Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1950 találatból.

Szili: Romániának példát kellene mutatnia a kisebbségek sorsát illetően

Vélemény - 2019-01-23

Példát kellene mutatnia az őshonos kisebbségek sorsát illetően Romániának az EU soros elnökeként - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatornán szerdán.

Dietetikus: a rostfogyasztás krónikus betegségeket előzhet meg

Vélemény - 2019-01-22

A rostfogyasztás megelőzheti a krónikus, nem fertőző betegségek kialakulását - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Erdélyi-Sipos Aliz azt mondta, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és az elhízás egyik oka a nem megfelelő mennyiségű rostfogyasztás.

Brexit - Német külügyminiszter: világos hozzáállásra van szükség London részéről

Vélemény - 2019-01-21

Amilyen gyorsan csak lehet, világos hozzáállásra van szükség Nagy-Britannia részéről uniós tagsága megszűnésének (Brexit) körülményeivel kapcsolatban, és "arra szólítjuk fel Londont, hogy komoly és valóságos megoldást találjon a patthelyzetre" - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter Brüsszelben hétfőn.

Kunhalmi Ágnes: óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk

Vélemény - 2019-01-20

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk, amelyek a vidéket is felélesztették.

Kunhalmi Ágnes vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, olyan települések vettek részt a tüntetéseken, ahol 8-10 éve semmilyen megmozdulás nem történt.

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

Vélemény - 2019-01-18

- Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Szakértő: körülbelül a másfélszeresére nőttek a bankolási díjak 2013 óta

Vélemény - 2019-01-17

- Körülbelül a másfélszeresére nőttek a banki szolgáltatások díjai 2013 óta, s jelentősen emelkedett a készpénz mennyisége is: mintegy 6 ezer milliárd forintnyi fizetőeszköz van forgalomban - mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Jobbik: a hatalom fél

Vélemény - 2019-01-16

- A Jobbik szerint "az aktuális hatalom elkezdett félni", ezt mutatja, ahogyan a hozzá közel álló médiumok fellépnek az ellenzéki tüntetések diákkorú felszólalójával szemben.

Szakértő: szimbolikus lépés a német kormánypárt migrációpolitikájának felülvizsgálata

Vélemény - 2019-01-15

Molnár Tamás Levente Németország-szakértő szerint a német kormánypárt új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer a konzervatív vonalat támogatók felé tesz szimbolikus lépést a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) migrációpolitikájának felülvizsgálásával.

DK: barbárság, hogy lefestették a Karmelita kolostor freskóit!

Vélemény - 2019-01-14

A Demokratikus Koalíció (DK) felháborító barbárságnak tartja, hogy a Karmelita kolostor felújítása során több mint 200 éves freskókat festettek le,A párt ezért kezdeményezi az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását és az UNESCO-hoz (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) fordul az ügyben - közölte Gréczy Zsolt a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Szakértő: nagy a Brexit-megállapodás elutasításának valószínűsége

Vélemény - 2019-01-13

Nagy a Brexit-megállapodás brit alsóházi elutasításának valószínűsége Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint.

A szakértő azzal kapcsolatban beszélt erről az M1 aktuális csatornán vasárnap, hogy a londoni alsóház a jövő héten, várhatóan kedd este szavaz a Brexit-megállapodásról, de egyelőre nincs meg a többség az Európai Unióval elért 585 oldalas egyezség elfogadásához.

Gálik Zoltán ugyanakkor kiemelte: Theresa May miniszterelnök sok kompromisszumot próbált kötni a háttérben ahhoz, hogy megszerezze a megállapodáshoz a parlamenti támogatást

Brexit - Brit külügyminiszter: a megállapodás elvetése leállíthatja a folyamatot

Vélemény - 2019-01-11

A brit külügyminiszter szerint ha a londoni alsóház elutasítja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kidolgozott megállapodást, az egész Brexit-folyamat leállhat.

