...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2412 találatból.

- Katari miniszterelnök: nem mindegyik túsz van a Hamász fogságában

...kontra - 2023-11-27

A tűzszünet meghosszabbítása fejében a Hamásznak "meg kell találnia" többtucatnyi olyan túszt, akiket más fegyveres csoportok tartanak fogságban a Gázai övezetben - mondta a Financial Times hétfői kiadásában megjelent nyilatkozatában a katari miniszterelnök.

Elfogták egy idős embereket kifosztó veszprémi család tagjait

...kontra - 2023-11-24

Hátrányos helyzetű idős embereket fosztottak ki egy veszprémi család tagjai, a három férfit és a három nőt elfogták - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese pénteki, veszprémi sajtótájékoztatóján.

Digitális diktatúrától tart a Mi Hazánk

...kontra - 2023-11-23

- A digitális állampolgárságról szóló törvény utólagos normakontrollját kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom

Szerintük a jogszabály a digitális diktatúra bevezetésének eszköze lehet - közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese.

A Mi hazánk a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy Rogán Antal a Világgazdasági Fórum "legvidámabb barakkjává" tegye Magyarországot. Ha a szuverenitásvédelmet annyira hangoztatja a kormány és a Fidesz, akkor az az egyes állampolgárok esetében is meg kell, hogy állja a helyét, rájuk is vonatkoznia kell - fogalmazott.

Navracsics Tibor: az együttműködés kultúráját kell megteremteni

...kontra - 2023-11-21

- Az elmúlt 13 év eredményeit, az ügyfél szolgálatát megtartva, tovább kell lépni, és meg kell teremteni az együttműködés kultúráját - hangoztatta a területfejlesztési miniszter a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden, Budapesten.

- Minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez

...kontra - 2023-11-20

Ma tartjuk a Gyermekjogok Világnapját, mely nap emlékeztet bennünket arra, hogy minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez. Ezen a napon, 1959-ben fogadták el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, 1989-ben a gyermekjogok nemzetközi konvencióját, amelyhez Magyarország is csatlakozott 1991-ben.

Vádat emeltek terhes élettársa megölése miatt egy férfi ellen Szabolcsban

...kontra - 2023-11-17

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, mert megfojtotta terhes élettársát - tudatta a vádhatóság közleményben pénteken.

A 30-as évei elején járó férfi Nyírkátán, élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi féltékenysége miatt gyakori voltak köztük a veszekedések, a férfi többször bántalmazta élettársát, de a nő nem tett feljelentést.

Izrael lebombázta a Hamász vezetőjének egyik házát a Gázai övezetben

...kontra - 2023-11-16

Izraeli vadászgépek légicsapást mértek a Hamász iszlamista terrorszervezet Katarban élő politikai vezetőjének, Iszmail Haníjének egyik házára a Gázai övezetben, és az romba dőlt - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

- Washingtonban tízezrek gyűltek össze, hogy Izraelt biztosítsák támogatásukról

...kontra - 2023-11-14

- Washingtonban több tízezer ember gyűlt össze az Izrael melletti szolidaritás jeleként kedden.

Az Egyesült Államok fővárosának központjában, a nemzeti emlékhelyen, a National Mallon izraeli zászlókkal vonultak fel a résztvevők, akik az ország minden részéből érkeztek.

Az izraeli és amerikai zászlókkal szegélyezett színpadon helyi idő szerint délután a tüntetésen szólal fel a Kongresszus alsóházának republikánus elnöke, Mike Johnson, valamint a kisebbségben lévő demokraták vezetője, Hakeem Jeffries és szenátorok is pódiumra lépnek

Az EU további hat segélyt szállító repülőgépet indít Gázába

...kontra - 2023-11-10

- Az Európai Unió az elkövetkező napokban humanitárius légihídján keresztül hat újabb járatot indít a gázaiak megsegítésére - közölte pénteken az Európai Bizottság.

Két járat az olaszországi Brindisiből pénteken és szombaton indul el 55 tonna, az EU által adományozott segéllyel. A szállítmány mobil raktáregységet, hűtőket és más olyan cikkeket tartalmaz, amelyek növelik a humanitárius szervezetek kapacitását, hogy hatékonyabb segítséget nyújthassanak a gázaiaknak.

Jövő héten további három járat indul Bukarestből, amelyek a Románia által adományozott sátrakat és matracokat szállítják.

Jövő héten további három járat indul Bukarestből, amelyek a Románia által adományozott sátrakat és matracokat szállítják.

