Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2115 találatból.

Biden elnök első döntései

Rendeletet írt alá Joe Biden új amerikai elnök az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatéréséről szerdán a Fehér Ház átvétele után tett egyik első lépéseként, megsemmisítve ezzel republikánus elődje, Donald Trump egyik legsúlyosabb döntését.

Fél tucat rendeletet írt alá szerdán Biden a Trump által hozott szigorú bevándorlási intézkedés megváltoztatására is. Egy törvényt is beterjeszt a törvényhozás elé, amely lehetőséget teremtene az amerikai állampolgárság sokéves távlatban való megszerzésére az országban jogellenesen tartózkodó bevándorlók milliói számára. Az elnök aláírt egy olyan feljegyzést is, amely utasítja a belbiztonsági minisztériumot és az igazságügyi minisztert a gyerekként az Egyesült Államokba került illegális bevándorlókat a kitoloncolástól védő DACA-program folytatására, továbbá megsemmisítette Trumpnak azt az elnöki rendeletét, amely a belföldi bevándorlásügyi eljárások szigorítását írta elő.

Koronavírus - Párbeszéd: a kormánynak sem a munkahelyeket, sem az emberek egészségét nem sikerült megvédenie

A koronavírus-járvány alatt a kormánynak sem az emberek egészségét nem sikerült kellő mértékben megvédenie, sem a munkahelyeket - jelentette ki a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

- Ausztriában két héttel meghosszabbítják a teljes zárlatot

Ausztriában másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnap.

A karácsony után, december 26-tól bevezetett zárlatot eredetileg január 18-ig tervezték, majd 25-ig meghosszabbították. A mostani döntés alapján február 8-ig tart az országos karantén Ausztriában. Ennek elsődleges célja, hogy megelőzzék a koronavírus brit mutációjának robbanásszerű terjedését. Eddig 5 fertőzött esetében azonosították a brit vírust, további 100 gyanús esetet még vizsgálnak.

- DK: a kormány ne akarja politikai utasítással engedélyeztetni a kínai vakcinát!

A magyar miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy engedélyeztetni, majd használni akarja az EU gyógyszerügynöksége által nem engedélyezett kínai vakcinát. Orbán Viktor, mintha ő lenne a nemzet első számú vakcinaszakértője, kijelentette, hogy a kínai vakcina biztonságos, majd nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy mihamarabb engedélyezzék a vakcinát. Ez nem egyszerűen bűn, ez veszélyes és csak tovább növeli az oltással szembeni bizalmatlanságot.

Harmadik éve csökkentek az autóeladások Kínában tavaly

A harmadik egymást követő évben csökkentek az autóeladások Kínában 2020-ban, jóllehet az év végére a szektor helyreállást tükröző adatokat produkált - derült ki a Kínai Autógyártók Szövetségének szerdán közzétett adataiból.

Jobbik: a közvetlen államfőválasztás erősítené a polgári demokráciát

A Jobbik szerint a közvetlen államfőválasztás erősítené a polgári demokráciát - mondta a párt országgyűlési képviselője hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Brenner Koloman hangsúlyozta, a közjogi berendezkedésen alapvetően nem kívánnak változtatni, egy közvetlen úton megválasztott köztársasági elnök ugyanakkor szerintük komoly ellensúlyt képezhetne a mindenkori miniszterelnökkel szemben.


Szerbia három szakaszban a lakosság felét tervezi beoltani a koronavírus ellen

A közegészségügyi intézet közlése szerint Szerbiában három szakaszban a lakosság felét, 3,7 millió embert terveznek beoltani a koronavírus ellen a következő hónapokban - jelentette az RTS szerb közszolgálati televízió vasárnap.

Koronavírus - DK: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem árulja el, hogy mi lett közel 1,5 millió teszttel

- A Demokratikus Koalíció bírósághoz fordul, mert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nem árulja el nekik, hogy mi lett közel másfél millió koronavírus-teszt sorsa.

- Ökumenikus segélyszervezet: ötvenmilliós támogatás a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Sikeresen zárult az év végén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport közös programja, amelynek célja a digitális oktatásból tavasszal kimaradt gyerekek felzárkóztatása volt, és 50 millió forinttal segítették a nehéz helyzetben élő családokat.

Krónika: Román főszerkesztőt neveztek ki Kolozsváron a kisebbségi tévéadások élére

A Krónika napilap szerdai számában közölt összeállítás szerint megdöbbenéssel fogadták a román közszolgálati televízió (TVR) kolozsvári stúdiójában a magyar adás szerkesztői, hogy nem magyar újságírót neveztek ki a kisebbségi szerkesztőség élére.

