...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2256 találatból.

Az EU elfogadta az Oroszországgal szembeni legújabb szankciócsomagot

...kontra - 2022-10-06

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács csütörtökön új szankciócsomagot fogadott el Oroszországgal szemben, válaszul a kelet-ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon megye illegális annektálására - közölte a brüsszeli testület.

A tanácsi sajtóközlemény szerint az új csomag lefekteti az olajár felső határának unión belüli bevezetéséhez szükséges jogi keret alapját is. Az tengeren szállított orosz nyersolaj behozatalára vonatkozó uniós tilalom teljes mértékben megmarad, az árplafon bevezetése után az intézkedés lehetővé teszi az orosz olaj exportját az unión kívüli országoknak is. Ennek feltétele, hogy az exportált olaj ára az előre meghatározott felső határ alatt marad.

Ez hozzá fog járulni Oroszország bevételeinek további csökkentéséhez, miközben a folyamatos ellátás révén stabilan tartja a globális energiapiacokat. Segíteni fog továbbá az infláció kezelésében és az energiaköltségek stabilizálásban" - áll a tanácsi sajtóközleményben.
Ami a kereskedelmet illeti, az EU meghosszabbítja az Oroszországból származó acéltermékekre vonatkozó behozatali tilalmat. További importkorlátozások vonatkoznak a cellulózra és a papírra, a cigarettára, a műanyagokra és a kozmetikumokra, valamint az ékszeriparban használt elemekre, például drágakövekre és nemesfémekre, amelyek összességében jelentős bevételt jelentenek Oroszországnak.

Koronavírus - NNK: továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

...kontra - 2022-10-05

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Ukrajnai háború - NATO: az elfoglalt ukrán területeken tartott "színlelt népszavazásnak" nincs legitimitása

...kontra - 2022-09-23

A NATO és tagállamai nem ismerik el és soha nem is fogják elismerni a Krím-félsziget annektálását, az orosz erők által elfoglalt ukrán területeken pénteken kezdődő "színlelt népszavazásnak" nincs legitimitása, és sérti az ENSZ Alapokmányát - jelentette ki az észak-atlanti katonai szervezet pénteken.

Koronavírus - 6,418 millió a beoltottak, 12 307 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 48 beteg

...kontra - 2022-09-21

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 417 738, közülük 6 203 972-en a második, 3 896 501-en a harmadik, 340 651-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Nobel-díj - Svante Pääbo: "az édesanyám volt a legnagyobb hatással az életemre"

...kontra - 2022-10-03

- Az idei orvosi-élettani Nobel-díj kitüntetettje, Svante Pääbo svéd tudós közvetlenül a Nobel-díj bejelentése után telefonon adott interjút Adam Smithnek, a Nobel Prize Outreach tudományos igazgatójának. Mint mondta, tudós édesanyja volt a legnagyobb hatással az életére, tőle kapta a legtöbb biztatást.

Pääbo, aki az evolúciós genetika területén elért eredményeiért nyerte el a Nobel-díjat, a beszélgetés elején elárulta, hogy amikor reggel Svédországból hívták, először azt gondolta, talán a fűnyíró romlott el ottani nyaralójában, azért keresik.

Pénzhamisítók ellen emeltek vádat Budapesten

...kontra - 2022-09-13

- Vádat emeltek pénzhamisítás miatt tíz ember ellen. Ketten közülük 20 ezer forintos bankjegyeket hamisítottak valódi 500 forintosokból.

Megölte és feldarabolta apját egy férfi Ózdon

...kontra - 2022-09-12

- Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 25 éves férfi ellen- közölte a megyei főügyészség hétfőn.

A férfi és apja 2020 szeptemberében ózdi családi házukban együtt italozott. Szóváltás alakult ki közöttük, majd az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. A fiú dulakodás nyomán elvette apjától a szerszámot, és azzal kétszer olyan erővel fejen vágta az idős férfit, hogy az a helyszínen meghalt.

Majomhimlő - NNK: 71-re nőtt a majomhimlő-fertőzöttek száma Magyarországon

...kontra - 2022-09-09

Újabb embernél igazolta a majomhimlő-fertőzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), így már 71 ember esetében mutatták ki a betegséget Magyarországon - közölte az NNK pénteken.

Koronavírus - 6,416 millió a beoltottak, 12 157 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 100 beteg

...kontra - 2022-08-31

- A koronavírus ellen beoltottak száma 6 416 363, közülük 6 202 522-en a második, 3 894 442-en a harmadik, 334 870-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Koronavírus - Merkely: a két alapoltás, valamint a harmadik emlékeztető oltás mindenkinek javasolt

...kontra - 2022-08-21

- A koronavírus elleni két alapoltás, valamint a harmadik emlékeztető oltás mindenkinek javasolt a Semmelweis Egyetem rektora szerint. Merkely Béla a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, ezeket az oltásokat mindenkinek "meg kell szereznie".

