Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6731 találatból.

Párbeszéd: alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot kell folytatni három egyetemen

Belföld - 2022-01-18

A Párbeszéd alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot sürget a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen.

Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, telefon-lehallgatások szó szerinti leiratai bizonyítják, hogy a kormány legfelső körei hogyan intézik el rokonaiknak, beosztottjaiknak, hogy ne kellejen felkészülniük a vizsgákra, sőt még elmenniük se kelljen, mégis kapjanak érdemjegyet

Mellár Tamás úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter köre is érintett a Völner-ügyben. Szavai szerint "kézi irányítással használták ugyanazt a korrupt embert, aki százmilliókat lopott a végrehajtó mutyiban, hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig vizsgákat intézett nekik".

Választás 2022 - A családtámogatások és a rezsicsökkentés megtartását, bővítését ígéri az ellenzék

Belföld - 2022-01-17

A családtámogatási rendszer és rezsicsökkentés megtartását, azok szociális alapon történő igazságosabbá tételét, valamint bérlakásépítési programot ígértek ellenzéki választási győzelem esetén a Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője a pártok Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, "a Fidesz hárommilliós tandíjjal akar kínai egyetemet importálni Magyarországra az adófizetők pénzéből", az ellenzék hosszú távon harmincezer fiatal lakhatását szeretné rendezni pár év alatt.

A politikus azt mondta, a kormány elvette a fiatalok jövőjét, az összellenzék pedig egy gondosan kimunkált programmal megpróbálja azt visszaadni.

Február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány; rövidül a karantén ideje

Belföld - 2022-01-13

- Oltási igazolvánnyá alakul át február 15-étől a védettségi igazolvány és hét napra rövidül a karantén ideje - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. A kormány azt javasolja, hogy mindenki oltassa be magát a koronavírus ellen.

Orbán: élelmiszerárstopról döntött a kormány

Belföld - 2022-01-12

Élelmiszerárstopról döntött a kormány, február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten - jelentette be a miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebookra szerda délután felkerült videóban, a kormányülést követően közölte: az élelmiszerárak emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy hat termék - a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej - esetében beavatkozik az árak alakulásába

Választás 2022 - Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről

Belföld - 2022-01-11

32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett.

Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek.

Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését

Megszorítások nélküli államadósság-csökkentést ígérnek ellenzéki pártok

Belföld - 2022-01-10

Megszorítások nélkül csökkentenék a jelenleg rekordmagas államadósságot az ellenzéki pártok - hangzott el a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd politikusainak hétfői sajtótájékoztatóján.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón elmondta: rekordmértékű, 42 ezer milliárd forint az államadósság, ami meghaladja a GDP 80 százalékát.

Tíz éve nem látott magasságban az infláció, romlik a külkereskedelmi és a fizetési mérleg, soha nem volt még ilyen drága az euró, soha nem ért még ilyen keveset a forint, emellett az Orbán-kormány túlköltekezik - sorolta. Szerinte a magas államadósság oka a "mérhetetlen korrupció" is.

Ellenzéki pártok: a népszavazás lépés a kormányváltáshoz vezető úton

Belföld - 2022-01-05

A kormányváltáshoz vezető út egy lépésének tartják az általuk kezdeményezett népszavazás támogatását az ellenzéki pártok. A hat párt képviselője Márki-Zay Péterrel, az ellenzéki összefogásban részes pártok közös miniszterelnök-jelöltjével tartott erről sajtótájékoztatót szerdán, a fővárosi Nyugati téren.

Márki-Zay Péter azt kérte az emberektől, hogy a korrupció és a szegénység megakadályozása, valamint az egészség érdekében támogassák aláírásukkal népszavazási kezdeményezéseiket.

A politikus az egyik kérdést úgy foglalta össze: "egy kínai kommunista migránsegyetemmel szemben a magyar vidéki diákoknak szeretnénk megfizethető szállást Budapesten a tanulmányaik idejére".

DK: el kell törölni a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását!

Belföld - 2022-01-05

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy töröljék el a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását.

A DK elnökségi tagja szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara arról tájékoztatta a vállalkozókat, hogy az idei évtől a Gránit Banknál nyitott számlára kell befizetniük a kötelező kamarai hozzájárulást.

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: "az Orbán-család tehát vett magának egy saját bankot", majd pár hétre rá a "fideszes" Parragh László által vezetett kamara számlát is nyitott ennél a banknál, hogy oda vigye a vállalkozóktól beszedett összeget

DK: vagy leváltják a kormányt, vagy folytatódik az ország mélyrepülése

Belföld - 2022-01-03

A tavaszi választáson az ellenzék vagy leváltja az Orbán-kormányt, vagy folytatódik az ország mélyrepülése - jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs hétfői online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy tavaly Magyarországon 18 percenként halt meg egy ember a koronavírus szövődményei miatt. A tömeges tesztelés elmaradása, a kontaktkutatás "összeomlása" és az egészségügy évtizedes "kivéreztetése" azt eredményezte, hogy az "Orbán-kormányé a világ egyik legrosszabb járványkezelése és az egyik legnagyobb halálozása" - fogalmazott.

Önálló egészségügyi tárcát és a várólisták csökkentését ígéri az ellenzék

Belföld - 2021-12-29

Egy önálló egészségügyi minisztérium létrehozását, az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyának eltörlését és a várólisták csökkentését ígérik az ellenzék pártok.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakértője egy szerdai, online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a koronavírus-járvány világosan megmutatta, mit tett a kormány az egészségüggyel az elmúlt 11 évben. Kedden a járványban 115 beteget "vesztettünk el, év végére sajnos el fogjuk érni a 40 ezret" - fogalmazott a politikus.

Kedden "botrányosan" kevés, 15 ezer 500 tesztet végeztek el, ezeknek a húsz százaléka pozitív volt, ami nemzetközileg is nagyon gyenge teljesítmény - jelentette ki.

Zöld minisztériumot és a környezetpusztítás megállítását ígéri az LMP

Belföld - 2021-12-29

Az LMP azt ígéri, hogy ha jövőre bekövetkezik a kormányváltás, akkor létrehoznak egy úgynevezett zöld minisztériumot és megállítják a környezetpusztítást.

Torlódás a román határátkelőkön a hazalátogató vendégmunkások és a járványügyi intézkedések miatt

Belföld - 2021-12-20

- Többórás torlódás alakult ki az elmúlt hétvégén a román határátkelőkön a hazalátogató vendégmunkások és a járványügyi intézkedések miatt, hétfőre azonban szinte mindenütt egy óra alá csökkent a várakozási idő.

A román határrendészet hétfői közleménye szerint Magyarország felől több mint 110 ezren léptek be az országba vasárnap, ami 250 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos (szombati) napjához képest.

Koronavírus - OGY - Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Belföld - 2021-12-14

Meghosszabbította 2022. június 1-jéig a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet a kormány javaslatára az Országgyűlés kedden.

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslatot 133 igen, két nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

DK: a Pegasus-ügy egyedi engedélyeit és aktáit is adják ki!

Belföld - 2021-12-13

- A Demokratikus Koalíció (DK) nemcsak a Pegasus-szoftverre vonatkozó szerződéseket, de a programhoz kapcsolódó egyedi engedélyeket és az egyedi ügyek aktákat is meg akarja ismerni - jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Vadai Ágnes hétfői, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet a Direkt36 cikkére, miután a portál azt írta, hogy a köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozták az izraeli Pegasus kémszoftverrel, még 2019-ben.

A mentelmi bizottság összehívását kéri a Párbeszéd

Belföld - 2021-12-08

A Párbeszéd kezdeményezi, hogy Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium lemondott államtitkárának az ügyében hívják össze az Országgyűlés mentelmi bizottságát.

Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Völner Pál csak a miniszterhelyettesi és az államtitkári posztjáról mondott le, a képviselői mandátumáról azonban nem.

Önrész nélküli panel- és társasházfelújítási programokat ígér a DK

Belföld - 2021-11-23

Önrész nélküli panel- és társasházfelújítási programok indítását ígérte Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője kedden arra az esetre, ha tavasszal sikerül a kormányváltás. A projekteket európai uniós forrásból finanszíroznák.

Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet adatai alapján nem tartalmaz külön energiahatékonysági vagy épületfelújítási fejezetet az EU-nak benyújtott magyar helyreállítási terv.

A terv szerint a rendelkezésre álló források kevesebb mint tíz százalékát fordítanák épületfelújításokra, és azt sem panelekre vagy társasházakra - tette hozzá

DK: a kormánytagok értékesítettek Mol-részvényeket az üzemanyagárak befagyasztása előtti héten?

Belföld - 2021-11-15

A Demokratikus Koalíció írásban kérdezi a kormány tagjait, hogy ők vagy családtagjaik értékesítették-e Mol-részvényeiket az üzemanyagárak befagyasztásáról szóló kormányzati döntés előtti egy hétben.

OGY - Könnyebben letiltható lesz a telefonszám a közvélemény-kutatók előtt

Belföld - 2021-11-04

Letilthatók lesznek a telefonszámok a véletlenszerűen tárcsázó közvélemény-kutatók előtt, és csökkenhet az egyajánlatos közbeszerzések száma. A többi között ezt is célozzák azok a módosító javaslatok, amelyeket csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága egyes előterjesztésekhez.

Visszalépett Karácsony Gergely

Belföld - 2021-10-08

Visszalépett Karácsony Gergely, aki arra kéri az embereket, akik bíztak benne, hogy támogassák Márki-Zay Pétert, mert ő tudja egyesíteni az ellenzéket, és azokat, akik változást akarnak. Márki-Zay azt mondta, a jobb- és baloldali érdekeket képviselve szövetségben lépnek tovább Karácsonnyal, ő maga pedig belép a 99 Mozgalomba.

Karácsony Gergely kortesbeszédet mondott Márki-Zay Péter mellett, Karácsony őt támogatja az előválasztás második fordulójában. Karácsony döntését azzal indokolta: „arra a belátásra jutottam tegnap nagyjából olyan 11 óra körül, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor hatalmon marad.”

Karácsony szerint ő maga unortodox miniszterelnök-jelölt volt, hiszen azzal kezdte a kampányát, hogy elmondta, a háta közepére sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget.

Dobrev Klára nyert

Belföld - 2021-10-01

Az első fordulóban a Demokratikus Koalíció (DK) által jelölt Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét - közölte az előválasztás hivatalos honlapja pénteken hajnalban.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd úgy döntött, közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 28. között rendezték meg.

Második fordulót akkor tartanak, ha a miniszterelnök-jelöltek közül senki sem szerzi meg a szavazatok legalább 50 százalékát. Ebben viszont már csak az első három helyen végzett - a szavazatok minimum 15 százalékát megszerzett - jelölt vesz részt.

Az előválasztás első fordulójában 633 811-en adták le szavazatukat személyesen vagy online.

Az elovalasztas2021.hu alapján a miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klárára szavaztak a legtöbben. A DK jelöltje 214 319 szavazattal 34,76 százalékot szerzett.