Izrael a Hamász újabb erődítményének elfoglalásáról számolt be

...kontra - 2023-11-07

- Az izraeli hadsereg elfoglalta a Hamász újabb erődítményét a Gázai övezetet uraló iszlamista terrorszervezet elleni háború harminckettedik napján - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője kedden.

Izrael bunkerromboló bombákkal támadja a Hamász föld alatti alagútjait

...kontra - 2023-11-06

Bunkerromboló bombákkal próbálja az izraeli légierő felszámolni a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet föld alatti védelmi rendszerét - tudatta az izraeli katonai szóvivő.

Palesztin elnök: a Palesztin Nemzeti Hatóság kész átvenni Gázát Palesztina részeként

...kontra - 2023-11-05

A Palesztin Nemzeti Hatóság a palesztin államiság átfogó rendezésével kész felelősséget vállalni a Gázai övezetért, mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök Antony Blinken amerikai külügyminiszternek vasárnapi tárgyalásukon Rámalláhban.

Megbeszélésük végén Abbász kijelentette, hogy a Gázai övezet a palesztin állam elválaszthatatlan része, és a palesztin hatóság kész teljes mértékben felelősséget vállalni érte a létrejövő palesztin állam keretein belül: Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem egész területének átfogó politikai rendezésével.

Halálos áldozat, közlekedési fennakadások, áramkimaradás a szélvihar miatt Franciaországban

...kontra - 2023-11-02

Egy ember meghalt, többen megsérültek csütörtökre virradóra, miután a rekorderejű széllel érkező, Ciarán nevű vihar elérte Franciaország északnyugati részét.

  • Egy teherautósofőr meghalt az ország északi részén található Aisne megyében, mert egy fa rádőlt a járművére, 16 ember pedig megsérült, köztük hét tűzoltó - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter. A tájékoztatás szerint 1,2 millió háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, ebből csaknem 800 ezer Bretagne-ban, 315 ezer pedig Normandiában található. A szolgáltatás helyreállításán mintegy háromezren fognak dolgozni, amint a meteorológiai körülmények lehetővé teszik - jelezte az Enedis szolgáltató.

NAV: mintegy hat kilogramm kábítószert találtak küldeményekben a Liszt Ferenc-repülőtéren

...kontra - 2023-10-31

Csaknem hat kilogramm kábítószert találtak Ausztriából Szlovéniába tartó küldeményekben a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A NAV azt közölte kedden, hogy a pénzügyőrök az áruforgalomban beérkezett csomagokat ellenőrizték a repülőtéren, amikor a keresőkutyájuk két dobozra is egyértelmű jelzést adott.

Felszámoltak egy emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandát Mezőtúron

...kontra - 2023-10-27

Svájcban prostituáltakat futtató bűnbandát számolt fel Mezőtúron a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); az ügy felderítésben részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a svájci rendőrség is - közölte a rendőrség pénteken a police.hu oldalon.

Körözött, bujkáló adócsalókat fogott el a rendőrség

...kontra - 2023-10-25

Spanyolországban, Ausztriában és Magyarországon bujkáló adócsalókat, három Top 50-es körözött férfit fogtak el a rendőrök az idén - közölte a police.hu szerdán.

- Fogvatartásának körülményeiről nyilatkozott a Hamász által elengedett egyik izraeli nő

...kontra - 2023-10-24

Elrablásakor botokkal verték, de a fogságban gondoskodtak róla - mesélte keddi sajtótájékoztatóján a hétfő este a Hamász iszlamista terrorszervezet fogságából kiszabadult 85 éves Joheved Lifsic, akit október 7-én a Gázai övezet melletti Nir Óz nevű kibucból hurcoltak el.

Amerikai túszokról és a Gázai övezet segélyezéséről beszélt az amerikai elnök és az izraeli miniszterelnök

...kontra - 2023-10-23

A Gázai övezetbe hurcolt amerikai túszokról és az övezet palesztin civiljeinek nyújtott humanitárius segélyekről egyeztetett Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap esti telefon beszélgetésükön - jelentette az izraeli média hétfőn.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap esti beszélgetésükön megköszönte Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy Izrael segítséget nyújtott két amerikai állampolgárságú túsz kiszabadításában a Hamásztól - derül ki a beszélgetés Fehér Ház által közzétett összefoglalójából.

Drogkereskedő diák ellen emeltek vádat Zalában

...kontra - 2023-10-18

Interneten rendelt kábítószerrel kereskedett baráti körében egy keszthelyi fiatal, a Zala Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene

Izraeli hadsereg szóvivője: Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

...kontra - 2023-10-17

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, "mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet" - közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban.