Fontos

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2505 találatból.

ITM: több mint 10 milliárd forintból épülhetnek újabb munkásszállások

Fontos - 2021-09-14

Már hatodik alkalommal váltak elérhetővé a munkaerő mobilitását elősegítő "Munkásszállások kialakítása" program forrásai. A legújabb kiírásban több mint 10 milliárd forintra nyújthatnak be pályázatot a vállalkozások, az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

Hyalomma kullancsot találtak a Kullancsfigyelő projekt segítségével

Fontos - 2021-09-08

Három hónappal az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Kullancsfigyelő projektjének indítása után előkerült az első példány a keresett, hazánkban nem őshonos Hyalomma kullancsból.

A Vas megyében felfedezett példány molekuláris biológiai módszerekkel történő vizsgálata, valamint a kullancs esetleges kórokozókkal való fertőzöttségének megállapítása a pécsi Nemzeti Virológiai Laboratóriummal együttműködésben történik - közölte az ELKH szerdán

Meredeken emelkedtek a fogyasztói árak Németországban augusztusban

Fontos - 2021-09-10

Meredeken emelkedtek a fogyasztói árak augusztusban is Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett végleges adatsorának tanúsága szerint. A felülvizsgálat során nem változtattak az előzetesen közölt adatsoron.

Az egy évvel korábbihoz képest 3,9 százalékkal ugrottak meg a fogyasztói árak augusztusban, ennél erősebb ütemet legutóbb 1993 decemberében mértek, amikor 4,3 százalékon állt a mutató. Január óta folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben emelkednek az árak Németországban, júliusban már 3,8 százalékon, júniusban pedig 2,7 százalékon állt a mutató

Koronavírus - EMA: az AstraZeneca oltóanyaga nagyon ritka mellékhatásként idegrendszeri rendellenességet okozhat

Fontos - 2021-09-09

Az Európai gyógyszerügynökség csütörtökön bejelentette, hogy az AstraZeneca cég koronavírus elleni oltóanyaga a Vaxzevria, igen ritka mellékhatásként Guillain-Barré szindrómaként (GBS) ismert idegrendszeri rendellenességet okozhat.

A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága úgy döntött, hogy a szindrómát a vakcina új mellékhatásaként fel kell venni a termékismertetőbe, és nyomatékosan felhívni az egészségügyi szakemberek és a betegek figyelmét erre a kockázatra.

Százötvenen haltak éhen az etiópiai Tigré tartományban a múlt hónapban

Fontos - 2021-09-08

Mintegy százötvenen haltak éhen augusztus folyamán a háború sújtotta észak-etiópiai Tigré tartományban - közölte kedden a BBC hírszolgálata a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) nevű szervezet jelentésére hivatkozva.

ITM: benyújtották a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét

Fontos - 2021-08-27

A kormány a hazai felsőoktatás versenyképességének erősítése, a magyar fiatalok korszerű képzése érdekében Budapestre hozná a világ 31. legjobb egyetemét. Az Országgyűlés döntésének megfelelően közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoznak létre a világszínvonalú, kutatás-orientált egyetem létesítésének támogatására - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Az izraeli légierő Hamász-célpontokat lőtt a gázai övezetben válaszul a szombati határ menti támadásokra

Fontos - 2021-08-22

) - Az izraeli légierő a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezethez tartozó célpontokat lőtt a gázai övezetben válaszul a szombati határ menti támadásokra, melyekben életveszélyesen megsebesült egy izraeli katona - jelentette a Jediüt Ahgronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap reggel.

Az izraeli légierő vasárnapra virradó éjjel az övezet északi és középső részén támadta a Hamász fegyvereinek tárolását és gyártását szolgáló létesítményeket, és miután a héten egy rakétát is Izraelre lőttek Gázából, megerősítették a határnál állomásozó egységeket, valamint a vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétákat indító állomásait.

Tovább erősödtek és megelőzték a Zöldeket a német szociáldemokraták

Fontos - 2021-08-18

Tovább erősödtek és már a Zöldeknél is népszerűbbek a szociáldemokraták a szeptemberi parlamenti választásra készülő Németországban egy szerdán ismertetett felmérés szerint.

Elhunyt egy beteg, 45 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Fontos - 2021-08-17

Egy beteg meghalt, és újabb 45 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 681 559 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 500 369-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 549-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 30 042, a gyógyultak száma 768 519.

Koronavírus - Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak a Covid-19 betegekkel

Fontos - 2021-08-15

Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak a Covid-19 betegekkel - jelentette a helyi média vasárnap.

