Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2233 találatból.

Választás 2022 - Ellenzéki pártok: az idei nemcsak országgyűlési, de klímaválasztás is lesz

A 2022-es nemcsak országgyűlési, de klímaválasztás is lesz - állították LMP-s, párbeszédes és független politikusok közös online sajtótájékoztatójukon.

Szél Bernadett független képviselő azt mondta, ha a jelenlegi kabinet marad hatalmon, akkor az ország védtelen marad a klímaválsággal szemben. A kiemelt beruházásokról beszélve hangsúlyozta, az elmúlt időszakban több mint 3000 olyan beruházás történt, amelyek során a felgyorsított folyamatok miatt a zöld szempontok már nem tudtak érvényesülni.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye: Járóka Lívia hivatalosan is az Európai Parlament alelnökjelöltje

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért. "Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is" - emelte ki Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti alelnökjelöltje.


Választás 2022 - LMP: a felsőoktatást a Fidesztől kell megvédeni!

Nem a Fidesz védi meg a felsőoktatást, hanem a Fidesztől kell megvédeni azt - mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt a Völner-ügy sajtóban kiszivárgott nyomozati anyagaival kapcsolatban kijelentette: a kormánypárt célja az egyetemek kiszervezésével nem a felsőoktatás fejlesztése volt, hanem a fejlesztési források lenyúlása, valamint olyan üzelmek végrehajtása, mint amelyek során Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár hatalmával visszaélve intézte el, hogy a rokona csalással kaphasson diplomát.

Brexit - Csaknem 6,4 millió EU-állampolgár kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt 2021 végéig

- A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint csaknem 6,4 millió EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért a tavalyi év végéig.

Ellenzéki pártok: a megszorítások az élet minden területét érintik

Az élet minden területét érinteni fogja Orbán Viktor miniszterelnök "költekezés utáni", 750 milliárd forintos megszorítócsomagja - állítják a Jobbik, az MSZP és az LMP politikusai, akik erről az ellenzéki összefogás által létrehozott Egységben Magyarországért sajtóközpontjából tartottak közös, online sajtótájékoztatót kedden.

Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz a válság alatt "csúcsra járatta a haverok pénzelését". A magyar gazdaság nincs jó állapotban, rekord szinten az eladósodás, az infláció és a hiány is magas - tette hozzá.

A politikus azt sérelmezte, hogy a kormány a megszorítás keretében 20 milliárd forintot von el a beruházások ösztönzésének területétől, valamint 6,5 milliárd forintot a foglalkoztatás támogatásától. Kifogásolta azt is, hogy a döntéshozatalba a munkavállalói érdekképviseleteket nem vonták be.

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának tagja úgy értékelte, hogy az egészségügyet is érinti a megszorítás, ami miatt fejlesztések maradhatnak el vagy szűrőprogramok bevezetése halasztódik. A fiatalok külföldi nyelvtanulását sem támogatja a kabinet idén - sorolta.

LMP: megbukott Orbán Viktor gazdasági és szociális modellje

Az LMP szerint megbukott Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági és szociális modellje - mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, a kormányfő 12 éve a gyenge forintra, az alacsony fizetésekre és a munkavállalói jogok semmibevételére építi a gazdasági és szociális politikáját.

Kiemelte, ennek a modellnek a bukását mutatja, hogy a bérnövekedést a többség esetében azonnal elviszi az infláció, 2 millió munkavállaló keresete pedig nem haladja meg a havi nettó 170 ezer forintot, amiből nem lehet megélni

Több mint 132 ezer használt személyautó került forgalomba Magyarországon tavaly

- Tavaly 132 205 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami 1,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, miközben az eladott új autók száma nem érte el a 122 ezret - tájékoztatta a DataHouse szerdán az MTI-t.

LMP: a kormányváltáshoz vezető második lépés a népszavazás

Az ellenzéki előválasztás a kormányváltás felé vezető út első lépése volt, míg a második lépés ezen az úton az ellenzék által kezdeményezett népszavazás - mondta keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese

Fideszes vasútfejlesztés: drágábban kevesebbet

A kormány 2019-ben kezdett neki a hatvani vasútvonal fejlesztésének: az eredetileg 150 milliárd forintba kerülő projekt elkészülte után rövidebb menetidőt, több járatot és nagyobb kényelmet ígértek. A végeredmény ehhez képest egy újabb tökéletes lenyomata a Fidesz-féle fejlesztéspolitikának: a beruházás végül több mint 200 milliárd forintba került, miközben az eredetileg beígért fejlesztések nagyrészét egyszerűen kispórolták belőle.

Például több mint egy tucat vágányfejlesztés maradt ki végül a projektből, Aszódon az ígért sínpárok alig harmada, Gödöllőn a fele készült el. Ez is egyértelműen bizonyítja, hogy a Fidesz továbbra is csak azt nézi a fejlesztések során, hogy a gazdasági hátország minél nagyobb profitra tegyen szert, a véreredmény és így az emberek életminősége sokadlagos kérdés.

covid monológok: A mentőápoló

"A sürgősségi ellátásban kiélezett a helyzet, az emberek nagyon kimerültek. A mentőknél a kapacitásproblémák feszítőek. Tudomásom szerint minden megyéből naponta indulnak kocsik budapesti munkavégzésre.

