Pro...

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1698 találatból.

Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrje

Pro... - 2019-07-15

- Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek.

OGY - Módosult a köznevelési törvény

Pro... - 2019-07-12

Az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érinti a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosítása, amelyet másfél hetes halasztás után pénteken fogadott el az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére.

Amerikai igazságügyi tárca: a 2020-as népszámláláson nem fognak rákérdezni az állampolgárságra

Pro... - 2019-07-03
A 2020-as amerikai népszámlálás kérdőívén Donald Trump elnök kormányzatának eredeti terveitől eltérően nem szerepel majd az állampolgárságra vonatkozó kérdés, a népszavazási ívek e kérdés nélküli kinyomtatása már megkezdődött - közölte kedden az amerikai igazságügyi minisztérium.

Donald Trump aláírta a migránsválság enyhítését célzó, 4,6 miliárd dolláros segélycsomagot

Pro... - 2019-07-02

Donald Trump amerikai elnök hétfőn aláírásával jóváhagyta az amerikai-mexikói határon kialakult migránsválság enyhítését célzó, 4,6 milliárd dolláros segélycsomagot.

Tüntetés árnyékolta be Hongkong Kínához való visszakerülésének évfordulóját

Pro... - 2019-07-01

Tüntetők gyülekeztek hétfő reggel Hongkong belvárosában, hogy megakadályozzák a városállam Kínához való visszakerülésének évfordulójára rendezett ünnepélyt, melyet a kormányzat végül az esős időre hivatkozva most először beltéren tartott meg - írta a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Életfogytig tartó börtönre ítélték a Charlottesville-i zavargásokon szándékosan halálos gázolást elkövető férfit

Pro... - 2019-06-30

- Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték pénteken az Egyesült Államokban James Alex Fields ohiói neonáci férfit, aki a 2017 nyarán történt Charlottesville-i zavargásokon szándékosan halálra gázolt egy baloldali tüntetőt.

Vihar - Közel kétezer épület tetőszerkezete sérült meg, harmincezer fogyasztónál nincs áram Szabolcsban

Pro... - 2019-06-28

Közel kétezer épület, családi házak és közintézmények tetőszerkezete sérült meg a csütörtöki viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a leszakadt villanyvezetékek miatt csaknem harmincezer fogyasztónál nincs áramszolgáltatás - közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság péntek reggel.

Tiszafüredi Halasnapok júliusban három napon át

Pro... - 2019-06-23

Több tízezer érdeklődőt várnak a július 12. és 14. között zajló, a város önkormányzata által szervezett Tiszafüredi Halasnapokra, amelyen többek között karnevál, koncertek, főzőverseny, légi bemutató szerepel a programok között

Költségvetés - OGY - Kovács Árpád: a javaslat a pénzügyi stabilitást tükrözi

Pro... - 2019-06-19

- A pénzügyi stabilitást tükrözi a 2020-as költségvetési törvényjavaslat - jelentette ki a Költségvetés Tanács megállapításait ismertetve Kovács Árpád, a testület elnöke szerdán az Országgyűlésben, a jövő évi büdzsé vitájában.

Az amerikai elnök elrendelte további ezer katona Közel-Keletre telepítését

Pro... - 2019-06-18

Donald Trump amerikai elnök elrendelte további ezer amerikai katona Közel-Keletre küldését - jelentette be hétfőn este Patrick Shanahan, az Egyesült Államok ügyvezető védelmi minisztere.

Közös jelölteket indítanak az ellenzéki pártok Nyíregyházán az önkormányzati választáson

Pro... - 2019-06-14

- Közös polgármester- és képviselőjelölteket indít hat ellenzéki párt és két civil szervezet az októberi önkormányzati választáson Nyíregyházán - jelentették be a pártok képviselői sajtótájékoztatón, a szabolcsi megyeszékhelyen.

Ismét utcára vonultak Hongkongban a kiadatási törvény ellen tiltakozók

Pro... - 2019-06-12

Ezrek vonultak utcára Hongkongban ismét, és megbénították a forgalmat a törvényhozó testület épülete körül, sikeresen megakadályozva, hogy megtarthassák a szerdára tervezett ülést, amelyen az új kiadatási törvénytervezetről tárgyaltak volna a törvényhozók - írta a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap szerdán.

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

Pro... - 2019-06-11

Hétórás mentés után a terveknek megfelelően sikeresen kiemelték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál. A hajót egy uszályra helyezték, amely várhatóan a csepeli szabadkikötőbe szállítja a járművet.

A Hableányt kedden kora reggel kezdték kiemelni a Duna mélyéről, közben többször megálltak. A mentést négy szakaszban hajtották végre: először a kapitányi hídig, majd a fedélzetig, utána pedig a vízvonalig emelték ki a hajót a Clark Ádám úszódaru segítségével, utolsó lépésként pedig elhelyezték az uszály fedélzetén

Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját

Pro... - 2019-06-08

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 93 esztendős II. Erzsébet királynő "hivatalos" születésnapját.

Halált okozó testi sértés a vád a fiatal badacsonyi borász támadói ellen

Pro... - 2019-06-07

- Vádat emeltek a fiatal badacsonyi borász halálával végződő tavaly szeptemberi dulakodás ügyében.

Külföldieknek hamis magyarországi lakcímet szerző csoport tagjai ellen emeltek vádat

Pro... - 2019-06-06

Vádat emeltek tizenhat emberrel szemben, akik 2012-2015 között külföldi lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok valótlan lakcímbejelentéseiben vettek részt Csongrád megye két településén.

Csaknem nyolc évre ítélték a pécsi szórakozóhelynél késelő férfit

Pro... - 2019-06-05

Hét év, tíz hónap fiatalkorúak börtönére ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki késsel megszúrt két embert 2015 júniusában egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A háború után kialakult nemzetközi intézményrendszert méltatta a brit uralkodó a Trump tiszteletére adott banketten

Pro... - 2019-06-04

A második világháború után kialakult nemzetközi intézményrendszer fontosságát hangsúlyozta a brit uralkodó az amerikai elnök tiszteletére adott hétfő esti díszvacsorán.

Donald Trump hétfőn érkezett háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba.

FruitVeB: az átlagostól jobb kajszibarack és közepes őszibarack termés várható idén, olcsóbb lehet a termés a tavalyinál

Pro... - 2019-06-03

Az idén az átlagosan 25 ezer tonnás kajszibarack termésnél valamivel többre, míg az őszibaracknál a fagyok miatt közepes, 30-35 ezer tonnás termésre számít a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Peking: Kína nem akar kereskedelmi háborúba bocsátkozni Washingtonnal, de nem riad vissza tőle

Pro... - 2019-06-02

- Kína nem akar kereskedelmi háborút az Egyesült Államokkal, ugyanakkor nem is riad vissza tőle - szögezi le vasárnap közzétett hivatalos állásfoglalásában a kínai kormány.