Külföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 5734 találatból.

Fehérorosz elnökválasztás - Litván külügyminiszter: Cihanouszkaja Litvániában tartózkodik

Külföld - 2020-08-11

Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt elhagyta Fehéroroszországot, és Litvániában tartózkodik - írta Linas Linkevicius litván külügyminiszter a Twitteren kedden, hangsúlyozva, hogy Cihanouszkaja Litvániában biztonságban van.

Koronavírus - Meghaladta a 15 ezret a halálos áldozatok száma Oroszországban

Külföld - 2020-08-10

- Meghaladta a 15 ezret a Covid-19 következtében elhunyt betegek száma Oroszországban a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint, a ragály terjedésének lassulása mellett.


Fehérorosz elnökválasztás - A lengyel és a litván elnök a demokratikus elvek betartására szólította fel a minszki hatóságokat

Külföld - 2020-08-10

- Andrzej Duda lengyel és Gitanas Nauseda litván elnök a demokratikus elvek betartására szólította fel a minszki hatóságokat abban a közös nyilatkozatban, amelyet vasárnap éjjel a fehéroroszországi urnazárást követő tüntetések feloszlatása kapcsán adtak ki.

A Fehéroroszországgal határos két állam elnökei az erőszaktól való tartózkodásra, az emberi, az állampolgári és a kisebbségi jogok, valamint a szólásszabadság tiszteletben tartására hívták fel a minszki hatóságokat.

Koronavírus - Három belga tengerparti város nem engedi be az egy napra érkező fürdőzőket

Külföld - 2020-08-09

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán vasárnap.

Bejrúti robbanás - Oroszország mobilkórházat telepít Libanonba

Külföld - 2020-08-05

Oroszország egy mobilkórházat telepít Libanonba a Bejrútban történt kedd esti robbanás sérültjeinek kezelésére - jelentette be szerdán a rendkívüli helyzetek minisztériuma Moszkvában.

Áradásokkal és tornádókkal pusztít az Egyesült Államok keleti partvidékén az Ézsaiás vihar

Külföld - 2020-08-04

Áradásokkal és tornádókkal pusztít az Egyesült Államok keleti partvidékén az Ézsaiás(Izajás)hurrikán , amely kedden délelőttre trópusi viharrá szelidült - jelentette az amerikai országos hurrikánközpont (NHC) kedden.

Koronavírus - Oroszországban meghaladta a 860 ezret a fertőzöttek száma

Külföld - 2020-08-04

- Az igazolt Covid-19-fertőzések száma 5159-cel 861 423-ra emelkedett az elmúlt egy nap alatt Oroszországban a kedden közölt hivatalos adatok szerint.

Ez 0,6 százalékos növekedést jelent, amely egyúttal a legalacsonyabb napi növekmény április 23. óta, amikor mintegy 4800 új fertőzöttet mutattak ki. Az elmúlt héten az új esetek száma 5400 és 5600 között mozgott. Kedden az újonnan diagnosztizált vírushordozók 30 százaléka tünetmentes volt.

Óriási áradások fenyegetnek a Hanna hurrikán nyomában az Egyesült Államok déli vidékein

Külföld - 2020-07-27

Óriási áradások fenyegetnek a Hanna hurrikán nyomában az Egyesült Államok déli vidékein - jelentette be az amerikai Országos Hurrikán Központ (NHC) vasárnap. Az NHC "életveszélyesnek" minősítette a heves esőzések nyomán várható áradásokat, Greg Abbott texasi kormányzó pedig rendkívüli állapotot hirdetett az állam 32 megyéjében.

Az 1-es erősségű Hanna hurrikán szombaton ért partot, s bár azóta trópusi viharrá szelídült és vasárnap már részben Mexikó, részben pedig az Egyesült Államok belső vidékei felé mozdult, óriási esőzéseket okoz Texasban.

Az óránként 145 kilométeres széllökésekkel pusztító vihar fákat csavart ki, házakat döntött romba, villanyvezetékeket szakított le. A viharnak az eddigi jelentések szerint nincsenek halálos áldozatai. De Abbott kormányzó még szombaton úgy fogalmazott: "bármely hurrikán óriási kihívásokat jelent, de e mostani helyzet összetettebb és komolyabb, mert a vihar azokban a megyékben pusztított, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány is".

Közben Hawaii felé is tart egy hurrikán. A Douglas erőssége 1-esre csökkent a pénteki 4-esről és a meteorológusok előrejelzései szerint várhatóan vasárnap ér partot Hawaii-on. A modern történelemben, 1900 óta csak két hurrikán ért partot Hawaii-on: a Dot 1959-ben, az Iniki pedig 1992-ben.

Koronavírus - Ukrajnában megint sok új fertőzöttet regisztráltak

Külföld - 2020-07-24

Továbbra is gyorsan terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, péntekre egy nap alatt már csaknem ezer új fertőzöttet regisztráltak, és velük együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 63 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által csütörtökön közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A járvány kitörése óta igazolt fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 972-vel 62 823-ra nőtt, a halálos áldozatoké pedig újabb 20-szal 1571-re. Eddig 34 886-an gyógyultak meg, közülük 886-an az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 366-ra emelkedett.

Koronavírus - Meghaladta a 15,4 milliót a fertőzöttek száma a világon

Külföld - 2020-07-24

A világon 15 446 800 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 632 178, a gyógyultaké pedig 8 763 796 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint.


Trump: nem lesz republikánus elnökjelölt-állító konvenció a floridai Jacksonville-ben

Külföld - 2020-07-24

Nem lesz republikánus elnökjelölt-állító konvenció a floridai Jacksonville-ben - jelentette be csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.Az elnök szerint a koronavírus-járvány miatt "egyszerűen nem alkalmas az idő a nagy, sok embert vendégül látó" floridai gyűlés megtartására. Trump ezen a rendezvényen mondta volna el az elnökjelöltséget elfogadó beszédét.

Orosz miniszterelnök: az egészségügy felkészült a második hullámra

Külföld - 2020-07-22

Az orosz egészségügy készen áll az olyan kihívásokra, mint amilyen a Covid-19-világjárvány második hulláma - jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerdai moszkvai parlamenti meghallgatásán.

Szerbiában a gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését

Külföld - 2020-07-20

A gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését Szerbiában, az utóbbi időszakban több gyereket is koronavírus-tünetekkel szállítottak kórházba - közölte a járvány kezelésével megbízott válságstáb hétfőn.

Romániában megközelítette a 900-at az új esetek száma

Külföld - 2020-07-18

Romániában megközelítette a 900-at az újonnan beazonosított koronavírus-fertőzöttek napi száma, a járvány áldozatainak száma pedig szombaton meghaladta a kétezret.

Megint nyolcszáznál is több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Külföld - 2020-07-18

- Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában: egymást követő negyedik napja regisztráltak ismét nyolcszáznál is több új beteget, az azonosított fertőzöttek száma pedig meghaladta az 58 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szombaton közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített napi online tájékoztatóján.

Koronavírus - Minden szerbiai fesztivált lemondtak

Külföld - 2020-07-18

A koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre elhalasztották a palicsi nemzetközi filmfesztivált, korábban pedig a szervezők lemondták a kishegyesi Dombos Festet, az újvidéki Exit fesztivált, a belgrádi Beer Festet, a nisi Nishville fesztivált, valamint a gucai trombitafesztivált is.

Pentagon: Törökország 3500-3800 szíriai harcost küldött Líbiába az első három hónapban

Külföld - 2020-07-18

Törökország 3500-3800 szíriai harcost küldött Líbiába az első három hónapban, hogy a nemzetközileg elismert, tripoli székhelyű kormányerők oldalán harcoljanak Halífa Haftar tábornok ellen - állítja az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott jelentésében.

A harmadik szövetségi halálos ítéletet hajtották végre a héten az Egyesült Államokban

Külföld - 2020-07-18

A harmadik szövetségi halálos ítéletet hajtották végre a héten az Egyesült Államokban - jelentette be a szövetségi igazságügyi minisztérium Washingtonban.

Elutasította a román alkotmánybíróság az államfő óvását a parlament által megszavazott Trianon-törvény ügyében

Külföld - 2020-07-15

Nem sérti a román alaptörvényt a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánító törvény, amelyet májusban szavazott meg a bukaresti képviselőház - állapította meg szerdán az alkotmánybíróság.

Újra kinyitnak a nagy londoni múzeumok, de a látogatószám jelentős csökkenésével számolnak

Külföld - 2020-07-14

Augusztusban újra kinyitnak a nagy londoni múzeumok, de azzal számolnak, hogy látogatóik 80 százalékát elvesztik - adta hírül kedden a BBC News. Az augusztustól újra látogatható múzeumok között van a Természettudományi Múzeum, a Viktória és Albert Múzeum és a világ legnagyobb tudományos gyűjteményének otthont adó londoni Tudományos Múzeum.