Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1399 találatból.

Nőtt Kína külföldi tőkekihelyezése tavaly

Befektetés - 2021-01-21

- Nőtt Kína külföldi tőkekihelyezése (ODI) tavaly, de csökkent az ázsiai ország pénzügyi ágazaton kívül kihelyezett tőkéje.

Az ázsiai ország kereskedelmi minisztériuma csütörtökön azt közölte, hogy tavaly Kína teljes külföldi tőkekihelyezése 3,3 százalékkal, 132,94 milliárd dollárra emelkedett. Eközben a pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése 110,15 milliárd dollár volt, 0,4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Rekordszintre nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke tavaly Kínában

Befektetés - 2021-01-20

- Rekordszintre, csaknem ezer milliárd jüanra nőtt a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke 2020-ban Kínában.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. 14 milliárd forintos beruházást hajt végre Kazincbarcikán

Befektetés - 2021-01-15

A Linde Gáz Magyarország Zrt. magyarországi kapacitásainak bővítése mellett döntött, így a vállalat 14 milliárd forintos beruházást hajt végre a Kazincbarcikán lévő levegő szétválasztó üzemében, a fejlesztéssel a cég 430 ember munkáját védi meg, mindehhez pedig a kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

Elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a kínai Baidu és a Geely

Befektetés - 2021-01-11

Elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a kínai Baidu internetes óriáscég és a Geely autógyártó - számolt be a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna a Baidu hétfői közlésére hivatkozva.

A Richter lezárta a Janssennel kötött eszközvásárlási akvizíciót

Befektetés - 2021-01-07

A Richter Gedeon Nyrt. lezárta a belga Janssen cég fogamzásgátló tapaszára kötött, több mint 78 milliárd forintos eszközvásárlási akvizíciót - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön..A vállalat tavaly december 3-án jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) vállalattal, annak Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszának forgalmazására az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

A tranzakció zárásának feltételei teljesültek, így az lezárult - írták a csütörtöki közleményben

Cégvezetők: a BioNTech partnereket keres a vakcinagyártás bővítésére

Befektetés - 2021-01-03

"Nem rózsás a helyzet" a koronavírus ellen rendelkezésre álló vakcinák mennyiségét illetően - nyilatkozta a német BioNTech cég két vezetője, Özlem Türeci és Ugur Sahin pénteken a Der Spiegel című német lapnak. Mint mondták: január végén dől majd el, képesek lesznek-e új partnert találni az előállításra, és mennyivel több adagot tudnak majd gyártani.

A két kutató, Özlem Türeci és Ugur Sahin immunterápiára specializálódott onkológusok. Nevük november 9-én vált ismertté, amikor az általuk alapított kutatócég, a BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszergyártó közösen fejlesztett oltóanyaga áttörést ért el a koronavírus-járvány elleni világméretű küzdelemben. A Mainzban kifejlesztett BNT162b2 vakcina a klinikai vizsgálatokon több mint 90 százalékban bizonyult hatékonynak, vagyis csaknem valamennyi beoltott számára védettséget biztosított. Világszerte összesen 1,3 milliárd adagot terveztek forgalmazni a vakcinából.

A Richter Latin-Amerikára szóló szállítási szerződést kötött a Mithrával

Befektetés - 2020-12-23

Újabb területre, Latin-Amerikára terjesztette ki a Richter Gedeon Nyrt. a belga Mithra biotechnológiai vállalat fogamzásgátlójára szóló licenc és szállítási szerződést - közölte a Richter szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Richter és a Mithra már korábban partneri kapcsolatra lépett ennek az új orális fogamzásgátló készítménynek az európai és oroszországi értékesítésére.

A mostani megállapodás értelmében a Richter fogja értékesíteni a Mithra készítményét Latin-Amerika kulcsfontosságú piacain - Mexikó, Chile, Kolumbia, Peru és Ecuador -, opciós jogot szerezve egyéb piacokra is, kivéve Argentínát és Brazíliát.

Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

Befektetés - 2020-12-16

Két bajor vállalattal - a Rosenbergerrel és a Knaus Tabberttel - állapodott meg a kormány újabb magyarországi beruházásokról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, jelenleg négyezer embernek ad munkát Magyarországon.

Tisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

Befektetés - 2020-12-14

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a fejlesztés keretében a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását - jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kecskeméti gyárból a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón.

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a beruházással több mint 4400 munkahely jövője válik "betonbiztossá" - tette hozzá a miniszter.

Több százmilliós beruházással növelte ásványvízgyártó kapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország

Befektetés - 2020-12-13

Mintegy 300 millió forint értékű beruházással bővítette ásványvíz-palackozó kapacitását zalaszentgróti üzemében a Coca-Cola HBC Magyarország, fejlesztéssel a gyártósor teljesítménye 20 százalékkal bővült, így az üzem naponta 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.

Varga Mihály: 18 milliárd forintnyi beruházásról írtak alá megállapodást négy vállalattal

Befektetés - 2020-12-10

Tizennyolc milliárd forintnyi beruházásról és 1700 munkahely megvédéséről írt alá megállapodást négy magyarországi vállalkozással Varga Mihály pénzügyminiszter.

Elindult az Audi Q3 plug-in hibrid sorozatgyártása az Audi Hungariánál

Befektetés - 2020-12-07

Újabb modellel bővült a járműgyártás Győrben: elkezdődött az Audi Q3 plug-in hibrid (PHEV) sorozatgyártása hétfőn az Audi Hungaria Zrt.-nél. Az első modell, egy Audi Q3 Sportback turbókék színben gördült le a gyártósorról.

Az úgynevezett plug-in hibrid technológia alapja egy klasszikus belsőégésű motor és egy elektromotor, amely az energiáját lítiumion-akkumulátorból nyeri. A Q3-as modell TFSI motorja szintén Győrben készül.

A plug-in hibrid modellek gyártását a vállalat a meglévő gyártási infrastruktúrájába integrálta. A karosszériagyárban új berendezéseket és robotokat helyeztek üzembe az átalakított és az új karosszériaelemek készítéséhez.

A Schneider Electric 12 millió eurót fordított magyarországi beruházásokra az idén

Befektetés - 2020-12-06

- A Schneider Electric 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában.

Több mint egymilliárd forinttal szállt be a PortfoLion vezette befektetői társulás egy amerikai-orosz nyelvoktató startupba

Befektetés - 2020-12-04

- Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners pénteken.

Bogsch Erik: jelentősen nő a Richter nőgyógyászati árbevétele a következő években

Befektetés - 2020-12-03

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Emlékeztetett: reggel tették közzé, hogy a Richter a belga Janssen cég Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszára kötött megállapodást.

Online tartja karácsonyi árverését a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV

Befektetés - 2020-12-01

- Online tartja karácsonyi árverést a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. A december 10-i aukción órákra, ékszerekre, műtárgyakra, valamint klasszikus és kortárs festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

Az osztrák VIG megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét

Befektetés - 2020-11-29

- A VIG (Vienna Insurance Group) megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét - közölte a tőzsdén is jegyzett osztrák cég vasárnapi közleményében.

Nőtt a Duna House árbevétele és adózott eredménye

Befektetés - 2020-11-27

Tizenegy százalékkal, a 2,2 milliárd forintot meghaladva bővült a Duna House Group árbevétele a koronavírus-járvány ellenére 2020. harmadik negyedévében, adózott eredménye pedig 117 százalékkal növekedve 548,5 millió forintot tett ki - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett harmadik negyedéves jelentésében.

Otthon Centrum: az építési telkek átlagára 23 millió forintra emelkedett

Befektetés - 2020-11-18

A harmadik negyedévben időarányosan majdnem tíz százalékkal kevesebb építési telket adtak el az Otthon Centrum közreműködésével, mint egy évvel korábban, a kereslet visszaesése azonban nem járt árcsökkenéssel: míg 2019-ben a telkek átlagára 15 millió forint volt, ez az érték idén szeptemberre 23 millió forintra emelkedett - közölte az ingatlanközvetítő hálózat szerdán.

PM: közel másfél milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Szatmári Kft.

Befektetés - 2020-11-16

A legutóbbi növekedési adatok megerősítik, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései eredményesek - hangsúlyozta Varga Mihály a Szatmári Kft. kormánytámogatással megvalósult fejlesztésének bemutatásakor.

r.