Fontos

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2864 találatból.

Életfogytiglant kapott egy férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

Fontos - 2023-11-27

A "három csapás" jogintézményének alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el nevelt lánya, egyben unokahúga ellen - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség hétfőn.

RMDSZ: lesz választási megállapodás az Erdélyi Magyar Szövetséggel

Fontos - 2023-11-24

- Lesz választási megállapodás a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) között a jövő évi romániai választásokon - közölte pénteken az RMDSZ a kisebbik erdélyi magyar párt politikusaival folytatott kolozsvári egyeztetést követően.

Egy debreceni rádió és a fővárosi Hír FM közösségi rádió szolgáltatójára is bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa

Fontos - 2023-11-23

Egy debreceni rádió és a fővárosi Hír FM közösségi rádió szolgáltatójára is bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A közlemény szerint a médiatanács a Budapest 95,3 MHz-en fogható Hír FM körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű rádió július 23-án kora reggel sugárzott Háttérkép című műsorával szemben - több bejelentés nyomán - indított hatósági eljárást.

Az Egyesült Államok újabb katonai segélyt küld Ukrajnának, miközben szankciókkal sújtott orosz katonákat

Fontos - 2023-11-21

- Az Egyesült Államok 100 millió dollár (mintegy 36 milliárd forint) új katonai segélyt jelentett be Ukrajna számára az ország védelmi szükségleteinek biztosítására hétfőn.

Illegális bevándorlás - A pozsonyi kormány újból meghosszabbította az ellenőrzést a magyar határon

Fontos - 2023-11-20

- Ismét meghosszabbítja Szlovákia a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi kormány hétfői döntésére hivatkozva.

A cseh hatóságok zároltak többtucatnyi orosz tulajdonú ingatlant

Fontos - 2023-11-17

Többtucatnyi orosz tulajdonú ingatlant zároltak a cseh hatóságok, miután az Ukrajna elleni katonai támadás miatt a prágai kormány szerdán a nemzeti szankciós listára helyezte a külföldön lévő orosz vagyont kezelő moszkvai állami céget.

Otthon Centrum: egymillió forint közelében a vidéki új lakások négyzetméterára

Fontos - 2023-11-16

Az új építésű vidéki lakások kínálati négyzetméterára átlagosan 995 ezer forint volt az idei harmadik negyedévben, ami 2,1 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél, és éves összevetésben 15 százalékos áremelkedést jelent - közölte az Otthon Centrum (OC) csütörtökön, saját felmérésének eredményét ismertetve.

Az MNB 68 millió forintra bírságolta a CIB bankcsoportot

Fontos - 2023-11-14

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 68 millió forint bírságot szabott ki a CIB bankcsoportra. A felügyeleti vizsgálaton hiányosságot tártak fel egyebek közt a kiszervezett tevékenységek bejelentésében, nyilvántartásának vezetésében, a belső ellenőrzési területen, valamint a csalásmegelőzési folyamatok szabályozásában, nyilvántartásában - közölte a jegybank kedden

Megemelte éves eredmény-célkitűzését a Mol

Fontos - 2023-11-10

- A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elérte a 744,2 milliárd forintot (2,1 milliárd dollár) az idei első három negyedévben.

Az előző évi 1335,1 milliárd forint után (3,627 milliárd dollár) a társaság 2,8 milliárd dollárra emelte az éves EBITDA-iránymutatását a korábbi 2,5 milliárd dollárról.

ET: Hollandiának többet kell tennie a munkaerő-kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében

Fontos - 2023-11-09

- Hollandiának többet kell tennie a munkaerő-kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében - szólított fel az Európa Tanács szakértői csoportja csütörtökön közzétett jelentésében.

Az EU kedden újabb segélyt szállító repülőgépeket indított a gázaiak számára

Fontos - 2023-11-07

- Az Európai Unió humanitárius légihídján keresztül kedden két újabb járatot indított a gázaiak megsegítésére - tájékoztatott az Európai Bizottság kedden.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos a belgiumi Oostendében, az egyik járat indulásakor tartott sajtótájékoztatóján közölte, az uniós segélyeket szállító másik repülőgép Dubajból szállt fel kedden. A két gép fedélzetükön csaknem 115 tonna segélyt visz. A repülőgépek az észak-kelet-egyiptomi el-Arís repülőterén szállnak le, a rafahi határátkelőhely közelében - tájékoztatott

Kék bolygó - Komposztálható bioműanyag csomagolást fejlesztett ki egy magyar cég

Fontos - 2023-11-07

- Az élelmiszer-hulladékokkal együtt komposztálható úgynevezett bioműanyag csomagoló anyagokat fejlesztett ki a Bibo Franchise Kft.

A cég alapítója, kutatási vezetője volt a vendég Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának kedden megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztón is megtekinthető.Juhász András elmondta, hogy 2011-ben elkezdett kutatás-fejlesztési munkájában alapvetően a vendéglátásnak szeretett volna fenntartható megoldásokat, környezetbarát és organikus alapanyagokból álló termékeket, leginkább tisztítószereket készíteni.

Mint a cégvezető fogalmazott, 2013-ban látta be, hogy a termékek esetében az úgynevezett környezeti lábnyomot, nagyobb részben - mintegy 70 százalékban - a csomagolás teszi ki, emiatt kezdett el bioműanyagokkal kísérletezni, illetve csapatával kutatás-fejlesztési programot is elindítottak.

