Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 857 találatból.

Hétszázmilliárd forint feletti csúcson a Szerencsejáték Zrt.

Pénzügyek - 2022-01-13

- Húsz százalék feletti növekedéssel, hétszázmilliárd forintot meghaladó árbevételi csúcsot hozott az elmúlt év a Szerencsejáték Zrt.-nek - mondta el Bozóky Alex, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a lap csütörtöki számában jelent meg.

MNB: egyhangúlag döntött a monetáris tanács a kamatemelésről

Pénzügyek - 2022-01-05

Egyhangúlag, 9 szavazattal döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat 2,4 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 4,4 százalékra, az egynapos betét kamatának 2,4 százalékra emeléséről decemberi kamatdöntő ülésén.

KPMG: duplájára nőtt az új lakások négyzetméterára Budapesten 2013-2020 között

Pénzügyek - 2021-12-20

A budapesti ingatlanpiacon 2013 és 2020 között duplájára nőtt az új építésű lakások négyzetméterára, ezzel a főváros - Prágával holtversenyben - a leggyorsabb drágulást érte el - közölte a KPMG hétfőn.

A KPMG által vizsgált 8 évben a magyar árak elhagyták a varsói, pozsonyi és zágrábi szinteket, de messze vannak a bécsi, berlini vagy prágai négyzetméteráraktól.

Létrejön a Magyar Bankholding

Pénzügyek - 2021-12-15

2021. december 15-én az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei elfogadták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziós menetrendjének első lépését.

Ennek értelmében 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. A két kereskedelmi bank egyesülése során az MKB Bankba olvad be a Budapest Bank. A Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik a fúzióhoz, addig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést. A március 31-ével létrejövő egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni. Az egységes pénzintézeti márka bevezetése a tervek szerint 2023 elején valósul meg.

KSH-ingatlan.com-lakbérindex: országosan lassult, a fővárosban gyorsult a bérleti díjak emelkedése októberben

Pénzügyek - 2021-11-25

A vidéki árcsökkenés miatt országosan tovább lassult, a fővárosban viszont gyorsult a bérleti díjak év eleje óta tartó emelkedése októberben; országosan 0,4, Budapesten 1,4 százalékkal drágultak a kiadó lakások az előző hónaphoz képest - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

OTP: robusztusan nőtt a privát banki üzletág teljesítménye

Pénzügyek - 2021-11-10

- Robusztusan nőtt az OTP Bank privát banki üzletágának teljesítménye, miután januártól egységes irányítás alá kerültek a csoportszintű befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatási területek.

KSH: a GDP 9 százalékához közelít az első fél évben nyújtott lakáshitelek összege

Pénzügyek - 2021-10-25

A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összefoglaló jelentéséből.

A magyarországi lakáshitel-állomány 4259 milliárd forint volt június végén, 254 milliárd forinttal, 6,4 százalékkal magasabb, mint a múlt év végén, de kevéssel még mindig elmaradt a 2010-es csúcsértéktől.

NAV: közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Pénzügyek - 2021-09-10

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött közleményben, pénteken.

Bank360.hu: a válság előtti szinten a fedezet nélküli személyi kölcsönök kereslete

Pénzügyek - 2021-09-08

Megint a válság előtti szinten van a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránti kereslet a Bank360.hu adatai szerint. A szakportál szerdai elemzésében kifejtette: 64,7 százalékos értéket mutatott augusztusban a Bank360 lakossági hitelkeresleti index, azaz a hitelek iránti érdeklődést kifejező mutató, amely a koronavírus-járványt megelőző 2020. januári értéket veszi bázisnak

Kamatdöntés - Elemzők: nem okozott meglepetést az MNB

Pénzügyek - 2021-08-24

A várakozásoknak megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának döntése, amely újabb 30 bázisponttal 1,50 százalékra emelte az alapkamat mértékét - kommentálták elemzők a grémium keddi ülésén hozott határozatot.

