Belföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6796 találatból.

Hőség - Hőségriasztást rendelt el hétfőtől az országos tisztifőorvos

Belföld - 2022-06-24

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták.

Jogerősen húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Belföld - 2022-06-24

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet, hogy fizesse vissza a magyar államnak az általa a perújítás előtt kártalanításként kapott húszmillió forintot.

A bűncselekmény 1999 márciusában történt Újszentmargitán; betonvassal ketten brutálisan bántalmaztak egy sértettet, aki meghalt. A helyszínről egy antennát vittek el az elkövetők.

OGY - Költségvetés - Párbeszéd: a megszorítás költségvetése a 2023-as büdzsé

Belföld - 2022-06-22

A Párbeszéd vezérszónokai a megszorítás költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét a javaslat szerdai parlamenti vitájában.

OGY - Költségvetés - Momentum: ez egy gigantikus megszorító csomag

Belföld - 2022-06-22

- A kormányfő évek óta a megszorítások, az adóemelések ellen beszél, de most, amikor tényleg baj van, "letesznek elénk egy gigantikus méretű megszorító csomagot" - mondta Fekete-Győr András, a Momentum vezérszónoka a 2023-as költségvetés vitájában, az Országgyűlés szerdai ülésén.

OGY - Költségvetés - Jobbik: "carpe diem költségvetést" nyújtott be a kormány

Belföld - 2022-06-22

A Jobbik vezérszónoka "carpe diem költségvetésnek", illetve a "pillanat költségvetésének" nevezte a 2023-as büdzsét a javaslat szerdai országgyűlési vitájában, és valódi családvédelemre szólította fel a kormányt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-frakció vezérszónoka azt mondta: a 2023-as költségvetési javaslat nagyon sok plusz bevétellel számol, nagyon sok plusz sarcot hajt be magyar embereken, de ezeket jellemzően nem a jövőbe fekteti, hanem ezekkel a kormány az aktuális túlélését próbálja politikai értelemben is szavatolni.

Költségvetés - Karácsony: súlyos megszorítások az önkormányzatoknak

Belföld - 2022-06-20

Súlyos megszorításokat jelent az önkormányzatoknak a 2023-as költségvetés tervezete, ezért az Országgyűlés ellenzéki frakciói módosító csomagot nyújtanak be - közölte a főpolgármester hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Karácsony Gergely az ellenzéki frakciók képviselőivel folytatott egyeztetés után azt mondta: a javaslatok célja az önkormányzatok működőképességének megőrzése, az, hogy "talpon tudjanak maradni ebben a nehéz időszakban".

Kiemelte, a javaslatok elfogadása a fővárosi önkormányzat számára létkérdés, de minden település számára biztosítana fontos lehetőségeket.

"Az önkormányzatok ennek a benyújtott költségvetésnek biztos, hogy a vesztesei lennének, hiszen ránk terheli a kormány azokat a megszorításokat, amelyeket nincs bátorsága végrehajtani" - mondta a politikus.

A közös javaslatcsomag részleteit Gy. Németh Erzsébet (DK), Szabó Rebeka (Párbeszéd) és Vajda Zoltán (MSZP) ismertette.

Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke elmondta: azt indítványozzák, hogy a szolidaritási adó mértékét vigyék vissza a 2019-es szintre, az Budapestnek 10 milliárd forintos kiadást jelentett. A kormány úgy számol, hogy jövőre 218 milliárdot szed be a szolidaritási adóból. Budapestnek az idei 36 milliárd forint helyett jövőre már 56 milliárdot kellene befizetnie - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint ez tarthatatlan állapot.

A volt főpolgármester-helyettes megjegyezte: a szolidaritási adó összegét "nyugodtan el lehet venni a Rogán Antal vezette minisztériumtól, és így nem az önkormányzatokat sarcolnák meg".

DK: csökkentsék nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját!

Belföld - 2022-06-20

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csökkenjen nulla százalékra.

NMHH: a Közösségi Rádiózásért Egyesület kapta a 92,9 MHz-s frekvenciát

Belföld - 2022-06-17

A Spirit FM-et üzemeltető Közösségi Rádiózásért Egyesület kapta a Klubrádió korábbi frekvenciáját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése nyomán - tudatta a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken.

DK: védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás

Belföld - 2022-06-12

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás. Erről az ellenzéki párt elnökhelyettese beszélt vasárnap a szálloda sorsáról szóló helyi népszavazásról tartott, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Konczer Erik emlékeztetett, Tatán július 31-én tartanak helyi népszavazást civilek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy az Avalon-csoport építhessen-e szállodát az Öreg-tó partján.
A DK elnökhelyettese úgy fogalmazott, ez a beruházás védhetetlen, a helyiek nem akarják.

A PDSZ minden jogi lépést megtesz a sztrájkjog érvényesüléséért

Belföld - 2022-05-28

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a sztrájkjog érvényesüléséért minden jogi lépést megtesz, beleértve azt is, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul - közölte az érdekképviselet szombaton .

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Belföld - 2022-05-25

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Ebből a két alapból fogják finanszírozni a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségét - tette hozzá.

Ismertette azt is, hogy az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

A DK reagálása Orbán Viktor bejelentésére: A törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg elhibázott politikájának és féktelen korrupciójának árát

Belföld - 2022-05-25

Orbán Viktor szerda délután jelentette be, hogy minden Magyarországon lévő energetikai cég, telekommunikációs cég, bank, légitársaság köteles lesz befizetni a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba. A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, hogy ez nem jelent mást, minthogy végső soron a törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az elhibázott politikája, a mértéktelen lopás és az esztelen költekezések árát

Szakszervezetek: ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát!