Harminc film száll versenybe az idei BIDF-en

Nyilvánossá vált a 7. Budapest International Documentary Festival (BIDF) versenyprogramja: ebben az évben 30 film száll versenybe március 1-je és 7. között.

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése lesz látható párhuzamosan a Cinema City Mammut termeiben.

Az idei BIDF a világ legrangosabb és legújabb nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel

Koronavírus - A Pedagógusok Szakszervezete követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben

Követeli a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben. A szakszervezet közleményében azt írta: megdöbbenve fogadták a nyilvánosságra hozott koronavírus-oltási tervet, amelyből nem derül ki, hogy az oktatásban foglalkoztatottak mely kategóriába tartoznak.

- DK: miért nincs még nyilvános oltási terv?

- A Demokratikus Koalíció (DK) magyarázatot követel a kormánytól, hogy miért nincs még mindig nyilvános koronavírus elleni oltási terv.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagja vasárnap online sajtótájékoztatóján arról beszélt, miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás, vagy legalábbis küszöbön áll, addig Magyarországon továbbra sem történik semmi.

Orbán Viktor: Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz

Manfred Weber csatlakozott a baloldali elitklubhoz, ahol a jobboldalnak csak széle, a baloldalnak pedig csak közepe van - írta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének válaszolva szerdán. A levélről a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményben tájékoztatta az MTI-t.

December 26-án érkezik a koronavírus elleni vakcina Magyarországra, másnap elkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása

December 26-án, szombaton reggel érkezik meg Magyarországra az Európában elsőként engedélyezetett koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcina. A vakcina-szállítmány várhatóan a kora reggeli órákban fogja átlépni a magyar határt, ahonnan rendőri biztosítás mellett érkezik meg elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd további négy kórházi oltópontra. Az egészségügyi dolgozók védőoltása december 27-én, vasárnap kezdődik meg.

Brexit - Johnson: az Egyesült Királyság az eddigi legnagyobb értékű szabadkereskedelmi megállapodását kötötte

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről létrejött megállapodás a legnagyobb értékű szabadkereskedelmi egyezmény, amelyet London valaha kötött - mondta sajtótájékoztatóján Boris Johnson brit miniszterelnök.

Nem sokkal korábban a Downing Street és az Európai Bizottság bejelentette, hogy megszületett az egyezség a kétoldalú viszonyrendszer átfogó szabályozásáról.

Johnson kiemelte, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás hozzávetőleg évi 660 milliárd font értékű kétoldalú kereskedelem feltételrendszerét rögzíti.

A fideszes mutyi elérte a lélegeztetőgépek üzembe helyezését is

Egyre több eset bizonyítja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megjelentek a nyerészkedők, akik a védőfelszerelések és a lélegeztetőgépek beszerzésein kerestek rengeteg pénzt. Azonban a hvg.hu információi szerint az életmentő eszközökhöz kapcsolódó biznisz még azok beüzemelésére is kiterjed.

Már nem csak a Külügyminisztérium által lebonyolított eszközbeszerzések utalnak korrupciógyanúra, hanem az azok üzembe helyezésére kötött egyik szerződés is. Ezért felmerül a kérdés, hogy miért bízott meg a minisztérium egy évek óta alkalmazottak és bevétel nélkül tengődő, közúti fuvarozással és programozással működő céget erre a feladatra? Miért kapott ez a cég nagyobb megbízást, mint a hosszú ideje ezen a területen dolgozó, referenciákkal rendelkező vállalkozás? Mi alapján részesítették előnyben a lélegeztetőgépekkel kapcsolatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkező céget?

Elhatárolódik a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének nyilatkozatától a szervezet kilenc tagja

- Elhatárolódik Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) fideszes elnökének a szervezet nevében tett, a kormány "helyi iparűzési adót megfelező döntésének" támogatásáról szóló nyilatkozatától kilenc, nem kormánypárti vezetésű nagyváros polgármestere, jelezve: nem fizetik be, inkább a járvány elleni védekezésre fordítják több millió forintot kitevő jövő évi MJVSZ-tagdíjukat - tájékoztatták az aláírók hétfőn az MTI-t.

Orbán Viktor a nyomor vámszedője! -

Az Orbán-kormány ismételten bebizonyította, hogy nem a járványkezelés és a valódi védekezés a célja, hanem kizárólag a haverok zsebeinek kitömése és a bukott önkormányzati választások után az emberek, a közösségek büntetése.

A pánikkormány tehetetlenségét mutatja, hogy mostanra már több mint 300 ezren fertőződtek meg koronavírussal Magyarországon

Ősszel Orbán Viktor még azt hazudta a magyaroknak, hogy "mindenkit meg fognak gyógyítani", hiszen "az egészségügy kapacitása szinte végtelen", és "teljes fegyverzetben" várjuk a második hullámot.