Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2523 találatból.

Izrael és a Hamász is hajlik a tűzszünetet meghosszabbítására

Olvastuk - 2023-11-27

- Izrael és a Hamász is kész folytatni a tűzszünetet, ha további túszok és fogva tartott palesztinok szabadulthatnak ki és humanitárius segély érkezik az övezetbe - jelentette a helyi média hétfőn.

Dani Alvesre kilenc év börtönt kér a spanyol ügyészség

Olvastuk - 2023-11-24

A spanyol ügyészség kilenc év börtönt kér a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvesre, az FC Barcelona volt labdarúgójára, aki január óta előzetes letartóztatásban van.

Egy budapesti orvos pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek

Olvastuk - 2023-11-23

A kitoloncolás elhalasztása érdekében pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek egy budapesti orvos, aki ellen közfeladati helyzettel visszaélés bűntett miatt folytatnak eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Az MNB 49 millió forintra bírságolta az OTP Bankot

Olvastuk - 2023-11-21

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt. A hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését - szögezte le a jegybank keddi közleménye.

A felügyelő hatóság szerint az OTP több pénzmosásgyanús ügyletet nem jelentett be haladéktalanul, nem volt megfelelő a belső ellenőrzési és információs rendszere, illetve a monitoring tevékenysége, problémák merültek fel a belső kockázatértékelése, ügyfél-átvilágítási gyakorlata, kockázatcsökkentő intézkedései és a pénzmosás-megelőzési képzések kapcsán is.

Századvég: a magyarok együttéreznek Izraellel és jelentős az iszlám terrorizmus miatti lakossági aggodalom

Olvastuk - 2023-11-20

A magyarok szimpátiát éreznek Izrael iránt és jelentős a lakossági aggodalom az iszlám terrorizmus miatt.

A Századvég Alapítvány hétfőn kutatásának eredményéről azt írta: az Izrael-Hamász konfliktussal kapcsolatos lakossági attitűdöket mérték fel, kiindulópontként megvizsgálták Izrael, Palesztina, illetve a Hamász megítélését a felnőtt magyar lakosság körében.

Az eredményekből megállapítható, hogy Izrael kedveltségi indexe a pozitív tartományban van, Palesztina és a Hamász esetében ez a mutatószám egyértelműen negatív - emelték ki. Hozzátették: ez azt jelenti, hogy a hazai közvélemény Izrael iránt szimpátiát érez, míg a Hamászt jelentős elutasítottság övezi Magyarországon.

Beiktatták miniszterelnöki hivatalába Pedro Sánchezt Madridban

Olvastuk - 2023-11-17

Beiktatták miniszterelnöki hivatalába Pedro Sánchezt pénteken a madridi Zarzuela palotában.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára VI. Fülöp király és a közjogi méltóságok jelenlétében tett esküt az alkotmányra, miután kinevezése megjelent a spanyol állami közlönyben (BOE).

A rövid, néhányperces eseményen mellőzték a vallási jelképeket, a Bibliát és a feszületet, épp úgy, mint Pedro Sánchez legutóbbi két beiktatása alkalmával 2018 júniusában és 2020 januárjában.

LMP: a Fidesz és a Momentum megszavazta az autók környezetvédelmi normájának felpuhítását

Olvastuk - 2023-11-16

A Fidesz és a Momentum "kéz a kézben" szavazta meg az Európai Parlamentben (EP) az autók Euro 7-es környezetvédelmi normájának felpuhítását - mondta Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lengyel kormányalakítás - Négy lengyel parlamenti tömörülés koalíciós szerződést írt alá

Olvastuk - 2023-11-10

Aláírta a koalíciós szerződést pénteken Varsóban az októberi választások nyomán a lengyel parlamentbe bejutott, és ott többséget alkotó négy eddigi ellenzéki tömörülés.

A szejmben tartott eseményen Donald Tusk, az ellenzék kormányfőjelöltje elmondta: a dokumentum iránymutató lesz kormányalakítási megbízatás esetén.

Izrael elfoglalt egy újabb Hamász-erődöt Gázában

Olvastuk - 2023-11-09

Az izraeli hadsereg Nahal egységének katonái tíz órás csata után elfoglalták az Hamász iszlamista terrorszervezet újabb erődítményét Dzsabálija menekülttáborban, az övezet északi részén - jelentette be az izraeli katonai szóvivő csütörtök reggel.

Egész éjjel harcok folytak Dzsabálija nyugati részén, melyek végén az izraeli erők átvették az irányítást a Hamász 17-es számú támaszpontján. "A Nahal Brigád harcosai befejezték a hadműveletet a terrorszervezet katonai fellegvárának számító 17-es erődítmény elfoglalására a Gázai övezet északi részén" - közölte a katonai szóvivő

Vajda Lajos motívumvilágát mutatja be egy új szentendrei tárlat

Olvastuk - 2023-11-07

- Vajda Lajos festőművész (1908-1941) motívumvilágát mutatja be a szentendrei Vajda Múzeum vasárnaptól látható új kiállítása.

Drasztikus hideghullám és hóviharok sújtják Észak-Kínát

Olvastuk - 2023-11-06

- Szokatlanul hideg időjárás és hóviharok sújtották hétfőn Kína északkeleti részét; több száz iskolát zártak be és több száz repülőjáratot kellett átütemezni, miközben az északi tartományok kormányai a fűtés korábbi elindítására készülnek.

