Belföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 6321 találatból.

Augusztus 20. - Gulyás: Magyarország nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását

Belföld - 2019-08-16

- Magyarország és a magyar nemzet nagy teljesítményeknek köszönheti létrejöttét és fennmaradását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a budapesti Várkert Bazárban, ahol az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adott át.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "a nemzeti horizont ma azért is széles, mert óriások vállain állunk".

Hangsúlyozta: "büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország Európa egyik legősibb államaként ma is létezik, szabadon él és jövőt tervez, amelyben minden magyarnak helye kell, hogy legyen, éljen bárhol is a világon".

Önkormányzat 2019 - A nem magyar uniós állampolgárok is szavazhatnak

Belföld - 2019-08-11

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 13-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérően nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

Az EP-választáson a Magyarországon élő uniós állampolgárok dönthettek úgy, hogy anyaországuk helyett a magyarországi EP-listákra kívánnak szavazni. Ehhez azonban névjegyzékbe kellett vetetniük magukat, ezt akkor 3390-en tették meg.

Szolidaritási séta a plakátbotrány miatt

Belföld - 2019-08-11

A vasárnapi budapesti, belvárosi felvonulás résztvevői jelezni szerették volna, hogy normális országban nincs azzal baj, ha melegek vagy tolószékesek szerepelnek a plakátokon. A Clark Ádám tértől a Bazilikáig tartó sétán 23 szervezet vett részt, melegek, mozgáskorlátozottak, vagyis sok mindenki, akiket a "plakátbotrány" érintett, illetve a velük szolidaritást vállaló szervezetek.

A "plakátbotrány" egy hete pattant ki: a fideszes képviselő Boldog István észrevette, hogy a Coca-Cola reklámplakátjain már meleg párok is szerepeltek, és bojkottot hirdetett a cég ellen, mert szerinte ez veszélyezteti a közerkölcsöt. A Fidesz sem intette le képviselőjét, a kólareklámot sem, csak annyit közölt, hogy nálunk mindenki szabadon eldöntheti, hogy iszik-e kólát. A Coca-Cola azt közölte, hisznek az egyenlőségben, aztán nem sokkal később kicserélték a plakátokat semlegesebbre, és azt állították, eredetileg is ez volt a terv, mindenesetre Boldog István ezt győzelemként értékelte.

Mindenesetre közben a pártsajtó is beleállt az ügybe, és sikerült a tolószékesekről azt mondania a Pesti Srácok egyik publicistájának, hogy nem szívesen látná őket óriásplakáton. Ezért hirdették meg a Szolidaritási sétát a cikk elején idézett mottóval.

Önkormányzat 2019 - Közös jelölteket indítanak az ellenzéki pártok Sopronban

Belföld - 2019-08-09

Közös képviselőjelölteket indít a Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az októberi önkormányzati választáson Sopronban - jelentették be a pártok és a civil szervezet képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon a megyei jogú városban.

Vizsgálatot indít a Fővárosi Kormányhivatal a Ryanair szombati, ammáni járatán történtek miatt

Belföld - 2019-07-29

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Kormányhivatalnál Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Ryanair egyik járatán történtek miatt - közölte hétfőn a Miniszterelnökség

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben

Belföld - 2019-07-28

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,Nógrád és Tolna megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre.

A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Tusványos - DK: Orbán vagy hazudik, vagy nem érti a világot

Belföld - 2019-07-27

- Orbán Viktor miniszterelnök vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Gréczy Zsolt szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Tusványos - Liberálisok: Orbán továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja

Belföld - 2019-07-27

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint Magyarország biztató pályáját Orbán Viktor miniszterelnök fenyegeti a legjobban, aki "továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja".

Tusványos - Ujhelyi: Orbán a maffiaállam építését próbálta magyarázni

Belföld - 2019-07-27

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök sikertelenül próbálta megindokolni, hogy "miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon".


Tusványos - Jobbik: Orbán Viktor elszigetelte a magyarokat Európában

Belföld - 2019-07-27

- A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök "szó szerint a nemzet mészárosa lett", akit "csak a saját hatalmi tébolya érdekel, és ennek oltárán kész feláldozni Magyarországot is" - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője szombaton az MTI-vel.

