Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2007 találatból.

Kivonták a forgalomból az utolsó Tu-154-est Oroszországban

Olvastuk - 2020-10-28

Kivonták a forgalomból az utolsó Tupoljev-154 típusú személyszállító repülőgépet - jelentette be szerdán az Alrosza orosz utasszállító légitársaság.

A háromhajtóműves, közepes távolságra 152-180 utast szállító Tu-154-esek a cég szerint a legmegbízhatóbb és a legegyszerűbben üzemeltethető gépek voltak, egész évben forgalomban voltak az ország legzordabb és legforróbb vidékei között.

Oroszországban bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek

Olvastuk - 2020-10-27

- Oroszországban szerdától este 11 és reggel hat óra között nem lehetnek nyitva a showműsoros szórakozóhelyek és az éttermek a járványhelyzet súlyosbodása miatt.

Kínában gyártott személyautói közül hétezret Európába exportál a Tesla

Olvastuk - 2020-10-26

Kínában gyártott, Model 3 típusú személyautói közül hétezret Európába exportál a Tesla - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kaliforniai székhelyű amerikai vállalat hétfői közlésére hivatkozva.

Fődíjat nyert az Apró mesék Izmirben

Olvastuk - 2020-10-23

Szász Attila Apró mesék című filmje nyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját a törökországi Izmirben. A díjakról szerda este született döntés.

Koronavírus - Elhunyt Adorján Gusztáv nyíregyházi kórházigazgató

Olvastuk - 2020-10-21

- Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatta az MTI-t, és egyben részvétét fejezte ki az orvos családjának. A nyíregyházi önkormányzat Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti.

Koronavírus - Bezárják az iskolákat több montenegrói településen

Olvastuk - 2020-10-18

Öt montenegrói városban hétfőtől bezárják az iskolákat, az óvodákat és a vendéglátóhelyeket, valamint éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, mert a koronavírus-fertőzöttek száma kritikus méreteket öltött - közölte a montenegrói közegészségügyi intézet vezetője a vasárnapi lapok beszámolója szerint.

Szétválasztott bangladesi ikrek - Koponyarekonstrukciós műtétre utaznak ki a magyar orvosok

Olvastuk - 2020-10-16

A fejüknél összenőtt, tavaly augusztusban szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagjának, Rabeyának nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére utaznak ki Bangladesbe a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai.

Háromévi csúcson a brit munkanélküliség

Olvastuk - 2020-10-13

Több mint háromévi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt.

Koronavírus - Vírustesztnek vetik alá egy kínai város kilencmilliós lakosságát

Olvastuk - 2020-10-12

Koronavírus-tesztelésnek vetik alá a kelet-kínai Csingtao teljes lakosságát, miután a városban új belföldi eseteket fedeztek fel a hétvégén. A kilencmillió lakosú nagyváros egészségügyi bizottsága hétfőn a honlapján kiadott közleményben adta hírül, hogy a város egyik, a külföldről beérkező koronavírus-fertőzöttek kezelésére kijelölt kórházához kapcsolódó járványgócot észleltek.

- Rohamosan terjed a járvány, gyorsan nő a súlyos esetek és halottak száma Csehországban

Olvastuk - 2020-10-09

- Csehországban rohamosan terjed a koronavírus-járvány, a napi fertőzöttek száma csütörtökön - a héten már harmadik alkalommal - lépte túl az eddigi legmagasabb szintet és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is.

Tudomány-klíma-Nagy-Britannia Az idei volt az eddig mért legmelegebb szeptember a világon

Olvastuk - 2020-10-07

Az idei volt az eddig mért legmelegebb szeptember a világon - jelentette be szerdán az Európai Unió Copernicus Légkörfigyelő Szolgálata (CAMS). Az idei szeptember 0,05 Celsius-fokkal volt melegebb az előző év azonos időszakánál - írja a BBC hírportálja.

Koronavírus - Johnson: az élet normalizálódni fog, de nem a régi kerékvágásba tér vissza

Olvastuk - 2020-10-06

- Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány dúlása után az élet - várhatóan már jövőre - normalizálódik, de ez nem azt jelenti, hogy minden a régi kerékvágásba tér vissza.

Észak-Macedónia szigorított a korlátozásokon

Olvastuk - 2020-10-05

Mivel három nap alatt több mint hatszáz fertőzöttet regisztráltak Észak-Macedóniában, a kormány szigorított a korlátozásokon, betiltotta a fellépéseket a vendéglátóhelyeken és korlátozta a vendégek számát is.

A diszkók és klubok működését tavasszal tiltották be, és azóta sem engedélyezték, míg az éttermek nyár óta újra üzemelhetnek, és fellépéseket is szervezhettek eddig. Az észak-macedón kormány vasárnap esti döntése értelmében sem énekesek, sem DJ-k nem léphetnek fel a jövőben egyik vendéglátóhelyen sem, és egy asztalnál az eddig megengedett tizenkettő helyett már csak négyen ülhetnek.

Operatív törzs: az intézkedések megszegése miatt 599 esetben intézkedett a rendőrség

Olvastuk - 2020-10-02

A rendőrség eddig 599 esetben járt el a múlt hét óta érvényben lévő kormányrendeletben meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

Koronavírus - Az olasz hatóságok szerint a maffia segíti a járvány miatt bajba jutott családokat

Olvastuk - 2020-09-30

Az olasz hatóságok szerint a maffia segíti a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családokat. Az uzsoraellenes rendkívüli kormánybiztos szerdai tudósítások szerint a járványnál is veszélyesebbnek nevezte a szervezett bűnözés terjeszkedését.

Olasz államtitkár: a visegrádi országok ellenállása késleltetheti az uniós gazdasági helyreállítási források felhasználását

Olvastuk - 2020-09-29

- A visegrádi négyek "blokádja" veszélyezteti az Európai Unió gazdasági helyreállítási alapja működésbe lépését Vincenzo Amendola, az olasz kormány EU-s államtitkára szerint, aki Németország közvetítését szorgalmazta a La Repubblica című napilapban kedden megjelent interjúban.

Amendola úgy vélte, a visegrádi országok a jogállamiságról folytatott vita miatt vétójogukkal élhetnek. Hasonlóképpen vétót emelhetnek az úgynevezett "takarékos négyek" is. A vétók kereszttüze leállíthatja a gazdasági helyreállítási források felhasználásának folyamatát - mondta

Romániai választás - Jobboldali győzelem az erdélyi nagyvárosokban

Olvastuk - 2020-09-28

- A vasárnap tartott romániai önkormányzati választások csaknem végleges részeredményei szerint a jobboldali pártok diadalmaskodtak az erdélyi nagyvárosokban.

Kolozsváron és Nagyváradon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) diadalmaskodott, Brassóban és Temesváron a magát szintén jobbközép erőként meghatározó, rendszerkritikus Mentsétek meg Romániát (USR) párt jelöltjei nyerték el a polgármesteri tisztséget.

Kolozsváron a PNL-t képviselő Emil Boc polgármester a szavazatok csaknem háromnegyedét, Nagyváradon a szintén PNL-s Florin Birta korábbi alpolgármester a voksok több mint hetven százalékát szerezte meg. Brassóban és Temesváron viszont éppen a PNL-s polgármestereket váltották le az USR jelöltjei. Brassóban Allen Coliban a szavazatok több mint negyven százalékát szerezte meg a várost 2004 óta vezető Gheorghe Scripcaru ellenében.

Megmozdulások voltak Louisville-ben és több amerikai városban a Breonna Taylor-ügy miatt

Olvastuk - 2020-09-25

A kentuckyi Louisville mellett több más amerikai városban is tiltakozó megmozdulások voltak a Breonna Taylor-ügy miatt csütörtökön.Annak ellenére, hogy a kentuckyi Louisville polgármestere kijárási tilalmat rendelt el helyi idő szerint este kilenc órától, a városban csütörtökön este is folytatódtak a megmozdulások. Tüntetések voltak az északnyugati Washington államban fekvő Seattle városában, az oregoni Portlandben, a pennsylvaniai Philadelphiában, New Yorkban, a georgiai Atlantában és a szövetségi fővárosban, Washingtonban és Los Angelesben is.

Az erőszakba torkolló tüntetések szerdán délután törtek ki, miután Daniel Cameron, Kentucky főállamügyésze sajtókonferencián ismertette, hogy a márciusban, rendőri intézkedés közben Louisville-ben lelőtt 26 éves afroamerikai Breonna Taylor ellen eljáró három rendőr közül csak az egyikük, Brett Hankison ellen emelnek vádat,és nem is gyilkosság, hanem gondatlan veszélyeztetés miatt

Csehország-egészségügy-járvány Koronavírus - Aggasztóan nő a fertőzések napi száma Csehországban

Olvastuk - 2020-09-24

- Csehországban szerdán 2309 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami hasonló a keddi adathoz és a járvány kezdete óta a legmagasabb napi számok közé sorolható - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján csütörtökön reggel közölt statisztikából.

Koronavírus - Ukrajnában megint csaknem 3 és fél ezer új beteget regisztráltak

Olvastuk - 2020-09-23

- Ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szerdára csaknem 3 és fél ezer új beteget és megint sok halálos áldozatot regisztráltak, a járvány kezdete óta a betegségben elhunytak száma már meghaladta a 3700-at - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.