Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1951 találatból.

Torlódás van az M7-es autópályán a magyar-horvát szakaszon

Olvastuk - 2020-07-11

- Több órás várakozásra kell számítaniuk az M7-es autópályán Horvátországba utazóknak a határátkelő előtt.

A Horvátországba belépőket kötelezően regisztrálják az ottani hatóságok, ezért a személyforgalomban a Magyarország felől érkezőknek a határátlépés előtt kétórányi várakozásra kell felkészülniük.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az előzetes regisztrációt lehetőség szerint még indulás előtt végezzék el az internetes felületen, így megkönnyítik a hatóságok munkáját.

Koronavírus - Békés tüntetések váltották fel az erőszakos tiltakozásokat Szerbiában

Olvastuk - 2020-07-10

- A koronavírus-járvány nem megfelelő kezelése miatt kitört, két napig tartó erőszakos tiltakozások után csütörtök este békés tüntetést tartottak Szerbia több városában is, a demonstrálók a nagyobb városok fontosabb épületei előtt ülve tiltakoztak az ellen, hogy a koronavírus-járvány második hullámát sem úgy kezeli a szerbiai vezetés, ahogyan azt szerintük kellene.

Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint

Olvastuk - 2020-07-07

Egy nagyszabású spanyol kutatás szerint nagyon távoli lehet még a közösségi immunitás az új koronavírus ellen, több mint 60 ezer lakos közül csak mintegy öt százaléknál találtak ellenanyagot.

Továbbra sem lassul a fertőzés terjedése Ukrajnában

Olvastuk - 2020-07-05

Továbbra sem lassult számottevően a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, az elmúlt napban 823 új fertőzéses esetet regisztráltak és 22 újabb haláleset történt - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által vasárnap közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Szeptembertől iskolaőrök felügyelhetik a rendet a nevelési-oktatási intézményekben

Olvastuk - 2020-07-03

Szeptembertől iskolaőrök teljesíthetnek szolgálatot az állami köznevelési és szakképzési intézményekben - döntött pénteken az Országgyűlés. A képviselők 155 igen, 17 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadták el az iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló jogszabályt a kormány kezdeményezésére.

Geoffrey Rush rekordösszeget kap a hírnevét rontó ausztrál újságtól

Olvastuk - 2020-07-02

Geoffrey Rush Oscar-díjas ausztrál színész megnyerte azt a pert, amit egy ausztrál újság ellen indított rágalmazás miatt, így a lapnak ki kell fizetnie a bíróság által megítélt, rekordösszegű, 2,9 millió ausztrál dolláros (626 millió forintos) kártérítést.

Szinte teljesen visszatért az élet a normális kerékvágásba Csehországban

Olvastuk - 2020-07-01

Csehországban - néhány régió kivételével - szerdán megszűnt az arcmaszkok kötelező használata a tömegközlekedési eszközökön és a zárt termekben, szinte teljesen visszatért az élet a normális kerékvágásba a koronavírus-járvány után.

Debrecenben edzőtáborozik a női 3x3-as kosárválogatott

Olvastuk - 2020-06-30

Debrecenben megkezdte négyhetes edzőtáborát a 3x3-as női kosárlabda-válogatott. A wbasket.hu portál híradása szerint a nemzeti csapat Bozóki Bettina, Katona Szidónia, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Szabó Fanni, Theodoreán Alexandra, Török Ágnes összeállításban kezdte meg a munkát. Károlyi Andrea szövetségi kapitány elmondta, Török Ágnes és Katona Szidónia két hetet fog velük edzeni, majd utána két hetet az 5x5-ös válogatottal Székesfehérváron.

Tovább emelkedett a napi fertőzések száma Csehországban egy járványgócpban végzett tesztelések miatt

Olvastuk - 2020-06-29

Tovább emelkedett az új koronavírus-fertőzések napi száma vasárnap Csehországban, ami elsősorban egy lokális járványgócban végzett széleskörű tesztelési kampánynak tudható be.

Kábítószer-kereskedőket fogott el a rendőrség

Olvastuk - 2020-06-28

Jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a négy középkorú férfit a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csütörtökön fogták el több helyszínen, összehangolt akcióban.

A németek többsége nem tervez nyaralást az idén

Olvastuk - 2020-06-26

A németek többsége nem tervez nyaralást az idén, a koronavírus-járvány ellenére mégis utazni vágyók pedig többnyire hazai üdülőhelyeket keresnek fel egy pénteken ismertetett felmérés szerint.


Távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt

Olvastuk - 2020-06-25

Több mint három év után, júliusban távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

Orosz miniszter: egyes régiókban a helyzet javulása három héttel marad el a moszkvaitól

Olvastuk - 2020-06-24

- Oroszországban lassul a SARS-CoV-2 terjedése, de egyes régiókban a járványhelyzet javulása mintegy három héttel marad el a moszkvaitól - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter újságíróknak szerdán Moszkvában.

Románia-szakértő: a román államfő ismételten megmutatta, hogy magyarellenes

Olvastuk - 2020-06-22

Az új román-magyar határátkelő létesítésének megakadályozásával Klaus Iohannis román államfő ismételten megmutatta, hogy magyarellenes - mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus - Nem lassul a fertőzés terjedése Ukrajnában

Olvastuk - 2020-06-20

Továbbra sem mutat számottevő lassulást a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, az előző napi rekord növekményhez képest szombatra ugyan kevesebb, de így is a korábbiakhoz mérten kiugróan nagy számú új beteget jelentettek - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Még néhány hónap is eltelhet, mire visszatérnek a külföldi vendégek Budapestre

Olvastuk - 2020-06-19

Még néhány hónapot várni kell, hogy a külföldi vendégek visszatérjenek Budapestre, ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a belföldi turizmust élénkítené - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese a műsorban elmondta, a budapesti turizmus népszerűsítése érdekében új kampányba kezdtek, amely azt hivatott megmutatni, hogy érdemes akár 2-3 napot is eltölteni a fővárosban, hiszen számtalan látnivaló van"Budapest egy modern, kulturális és gasztro élményekben gazdag főváros, ahol egyszerre van jelen a modernitás és a tradíció, a hagyományok" - hangsúlyozta, hozzátéve, erre valóban rá kell szánni néhány napot.

Elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Olvastuk - 2020-06-18

- Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya - közölte a Magyar Vízilabda Szövetséggel családja.

"Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére azonban kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait." - áll a család közleményében.

Az államfő elrendelte a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény kihirdetését

Olvastuk - 2020-06-17

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály kihirdetését.

Játékdobozokba rejtett kábítószert foglaltak le a rendőrök

Olvastuk - 2020-06-16

- Egykilónyi, játékdobozokba rejtett kábítószert találtak június 12-én a rendőrök egy bonyhádi benzinkúton parkoló kisbuszban - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Kinyitottak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító boltok Angliában

Olvastuk - 2020-06-15

Három hónapi zárlat után kinyitottak hétfőn a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító boltok Angliában, de a hatóságok ellenőrizni fogják, hogy az üzletek betartják-e a koronavírus-járvány terjedését gátló biztonsági előírásokat.