Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2611 találatból.

Izraeli-palesztin - Joe Biden azonnali tűzszünetet, és kétállami megoldást sürgetett egy főiskola végzős hallgatói előtt

Olvastuk - 2024-05-20

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.

Ukrajna győzelemhez segítéséről beszélt Antony Blinken Kijevben

Olvastuk - 2024-05-15

Az Egyesült Államok elhatározottságát hangoztatta Antony Blinken külügyminiszter Ukrajna győzelemhez segítse iránt, amikor kedden Kijevben találkozott Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel.


Szergej Lavrov: Oroszország kész a harctéren megküzdeni a Nyugattal

Olvastuk - 2024-05-13

Ha a nyugati országok a harctéren akarják megoldani az ukrán válságot, Moszkva készen áll erre - jelentette ki Szergej Lavrov megbízott külügyminiszter az orosz parlament felsőházának külügyi bizottságában hétfőn, a tisztségére való újrajelöléséről folytatott konzultáción.

Naposan indul a jövő hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Olvastuk - 2024-05-12

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a jövő hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határmentén gyenge csapadék sem zárható ki. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között várható.

Kedden derült, napos idő várható, helyenként gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű, de a keleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken hidegebb lehet. Délután 19-26 fok várható.

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a vámnyomozók

Olvastuk - 2024-05-09

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményben.

A szervezetten működő bűnbanda 14 tagja rács mögött várja a bírói döntést.

Vera Molnar-emlékkiállítás nyílik Balatonfüreden

Olvastuk - 2024-05-08

- Vera Molnar-emlékkiállítás nyílik pénteken a balatonfüredi Modern Műtárban - közölték a tárlat szervezői .

A kiállítás a Szöllősy-Nagy-Nemes Gyűjtemény anyagát öleli fel a budapesti Szépművészeti Múzeumtól, a Budapesti Történeti Múzeum Fővárosi Képtárától és több magángyűjtőtől kölcsönzött munkákkal kiegészülve.

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Olvastuk - 2024-05-06

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Megállapodást követelnek az elraboltak családtagjai és támogatóik

Olvastuk - 2024-05-02

- Izraelben a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadásában a Gázai övezetbe hurcolt túszok kiszabadítását célzó megállapodásért tüntettek az elraboltak családtagjai és támogatóik csütörtök reggel.

Izraeli-palesztin - Újabb amerikai egyetemet zártak le a tüntetők miatt

Olvastuk - 2024-04-29

A folytatódó Izrael elleni tüntetések miatt újabb egyetem területét zárták le az Egyesült Államokban vasárnap.

A holland kormány nem vonja vissza a transzneműek bejegyzett nemének megváltoztatását egyszerűsítő törvényjavaslatot

Olvastuk - 2024-04-25

A holland ügyvivő kormány nem szándékozik visszavonni azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a transzneműek számára, hogy könnyebben megváltoztathassák bejegyzett nemüket az országos nyilvántartásban, annak ellenére, hogy a parlament megszavazta annak érvénytelenítését - írta az NlTimes hírportál.

A holland képviselőház kedden elfogadta jobboldali Új Szociális Szerződés (NSC) pártja és a Református Politikai Párt (SGP) által jegyzett indítványt, amely arra kérte fel a kabinetet, hogy egy hónapon belül vonja vissza a transzneműekről szóló törvény javasolt enyhítéseit.

Oscar-díj - Új Oscar-szabályokat fogadott el az amerikai filmakadémia kormányzótestülete

Olvastuk - 2024-04-23

Új szabályokat fogadott el az amerikai filmakadémia a jövő évi Oscar-díjakkal kapcsolatban - számolt be róla a Variety.com.A 97. Oscar-díjátadó gálát 2025. március 2-án rendezik meg Los Angelesben.

Merényletkísérlet után teljes készültségben várják a pészachot Izraelben

Olvastuk - 2024-04-22

- Jeruzsálemben gázolásos merényletet kíséreltek meg hétfő reggel, teljes készültségben várják a biztonságiak az este beköszöntő pészachot, a zsidó húsvétot Izraelben

Ketten könnyebben megsérültek a hétfő reggel, egy zsinagóga mellett történt, jeruzsálemi gázolásos merényletben. A rendőrség tájékoztatása szerint a két terrorista elmenekült a helyszínről, miután sikertelenül próbáltak használni egy házi készítésű géppisztolyt, melyet szökésük során eldobtak. A helyszínen találtak egy fejszét is.

Csehov egyik legismertebb drámájából készül tévéfilm az NFI támogatásával

Olvastuk - 2024-04-18

Televízió és streaming szolgáltatásra készülő filmek gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Csökkent a világ legnagyobb luxuscikk-gyártója, az LVMH negyedéves bevétele

Olvastuk - 2024-04-17

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának bevétele 2 százalékkal, 20,69 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 21,04 milliárd euróról, elsősorban a geopolitikai és gazdasági bizonytalanságok hatására.

Brüsszeli kerületi polgármester: végzést adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására

Olvastuk - 2024-04-16

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir kedden végzést adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és azt írta: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.

Saint-Josse-ten-Noode polgármestere az X-en közzétett üzenetében azt írta: "polgármesteri végzését adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására a közbiztonság garantálása érdekében".

Brüsszelben, valamint a belga főváros Etterbeek és Saint-Josse-ten-Noode nevű kerületeiben "nem látják szívesen a szélsőjobboldalt" - jelentette ki a polgármester.

Végzésében a polgármester utasítást adott rendőrségi intézkedésre, és ebben azt írta: tekintettel arra, hogy a nemzeti szuverenitás védelme euroszkeptikus hozzáállást feltételez, valamint a közrend elleni súlyos atrocitások várhatók, a rendezvényt nem szabad megtartani.

Nyolcezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy svájci rendszámú autóban az M7-esen

Olvastuk - 2024-04-15

Csaknem nyolcezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy svájci rendszámú autóban az M7-es autópálya Zala vármegyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Az ukrán kormány nagy összegű pótlékról rendelkezett a fronton harcoló katonáknak

Olvastuk - 2024-04-12

- Az ukrán kormány határozatot fogadott el, amelynek értelmében 70 ezer hrivnya (654 ezer forint) pótlékot kapnak azok a katonák, akik legalább 30 napig részt vettek harci műveletben a háborús fronton, illetve ellenséges vagy ideiglenesen megszállt területen - jelentette be pénteken Denisz Smihal miniszterelnök.

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Olvastuk - 2024-04-10

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.

A szennyvíztisztító telepek hatékonyan távolítják el a mikroműanyagokat - felmérés

Olvastuk - 2024-04-09

- A szennyvíztisztító telepek annak ellenére távolítják el nagy hatékonysággal a mikroműanyagokat, hogy nem tervezték azokat ilyen problémák megoldására - derült ki több hazai szennyvíztisztító telep felmérése során.

Agrometeorológia: az Alföldön száraz talaj várja a vetést

Olvastuk - 2024-04-04

Kritikusan száraz a talaj felső 20 centiméteres rétege az Alföldön, a tavaszi vetésekhez nagy szükség lenne a csapadékra - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Azt írták: a hőmérséklet a húsvéti ünnep alatt a nyarat idézte, több napi melegrekord is megdőlt, majd kedden 10-20 Celsius-fokkal visszaesett a hőmérséklet, de ezzel még mindig a sokéves átlag környékén maradt.