtök este, életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

III. Károly király péntek délután Balmoralból repülőgéppel Londonba indult, és este a Buckingham-palotában audiencián fogadja Liz Truss miniszterelnököt.

A londoni alsóház péntek délelőttre tervezett vitáját törölték, és a képviselők délután késő estig tartó - várhatóan tízórás - ülést kezdtek, megemlékező felszólalásokkal adózva II. Erzsébet királynő emlékének.

A bíróság a Trump-házkutatás újabb iratának nyilvánossága mellett döntött

- A nyilvánosságra tartozik a Donald Trumpnál tartott házkutatás után eskü alatt tett hatósági nyilatkozat tartalma, de az igazságügyi tárca annak bizonyos részeit kitakarhatja - döntött csütörtökön a bíróság, miközben a republikánusok teljes hozzáférést követelnek.

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál vasárnap hajnalban, a támadót elfogták - jelentette az izraeli katonai rádió.

Koronavírus - A fertőzöttek száma több mint 574,8 millió, a halálos áldozatoké 6,395 millió

Világszerte 574 818 625 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 395 451 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján.