...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1666 találatból.

Háromnapos jubileumi árverést tart a Nagyházi Galéria és Aukciósház

...kontra - 2019-05-18

Huszonöt éves fennállását ünnepli a Nagyházi Galéria és Aukciósház, amelynek jubileumi aukcióján egy Carlo Cignaninak tulajdonított, 1680 körül készült festményre, Aba-Novák Vilmos Hátaktjára, valamint 19-20. századi bútorokra, festményekre, ezüst tárgyakra és ékszerekre licitálhatnak

Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el a legmagasabb áron a BÁV árverésén

...kontra - 2019-05-18

- Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el a legmagasabb áron a BÁV 74. Művészeti aukcióján, amelyen a festmények mellett ékszerekre és ezüst tárgyakra is licitálhattak az érdeklődők.

Donald Trump amerikai elnök júniusban Dél-Koreába megy

...kontra - 2019-05-16

Donald Trump amerikai elnök Dél-Koreába látogat június végén - jelentette be a Fehér Ház szerdán. Az elnök előbb a G20-as országcsoport Japánban tartandó csúcsértekezletén vesz részt, majd onnan utazik Szöulba.

Porosenko aláírta a sokat vitatott nyelvtörvényt

...kontra - 2019-05-15

Petro Porosenko leköszönő elnök aláírta szerdán az ukrán nyelvtörvényt, amely ellen több ízben hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.

Amerikai importvámok - Az amerikai és a kínai elnök várhatóan júniusban találkozik Japánban

...kontra - 2019-05-12

Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök várhatóan június végén, a G20-as csoport Japánban tartandó csúcstalálkozóján találkozik egymással - mondta Larry Kudlow, az amerikai elnök gazdasági főtanácsadója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.

EU-csúcs - Macron: az uniónak vállalnia kell, hogy 2050-ig nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását

...kontra - 2019-05-09

Az Európai Uniónak stratégiai célkitűzései közé kell emelnie azt, hogy 2050-ig nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását - hangoztatta Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Nagyszebenben, ahol az Egyesült Királyság kilépése (Brexit) után az EU-ban maradó 27 tagállam vezetőjének informális találkozóján vesz részt.

Székelyföldi terrorvád - Beke István az után sem szabadulhat, hogy megszűnt az elítélése törvényes alapja

...kontra - 2019-05-08

- A brassói táblabíróság döntése értelmében nem szabadulhat a feketehalmi börtönből a terrorizmus kísérlete miatt elítélt Beke István annak ellenére sem, hogy egy áprilisban kihirdetett törvénymódosítás során törölték a román büntető törvénykönyvből azt a cikkelyt, amelynek alapján elítélték.

Donald Trump a legmagasabb polgári kitüntetést adományozta Tiger Woods golfozónak

...kontra - 2019-05-07

Donald Trump amerikai elnök a legmagasabb polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet adományozta Tiger Woods golfozónak hétfőn este a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepségen.


Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az ingatlan.com

...kontra - 2019-05-06

- Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az ingatlan.com Zrt. jogsértő szlogenjei miatt, az online hirdetési felületet működtető cég bírságot nem kapott.

Nyolcezer méter alatt nem repülhetnek be amerikai polgári repülőgépek Venezuela légterébe

...kontra - 2019-05-01

- Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) kedden este megtiltotta valamennyi amerikai légitársaságnak egy bizonyos magasság alatti berepülést a venezuelai légtérbe.

Beadta lemondását Rod Rosenstein, az amerikai igazságügyi miniszter helyettese

...kontra - 2019-04-30

- Benyújtotta lemondását hétfőn Washingtonban Rod Rosenstein, az amerikai igazságügyi miniszter helyettese, május 11-ét jelölve meg távozása napjaként.

Putyin: az Egy övezet, egy út az eurázsiai együttműködést is elősegíti

...kontra - 2019-04-26

Az eurázsiai nemzetek konstruktív együttműködését is elősegíti a Hszi Csin-ping kínai elnök által 2013-ban előterjesztett Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Pekingben, a kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum megnyitóján.

Putyin: az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

...kontra - 2019-04-25

A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.

Az amerikai adóhivatal és a pénzügyminisztérium a másodszori határidőre sem nyújtotta be Trump adóbevallását a kongresszusnak

...kontra - 2019-04-24

Az Egyesült Államok adóhivatala (IRS) és pénzügyminisztériuma a másodszori határidőre sem nyújtotta be Donald Trump amerikai elnök adóbevallási dokumentumait a kongresszusnak.

Benyújtotta lemondását Kárpátalja kormányzója

...kontra - 2019-04-23

- Benyújtotta lemondását Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnöknek Hennagyij Moszkal, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöke - adták hírük kedden kárpátaljai hírportálok.

Merényletek Srí Lankán - Az Iszlám Állam egykori tagjai lehetnek az elkövetők a szakértő szerint

...kontra - 2019-04-22

Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei állhatnak a vasárnapi merényletsorozat mögött - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hétfőn.

Borostyánkövet foglalt le a NAV a tiszabecsi határállomáson

...kontra - 2019-04-17

- Több mint 63 kilónyi nyers borostyánt találtak egy belépő autóban elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a tiszabecsi ukrán-magyar határállomáson - közölt a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Húsz kiló marihuánával érkezett Magyarországra egy szerb férfi

...kontra - 2019-04-15

Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.Szanka Ferenc közölte: a férfi péntek délben jelentkezett belépésre a röszkei közúti határátkelőhelyen. A gépkocsija aljában elrejtve huszonhárom csomag marihuánát találtak a pénzügyőrök.

- A gazdagabb központban a Kék-fehérre, a szegényebb perifériákon a Likudra szavaztak

...kontra - 2019-04-10

A gazdagabb, központi városok inkább az ellenzéki, centrista Kék-fehér pártszövetségre, a szegény és periferikus térségek inkább a kormányzó, jobboldali Likudra szavaztak az izraeli választásokon a voksok közel 98 százalékának összeszámlálása után a Jediót Ahronót című újság internetes felületén, a yneten megjelentetett választói térkép szerint.

Holland külügyminiszter: további halasztást kellene adni az Egyesült Királyságnak

...kontra - 2019-04-09

Több időt kellene adni az Egyesült Királyságnak a rendezetlen európai uniós kiválás elkerülése érdekében, de Londonnak világossá kell tennie, hogy miként tervezi ezt elérni - jelentette ki a holland külügyminiszter kedden."Hollandiának érdeke a kemény Brexit megakadályozása, és ha ehhez több időre van szükség, akkor több időt kellene adni" - közölte Stef Blok az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek luxembourgi tanácsülése előtt.