Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1609 találatból.

Brexit - Volt brit pénzügyminiszter: orosz rulett lenne a megállapodás nélküli kilépés

Pro... - 2019-01-23

George Osborne volt brit pénzügyminiszter szerint orosz rulettel érne fel, ha Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás életbe léptetése nélkül lépne ki az Európai Unióból.

Komoly fennakadásokat okoznak a brit kormányzati munkában a Brexit-bizonytalanságok

Pro... - 2019-01-22

- A legfrissebb szakértői tanulmány szerint komoly fennakadásokat okoznak a brit kormányzati munkában az EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok.

Brexit - Downing Street: aggályosak a Brexit halasztását célzó törekvések

Pro... - 2019-01-20

Theresa May brit miniszterelnök hivatala szerint rendkívül aggályosak azok a képviselői törekvések, amelyek célja a brit EU-tagság megszűnéséhez (Brexit) vezető folyamat késleltetése vagy leállítása.

A felhívás előzményeként több olyan képviselői törvénytervezet is nyilvánosságra került, amely halasztaná a kilépést, illetve megtiltaná a kormánynak a megállapodás nélküli Brexitet.

Brexit - Felmérés: a konzervatív választókörzetekben is többségben vannak az új brit népszavazás hívei

Pro... - 2019-01-17

- A legfrissebb felmérés szerint a konzervatív képviseletű brit választókörzetek több mint 90 százalékában - köztük az új referendum gondolatát mereven elutasító Theresa May miniszterelnök választókörzetében is - már többségben vannak azok, akik szerint újabb népszavazást kell kiírni a brit EU-tagságról.

Brexit - Prága szerint Londonnak kell megmondania, hogyan tovább

Pro... - 2019-01-16

Tomás Petrícek cseh külügyminiszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás brit alsóházi elutasítását követően Londonon a sor, hogy megmondja hogyan tovább.

Az egész országban felfüggesztették a fogamzásgátlók finanszírozásának nehezítését Amerikában

Pro... - 2019-01-15

A kaliforniai után újabb, ezúttal pennsylvaniai szövetségi bíró függesztette fel a Trump-kormány rendelkezését a fogamzásgátlók egészségbiztosítási finanszírozásának nehezítéséről az Egyesült Államokban, ezúttal az ország egész területére érvényesen.

Donald Trump gazdasága tönkretételével fenyegeti Törökországot, ha kurdokat támadna Szíriában

Pro... - 2019-01-14

Donald Trump amerikai elnök gazdasága tönkretételével fenyegette meg Törökországot egy Twitter-bejegyzésben vasárnap este, ha a török hadsereg kurdokat támadna Szíriában az amerikai katonák kivonása közben.

Koszovó újabb szankciókat tervez Szerbia ellen

Pro... - 2019-01-13

- A százszázalékos vámok kivetése után Pristina újabb szankciókat tervez Szerbia ellen, a koszovói belügyminiszter-helyettes bejelentése szerint a jövőben a szerb rendszámú autókat nem engednék be az országba.

Nyílt vita folyik a cseh politikusok között a Huawei-technológiák kockázatáról

Pro... - 2019-01-11

Milos Zeman cseh államfő szerint Kína válaszintézkedéseket készít elő Csehország ellen, miután a cseh titkoszolgálatok a közelmúltban biztonsági kockázatnak minősítették a kínai Huawei cég technológiáit, és ilyen értelemben nyilvánosan figyelmeztetést adtak ki azok használatával kapcsolatban.

Olasz kormányfő: ha kell, repülővel hozom Olaszországba a Máltánál veszteglő migránsokat

Pro... - 2019-01-09

Ha nem szállhatnak partra, repülővel megyek értük és elhozom őket magammal" - jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a RAI olasz köztelevízióban kedd este a december 22. óta Málta partjainál veszteglő migránsokról, de Matteo Salvini belügyminiszter továbbra is nemet mond az érkezésükre.

Donald Trump: Washington és Phenjan már a következő csúcstalálkozó helyszínéről egyeztet

Pro... - 2019-01-07

- Washington és Phenjan már a következő csúcstalálkozó helyszínéről egyeztet - közölte Donald Trump amerikai elnök vasárnap újságírókkal.

Szerbiai statisztikai hivatal: jó évet zárt Szerbia 2018-ban

Pro... - 2019-01-06

- Jó évet zárt Szerbia 2018-ban, jelentősen csökkent az államadósság, a gazdasági növekedés pedig régiós szinten kiemelkedő - közölte Miladin Kovacevic, a szerbiai statisztikai hivatal vezetője a hét végén a Politika című belgrádi napilapnak adott interjúban.

