Vélemény

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2510 találatból.

A volt finn miniszter szerint pere a vallásszabadság próbája lesz

Vélemény - 2022-01-19

Perem a vallásszabadság próbája lesz - nyilatkozott Paivi Rasanen volt finn miniszter az ADF International nevű szervezetnek annak kapcsán, hogy hétfőn kezdődik ellene a per, mert a Twitteren bibliai idézeteket osztott meg, amelyek a vád szerint kisebbség elleni gyűlöletkeltésre voltak alkalmasak. A politikus szavait a Catholic News Agency katolikus hírügynökség idézte.

Matolcsy György: az infláció legyőzése a legfontosabb

Vélemény - 2022-01-17

Az infláció a jegybankok legnagyobb ellensége, annak legyőzése a legfontosabb lépés a fenntarthatóság felé a pénz területén - írta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a magyarnemzet.hu-n hétfőn megjelent írásában.

Megjegyezte: minél előbb képes megnyerni egy jegybank az infláció elleni küzdelmet, annál jobban képes élni a pénzteremtés eszközeivel.

Lengyel kormányfőhelyettes: elviselhetetlen terhet jelentene a lengyel háztartások számára az új uniós klímacsomag

Vélemény - 2022-01-11

Elviselhetetlenül nehéz terhet jelentene a lengyel háztartások számára a Fit for 55 nevű, új uniós klímacsomag, amelynek erőltetése "katasztrofális hibát" jelent Brüsszel részéről - nyilatkozott Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes a Dziennik Gazeta Prawna című lengyel napilapban kedden megjelent interjúban.

Kazah tüntetések - Putyin: a békefenntartók korlátozott ideig maradnak Kazahsztánban

Vélemény - 2022-01-10

A Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) békefenntartó kontingense korlátozott ideig tartózkodik majd Kazahsztánban, az egységeket kivonják, amint a kazah elnök így dönt majd - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szervezet tanácsának hétfői, rendkívüli, virtuális ülésén.

Putyin azt hangoztatta, hogy a kazah államiság veszélybe került, amelyet nem az üzemanyagáremelés által kiváltott spontán tüntetések okoztak, hanem az, hogy a helyzetet "kihasználták belső és külső destruktív erők".

Párbeszéd: a Fidesz elárulta a magyar cigányságot

Vélemény - 2022-01-08

A Párbeszéd szerint a Fidesz a magyar cigányságot is - ahogy a társadalom többségét - elárulta, ezért nem méltó egyetlen roma ember voksára sem. Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos egy sajtóban kiszivárgott felvételen vesztegetéssel és zsarolással próbál roma politikusokat a Fidesz támogatására bírni.

A politikus szerint a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője által elmondottak az egész demokrácia ellen intézett támadásnak minősülnek, ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kiderítésére, Sztojka Attila milyen szerződésekről beszél a felvételen, illetve valóban lehallgattak-e országos roma önkormányzati képviselőket, ahogy az elhangzottak alapján következtetni lehet.

Koronavírus - Szlávik: a flurona nem új vírusmutáció

Vélemény - 2022-01-05

A flurona nem új koronavírus-mutáció - mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Virológus: ha megfertőződünk influenza- vagy a koronavírussal, az oltások nagyban csökkentik a súlyosabb tüneteket

Vélemény - 2022-01-04

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szerint, ha megfertőződünk is az influenzavírussal vagy a koronavírussal, az oltások nagyban csökkentik a súlyosabb tüneteket.

- Korózs: a biztos megélhetés mindenkinek jár

Vélemény - 2022-01-02

A biztos megélhetés mindenkinek jár, aki ledolgozott egy életet, az idős korában nem szűkölködhet - fogalmazott az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnap online sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos szerint Magyarországon "bemerevedett" a nyugdíjrendszer, valamint drasztikusan leszakadtak a bérektől és polarizálódtak a nyugdíjak. Ez elsősorban abból adódik, hogy nincs progresszív adózás Magyarországon - mondta.

Közölte: tragédiának tartja az inflációkövető nyugdíjemelést, mert ebben a rendszerben "a szegény még szegényebb, a gazdag még gazdagabb" lesz.

Ellenzék: Orbán Viktor gazdaság- és társadalompolitikája megbukott

Vélemény - 2021-12-27

Orbán Viktor miniszterelnök gazdaság- és társadalompolitikája megbukott - jelentette ki az LMP társelnöke, aki két politikustársával együtt ismertette az ellenzék szociális programját hétfőn online sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté, aki a Márki-Zay Péter vezette árnyékkormány szociális szóvivőjeként mutatkozott be, úgy fogalmazott: egekben van az infláció, "elszabadult" a társadalmi egyenlőtlenség, a szegénység pedig egyre mélyül.

A szociális fordultot ígérő társelnök hangsúlyozta, hogy amennyiben kormányt alakíthatnak, emelik a családi pótlékot, szociális bérlakásprogramot indítanak, és nem feledkeznek el azokról sem, akik fogyatékossággal élő hozzátartozójukat ápolják.

Jobbik, LMP: csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját

Vélemény - 2021-12-20

Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését követeli a Jobbik és az LMP. A két párt vezető politikusai, Csárdi Antal és Z. Kárpát Dániel hétfőn a budapesti Nagy Vásárcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: legalább a zöldség-gyümölcs árát csökkenteni kellene az adókönnyítéssel.

EU-csúcs - Scholz: az ukrán határokat tiszteletben kell tartani

Vélemény - 2021-12-16

A csütörtöki európai uniós csúcstalálkozó az ukrán határok sérthetetlenségét fogja hangsúlyozni, és megerősíti, hogy Ukrajna területi épségét, határait tiszteletben kell tartani - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár Brüsszelben csütörtökön.

Az uniós tagországok állam- és kormányfői találkozójára érkezve, újságíróknak nyilatkozva Scholz kijelentette: nagyon nehéz helyzet alakult ki az Ukrajna és Oroszország közötti határon, az EU-csúcs egyértelmű jelzést küld Oroszországnak az ukrajnai konfliktust illetően.

Elemzők: a piaci várakozásoktól némileg elmaradó mértékben emelt kamatot az MNB

Vélemény - 2021-12-14

Elemzők szerint a piaci várakozásoktól némileg elmaradó mértékben emelt alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank kedden.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 30 bázisponttal 2,4 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, és 80 bázisponttal 2,4százalékra az egynapos betét kamatát; az egynapos és az egyhetes fedezett hitel kamata 30 bázisponttal emelkedett 4,4 százalékra.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, a jegybank a várakozásoknak megfelelően tovább szigorított a monetáris kondíciókon, bár az alapkamatot tekintve ennek mértéke miminálisan kisebb volt a vártnál.

Német külügyminiszter: egyelőre nem lehet engedélyezni az Északi Áramlat-2 üzembe helyezését

Vélemény - 2021-12-13

- Egyelőre nem lehet engedélyezni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték üzembe helyezését az új német külügyminiszter szerint.

Londoni elemzők: egy hónap alatt félmilliárd fontot vesztenek a belvárosi boltok a szabályok szigorítása miatt

Vélemény - 2021-12-10

Londoni elemzők számításai szerint a legnagyobb brit városok központi bevásárlónegyedeiben több mint félmilliárd font bevételkiesést okoznak a következő egy hónapban azok az intézkedések, amelyekkel a kormány a koronavírus omikron változatának terjedését igyekszik lassítani.

Orbán: Merkel távozásával befejeződött a kétértelműség és a lopakodó politika, és új, nyílt sisakos idők jönnek

Vélemény - 2021-12-06

- "December 8-án Angela Merkel távozik a német kancellári hivatalból. A közép-európaiak életének egy darabja is vele távozik" - írta Orbán Viktor Szamizdat 14. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában.

LMP: alternatív módon kell foglalkoztatni a Mátrai Erőmű dolgozóit

Vélemény - 2021-12-05

- Az LMP szerint van alternatív megoldás a Mátrai Erőmű dolgozóinak, akiknek a megújuló energiaszektorban kellene munkát biztosítania a kormánynak - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Párbeszéd: a forint lélegeztetőgépen van, az árak elszabadultak

Vélemény - 2021-11-25

A forint jelenleg lélegeztetőgépen van, az árak pedig elszabadultak - jelentette ki Párbeszéd párt frakcióvezető-helyettese.

Hszi: Kína nem akar uralkodni a délkelet-ázsiai országok felett

Vélemény - 2021-11-22

Kína nem akar uralkodni Délkelet-Ázsia fölött vagy zsarnokoskodni kisebb szomszédaival - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) és Kína kapcsolatfelvételének harmincadik évfordulója alkalmából hétfőn megrendezett virtuális tanácskozáson elmondott beszédében.

Magyar Nemzet - Rusvai Miklós: megerősít a harmadik oltás

Vélemény - 2021-11-17

Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek

Elemzők: a gazdasági növekedés a vártnál jobban lassult

Vélemény - 2021-11-16

Negatív meglepetést okozott a magyar gazdaság növekedése a harmadik negyedévben az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik úgy látják, a bővülés a vártnál jobban lassult a harmadik negyedévben.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden tette közzé, hogy a harmadik negyedévben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers és a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint is 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző negyedévhez képest a gazdaság teljesítménye 0,7 százalékkal nőtt a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője az MTI-nek küldött kommentárjában úgy fogalmazott: a növekedés a vártnál is jobban lassult, a várakozásoktól jelentősen elmarad, ebben legnagyobb szerepe az ipar gyengélkedésének lehetett