Elutasította a megszállt ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozását az Európai Tanács

...kontra - 2022-09-30

) - Az Európai Tanács tagjai pénteken közzétett közös nyilatkozatot adtak ki.

Ebben "határozottan elutasították és elítélték" Oroszország azon döntését, hogy az Oroszországi Föderációhoz csatolja a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságot, valamint a részben orosz ellenőrzés alá vont Herszon és Zaporizzsja megyéket.

Ukrajnai háború - London az ideivel azonos vagy még több katonai segélyt nyújt Ukrajnának jövőre

...kontra - 2022-09-20

A Downing Street nyilatkozata szerint Truss csütörtökön, az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán felszólalva jelenti be a brit kormány újabb kötelezettségvállalását Ukrajna katonai segélyezésére.

A londoni miniszterelnöki hivatal által ismertetett adatok szerint Nagy-Britannia az idén 2,3 milliárd font (több mint 1050 milliárd forint) értékben nyújt katonai támogatást Ukrajnának, és ezzel az ukrán fegyveres erők második legnagyobb katonai támogatója az Egyesült Államok után.

Koronavírus -Magyaországban 6,417 millió a beoltottak, 11 596 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 42 beteg

...kontra - 2022-09-14

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 417 307, közülük 6 203 509-en a második, 3 895 939-en a harmadik, 338 689-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 11 596 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 070 443-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 42, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 409-re emelkedett.

Elutasítják a szegregáció vádját a nagyváradi iskolaügyben érintett magyar vezetők

...kontra - 2022-09-03

- Egy, a Csűry István református püspök Facebook-oldalán közzétett péntek esti román nyelvű nyilatkozatban elutasítják a szegregáció vádját a nagyváradi Nicolae Balcescu Általános Iskola ügyében érintett magyar vezetők.

Vodafone: 1,8 milliárd euróért adják el a Vodafone Magyarországot

...kontra - 2022-08-22

A Vodafone Group megállapodott a 4iG Nyrt.-vel és a Corvinus Zrt.-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100 százalékának eladásáról, összesen 715 milliárd forint (1,8 milliárd euró) vállalati értéknek megfelelő készpénzes ellenértékért - közölte a Vodafone Group hétfőn.

A közlemény szerint a Vodafone Magyarország az egyik vezető konvergens hálózatüzemeltető Magyarországon, és a 4iG-vel való egyesüléssel a mobil és vezetékes kommunikáció terén egyértelműen a második legnagyobb szolgáltató jön létre, szélesebb körű információs és kommunikációs technológiai, IKT-kapacitással. Az akvizíció megfelel a magyar állam törekvésének egy nemzeti IKT-csoport létrehozására - közölték.

Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója a hírt megerősítette az MTI érdeklődésére, de kommentálni nem kívánta, részletek nem közölt.

LMP: a kormány az autósokat támogatja, a közösségi közlekedést használókat nem

...kontra - 2022-08-19

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a kormány a "nehéz időkben" csak az autósokat támogatja, a környezetbarát közösségi közlekedést használókat nem.

Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára egy interjúban a hatósági áras benzinnel indokolta, hogy miért nincs szükség a klímabérlet bevezetésére.

DK: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a "rezsipánik miatt kigúnyolt" magyaroktól!

...kontra - 2022-07-29

- A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy azonnal kérjen bocsánatot a "rezsipánik miatt kigúnyolt" magyaroktól.

Koronavírus - 6,413 millió a beoltottak, 14 402 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 54 beteg

...kontra - 2022-07-27

A beoltottak száma 6 413 420, közülük 6 200 225-en a második, 3 888 311-en a harmadik, 315 917-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Az elmúlt héten 14 402 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 965 481-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 54, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 790-re emelkedett.

A gyógyultak száma 1 890 181, az aktív fertőzötteké 28 510.

Tusványos - Ellenzéki pártok: a kormányfő uszít, a betegnek gyógyszer kell, nem tanács

...kontra - 2022-07-23

Több ellenzéki párt is reagált Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszédére: a Momentum szerint a kormányfő nem ért máshoz csak az uszításhoz és hergeléshez, az MSZP szerint nem a nyugat alkonyát kell várni, hanem tenni Magyarország felemelkedéséért, az LMP szerint félő, hogy nem lehet komolyan venni a miniszterelnök szavait zöld kérdésekben, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig azt írta, hogy beteg embernek gyógyszer kell, nem tanács.

A DK Orbán Viktor beszédére reagáló, az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "Beteg embernek nem tanácsot adunk, hanem gyógyszert."

Koronavírus - 6,413 millió a beoltottak, 10 255 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

...kontra - 2022-07-20

A beoltottak száma 6 412 843, közülük 6 199 845-en a második, 3 887 027-en a harmadik, 311 547-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 10 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 951 079-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 40, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 736-ra emelkedett.