Húsz év fegyházat kapott a barátnője előző élettársát meggyilkoló férfi

Belföld - 2019-07-24

Emberölés miatt jogerősen húsz év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki megölte régi-új barátnőjének előző élettársát. Másodfokon ezzel enyhítették a Pécsi Törvényszék életfogytiglani szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletét, helybenhagyták ugyanakkor a barátnőre kiszabott három év börtönt, amelyet bűnpártolás miatt kapott - közölte a táblabíróság szerdán.

Mintegy száz kilogrammnyi robbanótest került elő az V. kerületi Erzsébet téren

Belföld - 2019-07-24

Mintegy száz kilogrammnyi, különböző típusú második világháborús robbanótest került elő földmunkák során az V. kerületi Erzsébet téren szerda délelőtt - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

OGY - A debreceni honvéd-középiskolában történtekről tájékozódott a honvédelmi bizottság

Belföld - 2019-07-15

- Egyöntetűen elítélték az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjai hétfői zárt ülésükön a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban történt erőszakos cselekményt.

OGY - A jövőben feljegyzik a fesztiválozók adatait

Belföld - 2019-07-12

A jövőben a szervezőknek rögzíteniük kell a 25 ezer főnél nagyobb, belépőjegy vásárlásához kötött zenei rendezvények résztvevőinek személyes adatait - az erről szóló törvénymódosítást pénteken 128 igen, 48 nem szavazattal és kilenc tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

Az előterjesztés az adatrögzítés céljának a biztonság növelését tekinti: a bűncselekmények, kiemelten a terrorcselekmények megelőzését és felderítésének segítését, a bűncselekmények bizonyíthatóságát és a körözött személyek azonosíthatóságát, elfogásuk elősegítését

Dunai hajóbaleset - Ma búcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát

Belföld - 2019-07-12

Ma búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A tragédia helyszínén a dél-koreai áldozatokra koszorúval emlékeznek.

A Panorama Deck Hajózási Társaság tájékoztatása szerint saját halottjuknak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

A 11 órakor kezdődő hajós búcsúztatót - a matróz korábbi katonai szolgálata miatt - katonai tiszteletadás mellett tartják.

Akik részvétüket szeretnék nyilvánítani, azoktól azt kérik, hogy a Margit híd Országház felőli oldalán vegyenek részt a gyászceremónián, és kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Telekom rendszerét feltörő hackert első fokon

Belföld - 2019-07-11

- A Szolnoki Járásbíróság folytatólagosan elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek, és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte nem jogerős ítéletében azt a fiatalembert, aki két évvel ezelőtt feltörte a Magyar Telekom szerverét. A Magyar Telekom leszögezte, hogy a 2017-es támadás ügyfelek személyes adatait nem érintette.

Önkormányzat 2019 - Jobbik: nem adottak a tisztességes önkormányzati választás feltételei

Belföld - 2019-07-10

Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő szerint az őszi helyhatósági választás tisztességes lebonyolításának minimális feltételei sem adottak, "soha nem volt még ekkora esély", hogy az önkormányzati választást "elcsalják".

A kormányzati kisgömböcnek csillapíthatatlan az étvágya, mindent felfal, ami az útjába kerül - értékelte Bencsik János a T-Systems információtechnológiai cég 4iG Nyrt. általi felvásárlását.

OGY - Költségvetés - Elfogadta a parlament az összegző módosító javaslatot

Belföld - 2019-07-08

Magyarország 2020. évi költségvetése az államháztartás központi alrendszerének hiányát 367,01 milliárd forintban állapítja meg, kiadási főösszegét 21 792,993 milliárd forintban, bevételi főösszegét 21 425,983 milliárd forintban rögzíti a büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslat alapján, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.

A költségvetési bizottság indítványát 117 igen és 52 nem szavazattal hagyták jóvá a képviselők.

A költségvetési javaslathoz 786 érvényes ellenzéki módosító indítvány érkezett, a szakbizottság, illetve a parlament ezek egyikét sem támogatta.

Önkormányzat 2019 - Nagykanizsán közös jelöltet indít az ellenzék

Belföld - 2019-07-08

A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán - jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette: a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.

Megjegyezte, az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament

Belföld - 2019-07-07

- Az Országgyűlés jövő héten zárja rendkívüli nyári ülésszakát. A képviselők hétfőn módosításokat hajthatnak végre a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatán, majd várhatóan pénteken szavaznak annak végleges formájáról.