Befektetés

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1674 találatból.

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten

Befektetés - 2024-05-22

Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal, és várhatóan idén nyáron megnyitják első budapesti Renault és Dacia kereskedésüket.

Madrid térképet tett közzé a legális turisztikai apartmanokról

Befektetés - 2024-05-20

- Térképet tett közzé weboldalán a legálisan működő turisztikai apartmanokról a spanyol főváros hétfőn.

Az dokumentumból kiderült: Madridban 1008 ingatlan rendelkezik a szükséges engedélyekkel, miközben a piacon több mint 13 ezer apartman érhető el a városba látogató turisták számára.

A Magyar Telekom nyeresége jelentősen nőtt az első negyedévben

Befektetés - 2024-05-15

A Magyar Telekom eredménye éves szinten 197,4 százalékkal, 23,2 milliárd forinttal 35,0 milliárd forintra nőtt 2024 első negyedévében, a javulás az EBITDA erőteljes növekedésének köszönhető - közölte a társaság szerdán.

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti, nem auditált adatok alapján a bevétel 14,5 százalékkal nőtt, 224,2 milliárd forintra. Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 45,8 százalékkal 84,6 milliárd forintra emelkedett.

A közvetlen költségek éves összevetésben 8,5 százalékkal emelkedve elérték a 88,8 milliárd forintot, a közvetett költségek viszont 9,3 százalékkal 50,9 milliárd forintra csökkentek, elsősorban a közműadó megszüntetése miatt - ismertették.

A bevételeken belül a mobil bevételek 16,6 százalékkal 130,9 milliárd forintra nőttek, köszönhetően a mobil adatbevételek folyamatos emelkedésének és a magasabb volumenű készülékértékesítésnek. A vezetékes bevételek 15,0 százalékkal gyarapodtak, elérve a 72,6 milliárd forintot, elsősorban a vezetékes szélessávú és TV-bevételek ügyfélkör-bővülése, valamint a magyarországi előfizetési díjakra vonatkozó inflációkövető díjkorrekció kedvező hatása miatt. A rendszerintegrációs és informatikai bevételek 20,7 milliárd forinttal nagyjából változatlan szinten maradtak.

Több mint ötmilliárd forintos beruházást hajtott végre Szombathelyen a Schaeffler

Befektetés - 2024-05-13

Több mint 5 milliárd forintos beruházással 6200 négyterméter alapterületű logisztikai csarnokkal és 2200 négyzetméter alapterületű irodaépülettel fejlesztette telephelyét az autóipari alkatrészeket gyártó Schaeffler Savaria Kft. Szombathelyen.

Meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját a Magyar Telekom

Befektetés - 2024-05-09

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől - jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Átadták a Warema porfestőüzemét Pécsen

Befektetés - 2024-05-08

Átadták az elsősorban árnyékolók gyártásával foglalkozó Warema Sun Shading Systems Hungary Kft. mintegy 3 milliárd forintból épült porfestőüzemét Pécsett szerdán.

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legmegfelelőbben és leggyorsabban kezelje az olyan, a gazdasági életet is megnehezítő válságokat, mint amilyeneket a pandémia, vagy az orosz-ukrán háború, valamint az azzal összefüggő szankciós válaszok idéztek elő.

Ezért rendkívüli öröm, hogy Magyarországon a működőtőke beruházások értéke tavaly a 2022-es rekordévi duplája, több mint 13 milliárd euró volt, 200-at meghaladó projekt esetében hoztak pozitív döntést, az újonnan létrehozandó munkahelyek számában 30 százalékos növekedést könyvelhettek el - tette hozzá.

Közel 600 millió forintos fejlesztéssel megújult a herceghalmi Abacus hotel

Befektetés - 2024-05-06

Közel 600 millió forintos fejlesztésből, amelyhez a magyar kormány 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott, megújult Herceghalmon az Abacus Business & Welness Hotel.

A Mol Vagyonkezelő Kft. és a Trevelin Holding Zrt. megszerezte a Waberer's 15 százalékát

Befektetés - 2024-04-29

-A Trevelin Holding és a Mol tulajdonában lévő Mol Vagyonkezelő Kft. megvette a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 15 százalékos csomagját - közölte a Waberer's a tőzsde honlapján hétfőn.

Hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon

Befektetés - 2024-04-23

- Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon,amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.

A Bosch csoport növelte árbevételét és eredményét 2023-ban

Befektetés - 2024-04-18

A Bosch csoport 2023-ban növelte árbevételét és eredményét, sikeresen folytatja növekedési stratégiáját - emelte ki csütörtökön Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke a vállalat éves eredményeit ismertetve.

Hamarosan elkészül a Debrecen és környéke biztonságos ivóvízellátását segítő beruházás

Befektetés - 2024-04-16

Tovább növeli Debrecen és környéke ivóvízellátásának biztonságát a Keleti főcsatorna balmazújvárosi felszíni ivóvíztisztító művét a debreceni 1. számú vízművel összekötő távvezetékek korszerűsítése; a kilencven százalékban elkészült beruházás 17 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból valósul meg - ismertették kedden a helyszínen tartott projektrendezvényen.

Jelentősen nőtt a Tesco nyeresége az elmúlt üzleti évben

Befektetés - 2024-04-10

- Jelentősen nőtt a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco nyeresége a cég 2023-2024-es pénzügyi évében.

A Londoni Értéktőzsdén szerdán közzétett előzetes beszámoló szerint a vállalat adózás előtti eredménye az előző pénzügyi évben elért 882 millió fontról 2,289 milliárd fontra (1040 milliárd forintra) emelkedett.

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

Befektetés - 2024-04-09

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást segítő, könnyű adathozzáférést biztosító, nyilvános meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására a Digitális megújulás operatív program Pluszban.

Oroszországban 18 hónapja felmagasabb szinten a feldolgozóipari aktivitás márciusban

Befektetés - 2024-04-01

- Oroszországban 18 hónapja legmagasabb szintre emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusban részben annak a hatására, hogy öt hónap után először nőttek az új exportrendelések.

Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

Befektetés - 2024-03-27

A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává

A BYD már 7 millió új energiával hajtott autót gyártott

Befektetés - 2024-03-26

- Dinamikusan bővíti termelését a BYD az új energiákkal hajtott járművek területén: a kínai autógyártó a héten elérte a hétmilliós darabszámot - közölte a BYD PR Hungary az MTI-vel kedden.

A közleményben emlékeztetnek: a rekorderedményt az tette lehetővé, hogy a vállalat termelési rendszere felöleli a teljes ellátási láncot, és nagysorozatú termelése hatékonyan, gazdaságosan működik.

Az 2003-ban alapított BYD Auto az egymilliós darabszámot 2021 májusában érte el, ezt mindössze 18 hónap alatt sikerült megháromszorozni, az ötmilliós érték eléréséhez további kilenc hónap, a hétmillióhoz pedig már csupán újabb hét hónap kellett - ismertették. Az ünnepi példány, egy DENZA N7-es március 25-én gördült le a szerelősorról a cég jinani üzemében.

Szijjártó Péter: a Schedl 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten

Befektetés - 2024-03-22

- A Schedl német autóipari vállalat 40 milliárd forintos beruházása nyomán 160 új munkahely jön létre Debrecenben és Kecskeméten - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt közölte, hogy a cég zöldmezős beruházást hajt végre két helyszínen, Debrecenben és Kecskeméten is, és az újonnan létesített egységeiben kerékösszeszerelő és -szekventáló tevékenységet fog folytatni a BMW, illetve a Mercedes-Benz Magyarországon gyártott autói számára 2025-től.

A projekt értéke 40 milliárd forint, ehhez az állam kétmilliárd forintos támogatást nyújt, így segítve elő 160 új munkahely létrejöttét a két városban - tájékoztatott.

Arra is kitért, hogy az éles versenyben elnyert új beruházás tovább erősíti a német beruházói közösség vezető szerepét Magyarországon, ahol a külföldi működőtőke mintegy húsz százaléka német cégekhez köthető, az általuk foglalkoztatott emberek száma pedig meghaladja a 300 ezret.

Rekordévet zárt a Waberer's tavaly

Befektetés - 2024-03-22

Újabb rekordévet zárt a Waberer's International Nyrt. tavaly, árbevétele 4,6 százalékkal 711 millió euróra nőtt.

Nettó eredménye 53,6 százalékkal 29,7 millió euróra emelkedett - ismertette Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes, a nemzetközi fuvarozó, logisztikai szolgáltató vállalat sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

Megújult a Danubius Hotels több szállodája

Befektetés - 2024-03-08

Megújult a Danubius Hotels több szállodája, a szállodaüzemeltető a 2024-es évben is folytatja eltervezett fejlesztéseit és korszerűsítéseit - közölte a vállalat.

Bővítette gyártókapacitását a Metmark Kft.

Befektetés - 2024-03-07

- Csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a fémáru-kereskedelemmel és -gyártással foglalkozó, szekszárdi Metmark Kft. - közölte a cég.