Technika

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 143 találatból.

Amerikai légitársaságok szerint az 5G mobil szolgáltatás zavarja a repülőgépek elektronikáját

Technika - 2022-01-18

Katasztrofális hatása lehet a polgári légiközlekedésre az 5G mobil hálózati rendszerek üzembe helyezésének amerikai légitársaságok vezetőinek a figyelmeztetése szerint - jelentette kedden az Euractiv brüsszeli hírportál.

Tavaly csaknem 15 százalékkal nőttek a PC-kiszállítások a világon

Technika - 2022-01-13

Kilenc éve a legjelentősebben bővültek a PC-kiszállítások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt bővülő kereslet hatására.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook, tablet) kiszállítása világszerte 14,8 százalékkal, 348 millió 800 ezerre nőtt.

ITM: elstartolt a CES, tizenkét magyar startup a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén

Technika - 2022-01-05

Az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében tizenkét magyar startup mutatkozhat be a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban, január 5-7. között. A résztvevők a rendezvényt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a Szilícium-völgyben

Abroncsgyártók szövetsége: folytatódott a négyévszakos gumiabroncsok előretörése

Technika - 2021-10-21

Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, töretlen a vásárlói kedv a személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránt, itt 20 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) gumiabroncs-eladási statisztikái alapján csütörtökön.

Berobban az IT-hoz értő mérnökök iránti kereslet egy felmérés szerint

Technika - 2021-09-21

A jövőben a mérnökök és IT szakértők az eddigieknél is hangsúlyosabb szerephez jutnak a gazdaság, az ipar fejlesztésében - derül ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) és a vezető európai munkaerő-közvetítő vállalat, a Tech People legutóbbi, Magyarország 75 legmeghatározóbb, száz főnél több műszaki szakembert foglalkoztató gyártó- és termelővállalatának felsővezetői körében végzett, személyes megkérdezésen alapuló kutatásából.

Megnyitotta ausztriai chipgyártó üzemét az Infineon

Technika - 2021-09-17

Üzembe helyezte pénteken az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült teljesítményelektronikai chipgyártó üzemét a német Infineon Technologies AG félvezető technológiai konszern.

Üzenetküldő applikációkkal spórolnak a telefonszámlán a magyarok egy felmérés szerint

Technika - 2021-08-27

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.

Az összefoglaló szerint a harmadik legnépszerűbb eszköz az ingyenes, nyilvános Wi-Fi-hálózatokra való rácsatlakozás

Világszinten küzdenek a pénzügyi vállalatok a kiberbűnözőkkel, egy év alatt majdnem félezerszer loptak tőlük adatokat

Technika - 2021-08-17

A pénzügyi szolgáltató vállalatok hosszú ideje a kiberbűnözők népszerű célpontjai, az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek jó oka van, hiszen a pénz mellett rengeteg bizalmas ügyféladatot is kezelnek, amelyeket a bűnözők különféle átverésekhez tudnak felhasználni, vagy eladják azokat az internet fekete piacain: a Verizon adatsértési jelentéséből kiderül, hogy a pénzügyi ágazatot csak az elmúlt évben több mint 1500 incidens érte, köztük 448 megerősített adatlopással

Nőttek a PC-eladások a második negyedévben a világon

Technika - 2021-07-19

- Nőttek a PC-eladások a második negyedévben a világon éves összevetésben a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására, de a bővülés mértéke lassult az előző negyedévekkel összevetve.

A krízis előtti szintre emelkedtek vissza a BMW eladásai az év első felében

Technika - 2021-07-07

Az idei első fél évben a krízis előttit meghaladó szintre emelkedtek a BMW konszern eladásai a konszern honlapján szerdán publikált jelentés alapján.

Az év első felében a BMW csoport 1,339 millió autót értékesített, a koronavírus-válság következtében kialakult alacsony bázis miatt 39,1 százalékkal többet, mint 2020 első felében, de az idei értékesítési volumen már meghaladta a krízis előtti szintet, 7,1 százalékkal múlta felül a 2019 első fél évit.

A konszern BMW, MINI és Rolls-Royce márkáiból együttesen értékesített 1,339 millió darab a legmagasabb első félévi adat a cég történetében. A csoport minden márkája növekedést ért el, a legmagasabbat a Rolls-Royce, 91,6 százalékosat. A BMW márka eladásai 39,9 százalékkal, a MINI eladásai 32,6 százalékkal nőttek. Az első és a második negyedévben egyaránt nőttek a BMW eladásai, és a forgalom javulása a cég minden piacán tapasztalható volt.

