Helyi

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2515 találatból.

Ibis Styles Debrecen Airport szálloda épül a reptér mellett

Helyi - 2023-11-16

Elhelyezték a bokrétát a XANGA cégcsoport fejlesztésében megvalósuló ibis Styles Debrecen Airport szálloda legmagasabb pontján. A XANGA Investment & Development Group több mint két évtizede fejleszt kulcsrakész ipari, logisztikai és szolgáltató létesítményeket bérbeadással történő hasznosításra.

Ez a beruházás sorozat számos nemzetközi vállalat számára tette lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként a cégcsoport mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most egy új szállodával bővíti a repülőtér üzleti környezetét, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van.

November 25-én nyit az Adventi Vásár Debrecenben

Helyi - 2023-11-14

Több mint 120 programmal várja az érdeklődőket november 25. és december 23. között a Debreceni Advent - mondta el a programokat ismertető keddi sajtótájékoztatón Papp László, a város polgármestere.

Hetek óta zajlanak a város díszkivilágításának szerelési munkái, idén is több mint 200 ezer izzó fogja megvilágítani a belvárost és a környező utcákat - ismertette Papp László.

Elkészült a 33-as számú főút bővítése Debrecen határában

Helyi - 2023-11-10

Elkészült a 33-as számú főút kétszer két sávossá bővítése Debrecen határában, a BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati ipari övezet és az M35-ös autópálya között.

A fejlesztés hazai forrásból az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában, a Strabag Építőipari Zrt. kivitelezésében valósult meg csaknem 17,5 milliárd forintból - hangzott el az útszakasz pénteki átadásán.

Bói Loránd, az ÉKM közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett rá, hogy a kormányzat és a szaktárca több mint tízéves törekvése a hazai közúthálózat fejlesztése.

A beruházások eredményeként ma már a megyei jogú városok és az országhatárok jelentős része elérhető gyorsforgalmi úton. Ez a program, mint ahogy a mellékutak fejlesztése is folytatódik, miközben új igényként jelentek meg a zöldmezős ipari beruházásokhoz kapcsolódó közúti fejlesztések - mondta

Diákoknak rendeztek járműipari nyílt napot a BMW debreceni gyárában

Helyi - 2023-11-09

Továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak rendeztek járműipari nyílt napot a BMW debreceni gyárában, a vállalat nemrég elkészült képzőközpontjában csütörtökön megnyílt rendezvényre mintegy ezer fiatalt várnak.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a megnyitón azt mondta, a gazdaságfejlesztés alapja az oktatás, a versenyképes tudás átadása a fiataloknak, amiben korszakváltást jelentett a BMW megjelenése a városban.

Az iparfejlesztés eredményeként felértékelődött a szakképzés Debrecenben: 2015-ben hétezerötszáz diák tanult a város szakképző intézményeiben, ma ez a szám meghaladja tizenkétezret - jelezte. Hozzátette: a BMW debreceni gyárával kötött megállapodás értelmében szeptemberben száz diák kezdhette meg a tanulást a vállalat új képzési központjában, a számuk további százzal bővül évente.

Sütőipar: Jönnek a mesterséges intelligencia támogatásával fejlesztett első termékek

Helyi - 2023-11-02

Iparágában Magyarországon elsőként a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei jelennek meg hamarosan a piacon a Mesterséges Intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel – jelentette be egy debreceni sajtótájékoztatón Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója.

A vezető szerint 2022 novemberétől megváltozott a világ, a nagy nyilvánosság számára is elérhetővé váltak a különböző képességű MI-platformok. Mindenki „kóstolgatja” a technológiát, próbálja elképzelni mit, milyen módon használhat belőle az élete, munkája szempontjából. „Bár sok a félelem, ám erről a szekérről nem érdemes lemaradni. Már csak azért sem, mert ez a szekér holnap sportautóvá, holnapután pedig űrhajóvá válhat” – mondta a vezérigazgató.

Egy csésze kávé árával az emberi méltóságért

Helyi - 2023-10-30

A Debreceni Hospice Ház Alapítvány „Egy csésze kávé árával az emberi méltóságért” elnevezésű kampánya idén is elindult.

