Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1498 találatból.

Közös társaság létrehozását tervezi a Magyar Posta és a Waberer's csoport

Befektetés - 2022-06-24

A Magyar Posta Zrt. és a Waberer's csoport közös tulajdonú cég létrehozásának lehetőségét vizsgálja, amely az e-kereskedelemhez kapcsolódó teljes raktárlogisztikai folyamat kezelésével támogatná a webáruház-tulajdonosokat .

Biológiai vizsgáló laboratóriumot adtak át a TEVA debreceni gyárában

Befektetés - 2022-06-22

- Az utóbbi évek legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása készült el a Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni telepén: a közel 800 millió forintos fejlesztés eredményeként kialakított csúcstechnológiás laboratóriumnak köszönhetően megduplázható a helyben végzett biológiai vizsgálatok száma- közölte Radovan Toman, a telephely vezetője a szerdai átadó ünnepségen.

Újabb logisztikai beruházásokat kezd a Magyar Posta

Befektetés - 2022-06-20

- Központi csomagfeldolgozót épít és jelentősen bővíti a csomagautomata-hálózatát a Magyar Posta - közölte a társaság hétfőn.

Az automatizált, 38 ezer négyzetméteres csomagfeldolgozót még ebben hónapban elkezdik építeni Maglódon, és a tervek szerint 2023 októberében fejezik be. Az új postai csomagautomatákat a közlemény szerint ugyancsak rövid időn belül, még a nyáron elkezdik telepíteni, és őszig be is üzemelik.

Többségük a fővárosba és Pest megyébe, valamint a vidéki nagyvárosokba kerül, olyan helyeken, ahol könnyen elérhetőek lesznek.

Szijjártó: az idei év eddigi legnagyobb beruházását hajtja végre egy dél-koreai vállalat Nyíregyházán

Befektetés - 2022-06-17

Mintegy 290 milliárd forint értékben az idei év eddigi legnagyobb beruházását hajtja végre egy dél-koreai vállalat Nyíregyházán, ahol elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfóliát fognak gyártani - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

K&H-kutatás: évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Befektetés - 2022-06-10

Bár a magyarországi vállalatok többsége szerint már idén véget érhet az orosz-ukrán konfliktus, a világgazdaság csak több mint két év múlva érheti el a február előtti teljesítményt - derül ki a K&H nagyvállalatok körében végzett felméréséből.

Csaknem 10 milliárd euró értékben valósít meg zöld és fenntartható befektetéseket a Generali csoport

Befektetés - 2022-05-23

A Generali csoport 2021 és 2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékben valósít meg új zöld és fenntartható befektetéseket - közölte a cégcsoport hétfőn

Elfogadta a román parlament a fekete-tengeri földgáz kitermeléséhez szükséges törvényt

Befektetés - 2022-05-18

Nagy szavazattöbbséggel elfogadta a román képviselőház szerdán a befektetők által sürgetett törvényt, amely utat nyithat a fekete-tengeri földgáz offshore kitermelése előtt.

Az Alteo rekord eredményt ért el az első negyedévben

Befektetés - 2022-05-16

Az Alteo energetikai csoport 2022 első három hónapját fennállásának legmagasabb negyedéves eredményével zárta, a cég konszolidált nettó eredménye 2,8 milliárd forintot tett ki, ami 202 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte az Alteo Nyrt. hétfőn.

Az OTP 88,6 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el az első negyedévben

Befektetés - 2022-05-06

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 88,6 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 123,3 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 117,2 milliárd forintos negyedéves eredményével.

További növekedését finanszírozza rekordnyereségéből az AutoWallis

Befektetés - 2022-04-29

- Saját részvények vásárlásáról, tőkeemelésről és az adózott eredmény felhasználásáról is döntött éves rendes közgyűlésén az AutoWallis, a cég részvényesei a tavalyi nyereséget a dinamikus növekedési stratégia megvalósítására kívánják fordítani - közölte a vállalat pénteken.

A Duna House 32 forint osztalékot fizet

Befektetés - 2022-04-28

A Duna House részvényenként 32 forint osztalékot fizet az éves közgyűlés döntése szerint - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.


A Hiventures rekordösszegű befektetést hajtott végre 2021-ben

Befektetés - 2022-04-20

A Hiventures közel 22 milliárd forintot fektetett be vállalkozásokba tavaly, ezzel túlszárnyalta éves célját és megdöntötte saját korábbi rekordját - közölte az MFB Csoporthoz tartozó tőkealap-kezelő szerdán.

Bamosz: csaknem egy százalékkal csökkent a befektetési alapok vagyona

Befektetés - 2022-04-19

A befektetési alapokban kezelt vagyon 0,7 százalékkal, 55 milliárd forinttal 7510 milliárd forintra csökkent márciusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) kedden.

Több újraindított járattal bővít nyáron a Wizz Air

Befektetés - 2022-04-14

Több korábbi, népszerű járatát újraindítja Wizz Air, júniustól az utazni vágyók ismét repülhetnek Szardínia, Ibiza és Palma de Mallorca repülőterére - közölte a légitársaság.

A vállalat ugyancsak júniustól számos görögországi desztinációval is bővíti kínálatát, mint Korfu, Hanía, Iráklion, Míkonosz, Szantoríni, Kos, Rodosz és Zákinthosz. Emellett Bulgáriába, Burgaszba is indul járat.

A légitársaság folyamatosan törekszik hálózatának fejlesztésére és útvonalainak kiterjesztésére, a közlemény szerint ezt bizonyítja a visszatérő járatok nagy száma is. A nyári szezonban a Wizz Air a járványt megelőző időszakhoz hasonló forgalomra számít, ezt tükrözi az egyre bővülő tengerparti úti célok listája is.

A Masterplast céget alapított Olaszországban

Befektetés - 2022-04-13

- A Masterplast Nyrt. 51 százalékostulajdoni arányával céget alapított Olaszországban a helyi építőanyag piacon széleskörű tapasztalattal és kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező magánszemélyekkel - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

ITM: sokszorosára nő az elektromos autók hazai ultragyors töltőhálózata

Befektetés - 2022-04-08

A tervezettnél korábban hozták meg a támogatási döntéseket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) polgári-katonai kettős célú és alternatív üzemanyagokat érintő közlekedési projektjavaslatairól.

Magyarország a lengyelekkel holtversenyben a legtöbb nyertes pályázattal büszkélkedhet, öt hazai fejlesztési terv valósulhat meg összesen több mint 11 milliárd forint értékben.

Az AutoWallis portugál partnerrel vásárolja fel a Renault Hungáriát

Befektetés - 2022-04-07

- Az AutoWallis Nyrt. a portugál Salvador Caetano csoporttal közösen vásárolja fel a Renault Hungária Kft-t, ezzel megszerzi a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos importőri jogát Magyarországon.

Az AutoWallis a terveit meghaladó rekordnyereséggel zárta 2021-et

Befektetés - 2022-04-05

Az AutoWallis Csoport saját terveit jelentősen meghaladó nyereséggel zárta a 2021-es évet, a cég árbevétele eközben több mint a duplájára, közel 200 milliárd forintra ugrott, működési hatékonysága jelentősen nőtt - közölte a társaság a tőzsde honlapján kedden.

Egyesül a Főtaxi és a Budapest Taxi

Befektetés - 2022-04-01

- Egyesül a Főtaxi-csoport két társasága, a Főtaxi és a Budapest Taxi - közölte a társaság pénteken.

A tranzakciót követően több mint 1300 autó kerül egységes irányítás alá. A zökkenőmentes átállás érdekében átmenetileg a Budapest Taxi elérhetőségei is megmaradnak, de péntektől már az összes rendelést a Főtaxi ügyfélszolgálata fogadja - írták.

Palkovics: 200 milliárd forintot kap húsz egyetem

Befektetés - 2022-03-30

Húsz felsőoktatási intézmény majdnem 200 milliárd forint támogatásban részesül, amelyet infrastruktúrafejlesztésre, valamint a tudományos parkok megújítására használhatnak fel - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.