Befektetés

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1493 találatból.

Több mint 1,2 milliárd forintból fejlesztett a TEDEJ Zrt.

Befektetés - 2022-03-20

Több mint 1,2 milliárd forint európai uniós támogatással fejlesztett lucernaalapú fehérjetermékeket és egyéb növényi termékeket előállító termesztési és feldolgozási technológiát, valamint mintaüzemet alakított ki a TEDEJ Agrártermelő és Szolgáltató Zrt.

Az amerikai piaci felé fordul a Volkswagen

Befektetés - 2022-03-16

Az amerikai piac felé fordul a Volkswagen (VW) a jó növekedési kilátások miatt, és azért is, hogy enyhítse a tevékenységét fenyegető geopolitikai kockázatokat - mondta a legnagyobb európai járműgyártó csoport vezetője egy szerdai lapinterjúban.

Herbert Diess vezérigazgató a Handelsblatt című német üzleti lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a VW egyre inkább az amerikai piacra összpontosítja beruházásait. Az Egyesült Államokban "a növekedési kilátások sokkal jobbak, mint Európában" - mondta a német vállalatcsoport vezetője.

Részvényenként 225 forintos osztalékot javasol a Richter igazgatósága

Befektetés - 2022-03-11

- A törzsrészvényekre a névértékre vetített 225 százalékos, azaz 225 forint osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a Richter igazgatósága - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

BÁV: az arany, az ékszer és a műtárgy felé fordult a befektetési piac

Befektetés - 2022-03-10

A BÁV 2022. évi műtárgybefektetési indexének adatai alapján az aranyba, ékszerbe és műtárgyba fektetők aránya több mint a duplájára nőtt tavaly óta; az utóbbi két hónapban jelentősen nőtt az aranyékszerek és a befektetési aranytömbök forgalma a BÁV-nál - közölte a műkereskedelmi társaság csütörtökön.

A közleményben rámutattak: az emelkedés egyik oka lehet, hogy a megkérdezettek 80 százaléka szerint a műtárgyakba való befektetés legalább a reálérték megőrzését biztosíthatja, 41 százalék pedig úgy gondolja, hogy infláció feletti hozamot is várhatnak tőlük.

Mobilház-gyártását fejleszti a Baufémszer Kft.

Befektetés - 2022-03-09

- Mobilházgyártását fejleszti a Baufémszer Kft. több mint 200 millió forintból Szolnokon - közölte a cég.

Ukrajnai háború - A JCB japán hitelkártya-kibocsátó felfüggeszti a munkát Oroszországban

Befektetés - 2022-03-08

Az Ukrajna elleni orosz háború miatt felfüggeszti tevékenységét Oroszországban a JCB, Japán legnagyobb hitelkártya-kibocsátója.

- Az osztrák OMV leállította oroszországi befektetéseit

Befektetés - 2022-03-07

Az osztrák OMV olajtársaság leállította oroszországi befektetéseit és azt is fontolgatja, hogy kilép a Juzsno-Russzkoje olaj- és gázmezőfejlesztési projektből.

Zalaegerszegen nyitotta meg 99. éttermét a McDonald's

Befektetés - 2022-03-06

Zalaegerszegen nyitotta meg 99. magyarországi éttermét a McDonald's, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei

Jelentősen, a várakozások felett nőtt a Richter nyeresége és árbevétele 2021-ben

Befektetés - 2022-02-28

A Richter Gedeon Nyrt. 2021-ben 141,180 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 33,1 százalékkal nagyobb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A Diageo 1,7 milliárd fontnyi saját részvényt vásárol vissza

Befektetés - 2022-02-21

- A brit Diageo Plc, a világ vezető szeszipari cége 1,7 milliárd font (2,31 milliárd dollár) értékű részvényvisszavásárlási program elindítását jelentette be hétfőn a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

Csökkentette a szalámik csomagolásához felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt.

Befektetés - 2022-02-20

Csökkentette a szeletelt szalámik csomagolásához felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt.

