Külföld

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 5364 találatból.

Román kormányválság - Kilenc ALDE-s államtitkárt menesztett Dancila a kormányból

Külföld - 2019-09-13

Viorica Dancila miniszterelnök összesen kilenc államtitkárt menesztett, akik a kormánykoalícióból kilépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) tagjai - derült ki a pénteki a román közlönyből.

Megerősítették Ujhelyi Istvánt rendkívüli ENSZ-nagyköveti tisztségében

Külföld - 2019-09-12

- Megerősítette rendkívüli nagyköveti tisztségében Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselőt az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) - írta csütörtöki közleményében a politikus irodája.

Mint közölték, az UNWTO szentpétervári közgyűlésén az Európai Parlamentet Ujhelyi képviselte mint a közlekedési és turisztikai EP-szakbizottság alelnöke, és a találkozón az ENSZ szakosított szervezetének főtitkára megerősítette őt rendkívüli nagyköveti tisztségében, jelezve, továbbra is számít a munkájára a kapcsolattartásban az EU-intézményekkel.

Brexit - A hétfői vitanappal véget ér a brit parlament jelenlegi ülésszaka

Külföld - 2019-09-09

- A hétfői vitanappal véget ér a brit parlament jelenlegi ülésszaka, és október 14-én, az új kormányprogramot ismertető királynői beszéddel kezdődik a következő törvényhozási évad - közölte hétfőn a londoni miniszterelnöki hivatal.

A hongkongi tüntetők az amerikai konzulátushoz vonultak vasárnap

Külföld - 2019-09-08

- Tízezrek vonultak Hongkongban az Egyesült Államok konzulátusához, hogy felszólítsák az amerikai kongresszust annak a javaslatnak az elfogadására, amely támogatást biztosíthatna a város demokratikus fejlődésében, valamint az emberi jogok védelmében - írja internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap.

- Brexit - Jóváhagyta a brit parlament felsőháza a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt

Külföld - 2019-09-06

- A várakozásoknak megfelelően jóváhagyta pénteken a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza annak a törvénynek az életbe léptetését, amely elvben lehetetlenné teszi, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Nemzetközi körözést adtak ki a legnagyobb orosz autókereskedő cég alapítója ellen

Külföld - 2019-09-06

- Nemzetközi körözést adtak ki az orosz hatóságok Szergej Petrov, a legnagyobb oroszországi autókereskedő hálózat, a Rolf alapítója ellen.

Kína eddigi legnagyobb ókori szeszfőzdéjét tárták fel

Külföld - 2019-09-06

- A Kínában eddig felfedezett legnagyobb ókori lepárlóüzem romjait tárták fel az ország keleti részén lévő Anhuj tartományban - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.

Bocsánatkérésre kötelezte a cseh miniszterelnököt egy prágai bíróság

Külföld - 2019-09-06

- Bocsánatkérésre kötelezte Andrej Babis cseh miniszterelnököt pénteken egy prágai bíróság azokért a tavalyi nyilatkozataiért, amelyekben azt állította, hogy a kormányellenes tüntetőket lefizették.

A kormányfőt Jana Filipová, az egyik tüntető jelentette fel személyiségi jogainak megsértésére hivatkozva. Az ítélet még nem jogerős, Babis a bírósági döntésre reagálva közölte, hogy fellebbezni fog.

"Azt állítani, hogy a tüntetőket lefizették, illetve megrendelték, megalázó és sértő, ezért ezen kijelentéseimért bocsánatot kérek" - egyebek között ezt a mondatot kellene tartalmazni a bocsánatkérésnek, amelyet a kormányfőnek egy hónapon belül kell elküldenie Filipovának.

A Dorian hurrikán várhatóan példátlan áradásokkal csap le az amerikai keleti partokon

Külföld - 2019-09-05

Várhatóan minden eddiginél nagyobb áradásokkal csap le a Dorian hurrikán csütörtökön az Egyesült Államok keleti partvidékére. Bár a hurrikán az előrejelzések szerint a partoktól mintegy 100 kilométeres távolságban halad majd el, a miami székhelyű Országos Hurrikán Központ változatlanul arra hívta fel a viharzónában élők figyelmét, hogy Dorian életveszélyes.

Megalakult az új olasz kormány

Külföld - 2019-09-04

- Megalakult szerdán az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével - jelentette be Ugo Zampetti, Sergio Mattarella olasz államfő főtitkára.

Olasz kormányválság - Változást ígér a migrációs politikában az Öt Csillag Mozgalom és a balközép kormányprogramja

Külföld - 2019-09-03

- A migráció európai szintű kezelését és az eddigi szigorú olaszországi migrációs politika módosítását tartalmazza a közös kormányra készülő Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt(PD) programtervezete, amelyet kedden közöltek.

