Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5759 találatból.

Koronavírus - Az utcákon terítettek meg az olasz vendéglátósok a korlátozások elleni tiltakozásul

Külföld - 2020-10-28

- Az úttesteken leterített abroszokkal tiltakoztak az olaszországi éttermek, bárok, presszók tulajdonosai és üzemeltetői a nagyobb városokban szerdán a Giuseppe Conte vezette kormány járványügyi korlátozó intézkedései ellen.

Koronavírus - A járvány hatására 3,5 milliárd eurós zenei jogdíjvisszaesés lehet világszerte

Külföld - 2020-10-28

Az előrejelzések szerint idén akár 35 százalékkal is visszaeshetnek a zenei jogdíjbevételek világszerte, ami 3,5 milliárd eurós kiesést jelenthet - állapította meg éves, globális jelentésében a CISAC, a közös jogkezelőket tömörítő nemzetközi szervezet.

Koronavírus - Egész novemberre leállíthatják Németországban a vendéglátást és a kulturális életet

Külföld - 2020-10-28

Egész novemberre leállíthatják Németországban a vendéglátást és az idegenforgalmat, és a művészeti és kulturális életet a koronavírus-járvány erősödése miatt - jelezte a szövetségi egészségügyi miniszter egy szerdai interjúban.

A legfontosabb a közoktatás és a napközbeni gyermekellátás működésének fenntartása. Ezeket a "prioritásokat gyorsan ki lehet jelölni", de nagyon nehéz meghozni a hozzájuk szükséges döntéseket, vagyis "az utazásszervező cégek és a vendéglátósok, és a művészeti és kulturális élet leállítását egész novemberre" - mondta Jens Spahn a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Koronavírus - Brit statisztikai hivatal: másfélszeresére nőtt a járványhoz köthető halálesetek heti száma

Külföld - 2020-10-27

- A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett tanulmánya szerint az elmúlt egy hétben több mint ötven százalékkal emelkedett a koronavírus-fertőzéshez köthető halálesetek heti száma Angliában és Walesben.

Az ONS azt vizsgálta, hogy az október 16-án zárult egy hétben kiállított halotti bizonyítványok közül mennyi említi az új koronavírus okozta Covid-19 betegséget a lehetséges halálozási okok között. Az ONS illetékességébe csak Anglia és Wales tartozik, Skóciának és Észak-Írországnak saját statisztikai hivatala van az Egyesült Királyságon belül.

Koronavírus - Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be

Külföld - 2020-10-26

Lakhelyelhagyási tilalmat vezet be keddtől a szlovén kormány a koronavírus terjedésének megfékezésére - jelentette be Jelko Kacin kormányszóvivő.

A rendelet szerint - néhány kivétellel - senki nem hagyhatja el azt a járást vagy várost, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik.

Koronavírus - A spanyol kormány újból szükségállapotot és éjszakai kijárási tilalmat rendelt el

Külföld - 2020-10-25

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a spanyol kormány vasárnap ismét szükségállapot elrendeléséről döntött, amely törvényi keretet biztosít az éjszakai kijárási tilalom bevezetéséhez.

"Rendkívüli helyzetben élünk.(...) Azért rendeltünk el újból szükségállapotot, mert a fertőzések megfékezéséhez és a vírus feltartóztatásához ez a leghatékonyabb eszköz" - fogalmazott Pedro Sánchez miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után tartott madridi sajtótájékoztatón

Varsóban tüntettek a beteg magzatok művi vetélését tiltó alkotmánybírósági döntés ellen

Külföld - 2020-10-23

- Több százan tüntettek péntekre virradóra Varsóban, miután a lengyel alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta a beteg magzatok művi vetélését. A többórás menetelés után kődobálásba torkolló tiltakozás végén a rendőrség könnygázt vetett be.

A tüntetők csütörtök este az alkotmánybíróság székhelye előtt gyűltek össze. A rendőrség arra figyelmeztette őket, hogy Varsó a járványügyi helyzet miatt a legveszélyeztetettebb, piros övezetbe tartozik, ennek nyomán a tízszemélyesnél nagyobb gyülekezés tilos.

Amerikai elnökválasztás - Az utolsó elnökjelölti vitán lényeges kérdésekről és higgadtan vitázak

Külföld - 2020-10-23

Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden volt alelnök lényeges kérdésekről és higgadtan vitázott az utolsó elnökjelölti vitán, amelyet a Tennessee államban lévő Nashville-ben rendeztek meg csütörtökön este.

Trump egy adott pillanatban meg is dicsérte a vitavezetőt Kristen Welkert, az NBC televízió munkatársát. A rendezvény előtt az elnökjelölti vitát rendező bizottság rögzítette a szabályokat: mindkét politikus két-két percet kapott a válaszokra és fél percet a viszontválaszokra. A műsorvezető be is tartatta ezt.