A kampány időtartama: 2023.10.16. - 2023.11.19.

Az előző évekhez hasonlóan a Debreceni Hospice Ház Alapítvány szemléletformálás céljából indította el a kezdeményezést, felhívva a figyelmet az életvégi emberi méltóság és a gondoskodás fontosságára, az emberek egymás iránti tiszteletére. A Mindenszentek, Halottak napja körüli időszak még inkább felhívja a figyelmet arra, hogy minden pillanat és minden perc értékes és senki nincsen egyedül.

Új utasbiztonsági eszközök a debreceni repülőtéren

Helyi - 2023-10-25

- Debrecen gazdasági életének növekedése szükségessé és indokolttá teszi a helyi repülőtér fejlesztését, ahol egyre nagyobb utasszámra számítanak - jelentette ki a város polgármestere a légikikötő fogadóépületében tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Papp László (Fidesz-KDNP) jelezte: a legújabb fejlesztés eredményeként két új, úgynevezett kétnézetű kézipoggyász ellenőrző röntgenberendezést helyeztek üzembe, amely 30 százalékkal növeli az áteresztő képességet az ellenőrző pontokon.

A faladott poggyászok ellenőrzését is hasonlóan korszerű berendezés végzi a jövőben, amely 50 százalékos kapacitásbővítést eredményez ezen a területen - tette hozzá a városvezető.

Díjazottak

Helyi - 2023-10-23

Debrecen Város Boncz László-díját a közgyűlés a gyermekvédelem, gyermekjólét, a szociális alapszolgáltatások és a személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátások, továbbá az egészségügyi alap- és szakellátás, az egészségfejlesztés területén a lakosság érdekében kimagasló szakmai tevékenység, valamint életmű elismeréseként adományozhat. A díjat ebben az esztendőben a szociális alapellátásban végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, áldozatos munkája elismeréseként Figeczki Tamás, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ debreceni központvezetője, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja civil szervezetekkel foglalkozó koordinátora, a Hajdúdorogi Főegyházmegye cigánypasztorációs referense kapta.

Debrecen:elismerések október 23. alkalmából

Helyi - 2023-10-23

Október 23., az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 67. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepséget rendezett 2023. október 23-án a Kölcsey Központban. Ünnepi beszédét követően Papp László polgármester adta át a város idei Boncz László-, Csokonai-, Dóczy Gedeon-, Hajós Alfréd- és Hatvani-díjait.

A Komondor szuperszámítógép fűti a jövőben a debreceni sportuszodát

Helyi - 2023-10-12

Az ország legerősebb szuperszámítógépe, a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán működő Komondor hulladékhőjével fűtik a jövőben a debreceni sportuszodát - jelentette be a város polgármestere a helyszínen sajtótájékoztatón csütörtökön.

Papp László (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt döntött az önkormányzat úgy, hogy újabb megoldásokat keres az energiahatékonyság terén.

Felújították a Debreceni Egyetem Balásházy János gimnáziumát

Helyi - 2023-10-11

Felújították a Debreceni Egyetem által működtetett Balásházy János Gyakorló Technikum, Gimnázium és Kollégium épületét. Az érintettek szerdai debreceni sajtótájékoztatóján Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora arról beszélt, hogy a kibővített profilú intézmény a multidiszciplináris képzés centruma lett.

Lantos Csaba: a kormány célja Magyarország energiaellátásának hosszú távú biztosítása

Helyi - 2023-10-10

A kormány célja, hogy Magyarország energiaellátása hosszú távon biztonságos, megfizethető és fenntartható legyen - mondta az energiaügyi miniszter kedden, az Opus Titász Zrt. Debrecen nyugati határán megépülő Macs 132/22 kilovoltos áramhálózati alállomásának ünnepélyes avatásán. A most elkészült beruházás fontos lépés ezen az úton - emelte ki.

Európai Számvevőszék: 2022-ben jelentősen nőttek a hibák az uniós költségvetésből származó kiadásoknál

Helyi - 2023-10-06

- Az Európai Számvevőszék friss éves jelentése szerint 2022-ben jelentősen nőttek a hibák az uniós költségvetésből származó kiadások elszámolásában.

