Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 6064 találatból.

Több mint negyedmillió aktív vírushordozót tartanak nyilván Izraelben

Külföld - 2022-01-13
Több mint negyedmillió aktív koronavírus-hordozót tartanak nyilván Izraelben, és közel ötvenezer új fertőzöttet találtak szerdán az ötödik, különösen gyorsan terjedő omikron variáns okozta járványhullámban - jelentette az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja csütörtökön.

Koronavírus - Német szakhatóság: az év első felében elérhető lesz az omikronra szabott vakcina

Külföld - 2022-01-10

- Már az év első felében elérhető lesz az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) omikron nevű változatára szabott oltóanyag a vakcinákért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich Intézet (PEI) szerint.

Hollandiában madárinfluenza miatt csaknem 190 ezer baromfit ölnek le

Külföld - 2022-01-05

A baromfiknál előforduló, erősen fertőző H1N1 madárinfluenza-fertőzés miatt csaknem 190 ezer baromfit vágnak le haladéktalanul két kelet-hollandiai farmon - közölte a DutchNews.nl nevű angol nyelvű holland hírportál szerdán.

Koronavírus - Brit oltásügyi vezető: nem lehet az egész világot félévente újraoltani

Külföld - 2022-01-04

Nem kell és nem is lehetséges az egész világot félévente újraoltani a koronavírus ellen, a negyedik és az esetleges még további oltási dózisokat a legveszélyeztetettebb lakossági csoportoknak kell fenntartani - mondta kedden megjelent nyilatkozatában a brit kormány számára oltásügyi ajánlásokat kidolgozó független tanácsadó bizottság (JCVI) elnöke.

Koronavírus - Izraelben gyorsan terjed a járvány, tízezer fölött az új fertőzöttek száma

Külföld - 2022-01-04

Tízezer fölötti új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Izraelben a hétfőn elvégzett teszteléssel az egészségügyi minisztérium honlapja szerint.Több mint 200 ezer teszttel hétfőn 10 644 új vírushordozót szűrtek ki, a vizsgáltak 5,51 százaléka bizonyult fertőzöttnek.

A kórházakban ápolt Covid-betegek száma 236-ra emelkedett, közülük 117-en vannak súlyos állapotban, és 38-an szorulnak lélegeztetőgép segítségére. A fertőzési együttható már 1,91, vagyis száz ember 191-nek adja át a vírust, ami rendkívül széles körű terjedésnek számít

Koronavírus - Johnson: az intenzív osztályokra kerülők 90 százaléka nem adatta be a harmadik oltási dózist

Külföld - 2021-12-29

A koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályokra kerülő páciensek 90 százaléka nem adatta be magának az oltás harmadik, emlékeztető, vagy hatáserősítő adagját - mondta szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Ferenc pápa a pandémia okozta társadalmi és politikai válságban a párbeszéd útját jelölte meg megoldásként

Külföld - 2021-12-25

- Az eső ellenére mintegy húszezren hallgatták a Szent Péter téren Ferenc pápa karácsonyi beszédét, melyben az egyházfő a pandémia okozta bezárkózás helyett párbeszédet,egymásra figyelést, közös cselekvést szorgalmazott a társadalomban éppúgy mint a nemzetközi politikai konfliktusok megoldásában.

A számadatot a vatikáni sajtóközpont közölte.

Rómaiak és turisták esernyővel a kezükben hallgatták Ferenc pápát, aki 2020 húsvétja óta most először mondta el ünnepi beszédét ismét a hagyományos helyszínről, vagyis a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról. A tavalyi zárlattal ellentétben idén nyitva volt a Szent Péter tér is, a jelenlevőkre egyedül a maszkkötelezettség vonatkozott.

Ferenc pápa karácsonyi üzenete központjába a pandémia okozta globális társadalmi, gazdasági és politikai válsághelyzetet helyezte.

Kijelentette, a járvány nehéz próbára tette a társadalmi kapcsolattartást: megerősítette a bezárkózási hajlamot, a "magamtól megoldom" választását, így az emberek lemondanak a világba való kilépésről, a többiekkel való találkozásról, a közös cselekvésről - mondta a pápa.

