Külföld

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 5319 találatból.

Alkotmányossági panaszt emelt a román képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen

Külföld - 2019-03-25

Újabb alkotmányossági panaszt emelt a bukaresti képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen, ezúttal amiatt, hogy a legfőbb instancia nem hozott létre speciális háromtagú bírói tanácsokat a korrupciós perek letárgyalására, ahogy azt a törvény előírja - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

Human Rights Watch: mianmari nőket vásárolnak feleségnek egyedülálló kínai férfiak

Külföld - 2019-03-21

- Iparág épült ki arra, hogy embercsempészek pénzért nőket szállítanak egyedülálló férfiaknak Kínába - derül ki a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön kiadott jelentéséből.

Elismeri az egyetem a téli vizsgaidőszakban szerzett jegyeket, de a tanárok ellen vizsgálat indul

Külföld - 2019-03-21

- A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) kivételesen elismeri azokat a jegyeket, amelyeket nem az egységesített tételek alapján adtak a téli vizsgaidőszakban az egyetem egyes tanárai, de az oktatók ellen vizsgálatot indítanak.

Illegális bevándorlás - Merkel: helyben kell segíteni a menekülteknek, ez 2015 tanulsága

Külföld - 2019-03-19

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

A Velencei Bizottság reméli a magyar a közigazgatási bírósági törvényekre vonatkozó ajánlásainak megfogadását

Külföld - 2019-03-18

Az Európa Tanács égisze alatt működő Velencei Bizottság reményét fejezi ki, hogy Magyarország megfogadja a közigazgatási bírósági törvényekre vonatkozó bizottsági állásfoglalásban megfogalmazott ajánlásokat - hangsúlyozta az egyik közösségi oldalra feltöltött üzenetében Gianni Buquicchio, a Velencei Bizottság elnöke hétfőn.

A jeruzsálemi bíróság bezáratta a Templom-hegy vitatott Aranykapu-mecsetét

Külföld - 2019-03-17

- A jeruzsálemi bíróság elrendelte a Jeruzsálem óvárosában, a Templom-hegyen, az Aranykapu épületében található, mecsetnek használt terem ideiglenes bezárását - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap vasárnap.

A jeruzsálemi bíróság szerint az épületet zárva kell tartani mindaddig, amíg a további sorsáról döntő eljárás folyik. Pénteken a palesztinok feltörték, majd kiemelték a helyéről és megrongálták a terem kapuját.

Francia zavargások - A belügyminisztérium szerint országszerte 32 ezren, a szervezők szerint 230 ezren tiltakoztak

Külföld - 2019-03-17

A francia belügyminisztérium összesítése szerint országszerte 32 ezren, a szervezők Facebook-oldalán közzétett adatok szerint viszont 230 ezren tiltakoztak szombaton, a francia kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők megmozdulása ismét erőszakba torkollott Párizsban.

Új-zélandi terrortámadás - Az Európai Unió, a NATO és az Európa Tanács is elítélte a merényleteket

Külföld - 2019-03-15

- Az Európai Unió, a NATO és az Európa Tanács főtitkára is elítélte pénteken a két mecset ellen elkövetett új-zélandi terrortámadásokat, amelyekben a legfrissebb hírek szerint 49 ember vesztette életét.

- Nem tilthatja meg a bukaresti parlament Iohannisnak, hogy népszavazást írjon ki az EP-választás napjára

Külföld - 2019-03-13

Nem tilthatja meg a bukaresti parlament Klaus Iohannis államfőnek, hogy népszavazást is kiírjon május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára. Erről egyhangúlag döntött szerdán a román alkotmánybíróság.A parlament tavaly decemberben módosította az EP-választások megszervezéséről szóló törvényt, amelybe a szociálliberális kormánytöbbség egy olyan rendelkezést is belefoglalt, amely tiltaná bármilyen más választás vagy népszavazás rászervezését az EP-választásokra

Illegális bevándorlás - AI: az európai kormányok részt vesznek a migránsokkal szembeni erőszakban a horvát határon

Külföld - 2019-03-13

- Az európai kormányok részt vesznek migránsok ezreinek "rendszeres, törvénytelen és gyakran erőszakos" kiutasításában és kollektív kitoloncolásában Horvátországból Bosznia-Hercegovinába - közölte az Amnesty International (IÁ) jelentésében, amelyet a horvát sajtó szerdán ismertetett.

Olasz miniszterelnök: Róma aláírja Kínával az Egy övezet egy út megállapodást

Külföld - 2019-03-13

Olaszországot nem fenyegeti a kínai gyarmatosítás veszélye Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerint, aki szerdai interjújában bejelentette, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió fenntartásai ellenére a római kormány aláírja Kínával az Egy övezet egy út világméretű gazdasági-infrastrukturális tervhez való csatlakozást.

