...kontra

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2460 találatból.

Josep Borrell: az EU jogtalannak tartja a megszállt ukrán területeken tartott orosz választásokat

...kontra - 2023-09-11

Az Európai Unió elítéli és jogtalannak tartja, hogy a Krími Autonóm Köztársaságban és Szevasztopol városában, valamint Ukrajna Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiójának egyes részein Oroszország regionális és helyhatósági választásokat tartott szeptember 8-10-én - közölte Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő hétfőn.

- A Fehér Ház szerint az Ukrajnának szánt, urániumot tartalmazó lőszerek nem bocsátanak ki radioaktív sugárzást

...kontra - 2023-09-07

Az Ukrajnának ígért, szegényített urániumot tartalmazó harckocsi-lőszer hatékonyabb a hagyományos eszközöknél, de nem bocsát ki radioaktív sugárzást - közölte a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora szerdán Washingtonban.

Az Energiaügyi Minisztérium vizsgálja a Fidesz frakció kérését

...kontra - 2023-09-05

Az Energiaügyi Minisztérium érdemben vizsgálja a Fidesz frakció kérését, a brüsszeli elvárásoktól eltérő elszámolási lehetőségeket a napelem-beruházásoknál - közölte a tárca Facebook oldalán csütörtökön.

Magyarország ne váljon akkuhulladék-lerakattá!

...kontra - 2023-09-02

A Magyarországon gyártott, majd használat után hulladékká váló akkumulátorok feldolgozásáért a jelenlegi szabályozást szerint a hazai akkumulátorgyártók lesznek felelősek.

Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy már a gyártási hulladék feldolgozásához sem megfelelő sem az ipari kapacitás, sem a hatósági engedélyezési és ellenőrzési rendszer – ahogyan ezt az ismétlődő illegális hulladékelhelyezési botrányok, illetve a feldolgozóüzemekben tapasztalt súlyos szabálytalanságok is igazolják.

Légpuskával lőttek hátba egy idős férfit, hogy ellopják egy kocáját

...kontra - 2023-08-30

Őrizetbe vettek két férfit, aki légpuskával hátba lőtt egy idős férfit Kiskunfélegyházán, hogy ellopják egyik disznóját - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A DK kiáll Dukán András Ferenc mellett, akit a Fidesz-hű tankerületi vezető rúgatott ki Csepelen

...kontra - 2023-08-29

Elbocsátották Dukán András Ferenc középiskolai tanárt, a Momentum polgármesterjelöltjét Csepelen, mert tiltakozott az Orbán-kormányhoz hűséges tankerületi vezető ellen.

A Demokratikus Koalíció kiáll Dukán András Ferenc és minden egyes magyar mellett, akiket az Orbán-rendszer el akar hallgattatni. Nem hagyhatjuk, hogy bárkit a politikai nézetei, véleménye miatt kirúgjanak, üldözzenek és tönkre tegyenek

Spanyolországban az eddigi legnagyobb kokainszállítmányt foglalta le a rendőrség

...kontra - 2023-08-25

- A spanyol rendőrség az eddigi legnagyobb kokainszállítmány lefoglalásáról számolt be pénteken.A 9,4 tonnányi kábítószert egy hűtőkonténerben, több mint ezer banánoskartonban elrejtve találták meg a dél-spanyolországi Algeciras kikötőjében.

A Kolumbiából származó drog Ecuadorból, tengeri úton jutott el Spanyolországba, ahonnan a nyomozók szerint Lisszabonba vitték volna, és onnan terjesztették volna tovább Közép-Európában.

Az LMP ismét benyújtja az ügynökakták feltárását célzó javaslatát

...kontra - 2023-08-23

- Az LMP a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, szerdán, huszonnyolcadik alkalommal is benyújtja az állambiztonsági múlt feltárását célzó törvényjavaslatát - mondta online sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke.

DK: hány elítélt embercsempészt akar még szabadon engedni az Orbán-kormány?

...kontra - 2023-08-21

A Demokratikus Koalíció (DK) arra vár választ Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy még hány elítélt embercsempészt akar a kormány szabadon engedni?

Nem tart-e attól, hogy az ilyen bűnözők tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát - mondta Mustó Géza, az ellenzéki párt politikusa hétfői online sajtótájékoztatóján.

A DK "árnyék-belügyminisztere" úgy véli: bár korábban az Orbán-kormány óriásplakátokon hirdette, hogy "ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket és nem veheted el a magyarok munkáját", most viszont külföldi vendégmunkások ezreit engedi Magyarországra, ráadásul idén augusztusig már összesen 1385 külföldi embercsempészt engedett szabadon a magyar börtönökből.

Kósa Lajosnak megárthatott a sok kóla -

...kontra - 2023-08-18

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja aggodalommal figyeli Kósa Lajos utóbbi évekbeli megnyilvánulásait. Ugyanakkor az LMP segítségére siet a Fidesz debreceni képviselőjének, hogy badarságok helyett azzal foglalkozzon, ami a leginkább megfelel érdeklődési körének.

Kósa Lajos a Farmer Expó megnyitóján elmondta, hogy "igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más… …azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?"

Nehéz elképzelni, hogy Kósa Lajost meg lehetne győzni tudományos érvekkel. Várhatóan nem hatná meg az sem, hogy a túlzott szén-dioxid kibocsátás negatív hatásait az ENSZ Kormányközi Éghajlatváltozási Testületének jelentései is igazolták.

Hamis útlevelekkel szállított kutyákat egy szerb férfi

...kontra - 2023-08-17

Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel Magyarországon keresztül Lengyelországba egy szerb férfi, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópálya hetényegyházi pihenőjéből már nem engedték tovább - közölte a hatóság csütörtökön.

A szlovén GDP 1,4 százalékkal nőtt a második negyedévben

...kontra - 2023-08-16

A szlovén hazai össztermék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a szlovén statisztikai hivatal szerdán. A negyedéves növekedés reálértéken 1,4 százalék, nominálisan 1,6 százalék volt.

A jelentés szerint a GDP bővüléséhez leginkább a nagyon magas külkereskedelmi többlet járult hozzá.

A második negyedévben az import 8,3 százalékkal, míg az export 0,7 százalékkal csökkent. A külkereskedelmi mérleg hozzájárulása a GDP növekedéséhez 6,7 százalékpont volt.

Drogkereskedelem miatt emeltek vádat két ügyben hét ember ellen

...kontra - 2023-08-15

Két ügyben hét ember ellen emeltek vádat drogkereskedelem miatt Heves vármegyében.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a főügyészség négy embert vádol jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével. Egyikük egy kislánynak is adott el drogot, ami súlyosbítja cselekményét.

Ukrán külügyminiszter: német Taurus rakétákkal gyorsabban véget lehet vetni a háborúnak

...kontra - 2023-08-13

Gyorsabban véget lehet vetni Oroszország Ukrajna elleni háborújának, ha Németország Taurus típusú nagy hatótávolságú rakétákkal is támogatja a védekezést - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapnak.

Őrizetbe vettek egy férfit, aki több tucat fegyvert tartott csepeli otthonában

...kontra - 2023-08-10

- Őrizetbe vettek egy férfit, aki több tucat fegyvert tartott csepeli otthonában, valamint bántalmazta feleségét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Jobbik: a pedagógusok új életpályamodelljéről szóló törvény nem orvosolja az oktatás legalapvetőbb problémáit

...kontra - 2023-08-08

A pedagógusok új életpályamodelljéről szóló törvény és az ahhoz készített végrehajtási rendelet nem orvosolja az oktatás legalapvetőbb problémáit - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Brenner Koloman emlékeztetett, hogy a végrehajtási rendeletről jelenlegi is társadalmi egyeztetés folyik, amelynek következő tárgyalási körét szerdán tartják.

Csökkent a 6 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

...kontra - 2023-08-02

- Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A heti rendszerességgel tartott 6 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 10 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 27,9 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 10,0 milliárd forintot fogadott el.

Végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyészség a jegyellenőröket bántalmazó férfiakra

...kontra - 2023-07-27

Vádat emeltek három férfi ellen, akik tavasszal két, őket a buszról leszállító jegyellenőrt is bántalmaztak; az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön

Joe Biden nemzeti emlékhellyé nyilvánította az afroamerikai tinédzser, Emmett Till 1955-ös meggyilkolásának helyszínét

...kontra - 2023-07-26

- Amerikai nemzeti emlékhellyé nyilvánította Joe Biden elnök az 1955-ben rasszista indítékkal meggyilkolt Emmett Till halálához köthető helyszíneket.

A Néppárt megpróbál kormányt alakítani a parlamenti többség hiánya ellenére

...kontra - 2023-07-24

A spanyolországi választásokon győztes konzervatív Néppárt megpróbál kormányt alakítani annak ellenére, hogy nem szerzett abszolút többséget a parlamentben - jelentette ki Alberto Núnez-Feijóo pártelnök hétfő hajnalban, miután köszönetet mondott támogatóinak a párt madridi székházánál.