Külföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 5307 találatból.

Ukrán elnökválasztás - Új felmérés: Zelenszkij továbbra is fölényesen vezet Porosenkóval szemben

Külföld - 2019-04-18

Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölt továbbra is fölényesen és minden korosztály körében megelőzi támogatottságban Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt a Rejting közvélemény-kutató csoport által végzett legfrissebb, az ukrajnai elnökválasztás második fordulója előtt három nappal, csütörtökön közzétett felmérése szerint.

A Notre Dame katedrálisban tombolnak a lángok

Külföld - 2019-04-15

Tűz ütött ki Párizs leghíresebb épületében. A Notre Dame katedrális 96 méter magas fő tornya leomlott, a tűz még vadabbul tombol a világ egyik leghíresebb épületében. A 850 éves gótikus katedrális feltehetőleg a felújítás közben gyulladt ki, Több száz tűzoltó megfeszített munkája sem elég a tűz eloltásához.

Ukrán elnökválasztás - Porosenko hiába várta Zelenszkijt az Olimpiai Stadionban

Külföld - 2019-04-14

Hiába várta Petro Porosenko vasárnap ellenfelét, Volodimir Zelenszkij elnökjelöltet a kijevi Olimpiai Stadionban, utóbbi nem jelent meg a kettejük közti nyilvános vitára, a hivatalban lévő államfő pedig az alkalmat kihasználva sajtótájékoztatót tartott, és szót ejtett a magyar-ukrán kapcsolatokról, és a kárpátaljai magyar kisebbségről is.

Brexit - Felmérések: a Munkáspártnak kormányalakítási esélye lehetne előrehozott választások esetén

Külföld - 2019-04-14

A legfrissebb felmérések szerint a brit ellenzék vezető erejének, a Munkáspártnak valós kormányalakítási esélyei lehetnének, ha a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatában beállt patthelyzetből az előrehozott parlamenti választások kiírása kínálná a kiutat.

Ferenc pápa: a diadalittas világra Jézus az alázattal válaszol

Külföld - 2019-04-14

- A Jeruzsálembe bevonuló Jézusnak a mai világhoz szóló üzenetéről beszélt Ferenc pápa virágvasárnapi homíliájában a Szent Péter téren bemutatott misén, amellyel megkezdődtek a húsvéti nagyhét szertartásai a Vatikánban.

Ferenc pápa szerint Jézus a kereszthalálát megelőző jeruzsálemi bevonulásával már megmutatta, melyik életutat kívánja példaként felmutatni az emberiségnek. Hozzátette, Jézus a nevét kiáltó jeruzsálemi fiatalokkal együtt örült, szívében Izrael szegényeivel érzett együtt.

Víz alatti múzeumokká alakítják az egykoron elsüllyedt görög hajókat

Külföld - 2019-04-12

Görögország enyhít a víz alatti műkincseit érintő szigorú szabályozáson és lehetővé teszi, hogy búvárok lemerülhessenek egyes ókori hajóroncsokhoz.Eddig csak régészek és különleges engedéllyel rendelkező búvárok csodálhatták meg és tárhatták fel az Égei-tenger mélyén nyugvó ősi hajómaradványokat, mert a hatóságok attól tartottak, hogy kifosztják a páratlan műkincseket.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az Alkotmánybíróság döntése miatt az MSZP-Párbeszéd

Külföld - 2019-04-09

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordul jogorvoslatért az MSZP-Párbeszéd, miután az Alkotmánybíróság (Ab) érvényesnek találta a december 12-ei parlamenti törvénymódosításokat.

Az EJEB elmarasztalta Oroszországot Alekszej Navalnij jogainak megsértése miatt

Külföld - 2019-04-09

Ismét elmarasztalta Oroszországot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Alekszej Navalnij ügyében. Az ítélet szerint az orosz hatóságok 2014-ben jogszerűtlenül helyeztek több hónapra házi őrizetbe az ellenzéki politikust.

Washington több milliárdos vámot vetne ki az Európai Unió termékeire

Külföld - 2019-04-09

Washington 11 milliárd dollár értékű vámot kíván kivetni az Európai Uniós termékeire abban az esetben, ha az EU nem hagy fel az Airbus repülőgépgyártó vállalatnak nyújtott támogatással - jelentette be hétfő esti közleményében Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Brexit - Theresa May lemondatását kezdeményezi a tory Brexit-tábor egyik vezetője

Külföld - 2019-04-08

- Theresa May miniszterelnök lemondatását kezdeményezte hétfőn a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának egyik prominens alsóházi képviselője, aki szerint ha May szerdáig távozik, az Egyesült Királyság már pénteken kiléphet az Európai Unióból.

Az összes delfint szabadon fogják engedni az "orosz cetbörtönből"

Külföld - 2019-04-08

- Megállapodás született az orosz cetbörtönben fogva tartott összes delfin szabadon engedéséről - jelentette ki Oleg Kozsemjako, az orosz Távol-Kelet Tengermellék régiójának kormányzója hétfőn a Szrednyaja-öbölnél.

Donald Trump bejelentette, hogy távozik posztjáról Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter

Külföld - 2019-04-08

Donald Trump amerikai elnök bejelentette vasárnap, hogy távozik posztjáról Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter.

Az amerikai elnök Twitter-üzenetében tájékoztatott Nielsen távozásáról. Közölte azt is, hogy Kevin McAleenan, a vám- és határőrizeti szervek (CBP) vezetője lesz a belbiztonsági tárca ügyvivő minisztere.

Francia zavargások - Békés felvonulásokon tüntettek a sárgamellényesek az adóoptimalizálás ellen

Külföld - 2019-04-07

A francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényes tüntetők 21. alkalommal vonultak utcára országszerte szombaton, nagyobb incidensek nélkül.

Visszavonta Washington a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének amerikai vízumát

Külföld - 2019-04-05

Az Egyesült Államok visszavonta Fatou Bensouda, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyészének amerikai vízumát - erősítette meg a bírói hivatal szóvivője egy rövid nyilatkozatban pénteken.

Pedofíliáért jogerősen elítélt egy püspököt a vatikáni bíróság

Külföld - 2019-04-04

- Megfosztották hivatalától és eltávolították székhelyéről Anthony Sablan Apuront, a csendes-óceáni Guam szigetének püspökét, akit a Vatikáni Bíróság fellebbviteli testülete is bűnösnek talált kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések miatt - jelentette be a Vatikán csütörtökön.

A Vatikán honlapján most közölt, de még februárban született bírósági ítélet szerint a püspököt megfosztották hivatalától, és örökre megtiltották neki, hogy akár ideiglenesen is a sziget fővárosa, Hagatna érsekségének területén tartózkodjon. Hasonlóképpen örökre tilos számára a püspöki hivatali felségjelek használata. Az ítélet szövege szerint a püspök a hatodik parancsolat ellen vétett, mégpedig kiskorúakkal szemben.

A Vatikáni Bíróság ezzel lezártnak tekinti az ügyet, az ítélet nem fellebbezhető meg.

Az EP lerövidítené a schengeni övezetben bevezethető ideiglenes határellenőrzések hatályát

Külföld - 2019-04-04

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén olyan állásfoglalást fogadott el csütörtökön, amely szerint az ideiglenes határellenőrzéseket először csak két hónapra lehetne bevezetni - szemben e jelenlegi hat hónappal -, meghosszabbításukat pedig a jelenlegi két év helyett csak legfeljebb egy évre lenne szabad engedélyezni.

Isztambul több kerületében újraszámolják a szavazatokat a török helyhatósági választás után

Külföld - 2019-04-03

szavazatait, miután a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kedden szabálytalanságokra hivatkozva fellebbezett az ellenzék helyi főpolgármester-jelöltjének győzelme ellen - közölte szerdán újságírókkal a török Legfőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven.

Újabb vádat készít elő Carlos Ghosn ellen a tokiói ügyészség

Külföld - 2019-04-03

Újabb vádemelést készít elő a Nissan Motor Co. egykori elnöke, Carlos Ghosn ellen a tokiói kerületi ügyészség a japán Kyodo hírügynökség belső forrástól származó információra támaszkodó szerdai beszámolója szerint.

Az orosz háztartások csaknem egynegyede nem csatlakozik szennyvízhálózathoz

Külföld - 2019-04-02

Az orosz háztartások 22,6 százaléka nem kapcsolódik központi szennyvízcsatorna-hálózathoz - derült ki az Roszsztat állami statisztikai hivatalnak az RBK gazdasági lap által kedden ismertetett adataiból.

Szlovák elnökválasztás - Szlovákiai sajtó: Caputová győzelmével elkezdődött a parlamenti választás előtti küzdelem

Külföld - 2019-04-01

- Nagyok a várakozások a politikai újonc Zuzana Caputovával szemben, de elnökválasztási győzelme leginkább a jövő évi parlamenti választást megelőző küzdelem kezdetét jelzi, az alacsony részvételi arány pedig azt, hogy a választók jelentős részének a jelöltek egyike sem volt elfogadható - írták az államfőválasztás eredményeiről a szlovákiai lapok hétfőn.

Caputovának az államfőválasztás óriási győzelmet hozott, nagyok a vele szembeni elvárások, de meg kell őrizni a józanságot, mert az ország "karakteréért folytatott küzdelem csak most kezdődik" - írta a Sme című pozsonyi liberális napilapban Jakub Filo.