Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6986 találatból.

A főváros feljelentést tesz hivatali hatalommal való visszaélés miatt a szolidaritási hozzájárulás ügyében

Belföld - 2023-11-23

Ismeretlen tettes ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat, mert a szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult perhez kapcsolódóan elrendelt azonnali jogvédelem ellenére a Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forint értékben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen.

Elmondta, az államkincstár két hónapon át betartotta a bírósági döntést, azonban novemberben két hónapnyi nettó befizetés összegét "leemelte". "Megítélésünk szerint ez teljesen ellentétes az azonnali jogvédelemről szóló bírósági döntéssel"- tette hozzá.

Budapest 150 - Átadták a díszpolgári címeket

Belföld - 2023-11-17

Átadta Budapest díszpolgári címeit Karácsony Gergely főpolgármester és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a fővárosi önkormányzat díszközgyűlésén, pénteken, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján.

Díszpolgári címet kapott Csányi Vilmos, az Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, író, Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Jordán Tamás, a nemzet színésze, Kossuth-, Jászai Mari- és Prima Primissima díjas érdemes művész, rendező, színigazgató, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Keleti Éva fotográfus, Kovács Katalin olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, valamint Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, érdemes művész.

A kitüntetés posztumusz díjazottja Mécs Imre, 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének alapítója, országgyűlési képviselő és Vágó István televíziós műsorvezető, közéleti személyiség, a DK volt politikusa.

Dobrev Klára: hiszünk egy erős Európában

Belföld - 2023-11-16

- A Demokratikus Koalíció hisz egy erős Európában, ami képes megvédeni a polgárait - mondta a DK európai parlamenti képviselője egy csütörtöki, budapesti, online is közvetített rendezvényen.

Dobrev Klára pártja külpolitikai programját bemutatva kijelentette, egy olyan Európában hisznek, ami akár katonai erővel is képes megvédeni a polgárai biztonságát, miközben a klímakatasztrófától, a globális tőke túlkapásaitól, valamint az egyenlőtlenségektől is megóvja őket.

Szavai szerint egy, az állampolgáraira odafigyelő, szociális Európa tudja, hogy tisztességes béreket, nyugdíjakat és családtámogatásokat kell fizetni. Ezt az Európát hívják Európai Egyesült Államoknak - tette hozzá.

Jobbik: a mi sikerünk, hogy nem nő a másodállásban dolgozók és az egyetemisták adóterhe

Belföld - 2023-11-14

Pártjuk fellépésének tulajdonítja a Jobbik-Konzervatívok két politikusa, hogy a kormányzat visszavonta azt a javaslatot, amellyel a másodállásban vállalkozóként dolgozó és a nappali szakos egyetemista egyéni vállalkozókra is kiterjesztették volna a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségét.

Lantos Csaba: idén télen nincs ellátásbiztonsági kockázat a gázellátásban

Belföld - 2023-11-10

- Idén télen nincs ellátásbiztonsági kockázat - írta az energiaügyi miniszter közösségi oldalán pénteken a gázellátásról, miután az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs ülésén összegezte a téli felkészülésről szóló hivatali és vállalati beszámolók legfontosabb tanulságát.

Lantos Csaba bejegyzése szerint az egyeztetésen elhangzott, hogy a szeptember végén zárult gázévben 8,3 milliárd köbméter földgáz fogyott Magyarországon. A felhasználás a megelőző azonos időszakhoz képest így ötödével csökkent. A tárolói töltöttség 98 százalékos, az elérhető 6,5 milliárd köbméteres mennyiség az egész éves gázigény mintegy kétharmadát fedezi.

Árnyékkormány: Elszabadult a költségvetési hiány, de Orbán továbbra is alacsony adókkal segíti a nagyvállalatokat és a milliárdosokat

Belföld - 2023-11-09

Drasztikusan nőtt az állami költségvetés hiánya az Orbán-kormány legfrissebb közlése szerint. Ezt a pénzt Orbánék nyilván újabb megszorításokkal és újabb kölcsönökkel fogják pótolni.

A Fidesz-KDNP reagálása dr. Lukács László György (Jobbik-Konzervatívok) frakcióvezetőjének sajtótájékoztatójára

Belföld - 2023-11-07

Különös, hogy annak a pártnak a frakcióvezetője aggódik a vendégmunkások miatt, amelynek az elnöke, Gyöngyösi Márton bevándorláspárti politikus számolatlanul engedné be a migránsokat, és minden migrációt támogató indítványt megszavaz Brüsszelben.

Átneveztük a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot Migránsmunkás Toborzó Minisztériummá

Belföld - 2023-11-07

A kormány migránsmunkás toborzóirodává silányította a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot. Szégyen, hogy az egyik legfőbb állami intézmény asszisztál a kormány nemzetellenes tervéhez! Erre hívta ma fel a Jobbik-Konzervatívok a figyelmet.

OGY - Ismét meghosszabbíthatja a kormány a veszélyhelyzetet

Belföld - 2023-11-06

Az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy az orosz-ukrán háború miatti, tavaly májusban kihirdetett veszélyhelyzetet ismét meghosszabbítsa 180 nappal, ezúttal 2024. május 23-ig.

A képviselők 131 igen, 52 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett, kétharmados többséggel fogadták el a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló törvény módosítását.
A kormány még 2022 májusában hirdetett veszélyhelyzetet az ukrajnai háború miatt, és annak meghosszabbítására a parlament már többször is felhatalmazást adott, legutóbb idén májusban.

