Fontos

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1987 találatból.

Ukrán elnökválasztás - Zelenszkij jelentős fölénnyel az élen, Porosenko, ha veszít is, a politikában marad

Fontos - 2019-03-25

- Egy héttel a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás előtt még tovább erősítette pozícióját az első helyen Volodimir Zelenszkij humorista, akit a biztos választók 32,1 százaléka támogat a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) hétfőn közzétett felmérése szerint.

Boeing-vizsgálat - A cég üzembe helyezte az automatika új szoftverjét

Fontos - 2019-03-21

- A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban kétszer is katasztrófát szenvedő 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön - jelentette be szerda este az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA).

Újabb amerikai bíróság állapította meg a német Bayer cég gyomirtójának rákkeltő hatását

Fontos - 2019-03-20

Újabb amerikai bíróság állapította meg kedden, hogy rákkeltő a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtó. A döntés ezúttal is San Franciscóban született.

Varga Mihály: újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Fontos - 2019-03-19

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - jelentette be Varga Mihály.

Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában

Fontos - 2019-03-18

Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában, melynek tetemét a Fülöp-szigeteken mosta partra a tenger - számolt be róla a The Guardian online kiadása hétfőn.

Napi.hu: új igazgatóság és felügyelőbizottság a nemzeti hulladékgazdálkodónál

Fontos - 2019-03-15

Új igazgatóságot és felügyelőbizottságot nevezett ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél február 8-ától - írta a napi.hu a cégadatbázisokban március 6-án megjelent bejegyzések alapján.

Az új igazgatósági elnök Pankucsi Zoltán lett, aki a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig.

- Brexit - A brit import zöme vámmentes lesz megállapodás nélküli Brexit esetén is

Fontos - 2019-03-13

- A brit kormány szerdai bejelentése szerint vámmentes lesz a brit import zöme akkor is, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból. A külkereskedelmi minisztérium által nyilvánosságra hozott intézkedési terv 12 hónapra szól, és célja az esetleges megállapodás nélküli Brexit üzleti és fogyasztói költséghatásainak minimalizálása.

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a brüsszeli zsidó múzeum merénylőjét

Fontos - 2019-03-12

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott a Belgiumi Zsidó Múzeum előterében 2014 márciusában végrehajtott, négy áldozatot követelő támadás elkövetője, Mehdi Nemmouche - közölte a brüsszeli központi bíróság kedd hajnalban.

Az ítélet szerint Nacer Bendrert, aki a támadáshoz használt fegyverek, egy Kalasnyikov típusú gépkarabély, valamint egy Llama márkájú revolver beszerzésében segédkezett, 15 év letöltendő szabadságvesztéssel büntették.

Páratlan felvételeket tartalmazó dokumentumfilm mutatja be az Apolló-11 misszióját

Fontos - 2019-03-11

Páratlan, korábban nem látott eredeti felvételeket tartalmazó új dokumentumfilm mutatja be az ember első holdra szállását az Apolló-11 misszióval.

Női kézilabda NB I - Rendőrségi vizsgálat indult négy debreceni szurkoló bántalmazása miatt

Fontos - 2019-03-10

A Debrecen női kézilabdacsapatának négy szurkolóját bántalmazták Kisvárdán, a két együttes pénteki bajnokiját követően, ezért a rendőrség vizsgálatot indított. A 23-17-es vendéggyőzelemmel zárult találkozó után a DVSC honlapjának beszámolója szerint "négy debreceni drukker orvosi ellátásra szorult, őket mentő vitte el a csarnokból. Rendőri intézkedés a helyszínen tartózkodó biztosítás vezetője szerint nem történt."

Brexit - Theresa May: megállapodás nélkül hónapokat késhet, akár el is maradhat a Brexit

Fontos - 2019-03-08

Theresa May szerint ha a londoni alsóház a jövő héten sem fogadja el a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit tartalmazó megállapodást, akkor hónapokat késhet, sőt el is maradhat a Brexit.

Ombudsman: a koraszülött intenzív osztályon lévő gyermek joga a szülő állandó jelenléte

Fontos - 2019-03-07

Az alapvető jogok biztosa szerint a koraszülött intenzív osztályon (PIC) lévő gyermek joga és legjobb érdeke a szülő állandó jelenléte, ezért visszásságot okoz, hogy az egészségügyi-ellátó rendszer nem tudja ezt minden PIC osztályon megoldani.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala eljuttatott közleményében azt írta, Székely László a vizsgálatot egy panaszlevél alapján indította, amelyben egy édesanya a PIC osztályok eltérő ellátási gyakorlatára hívta fel a figyelmet.

Nébih: az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Fontos - 2019-03-06

Szerdától az ország teljes területére kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az emberek figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, az erdőtüzek 99 százalékát ugyanis emberi mulasztás okozza.

EU-csúcs - Évek óta először nem lesz napirenden a migráció a március 21-22-i találkozón

Fontos - 2019-03-05

Hosszú évek óta a március végi európai uniós csúcstalálkozó lesz az első, amelynek egyáltalán nem szerepel a napirendjén a migráció kérdése, legalábbis a kedden közzétett tervezet szerint.

A március 21-22-i találkozón a tagállamok vezetői elsősorban a munkahelyteremtésről, a gazdasági növekedésről, a versenyképességről, a klímaváltozásról, aktuális külpolitikai kérdésekről, illetve a dezinformáció elleni küzdelemről fognak tárgyalni.

Az Egyesült Államok visszaállítja az Európai Unió washingtoni képviseletének diplomáciai státusát

Fontos - 2019-03-04

Az Egyesült Államok azonnali hatállyal visszaállítja az Európai Unió washingtoni képviseletének diplomáciai státusát - jelentette be hétfőn Gordon Sondland, az EU mellé rendelt amerikai nagykövet.

Tavaly átlagosan 12 százalékkal drágult a termőföld Magyarországon

Fontos - 2019-03-03

Tavaly egy hektár termőföld országos átlagára 1,437 millió forint volt, 12 százalékkal nőtt a 2017-es átlagárhoz képest - derült ki az Agrotax Kft. által készített kiadványból.

Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök

Fontos - 2019-03-01

Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök, a dunakeszi férfi lakásán 43 millió forint értékű drogot is lefoglaltak - ismerteti a Police.hu. A készenléti rendőrök február 27-én összehangolt akció keretében fogták el az 53 éves férfit, azt követően, hogy három vásárlónak is értékesített kábítószert.

A kanyaró terjedésének veszélyeire figyelmeztettek az Egyesült Államokban

Fontos - 2019-02-28

Folyamatosan terjed a kanyaró az Egyesült Államokban, egyebek közt az oltásellenes mozgalmak miatt - közölte Anthony Fauci, a fertőző betegségek intézetének igazgatója az amerikai kongresszusban.

Trump-Kim csúcstalálkozó - Szakértő: az iráninál szigorúbb ellenőrzésre lesz szükség

Fontos - 2019-02-27

Szigorúbban kell majd ellenőrizni az észak-koreai atomprogramot, valamint a nukleáris leszerelést, mint az iránit - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Illegális főzőkonyhát függesztett fel a Nébih

Fontos - 2019-02-26

Engedély hiánya és súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti illegális főzőkonyha működését.