A Dorian óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel ötös erősségű hurrikán lett

Külföld - 2019-09-01

A Dorian óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel pusztító ötös erősségű hurrikán lett, amely vasárnap partot ért a Bahamákon.

A meteorológusok azt egyelőre még nem tudják pontosan kiszámítani, hogy az Egyesült Államokban hol pusztít majd a hurrikán, de Florida középső vidékeit várhatóan elkerüli. A hurrikán keleti irányba fordulva végigsöpör Florida óceáni partvidékein, majd Georgiában és Dél-, valamint Észak-Karolinában pusztít majd. Akár hétméteresre is felkorbácsolhatja a tenger hullámait.

Illegális bevándorlás - Merkel: távol van a fenntartható és igazságos megoldás az európai uniós menekültügyi rendszer ügyében

Külföld - 2019-08-29

- Továbbra is távol van a fenntartható és igazságos megoldás az Európai Unió menekültügyi rendszerének megújítása ügyében - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Olasz kormányválság - Demokrata Párt: érdemes megpróbálni az Öt Csillag Mozgalommal közös kormányzást

Külföld - 2019-08-28

Nicola Zingaretti, az olasz balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára a Sergio Mattarella államfővel tartott megbeszélése után, szerdán megerősítette, hogy pártja támogatja az Öt Csillag Mozgalom (M5S) által miniszterelnöknek jelölt Giuseppe Contét.

Egyes szakértők szerint megdőlhet a kormányalakítási tárgyalások 541 napos rekordja Belgiumban

Külföld - 2019-08-28

Egyes szakemberek szerint elképzelhető, hogy megdől a kormányalakítási tárgyalások 541 napos rekordja Belgiumban, a regionális koalíciós egyeztetések ugyanis tovább bonyolítják az egyébként is megrekedt folyamatot.

Németország is segítséget ajánl az amazóniai erdőtüzek oltásához

Külföld - 2019-08-27

Németország is felajánlja segítségét Brazíliának az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek megfékezéséhez - jelentette be kedden Berlinben a német külügyminiszter.

Felbomlott a bukaresti kormánykoalíció

Külföld - 2019-08-26

Kilép a bukaresti kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) - jelentette be hétfőn Calin Popescu Tariceanu pártelnök.

Úzvölgyi katonatemető - Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg az úzvölgyi csatáról a 75. évfordulón

Külföld - 2019-08-26

Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg hétfőn az Erdély és Moldva határán fekvő Úzvölgye katonai temetőjében a völgyben 75 éve vívott csata áldozatairól. A megemlékezés szónoka, Böjte Csaba ferences szerzetes az igazság és a szeretet szükségességéről beszélt. Úgy vélte, a szeretetet igazságba kell öltöztetni, és Úzvölgye ügyében is győzedelmeskednie kell az igazságnak.

Arra biztatta hallgatóságát: imádkozzanak azért, hogy a bukaresti parlament épületére is felkerüljön a székely zászló. "Ha ennek az országnak jó a mi adóként befizetett pénzünk, a verejtékes munkánk, akkor legyen jó a mi zászlónk is, a himnuszunk is, a nyelvünk is" - jelentette ki.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy nem szabad letérni a szeretet útjáról. Példaként egy dévai rendőr történetét említette, aki egykor felelősségre vonta őt, amikor az első utcagyermekeket befogadta a ferences kolostorba. Később ugyanez a rendőr adománygyűjtő bált szervezett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által befogadott, műtétre szoruló egyik gyerek megsegítésére.

G7-csúcstalálkozó - Egyeztetések a francia és az amerikai kormány között a nemzetközi nagyvállalatok nemzetközi adóztatásáról

Külföld - 2019-08-25


Titkos tárgyalások kezdődtek a francia és az amerikai kormány képviselői között a délnyugat-franciaországi Biarritzban tartott G7-csúcstalálkozón az amerikai digitális szolgáltatókra kivetett francia adók ügyében.Ez utóbbiak miatt korábban Donald Trump amerikai elnök ellenlépésként vámokat helyezett kilátásba a francia borokra. A francia sajtó értesülése szerint a két ország kompromisszumként egy nemzetközi adó kidolgozásában állapodott meg.

G7-csúcstalálkozó - Több ezren békésen, néhány százan erőszakosan tüntettek az értekezlet ellen

Külföld - 2019-08-25

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ francia oldalán, Hendaye-ban és a spanyol oldalon fekvő Irunban a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen. A szomszédos Bayonne-ban a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be több száz tüntetővel szemben, aki egy be nem jelentett megmozduláson vonult fel a városközpontban.