Külföld

Eredmények megjelenítése 141-től 160-ig 5476 találatból.

Súlyos zavargások törtek ki a Templom-hegyen Jeruzsálemben

Külföld - 2019-08-11

Súlyos összecsapások törtek ki a Templom-hegyen, Jeruzsálemben a rendőrök és a muszlimok között vasárnap két fontos ünnep, egy muzulmán és egy zsidó egybeesésekor - jelentette a helyi média vasárnap.

Idén egybeesett íd al-adha, a muszlim áldozati ünnep és a tisea beav, a zsidó szentély római lerombolásának gyásznapja. Más években a tisea beav ünnepén a biztonságiak általában lehetővé teszik a zsidó látogatók számára a Templom-hegy megtekintését. Idén azonban a kettős ünnep miatt ezt megtiltották, de csak az utolsó pillanatban, és zsidó vallásos-nacionalista fiatalok gyülekeztek a számukra kijelölt kapunál.

Szeptembertől nem köthetnek ki a nagy tengerjárók Velence történelmi központjában

Külföld - 2019-08-09

Szeptembertől kitiltják a nagy tengerjáróhajókat Velence történelmi központjából - közölte az olasz kormány.A rendelkezés az ezer tonnánál nagyobb vízkiszorítású hajókra vonatkozik - adta hírül a BBC News.

A döntés az után született, hogy júniusban egy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált 275 méteres tengerjáró hajó a Giudecca-csatornában, a balesetben legalább négyen könnyebben megsérültek.

Brit munkáspárti politikus: kormányra kerülésük esetén nem akadályoznák az újabb skót függetlenségi népszavazást

Külföld - 2019-08-07

- A brit Munkáspárt egyik magas rangú politikusa szerint kormányra kerülésük esetén nem akadályoznák meg a Skócia függetlenségéről tartandó újabb népszavazást.

John McDonnell az edinburghi Fringe fesztiválon beszélt erről szerdai tudósítások szerint. A parlamenti ellenzék legfőbb erejét alkotó Labour árnyékkormányának pénzügyminiszter-jelöltje azt mondta, a népszavazással kapcsolatos döntéseket a skóciai parlamentre bíznák

- Kína megerősítette elutasító álláspontját a hongkongi tüntetéshullámmal kapcsolatban

Külföld - 2019-08-06

Kína a rend mielőbbi helyreállítását sürgeti, és teljes mértékben kiáll a Carrie Lam vezette hongkongi kormányzat mellett - közölte Jang Kuang, a kínai kormány hongkongi és makaói ügyekért felelős irodájának szóvivője a kilencedik hete tartó hongkongi tüntetéshullám kapcsán keddi sajtótájékoztatóján Pekingben.

A skótok többsége a függetlenségre szavazna egy friss felmérés szerint

Külföld - 2019-08-06

A skótok többsége a függetlenségre szavazna a Nagy-Britanniától való kiszakadásról szóló újabb népszavazáson egy frissen készült közvélemény-kutatás szerint.

Újabb emberi maradványokat találtak a román hatóságok Caracal környékén

Külföld - 2019-08-05

Újabb emberi maradványokat találtak a román nyomozók hétfőn egy Caracal melletti erdőben, amelyek vélhetően a két hete eltűnt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra ügyével állnak összefüggésben - tudta meg a Mediafax hírügynökség.

Szigorúbb szabályokat sürgetnek Németországban az elektromos rollerek használatára

Külföld - 2019-08-05

Az elektromos rollerek használatát szabályozó előírások szigorítását sürgeti Németországban több társadalmi szervezet az új közlekedési eszközről szerzett első tapasztalatok alapján.

Orosz jogvédők: több mint ezer embert vettek őrizetbe a moszkvai tüntetésen

Külföld - 2019-08-04

Az orosz hatóságok 1001 embert állítottak elő a Moszkva belvárosában szombaton megtartott, be nem jelentett ellenzéki tüntetésen - közölte vasárnap az OVD-Info orosz civilszervezet.

Brexit - Johnson csaknem kétmilliárd fontos támogatást jelentett be az egészségügy számára

Külföld - 2019-08-04

Csaknem kétmilliárd font plusz támogatást jelentett be a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára Boris Johnson kormányfő vasárnap.

Feltűnően sokan haltak meg Németországban a 2018-as nyári rekordmeleg idején

Külföld - 2019-08-04

- Feltűnően sokan haltak meg Németországban a 2018-as nyári rekordmeleg idején, akár tízezer áldozata is lehetett a kánikulának a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap jelentése szerint.

Tíz szabadkikötő létrehozását tervezi a brit kormány

Külföld - 2019-08-02

Tíz szabadkikötő létrehozását tervezi a brit kormány a brit európai uniós tagság október 31-én esedékes megszűnése után. A pénteken nyilvánosságra került tervek szerint a július 24. óta hivatalban lévő új kormányfő, Boris Johnson azt reméli, hogy a szabadkikötők kialakításával munkahelyek jöhetnek létre a hátrányos gazdasági helyzetben lévő régiókban.

