Közérdekű

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 632 találatból.

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő

Közérdekű - 2023-10-01

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel is. Csapadék nem lesz, és a szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden a pára-, illetve ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8-14, délután 22-28 fok között alakul

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Közérdekű - 2023-09-21

- Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A hétvégére visszatér a gomolyfelhős, napos, nyárias idő

Közérdekű - 2023-09-14

A hétvégére visszatér a gomolyfelhős, napos, nyárias idő a 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A hétvégén is marad a derült, napos, nyárias idő

Közérdekű - 2023-09-07

- A hétvégén is marad a derült, napos, száraz, nyárias idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken felhőtlen vagy derült idő várható csapadék nélkül, a légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között alakul

Meteorológia: folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata és többfelé csapadékos volt az idei nyár

Közérdekű - 2023-09-04

Tovább folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata, az idei a 12. legmelegebb lett 1901 óta. Két nagyon száraz nyarat követően 2023 nyarán országos átlagban a sokéves átlagot kevéssel meghaladó mennyiségű csapadék hullott, az egyes országrészek csapadékösszegei között azonban nagy különbségek alakultak ki - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közölt elemzésében.

Méréseik adatait értékelve azt írták, az idei nyár középhőmérséklete országosan 21,6 Celsius-fok volt, ami 0,8 fokkal haladja meg az 1991-2020-as évek 20,8 fokos átlagát, így tovább folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata. Legutóbb a 2016-os nyár hőmérséklete maradt el az éghajlati normáltól.

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer a hét elején

Közérdekű - 2023-08-29

- A hét elején záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer, a szél helyenként élénk lehet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüthet a nap. Több helyen várható eső, zápor, zivatar. A déli szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimum 15 és 23, a csúcshőmérséklet 24 és 37 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon mérhetik a magasabb értékeket.


Az EGYMILLIÓ forintos kérdés

Közérdekű - 2023-08-12

Régóta folyik a vita arról, hogy a Római-part 70 hektáros területe jogilag hullámtér avagy sem. Szerintünk elérkezett az idő ahhoz, hogy "tiszta vizet" öntsünk a pohárba, ezért feltesszük az EGYMILLIÓ forintos kérdést:

Egymillió forintot fizetünk annak, aki hitelt érdemlően eredeti dokumentummal bizonyítja, hogy az ajánlatunk megjelenését megelőzően a Királyok útja – Nánási út vonalában húzódó nyúlgátszakaszok Pünkösdfürdő utca – Aranyhegyi patak közötti szakasza

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén

Közérdekű - 2023-08-10

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén, vasárnap a legmelegebb órákban akár 31 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati, északi szél elvétve megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Szombaton napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén

Közérdekű - 2023-08-03

Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén, a zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken eleinte csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, azonban délután már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati, nyugati határhoz közeledve a nap nagyobb része inkább felhős lehet.

Másodfokú riasztást adott ki hevesebb zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Közérdekű - 2023-07-12

- Heves zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.


Meteorológia: érkezik az idei szezon első hőhulláma, pénteken hidegfront várható

Közérdekű - 2023-06-19

- Érkezik az idei szezon első hőhulláma, de pénteken hidegfront hatására néhány Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délutáni videójából.

Kuntár Roland meteorológus elmondta: a következő napokban nagyon meleg időre kell számítani, napról napra egy-két Celsius-fokkal emelkedik a hőmérséklet, és ez kitart péntekig. Hozzátette: jelenleg a Kárpát-medencét meleg levegő tölti ki, amely nagyrészt száraz, de ahol kedvezőek a nedvességi viszonyok, ott kialakulhatnak zárporok, zivatarok a hét közepén is. Pénteken azonban nyugat felől egy hidegfront érkezik, amelynek hatására nagy területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatarok is.

Szárazabb és naposabb idővel indul a jövő hét

Közérdekű - 2023-06-11

Szárazabbá válik az időjárás a jövő hét elején és országszerte több órás napsütés várható, de a hőmérséklet csúcsértéke némileg visszaesik, a legmelegebb órákban 20 és 25 Celsius-fok között várható. A szél több helyen megélénkül, néhol erős lehet. A hét második felében ismét visszatér a borult idő, többfelé lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de a délkeleti határ közelében és az Alpokalján nem lehet kizárni egy-egy záport, esetleg zivatart. Az északkeleti, északi szél több helyen megélénkül, északkeleten olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Kedden is napos időre lehet számítani, többnyire kevés gomolyfelhő valószínű, ezekből pedig érdemi csapadék az ország döntő részén nem várható, legfeljebb a keleti vidékeken fordulhat elő egy-egy rövid zápor. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős lökések is kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, ám az északi völgyek szélvédettebb részein ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximum 20 és 25 fok között várható

- A független színházak miért nem részesülnek állami támogatásban? -

Közérdekű - 2023-06-09

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdéssel fordult Csák János kulturális miniszterhez az iránt érdeklődve, hogy a független színházak miért nem részesülnek támogatásban.

OKF: pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló csapadék Budapest több kerületében

Közérdekű - 2023-06-09

A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak: pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló eső - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A közlemény szerint a XVIII. kerületi Városház utcában egy családi ház mélygarázsát elöntötte a víz, a XIX. kerületi Komjáti Gyula utcában pedig egy pincét árasztott el. Mindkét esetben szivattyúzáshoz kérték a tűzoltók segítségét.

Rákospalotán villám csapott egy házba, emiatt beszakadt a teteje.

A XVI. kerületi Íjász utcában egy fa felsővezetékre dőlt és eltorlaszolta az utat

A hét második felében csökken a csapadékhajlam

Közérdekű - 2023-05-15

- A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Gomolyfelhős-napsütéses idő várható a hétvégén

Közérdekű - 2023-05-05

Gomolyfelhős-napsütéses idő várható a hétvégén, elszórtan lehet eső, zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke 19-26 Celsius-fok között alakul, a felhős tájakon lesz hűvösebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből

Egyhetes sebességmérő akciót tart a rendőrség

Közérdekű - 2023-04-17

Hétfőtől egy hétig fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását a rendőrök az ország közútjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának műveleti csoportja (ROADPOL Operational Group) április 17-23. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Visszatér a tavaszias időjárás a héten

Közérdekű - 2023-04-10

- Visszatér az enyhe, tavaszias időjárás a héten. A hőmérséklet lassan emelkedik, megszűnnek az éjszakai fagyok, és csütörtökön a déli, délkeleleti országrészben akár 21 Celisus-fok is lehet, majd ismét lehűlés kezdődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a legtöbb helyen többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, de a keleti, északkeleti megyék fölé vastagabb felhőzet érkezik, ezért ott kevés lesz a napsütés, eshet az eső, zápor, sőt néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre kell számítani, de délelőttől nyugat, északnyugat felől már vastagszik a felhőzet és főleg a nap második felében valószínű elszórtan eső, zápor. Az északi, majd jellemzően a nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 5, a csúcsérték 14 és 19 fok között alakul.

Magyar Közút: jelentős havazás várható csütörtökön és pénteken északkeleten

Közérdekű - 2023-04-05

Csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében jelentősebb havazás várható, a Magyar Közút az érintett térségekben elvégzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, de a sofőröktől fokozott figyelmet kérnek, mivel az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdai közleményében azt írta, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzési modelljei alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul péntekre is áthúzódhat.

Visszaesik a hőmérséklet a jövő héten és visszatérnek az éjszakai fagyok

Közérdekű - 2023-04-02

Visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején: visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Késő délutánra az ország középső része kivételével csökken a felhőzet, néhol fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. Az északi szél sokfelé megélénkül, megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 8 és 13 fok között valószínű