Szakértő: elhamarkodott intézkedés az amerikai csapatkivonás Szíriából

Vélemény - 2019-01-09

A tervezett amerikai csapatkivonás Szíriából csak bonyolítja a közel-keleti helyzetet és elnyújtja a válság megoldását - mutatott rá Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Szakértő: tavaly olcsó maradt az ezüst, az idén drágulhat

Vélemény - 2019-01-08

- Az ezüst mintegy ezer millió unciás világméretű kínálatától tavaly 35 millió unciával maradt el a kereslet, emiatt a szürke nemesfém átlagára unciánként 15,73 dollárt ért el, ami 8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál - mondta Juhász Gergely, a Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója a szektort elemző Silver Institute előzetes adatai alapján. (1 uncia=31,1035 gramm)

Szakértő: kedvező a versenypiacon foglalkoztatottak számának növekedése

Vélemény - 2019-01-06

- Tovább nőtt a versenypiacon foglalkoztatottak száma Magyarországon, ami azt is jelzi, hogy a közmunkában dolgozók közül egyre többen találnak munkahelyet - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait elemezve.

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a 20-64 éves korcsoportban az Európai Unió 2020-ra 75 százalékos foglalkoztatási célértéket tűzött ki, ezt Magyarország a férfiak esetében már túl is lépte.

Fidesz: megkezdődött Soros György európai parlamenti kampánya

Vélemény - 2019-01-05

A Fidesz szerint a szombati ellenzéki tüntetés már Soros György európai parlamenti (EP-) választási kampányának a része.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten újságíróknak azt mondta, idén májusban tartják az EP-voksolást, ahol az emberek véleményt mondhatnak a migrációról.

Szakértő: tisztul a kép Szíriában

Vélemény - 2019-01-04

Tisztul a kép Szíriában, egyre kisebb területen folynak a harcok - mondta N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet-szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Elsősorban Szíria észak-nyugati, a török határnál lévő tartományában zajlanak összetűzések, az ország kétharmada felett megszerezte az irányítást Bassár el-Aszad szíriai elnök - mondta a szakértő.

Szakértő: az idei adóváltozások közül a szociális hozzájárulási adó csökkentése a legjelentősebb

Vélemény - 2019-01-03

Az idei adóváltozások közül a legjelentősebb a szociális hozzájárulási adó csökkentése, a hatéves bérmegállapodás értelmében idén júliusban újabb 2 százalékponttal, 19,5 százalékról, 17,5 százalékra mérséklődik ez a munkaadókat terhelő járulék.

Szakértő: a magyarok rovására aktivizálta magát a román államfő

Vélemény - 2019-01-02

A romániai magyar közösség rovására aktivizálta magát Klaus Iohannis román elnök - mondta Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A magyar közösség elleni támadásból a román kormány is kiveszi a részét: az oktatást érintő változások ellen még a temesvári szerb, német tanárok is tiltakoztak - tette hozzá a szakértő.

Idén elnökválasztás lesz Romániában és az első félévben Románia tölti be a soros elnöki tisztet az EU-ban. Az uniós elnökség kapcsán Románia meghirdetett célkitűzése, hogy fellépjen az emberi jogok, a szolidaritás, a kohézió mellett - jegyezte meg Pászkán Zsolt.

A növekedés hosszú távon a termelékenységtől és a demográfiai tényezőktől függ

Vélemény - 2018-12-30

- Halmai Péter közgazdász, egyetemi tanár szerint a gazdasági növekedés hosszú távon a termelékenységtől és a demográfiai tényezőktől függ.

Elemző: jövőre folytatódhat a lakáshitelezés bővülése

Vélemény - 2018-12-29

Jövőre folytatódhat a lakossági lakáshitelezés bővülése, a felvett kölcsönök pedig egyre inkább az új építésű ingatlanok felé mozdulnak a használt lakások felől - mondta a BankRáció.hu oldal hitelszakértője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Trencsán Erika emlékeztetett arra: az idei év első 10 hónapjában havonta átlagosan 72 milliárd forint összegben vettek fel lakáshitelt, ez dinamikus növekedést jelent az előző évhez képest.