Helyi

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2541 találatból.

Átadták a múltszázadi főutcát bemutató falfestményt Debrecenben

Helyi - 2023-09-12

Falfestmény a Piac utca egyik házának tűzfalán Debrecenben 2023. szeptember 12-én

Vasúti pályahiba miatt sebességkorlátozás és pótlóbuszok Debrecen és Nagykereki között

Helyi - 2023-09-02

Több helyen vasúti pályahibát találtak Debrecen és Nagykereki között, ezért szombattól sebességkorlátozást vezettek be a vonalon, hétfőtől pedig több vasúti járat helyett pótlóbuszok közlekednek - közölte a MÁV Zrt.

Azt írták, a Debrecen-Nagykereki vonalon az elmúlt napokban mérővonattal végzett ellenőrzések során több helyen fedeztek fel pályahibát.

Fülöp Attila: az elmúlt harminc év legfontosabb lépése a nagylétszámú szociális intézmények lakóházakkal való kiváltása

Helyi - 2023-08-30

- A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerint az elmúlt harminc év legfontosabb lépése volt a fogyatékosságügy intézményi területén, amikor eldöntötték, hogy felszámolják a kommunizmus örökségét, és a nagy, 100-200 fős intézmények helyett 6-12 fős lakóotthonokat alakítanak ki.

Elkészült a Debrecen környéki nagy vasútfejlesztések első üteme

Helyi - 2023-08-30

Elkészült a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti infrastruktúra-fejlesztések első üteme, így megindulhat a projekt második szakasza, amelynek nyomán létrejön Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a helyszínen.

Város a Városban

Helyi - 2023-08-23

A kínai akkumulátorgyárak létesítése kapcsán, kizárólag arról volt szó, hogy a CATL teljes megvalósulásaesetén 9000 dolgozót fog alkalmazni és természetesen, nagyrészt magyar munkavállalókat.

A munkahelyteremtés az egyik fontos érv volt az akkumulátor gyár mellett, amelyről időközben kiderült, hogy nem igaz, mivel részben magyar adófizetők pénzéből, jelentős mértékben külföldi munkahelyeketteremtenek.

A közegészségügyi, közbiztonsági és egyéb, az ázsiai munkavállalók beilleszkedésével kapcsolatos aggályokra semmilyen értelmes válasz nem érkezett. Ezek után ma azt ígérik, hogy csak 2 -3 évig maradhatnak itt ezek a munkások. Kezd kialakulni egy veszélyhelyzet, egyre dühösebbek a debreceniek. Nemhogy megnyugtató válaszokérkeznének, hanem engedélyeznek a Déli-Ipari parkban, egy 20 ezer főt befogadó "munkásszálló város" megépítését. Ez város lesz a Városban!

Agrárminiszter: a kormányzat erős szövetségese az agráriumnak

Helyi - 2023-08-17

A kormányzat erős szövetségese az agráriumnak, a termelőknek, a feldolgozóknak, az egyetemeknek és minden erejével arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az ágazat szereplőinek - mondta az agrárminiszter a Farmer-Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár megnyitóján csütörtökön Debrecenben.

Nagy István elmondta, az ágazat szereplői nagyszerűen helytálltak a nehéz időkben: a járvány idején, az orosz-ukrán háború és a válaszul adott elhibázott brüsszeli szankciók mellett is megtermelték az ország kenyerét, aminek az az üzenete, hogy az agrár- és élelmiszeripar stratégiai, nemzetbiztonsági szintű ágazat lett.

Önkormányzat: nem épül újabb akkumulátorgyár Debrecenben

Helyi - 2023-08-16

A debreceni önkormányzat szerdán cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint újabb akkumulátorgyár épülne a városban.

Augusztus 20. - Debreceni alpolgármester: a virágkarnevál a szeretet és az összetartozás ünnepe

Helyi - 2023-08-15

- A debreceni virágkarnevál a szeretet és az összetartozás ünnepe - mondta a város turisztikáért felelős alpolgármestere kedden, amikor sajtótájékoztatón bemutatta a református egyház Immánuel otthona fogyatékossággal élő lakóinak virágmotívumokat ábrázoló munkáit. Az alkotásokat a Nagytemplom mögötti emlékkert kerítésén helyezik el.

Állatkertek éjszakája - Idén Ázsia élővilága kerül a középpontba Debrecenben

Helyi - 2023-08-10

- Idén Ázsia élővilága és kultúrája kerül a középpontba a debreceni állatkertben augusztus 25-én, az Állatkertek éjszakáján.

A debreceni Nagyerdő lett Magyarország legszebb erdeje

Helyi - 2023-07-24

A debreceni Nagyerdő nyerte el a Magyarország legszebb erdeje címet az Agrárminisztérium által indított internetes szavazáson. A több mint 61 ezer leadott szavazat alapján a második helyen az Északerdő Zrt. által kezelt lillafüredi Zsófia-kilátó végzett, a harmadik a Bakonyerdő Zrt. kezelésében lévő Cuha-völgy lett.

Nagy István miniszter hétfőn adta át az erről szóló elismerő oklevelet Debrecenben Papp László (Fidesz-KDNP) polgármesternek és Hidas Tibornak, a Nagyerdőt működtető Nyírerdő Zrt. vezérigazgatójának.

