Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2264 találatból.

Szakértő: nem csak a járványügyi szigorítások állnak a szerbiai zavargások hátterében

Vélemény - 2020-07-11

- A szerbiai tüntetések hátterében nem csak a járvány miatti szigorítások állnak, annak ellenére, hogy a szigorítások bejelentése után kezdődtek az erőszakos zavargások - mondta Ördögh Tibor Balkán-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Várhelyi: a srebrenicai mészárlás nyitott seb Európa szívében

Vélemény - 2020-07-10

A délszláv háborúban nyolcezer bosnyák férfi és fiú lemészárlásával járó népirtás továbbra is nyitott seb Európa szívében - jelentette ki Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikai és bővítési biztosa az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a srebrenicai mészárlás 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén pénteken.

Koronavírus - Orbán: a behurcolás ellen kell védekezni

Vélemény - 2020-07-10

A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, ugyanis minden egyes újabb hazai fertőzésnél megtalálható valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

A DK tiltakozik a Hajógyári-szigetre tervezett fakivágások ellen

Vélemény - 2020-07-08

A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik a Hajógyári-sziget "értelmetlen" fakivágásai ellen - mondta szerdai online sajtótájékoztatóján a III. került DK-s polgármestere.

Kiss László kijelentette: a "brutális" fakivágásokat a fővárosiak megkérdezése nélkül akarják végrehajtani, a kormányzat tervének majdnem ezer fa esne áldozatul Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén.

Koronavírus - Szlávik: még az első hullám sem ért véget

Vélemény - 2020-07-07

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedden az M1 aktuális csatornán.

A főorvos elmondta, ugyan a vírushoz köthető halálesetek egyre ritkábbak, az továbbra sem zárható ki, hogy újabb gócok alakulnak ki az ország bármely pontján.

MSZP: egyértelmű magyar érdek az euró bevezetése

Vélemény - 2020-07-05

z MSZP szerint Magyarországnak egyértelmű érdeke, hogy bevezesse az eurót és ezzel stabilizálja uniós tagságát - mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Ujhelyi István hangsúlyozta, a kormány tudatosan gyengíti a forintot, mivel ezzel 1000 milliárd forint pluszpénzhez tudta juttatni "haveri körét, az oligarchákat".

A harmadik negyedévben már erőre kap az euróövezet gazdasága

Vélemény - 2020-07-03

A harmadik negyedévben megindul a gazdasági növekedés az euróövezetben, de a második negyedévi visszaesésnél kisebb meredekséggel a müncheni ifo és a zürichi KOF gazdaságkutató intézet szerint. Az MTI-hez pénteken eljuttatott prognózis úgy ítéli meg, hogy a járványvédelmi korlátozások 8,1 százalékos GDP-csökkenést okoznak az idén az euróövezetben.

Német külügyminiszter: rendkívül aggasztó az új kínai nemzetbiztonsági törvény

Vélemény - 2020-07-01

Rendkívüli módon aggasztó az új kínai nemzetbiztonsági törvény, és Hongkong autonómiáját kikezdő alkalmazása hatással lesz az Európai Unió és Kína kapcsolatára - nyilatkozott a német külügyminiszter szerdán Berlinben.

Kósa Lajos: a kizárólagos szerződések ellehetetlenítik a sör-, az üdítő- és az ásványvíz-kistermelőket

Vélemény - 2020-06-30

- Ellehetetleníti a sör-, az üdítő- és az ásványvíz-kistermelőket a piaci versenyben, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a gyártók a forgalmazókkal kizárólagos szerződést köthetnek bizonyos promóciós termékek fejében - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: már a parlament előtt van az új szabályozás tervezete, amely tiltja a kizárólagos szerződéseket. Ha a törvényt elfogadják, Németországhoz, Ausztriához, Csehországhoz és Szlovákiához hasonlóan Magyarországon is kötelező lesz a kistermelőktől is árulni - jegyezte meg.

Szakértő: komoly gazdasági válságba kerülhetett Észak-Korea

Vélemény - 2020-06-29

- A koronavírus-járvány miatt nagyon komoly gazdasági válságba kerülhetett Észak-Korea, ez állhat annak hátterében, hogy az ország megint fenyegetéseket fogalmazott meg - mondta Salát Gergely Ázsia-szakértő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit - Sok termék drágább lenne, ha nem születne megállapodás az EU és Nagy-Britannia tárgyalásain

Vélemény - 2020-06-28

Sok termék ára emelkedne, ha nem jönne létre megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság új kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalásokon - mondta Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő emlékeztetett: június 23-án volt a negyedik évfordulója annak, hogy a britek népszavazáson döntöttek arról, el szeretnék hagyni az Európai Uniót.

Jobbik: propagandaeszköz a nemzeti konzultáció

Vélemény - 2020-06-26

Jelen formájában propagandaeszköznek nevezte a nemzeti konzultációt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője.Az ellenzéki politikus arról beszélt: elméletben nagyon jó, a demokrácia erősítésére alkalmas eszköz a választók véleményének kikérése, feltéve, hogy az emberek valódi válaszokat adhatnak.

A gyakorlatban nincs másról szó, mint egy kommunista propagandaeszközről, amellyel tulajdonképpen az emberek szájába adják a válaszokat - jelentette ki, hozzátéve, a feltett kérdések zömére adandó válasszal a emberek túlnyomó többsége egyetért.

GKI: kevésbé pesszimista az idei növekedési prognózis

Vélemény - 2020-06-25

GKI Gazdaságkutató csütörtökön kiadott legfrissebb prognózisában elvetette az előző, márciusi előrejelzésében felvázolt kevésbé pesszimista - 3 százalékos GDP-csökkenést jósló - forgatókönyvét, miközben kissé enyhített pesszimista - 7 százalékos visszaesését valószínűsítő - forgatókönyvének borúlátásán.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: Orbán Viktor bosszúhadjáratot folytat Budapest ellen

Vélemény - 2020-06-24

Orbán Viktor bosszúhadjáratot folytat Budapest ellen, a miniszterelnök fővárost érintő intézkedései kártékonyak, ennek egyik példája a Lánchíd, amelyet a kormány veszni hagy, hogy "belerohadjon a Dunába" - mondta Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője a szerdai ülés előtti sajtótájékoztatóján.

Szerbiai választások - Nagy meglepetéseket hozott az unalmasnak minősített választási folyamat

Vélemény - 2020-06-22

A szerbiai választások kampányát a sajtó és maguk a politikusok is minden korábbinál unalmasabbnak, a várható eredményeket pedig kiszámíthatónak nevezték, az előzetes eredmények viszont mégis sokakat megleptek, hiszen földcsuszamlásszerű győzelmeket, óriási bukásokat és új szereplőket is hoztak.

Koronavírus - Orbán: több tízezer ember életét sikerült megmenteni

Vélemény - 2020-06-19

A koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi védekezés több tízezer ember életét mentette meg, ami nagy teljesítmény - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.A kormányfő hangsúlyozta: a magyar egészségügyi rendszer a járvány kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európaiak.

Magyarország egy katonai logika szerint felépített gyakorlatban felkészült egy tömeges fertőzésre, amit aztán sikerült megakadályozni, de a "katonai gyakorlaton" megszerzett tudás óriási érték.

A német utazási irodák már 10 milliárd euró bevételkiesésnél tartanak

Vélemény - 2020-06-15

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti az eddig 10 milliárd euró bevételkiesés megduplázódásának elkerülése érdekében.

Költségvetés - DK: Orbán Viktor elszigeteli Magyarországot legnagyobb szövetségesétől

Vélemény - 2020-06-14

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy barátokat, szövetségeseket szerezne, folyamatosan elszigeteli Magyarországot legnagyobb szövetségesétől, az Európai Uniótól - mondta Dobrev Klára, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kabinet jövő évi költségvetési javaslatát ismerve kilátástalannak látja a helyzetet.

Novák Katalin és Kósa Lajos: a testvéreket segíti az illetéktörvény módosítása

Vélemény - 2020-06-13

A testvéreket tehermentesítené a Fidesz két alelnöke, Novák Katalin és Kósa Lajos az illetéktörvény általuk kezdeményezett módosításával, amelyről a Mandiner online kiadásában megjelent páros interjúban beszéltek.

Orbán: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

Vélemény - 2020-06-12

A koronavírus-járvány várható második hulláma és a gazdasági hatások orvoslása miatt 2021 is gazdaságvédelmi év lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Így a jövő évi költségvetésnek is rendelkeznie kell egy járványügyi és egy gazdaságvédelmi alappal - közölte.