Gyimesi Anna Affrikáta című alkotása nyerte 31. marosvásárhelyi Alter-Native rövidfilmfesztivál fődíját

Olvastuk - 2023-11-05

- Magyarországi film, Gyimesi Anna Affrikáta című alkotása nyerte idén a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját - közölték vasárnap a szervezők.

A 31. alkalommal megrendezett seregszemle versenyszekciójában a romániai és magyarországi filmesekből, esztétákból és oktatókból álló öttagú zsűri dicséretben részesítette a magyarországi Ulrich Gábor Rekonstrukt című filmjét, illetve különdíjban a romániai Vlad Ilicevici és Radu C. Pop Suruaika című alkotását.

Így töri le az Árnyékkormány a rezsiszámlákat: rezsiemelés helyett lakásfelújítási programot indítunk!

Olvastuk - 2023-11-03

Hétfőn mutattuk be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnökkel közösen Komlón az Árnyékkormány energiapolitikai programját.

Bemutattuk, hogyan törölnénk el az Orbán-kormány rezsiemelését, terveinknek pedig nem is lehetne nagyobb aktualitása. Hiszen nemrég Gulyás Gergely kancelláriaminiszter vallotta be a Kormányinfón: nem azért fizetjük az EU legnagyobb gázáremelését, mert annyira drágán adná a gázt Oroszország, hanem azért, mert az Orbán-kormány ötszörös áron, négyszáz százalékos extraprofittal adja tovább az orosz gázt a magyaroknak.

A bíróság elrendelte a rokonait és rendőröket robbantással fenyegető szegedi férfi letartóztatását

Olvastuk - 2023-11-02

- A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra letartóztatta azt a szegedi férfit, aki a rokonait és rendőröket robbantással fenyegetett - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A vártnál jobban mérséklődött az infláció októberben az euróövezetben

Olvastuk - 2023-10-31

- Októberben elemzők által vártnál erőteljesebben mérséklődött az éves infláció az euróövezetben - közölte nem végleges adatként az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

Az euróövezetben a szeptemberi 4,3 százalékról októberben 2,9 százalékra, 2021 júliusa óta a legalacsonyabb szintre lassult az éves infláció. Szakértői várakozások átlagában 3,1 százalék szerepelt októberre.

Az energiaárak csökkenése októberben 11,1 százalékra gyorsult a szeptemberi 4,6 százalék esés után.

Duna House: a főváros pesti oldalán 821 ezer forintra nőtt a használt lakások átlagos négyzetméterára

Olvastuk - 2023-10-30

Idén az év első három negyedévében eladott használt pesti ingatlanok átlagosan 821 ezer forintos négyzetméteráron keltek el, ami éves szinten 8 százalékos drágulás - közölte saját adatai alapján a Duna House hétfőn.

Illegális bevándorlás - M1: magyar oldalon is hallatszott a Horgos környéki lövöldözés

Olvastuk - 2023-10-27

- Röszkénél, a magyar oldalon is hallották a határ túl oldalán, a szerbiai Horgos környékén hajnalban történt lövöldözést - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában pénteken.

A Híradó Röszkén tartózkodó tudósítója elmondta: szerb és magyar rendőrök egyeztetnek az események kapcsán. Egy éve durvult el a helyzet Magyarország déli határánál a szerb oldalon. Már az is megtörtént, hogy kővel dobálták a magyar rendőröket, megrongálták járműveiket. A 2015-ben felállított kerítést idén nyáron megerősítették. "Fokozódik a migránshelyzet" - tette hozzá.

Uniós felmérés: növekszik a rasszizmus az Európai Unióban

Olvastuk - 2023-10-25

- Növekvőben van a rasszizmus az Európai Unióban.

A szervezet tagországaiban élő fekete lakosság csaknem fele számolt be hátrányos megkülönböztetésről az EU emberi jogi ügynökségének felmérése szerint, melyből a The Guardian című brit napilap szerdán tett közzé részleteket.

Három vármegyében több mint tíz kiló pszichoaktív anyagot foglalt le a rendőrség

Olvastuk - 2023-10-24

- Több mint tíz kilogrammnyi új pszichoaktív anyagot, "kristályt" foglalt le a rendőrség Pest, Nógrád és Heves vármegyében - közölték a három vármegyei rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közös sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

A hatóságok több, kábítószerrel kereskedő bűnbandát számoltak fel, és az ügyekben összesen 17 embert gyanúsítottak meg, ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A kábítószer-terjesztők többnyire családi alapon szerveződtek és így kereskedtek a droggal.

A kábítószeren kívül több mint 700 millió forint értékben vagyont, ingóságokat, gépjárműveket, műszaki cikkeket és gáz-riasztófegyvert is lefoglaltak a rendőrök.

Bodnár Zsolt, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta: október 17-én Budapest öt kerületében, hét helyszínen csaptak le drogkereskedőkre. Kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül hat embert a bíróság később letartóztatott.

Az EU meghosszabbította az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekre vonatkozó szankcióit

Olvastuk - 2023-10-23

A terrorizmus elleni küzdelem jegyében az Európai Unió Külügyi Tanácsa luxembourgi ülésén további egy évvel, 2024. október 31-ig meghosszabbította az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekkel kapcsolatban álló természetes vagy jogi személyekre, szervezetekre és vállalkozásokra vonatkozó szankcióit.

A külügyi tanács hétfői tájékoztatása szerint az EU azért hosszabbította meg a büntetőintézkedéseket, mert a felsorolt terrorszervezetekkel összeköttetésben álló emberek vagy szervezetek továbbra is fenyegetést jelentenek