Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2596 találatból.

A magyar rendőrök megverik és kifosztják a menekülőket mielőtt Szerbiába kényszerítik őket - Helsinki hírlevél

2016 óta hazai jogszabály írja elő a rendőrségnek, hogy az érvényes papírok nélkül országunkban tartózkodó külföldieket a határkerítés szerbiai oldalára kényszerítsék át. A magyar hatóság anélkül teszi ezt, hogy az érintetteket meghallgatná, azok előterjeszthetnének menedékkérelmet, és egyedi ügyükben kiutasításról szóló döntés születne. A szabályozás nem ad lehetőséget mérlegelésre. Mindenkit, gyereket, beteget, sérült, idős embert vagy akár terhes nőt is válogatás nélkül kidobnak a határkerítés túloldalán. Bár az Európai Unió Bírósága 2020-ban kimondta, hogy a visszakényszerítések szabályozása ellentétes az uniós joggal, a helyzet mit sem változott.

A Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi szakemberei rendszeresen látogatják a határközeli, szerbiai menekülttáborokat, ahová sokszor sérülten és kifosztva jutnak el a szerb pusztába kidobott emberek. A múlt heti úton szerzett tapasztalatairól egy olyan kollégánkat kérdeztük, aki először látta a saját szemével a kormány menekültellenes politikájának következményeit.

DK: a polgároknak joguk van tudni, hogy kik a pedofilok a kormány és az államigazgatás környékén

A magyar polgároknak joguk van tudni, hogy kik a pedofilok a kormány és az államigazgatás környékén - jelentette ki szerdai online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott, hogy a magát a családok és a gyermekek védelmezőjeként hirdető kormányról "kiderült, hogy valójában a gyermekbántalmazókat és a pedofilokat védi".

Az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy korábban titokban hozták haza Kaleta Gábor volt perui nagykövetet, akinek a számítógépén 19 ezer, gyermekekről készült pornográf felvételt találtak.

Gulyás Gergely: teljes mértékben támogatjuk Izraelt

Teljes mértékben támogatjuk Izraelt abban a harcban, amit saját területi szuverenitásáért, saját biztonságáért és a védelemhez való jogáért folytat - hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián (International Pro-Israel Summit) hétfőn, Budapesten.

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter úgy fogalmazott: barátokra elsősorban bajban van szükség, és bajban mutatkozik meg, hogy ki az igazi barát.

"Az első, amit Izraelnek kívánhatunk, hogy ebben a helyzetben a lehető leghamarabb szerezze vissza a teljes uralmat Izrael állam területe felett, és teremtse meg azokat a biztonsági garanciákat is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy hasonló bestiális támadás többé ne történhessen" - mondta.

Gulyás Gergely szavai szerint a történtek azt üzenik Európának, hogy a külső határvédelem nem lehet vitatott kérdés, nem lehet csupán politikai jelszó, hanem számon kérhető és végrehajtandó feladat minden olyan országnak, amely a schengeni külső határzónát védelmezi. "Ha ezt nem tesszük meg, akkor a jelenlegi konfliktusnak Európára nézve is lehet tragikus következménye" - hívta fel a figyelmet. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben az összefogás a legfontosabb, az Izrael mögötti koalíciónak kellően erősnek kell lennie.

Gulyás Gergely "brutális és az emberi léttel összeegyeztethetetlen kegyetlenségnek" nevezte a szombati támadást. "Együtt érzünk az áldozatokkal és maximális szolidaritásunkról biztosítjuk Izraelt" - jelentette ki.

LMP: az új pedagógus "státusztörvény" nem garantálja az érdemi béremelést

Érdemi béremelést, érdemi tehercsökkentést és önálló oktatási minisztériumot követelt az LMP a pedagógusok világnapja alkalmából.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: a "státusztörvényből" következő béremelés mind a mai napig "zárójelbe van téve". Semmit nem tudni erről a béremelésről, arról, hogy ez megtörténik-e és azt sem tudni, pontosan ki és várhatóan mekkora béremelést kaphat

Molnár Csaba: A kormány adja vissza a családoknak a hétszeres rezsiemelésen keresett extraprofitot!

Az Orbán-kormány ötszörös áron adhatja el az átlagfogyasztás feletti gázt ahhoz képest, mint amennyiért megveszi. Ez azt jelenti, hogy az egyik legdurvább kormányzati megszorítást valójában semmi nem indokolta, csak az, hogy Orbán Viktor a családok rezsikiadásain akart extraprofitot keresni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy adja vissza a családoknak a hétszeres rezsiemelésen keresett extraprofitot! Szociáldemokrataként gyomorforgatónak tartjuk, hogy a milliárdos elitet kiszolgáló kormány extraprofitot keres a magyarok gázszámláin, és egy 5 ezer forintos gázszámlából valójában 4 ezer forint a haszon, amit a kormány tesz zsebre. Ez tisztességtelen, igazságtalan és az ellentéte annak, mint amit az államnak csinálnia kellene egy ilyen helyzetben

Elviselhetetlen a zaj Iváncsán, az összes működő akkugyár mellé zajmérőt kell felszerelni!