Szombaton este 8-tól hajnali 4-ig először, még kísérleti jelleggel működni kezdett a mentőszolgálat éjjeli oltókocsija, amely Tel-Aviv központjában várta az oltatlanokat, illetve az ötvenedik életévüket már betöltötteket. Százak álltak sorba az oltásért, és a siker nyomán Naftali Bennett miniszterelnök elrendelte, hogy már vasárnaptól tíz városban lehessen oltakozni munka, vagy a szórakozóhelyek meglátogatása után, éjszaka."

Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy a vakcinák mennyire hatékonyak, megakadályozzák a fertőzést és a súlyos megbetegedéseket. Ezekben a napokban, amikor napról-napra emelkedik a fertőzések száma, kiemelten fontosnak tartjuk az oltási akciót és az oltás hozzáférhetővé tételét időpontkérés nélkül, díjmentesen" - mondta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli lapnak az első éjjeli mobil oltóállomás vezetője, Eli Bin.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 202,2 millió, a halálos áldozatoké 4,28 millió a világon

Fontos - 2021-08-08

A világon 202 236 415 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 286 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 201 692 437 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 277 567 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 35 738 700 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 616 713

Vihar - OKF: 189 esetben avatkoztak be a tűzoltók országszerte

Fontos - 2021-08-06

A csütörtöki vihar miatt 189 esetben avatkoztak be a tűzoltók, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kértek segítségét, de számos bejelentés érkezett Hajdú-Bihar megyéből is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken.

Ismét vádat emeltek a tíz évvel ezelőtti kovácsvágási gyilkosság ügyében

Fontos - 2021-07-14

Másodszor emeltek vádat, ezúttal másik gyanúsított ellen egy 2011-ben Kovácsvágáson elkövetett brutális gyilkosság ügyében. Az előző vádlottat korábban 18 év fegyházra ítélték, de 2017-ben - megismételt eljárás végén - bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették.

Vihar - OKF: 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára

Fontos - 2021-07-10

A pénteki vihar miatt eddig 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség, de Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Huszonöt évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét fogták el a rendőrök

Fontos - 2021-07-08

Egy 1996-os, a Vas megyei Gersekaráton elkövetett gyilkosság gyanúsítottját fogták el a rendőrök - jelentette be a rendőrség a Police.hu oldalon csütörtökön.

Megkezdte működését Sanghajban a világ legnagyobb csillagászati múzeuma

Fontos - 2021-07-07

- Megkezdte működését Sanghajban a világ legnagyobb csillagászati múzeuma, ahol a tudományág nemzetközi eredményei mellett a kínai űrkutatás áttöréseit mutatják be az érdeklődőknek - számolt be internetes kiadásában szerdán a Global Times című kínai lap.

Elsőként Hajdú-Bihar megyében kezdte meg működését az Országos Mentőszolgálat sürgősségi ügyeleti rendszere

Fontos - 2021-07-03

Megkezdte működését július 1-jén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sürgősségi ügyeleti modellprogramja Hajdú-Bihar megyében - közölte az OMSZ szombaton.

Az eddig csatlakozott tizennyolc telephely mindegyikén speciális járművel és felszereléssel, magasan képzett szakemberekkel indult az ügyeleti szolgálat, amelynek célja, hogy átvegye a háziorvosoktól a sürgősségi ügyeleti ellátást, ezzel gyorsítsa és javítsa a betegellátást.

A tervek szerint jövőre már az egész országban az OMSZ üzemelteti majd a sürgősségi ügyeletet - tették hozzá.

Áfacsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV

Fontos - 2021-07-01

Négymilliárd forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy több mint harminc cégből álló számlagyár, a Győri Járásbíróság elrendelte a bűnszervezet három vezetőjének letartóztatását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Brexit - Lejár az EU-állampolgárok letelepedési kérvényeinek benyújtási határideje

Fontos - 2021-06-30

- Lejár szerdán a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok tartós letelepedési kérelmének benyújtására kijelölt határidő.

OKF: a nagy hőségben megemelkedhet a szén-monoxid miatti riasztások száma

Fontos - 2021-06-29

A nagy hőségben megemelkedhet a szén-monoxid miatti riasztások száma - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden.

Ilyenkor a kémény belső hőmérséklete alacsonyabb, mint a külső hőmérséklet, így a beszorult hűvösebb levegő nem engedi kiáramolni az égésterméket.

A légdugó miatt az égéstermék visszaáramlik a vízmelegítőbe, és másodpercek alatt mérgező szén-monoxid fejlődhet.

Ezért fontos még nyáron is szén-monoxid-érzékelőt működtetni ott, ahol nyílt égésterű vízmelegítőt használnak - közölte az OKF.

A szén-monoxid-mérgezések elkerülése érdekében gondoskodni kell a lakás rendszeres szellőzéséről. Egy köbméter földgáz elégetéséhez megközelítőleg tíz köbméter levegő szükséges - fűzte hozzá a főigazgatóság.