Fontos

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2964 találatból.

Ukrajnai háború - Eurostat: több mint 4,3 millió ukrajnai menekült kapott ideiglenes védelmi státuszt az EU-ban

Fontos - 2024-02-08

- December végéig 4 312 215 volt azon ukrán állampolgárok száma, akik ideiglenes védelmet biztosító menedékes státuszt kaptak az Európai Unió valamely tagállamában - tájékoztatott az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Tavaly 8,2 százalékkal csökkent a globális chipeladás

Fontos - 2024-02-07

- Tavaly csökkent a globális chipeladás, miután 2022-ben még rekordszintű volt.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése tavaly 8,2 százalékkal, 526,8 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi, rekordszintű 574,1 milliárd dollárról.

Többmilliós bírságot szabott ki az RTL két műsora miatt a médiatanács

Fontos - 2024-02-06

Az emberi méltóság megsértéséért és egy show-műsor helytelen korhatárbesorolása miatt szabott ki többmillió forintos bírságot az RTL tévécsatornára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Találkozott a brit miniszterelnök Észak-Írország első katolikus kormányfőjével

Fontos - 2024-02-05

Találkozott hétfőn Belfastban Rishi Sunak brit miniszterelnök Észak-Írország első katolikus kormányfőjével, Michelle O'Neill-lel.

Michelle O'Neill, akit a hétvégén iktattak be hivatalába, az ír sziget 103 évvel ezelőtti megosztása óta az első olyan észak-írországi miniszterelnök, aki a brit fennhatóság ellen küzdő legnagyobb katolikus mozgalmat, a Sinn Féint képviseli.

LMP: a kiemelt beruházásokról szóló törvényt el kell törölni

Fontos - 2024-02-02

- Az LMP minden eszközt megragad annak érdekében, hogy harcoljon a kiemelt beruházásokról szóló törvény ellen - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté közölte, hogy a napokban jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kormány vállalta, hogy a Rákosrendezőre tervezett projektet kiemelt beruházássá nyilvánítja. A döntés olyan jogi kiskapukat nyit a beruházóknak, amelyek egyáltalán nem szolgálják sem az ott lakók, sem a természetvédelem érdekeit, valamint teljesen elveszi az önkormányzatoktól azt a lehetőséget, hogy beleszólhassanak a beruházás megvalósulásába - hívta fel a figyelmet.

GVH: 400 millió forintos bírságot kaptak sószóró cégek kartellezés miatt

Fontos - 2024-02-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy 2011 és 2014 között hét, többségében közbeszerzési tenderen, az ország jelentős útszóró sót forgalmazó vállalkozásai versenykorlátozó egyeztetéseket folytattak és összejátszottak egymással.

A nemzeti versenyhatóság összesen mintegy 400 millió forint bírságot szabott ki hat cégre, amelyek közül négy beismerte a jogsértést - közölte a versenyhatóság csütörtökön.

ESET: az elmúlt évben 10 milliárd forintot csaltak ki a kiberbűnözők a magyar károsultaktól

Fontos - 2024-01-31

Az elmúlt évben 10 milliárd forintot csaltak ki a kiberbűnözők a magyar károsultaktól az ESET adatai és becslése szerint.

Beleegyezett az észak-írországi önkormányzatiság helyreállításába a legnagyobb britpárti unionista párt

Fontos - 2024-01-30

- Feltételesen beleegyezett a csaknem két éve nem működő észak-írországi önkormányzatiság helyreállításába a Demokratikus Unionista Párt (DUP), a legnagyobb britpárti protestáns politikai erő.

SZTNH: jelentős bevételkiesést okozott a hamis termékek forgalmazása Magyarországon

Fontos - 2024-01-29

- Magyarországon 189 millió eurónyi bevételkiesést okozott a vállalkozásoknak a hamisítványok forgalmazása, és emiatt 4466 ember munkája szűnt meg - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (SZTNH) hétfőn az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala (EUIPO) 2018-2021 időszakot vizsgáló tanulmánya alapján.

Ezrek tüntettek Szlovákia-szerte a különleges ügyészség tervezett megszüntetése ellen

Fontos - 2024-01-26

A szlovák parlamenti ellenzék főleg liberális pártjainak szervezésében, több ezer ember részvételével újabb tüntetéseket tartottak csütörtökön este Pozsonyban és 14 vidéki városban a különleges ügyészség (ÚSP) tervezett megszüntetése ellen.

A kormány decemberben fogadta el a büntetőtörvénykönyv módosítását, és ezekben a napokban tárgyal róla a törvényhozás. A tüntetések szervezői a Progresszív Szlovákia (PS), a Szabadság és Szolidaritás (SaS) és a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) voltak.

Michael O'Flahertyt választotta emberi jogi biztosnak az Európa Tanács

Fontos - 2024-01-25

Michael O'Flaherty ír emberi jogi ügyvédet, az Európai Unió bécsi központú Alapjogi Ügynökségének (FRA) igazgatóját választotta emberi jogi biztosnak az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) - tájékoztatott a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács csütörtökön.