Tudják, milyen az, ha a házuk mellett egy hatalmas gyár dübörög egész éjszaka, erős, zavaros hangokat kiadva? Az iváncsaiaknak már évek óta ezzel kell együttélniük, köszönhetően a kormány és az iváncsai fideszes polgármester akkumulátorgyárak iránti rajongásának. A helyzet ráadásul nappal sem sokkal jobb, a zajszennyezés akkor is jóval nagyobb a megengedettnél.

MÁV: folyamatos az egyeztetés az osztrák vasúttársasággal a Railjet-vonatok ügyében

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) döntésein múlik, hogy az ideiglenes forgalmi rend Bécsben ne okozzon a minimálisnál nagyobb kényelmetlenséget az érintett utasoknak.

Igy reagált pénteki közleményében a MÁV arra a hírre, hogy az ÖBB korábban bejelentette: október 2-től október 26-ig több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet express rövidebb útvonalon, csak az osztrák fővárosig közlekedik. Az osztrák társaság a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás miatt kialakult késésekkel indokolta a döntést.

A MÁV álláspontja szerint ahhoz, hogy az ÖBB Bécsben ne kényszerítse átszállásra a Budapest felől érkező utasokat, a magyar vasúttársaságnak olyan lépéseket kellett volna megtennie, amelyek a magyarországi belföldi közlekedést aránytalanul hátrányosan érintették volna.

LMP: Magyarország nem klímabajnok

- Az LMP azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy Magyarország nem klímabajnok - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt társelnöke szigorúbb klímacélok kitűzését szorgalmazva.

Szlovákiai választások - Politológus: a sikerhez a magyar pártoknak meg kell megszólítaniuk a bizonytalan szavazókat

- A magyarok szempontjából kedvező lenne az alacsony részvétel a szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választáson, de a sikerhez szükség van arra is, hogy a magyar pártok megszólítsák a bizonytalan szavazókat - mondta Öllős László politológus az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A szlovákiai magyar elemző az M1 aktuális csatornán Somorjáról bejelentkezve annak a véleményének adott hangot, hogy Szlovákiában a korábban "meglehetősen sok bizonytalan szavazó bizonytalan is maradt", "a sorozatos verekedések" - köztük Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminiszterének és Igor Matovic volt kormányfőnek a tettlegességig fajuló vitája - nem lelkesíti őke

A DK válaszokat követel a Fidesztől: hány helyen próbáltak lefizetni ellenzéki politikusokat, hogy megosszák az ellenzéki szavazókat?

Választási csalás kísérletének gyanúját veti fel az a titkos hangfelvétel, amelyen a Fidesz választókerületi elnöke, Lévai István Zoltán ötmillió forintot ajánlott fel a Kétfarkú Kutyapárt politikusának, sőt a politikus elmondása szerint már több ilyen kísérlet is történt a Fidesz részéről.

Ha ugyanis a politikus Budapest 18. kerületében elindulna a polgármester-választáson, azzal veszélyeztetné Szaniszló Sándor, a DK 18. kerületi polgármesterének újraválasztási esélyeit, mert megosztaná az ellenzéki szavazatokat.

Illegális bevándorlás - Brit munkáspárti vezető: úgy kell bánni az embercsempészekkel, mint a terroristákkal

- A legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője szerint az embercsempész bűnszervezetekkel ugyanúgy kell bánni, mint a terroristákkal.

Sir Keir Starmer - akinek pártja a jelenlegi közvéleménykutatási adatok szerint a jövőre esedékes brit parlamenti választások esélyese - csütörtökön Hágába utazott, ahol az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) vezetőivel tárgyal az embercsempészet elleni közös fellépés lehetséges módjairól.

Miért nem tájékoztatják megfelelően az ácsiakat a tervezett katódgyárral kapcsolatban?

Szijjártó Péter a nyáron jelentette be, hogy egy 520 milliárd forintos beruházás keretében az akkumulátorokhoz szükséges katódot gyártó üzem megépítését tervezik Ács közelében.

Az itt élők azonban nem rendelkeznek megnyugtató információkkal a gyárban felhasznált veszélyes anyagok környezetre és egészségre gyakorolt hatásáról, sőt, a helyi önkormányzat sem.

Gábor György: Lázár János, avagy a mindent elborító sötétség

L. Simon László is szólásra emelkedett, miután Lázár János „kivételes államfőnek”, „igaz magyar hazafinak” nevezte Horthy Miklóst. Szerinte figyelembe kell venni zsidó származású honfitársaink érzékenységét. Nos, zsidó származású honfitársaink érzékenysége mellett más érzékenységeket is említhetett volna, mondjuk, hogy világossá tegye, érdemes volna nem zsidó aspektusból is szemügyre venni a kormányzó tevékenységét.

Azt olvasom, hogy „Lázár János válaszolt a Horthy Miklós dicséretét nehezményező főrabbinak”.