Ez például itt nekünk az ország déli megyéjében azt jelenti, hogy reggel a műszak kezdetén indulunk és maradunk a végéig. Gyakran 12 órás a távollét, de van, hogy egy-két órát még rá kell húzni. Előfordul, nem is ritkán, hogy a következő napon reggel újra munkába kell állni. Március, április környékén rendelték el ezt a távoli szolgálatot a járványhelyzetre hivatkozva, de nyáron – amikor alig volt covidos – sem enyhültek a körülmények, menni kellett.

Eközben naponta több covidost hordunk be a sürgősségire. Ha valaki oltott, és nincs szüksége tartós oxigénterápiára, azokat egy nagy adag Favipiravirral hazaküldik. A saját ismeretségi körömből is van olyan, akit magam vittem be mentővel, és többé nem láttam a saját lábán kijönni az épületből.

DK: Leállt az európai uniós gyorskölcsönök kifizetése - A kormány a magyar kisvállalkozókat bünteti

A Magyar Fejlesztési Bank megtagadta a cégeknek már odaítélt gyorskölcsönök kifizetését több uniós pályázat és már elvégzett munka után, azaz hiába a fideszes lopások, az oligarchák és a Mészáros Lőrincek miatt függesztette fel az EU az uniós kifizetéseket, a Fidesz a tisztességes magyar vállalkozásokon veri el a port.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány magyar közép- és kisvállalkozásokat nem fizet ki a korrupció miatt született uniós döntésre hivatkozva. A DK figyelmezteti a Fideszt: nem a tisztességes magyar kisvállalkozások loptak, hanem a fideszes nagyvállalkozók, szenvedjék el ők a következményeket is!

A holland kormány városokat kötelez arra, hogy több menedékkérőt fogadjanak be

A holland ügyvivő kormány arra kötelezi Rotterdamot és három másik várost a körzetben, Enschedét, Gorinchemet, illetve Venrayt, hogy több menedékkérőnek nyújtsanak elhelyezést, év végéig ezeknek a településeknek legalább 2000 férőhelyet kell létrehozniuk - írta kedden a helyi sajtó.

Koronavírus - Rendőrökre és újságírókra támadtak oltásellenes tüntetők Németországban

- Zavargásokba torkollt a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások és a tervezett kötelező oltást ellenzők számos tüntetése Németországban a hétvégén, több demonstráción rendőrökre és újságírókra támadtak.

Jogerősen kilenc évre ítéltek egy román kábítószercsempészt Szegeden

negyven kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Romániába csempészni - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t

ITM: harminc európai ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit

A világ legnagyobb, közlekedési adatplatformok közötti együttműködése jött létre a NAPCORE projekt elindulásával - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

EU-jog Az Európai Bizottság javaslatot mutatott be a politikai reklámtevékenység átláthatóságáról

- Az Európai Bizottság a nyílt demokratikus vita védelmét célzó intézkedések részeként javaslatot terjesztett elő csütörtökön a politikai reklámtevékenységek átláthatóságáról, megfogalmazása szerint azzal a céllal, hogy megerősítse a választások tisztaságát a tagállamokban.

Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte: a javasolt szabályok előírnák, hogy minden politikai reklám esetében egyértelműen fel kell tüntetni, hogy politikai reklámról van szó, és például azt is, hogy ki és mennyit fizetett érte.

Koronavírus - Párbeszéd: a kormány hozza nyilvánosságra a járvány összes adatát!

A Párbeszéd szóvivője arra szólította fel a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az összes, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó adatot.

Barabás Richárd szerdai, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, jelenleg nem tudják, hogy mennyi az aktív kórházi ágyak száma, ahogy azt sem, hogy a kórházban kezeltek közül hányan és mikor kapták meg a második, esetleg harmadik oltásukat.

Illegális migráció - Az Európa Tanács emberi jogi kötelezettségeinek betartására szólította fel Lengyelországot

Noha a lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzet Minszk elítélendő intézkedéseinek eredménye, ez nem menti fel Lengyelországot emberi jogi kötelezettségei alól - jelentette ki a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken.

Orbán: mindenkinek részesülnie kell a növekedésből

A növekedés közös magyar siker, ezért mindenkinek részesülnie kell belőle - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a bérmegállapodás aláírásakor hétfőn Budapesten.

LMP: a kormány a "klímabűnöző nagyvállalatokat" támogatja

Az LMP országgyűlési határozatban zárná ki, hogy olyan cégek kapjanak állami támogatást, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.Az ellenzéki párt parlamenti képviselője, Ungár Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány számára a szennyező fizet elve csak egy szlogen, valójában "klímabűnöző nagyvállalatoknak" adnak magyar adófizetői pénzt.

Kifejtette: a kabinetnek számos olyan stratégiai partnere van, amely globális szinten járul hozzá a felmelegedéshez. A Coca-Cola például negyedszer kapta meg a "legnagyobb műanyagszennyező díját", mégis támogatásban részesül Magyarországon.