Molnár Dániel, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában megjegyezte: az emeléssel a monetáris politika nem vált szigorúvá Magyarországon, csak érdemben elmozdult az ultralaza irányultságtól. Az alacsony kamatszintek változatlanul támogatják a kilábalást, azonban a jegybank mandátumának megfelelően az infláció leszorítása és a várakozások horgonyzása érdekében elkerülhetetlen volt az újabb lépés - mutatott rá az elemző

A jelzáloghitelpiac további növekedését várja az év hátralévő hónapjaiban a Duna House

Pénzügyek - 2021-08-08

A jelzáloghitelpiac az első félévben 34 százalékkal haladta meg az előző évi volument, amely az előzetesen várt 20 százalékos növekedést is felülmúlja. A Duna House szerint a második félévben, amely szinte kivétel nélkül mindig az erősebb félév a hitelpiacon, hasonló tendenciák várhatók, és így a tavaly kihelyezett 928 milliárd forintnyi jelzáloghitel után 2021-ben szinte biztosan eléri a piac az 1000 milliárd forintos határt, illetve az előrejelzés szerint meghaladhatja az 1200 milliárd forintot is.

A jelzáloghitelpiacot az otthonteremtési támogatások intenzív kereslete mellett az ősszel várhatóan újra felfutó ingatlanpiaci adásvételek is erősíthetik.

Az MNB 32,5 milliós bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoportra

Pénzügyek - 2021-07-07

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 32,5 millió forint bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoport tagjaira hitelkockázati, IT, tőkeszámítási, adatszolgáltatási és vállalatirányítási hiányosságok miatt és kötelezte a vizsgált intézményeket azok mielőbbi kiküszöbölésére. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - közölte a jegybank szerdai közleményében.

MNB: a GDP 7,5 százaléka volt az államháztartás első negyedévi hiánya

Pénzügyek - 2021-06-30

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 862 milliárd forint, a GDP 7,5 százaléka volt az első negyedévben. A március végéig tartó négy negyedévben 4540 milliárd forint, a GDP 9,4 százaléka volt az államháztartás hiánya, az előző négy negyedév 8,1 százalékával szemben - közölte pénzügyi számlák adatai alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A központi kormányzat nettó finanszírozási igénye 639 milliárd forint, a helyi önkormányzatoké 24 milliárd forint, a társadalombiztosítási alapoké pedig 199 milliárd forint volt az első negyedévben.

A koronavírus-járvány közepette is rekordot döntött a brit milliárdosok száma

Pénzügyek - 2021-05-21
A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai ellenére is rekordra emelkedett tavaly a milliárdosok száma Nagy-Britanniában.

3332 millió forintot ad a magyar állam külhoni templomok felújítására

Pénzügyek - 2021-05-13

A magyar állam 3,332 milliárd forintos támogatásával újulhat meg 262 erdélyi, partiumi és bánsági templom. –

NAV: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró alatti áruk áfamentessége

Pénzügyek - 2021-05-12

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik

Világgazdaság-Nagy-Britannia-pénzügy Példátlan mértékű hitelfelvételre kényszerült tavaly a brit kormány

Pénzügyek - 2021-04-23

- A legfrissebb adatok szerint példátlan szintre emelkedett a tavalyi pénzügyi évben a brit közfinanszírozás nettó hiteligénye, elsősorban a koronavírus-járvány súlyos reálgazdasági és költségvetési hatásai miatt, és ez hat évtizede nem mért magasságba hajtotta a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósság-rátát.

PM: 1144 milliárd forint az államháztartás első negyedévi hiánya

Pénzügyek - 2021-04-09

- A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere - közölte pénteken kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).

Több mint félmilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol az Európai Bizottság vészhelyzeti intézkedésekre

Pénzügyek - 2021-03-11

Az Európai Bizottság mintegy 530 millió eurós kiegészítő pénzügyi támogatási csomagot terjesztett elő csütörtökön 17 európai uniós tagállam járványellenes vészhelyzeti intézkedéseinek segítésére.

Százmilliós jegybanki bírság a jogosulatlanul pénzkölcsönt nyújtó F-hold Kft.-nek

Pénzügyek - 2021-03-05

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a budapesti székhelyű F-hold Kft.-re és véglegesen megtiltotta, hogy jogosulatlanul üzletszerűen pénzkölcsönt nyújtson. A jegybank a társasággal szemben büntetőfeljelentést is tett, illetve öt magánszemélyt összesen 7,5 millió forint eljárási bírsággal sújtott, mivel az érintett személyek olyan magatartást tanúsítottak, amely az eljárás elhúzására, akadályozására irányult, és azt eredményezte - közölte a jegybank pénteken.