...kontra

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2503 találatból.

Az EU iránymutatásokkal tette világosabbá, hogy milyen jogok illetik meg a légi utasokat

...kontra - 2024-07-22

Az Európai Bizottság felülvizsgált értelmező iránymutatásokat tett közzé hétfőn a légi utasok jogairól, hogy segítse a rendeletek betartását és összehangolását az illetékes nemzeti hatóságok számára.

Állatkínzás miatt indult eljárás egy Pest vármegyei nő ellen

...kontra - 2024-07-19

Állatkínzás bűntett miatt indult eljárás egy 35 éves Pest vármegyei nő ellen, aki sanyarú körülmények között tartott több kutyát a Fejér vármegyei Perkátán, egy szőlőhegyi ingatlanban.

Letartóztattak három férfit, akik budapesti taxisokat zsaroltak

...kontra - 2024-07-18

Letartóztattak három férfit, akik taxidrosztokat sajátítottak ki, majd pénzt kértek a sofőröktől Budapesten - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Valótlan járműhirdetésekkel milliókat szerző csalók ellen emeltek vádat Somogyban

...kontra - 2024-07-15

Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan járműhirdetésekkel 166 embert vertek át, és ezzel 15 millió forint kárt okoztak.

A húszas éveiben járó, jelenleg letartóztatásban lévő férfi 2022 novemberében kitalálta, hogy az egyik közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában motorkerékpár, autó, quad, jetski, bobcat és egyéb munkagépek eladására vonatkozó álhirdetésekkel szerez pénzt.

Gépkarabélyt, pisztolyokat, puskákat és több mint félezer lőszert találtak egy orvvadásznál

...kontra - 2024-07-09

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség egy férfi ellen, akinél gépkarabélyt, pisztolyokat, puskákat és több mint félezer lőszert találtak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta: a Kunszentmiklós környéki községben élő férfi 2023 júliusában este motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott kilőtt egy rókát.

Vádat emelt az édesanyját meggyilkoló nő ellen a szabolcsi főügyészség

...kontra - 2024-07-08

Különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nő ellen, aki kegyetlenül bántalmazta és halálra szurkálta idős édesanyját tavaly júniusban Nyíregyházán.

Francia választások - Magasabb a részvétel, mint az első fordulóban

...kontra - 2024-07-07

A választásra jogosultak 26,63 százaléka adta le vasárnap délig a szavazatát a francia nemzetgyűlési választások második fordulójában, ami csaknem egy százalékponttal magasabb az első fordulós részvételnél - közölte a francia belügyminisztérium.

Ilyen sokan 1981 óta nem vettek részt parlamenti választásokon a délelőtti órákban, akkor 28,3 százalékos volt a részvétel arány délig.

Vádat emeltek egy fiatal ellen, aki nyereségvágyból megölte szállásadóját

...kontra - 2024-06-26

Vádat emeltek egy fiatalemberrel szemben, aki nyereségvágyból baltával megölte szállásadóját Nyírmihálydiban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szerdán.

Azt írták, a vádirat szerint a sértett egyedül élt Nyírmihálydiban egy családi házban, amelynek nyárikonyhájába befogadott egy nőt. Az asszonnyal együtt beköltözött 19 éves fia és annak 14 éves élettársa is.

Hamis diplomával visszaélő nő ellen emeltek vádat Kecskeméten

...kontra - 2024-06-20

Vádat emeltek egy nő ellen, aki pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló hamis diplomát használt fel különféle állások betöltéséhez.

Az EJEB elítélte Oroszországot a nemkívánatos szervezetekről szóló törvény miatt

...kontra - 2024-06-18

- Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden elítélte Oroszországot amiatt a 2015-ben hozott törvény miatt, amely lehetővé teszi a nemkívánatos külföldi és nemzetközi szervezetek oroszországi tevékenységének betiltását.

Az EU elfogadta a természet helyreállításáról szóló jogszabályt

...kontra - 2024-06-17

- Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa luxembourgi ülésén elfogadta a természet helyreállításáról szóló rendeletet, a jogszabály intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy 2030-ig az EU szárazföldi és tengeri területeinek legalább 20 százalékát, 2050-ig pedig lehetőleg valamennyi ökoszisztémát helyreállítsanak, illetve megakadályozzák az élőhelyek romlását - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

Semjén Zsolt: ha Magyar Pétert az EPP-frakcióba vagy a Tisza Pártot az Európai Néppártba felveszik, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból

...kontra - 2024-06-14

Ha Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába, vagy pártját felveszik az EPP-be, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Budapesten.

A KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a Karmelita kolostorban tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével, majd ezt követően a sajtó képviselőinek elmondta: nagyon őszinte és korrekt beszélgetést folytattak, amelyen sok kérdést érintettek.

Munkáspárti választási program: Nagy-Britannia nem lép vissza az EU-ba, de szorosabbra fűzi kapcsolatait az unióval

...kontra - 2024-06-13

Nagy-Britannia a Munkáspárt kormányra kerülése esetén sem lépne vissza az Európai Unióba, de a jelenleginél szorosabbra fűzné kapcsolatait az EU-val - áll a legnagyobb brit ellenzéki erő csütörtökön ismertetett választási programjában.

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

...kontra - 2024-06-12

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket.

Ezt közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Budapesten, azután, hogy tárgyalt a magyar miniszterelnökkel.

Az Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatón a főtitkár elmondta: a NATO júliusi, washingtoni csúcstalálkozóján arra számít, hogy a szövetségesek megállapodnak arról, hogy a NATO vezető szerepet vállaljon az Ukrajnának történő biztonsági segítségnyújtás és kiképzés koordinálásában és elősegítésében.

Jens Stoltenberg reményét fejezte ki, hogy a csúcson hosszú távú pénzügyi elkötelezettséget is vállalnak a katonai támogatásra, mert értékelése szerint ez biztosít majd kiszámíthatóságot és megbízhatóságot Ukrajna számára.

Tizenhárom év fegyházra ítélték a haragosa házát felgyújtani próbáló férfit

...kontra - 2024-06-06

Nem jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés kísérlete miatt a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2022 júliusában Molotov-koktélt dobott haragosának házára az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen - közölte a törvényszék sajtószóvivője csütörtökön.

Több mint négy év börtönre ítéltek egy férfit, aki nőkkel erőszakoskodott Borsodban

...kontra - 2024-06-03

- Több mint négy év börtönbüntetésre ítélt a Szikszói Járásbíróság egy külföldi férfit, aki az augusztus 20-i ünnepségen nőkkel erőszakoskodott egy borsodi kisvárosban - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn.

Azt írták, a vádlott - trágár kifejezések használata mellett - megragadott és fogdosni kezdett egy nőt, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. A sértett segélykiáltására a vele egy társaságban lévők odasiettek, így a férfi távozott.

Izraelben a külügyminisztériumba kérették a norvég, az ír és a spanyol nagykövetet

...kontra - 2024-05-22

Izrael azonnali konzultációra hazarendelte nagyköveteit Norvégiából, Írországból és Spanyolországból, és az izraeli külügyminisztériumba bekérették ezen országok nagyköveteit, miután bejelentették, hogy a jövő héten elismerik a palesztin államot.

Vlagyimir Putyin: Oroszország igaz barátja volt az iráni elnök

...kontra - 2024-05-20

- Oroszország igaz barátja volt Ebrahim Raiszi iráni elnök - írta Vlagyimir Putyin orosz elnök az iráni vezetéshez intézett részvéttáviratában, amelyet hétfő délelőtt tettek közzé a Kreml honlapján.

Raiszi Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszterrel és más vezetőkkel együtt életét vesztette, amikor vasárnap lezuhant az őt szállító helikopter az iszlám köztársaság északnyugati részén, Varzekán térségében. A történtek okának megállapítására vizsgálat indult.

Kábítószer-kereskedőt tartóztattak le Nógrádban

...kontra - 2024-05-15

Letartóztattak egy 56 éves bátonyterenyei férfit, aki Hollandiából is irányította a magyarországi lakóhelyén kiépített drogkereskedelmet.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta: a letartóztatást a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró rendelte el.

Ismertették, a férfi évek óta dolgozik Hollandiában, de rendszeresen hazalátogat bátonyterenyei otthonába, ahol volt felesége él, és ahol nagy mennyiségű, különböző állagú kábítószert halmozott fel, külön-külön porciózva és csomagolva.

BRFK: tíz órán belül elfogták a kötözős rablót

...kontra - 2024-05-13

Tíz órán belül elfogták a fővárosi rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Újbudán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.