Hat év munkájával sikerült kidolgozniuk azt a módszert, melynek segítségével a világon ma is egyedülálló módon sikerült száz százalékban bioműanyagba csomagolni tisztítószereiket - mondta, hozzáfűzve, hogy ennek lett a továbbfejlesztett változata az az idei Planet Budapest Expón is bemutatott csomagolóanyag, amely már élelmiszeripari termékek, akár üdítőitalok csomagolására is alkalmas.

Januártól jönnek a kötelező visszaváltási díjas termékek

Fontos - 2023-11-06

2024. január 1-től indul a kötelező visszaváltási rendszer, amely a 0,1-3,0 literes űrtartalmú műanyag, fém vagy üveg csomagolású italtermékeket érinti. A visszaváltási díj - palackonként 50 forint - nem a gyártók bevételét gyarapítja, hanem a hatékonyabb, fenntarthatóbb hulladékkezelés megvalósítását szolgálja - közölte hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Libanon azonnali elhagyására kéri az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok kormánya

Fontos - 2023-11-05

A washingtoni külügyi tárca konzuli szolgálatának utazási információs oldalán megjelent frissített figyelmeztetés egyben az egész világra kiterjedően óvatosságra kéri a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárokat.

A dokumentum Libanonra vonatkozó része a kiszámíthatatlan biztonsági helyzetre hivatkozva arra kéri az amerikaiakat, hogy addig távozzanak a közel-keleti országból, ameddig a kereskedelmi repülőjáratok közlekednek.

OGY - Titkosszolgálati jelentés: az erőszak fokozódik a határtérségben

Fontos - 2023-11-02

Az erőszak fokozódik a határtérségben, ami próbára teszi a szolgálatot teljesítő állományt - derül ki abból a titkosszolgálati jelentésből, amelyet az Országgyűlés honlapján tettek közzé.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető hétfőn jelentette be: a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén kezdeményezte, hogy a közvélemény is ismerhesse meg a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentést

A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén hivatalosan is kezdeményeztem a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását. Az indítványt a bizottság támogatta, így azt a közvélemény is megismerheti hamarosan" - írta Facebook-oldalán a kormánypárti politikus.

A jelentésben az áll, hogy Magyarország és Európa illegális migrációval szembeni védelmét a jogszabályok, a déli határon szolgálatot teljesítő állomány, valamint a biztonsági határzár jelenti. Az elmúlt időszak tendenciái és a rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervek információi azt mutatják, hogy a védvonal mindhárom eleme növekvő nyomásnak van kitéve. A jogi pillért tekintve az EU migrációs paktuma jelent kockázatot.

NAK: segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió elleni küzdelemben

Fontos - 2023-11-02

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből - közölte a NAK csütörtökön.

NMHH: Magyarországon is egyre elterjedtebb csalási módszer a hívószám-hamisítás

Fontos - 2023-10-31

Magyarországon is egyre elterjedtebb csalási módszer a hívószám-hamisítás (phone number spoofing, caller ID spoofing) - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága kedden.

A hívószám-hamisítás során nem a hívást kezdeményező valódi telefonszáma jelenik meg a készüléken, hanem egy másik, a hívó által előre beállított azonosító.

A csaló azért hajtja végre a számcserét, hogy elnyerje a bizalmat: a beérkező híváskor a kijelzőn a telefon névjegyzékében látszólag egy közismert szolgáltató száma tűnik fel.

Kína kész fejleszteni az Egyesült Államokkal való katonai kapcsolatait

Fontos - 2023-10-30

Kína hétfőn kifejezte hajlandóságát, hogy katonai kapcsolatokat fejlesszen ki az Egyesült Államokkal, miután a két ország a múlt héten megerősítette a kétoldalú kommunikációs csatornák újbóli megnyitásának fontosságát haderejük között.

Párbeszéd: kárpótolni kell a recskieket!

Fontos - 2023-10-27

Kárpótolni kell a recskieket, és nyilvánosságra kell hozni minden, a heves vármegyei község andezitbányájánál történt sárlavinához kapcsolódó dokumentumot - mondta a Párbeszéd társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján.

MNB: felügyeleti korlátozások nélkül működhet tovább a Polgári Bank

Fontos - 2023-10-25

Az MNB feloldotta - a kockázatvállalásra, osztalékfizetésre, illetve a követelésértékesítésre vonatkozó - átmeneti korlátozásait a Polgári Bankkal szemben, miután a hitelintézet közgyűlése nemrég elfogadta a 2022. évi éves beszámolóját, amelyet előzőleg a bank könyvvizsgálója is auditált - közölte a jegybank szerdán.

Megjegyezték, hogy a bank tőkehelyzete, likviditása és egyéb főbb prudenciális mutatói alapján a jogszabályoknak megfelelően működik.A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2022 decembere óta négy határozatban kötelezte a Polgári Bankot a korlátozó intézkedések alapjául szolgáló hiányosságok pótlására: pénzügyi intézményi és IFRS minősítéssel rendelkező auditor cég megválasztására, a könyvvizsgálóval való szerződés megkötésére, illetve a tavalyi éves jelentés elfogadására.