Egyre nagyobb a kockázata annak, hogy további - például a koronavírus-járvány elleni fellépés és Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborúja által kiváltott - kifizetési igények miatt hiteleket kell felvenni.

Elkészült a Mozdulj, Debrecen! mozgalom egészségfejlesztési központja

Helyi - 2023-09-29

Elkészült a Mozdulj, Debrecen! mozgalom egészségfejlesztési központja: több mint 300 millió forintból alakították át a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) által működtetett épületet, amelynek teljes körű felújítása az UNICEF, a Debreceni Egyetem és az önkormányzat támogatásával valósult meg.

Átadták a múltszázadi főutcát bemutató falfestményt Debrecenben

Helyi - 2023-09-12

Falfestmény a Piac utca egyik házának tűzfalán Debrecenben 2023. szeptember 12-én

Vasúti pályahiba miatt sebességkorlátozás és pótlóbuszok Debrecen és Nagykereki között

Helyi - 2023-09-02

Több helyen vasúti pályahibát találtak Debrecen és Nagykereki között, ezért szombattól sebességkorlátozást vezettek be a vonalon, hétfőtől pedig több vasúti járat helyett pótlóbuszok közlekednek - közölte a MÁV Zrt.

Azt írták, a Debrecen-Nagykereki vonalon az elmúlt napokban mérővonattal végzett ellenőrzések során több helyen fedeztek fel pályahibát.

Fülöp Attila: az elmúlt harminc év legfontosabb lépése a nagylétszámú szociális intézmények lakóházakkal való kiváltása

Helyi - 2023-08-30

- A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerint az elmúlt harminc év legfontosabb lépése volt a fogyatékosságügy intézményi területén, amikor eldöntötték, hogy felszámolják a kommunizmus örökségét, és a nagy, 100-200 fős intézmények helyett 6-12 fős lakóotthonokat alakítanak ki.

Elkészült a Debrecen környéki nagy vasútfejlesztések első üteme

Helyi - 2023-08-30

Elkészült a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti infrastruktúra-fejlesztések első üteme, így megindulhat a projekt második szakasza, amelynek nyomán létrejön Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a helyszínen.

Város a Városban

Helyi - 2023-08-23

A kínai akkumulátorgyárak létesítése kapcsán, kizárólag arról volt szó, hogy a CATL teljes megvalósulásaesetén 9000 dolgozót fog alkalmazni és természetesen, nagyrészt magyar munkavállalókat.

A munkahelyteremtés az egyik fontos érv volt az akkumulátor gyár mellett, amelyről időközben kiderült, hogy nem igaz, mivel részben magyar adófizetők pénzéből, jelentős mértékben külföldi munkahelyeketteremtenek.

A közegészségügyi, közbiztonsági és egyéb, az ázsiai munkavállalók beilleszkedésével kapcsolatos aggályokra semmilyen értelmes válasz nem érkezett. Ezek után ma azt ígérik, hogy csak 2 -3 évig maradhatnak itt ezek a munkások. Kezd kialakulni egy veszélyhelyzet, egyre dühösebbek a debreceniek. Nemhogy megnyugtató válaszokérkeznének, hanem engedélyeznek a Déli-Ipari parkban, egy 20 ezer főt befogadó "munkásszálló város" megépítését. Ez város lesz a Városban!

Agrárminiszter: a kormányzat erős szövetségese az agráriumnak

Helyi - 2023-08-17

A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak, a termelőknek, a feldolgozóknak, az egyetemeknek és minden erejével arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az ágazat szereplőinek - mondta az agrárminiszter a Farmer-Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár megnyitóján csütörtökön Debrecenben.

Nagy István elmondta, az ágazat szereplői nagyszerűen helytálltak a nehéz időkben: a járvány idején, az orosz-ukrán háború és a válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók mellett is megtermelték az ország kenyerét, aminek az az üzenete, hogy az agrár- és élelmiszeripar stratégiai, nemzetbiztonsági szintű ágazat lett.