Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1456 találatból.

Több mint egymilliárd forint értékű befektetési aranyat vettek tavaly a BÁV-tól

Befektetés - 2022-01-18

Az egymilliárd forintot is meghaladta tavaly a BÁV Zrt. fiókhálózatában értékesített befektetési aranytömbök forgalma, az ékszerforgalom pedig összességében 10 százalékkal emelkedett 2021-ben - közölte a BÁV Zrt. kedden.

Árverésre bocsátják a világ legnagyobb csiszolt gyémántját, az 555,55 karátos Enigmát

Befektetés - 2022-01-17

Árverésre bocsátják februárban a világ legnagyobb csiszolt gyémántját, az 555,55 karátos Enigmát, amelyet az aukciót megelőzően először állítanak ki Dubajban - írja a Gulfnews.com.

"Az Enigma soha korábban nem volt nyilvánosan látható" - mondta Nikita Binani, a Sotheby's aukciósház londoni ékszerszakértője. A kiindulási árat meghatározták, ezt azonban csak külön kérésre közlik az érdeklődőkkel.

"A gyémánt több mint két évtizede van a jelenlegi tulajdonosnál, aki nem kívánja felfedni kilétét" - tette hozzá Binani. Arról, hogy ezt megelőzően hány tulajdonosa volt, egy családi örökség része volt-e, nincsenek információk.

Az Enigma 2006-ban került be a Guinness Rekordok könyvébe mint a világ legnagyobb csiszolt gyémántja.

A Molhoz kerülnek a belföldi Lukoil-töltőállomások

Befektetés - 2022-01-12

A Mol megvásárolja a belföldi Lukoil-töltőállomásokat működtető Normbenz Magyarország Kft.-t - közölte a Mol szerdán.

Befejeződött az építőanyaggyártó-szektor egyik legnagyobb hazai fúziója

Befektetés - 2022-01-05

Az év elején a Wienerberger Téglaipari Zrt.-be olvadt a Semmelrock Burkolatkő hazai térkő és lapgyártó cég; a fúzió eredményeként több mint 50 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalatcsoport formálódik a szintén Wienerberger tulajdonú PipeLife Hungária társaság teljesítményével kiegészülve.

A Delta Technologies leányvállalata 1,293 milliárd forintért vásárolta meg a Delta Services Kft.-t

Befektetés - 2022-01-04

A Delta Technologies Nyrt. leányvállalata a Delta Systems Kft. 1,293 milliárd forintért vásárolta meg a Deltagroup Holding Zrt.-nek a Delta Services Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben fennálló, a törzstőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrészét - közölte a Delta Technologies Nyrt. kedden.

Az OTP 55 millió euróért vesz bankot Albániában

Befektetés - 2021-12-06

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát - közölte a pénzintézet hétfőn.A tranzakció pénzügyi lezárására 2022 második negyedévében kerülhet sor.

A Mol Group Finance Zrt. 575 millió euró rulírozó hitelszerződést írt alá

Befektetés - 2021-11-29

A Mol garanciavállalása mellett a Mol Group Finance Zrt. ("FinCo") hitelfelvevőként 575 millió euró rulírozó hitelszerződést írt alá hétfőn - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Aldi jövőben csak magyar beszállítóktól szerzi be az alapvető tejtermékeket és a tojást

Befektetés - 2021-11-23

Az Aldi Magyarország tovább bővíti magyar beszerzésű termékei körét: az áruházlánc az alapvető tejtermékeket magyar beszállítóktól vásárolja, jövő év elejétől pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból érkezik - jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Egyedülálló fejlesztést mutatott be a Dubaji Világkiállításon a magyar startup, a Chameleon

Befektetés - 2021-11-17

A piacon egyedülálló fejlesztéssel, az okosotthont az okostársasházzal és okosvárossal összekapcsoló, felhő alapú alkalmazással mutatkozott be a Dubaji Világkiállításon az okosotthon-rendszer kidolgozásával foglalkozó magyar startup, a Chameleon Smart Home Zrt. - közölte a vállalat szerdán.

A Chameleon egyedülálló megoldása hídként köti össze a smart home - smart buliding - smart city hármasát, hiszen a piacon eddig minden szolgáltatás csak külön, több applikációval volt elérhető. Az újdonságnak számító kezelőfelület iránt a nagy nemzetközi smarthome-gyártók is érdeklődnek - jegyezte meg Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home Zrt. vezérigazgatójaa közleményben. A startup fejlesztéseit és a külpiacokon való bemutatkozását a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta - írták.

Jól indult a Christie's őszi aukciója New Yorkban

Befektetés - 2021-11-10

- Több mint 200 millió dollár bevételt hozott a Christie's aukciósház őszi New York-i aukciójának első napja, amelyen Jean-Michel Basquiat egyik műve 40 millió dollárért kelt el.

Elindult az új kibocsátású AutoWallis-részvények jegyzése az OTP Banknál

Befektetés - 2021-10-25

Hétfőn elindult az AutoWallis nyilvános részvénykibocsátása, 107-122 forint között juthatnak az AutoWallis által újonnan kibocsátott részvényekhez azok a lakossági befektetők, akik november 9-ig az OTP Banknál leadják jegyzési igényüket - közölte a társaság hétfőn.

Mol: felavatták Tiszaújvárosban a Petrolszolg új épületét

Befektetés - 2021-09-29

Felavatták a Petrolszolg Kft. 6,7 milliárd forintos beruházásban elkészült új központját Tiszaújvárosban; a Mol 100 százalékos tulajdonában lévő ipari karbantartó és szolgáltató cég az új épületből irányítja a vállalatcsoport tiszaújvárosi telephelyének kiszolgálását - közölte a Mol szerdán.

Megkétszerezi kapacitásait a Kometa 99 Zrt.

Befektetés - 2021-09-10

Öt éven belül több mint megkétszerezi kapacitásait a kaposvári húsfeldolgozó Kometa 99 Zrt. - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója pénteken Kaposváron. A kormány támogatja a fejlesztést.

Az Erste Befektetési Zrt. megvette a Random Capital-t

Befektetés - 2021-09-01

Az Erste Befektetési Zrt. tulajdonába került a befektetési szolgáltató Random Capital Zrt., a tranzakcióval az Erste a magyar tőzsde legnagyobb forgalmú brókercége lesz - jelentette be Cselovszki Róbert, az Erste befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán, Budapesten

Szijjártó: újabb beruházást jelentett be Debrecenben a Vitesco Technologies

Befektetés - 2021-08-24

Sikerült megállapodni a Vitesco Technologies (VT) német autóipari céggel, hogy egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat építsenek fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani - jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárca közleménye szerint a miniszter arról számolt be, hogy a 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével ugyanis 450 új munkahely jön létre.

Hozzátette, a projekt értékét növeli, hogy elektromobilitási eszközök gyártására vonatkozik, márpedig "aki megnyeri az autóipar új korszakát megalapozó beruházásokat, az hosszú távon tudja garantálni a nemzeti gazdaságának folyamatos növekedését".

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

Befektetés - 2021-08-23

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Az építőanyag-gyártó vállalat közleménye szerint az aukción kialakult átlaghozam 2,86 százalék, a cég 180 darab, egyenként 50 millió forint névértékű kötvényt bocsátott ki.

A társaság korábban már közölte, hogy kötvénykibocsátást tervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja keretében. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvénypiacra.

Több mint egymilliárd forintos fejlesztéssel növelte kapacitását a Pek-Snack Kft.

Befektetés - 2021-08-19

- Több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel, 40 százalékkal növelte a Somogy megyei Igalban működő sütőipari üzemének kapacitását a fagyasztott péksüteményeket készítő Pek-Snack Kft. - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Közleményükben azt írták: Magyarország és Közép-Európa meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképességnövelő pályázatán elnyert 287 millió forint támogatás felhasználásával.

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

Befektetés - 2021-08-18

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért.

Háromszáz hektárral bővülhet a fényeslitkei ipari park

Befektetés - 2021-08-06

- Három ütemben, akár további háromszáz hektárral is bővülhet a jelenleg 145 hektáros fényeslitkei ipari park, erre mintegy húszmilliárd forintot fordít a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója pénteken a felső-szabolcsi községben.

Hatmilliárd forintnyi zöldkötvényt bocsáthat ki az AutoWallis

Befektetés - 2021-07-19

Hatmilliárd forint összegben bocsáthat ki zöldkötvényeket az AutoWallis az MNB Növekedési kötvényprogramja (Nkp) keretében, miután a Scope Ratings megerősítette a társaság B+ hitelminősítői besorolását - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.