A BBC által ismertetett elképzelés szerint a szabadkikötők a Brexitet követően kezdenék meg működésüket. Tengeri és a légi kikötők jelentkezhetnek a státusért.

Liz Truss, a konzervatív kormány külkereskedelmi minisztere több ezer munkahely létrejöttét várja az intézkedéstől. Nagy-Britanniában korábban is voltak szabadkikötők, az ezzel járó kedvezmények átformálták Kelet-London Docklands nevű régi kikötőnegyedét az 1980-as években, és ugyanígy lesz ez most is - mondta.

Sikeresen tesztelték Alaszkában Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni Nyíl-3 légvédelmi rakétáját

Külföld - 2019-07-29

Sikeresen tesztelték Alaszkában Izrael amerikai segítséggel kifejlesztett, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítését szolgáló Nyíl-3 légvédelmi rakétáját, amelynek célja az Iránban jelenleg fejlesztés alatt álló precíziós rakéták elleni védelem - jelentette hétfőn a helyi média.

Boris Johnson kormányfői kinevezése nyomán erősödött a kormányzó brit Konzervatív Párt népszerűsége

Külföld - 2019-07-28

Jelentős mértékben, tíz százalékponttal erősödött a kormányzó brit Konzervatív Párt népszerűsége az azóta eltelt pár napban, hogy Boris Johnson korábbi külügyminiszter, a brit európai uniós tagság akár mindenáron való megszűnéséért (Brexit) küzdő tábor zászlóvivője váltotta Theresa Mayt a kormányfői tisztségben szerdán.

Leváltották Romániában az országos rendőrfőkapitányt egy 15 éves lány meggyilkolásával összefüggésben

Külföld - 2019-07-27

Leváltotta az országos rendőrfőkapitányt Nicolae Moga román belügyminiszter, miután felmerült annak az alapos gyanúja, hogy a hatóságok sorozatos mulasztások miatt nem tudták megakadályozni egy 15 éves lány meggyilkolását..

Megszületett az ukrán parlamenti választás végeredménye

Külföld - 2019-07-26

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) feldolgozta péntekre a múlt vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokon leadott szavazatok száz százalékát, s eszerint a Volodmir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) párt 43,16 százalékkal nyert a listájára leadott voksok alapján, továbbá 130 egyéni körzetben.

Boris Johnson átveszi a miniszterelnöki tisztséget Theresa Maytől

Külföld - 2019-07-24

Ma délutántól Boris Johnson volt brit külügyminiszter, London egykori polgármestere lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke a távozó Theresa May utódjaként.Johnson hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel versengett a Konzervatív Párt vezetői tisztségéért.Kedden bejelentett győzelme egyben a miniszterelnöki tisztség elnyerését is jelenti.

.

Franciaország beállhat Laura Codruta Kövesi mögé az európai főügyészi tisztségért folyó versenyben

Külföld - 2019-07-17

- A párizsi kormány a francia jelölt, Jean-Francois Bohnert helyett végül riválisát, a román Laura Codruta Kövesit fogja támogatni az európai főügyészi tisztségre - mondta Dacian Ciolos, az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció vezetője.

Alan Turing matematikus portréja lesz az új 50 fontoson

Külföld - 2019-07-15

Alan Turing matematikus portréja szerepel a két év múlva forgalomba kerülő új brit 50 fontos bankjegyen.Mark Carney, a Bank of England kormányzója jelentette be hétfőn a manchesteri tudomány- és ipartörténeti múzeumban a széleskörű lakossági konzultáció eredményeként született döntést.

Lemondott a washingtoni brit nagykövet a kiszivárogtatás miatt

Külföld - 2019-07-10

Lemondott szerdán az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete, akinek a Trump-kormányzatról szóló, gyakran igen lesújtó értékeléseket tartalmazó bizalmas diplomáciai táviratai a minap kiszivárogtak a brit sajtóhoz, diplomáciai válságot okozva a szoros szövetségesi viszonyt ápoló két ország között.

A román elnök kihirdette az új nyugdíjtörvényt, amely jelentősen emeli az öregségi járandóságokat

Külföld - 2019-07-08

Klaus Iohannis román államelnök hétfőn aláírta az új nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében két év alatt 70 százalékkal növekednek az öregségi járandóságok.

Iohannis ezzel kihirdette a jogszabályt, amely a közlönyben való megjelenést követően hatályba lép. A román parlament június végén szavazta meg az új nyugdíjtörvényt. Az ellenzék bírálta a jogszabályt, mert szerinte hosszú távon nem tartható fenn a jelentős nyugdíjemelés, de egyetlen törvényhozó sem szavazott ellene, 70-en tartózkodtak.

A parlament június végén már másodszor fogadta el a jogszabályt, miután tavaly decemberben is megtette, de akkor a törvény nem állta ki az alkotmányossági normakontrollt, és visszakerült a törvényhozáshoz.