Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1674 találatból.

Perlrott Csaba és Ferenczy Károly kiemelkedő alkotása is szerepel a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén

Pro... - 2019-05-18

Perlrott Csaba Vilmos, Ferenczy Károly és Scheiber Hugó kiemelkedő alkotásaira is licitálhatnak az érdeklődők a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén, amelyet hétfőn este tartanak a Budapest Marriott Hotelben.

Az árverésre szánt 211 tétel közül legmagasabb kikiáltási ára Perlrott Csaba Vilmos Park című festményének van: a 44 millió forinttól kínált alkotáson a kecskeméti művésztelepnek helyet adó egykori Műkert legszebb részlete tűnik fel - olvasható az aukció katalógusában.

Ugyancsak magas áron, 34 millió forintért kelhet el Ferenczy Károly Jókai-domb című festménye, amely Nagybányán készült 1906-ban. Ferenczy Károly 1896-ban, alapítóként érkezett Nagybányára, ahol a századforduló éveiben a magyar plein air festészet legszebb műveit alkotta meg.

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről

Pro... - 2019-05-16

- Donald Trump amerikai elnök szerdán délután elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről.

A jogszabály - amelyet a The Washington Post című amerikai lap "országos rendkívüli állapotot" kihirdető rendeletnek nevezett - széles körű felhatalmazást ad az amerikai kormányzatnak arra, hogy megtiltsa amerikai telekommunikációs vállalatoknak az üzletkötést olyan külföldi alkatrészgyártókkal, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az Egyesült Államok számára. A jogszabály nem nevezi néven, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a kínai Huawei óriásvállalatról, vagy a szintén kínai ZTE telekommunikációs cégről van szó.

Kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvényből

Pro... - 2019-05-15

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.

Amerikai importvámok - Kínai pártlap: az Egyesült Államok súlyosan alábecsülte Kína tűrőképességét

Pro... - 2019-05-12

- Az Egyesült Államok alapvető hibát követett el, amikor úgy ítélte meg, hogy az amerikai-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok egyoldalúan Kína érdekeit szolgálják, továbbá súlyosan alábecsülte Kína tűrőképességét - fogalmazott vasárnapi vezércikkében a Global Times kínai pártlap.

EU-csúcs - Megkezdődött Nagyszebenben az állam- és kormányfők informális találkozója

Pro... - 2019-05-09

- Megkezdődött Nagyszebenben az Európai Tanács informális találkozója, amelyen az Európai Unió jövőjéről és egy új, a 2019-2014-es időszakra szóló stratégiai menetrendről egyeztetnek a brit tagság megszűnése után az EU-ban maradó tagországok állam- és kormányfői.

Visszaküldte a bíróság a katonai ügyészséghez a romániai 1990-es "bányászjárás" aktáját

Pro... - 2019-05-08

Visszaküldte a román legfelsőbb bíróság a katonai ügyészséghez a romániai 1990-es úgynevezett bányászjárás aktáját, amelyben többek között Ion Iliescu volt államfőt emberiesség elleni bűncselekmény elkövetésével vádolták meg.

Donald Trump elnöki kegyelemben részesített egy iraki foglyot agyonlövő amerikai katonát

Pro... - 2019-05-07

- Donald Trump amerikai elnök kegyelemben részesítette az oklahomai Michael Behenna hadnagyot, akit egy amerikai katonai törvényszék 25 év börtönre ítélt, mert Irakban lelőtt egy foglyot - jelentette be hétfőn este a Fehér Ház.

Elemzők szerint a kedvezményes áfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma

Pro... - 2019-05-06

Elemzők szerint az új építésű ingatlanokra év végéig érvényben lévő, kedvezményes lakásáfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma, ugyanakkor hozzátették, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szélesítése elősegítheti a lakáspiac további növekedését.

Az amerikai igazságügyi miniszter nem kíván elmenni a képviselőházi meghallgatásra

Pro... - 2019-05-02

- William Barr amerikai igazságügyi miniszter nem kíván megjelenni a képviselőház igazságügyi bizottságának csütörtökre tervezett meghallgatásán - közölte szerda este Jerry Nadler, a bizottság demokrata párti vezetője.