A hír téves, Lázár János nem válaszolt a főrabbinak, legfeljebb úgy tett, csupán azt a látszatot keltette, de hisz ehhez ért ő igazán.

DK: a kormány a schengeni tagságot kockáztatja az embercsempészek elengedésével

Súlyosnak és veszélyesnek tartja a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, hogy a kormány tömegesen engedi el az elítélt embercsempészeket, és ezzel azt kockáztatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből.

Mustó Géza a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett. Nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette a határellenőrzést a magyar határon - jegyezte meg.

Ha Orbán Viktor kormánya még több embercsempészt engedi ki a börtönökből, azt kockáztatatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből - hangoztatta.

Pénzügyminiszter: az Európai Központi Bank elfogadta a jegybanktörvény módosítását

Az Európai Központi Bank (EKB) elfogadta a kormány javaslatát a magyar jegybanktörvény módosítására - jelentette be hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

SE: innovatív módszert fejlesztenek a fogágybetegségek kezelésére

A fogászatban teljesen újnak számító módszert fejlesztenek a fogágybetegségek kezelésére a Semmelweis Egyetemen (SE)

A közlemény szerint a fogakon a nem megfelelő és nem rendszeres tisztításkor néhány nap alatt réteg képződik, az ebből kialakuló fogkő baktériumtartalma és felszíne irritációt okoz, amelyre a szervezet ínygyulladással reagál. A folyamat eleinte visszafordítható: a fogkő eltávolításával megszüntethető a gyulladás, azonban ha tartósan fennáll az irritáció, az íny és a csont visszahúzódását is okozhatja. Ha nem kezelik, a fogágybetegség évtizedek alatt a fog elvesztésével is járhat.

Meghekkelték az iskolaigazgatók a Belügyminisztérium mestertervét

A Belügyminisztérium alá besuvasztott oktatásügy idei nagy terve volt a pedagógusokra és intézményvezetőkre vonatkozó éves szintű teljesítményértékelési rendszer (TÉR) bevezetése, ami idén januárban került nyilvánosságra, és hatalmas felháborodás kísérte.

A Pintér Sándor által vezetett minisztérium tervének lényege az volt, hogy a külső minősítés mellé elindítanának egy évente elvégzendő belső értékelési folyamatot is. Az új értékelési folyamatban 10 szempont alapján 70 pontot lehet kapni, amire a munkaközösség vezetői tesznek javaslatot. A pedagógusoknak ezenkívül vállalnia kell három célt, például versenyeztetést, korrepetálást vagy tanórán kívüli programok szervezését, amikre 30 pontot lehet kapni.

Így összesen 100 pontot lehet elérni; a végső pontszámról az intézményvezető dönt. Már ebben az első tervben szerepelt a bérdifferenciálás koncepciója: a legjobban teljesítő pedagógusok felső 25 százaléka jutalmul béremelést kapna, míg a legrosszabbul teljesítő 25 százaléknak csökkentenék a fizetését – igaz, ez utóbbi ötletet később elvetették.

DK: alakítsák át az új napelemesekre vonatkozó elszámolási tervet!

A Demokratikus Koalíció azt követeli, a szakmai szervezetek bevonásával a kormányzat alakítsa át az új napelemesekre vonatkozó elszámolási tervet úgy, hogy senkit se érhessen hátrány.

Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta: megengedhetetlen, hogy az új napelemeseket "százszoros rezsiemeléssel" sújtják, miközben a kormány miatt a régi napelemeseknek sem fog megtérülni a milliós befektetés.

Mi Hazánk: a Fidesz becsapta a választókat

A Fidesz durván becsapja a választóit, amikor azt állítja, hogy nem támogatja a migrációt - jelentette ki a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Lantos János azt mondta, a külföldi, jellemzően harmadik világból érkező vendégmunkások száma már elérte a százezret, ami lenyomja a magyar munkavállalók bérét és felgyorsítja elvándorlásukat Nyugat-Európába.

Mennyibe került a guruló Szent István? Adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció a 2021-es augusztus 20-i költségek kapcsán

Első fokon pert nyert a Kúria döntése miatt megismételt eljárásban, így már második éve folytatja a jogi harcot a Demokratikus Koalíció, hogy végre kiderüljön: mennyibe került a magyar adófizetőknek a 2021. augusztus 20-i állami ünnepség, az akkori nevetséges budapesti giccsfelvonulás, az aranyozott, guruló Szent Istvánnal és az óriási, kötelekkel húzott fémturullal?

A Demokratikus Koalíció nem fogja feladni és ki fogja deríteni, hogy kik és mekkora hasznot húztak az ízléstelen, a nemzeti ünnepet meggyalázó, 2021. augusztus 20-i állami rendezvényből. Az Orbán-kormány azért titkolózik még két év után is az akkori költségekről, mert a magyar adófizetők pénzének pazarlása, Fidesz-közeli cégeken keresztül zajló ellopása sajnos hozzá tartozik az állami ünnepségekhez.