Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2541 találatból.

LMP: országos zöldfelületi moratóriumra van szükség

- Országos zöldfelületi moratórium elrendelését sürgeti az LMP.

Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján kiállt amellett, hogy a zöldfelületek aránya és nagysága ne csökkenjen tovább Magyarországon. Ne lehessen gazdasági indokkal, ingatlanfejlesztéssel, gyárépítéssel aktív zöld felületet megszüntetni és ne lehessen kivételt sem tenni! - szorgalmazta. Jelezte: az ezt célzó - korábban "lesöpört" - országgyűlési javaslataikat ismét beadják a következő napokban.

Befejeződött a Gyálai Holt-Tisza szennyezett szakaszának kármentesítése

Befejeződött Magyarország egyik legnagyobb holtága, a Gyálai Holt-Tisza szennyezett szakaszának kármentesítése Szegeden, a környezetvédelmi beruházás uniós támogatással, 4,5 milliárd forintból valósult meg - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) csütörtökön az MTI-t.

Szlovák kormányalakítás - Bizalmat kapott Robert Fico kormánya

Jóváhagyta a szeptember végi választások eredményeképpen létrejött pozsonyi parlament kedden a még a múlt héten vitára előterjesztett kormányprogramot, és ezzel bizalmat szavazott Robert Fico új, immáron negyedik kabinetjének.

Közel négyszer több nyugdíjas él szegénységben Orbán kormányzása óta

A KSH legfrissebb adatai szerint 2010, vagyis Orbán Viktor kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt, mint most. Közel a négyszeresére nőtt a puszta megélhetésért küzdő nyugdíjasok száma, amelyért az orbáni infláció, a rezsiemelés és az élelmiszeráremelés a felelős.

A kormány tágra nyitja a kapukat félmillió EU-n kívüli vendégmunkás előtt

A Demokratikus Koalíció aggodalma beigazolódott: azok után, hogy Orbán Viktor már tavasszal arról beszélt, hogy 500 ezer új munkást akar látni Magyarországon, kiderült: a Fidesz csak trükközött a korábbi vendégmunkás törvény visszavonásával.

Az új vendégmunkás törvényben a kormány nem megtiltja és nem korlátozza a vendégmunkát, hanem külön bejáratú kormányzati biznisszé teszi, méghozzá korlátlanul. Az új törvény alapján, ha egy kormány által idehívott multinacionális óriásvállalat kormányközeli munkaerő-közvetítőcégeken keresztül akar ide alulfizetett és kiszolgáltatott vendégmunkásokat hozni, akkor a határ a csillagos ég, semmilyen korlátozás nem lesz érvényben.

Demokratikus Koalíció számára emberileg, politikailag és világnézetileg is elfogadhatatlan az új vendégmunkás törvény. Gyomorforgatónak gondoljuk, hogy a magyar kormány nem jólfizetett magyar munkaerővel akarja megoldani az egyébként saját maga által okozott gazdasági gondokat, hanem alulfizetett és kiszolgáltatott EU-n kívüli vendégmunkások korlátlan betelepítésével

A Magyar Orvosi Kamara megdöbbenéssel értesült a kormány azon szándékáról, hogy a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálatokat el kívánják törölni.

Annál is inkább, mivel a 2023.11.14-én megtartott 46. Medicina Fórum konferencián Takács Péter államtitkár még arról beszélt, hogy jobban ki kell használni a munkaköri alkalmasságvizsgálatokban rejlő potenciált, pár órával később viszont már ezzel ellentétes tartalmú törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentnek.

Az intézkedés több millió magyar munkavállaló egészségi állapotát és a gazdaság teljesítőképességét egyaránt negatívan érinti. A felnőttkori alkalmasságvizsgálat mind munkavállalói, mind népegészségügyi szempontból fontos, hiszen a szűrővizsgálatok során a betegségek még korai, jól kezelhető szakban diagnosztizálhatóak és kezelhetőek. Gazdasági szempontból is belátható, hogy a havi 1000-2000 forint közötti összeg, amit a munkáltató egy munkavállalóra ebből a célból költ, különösebb megtakarítást nem jelent, ugyanakkor egy hosszabb táppénzes állomány, vagy egy munkaügyi per és kártérítési eljárás ennél jóval nagyobb kiadást eredményez.

A magyar kormány folytatja katasztrofális külpolitikai lépéseit

Bár Magyarországon szinte teljesen elhallgatták a hírt, de néhány nappal ezelőtt az ENSZ Közgyűlésében Magyarország nemmel szavazott arra a határozatra, amely elítélte Izraelt a megszállt palesztin és szíriai területeken illegálisan létesített zsidó telepek miatt.

Árnyékkormány: Egyre jobban leszakadnak a nyugdíjak - Be kell vezetni a negyedévente járó nyugdíjkorrekciót!

A Népszava írt arról, hogy az Orbán-kormány nyugdíjszámítási módja miatt folyamatosan leszakadnak a nyugdíjak. A kormány minden évben ugyanazt játssza el az idősekkel: előbb alulbecsüli az inflációt, így kisebb nyugdíjemelést ad annál, mint ami járna, aztán utólag visszaad valamennyit abból, amit már év elején oda kellett volna adnia a nyugdíjasoknak.

Ennek a következménye, hogy a nyugdíjasok egész évben hitelezik az államot, ezért egyre szegényebbek, ezt pedig csak súlyosbította az Európa-rekorder orbáni infláció és az áremelése

Eurostat: mintegy 4,2 millió ukrajnai kapott ideiglenes védelmi státuszt az EU-ban

Szeptember végéig 4 186 165 volt azon ukrajnaiak száma, akik ideiglenes védelmet biztosító menedékes státuszt kaptak az Európai Unió valamely tagállamában - tájékoztatott az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.

Az uniós hivatal közlése szerint a 2022. február 24-én kezdődött háború elől Ukrajnából elmenekültek továbbra is enyhén növekvő számban regisztráltak ideiglenes védelemre, amelynek révén kaphatnak egyebek mellett egészségügyi ellátást, dolgozhatnak, a gyerekeik pedig állami iskolába járhatnak.

Szeptemberben, az augusztus végi adatokhoz képest 31 920-szal, azaz 0,8 százalékkal nőtt az ideiglenes védelemben részesülő ukrajnaiak száma az EU-ban. A legnagyobb számszerű növekedést Németországban (19 205 ember; +1,6 százalék), Hollandiában (3685; +2,8 százalék) és Írországban (2875; +3,2 százalék) jegyezték fel. Ezzel szemben Csehországban (-7125; -2 százalék), Franciaországban (-2155; -3,2 százalék) Lengyelországban (-1895; -0,2 százalék), Szlovéniában (-405; -4,6 százalék) és Luxembourgban (-10; -0,2 százalék) csökkent jelentősebben az ideiglenes védelemben részesülők száma.

Ismét semmit sem lép a kormány a szélerőművek telepítési tilalmának feloldása érdekében -

Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfóján elmondta azt, amit korábban elmondott Palkovics László, Lantos Csaba, Orbán Viktor is, miszerint a kormány hamarosan foglalkozik a szélenergia-szabályozás módosításával, és már csak egy kicsit kell várni.

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja értetlenül áll a miniszter szavai előtt, hiszen a kormánynak az azeri szélenergia importja villámsebességgel megoldható, azonban egy rendeletmódosítást több év alatt nem sikerült eszközölnie annak érdekében, hogy a legzöldebb és legolcsóbb energiaforrást érdemben tudjuk hasznosítani.

Vádat emeltek a korábbi újszentiváni polgármester ellen

- Vádat emeltek a korábbi újszentiváni polgármester ellen, aki négy társával egy munkásszálló építése során több mint 200 millió forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

- Ursula von der Leyen: az EU további 25 millió euróval növeli a Gázának nyújtott humanitárius segélyt

Az EU további 25 millió euróval növeli a Gázának nyújtandó humanitárius segítséget, és így összesen 100 millió eurót fordít a gázai civilek megsegítésére - jelentette be hétfőn Brüsszelben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Von der Leyen az európai uniós nagykövetek konferenciáján elmondta: az EU Izraellel, Egyiptommal és az ENSZ-szel együttműködve azon dolgozik, hogy minél több humanitárius segélyt szállító konvoj léphessen be az övezetbe.

LMP: zöld jelzést kell adni a szélenergiának

- Zöld jelzést kell adni a szélenergiának, amely az egyik legfelhasználhatóbb zöldenergia a világon, Magyarországon azonban "gyerekcipőben" van a használata - mondta az LMP szóvivője vasárnap, online közvetített sajtótájékoztatóján.

Süveg Anna szerint a Fidesz-kormányok már 13 éve tudatosan akadályozzák a szélerőművek elterjedését. Legutóbb viszont a kormányfő a szélenergia mellett foglalt állást - utalt Orbán Viktor miniszterelnök október végi rádióinterjújára. "Ha a szélenergia támogatása már miniszterelnöki szintű, miért vannak még mindig érvényben a szélerőművek létesítését ellehetetlenítő szabályok?" - fogalmazta meg kérdését az ellenzéki párt szóvivője.

Miskolc is nemet mond a kormány veszélyes tervére!


A Fidesz-kormány számolatlanul hozná be az ázsiai migránsmunkásokat hazánkba, ezzel azonban csak azt érik el, hogy a magyar emberek elesnek a munkalehetőségtől, fiataljaink pedig külföldre menekülnek.

A Jobbik-Konzervatívok elítéli a Fidesz veszélyes tervét, nemet mondunk az ázsiai migránsmunkás hadakra!

Vádat emelt az ügyészség a szélsőséges budapesti támadások elkövetői ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három külföldi állampolgárral szemben, akik egy bűnszervezet tagjaként 2023 februárjában a "becsület napja" elnevezésű eseményez köthetően szélsőjobboldali szimpatizánsnak vélt személyeket támadtak meg Budapesten - tájékoztatta a főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádlottak a támadásokat 2023 február 11-ére, illetve az azt megelőző, valamint azt követő napokra tervezték; február 9. és 11. között öt támadást hajtottak végre, amelyben kilencen sérültek meg - tartalmazza a közlemény.

Százmilliárdokért vásárolt, majd fel nem használt kínai lélegeztetőgépek porosodnak

Varga Zoltán az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnökeként bejutott abba a raktárba, ahol az Orbán-kormány által százmilliárdokért vásárolt, majd fel nem használt, kínai lélegeztetőgépek porosodnak. Ezeket a műszereket a koronavírus-járványra hivatkozva vették meg, Fidesz-közeli cégek közreműködésével, az akkori piaci áraknál sokkal drágábban. Pedig már akkor is tudni lehetett, hogy ezek a típusú, gyenge minőségű lélegeztetőgépek ilyen mennyiségben senkinek sem fognak kelleni. Az Orbán-kormány milliárdos üzletemberei azonban vaskos extraprofitot kaszáltak az üzleten. Varga Zoltán sajtótájékoztatón mondta el, hogy mit tapasztaltak a raktárban.

A Demokratikus Koalíció szerint immár bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány kétszer is meglopta a magyarokat a kínai lélegeztetőgépekkel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, majd másodszor, amikor feleslegesen kellett fizetniük a tárolásért. Egyedül a Fidesz-közeli milliárdos elit járt jól a bizniszen, akik még a magyar emberek tízezreinek halálával járó koronavírus-járványon is képesek voltak nyerészkedni. Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után.

Orbánék százmilliárdokat öntenek Debrecenre, de így is elveszthetik kirakatvárosukat

Irdatlan mennyiségű befektetés érkezik ezekben a hónapokban Magyarország második legnagyobb városába, mégis kapaszkodnia kell a Fidesznek, hogy a jövő évi önkormányzati választáson az övé maradjon. A politikai döntések sokszor megalapozatlanok, és felkészületlenül érték a debrecenieket.

Hogyan lehet észrevétlenül elszállásolni 15-20 ezer embert egy 200 ezres városban, ráadásul úgy, hogy az új lakók közül sokaknak még a bőrszíne is árulkodó? Ezt a feladványt próbálja megoldani mostanság Debrecen fideszes polgármestere, Papp László, láthatóan nem sok sikerrel. Ha a város egy pontján felmerül, hogy olyan épületet húznának fel, amely munkásszállónak is alkalmasnak tűnik, a környékbeliek azonnal összezárnak, a polgármester pedig nem győzi bizonygatni, hogy márpedig Debrecen lakóterületein nem fognak melósokat elszállásolni. Hasonlóan háborognak a szomszédos Mikepércsen is, ahonnan már sikeresen kitessékeltek egy csapat kínai vendégmunkást, és megfúrták egy külföldieknek szánt apartmanház építését is a tőlük alig egy kilométerre lévő CATL-gyár tövében.

Szlovák kormányalakítás - Kinevezte Robert Fico kormányát az államfő

Kinevezte Zuzana Caputová szlovák államfő az új szlovák kormányfőt, Robert Ficót és kabinetjének tagjait a pozsonyi elnöki palotában szerdán.

Robert Fico negyedik alkalommal lett Szlovákia miniszterelnöke, s ezzel az ország újkori történetében a legtöbbször és legtöbb ideig kormányzó miniszterelnök. Legutóbb 2016-ban nevezték ki a kormány élére.

A gázárak csökkentését javasolja a DK

A Demokratikus Koalíció a gázárak csökkentését és az ápolási díj emelését javasolja - ezekről a párt ügyvezető alelnöke beszélt kedden Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatón.

Molnár Csaba azt mondta, hogy Európában a magyar kormány szerzi be a legdrágábban a gázt, amit a beszerzésihez képest ötszörös áron ad tovább az embereknek. "Ez egy hazaárulással vegyes nyerészkedés" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

A szabadságunk és a jövőnk a tét

Hatvanhét éve, 1956. október 23-án honfitársaink egyöntetű akarattal kiálltak a szabadságért és a jövőért.

Egy olyan világban akartak élni, ahol a szabadságjogaikat maradéktalanul gyakorolhatják, és ahol nekik, a gyermekeiknek és az unokáiknak nem félniük kell a jövőtől, hanem megteremthetik a demokratikus, igazságos, szolidáris Magyarország alapjait.