Közérdekű

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 661 találatból.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Közérdekű - 2024-04-18

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből,

Agrometeorológia: visszatérnek az éjszakai talajmenti fagyok

Közérdekű - 2024-04-18

- Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Változékony, de egyre melegebb idő várható az első áprilisi hétvégén

Közérdekű - 2024-04-04

Változékony, de egyre melegebb, kora nyárias idő várható sok napsütéssel az első áprilisi hétvégén, a legmelegebb órákban vasárnap akár 22-27 Celsius-fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Változékonyra fordul az időjárás a hétvégén, vasárnapra visszaesik a hőmérséklet

Közérdekű - 2024-03-21

Változékonyra és szelesre fordul az időjárás a hétvégén: pénteken és szombaton változóan felhős, olykor borult időre kell számítani. Szombaton még 16-21 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, majd egy hidegfront miatt vasárnapra 6-7 fokkal visszaesik és többfelé lehet eső, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztet a meteorológia

Közérdekű - 2024-03-05

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztetett a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Azt írták: szerdától a közép-európai térség, így a Kárpát-medence is fokozatosan az északi anticiklon déli peremére kerül, ennek eredményeként a hét közepén északi, északkeleti áramlással több fokkal hűvösebb levegő áramlik a térség fölé

Csalókra figyelmeztet az Erste Bank

Közérdekű - 2024-01-25

- Az Erste Bank honlapján, közösségi oldalain, webes felületén, valamint ügyfeleinek küldött külön körlevélben hívja fel a figyelmet a banki adatok védelmére, és egy, az elmúlt időszakban megszaporodó csalástípusra- közölte a pénzintézet csütörtökön.

A csalók egy külön program telepítésére kérik áldozataikat, akik így maguk adnak hozzáférést mobiltelefonjukhoz, számítógépükhöz. A bűnözők a szoftverrel átveszik az irányítást a készülékek felett, és lenullázzák a bankszámlákat.

Viharos széllökésekre figyelmeztet a meteorológia csütörtökre

Közérdekű - 2024-01-24

Viharos szél várható csütörtökön az ország középső részén: a HungaroMet Zrt. másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki az óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések veszélye miatt Fejér és Pest vármegye területére.

A veszélyjelzésben azt írták: szerdán az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések sebessége elérheti az óránkénti 70 kilométert.

Viharos széllel tér vissza a tél

Közérdekű - 2024-01-18

Visszatér a tél: viharos széllel érkezik a lehűlés. A hétvégén döntően napos, száraz téli időre kell készülni élénk, olykor erős széllel, fagyos reggelekkel és 0 Celsius-fok feletti csúcshőmérsékletekkel - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Nébih: már Somogy vármegyében is megjelent a madárinfluenza

Közérdekű - 2024-01-17

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ezúttal Somogy vármegye területén igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét, az érintett állományt már felszámolták - közölte a hivatal szerdán.

A közlemény szerint Kaposváron található az a nagyjából 39 000 hízópulykát számláló telep, ahol az állattartó az állatok megemelkedett elhullását tapasztalta.

A kiberfenyegetettség a legnagyobb üzleti kockázat egy nemzetközi felmérés szerint

Közérdekű - 2024-01-16

A vállalatok számára 2024-ben is a kiberbiztonsági fenyegetések jelentik a legnagyobb üzleti kockázatot - közölte az Allianz nemzetközi felmérése alapján kedden.

A biztosító társaság felmérése szerint az adatbiztonság megóvása a legjelentősebb kihívás a kiberkockázatokon belül, ezt követik a kritikus infrastuktúrát és az eszközöket érő támadások, valamint a zsarolóvírusok. Hozzátették, hogy a kiberbűnözés már harmadik éve a legnagyobb kockázatnak, de még soha nem előzte meg ilyen arányban a további kockázatokat. A vizsgálat 92 országa közül 17-ben, többek között Az Egyesült Államokban, Indiában és Japánban említették ezt első helyen a szakértők.

Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten

Közérdekű - 2024-01-14

- Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten, esőre, havas esőre is kell számítani. Többször lesz hajnalban mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet, de csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is előfordulhat - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Hideg idő miatt "vörös kód"

Közérdekű - 2024-01-08

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte: az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Az államtitkár kiemelte: a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény - fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül - köteles befogadni a bajba jutott embereket.

Meteorológia: a tizedik legcsapadékosabb volt a december

Közérdekű - 2024-01-05

Múlt év decembere a tizedik legcsapadékosabb volt 1901 óta, az év utolsó hónapjában országos átlagban 83,9 milliméter eső esett - írta a HungaroMet Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapról készített összegzésében.

A HungaroMet oldalán közölt elemzés szerint a tavalyi év decemberének középhőmérséklete országos átlagban 2,7 Celsius-fok volt, ami 2,2 fokkal haladja meg az 1991-2020-as évek átlagát.
A hónap első harmada még a szokásosnál is hidegebb volt, majd december második fele rendkívül enyhe időt hozott, és összességében nagyon enyhe decemberen vagyunk túl. Az ország déli felén általában meghaladta a 3 fokot, helyenként a 4 fokot is elérte a középhőmérséklet, míg fagypont közeli havi átlagérték csak az Északi-középhegység térségében fordult elő - írták.

Egyre többfelé kell ködre számítani a jövő héten

Közérdekű - 2023-12-17

Egyre többfelé kell ködre számítani a jövő hét elején, majd szerdától már eső, a hegyekben havas eső várható. A hét vége ismét szárazabbnak, ám szelesebbnek ígérkezik. A hajnalok fagyosak lesznek, napközben a hét elején még 2-12 Celsius fok lehet, de vasárnap, szenteste napján már csak 1-8 fok valószínű a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Meteorológia: párás, ködös lesz a hétvége

Közérdekű - 2023-12-14

- Általában borult, párás, ködös lesz a hétvége időjárása és csökken a hőmérséklet is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Meteorológia: párás, ködös, borult lesz a hétvége

Közérdekű - 2023-12-08

A nap kevés helyen süt ki, jellemzően párás, borult lesz a hétvége időjárása és a köd helyenként tartósan megmaradhat. Vasárnap újabb csapadék érkezik: északon havazás, havas eső, délen havas eső, eső lesz jellemző.

. Éjszakánként többfelé fog fagyni, és napközben is csak jellemzően 0 Celsius-fok körüli csúcsértékek várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult, sokfelé párás, foltokban ködös időre van kilátás, csak kevés helyen szakadozik fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Gyenge marad a légmozgás, csupán Sopron környékén élénkül meg a délkeleti szél. Hajnalban többnyire mínusz 6 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a havas, szélcsendes vidékeken hidegebb lesz. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.


Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék a hétvégén

Közérdekű - 2023-12-01

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: szombaton esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap.

A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint

Közérdekű - 2023-11-29

- A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából. A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége közölte: a gyártók azt szeretnék elérni, hogy az európai szinten is magasnak számító díjak további emelésével ne okozzon számukra a kormány további költségnövekedést, mert az az árakban is megjelenhet

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

Közérdekű - 2023-11-27

- A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

A tájékoztatás szerint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein néhány órán belül 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig 5-10 centiméternyi várható.

Mint írták, a Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek.

Téliesre fordul az időjárás, erős fagy és havazás várható a hétvégén

Közérdekű - 2023-11-23

Téliesre fordul az időjárás a hétvégén. Pénteken front érkezik, elszórtan esővel és erős széllel, majd szombaton és vasárnap már többórás napsütés várható, de erős lesz a szél és helyenként hózápor is előfordulhat.

A hőmérséklet visszaesik: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 0 és plusz 5 fok között alakul, hajnalban pedig országos fagyra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.