Nem fejezték be a hévízi buszpályaudvar átalakítását, szerződést bont az önkormányzat

Belföld - 2023-11-06

- Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását, az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel - közölte a város polgármestere hétfőn a közösségi oldalán.

Csák János azonnali hatállyal megszüntette L. Simon László munkaviszonyát

Belföld - 2023-11-06

- Csák János kulturális és innovációs miniszter - mint a munkáltatói jogkör gyakorlója - hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn.

A közlemény szerint a miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

DK: az Orbán-rendszer alternatívája a szociáldemokrata, európai Magyarország

Belföld - 2023-11-05

Csak egy szociáldemokrata, európai Magyarország lehet az Orbán-rendszer alternatívája, ezért dolgozik a Demokratikus Koalíció (DK) - mondta Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője online sajtótájékoztatóján, vasárnap.

"Mi, DK-s EP-képviselők európai magyar szociáldemokraták vagyunk, ezért nem fogadjuk el, hogy az Orbán-rendszer egy szűk, milliárdos elitre és hónapról hónapra élő, gürcölő milliókra szakította a magyar társadalmat" - mondta az ellenzéki politikus.

"Nem akarunk olyan Magyarországot", ahol az árak emelkednek, a fizetések és a nyugdíjak értéke viszont folyamatosan csökken, ahol csak annak van jó iskolája és csak az tud gyógyulni, aki ezt ki tudja fizetni "saját zsebből" - tette hozzá Rónai Sándor.

LMP: ne pazarolják az ivóvízkincset az akkumulátorgyártásra!

Belföld - 2023-10-27

- Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az ivóvízkincset akkumulátorgyártásra pazarolja a kormány.

Karitatív központot hozott létre az EMIH Debrecenben és Miskolcon

Belföld - 2023-10-27

- Szociális-karitatív központot és adományraktárat hozott létre az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség - Magyar Zsidó Szövetség (EMIH) Miskolcon és Debrecenben.

Fővárosi Közgyűlés - A főváros átveszi a MET és az Oltalom egyesület hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit

Belföld - 2023-10-25

A fővárosi önkormányzat november elsejétől átmenetileg átveszi a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesületnek a budapesti hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit az ellátórendszer biztonságos működésének fenntartása érdekében.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán - egyhangú döntéssel, 19 igen szavazattal - fejezte ki elvi egyetértését, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei munkaviszonyt létesítsen a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület "finanszírozását tekintve bizonytalan helyzetbe került" hajléktalanellátó tevékenységében közreműködő dolgozóival, akik így majd folytathatják munkájukat.

Az előterjesztésről a Fidesz-KDNP képviselői egy polgármester kivételével nem szavazott.

A testület felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegye meg az ehhez szükséges intézkedéseket.

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: Zugló és a főváros is segít Iványi Gáboréknak

Belföld - 2023-10-25

Zugló és a főváros is segít Iványi Gáboréknak - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, Iványi Gáborék Oltalom Karitatív Egyesülete évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hajléktalan-ellátásban, lelkes, elhivatott munkájuk, az általuk nyújtott szolgáltatás évente sokszáz hajléktalan életét jelenti. Hozzátette: a kormányzat tíz éve elvonta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszát és ezzel évi kétmilliárd forint kárt okozott nekik.

Jobbik: saját siker, hogy visszavonta a kormány a vendégmunkástörvényt

Belföld - 2023-10-12

Pártja országos aláírásgyűjtési akciójának sikereként értékelte "a migránsmunkások behozataláról" szóló törvény visszavonását Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője csütörtöki kecskeméti sajtótájékoztatóján.

Nyugdíjemelést és negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót ígér a DK

Belföld - 2023-10-09

"Európai" béreket és nyugdíjakat, nyugdíjemelést, valamint negyedévente fizetett nyugdíjkorrekciót ígér kormányra kerülése esetén a Demokratikus Koalíció.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője hétfői, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nyilvánvaló, hogy az "orbáni infláció miatt a nyugdíjemelés nem fedezi az élelmiszeráremelést". Egyre kevesebb alapélelmiszer kerül a nyugdíjasok bevásárlókosarába, amikért ráadásul egyre többet fizetnek a pénztáraknál - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Párbeszéd: a kormány mindent megpróbál, hogy zöld utat adjon az akkumulátorgyáraknak

Belföld - 2023-10-04

- A kormány már mindent megpróbál, hogy valahogyan zöld utat adjon az akkumulátorgyáraknak - mondta szerdai, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd társelnöke.

Szabó Rebeka az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülését követően tartott sajtótájékoztatót. Ismertetése szerint arról a kormányrendeletről akartak beszélni, ami "gyakorlatilag egy biankó csekket ad a környezetszennyezésre, a mérgezésre a veszélyes üzemeknek, például az akkumulátorgyáraknak", de a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt az ülés határozatképtelen volt.

Dobrev Klára: az a feladatunk, hogy visszavegyük az államot

Belföld - 2023-09-29

Az állam a mienk, tízmillió magyar állampolgáré, az a feladatunk, hogy az államot visszavegyük - jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az ellenzéki párt pénteki, budapesti rendezvényén.

Dobrev Klára a DK árnyékkormánya által szervezett programbemutató-sorozat első állomásán szólalt fel, ahol úgy fogalmazott: nem egyszerűen kormányt akarnak váltani, az a feladatuk, hogy "Orbán rendszerét és az általa 13 év alatt felépített rezsimet váltsuk föl".

Azt mondta, egy szociáldemokrata ajánlatot tesznek Magyarországnak arra, hogy hogyan szervezik újra az államot, hogyan teremtenek olyan hazát, ami "vigyáz ránk".