Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2304 találatból.

London más G7-országokkal együtt megtiltja az orosz arany importját

Olvastuk - 2022-06-26

Nagy-Britannia a hét vezető ipari hatalom (G7) több más tagjával együtt megtiltja az orosz arany importját - közölte vasárnap a Downing Street. A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint az intézkedéshez az Egyesült Államok, Japán és Kanada is csatlakozik.

A németországi G7-csúcstalálkozó vasárnapi kezdete előtt bejelentett újabb szankció indoklása szerint az arany Oroszország legjövedelmezőbb exportcikke az energiahordozók után.

A Downing Street tájékoztatása szerint Oroszország tavaly 12,6 milliárd font (5900 milliárd forint) értékben exportált aranyat.

A Párbeszéd arra kéri Novák Katalint, hogy vegyen részt a Budapest Pride valamelyik rendezvényén

Olvastuk - 2022-06-24

A Párbeszéd arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy vegyen részt a Budapest Pride valamelyik rendezvényén.

Az EU jogszabályokat vezetne be a növényvédő szerek használatának csökkentésére

Olvastuk - 2022-06-22

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.

Az EU egy évvel meghosszabbította a Krím és Szevasztopol annektálása nyomán bevezetett szankciókat

Olvastuk - 2022-06-20

- Az Európai Unió hétfőn egy évvel, 2023. június 23-ig meghosszabbította azoknak a büntetőintézkedéseknek a hatályát, amelyeket Oroszország ellen vezetett be a Krím félsziget és Szevasztopol jogellenesnek tartott annektálása nyomán.

Emberölés miatt nyomoz a rendőrség egy horvát nő ellen, aki magára hagyta csecsemőjét Baranyában

Olvastuk - 2022-06-17

Emberölés miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, miután egy magára hagyott újszülöttet találtak a Harkány közelében lévő márfai szőlőhegyen csütörtökön délután. A csecsemő még életben volt, amikor rátaláltak, szakszerű ellátása ellenére azonban a kórházban meghalt.

Ukrajnai háború - A német kormány eddig több százmillió euró értékű ukrajnai fegyverszállításra adott engedélyt

Olvastuk - 2022-06-13

Több százmillió euró értékű ukrajnai fegyverexportra adott engedélyt a német kormány az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta egy hétfőn ismertetett összesítés szerint.

LMP: a kormánynak évente kétszer fizetésemelést kellene adnia a közszféra dolgozóinak

Olvastuk - 2022-06-12

Az LMP szerint a kormánynak évente kétszeri, inflációkövető béremelést kellene adnia a közalkalmazottaknak - mondta az ellenzéki párt szóvivője vasárnap, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

Olvastuk - 2022-06-10

- A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán.

A többfunkciós épület és a fenntartható ingatlanfejlesztés kategóriákban aranyérmet nyert a Szervita Square Building, amely 14 500 négyzetméteren kínál prémium kiskereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében.

Férfi tenisz-világranglista - Nadal a negyedik, Fucsovics az 55

Olvastuk - 2022-06-06

A 14. Roland Garros-sikere után a spanyol Rafael Nadal az ötödikről a negyedik helyre jött fel a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen az általa a negyeddöntőben legyőzött szerb Novak Djokovic vezet, míg legjobb magyarként Fucsovics Márton az 55.

A 22. Grand Slam-tornagyőzelmét arató Nadal előtt a harmadik helyen az ellene vívott elődöntőt bokaszalag-szakadás miatt feladó német Alexander Zverev áll, míg második az orosz Danyiil Medvegyev. A párizsi finálét elbukó norvég Casper Ruud a nyolcadikról feljött a hatodik helyre.

- Orbán háromszoros kudarca az uniós olajembargó

Olvastuk - 2022-06-01

A 444.hu készítette el Orbán Viktor olajembargóval kapcsolatos európai kudarcának kronológiáját.

Ebből kiderül, hogy a magyar miniszterelnök olyannyira elveszítette a befolyását az európai történésekre, hogy végül egy olyan megegyezésre kényszerült rábólintani, amit 3 hete még élesen elutasított. Orbán semmit nem ért el abból, amit szeretett volna.

Mol: forgalmi engedéllyel igazolható a jogosultság a hatósági áras üzemanyagvásárlásra

Olvastuk - 2022-05-28

Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság.

Prága és London szerint folytatni kell Ukrajna katonai és politikai támogatását

Olvastuk - 2022-05-28

Folytatni kell Ukrajna katonai és politikai támogatását, s ugyanakkor foglalkozni kell az orosz agresszió által sújtott ország újjáépítésével is - állapította meg egybehangzóan pénteki tárgyalásán a cseh és a brit külügyminiszter, Jan Lipavsky és Liz Truss Prágában.

A pedagógusok sztrájkbizottsága előzetes normakontroll eljárásra kéri az államfőt

Olvastuk - 2022-05-25

A pedagógusok sztrájkbizottsága arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy küldje előzetes normakontrollra a sztrájkot korlátozó törvényt - közölte a sztrájkbizottságot alkotó két nagy pedagógus szakszervezet szerdán.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kéri, hogy az államfő ne írja alá az Országgyűlés által kedden elfogadott, a Nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását, hanem azt küldje meg az Alkotmánybírósághoz előzetes normakontroll eljárásra.

MEKH: 25 százalék felett a földgáztárolók töltöttsége

Olvastuk - 2022-05-23

Április közepéhez képest 383 millió köbméterrel nőtt a betárolt földgázkészlet, így a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint május közepén 1,599 milliárd köbméter földgáz volt a hazai földalatti gáztárolókban, ami 25,27 százalékos töltöttséget jelent .

WSJ: szándékosan okozhatták a márciusi, dél-kínai repülőszerencsétlenséget

Olvastuk - 2022-05-18

Szándékosan okozhatták a China Eastern kínai légitársaság belföldi járatának márciusban történt katasztrófáját, amely 132 ember halálát okozta - jelentette a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap bennfentes forrásra hivatkozva.

Rekordmértékben emelkedtek áprilisban a nagykereskedelmi árak Németországban

Olvastuk - 2022-05-16

A nyilvántartások 1962-es kezdete óta a legnagyobb mértékben emelkedtek éves bázison áprilisban a nagykereskedelmi árak Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.

DK: Vagy működhessenek magánintézményekként, vagy vegye át az állam a maradék két meddőségi centrumot!

Olvastuk - 2022-05-11

A kormány előbb törvényben tiltotta meg a meddőségi centrumoknak, hogy magánintézményként működjenek, majd ígéretet tett arra, hogy az állam minden intézményt át fog venni.

Ez azonban nem történt meg, két olyan meddőségi centrum is van az országban, amelyek már nem működhetnek magánintézményként sem, de nem veszi át őket az állam sem, így június 30-cal megszűnik a működési engedélyük. A család- és gyermekvállalás-ellenes intézkedést egy olyan helyzetben követte el a kormány, amikor egyébként is 1,5-2 évet kell várniuk a meddő pároknak az első konzultációra.

Szardínián több mint 3000 éves óriás szobrokat találtak

Olvastuk - 2022-05-09

Ökölvívókat és harcosokat ábrázoló, több méter magas szobrok darabjai kerültek elő a szardíniai Mont'e Prama ásatási területén, amelyet régészek a szigetet a vaskorban lakó civilizáció leletei kincsesbányájának tartanak.

Ukrajnai háború - Putyin megtiltotta az üzletkötést az orosz szankciók által sújtott szervezetekkel

Olvastuk - 2022-05-03

Megtiltotta az orosz szankciókkal sújtott külföldi személyekkel és szervezetekkel való üzletkötést és a velük szemben fennálló kötelezettségek teljesítését kedden kiadott rendeletében Vlagyimir Putyin orosz elnök, válaszul az Oroszország ellen bevezetett korlátozásokra.

Koronavírus - Pekingben tovább folytatódik a lakosság tesztelése

Olvastuk - 2022-05-02

- Pekingben tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése, miután a város lakóinak zömét a múlt héten három körben tesztelték.

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot.