Külföld

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 5492 találatból.

Bolgár kamion - Belgiumban is vizsgálat indult

Külföld - 2019-10-23

- Belgiumban is vizsgálat indult szerdán az Angliában talált, 39 ember holttestét rejtő bolgár kamion ügyében, a jármű konténerét ugyanis friss értesülések szerint Zeebrugge kikötőjéből szállították komppal az Egyesült Királyságba - jelentette a helyi sajtó.

Fájdalmai miatt az eutanáziát választotta Marieke Vervoort belga paralimpikon

Külföld - 2019-10-23

- Elviselhetetlen fájdalmai miatt az eutanáziát választotta a gyógyíthatatlan, degeneratív gerincbetegségben szenvedő Marieke Vervoort belga paralimpikon. A sportolót kedden, 40 éves korában "segítették halálba" - jelentette a helyi sajtó szerdán.

Holtan találták az erdélyi Bihar-hegységben az öt napja eltűnt magyar túrázót

Külföld - 2019-10-22

- Holtan találták kedden az erdélyi Bihar-hegységben azt a magyarországi túrázót, akit immár ötödik napja kerestek a romániai hatóságok.

Brexit - Az alsóház elnöke nem engedélyezte a hétfői szavazást a Brexit-megállapodásról

Külföld - 2019-10-21

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé.

Boris Johnson miniszterelnök már szombaton beterjesztette a kormányindítványt a csütörtök-pénteki EU-csúcson véglegesített új megállapodás általános jóváhagyására.

Ez lett volna az első lépés az egyezmény részletes vitája és törvénybe iktatása felé.

Netanjahu és Pompeo megerősítette az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségét

Külföld - 2019-10-18

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő megerősítette az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségesi kapcsolatát és a közel-keleti régió stabilitásáról tárgyalt Jeruzsálemben - jelentette a helyi média pénteken.

- Erdogan: a szíriai kurd fegyveresek hagyják el a határ menti sávot -

Külföld - 2019-10-16

- Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán felszólította a szíriai kurd fegyvereseket, hogy azonnal, még szerda éjjel hagyják el azt a sávot Észak-Szíriában, ahol Ankara a jelenlegi hadműveletét követően biztonsági övezetet akar kialakítani.

Török offenzíva - Merkel: a NATO-ban is tárgyalni kell Törökország szíriai műveletéről

Külföld - 2019-10-15

A NATO-ban is tárgyalni kell Törökország szíriai katonai műveletéről, és kívánatos, hogy a szövetség valamennyi tagországa hasonló következtetéseket vonjon le, mint az Európai Unió - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, a norvég miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A politikus az Erna Solberggel tartott tájékoztatóján kérdésre válaszolva fontosnak nevezte az EU-s külügyminiszterek hétfői tanácskozásán hozott döntéseket, és kiemelte: örvendetes, hogy a tagállamok között egyetértés volt.

A német kancellár ismét felszólította Törökországot szíriai katonai műveletének leállítására. Mint mondta, már most látszik, hogy az offenzíva "nagyon sok emberi szenvedést okoz" és elbizonytalanítja a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni küzdelmet.

Orbán Azerbajdzsánban: Magyarország az Európához kapcsolódást adhatja a Türk Tanácsnak

Külföld - 2019-10-15

Magyarország az Európához és az Európai Unióhoz kapcsolódást adhatja a Türk Tanácsnak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bakuban, a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján.

A kormányfő közölte: Magyarország jelenleg azért harcol, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottságban a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját kapja.

"Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata. Ha sikerülne (...) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalások ügyében pedig Törökországgal" - mondta, úgy fogalmazva: ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor "örömmel állunk az önök rendelkezésére".

Kínai elnök: Kína meghiúsít az ország felszabdalására irányuló minden törekvést

Külföld - 2019-10-13

Kína meghiúsít minden olyan törekvést, amely az ország felszabdalására és a kínai nép megosztására irányul - figyelmeztetett Hszi Csin-ping kínai elnök a kínai sajtó közlése szerint vasárnap, amikor Katmanduban a nepáli miniszterelnökkel találkozott.

Meteorológus: a Hagibisz tájfun szeme Tokió környékén halad át

Külföld - 2019-10-12

Várhatóan a japán főváros, Tokió közelében halad el a legmagasabb kategóriába sorolt Hagibisz szupertájfun - mondta Tóth Tamás meteorológus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A meteorológus kiemelte: a trópusi ciklon eddig lakott területet nem érintett, azonban szombat délutánra elérheti Japán Honsú szigetét, az ázsiai ország legsűrűbben lakott területeit, köztük a fővárost.

Hozzátette, mire a tájfun eléri a hidegebb tengervizet és a szárazföldet, valószínűleg csökken az ereje.

Távozik posztjáról az amerikai ügyvivő belbiztonsági miniszter

Külföld - 2019-10-12

Távozik posztjáról Kevin McAleenan amerikai ügyvivő belbiztonsági miniszter - közölte szombat hajnalban a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

A román fél nem egyezett bele abba, hogy Budapest gazdaságfejlesztési programot indítson Erdélyben

Külföld - 2019-10-11

- Semmilyen szintű kétoldalú egyezmény nem létezik Magyarország és Románia között a Pro Economica Alapítvány révén (Erdélyben, magyar állami támogatással) működtetett gazdaságfejlesztési programról, a román fél más módon sem fejezte ki beleegyezését - közölte a bukaresti külügyminisztérium pénteken a G4Media.ro hírportál megkeresésére válaszolva.

A kommüniké szerint a bukaresti külügyminisztérium - diplomáciai csatornákon és a kétoldalú találkozók alkalmával - több ízben is azt kérte a magyar féltől, hogy ezt a programot átlátható módon, a román törvényeket, az európai uniós belső piaci szabályait és a romániai regionális fejlesztési stratégiákat tiszteletben tartva, diszkrimináció nélkül bonyolítsa le.

Moszkva felfüggeszti az orosz képviselők hivatalos amerikai látogatásait

Külföld - 2019-10-09

- Oroszország felfüggeszti parlamenti képviselőinek amerikai látogatásait, miután az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a hétvégén kihallgatta Inga Jumaseva képviselőt - közölte Anasztaszija Kasevarova, az Állami Duma (parlamenti alsóház) elnökének tanácsadója szerdai Telegram-bejegyzésében.

Az Egyesült Államok történetének legbrutálisabb sorozatgyilkosa 93 gyilkosságot ismert be

Külföld - 2019-10-07

- Kilencvenhárom ember meggyilkolását ismerte be a 79 éves Samuel Little elítélt az Egyesült Államokban, és amennyiben igazat mond, amerikai hírportálok szerint ő az ország történetének legbrutálisabb sorozatgyilkosa.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) eddig 50 gyilkosságra derített fényt a férfi vallomása alapján.

Az egykori ökölvívót először 2012-ben vették őrizetbe Kentuckyban, és átadták a kaliforniai hatóságoknak. Két évvel később életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mert bebizonyosodott, hogy Los Angelesben 1987 és 1989 között meggyilkolt három nőt. Mindhárom áldozatot összeverte és megfojtotta.

Ferenc pápa: gyarmatosítás helyett evangelizációra van szüksége a világnak

Külföld - 2019-10-06

A pusztító nyereségvágy és anyagi érdek áldozatainak nevezte a világ eltűnésre ítélt népeit, kultúráit és térségeit Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában vasárnap bemutatott misén, amellyel megnyitotta az Amazonas térségének szentelt vatikáni püspöki tanácskozást.

Új bíborosokkal módosította a pápaválasztó testület összetételét Ferenc pápa

Külföld - 2019-10-06

Tizenhárom új bíborost kreált Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában szombat délután bemutatott misén, ezáltal tovább módosult a következő egyházfőt megválasztó bíborosi testület földrajzi összetétele.

A bíborosokat egyházi szokás szerint a katolikus egyházfő az úgynevezett konzisztórium - a bíborosi testület Vatikánban összehívott tanácskozása - keretében emeli a bíborosi kollégium tagjai közé. Ennek ünnepélyes pillanata a bazilikában pontifikált mise.

A 13 új bíboros közül tízen nyolcvan év alattiak, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek egy esetleges pápaválasztáson (konklávén), további hárman nyolcvan év fölötti koruk miatt erre már nem jogosultak.

Merkel: a német egységfolyamat nem ért véget

Külföld - 2019-10-03

- Németország egységének megteremtése nem egyenlő az államiság egységének helyreállításával, és a németek egysége nem egy elért állapot, hanem egy továbbra is zajló folyamat - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Kielben az újraegyesítés 29. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

EU-tisztújítás - A román elnök felszólította a kormányfőt, konzultáljon vele, mielőtt újabb európai biztosjelöltet javasol

Külföld - 2019-10-02

Klaus Iohannis román államfő felszólította Viorica Dancila miniszterelnököt: ne javasoljon Románia nevében újabb európai biztosjelöltet, anélkül, hogy konzultálna vele, és megszerezné jelöltje számára a parlament jóváhagyását.

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a szélvihar Németországban -

Külföld - 2019-09-30

- Közlekedési fennakadásokat és halálos áldozattal is járó baleseteket okozott hétfőn Németországban a Mortimer nevű viharfront, amely heves széllel és esővel érkezett meg. A helyenként orkánerejű, az óránkénti 110 kilométert is meghaladó sebességgel lecsapó vihar a reggeli csúcsforgalomban érte el tetőpontját Németország északi részén, súlyos közlekedési fennakadásokat okozva.

Érintetlen kriptát találtak az erdélyi bánffyhunyadi református templomban

Külföld - 2019-09-30

Erdélyben utoljára 120 éve találtak érintetlen kriptát.