Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 7061 találatból.

Vasutasok Szakszervezete: dolgozók százainak tartozik a MÁV Zrt.

Belföld - 2024-06-12

- Csaknem hatszáz dolgozójának tartozik szerződéses megbízásaik kifizetésével hónapok óta a MÁV Zrt., a kifizetés felgyorsítására a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Lázár János közbenjárását kéri.

A szakszervezet szerdai közleménye szerint a MÁV azok kifizetésével adós, akik különféle projektekben, munkaidőn kívül, szerződés alapján dolgoztak a vasúttársaságnak.

Közölték: ilyen tartozása van a cégnek azok felé például, akik a székház költöztetésében működtek közre.

A VSZ többször követelte az érintettek jogos pénzét, ám ígéreteknél többet nem kaptak a vezetőségtől.

Voks 24 - Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

Belföld - 2024-06-10

Kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson, ezért - a felelősséget vállalva - lemond a párt vezetéséről Donáth Anna. A poltikus ezt hétfőn jelentette be a Facebookon.

A vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokat értékelve a Momentum távozó elnöke kiemelte: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, a Fidesz-KDNP most először 45 százalék alá került egy EP-választáson.
"Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek - és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak" - fogalmazott.

Karácsony Gergely: úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

Belföld - 2024-06-10

- Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.

"Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy - még, ha szoros is az eredmény - Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság" - fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöljeként indult a főpolgármester-választáson.

Voks 24 - Orbán Viktor: ma két választást nyertünk

Belföld - 2024-06-10

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálnában.

Orbán Viktor köszönetet mondott Magyarország összes választópolgárának, aki úgy döntött, hogy részt vesz a kettős választáson.

Elmondta, a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. A demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord - értékelt.

Gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, amely "öldöklő küzdelemben" elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

Hozzátette: Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, és mind a kettőt megnyerték. "Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket" - fogalmazott Orbán Viktor.

- A trianoni diktátum sem tudta szétszakítani a magyar nemzetet

Belföld - 2024-06-04

1920. június 4-én hozták meg az igazságtalan és minden magyar ember számára fájdalmas trianoni diktátumot, amely szétszabdalta hazánkat, és ami fizikailag még mindig elválasztja egymástól a nemzetrészeket, de lélekben soha nem tudta.

Június 4-e szimbolizálja a magyar emberek közötti elvághatatlan köteléket is. Közösen kell kiállnunk a Kárpát-medencében élő magyarokért, és közösen kell megvédenünk természeti kincseinket. Hisz a Kárpát-medence közös örökségünk. Itt összpontosul nemzeti közösségünk ereje.

Orbán Viktor: év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció

Belföld - 2024-06-01

Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció - mondta a miniszterelnök szombaton Budapesten a Békemenet résztvevőinek. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, "ha mind elmegyünk és mind szavazunk".

A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell - fűzte hozzá.

Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és "egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót".

Voks 24 - Több mint 20 ezer mandátumról döntenek a választók június 9-én

Belföld - 2024-05-20

Június 9-én több mint 20 ezer mandátumról döntenek a választók a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán.

A választásra jogosult 7,8 millió választópolgár mindegyike szavazhat lakóhelye polgármesterére, 3177 mandátum sorsáról döntenek a választók.

A főpolgármester személyéről és a Fővárosi Közgyűlés összetételéről 1 millió 327 ezer budapesti szavazhat.

Voks 24 - Az NVB nyilvántartásba vett öt listát az EP-választásra

Belföld - 2024-05-06

Nyilvántartásba vett öt pártlistát a június 9-ei európai parlamenti (EP-) választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így várhatóan 11 pártlista szerepel majd a szavazólapon.

Mivel a bejelentések megfeleltek a feltételeknek és a pártok összegyűjtötték a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlást, az NVB nyilvántartásba vette - sorrendben - az LMP-Magyarország Zöld Pártja, a Második Reformkor Párt, a Momentum Mozgalom, a Jobbik-Konzervatívok, valamint a Mindenki Magyarországa Néppárt listáját.