Zöldkötvényt bocsátott ki a Kometa

Befektetés - 2022-02-18

- Zöldkötvényt bocsátott ki 12 milliárd forint névértékben a Kometa 99 Zrt.; a kaposvári húsipari vállalat infrastrukturális fejlesztéseket finanszíroz a forrásbevonásból, ennek révén kapacitása megduplázásával és több száz új munkahely létrehozásával számol.

PM: 700 millió forintos fejlesztés a digitális mikroszkópokat gyártó magyar cégnél

Befektetés - 2022-02-17

Újabb egészségipari fejlesztés valósult meg az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretében, 700 millió forintos fejlesztést hajtott végre egy digitális mikroszkópokat gyártó magyar cég - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön.

Felpezsdítheti a lakáspiacot az szja-visszatérítés

Befektetés - 2022-02-14

Felpezsdítheti a lakáspiacot, azon belül a használt lakások forgalmát az szja-visszatérítést, amelyet a gyermekes családok február közepén kapnak meg - közölte az ingatlan.com hétfőn. Az ingatlanhirdetési portál az országos kínálat alapján azt vizsgálta, mennyi pénzre van szükség egy 12 négyzetméteres szobával nagyobb lakás megvásárlásához.

A XANGA cégcsoport logisztikai inkubátorházat hoz létre Miskolcon

Befektetés - 2022-02-09

A debreceni székhelyű ingatlanfejlesztő XANGA cégcsoporthoz tartozó MIA Rising Kft. mintegy 2,5 milliárd forint volumenű befektetésével egy új logisztikai inkubátor fejlesztése kezdődött el a Miskolc Déli Tudományos Technológiai Parkban, ezzel lehetővé téve a városba már betelepült és a jövőben betelepülő termelő vállalatok megnövekedett logisztikai igényeinek korszerű infrastrukturális környezetben történő kiszolgálását.

A létesítmény alapkövét Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora és Herdon István a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el 2022. február 9-én.

A kormány a Hungerit beruházását 1 milliárd forinttal támogatta

Befektetés - 2022-02-01

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében a kormány a Hungerit Zrt. több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez 1 milliárd forintos támogatást nyújtott - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Fehér üzemet alakít ki a Pirazol Kft. Salgótarjánban

Befektetés - 2022-01-31

Megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát alkalmazó úgynevezett fehér üzemet hoz létre salgótarjáni telephelyén a Pirazol Kft.

Több mint egymilliárd forint értékű befektetési aranyat vettek tavaly a BÁV-tól

Befektetés - 2022-01-18

Az egymilliárd forintot is meghaladta tavaly a BÁV Zrt. fiókhálózatában értékesített befektetési aranytömbök forgalma, az ékszerforgalom pedig összességében 10 százalékkal emelkedett 2021-ben - közölte a BÁV Zrt. kedden.

Árverésre bocsátják a világ legnagyobb csiszolt gyémántját, az 555,55 karátos Enigmát

Befektetés - 2022-01-17

Árverésre bocsátják februárban a világ legnagyobb csiszolt gyémántját, az 555,55 karátos Enigmát, amelyet az aukciót megelőzően először állítanak ki Dubajban - írja a Gulfnews.com.

"Az Enigma soha korábban nem volt nyilvánosan látható" - mondta Nikita Binani, a Sotheby's aukciósház londoni ékszerszakértője. A kiindulási árat meghatározták, ezt azonban csak külön kérésre közlik az érdeklődőkkel.

"A gyémánt több mint két évtizede van a jelenlegi tulajdonosnál, aki nem kívánja felfedni kilétét" - tette hozzá Binani. Arról, hogy ezt megelőzően hány tulajdonosa volt, egy családi örökség része volt-e, nincsenek információk.

Az Enigma 2006-ban került be a Guinness Rekordok könyvébe mint a világ legnagyobb csiszolt gyémántja.

A Molhoz kerülnek a belföldi Lukoil-töltőállomások

Befektetés - 2022-01-12

A Mol megvásárolja a belföldi Lukoil-töltőállomásokat működtető Normbenz Magyarország Kft.-t - közölte a Mol szerdán.