Floridában törvényt fogadtak el a tanárok fegyverviseléséről

Pro... - 2019-05-02

Floridában szerdán törvényt fogadtak el arról, hogy a tanárok fegyvert viselhetnek a tanintézményekben. A floridai képviselőház két napig tartó vita után 65:47 arányban voksolt a törvény mellett, amelyet a szenátus már a múlt héten elfogadott.

Venezulai válság - Mike Pompeo: Maduro Kubába akart menekülni, de Moszkva maradásra bírta

Pro... - 2019-05-01

Nicolás Maduro venezuelai elnök kedden készen állt arra, hogy elhagyja az országot és Kubába meneküljön, de Moszkva maradásra bírta - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedd este a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

A szakszervezetek emberének nevezte magát Joe Biden demokrata párti elnökjelölt-aspiráns

Pro... - 2019-04-30

- A szakszervezetek emberének nevezte magát Joe Biden demokrata párti elnökjelölt-aspiráns hétfőn a pennsylvaniai Pittsburghben tartott első kampánygyűlésén.

Hszi Csin-ping: az Egy Övezet, egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt

Pro... - 2019-04-26

- A kölcsönös nyereséget kínáló együttműködési lehetőségekről, Kína további nyitásról és a fenntartható fejlődésről beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezésről (BRI) szóló második nemzetközi fórum pénteken tartott hivatalos megnyitóján Pekingben.

Orbán Pekingben: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel

Pro... - 2019-04-25

Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.

Orbán Viktor az állami vendégházban tartott tárgyalás elején azt mondta: a szabadkereskedelemnek és a világgazdaság szabadságának a rendjét fenntartani komoly feladat, és az Egy övezet, egy út együttműködés egy fontos garancia.

Hillary Clinton szerint Trumpot perbe kellett volna fogni az igazságszolgáltatás akadályozásáért

Pro... - 2019-04-24

A Robert Mueller különleges ügyész vezette vizsgálóbizottság perbe fogta volna Donald Trumpot, ha nem ő lenne az amerikai elnök - vélekedett Hillary Clinton, a 2016-os választások demokrata párti elnökjelöltje egy Time magazin által szervezett keddi konferencián New Yorkban.

Orbán Viktor: az ukrán-magyar kapcsolatok fejlesztésén munkálkodunk

Pro... - 2019-04-23

- Levélben gratulált Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden reggel.

Merényletek Srí Lankán - Ökumenikus vezető: a támadások minden keresztényt megrendítettek

Pro... - 2019-04-22

- A húsvét vasárnapján elkövetett merényletek a világ összes keresztényét megrendítették, akkor is, ha Srí Lanka messze van tőlük - mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Drogkereskedő bűnszervezet ellen nyomoztak Nógrád megyében

Pro... - 2019-04-17

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség 14 férfit és 6 nőt Nógrád megyében, a nyomozás adatai szerint Szlovákiában is árusított a bűnszervezet - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

Harmincmillió forint értékű drogot foglaltak le Budapesten a rendőrök

Pro... - 2019-04-15

Ötféle drogot találtak, harmincmillió forint értékű árut foglaltak le két budapesti férfinél csütörtökön - közölte a rendőrség honlapján hétfő reggel az ORFK.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 38 éves H. László budapesti lakos ellen - írták. Mivel információik szerint jelentős mennyiségű drogot tart a lakóhelyén, az NNI és a TEK április 11-én este rajtaütött a férfi XI. kerületi lakásának mélygarázsában, ahol vele volt a 38 éves M. Zsolt is.

Izraeli választások - Netanjahu már az ötödik kormányát szervezi

Pro... - 2019-04-10

- Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kedden lezajlott választások tanúsága szerint korrupciós ügyei ellenére képes volt maga mellett mozgósítani a szavazók jelentős részét, és az ellenzékénél jelentősen nagyobb jobboldali tömbbel várhatóan megalakíthatja ötödik kormányát.