Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 941 találatból.

Meghaladta a várakozásokat az OTP adózás utáni nyeresége az első negyedévben

Pénzügyek - 2024-05-10

Az OTP Bank idén az első negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 239,962 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el, 126 százalékkal magasabbat az előző év azonos időszakinál - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett tájékoztatóban. Az előző negyedévhez képest ez az eredmény 13 százalékos növekedés.

Önkéntes pénztárak: évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a tagok

Pénzügyek - 2024-05-06

Bár javul a tendencia, évente még mindig több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat elmulasztásával - hívta fel a figyelmet az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) hétfői közleményében.

Az MNB 15 millió forintra bírságolta az Erste Befektetési Zrt.-t

Pénzügyek - 2024-04-24

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Erste Befektetési Zrt.-re az ügyfelek alkalmasságának értékelése, az ügyfélkommunikáció rögzítése, kiszervezések, javadalmazás, IT sérülékenységvizsgálat és a panaszkezelés terén feltárt hiányosságok miatt - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

Emelkedett a 3, 5 és 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Pénzügyek - 2024-04-18

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Jelentősen bővülhet a lakossági készpénzfelvétel elérhetősége, havonta 150 ezer forintot a postákon is lehetséges lesz felvenni

Pénzügyek - 2024-04-04

2014 februárjától a lakosság havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig költségmentesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból. Annak érdekében, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetősége élni az ingyenes készpénzfelvétellel, a Nemzetgazdasági Minisztérium módosító indítványt nyújtott be. A javaslat arra irányul, hogy a jövőben a postákon is elérhetővé váljon az ingyenes készpénzfelvétel.

A pénzügyi közvetítő rendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/7730. számú törvényjavaslathoz a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottsága felé, amely a lakosság számára lehetővé teszi, hogy a jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfél kiszolgálási pontokon is ingyenesen felvehető legyen havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénz. A szolgáltatás a Posta elszámoló központot működtető intézmény által üzemeltetett POS terminál útján válik elérhetővé.

MNB: lendületesen indult a lakásbiztosítási kampány

Pénzügyek - 2024-03-20

- Lendületesen indult a márciusi lakásbiztosítási kampány, az első két hét adatai alapján csaknem 100 ezer új biztosítást kötöttek, több mint 60 ezret pedig újrakötöttek az ügyfelek - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a jegybank szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

MNB: hibázott az Erste Bank és az MBH Bank a bizalmi vagyonkezelő ügyfelek átvilágításánál

Pénzügyek - 2024-03-14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a bizalmi vagyonkezelő ügyfelek banki átvilágítását és az ehhez kötődő monitoringtevékenységet áttekintő témavizsgálata nyomán 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, míg az Erste Bankot figyelmeztetésben részesítette.

MBH Bank: a lakásbiztosítással rendelkezők 45 százaléka nem aktualizálja biztosítását

Pénzügyek - 2024-03-14

A lakásbiztosítás a legnépszerűbb biztosítási forma Magyarországon, ennek ellenére a lakásbiztosítással rendelkezők 45 százaléka nem aktualizálja biztosítását - többek között ez derült ki az MBH Bank által készített reprezentatív felmérésből.

A magyar Ganz-Mavag Europe Zrt. vételi ajánlatot tett a spanyol Talgo vasútépítő vállalatra

Pénzügyek - 2024-03-08

A magyar Ganz-Mavag Europe Zrt. 619 millió euró értékű nyilvános vételi ajánlatot tett a spanyol Talgo vasútépítő vállalatra - olvasható a spanyol tőzsdefelügyelet (CNMV) honlapján elérhető dokumentumban.

Az ajánlatban részvényenként 5 eurós vételi ár szerepel, amelynek feltétele legalább 50 százalék plusz 1 részvényarány megszerzése a cégben.A Ganz-Mavag Europe Zrt. fenntartaná a Talgo spanyolországi székhelyét, tevékenységeit, csakúgy, mint a foglalkoztatást, és stratégiai partnerként a kereskedelmi kapcsolatot a spanyol vasúti közlekedési vállalattal (RENFE).

NGM: 5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

Pénzügyek - 2024-03-07

- A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál.

A kártyákon lévő kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a kormány felkéri a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 000 forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján - jelentette be csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az EU elfogadta az azonnali fizetésről szóló rendeletet

Pénzügyek - 2024-02-26

- Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az euróban történő azonnali átutalásokat lehetővé tevő rendeletet az EU-ban és az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban - közölte az uniós tanács hétfőn.

A brüsszeli közlemény szerint az azonnali fizetésről szóló rendelet lehetővé teszi, hogy az utalást követően az összeget tíz másodpercen belül jóváírják a magánszemélyek és a vállalkozások számláin a nap bármely szakában, munkaidőn kívül is, függetlenül attól, hogy az utalás országon belüli vagy egy másik EU-tagállamba irányul.

EM: már kétezernél több elektromos járművet vásárolnának támogatással a vállalatok

Pénzügyek - 2024-02-22

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.

MNB: több pénzmosásgyanús esetet nem jelentett be haladéktalanul az Erste és az MBH Bank a hatóságnak

Pénzügyek - 2024-02-19

- Az MNB 10-10 millió forint bírságot szabott ki az Erste Bankra és az MBH Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozási kockázatok azonosítása, kezelése és megfelelő eljárásokkal, kontrollokkal való csökkentése terén feltárt hiányosságok miatt.

. A vizsgált piaci szereplők többek között a gyanús esetek bejelentése, a belső ellenőrzési és információs rendszer szűrési gyakorlata kapcsán vétettek hibákat - jelentetre be közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Insura.hu: átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja

Pénzügyek - 2024-02-16

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban - derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer ember megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek - ismertette legfrissebb kutatási eredményét a cég pénteken.

A jegybank 53,5 millió forintra bírságolta a KDB Bankot

Pénzügyek - 2024-02-09

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 53,5 millió forint bírságot szabott ki KDB Bank Európa Zrt.-re (KDB Bank) a vállalatirányítás, a belső védelmi vonalak, a kockázatmenedzsment, a működési és hitelkockázatok kezelése, illetve az IT-biztonság terén feltárt hiányosságok miatt - közölte a jegybank pénteke

Az EU több mint 56 millió eurót különít el humanitárius segélyre Ázsiának és a csendes-óceáni térségnek 2024-ben

Pénzügyek - 2024-02-02

- Az Európai Bizottság pénteken bejelentette, hogy több mint 56 millió eurós (mintegy 21,3 milliárd forint) humanitárius segélyt különített el az ázsiai és a csendes-óceáni térségben rászoruló emberek idei támogatására.

A brüsszeli közlemény szerint a finanszírozás segíteni fogja a régióban jelenlegi humanitárius válságok által érintett embereket, és megerősíti a katasztrófákra való felkészülést a természeti veszélyeknek kitett területeken.

Két pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB

Pénzügyek - 2024-01-10

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta az ÁHPV Faktoring és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és az AB Financial Team Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, követelésvásárlási és pénzügyi lízing tevékenységek teljes, illetve korlátozott végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét - jelentette be közleményében a jegybank.

GFM: a magyar állam értékesíti a Yettel Magyarországban meglévő részesedését

Pénzügyek - 2023-12-19

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megállapodásokat kötött a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. 25 százalékos tulajdonrészének, valamint a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) kedden.

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt rekordmértékű piacfelügyeleti bírságot szabott ki a jegybank

Pénzügyek - 2023-12-18

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 1,54 milliárd forint bírsággal sújtott két céget és egy magánszemélyt jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt, amely az MNB által valaha kiszabott legnagyobb piacfelügyeleti bírság - tájékoztatta a jegybank az MTI-t hétfőn.

Számlázási láncot tárt fel a NAV, 100 millió forint adóbírságot állapítottak meg

Pénzügyek - 2023-10-18

Számlázási láncot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); az érintetteknek 57 millió forint adókülönbözetet és több mint 100 millió forint adóbírságot állapítottak meg a revizorok.