Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1843 találatból.

Orbán Viktor levele Norbert Hofernek - Folytatódhat a stratégiai együttműködés a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt között

Levélben gratulált Norbert Hofernek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökévé történt nagyarányú megválasztásához Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn.

Önkormányzat 2019 - Szövetséget kötöttek ellenzéki belvárosi polgármesterjelöltek és Karácsony Gergely

- Szövetséget kötöttek Budapest V., VI. és VII. kerületének ellenzéki polgármesterjelöltjei, valamint Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szombaton Budapesten. A megállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében.

Karácsony Gergely a Deák Ferenc téren tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a sokszínű Budapestet szeretnék sokféle ember otthonává tenni, ennek érdekében a kerületek közös problémáit együtt kívánják megoldani, természetesen a városrészek önállóságának megtartásával.Véget kívánnak vetni a kormányzati politikának, amely együttműködés helyett diktál, ultimátumokat ad, zsarol, szolgaságba taszítja a fővárost.

Orbán Viktor az olasz miniszterelnöknek: készen állunk a közös munka folytatására

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Giuseppe Conte olasz kormányfő ismételt miniszterelnöki megbízatásához - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombat délelőtt.

Illegális bevándorlás - Az Ausztriában élők negyede migrációs hátterű egy jelentés szerint

Ausztria minden negyedik lakosa migrációs hátterű, vagyis szülei más országban születtek - derül ki a 2018-as adatok alapján összeállított jelentésből, amelyet Alexander Schallenberg külügyminiszter mutatott be csütörtökön.

Ausztriában több mint kétmillió ember migrációs hátterű, négyszázezerrel többen vannak, mint öt évvel korábban. Minden negyedik iskolai tanulónak nem a német az anyanyelve, és otthon sem a németet használják. Az osztrák fővárosban még magasabb ez a szám; Bécsben minden második diák (52 százalék) nem németül beszél családtagjaival.

Hatalmas bukta lehet Debrecenben csak a BMW-re építeni az ingatlan bizniszt

Síri csend honol a debreceni BMW-beruházás körül. A német autóipar kilátásairól sorra jönnek a rossz hírek, gyakorlatilag bizonytalanná vált a legtöbb hazai és külföldi fejlesztés és bővítés. Mindez vaskosan érinti Debrecen gazdaságát, benne az ingatlanpiacot is, a városban méretes lufit fújnak, az elszállt árak már az ipari telkek piacán is jellemzőek.

Nem az ipari ingatlanok közvetítéséből fognak meggazdagodni a debreceni ingatlanközvetítők. Csak elvétve van ipari telek tranzakció, aminek legfőbb oka az, hogy a valósággal köszönő viszonyban sincsenek a kínálati árak és szinte megszűnt a kereslet.

Újra kaphat állami támogatást a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

- A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) igazolta, hogy megteremtette törvényes gazdálkodásának feltételeit, így újra kaphat állami támogatást - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az ÁSZ a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése után kezdeményezte a párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, mivel az ellenőrzés során megállapította, hogy az MKKP a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel, a felhasználást számviteli bizonylatok ugyanis nem támasztották alá.

Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat tizenkét volt pénzügyőr ellen

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tizenkét volt pénzügyőre és hat civil ellen a Nyíregyházi Törvényszéken.

Víz-világtalálkozó - A fenntartható vízjövő a takarékos vízhasználaton és a vízszennyezés csökkentésén múlik

- A Föld lakossága drasztikus mértékben nő, miközben a bolygó keletkezése óta ugyanabból a vízmennyiségből gazdálkodunk; a takarékos vízhasználat mellett ezért legalább annyira fontos, hogy ne szennyezzük meglévő vízkészleteinket - hívta fel a figyelmet a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A közleményben Kőrösi Csaba elmondta: nem keletkezik újabb víz, miközben a népesség az elmúlt száz évben megháromszorozódott. Ezért különösen fontos, hogy a víz körforgását ne terheljük olyan szennyeződésekkel, amelyeket nem tudunk kezelni, mert az egészséges ökoszisztémához tiszta vízre van szükség - fejtette ki.

Hulladékgazdálkodás helyett erőforrás-gazdálkodás: a nulla hulladék eléréséhez új szemléletre van szükség

Szerencsére hazánkban is megjelent a nemzetközi zero waste mozgalom, egyre többen érdeklődnek a hulladékmentes életmód iránt. Azonban sajnos még mindig sok a tennivaló. Ehhez a gazdasági felfogást és modellt kell drasztikusan megváltoztatni. Ebben nyújt útmutatót és segítséget a Nulla Hulladék Hierarchia.

A hulladék útja nem a kukában kezdődik, hanem ott, hogy az adott termék előállításához nyersanyagokat bányásztak ki, erőforrásokat használtak fel. A hulladék pedig nem más, mint rosszul hasznosított, elpazarolt erőforrás.

