Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 943 találatból.

- A Sberbank kivonul az európai piacról

Pénzügyek - 2022-03-02

Kivonul az európai piacról a Sberbank - jelentette be szerdán a pénzintézet.

"A csoport leánybankjainak rendellenes pénzkiáramlással, valamint az alkalmazottak és a fiókok biztonságát fenyegető veszélyekkel kell szembenéznie. Az orosz központi bank vonatkozó utasítása miatt a Sberbank nem lesz képes likviditást biztosítani európai leányvállalatainak" - áll a pénzintézet közleményében.

Ukrajnai háború - Az orosz jegybank megemelte az alapkamatot

Pénzügyek - 2022-02-28

Az orosz jegybank hétfőn 20 százalékra emelte irányadó kamatát az eddigi 9,50 százalékról. Az intézkedés azonnal hatályba is lépett. A döntés nem lepte meg a szakértőket, a mérték azonban felülmúlta a vártat, elemzők ugyanis azzal számoltak, hogy nagyjából 15 százalékra nő az alapkamat.

Devizapiac - Nagyot gyengült csütörtök reggelre a forint

Pénzügyek - 2022-02-24

Nagyot gyengült csütörtök reggelre a forint az éleződő ukrán-orosz feszültség miatt a többi közép-európai devizával együtt; reggel fél nyolckor az eurót 364,30 forinton jegyezték a szerda esti 359,75 forint után.

Háromhavi csúcson az aranyár

Pénzügyek - 2022-02-14

Háromhavi csúcsra emelkedett az arany ára a menekülő eszközök iránti megnövekedett kereslet miatt, a befektetők Ukrajna esetleges orosz inváziójától tartanak.

Az áprilisi határidős arany ára unciánként 1 százalékkal, 1862 dollárra emelkedett a New York-i tőzsde fémrészlegében (COMEX).

Az MNB 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali biztosítóra

Pénzügyek - 2022-01-25

A Magyar Nemzeti Bank 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali Biztosító Zrt.-re, egyebek mellett a biztosítások állománykezelése, a kárrendezés, az informatikai biztonság, a javadalmazási politika, egyes termékek díjkalkulációja, illetve a panaszkezelés és az ügyféltájékoztatás terén feltárt hiányosságok miatt - tájékoztatta a jegybank kedden az MTI-t.

Az MNB hangsúlyozta: a jogsértésekből fakadó kockázatok alapvetően nem veszélyeztetik a társaság hosszú távú, megbízható működését.

A közlemény szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál (kgfb) a Generali több esetben megsértette a kárnyilvántartó és kötvénynyilvántartó szerv, illetve az üzembentartó felé fennálló tájékoztatási kötelezettségét, például a szerződés létrejötte, megszűnése és a díjfizetés elmulasztása kapcsán. Többször előfordult, hogy a biztosító jogsértően a kockázatviselés kezdetét 60 nappal megelőző ajánlatot fogadott el, valamint az is, hogy a nem írásban létrejött kgfb szerződéseknél elmulasztotta a kötvény kiállítását.

PM: 5101,5 milliárd forint volt a központi alrendszer tavalyi hiánya

Pénzügyek - 2022-01-21

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere 5101,5 milliárd forintos hiánnyal zárt tavaly. Az éves hiány 209,8 milliárd forinttal kisebb az előző évinél, de a 2287,7 milliárd forint módosított törvényi előirányzat több mint kétszerese, 223,0 százaléka.

Hétszázmilliárd forint feletti csúcson a Szerencsejáték Zrt.

Pénzügyek - 2022-01-13

- Húsz százalék feletti növekedéssel, hétszázmilliárd forintot meghaladó árbevételi csúcsot hozott az elmúlt év a Szerencsejáték Zrt.-nek - mondta el Bozóky Alex, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a lap csütörtöki számában jelent meg.

MNB: egyhangúlag döntött a monetáris tanács a kamatemelésről

Pénzügyek - 2022-01-05

Egyhangúlag, 9 szavazattal döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat 2,4 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 4,4 százalékra, az egynapos betét kamatának 2,4 százalékra emeléséről decemberi kamatdöntő ülésén.

KPMG: duplájára nőtt az új lakások négyzetméterára Budapesten 2013-2020 között

Pénzügyek - 2021-12-20

A budapesti ingatlanpiacon 2013 és 2020 között duplájára nőtt az új építésű lakások négyzetméterára, ezzel a főváros - Prágával holtversenyben - a leggyorsabb drágulást érte el - közölte a KPMG hétfőn.

A KPMG által vizsgált 8 évben a magyar árak elhagyták a varsói, pozsonyi és zágrábi szinteket, de messze vannak a bécsi, berlini vagy prágai négyzetméteráraktól.

Létrejön a Magyar Bankholding

Pénzügyek - 2021-12-15

2021. december 15-én az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei elfogadták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziós menetrendjének első lépését.

Ennek értelmében 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. A két kereskedelmi bank egyesülése során az MKB Bankba olvad be a Budapest Bank. A Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik a fúzióhoz, addig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést. A március 31-ével létrejövő egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni. Az egységes pénzintézeti márka bevezetése a tervek szerint 2023 elején valósul meg.

KSH-ingatlan.com-lakbérindex: országosan lassult, a fővárosban gyorsult a bérleti díjak emelkedése októberben

Pénzügyek - 2021-11-25

A vidéki árcsökkenés miatt országosan tovább lassult, a fővárosban viszont gyorsult a bérleti díjak év eleje óta tartó emelkedése októberben; országosan 0,4, Budapesten 1,4 százalékkal drágultak a kiadó lakások az előző hónaphoz képest - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

OTP: robusztusan nőtt a privát banki üzletág teljesítménye

Pénzügyek - 2021-11-10

- Robusztusan nőtt az OTP Bank privát banki üzletágának teljesítménye, miután januártól egységes irányítás alá kerültek a csoportszintű befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatási területek.

KSH: a GDP 9 százalékához közelít az első fél évben nyújtott lakáshitelek összege

Pénzügyek - 2021-10-25

A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összefoglaló jelentéséből.

A magyarországi lakáshitel-állomány 4259 milliárd forint volt június végén, 254 milliárd forinttal, 6,4 százalékkal magasabb, mint a múlt év végén, de kevéssel még mindig elmaradt a 2010-es csúcsértéktől.

NAV: közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Pénzügyek - 2021-09-10

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött közleményben, pénteken.

Bank360.hu: a válság előtti szinten a fedezet nélküli személyi kölcsönök kereslete

Pénzügyek - 2021-09-08

Megint a válság előtti szinten van a fedezet nélküli személyi kölcsönök iránti kereslet a Bank360.hu adatai szerint. A szakportál szerdai elemzésében kifejtette: 64,7 százalékos értéket mutatott augusztusban a Bank360 lakossági hitelkeresleti index, azaz a hitelek iránti érdeklődést kifejező mutató, amely a koronavírus-járványt megelőző 2020. januári értéket veszi bázisnak

Kamatdöntés - Elemzők: nem okozott meglepetést az MNB

Pénzügyek - 2021-08-24

A várakozásoknak megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának döntése, amely újabb 30 bázisponttal 1,50 százalékra emelte az alapkamat mértékét - kommentálták elemzők a grémium keddi ülésén hozott határozatot.

Molnár Dániel, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában megjegyezte: az emeléssel a monetáris politika nem vált szigorúvá Magyarországon, csak érdemben elmozdult az ultralaza irányultságtól. Az alacsony kamatszintek változatlanul támogatják a kilábalást, azonban a jegybank mandátumának megfelelően az infláció leszorítása és a várakozások horgonyzása érdekében elkerülhetetlen volt az újabb lépés - mutatott rá az elemző

A jelzáloghitelpiac további növekedését várja az év hátralévő hónapjaiban a Duna House

Pénzügyek - 2021-08-08

A jelzáloghitelpiac az első félévben 34 százalékkal haladta meg az előző évi volument, amely az előzetesen várt 20 százalékos növekedést is felülmúlja. A Duna House szerint a második félévben, amely szinte kivétel nélkül mindig az erősebb félév a hitelpiacon, hasonló tendenciák várhatók, és így a tavaly kihelyezett 928 milliárd forintnyi jelzáloghitel után 2021-ben szinte biztosan eléri a piac az 1000 milliárd forintos határt, illetve az előrejelzés szerint meghaladhatja az 1200 milliárd forintot is.

A jelzáloghitelpiacot az otthonteremtési támogatások intenzív kereslete mellett az ősszel várhatóan újra felfutó ingatlanpiaci adásvételek is erősíthetik.

Az MNB 32,5 milliós bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoportra

Pénzügyek - 2021-07-07

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 32,5 millió forint bírságot szabott ki a Takarék Bankcsoport tagjaira hitelkockázati, IT, tőkeszámítási, adatszolgáltatási és vállalatirányítási hiányosságok miatt és kötelezte a vizsgált intézményeket azok mielőbbi kiküszöbölésére. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - közölte a jegybank szerdai közleményében.

MNB: a GDP 7,5 százaléka volt az államháztartás első negyedévi hiánya

Pénzügyek - 2021-06-30

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 862 milliárd forint, a GDP 7,5 százaléka volt az első negyedévben. A március végéig tartó négy negyedévben 4540 milliárd forint, a GDP 9,4 százaléka volt az államháztartás hiánya, az előző négy negyedév 8,1 százalékával szemben - közölte pénzügyi számlák adatai alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A központi kormányzat nettó finanszírozási igénye 639 milliárd forint, a helyi önkormányzatoké 24 milliárd forint, a társadalombiztosítási alapoké pedig 199 milliárd forint volt az első negyedévben.

A koronavírus-járvány közepette is rekordot döntött a brit milliárdosok száma

Pénzügyek - 2021-05-21
A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai ellenére is rekordra emelkedett tavaly a milliárdosok száma Nagy-Britanniában.