Miladin Kovacevic rámutatott, hogy január elejére a szerb államadósság a bruttó hazai termék (GDP) 50,2 százalékára esett, míg egy évvel korábban a GDP 57 százalékát tette ki, de 2013-ban például 80 százalékos volt.

A GDP 2018-ban 4,4 százalékkal nőtt, és ezzel folytatódott a 2014-ben elindult, jelentős növekedés - emelte ki a statisztikai hivatal igazgatója, majd hozzátette, várhatóan az idei évben is folytatódik ez az emelkedés.

Mike Pompeo: Moszkva "nem tesz erőfeszítést" a nukleáris egyezményben foglaltak betartására

Pro... - 2019-01-04

Oroszország "nem tesz erőfeszítést" a nukleáris egyezményben foglaltak betartására - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön a jobboldali Newsmax televíziónak adott interjújában.

Az amerikai-kínai kapcsolatok javítása mellett állt ki Trump és Hszi

Pro... - 2019-01-02

kapcsolatok felvételének 40. évfordulója alkalmából folytatott telefonos megbeszélésén Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök - jelentette kedden az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

Évértékelő - Romániában az igazságszolgáltatás átalakításával telt az idei centenáriumi év

Pro... - 2018-12-27

- Románia 2018-ban ünnepelte az 1918-as gyulafehérvári román nemzetgyűlés századik évfordulóját, de az Erdély és a Román Királyság "nagy egyesüléseként" emlegetett esemény centenáriumát nem a nemzeti egység, hanem a kormányoldal és ellenzék közti éles politikai megosztottság jellemezte, az évforduló pedig az igazságszolgáltatás körüli politikai csatározásokkal telt el..

Koszovó-diplomácia-külpolitika-belpolitika-jog Évértékelő - Fokozta a függetlensége elismertetését célzó erőfeszítéseket Koszovó 2018-ban

Pro... - 2018-12-26

Koszovó pontosan tíz évvel ezelőtt vált függetlenné Szerbiától, ám a jubileumi évet ünneplés helyett előbb csüggedéssel, majd a függetlensége elismertetéséért hozott intézkedéseklel töltötte a kis, nyugat-balkáni állam.

Nem meglepő, hogy egyre provokatívabb lépéseket hoz a pristinai vezetés, hiszen a 2018-as esztendő nem bővelkedett sikerekben sem a belpolitikai, sem a külpolitikai színtéren. A várakozásokkal ellentétben az Európai Unió nem törölte el a koszovói állampolgárokkal szembeni vízumkényszert, nem történt előrelépés az európai integrációs folyamatban, több ország is visszavonta Pristina függetlenségének az elismerését, nem sikerült kompromisszumra jutni Szerbiával, és harmadszori próbálkozásra sem vették fel az Interpol nemzetközi rendőri szervezetbe.

Donald Trump rendeletet írt alá a tervezett űrhadosztály főparancsnokságának felállításáról

Pro... - 2018-12-19

- Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint kedden aláírta azt a rendeletet, amely utasítja a védelmi minisztériumot a tervezett űrhadosztály főparancsnokságának felállítására.

Iohannis bejelentette, hogy ezentúl ő is részt vesz a román kormány ülésein

Pro... - 2018-12-18

- Klaus Iohannis jobboldali román államfő bejelentette kedden, hogy részt fog venni a bukaresti szociálliberális kormány ülésein.

Az elnök a Bécsben megszervezett EU-Afrika Fórumon nyilatkozott a román sajtónak. Arra hivatkozott, hogy január elsejétől Románia veszi át az EU tanácsának soros elnökségét, és ez szerinte nem lesz egyszerű, akkor sem, ha Románia felkészült rá.

Határozatot fogadott el az amerikai képviselőház arról, hogy a mianmari rohingják ellen népirtást követtek el

Pro... - 2018-12-14

Határozatot fogadott el az amerikai képviselőház csütörtökön este arról, hogy Mianmarban a rohingja muszlim kisebbség ellen népirtást követtek el a buddhista többségű délkelet-ázsiai ország fegyveres erői. A törvénytervezet állásfoglalásra szólítja fel az amerikai kormányzatot.

Gulyás: agresszív politikai aktivisták vettek részt a szerdai budapesti tüntetésen

Pro... - 2018-12-13

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter törvénytelennek minősítette a szerda esti budapesti tüntetést, amelyen szavai szerint agresszív politikai aktivisták vettek részt.