Merkel: az Európai Néppárt értékekről szól a Fidesz tagsága körüli vita

Külföld - 2019-03-11

Az Európai Néppárt (EPP) értékeiről szól a Fidesz EPP-tagsága körüli vita Angela Merkel német kancellár, az EPP-hez tartozó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) volt elnöke szerint.

A politikus hétfőn Berlinben Krisjanis Karins lett kormányfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kifejtette: "a Fidesszel kapcsolatban mindenekelőtt arról van szó, hogy milyen értékeink vannak az EPP-ben, és mi köt össze minket".

"A néppártokat mindig az jellemzi, hogy különböző áramlataik vannak, de az értékek alapjának határai is vannak" - tette hozzá Angela Merkel.

- Basescu nem támogatja, hogy a Fidesz az Európai Néppártban maradjon

Külföld - 2019-03-11

A román ellenzéki Népi Mozgalom Pártjának (PMP) képviselői megszavazzák a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP) - jelentette be hétfőn Traian Basescu, a PMP tiszteletbeli elnöke, aki szerint erre az is elegendő ok lenne, hogy Budapest támogatja a székelység autonómiatörekvéseit.

A német CDU a magyar fél válaszára vár a Fidesz európai néppárti tagsága körüli vitában

Külföld - 2019-03-11

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a magyar fél válaszára vár a Fidesz európai néppárti (EPP-) tagsága körüli vitában - mondta a párt főtitkára hétfőn Berlinben az elnökség álláspontját ismertetve.

Paul Ziemiak a CDU elnökségi ülése után tartott tájékoztatón elmondta, hogy a tanácskozás napirendjén szerepelt a Fidesz EPP-tagsága körüli vita, amellyel kapcsolatban megállapították, hogy Manfred Weber, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, az EPP európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje "mindent elmondott", amit az ügyben el kellett mondani, és most be kell várni "Budapest reakcióját".

Brexit - Brit sajtó: a kormány sem számít a Brexit-megállapodás elfogadására

Külföld - 2019-03-07

Az újabb brüsszeli tárgyalási forduló kudarca után már a brit kormány sem számít arra, hogy az ország EU-tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, januárban óriási többséggel elutasított megállapodást a londoni alsóház a jövő hétre beütemezett második szavazáson elfogadja - közölte a brit sajtó csütörtökön.

Bajor miniszterelnök: Orbán Viktor az utóbbi időben egyre inkább eltávolodott a közös értékektől

Külföld - 2019-03-06

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az utóbbi időben egyre inkább eltávolodott a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) közös értékektől - mondta Markus Söder bajor kormányfő, a CSU elnöke egy szerdai lapinterjúban.

A politikus a Passauer Neue Presse című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy pártja az európai parlamenti választás kampányában kiáll az erős, egységes és demokratikus Európáért, amely megvédi polgárait.

Azzal kapcsolatban, hogy a CSU korábban gyakran élesen bírálta a brüsszeli Európai Bizottság tevékenységét, elmondta, hogy "megváltozott a helyzet, Európa már nincs abban a komfortzónában, amelyben évtizedekig volt".

Félbeszakították az orosz gazdaságfejlesztési miniszter parlamenti beszámolóját

Külföld - 2019-03-06

Félbeszakította és átütemezte Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter éves beszámolóját a parlament alsóházában szerdán Vjacseszlav Vologyin házelnök. A Rosszija 24 hírtelevízió szerint az orosz törvényhozásban az elmúlt három évtizedben nem volt példa hasonló botrányra.

Manfred Weber: azonnal le kell állítani a magyar kormány Brüsszel elleni kampányát

Külföld - 2019-03-05

Azonnal és végleg le kell állítani a magyar kormány Brüsszel elleni kampányát - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Bild című német lapnak a Fidesz EPP-tagsága megőrzésének feltételeiről. Manfred Weber a lap szerdai számában megjelenő interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint kifejtette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni.

Az első feltétel az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát".

A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltétel az, hogy biztosítja a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten.

Manfred Weber kiemelte, "még ebben a hónapban" világossá kell válnia, hogy teljesülnek-e a feltételek.

Hozzátette: Orbán Viktor lépéseitől függ, hogy sor kerül-e a szakításra a Fidesz és az Európai Unió jobbközép pártjait összefogó EPP között

Brexit - Felmérés: lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot

Külföld - 2019-03-05

A legfrissebb aktivitási mérőszámok szerint gyorsult ugyan a brit szolgáltatási szektor teljesítményének növekedése a múlt hónapban, de az eddigi negyedéves átlag alig kimutatható bővülést jelez az ágazatban.

Nicola Zingaretti lett az olasz Demokrata Párt új főtitkára

Külföld - 2019-03-04

- A világ 100 legjobb felsőoktatási intézménye között van az előadóművészeti képzési kategóriában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a brit Quacquarelli Symonds (QS) 2019-es rangsora szerint - közölte az intézmény hétfőn.