A koronavírus-járvány idején nőtt az erdők látogatottsága, évente 40-50 millióra becsülhető az erdei kirándulások száma - közölte a miniszter. Kijelentette: az erdő "az élővilágunk csodás lelőhelye", egyszerre hat a testre, a lélekre és az elmére, és minden évszakban látogatható.

Bővül és megújul a Debreceni Egyetem műszaki karának épületegyüttese

Helyi - 2023-07-24

Megkezdődött a Debreceni Egyetem (DE) műszaki kara épületének felújítása és bővítése; a beruházás során a komplexum új épületszárnnyal bővül és csaknem 4500 négyzetméterrel nő a területe - közölte az intézmény sajtóközpontja hétfőn.

Azt írták, az Ótemető utcai oktatási egység modernizálásának az a célja, hogy az egyetem legmagasabb szintű infrastrukturális hátteret biztosítson a műszaki mérnökképzés gyakorlati és elméleti oktatásának, igazodva Debrecen járműiparban betöltött meghatározó szerepéhez.

Véget ért a debreceni Campus Fesztivál, 118 ezren buliztak a Nagyerdőben

Helyi - 2023-07-23

Minden korábbinál többen, 118 ezren keresték fel az idén a vasárnap reggel véget ért Campus Fesztivált a debreceni Nagyerdőben - közölték a szervezők.

Záróközleményük szerint "minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus: egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát".

A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetének legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon - írták, megjegyezve, hogy ezúttal is nagysikerű koncertet adott Balázs Klári és Korda György, akik a kezdetektől ott voltak minden Campus Fesztiválon.

A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén - idézi a közlemény Süli András programigazgatót, aki jelezte: a tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel.

Több mint harminc országból érkeztek a debreceni nyári egyetem hallgatói

Helyi - 2023-07-17

Megkezdődött a debreceni nyári egyetem hétfőn, a kurzusra több mint harminc országból csaknem száz hallgató érkezett - jelentette be az intézmény igazgatója a hétfői hivatalos megnyitót megelőző sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány alatt született produkciók bemutatására is készül a debreceni Vojtina Bábszínház

Helyi - 2023-06-26

Eddig még be nem mutatott két produkciót is műsorára tűz a következő évadban a debreceni Vojtina Bábszínház - jelezte a teátrum igazgatója a hétfői évadzáró társulati ülést követően.

A debreceni akkugyárak támogatásából az összes debreceni lakóépület leszigetelhető lenne -

Helyi - 2023-06-11

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja aktivistái egy táblát állítottak fel a debreceni CATL gyár építkezésének bekötő útjához, melyen az szerepel, hogy a kormány a debreceni akkumulátorgyárak támogatásához eddig 320 milliárd forintot biztosított az adófizetők pénzéből és ebből az összes debreceni lakását fel lehetett volna újítani.


Debreceni középiskolások kifestik a helyi hospice házat

Helyi - 2023-06-07

A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulói kifestik a húszágyas helyi hospice házat - hangzott el a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

"Mindazzal, amit itt tesznek, próbálnak méltó környezetet adni a nehéz helyzetben lévőknek" - mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára.

Páll Dénes, a Debreceni Klinikai Központ elnöke elismerően szólt a kezdeményezésről, dicsérve a diákok részvételét a végstádiumos betegek életminőségének javításában.

Idén a nyári emlékek ihletik a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Helyi - 2023-06-01

Idén a nyári emlékek ihletik a fogásokat a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 16. és 18. között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőn.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a fesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy míg tavaly az erdő, addig idén a nyári emlékek a fő téma a gasztronómiai seregszemlén, amelyre csaknem 40 vendéglátót, köztük éttermeket, cukrászdákat és kávézókat is várnak.

Debrecenben újraindítják a panelfelújítási programot

Helyi - 2023-05-22

Debrecenben újraindítják a már korábban sikeres panelfelújítási programot: az energiahatékonyságjavítását szolgáló programra az idén 500 millió forint keretösszeget biztosít a város saját bevételeiből - jelentette be a cívisváros polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

LMP: a debreceni akkumulátorgyár nem épülhet meg

Helyi - 2023-05-04

Azonnali jogvédelmet kér az LMP a Védegylettel közösen a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár előkészületi munkálatainak leállítása érdekében - mondta csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.

Schmuck Erzsébet közölte: azért fordultak a Debreceni Törvényszékhez, mert felgyorsultak a CATL gyár építésének előkészítő munkálatai, annak ellenére, hogy a párt és a Védegylet megtámadta annak környezethasználati engedélyét.

A munkálatok légszennyezéssel járnak, de megkezdődött a mezőgazdasági területek ipari területté alakítása is. A gyár vízigényének kielégítését célzó munkák is zajlanak már. Az üzem ráadásul ökológiai folyosón épülne, amelynek védelmét az Európai Unió is deklarálta

Ukrán kamarakórus nyerte el a Kórusmuzsika Európa Nagydíját Debrecenben

Helyi - 2023-05-02

- Az ukrán Sophia Kamarakórus győzelmével zárult a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny keretében megrendezett, a Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért folyó verseny a hétvégén Debrecenben - közölte a Kodály Filharmónia kedden.