...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1809 találatból.

Koronavírus - Csehországban újabb boltok nyitottak ki, de közben szigorodtak a higiéniai előírások

...kontra - 2020-04-09

Csehországban csütörtökön tovább bővült a nyitva tartó üzletek száma, ugyanakkor szigorodtak az üzletek működtetésének higiéniai feltételei.

Trump: Washington "tanulmányozza" a WHO-nak nyújtott hozzájárulásának felfüggesztését

...kontra - 2020-04-08

- Washington "tanulmányozza" az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott hozzájárulásának felfüggesztési lehetőségét - közölte az amerikai elnök a Fehér Házban kedden este, a koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján.

Amerikai járványügyi központ: gyermekek körében ritkább a végzetes betegség

...kontra - 2020-04-07

- Az új típusú koronavírus fertőzésének tünetei az amerikai gyermekek körében enyhébbek, ritkább a végzetes betegség - állapította meg az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése.

Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg az első negyedévben

...kontra - 2020-04-06

- Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg véglegesen első negyedévben, miután az új koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ második legnagyobb gazdaságát - írta internetes oldalán egy hétfőn megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Tovább nőtt a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

...kontra - 2020-04-05

A nyugat-balkáni országokban folyamatosan nő az új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, a szakemberek a következő két-három hétre további növekedést prognosztizálnak, de közölték, ha az emberek betartják az elővigyázatossági intézkedéseket, megelőzhető lesz a kórházak túlterheltsége.

Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a halottak száma

...kontra - 2020-04-04

- Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti összesítése szerint. Közben Oregonban egy 104 éves férfi meggyógyult.

A baltimore-i kórházkomplexum péntek esti adatai szerint az Egyesült Államokban az új típusú koronavírussal 277 ezer 943 fertőzöttet diagnosztizáltak már, és a vírus okozta betegségbe immár 7406 amerikai halt bele.

Az amerikai haditengerészet leváltotta a Guamnál lévő hadihajó kapitányát

...kontra - 2020-04-03

Thomas Modly, az amerikai haditengerészeti minisztérium ügyvezető minisztere leváltotta a Guamnál lévő hadihajó kapitányát, aki drámai hangú levélben kért segítséget a teljes legénység kimenekítéséhez.

Ismét több mint 3 millióan kerültek utcára az Egyesült ÁllamokbanIsmét több mint 3 millióan kerültek utcára az Egyesült Államokban

...kontra - 2020-04-02

Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

Németországban 60 ezer, Hollandiában 10 ezer fertőzött van, Nagy-Britanniában 10 ezer lélegeztetőt rendelt a kormány

...kontra - 2020-03-30

Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint hétfő délelőtt 62 435 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4740 esettel - 8,2 százalékkal - több az egy nappal korábbi 57 695-nél.

Koronavírus - Csehországban tizenegyre nőtt az áldozatok száma

...kontra - 2020-03-29

Csehországban vasárnap reggelig tizenegyen haltak meg az új koronavírus-járvány következtében, a halálos áldozatok száma kettővel nőtt szombat reggelhez képest - közölte az egészségügyi minisztérium honlapján.

Koronavírus - Németországban 50 ezerhez közelít a fertőzöttek száma, a Benelux-államokban is tovább terjed a kór

...kontra - 2020-03-27

Németországban átlépte a 45 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma.

Koronavírus - Donald Trump: a helyzet messze New York államban a legrosszabb az országban

...kontra - 2020-03-26

- A New York államban kialakult járványhelyzet "messze a legrosszabb" az Egyesült Államokban - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott szokásos napi sajtókonferencián, helyi idő szerint szerdán késő délután.

Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben

...kontra - 2020-03-24

- Szinte teljes kijárási tilalom lép életbe Izraelben az ismert fertőzöttek számának további jelentős emelkedése után, s a járványügyi bizottság megalakításával megkezdte működését a március elején megválasztott új törvényhozás - jelentette kedden a helyi média.

Oroszország orvosokat és orvosi műszereket küld Olaszországba

...kontra - 2020-03-22

Oroszország katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket küld Olaszországba, hogy segítse az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harcot - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnapra virradóra.

Koronavírus - Zárlat alatt egész Kalifornia, senki nem hagyhatja el az otthonát

...kontra - 2020-03-20

Zárlat alatt van egész Kalifornia helyi idő szerint péntek éjféltől az új koronavírus terjedése miatt, senki nem hagyhatja el az otthonát - rendelte el Gavin Newsom, a nyugati parti tagállam kormányzója csütörtök este.

Amerikai előválasztás - Biden meghatározó győzelmet aratott a demokraták előválasztásain

...kontra - 2020-03-18

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke a kedden tartott előválasztásokon meghatározó győzelmet aratott Floridában és Illinois államban, és Arizonában is vezet.

A tervek szerint hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban is

...kontra - 2020-03-17

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában is

Koronavírus - New Yorkban rendkívüli állapotot hirdettek ki, Kaliforniában bezárt Disneyland

...kontra - 2020-03-13

- New York városban rendkívüli állapotot hirdettek ki csütörtökön, Kaliforniában pedig bejelentették, hogy átmeneti időre bezárták Disneylandet az új koronavírus terjedése elleni küzdelem keretében.Bill de Blasio, New York polgármestere a rendkívüli állapot bejelentése utáni sajtókonferenciáján úgy fogalmazott: "olyan helyzetbe kerültünk, amely csak a háborúhoz hasonlítható".

Franciaországban kétezer fölött a fertőzöttek száma, Macron beszédet mond csütörtök este

...kontra - 2020-03-12

- A koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása miatt a francia kormány felkészült az olaszországi forgatókönyvnek megfelelő intézkedések bevezetésére, miután az ország tíz gócpontjában kétezer fölé nőtt a fertőzöttek száma és az elmúlt 24 órában újabb 15 ember halálával 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Koronavírus - Franciaországban az eddigi legnagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek száma

...kontra - 2020-03-11

Franciaországban az elmúlt 24 órában az eddigi legnagyobb mértékben, 372-vel nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma, de egyelőre nem várhatók olyan drasztikus intézkedések, mint Olaszországban vagy Kínában.