Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6399 találatból.

Jobbik: meg kell építeni a korábban megígért börtönöket

Belföld - 2020-02-20

- A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy építse fel a korábban megígért büntetés-végrehajtási intézményeket.

A párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 2016-ban a kormány készítette elő és nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, ami lehetőséget adott a "börtönbizniszre".

Gyüre Csaba kiemelte, hogy a Jobbik nemmel szavazott az indítványra. Hangsúlyozta, hogy az akkori vitában felhívták a kabinet figyelmét arra, hogy egyrészt új börtönökre van szükség, másrészt nem az elítélteknek, hanem elsősorban az áldozatoknak kell kártérítést fizetni. A kormány ígéretet is tett nyolc büntetés-végrehajtási intézmény létrehozására, de ennek beváltásával azóta is adós - közölte.

A politikus azt mondta, hogy a kabinet most a kommunikáció és a propaganda területén akarja learatni a "börtönbiznisz" hasznát. Jól járhatnak az elítéltek is, ugyanis a börtönviszonyokat rendezni készülő, jelenleg is a parlament előtt fekvő javaslat alapján 2020. szeptember 30-ig meg kell szüntetni a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságát - tette hozzá. A képviselő úgy számolt, hogy a kabinet ennek a kitételnek csak akkor tud megfelelni, ha vagy börtönöket épít vagy szabadon bocsát körülbelül háromezer rabot

Kilépett a Jobbikból és a párt frakciójából Bencsik János

Belföld - 2020-02-19

Kilépett a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából Bencsik János - a politikus ezt szerda délután jelentette be közösségi oldalán. Kevéssel a bejelentés után a Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy tudomásul veszi a távozást.

Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok az országgyűlési törvény és a házszabály módosítása miatt

Belföld - 2020-02-17

Az ellenzéki pártok közös beadványban kérik az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítse meg az országgyűlési törvény és a házszabály módosításait - jelentették be a Párbeszéd, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP és a Magyar Liberális Párt képviselői hétfőn, sajtótájékoztatón.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke "szájzár törvénynek" nevezte a szabályozást és úgy vélte: a február 1-jén hatályba lépett módosítások célja, hogy megfélemlítsék, meghátrálásra kényszerítsék az ellenzéki képviselőket.

DK: a dunaújvárosi győzelem erősebbé és egységesebbé tette az ellenzéki pártokat

Belföld - 2020-02-17

A Demokratikus Koalíció szerint erősebbé és egységesebbé tette az ellenzéki pártokat, hogy vasárnap Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ez volt az első alkalom, hogy egy parlamenti képviselői mandátumért összellenzéki jelölt indult.

Ügyészség: drogot és fegyvert találtak egy külföldi férfinál Fóton

Belföld - 2020-02-12

- A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy külföldi állampolgárságú férfi letartóztatását, akinek fóti otthonában jelentős mennyiségű kábítószert és lőfegyvert foglaltak le.

Gyurcsány: az ellenzék vagy együtt győz, vagy sehogy

Belföld - 2020-02-09

Összefogásra szólította fel az ellenzéki pártokat a Demokratikus Koalíció elnöke.

"Vagy együtt győzünk, vagy sehogy" - jelentette ki vasárnapi, budapesti évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc. A politikus úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok nagyon sok felől jöttek, más a múltjuk, más a politikai és egyéb ízlésük, de nem egymást kell szeretniük, hanem a hazát.

Gyurcsány Ferenc arra kérte az ellenzéki pártokat, ne hallgassák el választóik elől, hogy amennyiben ők nyernek a 2022-es választáson, akkor csak közösen alakíthatnak kormányt. Sokkal jobb a hazának egy kompromisszumokra kényszerített koalíciós kormány, mint egy "dicstelen, önző, (.) egypárti, állampárti" - szögezte le.

Illegális bevándorlás - Nemzetközi jogász: a migránsmenet célja, hogy megmutassák, milyen kegyetlenül lépnek fel ellenük

Belföld - 2020-02-06

A Szerbiában Magyarország felé indult migránsmenet célja, hogy az európai sajtóba és a világsajtóba minél "drámaibb" képek kerüljenek be arról, Magyarország milyen "keményen, kegyetlenül" lép fel a menedékkérőkkel szemben - jelentette ki Tóth Norbert nemzetközi jogász az M1 aktuális csatornának nyilatkozva csütörtök délután.

Nem jogerősen tizenöt évre ítélte a bíróság a sólyi gyermekgyilkost

Belföld - 2020-02-05

A Pfeifer Péter vezette bírói tanács szerint a vádlott aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen sértettet, ezért tizenöt év szabadságvesztésre ítélték, melynek letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

Ismét megdőlt a napi melegrekord

Belföld - 2020-02-02

- Az előzetes adatok alapján vasárnap is megdőlt a napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este a Facebook-oldalán.

Azt írták, a február 2.-i rekord tavalyi volt, akkor Főnyeden 18,1 Celsius-fok volt.

M1: leomlott egy kisebb híd Piliscsabán

Belföld - 2020-02-02

Leomlott egy kisebb híd Piliscsabán - számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója vasárnap.

Az 1890 körül épült hidat gyalogosok és autósok is használták. Most több mint egy kilométeres kerülőt kell tenniük

Átalakítaná a vagyonnyilatkozati eljárást, megadóztatná a leggazdagabbakat a Párbeszéd

Belföld - 2020-01-31

Az átláthatóság és a szankciók kiszabhatósága érdekében a vagyonnyilatkozat szabályainak átalakítását, valamint a "felső tízezerre" vonatkozó egyszázalékos vagyonadó bevezetését javasolja a Párbeszéd - hangzott el az ellenzéki párt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mirkóczki Ádám: éveken át a szavazók listázásával követett el választási csalást a Fidesz Egerben

Belföld - 2020-01-30

- A helyi politikatörténet legnagyobb botrányának nevezte a város polgármestere csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján azokat a - szavai szerint a választók listázását bizonyító - dokumentumokat, amelyeket az előző városvezetés hátrahagyott iratai között, az egyik alpolgármesteri iroda szekrényében találtak az egri Városházán.

Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) úgy fogalmazott: évek óta beszélnek róla, hogy a Fidesz a legaljasabb módszerektől sem riad vissza, amikor egy választáson akár ellenfeleket kell ledarálni, akár magának törvénytelen előnyöket szerezni. Erről Magyarországon először Egerben kerültek elő komplett bizonyítékok, amelyek Eger, Felnémet, Almár és a Berva lakótelep "tokkal-vonóval történő" listázását tartalmazzák- mondta a politikus.

"Mielőtt a Fidesz azt hazudná, hogy ez a mi kreálmányunk, szeretném hangsúlyozni, hogy nyilvánvalóan a választási sokkból és az irodák figyelmetlen kisöpréséből fakadóan maradtak a dokumentumok az egyik alpolgármesteri iroda szekrényének mélyén" - hangsúlyozta a polgármester.

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé

Belföld - 2020-01-25

Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán.A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Jakab Péter elmondta: az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz. Hozzátette, "érdemelvű pártként" kívánnak működni, amely lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.

DK: Varga Zoltán kapja meg Gréczy Zsolt parlamenti mandátumát

Belföld - 2020-01-24

Varga Zoltán váltja az Országgyűlésben a mandátumáról 2019. december 31-i hatállyal lemondó Gréczy Zsoltot - közölte a Demokratikus Koalíció elnökségének pénteki döntését a párt kommunikációs igazgatója.

Az 57 éves politikus Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen, két felnőtt lány édesapja - ismertette Wirsching Viktória a leendő képviselő életrajzát. Elmondása szerint Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője. A Demokratikus Koalíció színeiben 2014 óta politizál.

Enyhítette a törvényszék egy idősotthonban sikkasztó pénztáros elsőfokú büntetését

Belföld - 2020-01-23

Enyhítette a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ítéletét, aki pénztárosként elsikkasztotta a gondozottak pénzét egy hajdúszoboszlói idősotthonban.

Megjelent a kormányhatározat: a kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

Belföld - 2020-01-21

Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a szabályozást - közölte a hivatalos kormányhatározat megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden az MTI-vel.

DK: futball helyett oktatásra és egészségügyre kell költeni a közpénzeket!

Belföld - 2020-01-20

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy a futballra költött közpénzeket fordítsa az orvosok, az ápolók, a mentők és a tanárok fizetésére.

Orbán Viktor téved, a roma gyerekeknek is joguk van a minőségi oktatáshoz!

Belföld - 2020-01-19

Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt megbélyegző és sértő kijelentéseket tett a gyöngyöspatai roma családokra. Felháborító és elfogadhatatlan, hogy az ország miniszterelnöke szavaival tovább fokozza a roma emberek elleni sértő előítéleket.

Mi abban hiszünk, hogy az államnak származástól függetlenül minden gyerek számára azonos színvonalú oktatást kell biztosítania. Épp ezért tartjuk elfogadhatatlannak, hogy Magyarország miniszterelnöke munka nélkül kapott pénzként beszél arról a kártérítésről, amit a gyöngyöspatai iskolai szegregáció miatt az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által indított perben ítélt meg a bíróság.

A pesti gettó felszabadítására emlékeztek a Dohány utcai zsinagógában

Belföld - 2020-01-19

A pesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija arról beszélt: a magyarországi zsidóság tragédiája nem úgy kezdődött, hogy elindultak az első vontok Auschwitzba. A zsidóüldözés szavakkal, ideológiákkal, írásokkal, a közbeszéd megváltozásával kezdődött. Olyan gondolatokkal és indulatokkal, amelyek kijelölték az utat a gettó felállításáig.

Hozzátette: tévedés azt hinni, hogy a gettó felállításáról a "legmagasabb helyen nem tudtak, nem döntöttek és nem értettek vele egyet. A budai Várban tudták, helyeselték és engedélyezték. Ezt a történelmi felelősséget nem lehet lemosni a budai Vár egykori lakójáról" - fogalmazott a főrabbi.

Karácsony: évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistákat

Belföld - 2020-01-17

Évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében - mondta a főpolgármester pénteken Budapesten

Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése ügyében a kormánnyal kötött megállapodás értelmében ötvenmilliárd forintból javítanak a következő öt évben a budapesti egészségügyi ellátás "siralmas helyzetén".

A legfontosabb ma Budapesten az, hogy ne kelljen várniuk CT-re és MR-re azoknak, akiknek daganatos megbetegedés gyanúja miatt van szükségük ilyen vizsgálatra - jelentette ki. Hozzátette: számításaik szerint erre nagyjából évi kétmilliárd forintra van szükség.