A BMW nem sieti el a kiszállást a belsőégésű motorokból

Technika - 2021-06-21

Lassúbb ütemben készül kiszállni a BMW a hagyományos belsőégésű motorok gyártásából német konkurensénél, az Audinál.

"A végső döntéshozó iparágunkban mindig az ügyfél kell hogy legyen. Ezt sosem lenne szabad szem elől téveszteni" - fogalmazott Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója a Passauer Neue Presse és a Donaukurier lapoknak adott interjúban.

Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási weboldalakon a mobilszolgáltatók szerint

Technika - 2021-06-10

Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási weboldalakon az érettségi előtt.

Összekapcsolták a német és a norvég áramhálózatot

Technika - 2021-05-27

Hivatalosan üzembe helyezték csütörtökön Európa leghosszabb tenger alatti nagyfeszültségű távvezetékét, a német és a norvég áramhálózatot összekötő Nordlinket.

A "zöld kábel" néven is ismert, nagyfeszültségű egyenáramú átviteli rendszer (HVDC) szükség szerint az észak-németországi szélerőművek termelését szállítja Norvégiába, vagy a norvégiai vízerőművek által termelt villamosenergiát Németországba.

NMHH: megkezdődött az ingyenes adattörlő alkalmazás előkészítése

Technika - 2021-02-26

A hírközlési hatóság megkezdte az ingyenes adattörlő alkalmazás előkészítését. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken azt közölte, hogy technikai hátteret nyújtanak majd az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazáshoz.

Közzétette a Google a 2020-as magyar keresési toplistát

Technika - 2020-12-09

Magyarországon, csakúgy mint világszerte, a koronavírus vezeti a legfelkapottabb Google-keresések 2020-as listáját. A Google szerdán hozta nyilvánosságra a 2020-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2020-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2019-es keresésekhez képest.

A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén - olvasható az esemény kommunikálásával megbízott ügynökség szerdai közleményében.

Oxford Economics: nőtt a Huawei gazdasági hatása Magyarországon

Technika - 2020-12-08

- Folyamatosan nőtt a Huawei Technologies gazdasági hatása az utóbbi öt év alatt Magyarországon, a kínai vállalat tavaly az európai beszerzésekre fordított összeg hetedét költötte el Magyarországon - ez derült az Oxford Economics brit piackutató és tanácsadó intézet Magyarországot vizsgáló, kedden nyilvánosságra hozott tanulmányából, amelyben azt vizsgálták, hogy milyen hatással volt a technológiai óriásvállalat tevékenysége a magyar gazdaságra, foglalkoztatásra és adóbevételekre.

Huawei: az 5G technológia legalább egy évtizedig a legfontosabb technológia marad

Technika - 2020-12-03

Az 5G 2030-ra a legfontosabb mobilkommunikációs technológiává válik és várhatóan 2040-ig lesz üzemben - mondta David Wang, a Huawei ügyvezető igazgatója a 2020-as Global Mobile Broadband Forum (Globális Mobil Szélessávú Fórum - MBBF) nemzetközi konferencián a cég közleménye szerint.

Mavir: elérte a 2 ezer megawattot a belföldi napelem-teljesítmény

Technika - 2020-12-02

- Az utóbbi években jelentősen bővült a napenergia-hasznosítás Magyarországon, így mostanra elérte a 2 ezer megawattot a napelemek összteljesítménye - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) szerdán.

Ericsson: világszerte 190 millió 5G előfizetés lesz 2020 végére

Technika - 2020-11-19

Az Ericsson 2020 végére mintegy 190 millió 5G-s mobilelőfizetéssel számol globálisan, számuk 2025-re a távközlési cég szerint 2,8 milliárdra nő. 33 ország 65 mobilszolgáltatója, köztük a Magyar Telekom nyújt már kereskedelmi 5G szolgáltatást az Ericsson eszközeivel kiépített hálózaton.

Nagy-Britanniában 2030-tól megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését

Technika - 2020-11-18

- Nagy-Britanniában az eddig tervezettnél tíz évvel előbb, már 2030-ban megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését.