Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 833 találatból.

Az NBB rekord hosszúságú futamidejű kibocsátást hajtott végre

Pénzügyek - 2021-01-15

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) rekord hosszúságú 20 éves futamidejű, 30 millió euró értékű kibocsátással indította el a finanszírozást idén a Dublini Értéktőzsdén - közölte a pénzintézet pénteken.

PM: a kormány június 30-áig változatlan formában meghosszabbította a hitelmoratóriumot

Pénzügyek - 2021-01-04

- A világjárvány második hullámára való tekintettel a kormány június 30-ig meghosszabbította a hiteltörlesztési moratóriumot, az ügyfeleknek csak akkor kell felvenniük a kapcsolatot a bankjukkal, ha változtatni szeretnének az eddigi helyzetükön - hívta fel a figyelmet Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalán hétfőn.

MNB: még egyszerűbb lesz a digitális ügyfél-azonosítás a pénzintézeteknek

Pénzügyek - 2020-12-14

- Jelentősen leegyszerűsíti az elektronikus ügyfél-azonosítást a pénzügyi intézmények számára egy 2022 januárjától életbe lépő törvénymódosítás, amellyel a bankok a fogyasztók főbb azonosító adatait gyorsan, ingyen átvehetik az azonosításhoz a közhiteles nyilvántartásokból - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében.

MNB: 23 milliós bírság közel száz, a piacot manipuláló tőzsdei ügylet miatt

Pénzügyek - 2020-11-27

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 23 millió forint bírságot szabott ki a Bonatrevi Sales a.s cseh székhelyű társaságra a piaci manipulációt tiltó jogszabályi rendelkezések és a szavazati jog mértékének bejelentésére vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt - közölte a jegybank pénteken. Az MNB tiltott piacbefolyásolás gyanújával feljelentést is tett az ügyészségen.

Tizenötéves mélypontra süllyedtek Törökország devizatartalékai

Pénzügyek - 2020-11-20

Tizenötéves mélypontra süllyedt Törökország devizatartalékainak értéke, ami arra vezethető vissza, hogy a jegybank és állami bankok hatalmas összegeket költöttek a nemzeti fizetőeszköz árfolyamának támogatására.

Csökkent az ATM-ek készpénzkifizetési forgalma, a bankautomatákat folyamatosan fertőtlenítik

Pénzügyek - 2020-11-14

A pandémia miatt csökkent az ATM-ek forgalma a készpénzkifizetési oldalon, miközben a bankkártyás vásárlások száma és értéke folyamatosan emelkedik; a pénzintézetek az azt is közölték: többször is fertőtlenítik naponta a fiókokban található automatáikat.


Létrejött a Közös Agrárpolitikáról szóló megállapodás

Pénzügyek - 2020-10-21

Megszületett amegállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter. Az egyezség nagy csatában, két és fél napos tárgyalássorozat után jött létre a testület október 19-21-i ülésén, Luxemburgban - tette hozzá a miniszter.

Több millió dolláros tőzsdei csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe 15 embert Hongkongban

Pénzügyek - 2020-09-10

Több millió dolláros tőzsdei csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe 15 embert Hongkongban csütörtökön - számolt be csütörtökön a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

PM: 2261,3 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének nyolchavi hiánya

Pénzügyek - 2020-09-09

Az év első nyolc hónapjában az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2261,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 1873,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 385,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 2,3 milliárd forintos hiánnyal zártak - közölte szerdán előzetes jelentésében a Pénzügyminisztérium (PM).

Megbírságolta és intézkedésekre kötelezte az MNB a Takarék Jelzálogbankot

Pénzügyek - 2020-08-30

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbírságolta 2 millió forintra és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot - közölte a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MNB 50 millió forintra bírságolta a K&H Biztosítót

Pénzügyek - 2020-07-29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, egyebek mellett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és az életbiztosítási területek problémás állománykezelése, valamint az informatikai biztonsági és a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt, a feltárt problémák a biztosító megbízható működését nem veszélyeztetik.

MNB: három év alatt meghódították a piacot a fogyasztóbarát lakáshitelek

Pénzügyek - 2020-07-10

A 2017. évi indulás óta több mint 1000 milliárd forint értékben, mintegy 80 ezer hitelfelvevő kapott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt (MFL), amelyek piaci részesedése az új folyósításokon belül 2020 májusára elérte a 75 százalékot - olvasható a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett szakmai elemzésben.

Rámutatnak arra, az MFL termékek térnyerésükkel megalapozták, hogy az új lakáshitel folyósításon belül a legalább 5 évre fixált kamatú termékek váljanak meghatározóvá, és hozzájárultak a lakáshitelek kamatfelárának jelentős csökkenéséhez.

Az MFL termékek népszerűségére építve az MNB döntött a fogyasztóbarát minősítés további termékekre való kiterjesztésről, köztük bevezetve a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, és várhatóan 2021 januárjától a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt - emlékeztetnek az elemzésben.

Nőtt a világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly

Pénzügyek - 2020-07-10

- A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

Csúcsgázsiért bokszolhat Fury és Joshua

Pénzügyek - 2020-06-13

Fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthat Anthony Joshua és Tyson Fury első mérkőzésén, amelyet a két brit nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok 2021 nyarán vív egymással.

Leminősítette Indiát a Moody's

Pénzügyek - 2020-06-01

Leminősítette India államadós-osztályzatát hétfőn a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő a lépés okai között említette, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt az idén mély recessziót vár az indiai gazdaságban.

A Moody's Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Baa2"-ről egy fokozattal "Baa3"-ra rontotta India devizában és hazai valutában fennálló hosszú futamú szuverén adósság-kötelezettségeinek besorolását.

Az új osztályzat kilátása változatlanul negatív, ami további leminősítés lehetőségére utal.

A "Baa3" a Moody's osztályzási módszertanában a befektetési ajánlású kategória alapszintje, és ha ezt az osztályzatot a cég tovább rontaná, India ennél a hitelminősítőnél átkerülne a befektetésre nem ajánlott kategóriába.

Mastercard: tíz emberből közel nyolc az érintésmentes fizetést választja

Pénzügyek - 2020-05-07

A vásárlók 79 százaléka az érintésmentes fizetést választja, legfontosabb motivációként a biztonságot és a tisztaságot említve - derült ki a Mastercard 19 országban, 17 ezer vásárló bevonásával, április 10-12 között végzett - a részt vevő országokra reprezentatív - globális fogyasztói felméréséből.

A fizetéstechnológiai cég közleményében ismerteti: mivel a globális válsághelyzet miatt felerősödött a készpénzhasználattal kapcsolatos aggodalom, a vásárlók szívesebben használják a megnyugtatóbb érintésmentes technológiát.

Életbiztosítást köt az egészségügyi dolgozóknak a brit kormány

Pénzügyek - 2020-04-27

Ingyenes életbiztosítást köt a brit kormány az állami egészségügyi szolgálat (NHS) és a szociális ellátórendszer dolgozóinak arra az esetre, ha a koronavírus-járvány a halálukat okozná - közölte hétfőn a brit egészségügyi miniszter.

Elemzők: az emelkedő maginfláció erős inflációs nyomást jelez

Pénzügyek - 2020-04-08

- A márciusban lassuló infláció ellenére a jegybanki célsáv fölé tovább emelkedő maginfláció arra figyelmeztet, hogy jelentős inflációs nyomás van a gazdaságban. A gyenge forintárfolyam mellett ez indokolja a jegybank kamatemelésről hozott keddi döntését, de a többi likviditásbővítő intézkedés mellet a szigorító lépés keresletvisszafogó hatása aligha jut majd érvényre - mondták a márciusi inflációs adatokat kommentáló elemzők.

Jobbágy Sándor, a CIB Bank szakértője kommentárjában arra figyelmeztetett, érdemi inflációs nyomást tükröz a maginfláció gyorsuló emelkedése.

Koronavírus - MNB: 3000 milliárdos új forrás a pénzügyi rendszer védelmére

Pénzügyek - 2020-04-07

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást ad a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök kedden Budapesten.

KSH: 2,0 százalékos volt az államháztartás GDP-arányos hiánya 2019-ben

Pénzügyek - 2020-04-01

A kormányzati szektor hiánya 958 milliárd forint, a GDP 2,0 százaléka volt 2019-ben. Az egyenleg 2018-hoz viszonyítva GDP-arányosan 0,1 százalékponttal lett kedvezőbb - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kormányzati szektor adóssága - az MNB adatai alapján - 2019 végén 31 040 milliárd forintot, a GDP 66,3 százalékát érte el.

A kormányzati szektor bevétele 20 588 milliárd, kiadása 21 546 milliárd forint volt