A megosztásos autózás jelentős bővülésére számít Budapesten egy nemzetközi szolgáltató

- A car sharing, vagyis a megosztásos autóhasználat jelentős, százalékosan kétszámjegyű bővülését várja a következő években a fővárosban a DriveNow - mondta a magyarországi ügyvezető a cég keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Gulyás: 9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

- Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Önkormányzat 2019 - A Liberálisok is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét

Kibővült az ellenzéki együttműködés Budapesten: Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt jelöltje visszalép és a Liberálisok is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét - jelentették be ellenzéki pártok csütörtökön Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón.

Tucatnyi műtétet kell még elvégezni a szétválasztott bangladesi sziámi ikreken

Tucatnyi műtétet kell még elvégezni a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikreken, de ezek kisebb beavatkozások lesznek - közölte a teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű, Operation Freedomnak elnevezett műtétsorozat fő koordinátora szerdán az M1 aktuális csatornán.

Áder János köztársasági elnök ünnepi beszéde a Kossuth téren rendezett tisztavatáson

Tisztelt esküt tett Honvédek!

Ünneplő Magyarország!

Harminc esztendővel ezelőtt – 1989-ben – egy kora nyári este a titkosrendőrség vezetői összeállították szokásos napi jelentésüket. A szocialista diktatúra napjai ugyan már meg voltak számlálva, de a napi rutin még működött – megfigyelés, adatgyűjtés, napi zárójelentés elkészítése.

Hamisított parfümöket és kozmetikumokat foglalt le a NAV Budapesten

- Nagy mennyiségben hamis márkajelzésű parfümöket, napszemüvegeket, kozmetikai termékeket és hangszórókat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten, a jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A debreceni ellenzék szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent

A debreceni ellenzék – DK, MSZP, Szolidaritás, Párbeszéd – szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent a több mint 20 éve tartó Fidesz-uralom alól. Egy olyan nyüzsgő, modern, szabad és felvilágosult nagyvárost kívánunk teremteni, amely büszke múltjára, azt nem rombolja, hanem megóvja. Egy olyan európai régióközpontot, ahol nem csak az idelátogató turisták, de a város polgárai is jól érzik magukat, ahol nem annak vezető politikusai, azok családtagjai gazdagodnak szürreális módon, hanem az polgárainak, a város lakóinak boldogulását szolgálja.

Tudjuk, a feladat hatalmas.

Városunk minden választókerületében indulnak képviselőjelöltjeink, akik az ott élőkkel szövetkezve teremtik meg végre egy olyan polgári világ lehetőségét, ami támaszt nyújthat az ott élőknek, legyenek azok pályakezdő fiatalok, kisgyerekes családok, idős, elesett emberek, vagy akár kisvállalkozók is.

Brexit - Brit lapok: az EU szerint a brit kormány megállapodás nélküli kilépésre készül

- Az Európai Unió szerint a Boris Johnson vezette konzervatív brit kormány "első számú forgatókönyve", hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága (Brexit) - jelentették kedden egybehangzóan brit lapok uniós forrásokra hivatkozva.

Jogszabály-módosítások révén lényegében megszűnik a repülőgépek okozta éjszakai zajterhelés Budapesten

A jogszabályi változásoknak köszönhetően éjfél és reggel öt óra között, a mélyalvási időszakban szinte teljesen megszűnik a repülőgép-forgalom Budapest felett, a Liszt Ferenc-repülőtéren tervezetten nem szállhatnak fel és le repülőgépek - jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor beszéde a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt és kedves Barátaim!
Egyetlen szóban összefoglalva az érzéseimet és a gondolataimat azt mondhatom, hogy megtiszteltetés. Megtiszteltetés volt, hogy harminc éven keresztül mindig itt lehettem ebben a táborban Önökkel együtt. Megtiszteltetés volt, hogy Tőkés László püspök urunk mellett szólalhattam meg harminc éven keresztül.
Megragadom az alkalmat, és a püspök úrnak megköszönöm az európai parlamenti szolgálatot, amelyet hosszú-hosszú éveken keresztül ellátott, és köszönöm, hogy vállalt bennünket, és a Fidesz színeiben is képviselte az egyetemes magyarságot. És egyúttal, miután európai parlamenti választások után vagyok, vagyunk, megragadom az alkalmat, és az RMDSZ-nek is gratulálok a két megszerzett mandátumhoz. Magam is részt vettem a kampányban, és tudom, hogy milyen kutya nehéz körülmények között kellett ezt az eredményt elérni.
Zsolt azt az utasításszerű kérdést és kérést intézte hozzám, hogy 20 percben, na jó, ha nagyon muszáj, 30 percben összegezzem a mögöttünk hagyott harminc évet. Egy mondatban is meg tudom ezt tenni, csak 20-30 perc sem kell hozzá. Egy mondatban azt mondhatom, hogy az a jó, hogy ez a harminc év mögöttünk van, és nem előttünk.

NAV: továbbra is sok a szabálytalanság a fővárosi bulinegyedben

A fővárosi bulinegyedben még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága szerdán az MTI-t.