Belföld - 2022-05-23

Öt magyar szakszervezeti konföderáció azt követeli, hogy ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közös közleményében azt írta: "megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslathoz olyan módosító javaslat került benyújtásra, amely az eddigiekhez képest jelentősen korlátozná a pedagógusok sztrájkjogát".

LMP: az inflációt be kell építeni a közalkalmazotti béremelésbe

Belföld - 2022-05-23

Az LMP azt javasolja, hogy a nyugdíjhoz hasonlóan a közalkalmazotti bérekbe is épüljön be az infláció. Így nem fordulna elő, hogy az államnak dolgozók a jövedelmükből idén kevesebbet tudnak vásárolni, mint tavaly ilyenkor - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

PM: áprilisban 326,2 milliárd forint volt a központi alrendszer hiánya

Belföld - 2022-05-23

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere 326,2 milliárd forint hiánnyal zárt áprilisban, ezzel a négyhavi deficit 2635,6 milliárd forintra nőtt, ami a 3152,7 milliárd forintos éves előirányzat 83,6 százaléka - derül ki a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn kiadott részletes tájékoztatójából.

Januárban 151,3 milliárd forintos többlettel, februárban 1585 milliárd forint, márciusban 875,7 milliárd forint pénzforgalmi hiánnyal zárt a központi alrendszer.

A központi alrendszer első négyhavi 2635,6 milliárd forintos hiánya több mint két és félszerese az egy évvel korábbinak, 152,5 százalékkal magasabb annál. Ezen belül a központi költségvetés 2669,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 18,7 milliárd hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 52,8 milliárd forintos többletet mutattak. A központi költségvetés deficitje éppen háromszorosa lett a tavalyi 890 milliárd forintnak, a tb-alapok hiánya viszont mindössze 13,4 százaléka a tavalyi 139,1 milliárd forintos összegnek.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Belföld - 2022-05-16

Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben, miután a parlament újraválasztotta miniszterelnöknek.

A kormányfő beszédében emlékeztetett: az évtized a koronavírus-járvánnyal kezdődött és háborúval folytatódott. A háború és a válaszként adott európai szankciós politika energiaválságot idézett elő, az energiaválság és az amerikai kamatemelések együtt elhozták a magas infláció korszakát, és mindez együtt el fogja hozni a recesszió, a gazdasági visszaesés időszakát, amikor a gazdasági teljesítmény csökkenése, stagnálása és csekély emelkedésének évei váltogatják majd egymást Európában - fejtette ki.

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé a képviselők a parlament alakuló ülésén hétfőn.

Belföld - 2022-05-02

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselő adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak - ismertette Turi-Kovács Béla korelnök. Kövér László megválasztását követően esküt tett a plénum előtt.
Turi-Kovács Béla bejelentette: a képviselőcsoportok közös indítványa hiányában a házelnök javaslatban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hat alelnököt és tizenkét jegyzőt válasszon. A javaslatot Bakos Bernadett (LMP) korjegyző ismertette, majd a jelöltekről egyenként szavazott az Országgyűlés.
Alelnöknek megválasztották Jakab Istvánt (Fidesz), Lezsák Sándort (Fidesz), Latorcai János (KDNP), Oláh Lajost (DK), Dúró Dórát (Mi Hazánk), törvényalkotásért felelős alelnöknek pedig Hende Csabát (Fidesz).

Bencsik János szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi

Belföld - 2022-05-01

- Bencsik János független országgyűlési képviselő a felnevelt gyermekek számát és iskolai végzettségét figyelembe vevő szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezi az újonnan alakuló parlamentben.

MEKH: zavartalan Magyarország földgázellátása

Belföld - 2022-04-28

- Zavartalan Magyarország földgázellátása, az országba továbbra is a megszokott rendben érkezik földgáz, a hazai tárolókban 1,24 milliárd köbméter földgáz van - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön.

A hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri az Európába irányuló földgáz-szállításokkal kapcsolatos fejleményeket. A MEKH naprakész információkkal rendelkezik a Magyarországra irányuló gázforgalom adatairól, és a felhasználók biztonságos ellátása érdekében folyamatos kapcsolatot tart a szállítási rendszerüzemeltetővel, valamint az iparági szereplőkkel.

Magyarország ellátása továbbra is zavartalan, a földgáz a szokásos üzletmenetnek megfelelően - több irányból - érkezik. A határkeresztező vezetékek jelenleg is teljes kapacitással rendelkezésre állnak, így Magyarország Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Románia és Ukrajna irányából is tud földgázt importálni. A megkötött szerződések teljesítése folyamatos, a hazai piac megfelelően működik, esetleges fennakadásról, ellátási zavarról nem érkezett információ az iparági szereplők részéről.

- Megállapította a népszavazás eredményét az NVB, mind a négy kérdésben érvénytelen volt a szavazás

Belföld - 2022-04-25

Megállapította a gyermekvédelmi kérdésekről tartott országos népszavazás eredményeit a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén; a referendum mind a négy kérdésben érvénytelen volt.

Az NVB a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján állapította meg a népszavazás végeredményét, a négy kérdésben külön-külön határozattal.