Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2588 találatból.

Ukrajnai háború - Biden: nem vált be Putyin számítása, nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot

Vélemény - 2022-06-26

) - Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt.

A gyermeknevelési cikkek áfájának nullára csökkentését sürgeti a Jobbik

Vélemény - 2022-06-24

- A gyermekneveléshez szükséges termékek általános forgalmi adójának nullára csökkentését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Végh Noémi, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Költségvetés - LMP: párhuzamos válságokat orvosolnak a párt javaslatai

Vélemény - 2022-06-24

- A párhuzamosan fennálló válságok, vagyis az energia-, a szociális vagy a klímaválság orvoslását is szolgálják az LMP egyes, a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatai - mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

LMP: a társasági adó emeléséből fedezhető lenne az inflációkövető közalkalmazotti bér

Vélemény - 2022-06-20

- Az LMP szerint a multinacionális vállalatok társasági adójának növeléséből kellene finanszírozni a közalkalmazotti bérek inflációkövetését.

Ungár Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a multikkal kellene megfizettetni, hogy például a pedagógusok annyit tudjanak vásárolni a fizetésükből idén is, mint tavaly.

Koronavírus - A fertőződést megakadályozó oltás kifejlesztésére számít a német egészségügyi miniszter

Vélemény - 2022-06-17

A német egészségügyi miniszter szerint egy éven belül elkészülhetnek az első oltóanyagok, amelyek megakadályozzák a fertőződést az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2).

Karl Lauterbach pénteki berlini tájékoztatóján elmondta: orvosként az a szakmai véleménye, hogy 6-12 hónapon belül sikerül kifejleszteni a védőhatást közvetlenül a nyálkahártyán kifejtő oltóanyagot, amely megbízhatóan meggátolja a megfertőződést.
Ezek az új fajta vakcinák jelenthetik a "fényt az alagút végén", de koronavírus-járvány őszre várható fellángolására még nem készülnek el - tette hozzá

LMP: a Fidesszel ellentétes a zöld, igazságos és fenntartható politika

Vélemény - 2022-06-13

Ha van a zöld, igazságos, fenntartható politikának ellentéte, azt úgy hívják, hogy Fidesz - jelentette ki Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, azt követően, hogy a kormányoldal nem támogatta javaslatát egy épületszigetelési alap felállítására.

Nemzetek Ligája - Sallai: megmutattuk, hogy számolni kell velünk

Vélemény - 2022-06-12

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai szerint a németek elleni, 1-1-es döntetlenre végződött szombati Nemzetek Ligája-mérkőzésen a csapat ismét megmutatta, hogy a legjobbakkal is fel tudja venni a versenyt.

Az osztrák belügyminiszter szerint meg kell fontolni az EU-n belüli határellenőrzés újbóli bevezetését

Vélemény - 2022-06-10

- Határozottabb európai határvédelmi politikát, és az Európai Unión belüli határellenőrzés újbóli bevezetésének megfontolását szorgalmazta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter Luxembourgban, az EU-tagországok belügyminisztereinek tanácskozását megelőzően pénteken.Gerhard Karner a tanácskozásra érkezve azzal érvelt, hogy az EU menekültpolitikájával összhangban, meghatározott biztonsági követelményeknek egyensúlyba kell kerülniük az unión belüli szabad mozgást lehetővé tevő szabályozással.

"A mozgás szabadságának biztosítása fontos, elengedhetetlen része az Európai Uniónak, de a biztonságot is szavatolnunk kell. Ez olyan fontos, hogy bizonyos helyzetekben szükség lehet az EU-n belüli határellenőrzésre is" - fogalmazott.

Szinte minden vezető úgy érzi, hogy további béremelésekre lenne szükség egy felmérés szerint

Vélemény - 2022-06-01

Az Edenred digitális szolgáltató cég friss online felmérésének eredményéről szóló közleményben jelezték, hogy a vezetők 15 százalékának van konkrét béremelési terve a következő egy-három hónapra; ők további 5-10 százalékos bérfejlesztést terveznek.

Az olasz belügyminiszter szerint a gabonaválság súlyos migrációs válsághoz vezet

Vélemény - 2022-05-28

Az ukrajnai háború területein a gabonaszállítmányok leállítása máris megnövelte a migrációs áramlatot, és az esetleges humanitárius válság súlyos migrációs válságot teremthet - jelentette ki Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter egy római találkozón.

DK: a kormány tétlenül nézi, hogy a magyar gabonát külföldre adják el

Vélemény - 2022-05-23

- A kormány tétlenül nézi, hogy a magyar gabonát külföldre adják el, holott a magyar államnak elővásárlási joga van a terményre - jelentette ki a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Európa Tanács: a brit kormány ne járuljon hozzá Julian Assange kiadatásához

Vélemény - 2022-05-18

Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerdán közzétett levelében felszólította Priti Patel brit belügyminisztert, hogy ne járuljon hozzá Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató portál alapítója kiadatásához az Egyesült Államoknak.

Előzetes megállapodást javasol az ÉVOSZ az építési költségek változása miatt

Vélemény - 2022-05-16

- Előzetes megállapodást javasol az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a megrendelőnek és az építési vállalkozónak a költségek változása miatt.

Az szövetség hétfői közleményében azt írták, célszerű megállapodni előre, hogy hogyan kezelik a költségek változását.

Ukrajnai háború - Brit katonai hírszerzés: az orosz haderő egy hónapja nem tud új területeket elfoglalni

Vélemény - 2022-05-15

A brit katonai hírszerzés vasárnap közzétett értesülései szerint a donyecki térségben indított orosz offenzíva lendülete kifulladt és a hadművelet üteme jelentősen elmarad a tervezettől.

A londoni védelmi minisztérium beszámolója szerint a hírszerzési adatok arra vallanak, hogy a kisebb kezdeti előrenyomulások ellenére Oroszország az utóbbi egy hónapban nem tudott jelentős kiterjedésű területeket elfoglalni, mindeközben folyamatosan nagyarányú a "lemorzsolódás".

A jelentés azt valószínűsíti, hogy az orosz hadsereg az ukrajnai invázió februári kezdetén bevetett harcoló szárazföldi kontingens egyharmadát elveszíthette.

Hamar találhatnak állást az Ukrajnából menekülők egy munkaerőközvetítő szerint

Vélemény - 2022-05-09

Hamar találhatnak állást az Ukrajnából menekülők Magyarországon - közölte hétfőn a Prohuman.

Orbán: Brüsszel olajembargós javaslata felér egy atombombával

Vélemény - 2022-05-06

Elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában, kijelentve: az felér egy a magyar gazdaságra ledobott atombombával.

A kormányfő hangsúlyozta: az uniós tagállamok vezetői korábban egyezségre jutottak abban, hogy csak olyan lépéseket szabad tenni, amelyek figyelembe veszik az országok eltérő energiaszerkezetét és azt a szuverén jogot, hogy az energiamixüket meghatározzák, ám az Európai Bizottság elnöke "akarva, akaratlanul megtámadta a nagy nehezen létrehozott európai egységet". Egy háború idején ennek súlyos következményei vannak - tette hozzá

Ukrajnai háború - Draghi: azonnali megoldásokra van szükség a vállalkozások és a családok védelme érdekében

Vélemény - 2022-05-03

Mario Draghi, az Ez Európa címmel rendezett EP-vitán hangsúlyozta, Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja rámutatott, hogy Európa mennyire kiszolgáltatott Moszkvával szemben az energiaellátás szempontjából.

Ukrajnai háború - Holland egyetemi szövetség: Moszkva megfélemlíti a külföldön élő orosz diákokat

Vélemény - 2022-05-02

A Hollandiában élő orosz diákok fenyegető telefonhívásokat kaptak orosz állami szervektől, akik a hazájuk iránti hűségükről faggatják őket - írta hétfőn a Fiancieele Dagblad (FD) című holland lap a holland egyetemi szövetség (Universiteiten Nederland) jelentéseire hivatkozva.

A jelentést a holland oktatási minisztérium is megerősítette. Az FD szerint, a hívók azt szeretnék tudni a diákoktól, hogy támogatják-e az Ukrajna elleni háborút. Egy orosz nő a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy azután kapott telefonhívást, hogy egy ukrán zászlót tett közzé Facebook oldalán.

LMP: az otthongondozás is munka

Vélemény - 2022-05-01

- Az LMP szerint az otthongondozás is munka, ezért akik napi 24 órában gondozzák valamely családtagjukat, megérdemlik legalább a minimálbér összegével megegyező jövedelmet - közölték az ellenzéki párt vezetői vasárnap.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője, valamint Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté társelnökök úgy fogalmaztak, a "munka ünnepén kijelenthetjük, hogy ma is az állam a legrosszabb munkáltató, hiszen a szociális szférában dolgozók továbbra sem kapják meg a nekik járó megbecsülést".

Kiemelték, 2004-ben még az ellenzékben lévő Fidesz is úgy gondolta, hogy az otthongondozás munka, "de 12 év kormányzás is kevés volt akkori ígéretük betartásához".

Borrell: a vegyi fegyverek használata fenyegetést jelent a nemzetközi békére és biztonságra

Vélemény - 2022-04-29

A vegyi fegyverek használatának újbóli megjelenése jelenti az egyik legsúlyosabb fenyegetést a nemzetközi békére és biztonságra.

Ezt jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken, a vegyi fegyverek kifejlesztésének, gyártásának, felhalmozásának és használatának tilalmáról, valamint megsemmisítéséről szóló nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény (CWC) aláírásának 25. évfordulója alkalmából.