Vasárnap tartják az Élet menetét

Belföld - 2024-05-02

Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet 15 órakor indul a Dohány utcai zsinagóga elől a Keleti pályaudvarhoz - közölték a szervezők az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette: a program a Dohány utcai zsinagóga előtt a holokauszt 80. évfordulója alkalmából elhelyezett emléktábla avatásával kezdődik.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: 180 napja nem tudjuk, mi készül Rákosrendezőn

Belföld - 2024-04-24

- Már 180 napja "nem tudunk semmit" a Rákosrendezőre tervezett, arab beruházóval készülő nagyberuházásról; "továbbra is ragaszkodunk ahhoz", hogy az információkat Zugló széles közönségének biztosítsák - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

MSZP: a gyermekvédelmi rendszer egészét kell megújítani

Belföld - 2024-04-17

A gyermekvédelmi rendszer egészének megújítása mellett érvelt az MSZP alelnöke szerdán.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, tévúton jár a kormány a gyermekvédelem ügyében, csak a több szigorban tud gondolkodni, holott a büntető törvénykönyv szigorításával nem fog tudni megoldani semmit, a gyerekek ott maradnak az intézményekben

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Belföld - 2024-04-15

Ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat! - szólított fel Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd LMP-s alpolgármestere online is követhető sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

MSZP: a kormány nyugdíjpolitikája elhibázott

Belföld - 2024-04-12

Nagy bajban van a magyar gazdaság, a kormány nyugdíjpolitikája pedig elhibázott - mondta az MSZP alelnöke pénteken.

Korózs Lajos a pártja Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón a költségvetés rossz helyzetéről beszélt és arról, hogy idén nem lesz nyugdíjprémium, hiszen ahhoz legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedés kellene, erre viszont alig van remény

A pénzügyminiszter bizottsági meghallgatását kezdeményezi a DK

Belföld - 2024-04-09

- A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága hallgassa meg Varga Mihály pénzügyminisztert.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, online sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt: a Pénzügyminisztérium 54 tisztségviselőjét, köztük osztályvezetőket, főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is "azzal vádolnak, hogy iparszerűen lopták el az uniós pénzeket".

Bedő Dávid: lekerül a parlamenti napirendről a kastélytörvény, ez jól mutatja, hogy széles társadalmi összefogással lehet nyomást gyakorolni a hatalomra

Belföld - 2024-04-04

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebookon reagált arra, hogy a törvényalkotási bizottság levette a parlamenti napirendről Lázár János kastély-privatizációs törvényét

LMP: baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, a párt feljelentést tesz

Belföld - 2024-04-01

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az LMP a komáromi akkumulátorgyárban vasárnap történt baleset miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn. Közleményükben azt írták: egy helyi televízió tudósítása szerint március 31-én este több sérültet kórházba vittek a komáromi SK Batteries akkumulátorgyárból, mert a gyártás során hidrogén-cianid kerülhetett a levegőbe.

A katasztrófavédelem közleménye szerint nem mértek határérték feletti veszélyes anyagot a mobillaborral tették hozzá.

Fővárosi Közgyűlés - V. Naszályi Márta szerint Sára Botond főispán törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul

Belföld - 2024-03-27

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester úgy látja, hogy Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján V. Naszályi Márta azt mondta: Sára Botond sorozatos törvénysértései miatt úgy döntött, a legfőbb ügyészhez fordul. Hozzátette: a főispán folyamatosan figyelmen kívül hagyja a polgármester és a kerület jegyzőjének jelzéseit a képviselő-testület fideszes többségének törvénysértései miatt, és eltűri, hogy a szociális ellátásra fordítandó összeget "átlapátolják egy fideszes közalapítványba", amelynek működése nem átlátható.

DK: hogy került szabadlábra a Nemzeti Földügyi Központ volt vezetője?

Belföld - 2024-03-21

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár arra a kérdésre, hogyan kerülhetett "szabadlábra" a Nemzeti Földügyi Központ pedofil bűncselekményekkel gyanúsított korábbi vezetője - mondta csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely arról beszélt, hogy a férfinak 397 pedofil felvételt találtak a laptopján, köztük olyanokat, amelyek 12 év alatti gyermekekről készültek.

Komjáthi Imre a repülő forintok nyomában. Számoljanak el a pénzünkkel!

Belföld - 2024-03-20

Egy TV műsorban Szijjártó Péter külügyminisztert komoly zavarba hozták azzal a kérdéssel, hogy egy korábbi kairói útja során, ahová 49 üzletembert vitt magával, mi került 5,5 millióba, azaz személyenként 110 ezer forintba egy vacsorán.

A külügyminiszter szerint is sok ez a pénz, és nem tudja, hogy mi kerülhetett 5,5 millió forintba a szalámis szendvicseken, amit ettek.

Március 15. - Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban

Belföld - 2024-03-14

- Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

Az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt és Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéseket vehetett át:

DR. BATA-CSÖRGŐ ZSUZSANNA orvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatóhelyettese,

BISZAK SÁNDOR, az Arcanum Adatbázis Kft. ügyvezető igazgatója,

DR. BUDA JÓZSEF orvos, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa,