Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 941 találatból.

Kiszállított vegán ételeket vizsgált a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2023-11-23

Házhoz szállított vegán készételeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 13 készétel, öt pizza, öt hamburger és három snickers szelet került a Szupermenta asztalára.

Hat vendéglátó egységben helyszíni ellenőrzés is történt: négy esetben eljárást indítottak a szakemberek, egy vállalkozás tevékenységét pedig nyár elején ideiglenesen felfüggesztették.

Az EP támogatja a hibás termékek javítását azok cseréje helyett

Fogyasztóvédelem - 2023-11-21

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott álláspontja szerint a gyártóknak és szolgáltatóknak inkább javítaniuk kellene a meghibásodott termékeket azok cseréje helyett - tájékoztatott az uniós parlament kedden.

Az EP 590 igen szavazattal, 15 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett fogadta el álláspontját a fogyasztók javításhoz való jogát erősítő új jogszabályjavaslathoz.

Nébih: Wasabi zöldborsót hívtak vissza a forgalomból

Fogyasztóvédelem - 2023-11-17

Nem jelölt mogyoró allergén miatt a forgalmazó visszahívta a forgalomból a Wasabi zöldborsó 140 grammos terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken.

A terméket az Ázsia Bt., Asian Home Kft., Euroasiaduna Kft. (Budapest) mint forgalmazók hívták vissza.

A cikk 2024. október 24.-i minőségmegőrzési idővel rendelkezik, márkája Golden turtle, a termék eredete Kína - írták.

NAV: jelöletlen élelmiszert, cigarettát és alkoholt is találtak egy román furgonban

Fogyasztóvédelem - 2023-10-17

- Csaknem egymillió forint bírságot kapott egy román sofőr, akinek a furgonját Hegyeshalomnál állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai; a járműben jelöletlen élelmiszert, adózatlan alkoholt, valamint cigarettát is találtak.

Nébih: Coop mézes puszedliket hívott vissza a gyártó

Fogyasztóvédelem - 2023-10-04

Minőségmegőrzési időn belüli termékromlás miatt az Urban Édesipari Kft. (Budapest) többféle Coop mézes puszedlit hívott vissza a forgalomból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében.

Hamis mosószert terjesztő céget buktatott le a NAV

Fogyasztóvédelem - 2023-09-21

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel "ügyeskedő" elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.

A NAV azt közölte csütörtökön, hogy a családi vállalkozás vezetői jó minőségű, bár a gyártónál selejtként kezelt mosószerkapszulákat csomagoltattak újra megváltozott munkaképességű emberekkel, hamisított dobozokba.

A GVH 15 millió forint bírságot szabott ki a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-re

Fogyasztóvédelem - 2023-09-18

- A sörválaszték szűkítése miatt 15 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t, egyben kötelezte megfelelési program kialakítására - közölte a hatóság hétfőn.

Az EP szerint erősíteni kell a fogyasztók védelmét az ingadozó villamosenergia-árakkal szemben

Fogyasztóvédelem - 2023-09-14

- Az Európai Parlament (EP) csütörtökön elfogadott állásfoglalása szerint erősíteni kell a fogyasztók védelmét az ingadozó villamosenergia-árakkal szemben, és biztosítani kell, hogy a fogyasztóknak joguk legyen rögzített áras vagy dinamikus áras szerződésekhez.

Kisebb hiányosságokért 7 millió forintra bírságolta a versenyhivatal a Tescót

Fogyasztóvédelem - 2023-08-17

- Alapvetően teljesítette a fogyasztókat segítő vállalásait a Tesco, de az utóvizsgálat kisebb hiányosságokat tárt fel; a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 7 millió forintos bírságot szabott ki az áruházláncra, amely részben elismerte a jogsértést - közölte a versenyhatóság csütörtökön.

OGY - Gyorsított ágazati vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben

Fogyasztóvédelem - 2023-08-15

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében.

Aturisztikai ügynökség jogsegély szolgálatot indított az érintetteknek - derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottsága keddi ülésén.

Nébih: számos hiányosságot találtak a street foodok ellenőrzésénél

Fogyasztóvédelem - 2023-08-10

Az országszerte vizsgált 185 street food vendéglátó-létesítménynél 14 alkalommal szabtak ki bírságot és egy létesítmény tevékenységét korlátozták; a higiéniai és nyomonkövethetőségi problémák voltak a leggyakoribbak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Nébih: NATUR PUR Bio kuszkuszt hívott vissza a Spar

Fogyasztóvédelem - 2023-08-09

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahív egy kuszkusz terméket avas szaga (érzékszervi nem megfelelőség) miatt, az 500 grammos kiszerelésű SPAR NATUR PUR Bio kuszkuszt a forgalomból is kivonja- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) szerdán.

Két alapkezelőt közel 30 millió forintra bírságolt meg az MNB

Fogyasztóvédelem - 2023-08-08

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közel 30 millió forintos bírságot szabott ki két alapkezelőre, mert javadalmazási modelljük túlzott kockázatvállalásra ösztönözhette az osztalékra jogosult azon munkavállalókat, akik egyben az alapkezelők tulajdonosai - közölte a jegybank kedden.

A közlemény szerint a HOLD Alapkezelő 17,4 millió forintos, az ADALFA Alapkezelő 12,3 millió forint büntetést kapott.

Nébih: megfelelőek a balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból

Fogyasztóvédelem - 2023-07-27

- A balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei többségében csak kisebb szabálytalanságokat állapítottak meg - közölte a hivatal csütörtökön.

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

Fogyasztóvédelem - 2023-07-03

) - Mintegy 8 millió forint értékben foglaltak le hamis LEGO játékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vámkezelés közben - közölte a vámhivatal hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

Azt írták, a tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában.

MNB: jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki a számla- vagy kártyaadatainkat a csalóknak

Fogyasztóvédelem - 2023-06-09

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Azonnali átutalásokat és kártyás tranzakciókat majdhogynem lehetetlen megakadályozni, mert szinte azonnal átküldik a pénzt a másik számlára, a visszautaláshoz pedig a kedvezményezett jóváhagyása kell. Jóvá nem hagyott fizetési művelet teljesítése miatt a pénzforgalmi szolgáltatóknak 1 munkanapon belül kártérítést kell fizetniük, de ezt a határidőt nem kötelesek tartani, ha csalás gyanítanak és erről írásban tájékoztatják az MNB-t.

NAV: hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház

Fogyasztóvédelem - 2023-05-26

- Hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház, az ellenőrök próbavásárlással buktatták le a csalókat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Szalmonellagyanú miatt kolbászokat hív vissza az Aldi

Fogyasztóvédelem - 2023-05-04

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a "Csemege páros kolbász, 250 g és Paprikás, csípős páros kolbász, 250 g" termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Nébih: Snack Day gluténmentes tallérokat hívott vissza a Lidl

Fogyasztóvédelem - 2023-04-15

- Visszahívja és a forgalomból is kivonja a Lidl Magyarország a Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeket, nem jelölt gluténtartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

Az MNB fontosnak tartaná, hogy a Revolut Bankot is felügyelje

Fogyasztóvédelem - 2023-03-13

Az MNB a hazai ügyfelek védelmében szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.