Úgy vélte, nemzetközi szinten is fennáll a veszély, hogy " összetett válsághelyzetekben a rövidebb kitérőre esik a választás a párbeszéd hosszabb útja helyett, pedig az az egyedüli, mely megosztott és tartós megoldáshoz vezet".

Betlehemben a Szentföldön élő keresztények töltötték meg a templomokat az éjféli misén

Külföld - 2021-12-25

Idén Betlehemben a Szentföldön élő keresztények töltötték meg a templomokat az éjféli misén, zarándokok és turisták nélkül ünnepeltek a beutazási korlátozások miatt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szombaton.Jézus szülővárosában, Betlehemben ebben az évben a szokásosnál jóval szerényebben, de a tavalyi zárlathoz képest már vidámabban, mindössze több száz ember részvételével tartották az éjféli misét a Születés Templománál.

Izrael november végén lezárta határait a külföldiek beutazása előtt a jóval fertőzőbb omikron koronavírus változat távol tartása érdekében, és ezért zarándokok és turisták nélkül, a helyi keresztények és az Izraelben dolgozó keresztény vendégmunkások részvételével ünnepeltek Betlehembe

A szegények, a gyengék, a munkából élők elismerését szorgalmazta a pápa

Külföld - 2021-12-25

A nagyság keresésétől és a feltűnési vágytól uralt világban a "láthatatlan kicsik" iránti szeretetet nevezte a gyermek Jézus születése üzenetének Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában tartott vigílián péntek este, amelyen - az előző évivel ellentétben - hívők is részt vettek.

A Vatikán azt közölte, hogy ezerötszáz hívő foglalt helyet a Szent Péter-bazilikában: a résztvevők számára nem volt kötelező a védettségi igazolás, de maszkot viseltek, és egymástól biztonsági távolságra ültek. A szertartáson résztvevő papok is maszkban voltak.

Tavaly kizárólag egyházi személyek voltak jelen a misén a járvány miatt lezárt Vatikánban. Akkor üres volt a Szent Péter tér, ahol most rómaiak és turisták kivetítőkön követték a pápa beszédét.

A mise menetét is módosították 2020-ban, de idén visszatértek a hagyományhoz, így Ferenc pápa a bazilika bejáratától a főoltárig vonult, ahol felfedte a gyermek Jézus szobrát eltakaró leplet. A földrészeket képviselő gyerekek - akik tavaly nem voltak jelen - adományokat tettek a szoborhoz.

Vihar - Áradásokat, közlekedési fennakadásokat okoztak a heves esőzések Romániában

Külföld - 2021-12-13

Áradásokat okoztak Romániában a Déli-Kárpátok térségében a heves esőzések: a hegyekből lezúduló víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlást is okozott - összegezte hétfői jelentésében a romániai országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Az ország területének mintegy negyedében, 11 megyében több mint 30 helyszínre riasztották a tűzoltókat: 17 házból, tucatnyi pincéből, és udvarról szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor sokhelyütt az útra döntött fákat, villanypóznákat kellett eltávolítaniuk. A viharos idő több épületet és gépkocsit megrongált.

A legsúlyosabb károkat a Prahova megyei Sinaián okozta egy megáradt patak, ahol földcsuszamlás miatt három, veszélybe került házat kellett kilakoltatni. Vrancea megyében kétszáz lakosú falut vágott el a külvilágtól a megáradt patak, amely elsodorta a településre vezető egyetlen hidat is.

Megválasztották Olaf Scholzot Németország kancellárjának

Külföld - 2021-12-08

Megválasztotta Olaf Scholzot kancellárnak szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag).

A 736 fős parlamentben 707 képviselő vett részt a kancellárválasztáson, és 395-en támogatták a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusát. Ez 26-tal több a minimálisan szükséges 369-nél. Hatan tartózkodtak, hárman érvénytelenül szavaztak, 303-an nemmel szavaztak.

Olaf Scholz a második világháború utáni Németország kilencedik - és Willy Brandt, Helmut Schmidt és Gerhard Schröder után a negyedik szociáldemokrata - kancellárja.

A Zöldek is elfogadták a koalíciós szerződést, megalakulhat az új német kormány

Külföld - 2021-12-06

Megszavazta a német Zöldek tagságának többsége a szociáldemokratákkal (SPD) és a liberálisokkal (FDP) kötött koalíciós szerződést, így elhárult az utolsó akadály Németország következő szövetségi kormányának megalakítása előtt - jelentették be hétfőn Berlinben.

- Újságírókra támadtak oltásellenesek Berlinben

Külföld - 2021-12-05

Illegális demonstrációt tartott és újságírókra támadt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltást elutasítók egy több száz fős csoportja szombaton Berlinben.

A német főváros egyik központi negyedében, Friedrichshainban a rendőrség adatai szerint nagyjából ötszázan gyűltek össze a nem engedélyezett tüntetésen. Több embert őrizetbe vettek a járványügyi előírások megsértése és a rendőrökkel szembeni ellenállás miatt.

A tüntetők több újságírót is megtámadtak. Egyiküktől - aki mobiltelefonjával filmezte az illegális demonstrációt - elvették készülékét, amelyet dulakodás után sikerült visszaszereznie. A feltételezett elkövetőnek rablási kísérlet miatt kell felelnie.

Rekord kikiáltási ár a Virág Judit Galéria karácsonyi árverésén

Külföld - 2021-11-30

Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című festménye a magyar aukciók történetének legmagasabb kikiáltási áráról, 160 millió forintról indul december 19-én a Virág Judit Galéria karácsonyi árverésén a Budapest Kongresszusi Központban, ahol két külföldről hazatért műre, Schönberger Armand és Rippl-Rónai József egy-egy kiemelkedő festményére is lehet licitálni.

Csontváry Kosztka Tivadar mintegy 100 darabos életművéből alig több mint egy tucat van magángyűjteményben, 2000 óta pedig csupán négy alkotása szerepelt árverésen - hangsúlyozta az aukció keddi budapesti sajtótájékoztatóján Kelen Anna művészettörténész.

Koronavírus - Kína egymilliárd adag vakcinát ajánlott fel Afrikának

Külföld - 2021-11-29

- Kína egymilliárd adag koronavírus elleni vakcinát ajánlott fel Afrikának a járvány elleni küzdelemhez - derült ki Hszi Csin-ping kínai elnök hétfői beszédéből, amelyet videókapcsolaton keresztül mondott el a Kína és Afrika együttműködéséről Dakarban rendezett fórum résztvevőinek.

Koronavírus - Csehországban is bizonyíthatóan megjelent az omikron

Külföld - 2021-11-29

Egyre súlyosbodik a koronavírus-járvány Csehországban, a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették az új vírusmutáció, az omikron megjelenését is - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján hétfőn nyilvánosságra hozott adatokból.

Bennett "iráni nukleáris zsarolásra" figyelmeztet

Külföld - 2021-11-29

- Naftali Bennett izraeli miniszterelnök "iráni nukleáris zsarolásra" figyelmeztetett a Teherán és a nagyhatalmak közötti nukleáris tárgyalások újrakezdésekor a Twitter fiókjában is közzétett videóüzenetben hétfőn.

Koronavírus - Lengyelországban szerdától egyszerre kevesebben vehetik igénybe a szolgáltatásokat

Külföld - 2021-11-29

A koronavírus omikron variánsának megjelenését és a járvány gyorsabb terjedését megelőzendő Lengyelországban szerdától újabb korlátozásokat vezetnek be, így csökkentik a felső létszámkorlátot például a vendéglátásban, a kulturális és sportintézményekben - jelentette be hétfőn Adam Niedzielski egészségügyi miniszter.

Bennett: Izrael nem vesz részt a megállapodásban Iránnal és nem köti az atomalku

Külföld - 2021-11-23

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael nem vesz részt a megállapodásban Iránnal és nem is köti az atomalku - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

"Megőrizzük cselekvési szabadságunkat. A kihívások formáltak, megerősítettek bennünket, és nagyrészt ezek tettek azzá, amilyenek vagyunk. Ennek a kihívásnak is meg tudunk felelni" - mondta az izraeli miniszterelnök az Iránnal zajló nukleáris tárgyalások folytatása előtti beszédében kedd reggel egy a herzliai Reichman Egyetemen tartott konferencián.

Koronavírus - Az iskolások rendszeres teszteléséről döntött a cseh kormány

Külföld - 2021-11-19

Csehországban mostantól február végéig heti rendszerességgel tesztelni fogják az általános és a középiskolák összes tanulóját - döntött pénteken a kormány.