Trump a korábbi vitáktól eltérően nem volt indulatos, elemzők azonban arra felfigyeltek, hogy Biden többször is gúnyosan "ez a pasas" megszólítással illette az amerikai elnököt.

Szaharov-díj - A fehérorosz demokratikus ellenzék kapta az idei Szaharov-díjat

Külföld - 2020-10-22

A fehéroroszországi demokratikus ellenzék kapta az Európai Parlamentnek (EP) a gondolat szabadságáért, az emberi jogok védelméért odaítélhető Szaharov-díját - jelentette be az Európai Parlament (EP) elnöke.

David Sassoli az EP brüsszeli plenáris ülésén gratulált a díjat elnyerő fehérorosz ellenzék képviselőinek bátorságukért, kitartásukért és elhatározottságukért.

Koronavírus - Elrendelték az éjszakai kijárási tilalmat Lombardiában és Campaniában

Külföld - 2020-10-20

Giuseppe Sala milánói polgármester bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kritikus helyzete miatt csütörtöktől kijárási tilalom lép életbe Olaszország tízmilliós Lombardia régiójában este tizenegy órától reggel ötig, az intézkedés egyelőre a következő három hétre érvényes. Más olasz tartományokban is szigorításra készülnek, Campaniában péntektől érvényes a kijárási tilalom.

Rekordszámú cápát figyeltek meg Dél-Kalifornia partjainál

Külföld - 2020-10-18

- Több cápát észleltek idén eddig Dél-Kalifornia vizein, mint bármikor korábban - írta a CBS News helyi lap.

Pénteken kinyithatnak a mozik New York államban, de a világvárosban még mindig nem

Külföld - 2020-10-18

- Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy pénteken kinyithatnak a New Yorkon kívüli mozik. A moziüzemeltetők, akik jelentős nyomást gyakoroltak a törvényhozókra, nagy győzelemként üdvözölték a szombat délután bejelentett hírt - írta a The Hollywood Reporter.

Az ukrán egészségügyi tárca jóval magasabb bírságot javasol a karanténszabályok megszegéséért

Külföld - 2020-10-18

- Az ukrán egészségügyi minisztérium javaslata szerint a jelenleginek a százszorosára kell emelni a pénzbírságot a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére bevezetett karanténszabályok, köztük a kötelező maszkviselés megszegéséért, az előterjesztés már a parlament előtt van - mondta el Viktor Ljasko országos tisztifőorvos egy vasárnapi rádióinterjúban.

A tisztségviselő - aki egyben az egészségügyi miniszter helyettese is - kifejtette, hogy jelenleg Ukrajnában ez a bírság 170 hrivnya, azaz mintegy 1866 forint, ezt a tervezet szerint 17 ezer hrivnyára, vagyis 186,6 ezer forintra emelnék.

Izraelben egy hónapos zárlat után megkezdődött a fokozatos nyitás

Külföld - 2020-10-18

- Izraelben megkezdődött a fokozatos nyitás a koronavírus-járvány miatti egy hónapos zárlat után - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Brexit - Johnson: ideje felkészülni a megállapodás elmaradására

Külföld - 2020-10-16

- Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ideje felkészülni arra, hogy megállapodás nélkül zárulnak az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások.

Koronavírus - Várhatóan meghosszabbítják az országos karantént Ukrajnában

Külföld - 2020-10-13

- Az ukrán kormány keddi ülésén javasolni fogják a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő országos karantén meghosszabbítását december végéig, miután továbbra is súlyos a helyzet az országban - jelentette be Viktor Ljasko országos tisztifőorvos.

Koronavírus - Rómában megteltek a kórházak, szállodákban helyezik el a betegeket

Külföld - 2020-10-12

Az olasz főváros legnagyobb járványkórházából szállodákba viszik át a lélegeztetőgépet nem igénylő betegeket hétfőtől, miközben a kormány országos szigorításra készül, többek között a rokonok közötti találkozások korlátozásával is.

Koronavírus - Merkel: fordulóponthoz érkezett a védekezés Németországban

Külföld - 2020-10-09

Fordulóponthoz érkezett az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) elleni védekezés Németországban, a következő hetekben dől el, hogy sikerül-e továbbra is ellenőrzés alatt tartani a járványt - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben.

Koronavírus - Söder: a vírus robbanásszerű terjedésének küszöbére került Németország

Külföld - 2020-10-09

Az új típusú koronavírus robbanásszerű terjedésének küszöbére került Németország - mondta Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök pénteken a bajor-osztrák határon fekvő Bad Reichenhallban Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott megbeszélése előtt.

Gyilkosság áldozata lett Thomas Jefferson Byrd, Spike Lee filmjeinek gyakori szereplője

Külföld - 2020-10-05

- Gyilkosság áldozata lett szombaton Atlantában a 70 éves Thomas Jefferson Byrd amerikai színész, akit egyebek között Spike Lee Oscar-díjas amerikai rendező filmjeiben láthatott gyakran a közönség.