Fegyveres hatalomátvételre készülő csoport tagjaival szemben intézkedtek a rendőrök

Fontos - 2024-01-24

- Tíz helyszínen 150 rendőr vett részt egy összehangolt akcióban, amely során 11 emberrel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint fegyveres hatalomátvételre készültek Magyarországon - közölte szerdán a rendőrség honlapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

Azt írták, hogy tavaly novemberben egy olyan videó került fel az egyik közösségi videómegosztó portálra, amelyen egy társaság tagjai a "Szkíta Magyarország" megalakításáról és "nemzeti szabad katonai csapatok" felfegyverzéséről beszéltek.

MVM: megváltozik a számlázás, megszűnt a diktálás a tíz évnél idősebb napelemes rendszereknél

Fontos - 2024-01-23

Bruttó elszámolásba kerülnek 2024-től azok a fogyasztási helyek, ahol tíz évnél régebben üzembe helyezett háztartási méretű kiserőművek működnek, számláikon az MVM külön szerepelteti a mérési ponton vételezett energiamennyiséget és a betáplálás teljes mennyiségét - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kedden.

A vállalat tájékoztatása szerint a korábbi szaldó elszámolásból bruttó elszámolásba kerültek január 1-jétől azok a felhasználási helyek, ahol a háztartási méretű kiserőmű üzembe helyezése vagy bővítése óta 2023 végéig már eltelt tíz év. Az MVM Next esetében ez a változás több mint háromezer egyetemes szolgáltatásban vételező és több mint háromszáz versenypiaci ügyfelet érint.


A Wizz Air több mint 60 millió utast szállított tavaly

Fontos - 2024-01-19

- A Wizz Air 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját, múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest; Magyarországon ez 5,2 millió utast, és 29 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest - közölte a légitársaság pénteken.

Februártól csak euróval lehet fizetni Koszovóban

Fontos - 2024-01-18

- Kizárólag euróval lehet fizetni február elsejétől Koszovóban, minden más pénznem csak külföldi tranzakciókhoz használható - közölte a koszovói központi bank. A döntés felháborodást okozott Szerbiában, mert a koszovói szerbek mintegy felének dinárban folyósítják juttatásait.

- A lengyel parlament megszavazta a Pegasus kémszoftver használatát vizsgáló bizottság felállítását

Fontos - 2024-01-17

- A lengyel parlament alsóháza szerdán egyhangúlag megszavazta vizsgálóbizottság felállítását, amely annak felderítésére hivatott, hogy történt-e visszaélés a Pegasus kémszoftver használatánál az előző kormány időszakában.

A 460 fős szejmben a képviselők közül 432-en szavaztak a testület létrehozása mellett, senki sem adott le ellenszavazatot, és tartózkodás sem volt.

Működésbe lépett a regisztrációs oldal a Velence városába való belépéshez

Fontos - 2024-01-16

Megnyílt a VenicePass nevű internetes regisztrációs oldal kedden, amelyen előre le lehet foglalni a belépést Velence városába. A kötelező jegyváltást április 25-től vezetik be egyelőre kísérleti jelleggel.

A hétnyelvű internetes oldal és az egyidejű okostelefonos alkalmazás lehetőséget ad a városba való belépés előzetes foglalásához. Előre regisztrálni kell, hogy a látogató melyik napon szeretne Velencébe belépni. A jegyvásárlással egybekötött előzetes foglalást egy QR-kód bizonyítja, melyet a beléptető kapuknál olvasnak majd le. Az egyik kapurendszert a Santa Lucia velencei vasútállomásnál állítják fel.

- A túszok családtagjai szeretteik kiszabadítását követelik a háború századik napján Izraelben

Fontos - 2024-01-14

- Az izraeli túszok családtagjai a Hamász által elrabolt szeretteik kiszabadítását követelték az izraeli kormánytól vasárnap, a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin terrorszervezet elleni háború századik napján.

Vasárnap száz perces sztrájkot tartanak a száznapos háború és az elhurcoltak iránti szolidaritás jeleként a gazdaságban, a tudományos intézményekben és más területeken Izraelben - jelentette be az izraeli szakszervezeti mozgalom, a Hisztadrut.

A jegybank 10 millió forintra bírságolta az MBH Bankot

Fontos - 2024-01-12

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, mivel az nem teljes mértékben teljesítette a felügyeletnek, a jogelőd Takarékbankra vonatkozó korábbi határozatát a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságok miatt.

Az MBH Bank nem teljeskörűen szűrte a megerősített eljárás alá tartozó ügyfeleket, ügyleteket, s hiányosan dokumentálta szűrési folyamata eredményeit - közölte a jegybank pénteken.

Az IDC szerint 2,7 százalékkal csökkentek a PC-kiszállítások a negyedik negyedévben

Fontos - 2024-01-11

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint 67 millió személyi számítógépet (PC) szállítottak ki világszerte tavaly az utolsó negyedévben, ami 2,7 százalékos csökkenés éves összevetésben.