Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1769 találatból.

Keresse a keresőt!

Legkényelmesebben a letöltést nem igénylő webes kitöltőfelületen módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt az előző évekre vonatkozó bevallások önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb.

EP-választás - DK: csalásra ad lehetőséget a választási törvény módosítása

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint választási csalásra ad lehetőséget az a decemberi törvénymódosítás, amellyel kiterjesztették a levélben történő szavazás lehetőségét.

Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a levélben szavazó határon túli magyarok névjegyzéke nem nyilvános, ezeket az adatokat a másik országnak sem adják ki, nincs kapcsolat a két ország hatóságai között. Így előfordulhat, hogy egy magyar-szlovák kettős állampolgár leadja szavazatát Szlovákiában, majd Magyarországon levélszavazás formájában.

Mogherini: az EU fellép a faji megkülönböztetés minden formája ellen

Az Európai Unió folytatja a küzdelmet a faji megkülönböztetés, valamint a fajgyűlölet minden formája és megnyilvánulása ellen, és minden eszközzel biztosítja a sokféleség tiszteletben tartását - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön.

Bajor miniszter: Orbán Viktor elfogadta a szorosabb tudományos együttműködésről szóló bajor javaslatot

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a bajor tartományi kormánynak a budapesti Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatos javaslatát a tudományos együttműködés elmélyítéséről - mondta Florian Herrmann szövetségi-, európai és médiaügyekért felelős bajor miniszter, a tartományi miniszterelnöki hivatal (Staatskanzlei) vezetője a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerdai számában.

Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben

Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben márciusban, immár az ötödik egymást követő hónapban a mannheimi ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

Hasogdzsi-ügy - NYT: a szaúdi trónörökös adott felhatalmazást a másként gondolkodók elhallgattatására

A szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán adott felhatalmazást a másként gondolkodók elhallgattatására - írta a The New York Times című napilap vasárnap olyan amerikai tisztviselőkre hivatkozva, akik betekintettek az erről szóló titkosszolgálati jelentésekbe.

Március 15. - Matolcsy György a Debreceni Egyetem díszdoktora lett

Matolcsy György a Debreceni Egyetem (DE) díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést.

Netanjahu: Izrael arab polgárai számára is egyenlő jogokat nyújtó demokrácia

- Izrael az egyenlő jogokat élvező arab polgárai számára is demokratikus jogállam - reagált szerdán a Twitteren Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálatára.

MOGYE-ügy - Átadták a román oktatási miniszternek a magyar orvosképzés önállóságának helyreállítását követelő petíciót

A marosvásárhelyi önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés intézményes helyreállítását követelő petíciót adtak át erdélyi magyar politikai szervezetek kedden Ecaterina Andronescu román oktatási miniszternek Bukarestben.

EP-válaszás - DK: nemzetközi szervezet auditálja a választási szoftvert

- A Demokratikus Koalíció szerint egy független, nemzetközi cégnek kellene auditálnia és ellenőriznie a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szoftverét, mert az az elmúlt napokban ismét működésképtelennek bizonyult.

Orbán az új európai szövetségről: "csigavér, higgadtság!"

- Az európai parlamenti választás közeledtével érthető a kampányláz, a türelmetlenség és az izgalom fokozódása, de ami most kell, az csigavér, higgadtság - reagált Orbán Viktor miniszterelnök az MTI megkeresésére azokra a sajtóhírekre, melyek szerint a néppárti tagság helyet új európai, bevándorlást ellenző szövetséget kellene létrehoznia a Fidesznek.

Kétórás sztrájk volt a Hankook dunaújvárosi gumigyárában

Kétórás figyelmeztető sztrájk volt a Hankook dunaújvárosi gumigyárában szerdán: 5 és 7 óra között teljesen leállt a termelés - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke.

Gyurcsány a Frankfurter Allgemeine Zeitungban kifogásolta a német politikusok elnéző magatartását

A vezető német politikusok Orbán Viktor miniszterelnökkel szembeni elnéző magatartását kifogásolta a Demokratikus Koalíció elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitungban (FAZ) kedden megjelent írásában.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, a német politikusok annak ellenére "taktikáznak", hogy tudják, mi történik Magyarországon és az milyen veszélyt jelent Európára is.

Számos leletet találtak a régészek Kunszentmiklós határában

Egy középső bronzkori központ, valamint szarmata, avar és Árpád-kori házak részleteit is sikerült feltárniuk a régészeknek Kunszentmiklós határában - tájékoztatta Kovacsóczy Bernadett ásatásvezető régész az MTI-t.

Manfred Weber: nagyon bonyolult az EPP és a Fidesz viszonya

Nagyon bonyolultnak minősítette az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz jelenlegi viszonyát Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilapnak adott, szombaton közölt interjúban.

"Bonyolult velük együttműködni, ha azt nézzük, hogyan viselkednek és hogy viselkedik a magyar kormány" - válaszolta Weber arra a kérdésre, hogy az EPP a májusi európai parlamenti választások után is úgy számol-e a Fidesszel, mint a pártcsalád tagjával.

Az Országgyűlés elnökének látogatásával magasabb szintre emelkedtek a magyar-ugandai parlamenti kapcsolatok

Történelmi kapcsolatfelvételnek nevezte Kövér László, az Országgyűlés elnöke az ugandai parlament elnökével, Rebecca Alitwala Kadagával folytatott első hivatalos találkozóját Kampalában - tájékoztatta az MTI-t pénteken Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke a magyar parlament elnökének ugandai tárgyalásairól.

A látogatással házelnöki szintre emelkedett a 2012-ben az Interparlamentáris Unió 126., szintén kampalai közgyűlésén kezdődött parlamentáris kapcsolatfelvétel.

Elemzők: munkaerőpiaci reformra van szükség a foglalkoztatás további bővítéséhez

- A magyar gazdaság elérte a teljes foglalkoztatottság szintjét, a munkanélküliség további csökkentéséhez munkaerőpiaci reformra van szükség - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó szakértők a legfrissebb foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője kommentárjában közölte, a feszített munkaerőpiac miatt idén éves szinten 3,6 százalékos munkanélküliségi rátára számít. A telített munkaerőpiac tovább hajthatja a béremelkedést, valamint a termelékenység javítását célzó vállalati beruházásokat is - tette hozzá az elemző

Kilencszáz jogsértést találtak a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzésén

- Csaknem kilencszáz jogsértést állapítottak meg a rendőrök a buszok és teherautók egy héten át tartó ellenőrzése során - írta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a honlapján.

Tények az uniós migrációs politikáról

Az EU migrációs politikájával kapcsolatban számos félreértés, tévhit terjedt el, pedig az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására. Íme a tények:

Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására, és amúgy sem születhet semmilyen uniós döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül. Vagyis a magyar kormány tagjai és a magyarok által választott EP-képviselők is szavazhatnak a Tanácsban, illetve az Európai Parlamentben – ahogy ez minden egyéb esetben is történik.

Fontos tudni, hogy az EU-ban a tagállamokkal együtt, közösen sikerült visszaszorítanunk az illegális migrációt a 2015-ös menekültválság előtti szint alá.

Mivel az EU migrációs politikájával kapcsolatban számos félreértés, tévhit terjedt el, fontosnak tartjuk, hogy tisztázzunk néhány dolgot.

Íme a tények:

Humanitárius vízumok? Az Európai Parlament korábban elfogadott egy határozatot, amelyben arra kéri a Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetéséről. Ez a határozat azonban sem a Bizottságra, sem másra nézve nem kötelező, és a Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni – enélkül pedig uniós jogszabály sem lehet belőle. Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály. Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.

Holland statisztikai hivatal: az országnak évente 50 ezer új külföldi munkavállalóra van szüksége

- Évente legalább 50 ezer új külföldi munkavállalóra van szüksége Hollandia gazdaságának a munkaerőhiány kezelése, a demográfiai változások ellensúlyozása érdekében az ország statisztikai hivatalának (CBS) friss jelentése szerint.

A szervezet arról számolt be, hogy az elmúlt években mintegy 750 ezer gazdasági bevándorló érkezett Hollandiába, elsősorban Lengyelországból és az Európai Unió más keleti tagállamaiból. Ők olyan szektorokban helyezkednek el elsősorban, amelyekben különböző okokból munkaerőhiány alakult ki, például a logisztikában.

Egyes szakemberek szerint Hollandia némileg veszített vonzerejéből például Németországgal és Dániával szemben, sokan inkább utóbbi két országot választják, bár azt is számításba kell venni, hogy a munkaerőhiány több közép- és kelet-európai országban felhajtotta a béreket, így valamelyest csökkent is a kivándorlási kedv.