Helyi

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2420 találatból.

Debreceni gimnazisták nyerték a pénzügyi diákversenyt

Helyi - 2021-05-21

- A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája négyfős csapata nyerte a második alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű pénzügyi diákversenyt - közölte a szervező Privatbankár.hu Kft.

Húsz előadás lesz az idei debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Helyi - 2021-05-12

Tíz társulat húsz előadását láthatja a közönség a nyáron Debrecenben június 8. és szeptember 9. között az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokon - közölték a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.

Látogatói jelzések alapján fejlesztették a tavaly átadott debreceni nagyerdei strandot

Helyi - 2021-05-11

Látogatói visszajelzések alapján számos fejlesztést valósítottak meg a tavaly átadott nagyerdei Aquaticum strandon - közölte a Debrecen polgármestere kedden az idei strandszezont megnyitó sajtóbejáráson.

Papp László (Fidesz-KDNP) utalt rá, hogy bár tavaly a pandémia miatt csak részlegesen üzemelt az új nagyerdei strand, a látogatottság rekordot döntött, meghaladta a 160 ezret.

Átvették az okleveleket az első magyar "űrkatonák" Debrecenben

Helyi - 2021-05-06

- Befejeződött a Debreceni Egyetemen (DE) a Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe című tanfolyam, az ezt elsőként elvégző magyar katonáknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át az oklevelet csütörtökön az egyetem aulájában.

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a helyi üzleti kerekasztal

Helyi - 2021-05-06

Az oktatás színvonalának további emelését szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a városban üzleti szolgáltatásokat nyújtó, kilenc céget tömörítő Debrecen Business Service Centers Kerekasztal vezetői

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranybika szálló

Helyi - 2021-05-06

A patinás Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja - jelentette be az MCC kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs közölte: az MCC megvásárolta és felújítja az épületet. Először a szálloda "új szárnyát" alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután újítják fel a régi épületet, amelyet ismét szállodaként működtetnek majd - ismertette.

Több mint 11 ezer baromfit kellett leölni madárinfluenza miatt Hajdú-Bihar megyében

Helyi - 2021-04-13

Madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy nádudvari tenyészpulyka-állományban, ahol 11 769 állat leölését rendelték el az állategészségügyi szakemberek - közölte kedden a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih).

A járvány gyanúja hétvégén jelentkezett az állományban, ahol nőtt az elhullás és csökkent a baromfik takarmány- és vízfogyasztása, valamint a tojástermelésük.

OTDK - Varga Judit: a szaktárca támogatja a jogászképzés színvonalának emelését

Helyi - 2021-04-12

Az Igazságügyi Minisztérium elkötelezetten támogatja a jogászképzés színvonalának emelését, hozzájárulva ezzel a hallgatók előmeneteléhez, a jogászi hivatás integritásának és társadalmi elismertségének növeléséhez határon innen és túl - hangoztatta a tárca vezetője hétfőn a Debreceni Egyetemen (DE), a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójának online nyitóünnepségén.

Tagintézményt kaphat a debreceni honvéd középiskola

Helyi - 2021-04-07

Minden évben többszörös a túljelentkezés a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba, így a térségben újabb képzési helyszínt hoznának létre, amely a hajdú-bihari megyeszékhelyen működő iskola tagintézményeként működhet majd - írta a honvedelem.hu szerdán.

Nemzeti gyártó, kutató és oktató középüzem, illetve gyógyszertudományi kari épület létesül a Debreceni Egyetemen

Helyi - 2021-03-26

- Európai léptékű gyógyszeripari központ jön létre a Debreceni Egyetemen (DE) - közölte az intézmény rektora a "Nemzeti Gyártó - Kutató - Oktató Középüzem létrehozása és Gyógyszertudományi Kar építése a Debreceni Egyetemen (high tech)" elnevezésű pályázat online projektnyitó rendezvényén pénteken.

Debreceni Egyetemi Színház: kihirdették az első műfordítói pályázat díjazottjait

Helyi - 2021-03-16

Első alkalommal hirdetett műfordítói pályázatot a Debreceni Egyetemi Színház (DESzínház); az "egy sima - egy fordított" pályázatra 120 pályamű érkezett. A március 15-re tervezett eredményhirdetést és díjátadót a járványhelyzet miatt el kellett halasztani, de a díjazottakat megnevezték a szervezők - közölték az egyetem honlapján kedden.

Fiatal, amatőr könnyűzenészeket támogat a debreceni önkormányzat

Helyi - 2021-03-05

- Megháromszorozza az idén a debreceni rocksuli támogatását az önkormányzat: a tavalyi egymillió forint után ebben az évben hárommillióval támogatják a több mint 30 éve működő civil kezdeményezést, további négymillióra pedig a zenei támogatási programban pályázhatnak fiatal, amatőr könnyűzenészek - közölte a cívisváros kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Post-Covid szakambulancia hálózatot indít a Debreceni Egyetem klinikai központja

Helyi - 2021-02-26

A koronavírus-fertőzésen átesett betegek utógondozására az országban egyedülálló új ellátási formát, post-Covid szakambulancia-hálózatot indít a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központja - közölte az intézmény a honlapján pénteken.

A számos orvosi szakma részvételével működő hálózatban a debreceni és a térségi betegek számára új lehetőségek nyílnak meg a gyógyulásra - idézi a portál Szabó Zoltánt, a klinikai központ elnökét.

Debrecen is csatlakozott az elszigeteltség élményét megörökítő művészeti projekthez

Helyi - 2021-02-24

- Debrecen is csatlakozott a portugál Faro városa által létrehozott Europe at Home elnevezésű nemzetközi művészeti projekthez, amelyben immár ötven európai művész dolgozza fel a pandémia okozta elszigeteltség élményét - közölte a városháza sajtószolgálata szerdán.

Rettenetes nyílméregbékák érkeztek Pécsről a debreceni állatkertbe

Helyi - 2021-02-23

) - Öt rettenetes nyílméregbéka (Phyllobates terribilis) érkezett a pécsi állatkertből Debrecenbe, a jövevényeket a nagyerdei állatkertben, a trópusok egzotikus állatvilágát bemutató pálmaházban helyezték el - közölte a park igazgatója kedden.

Lakástűz Debrecenben

Helyi - 2021-02-18

- Tűz volt egy debreceni panellakásban csütörtök reggel - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Sestakert városrészben lévő Károlyi Mihály utcai társasházhoz, ahol a kigyulladt lakásból több embert kimenekítettek.

A tüzet eloltották, öt embert a mentők kórházba vittek.

A részletekről Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a tűz egy tízemeletes panelház első emeleti lakásában keletkezett. A lakásban egy idős nő tartózkodott, aki az ablakból kihajolva kérte a járókelők segítségét.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Eközben a tűzoltók bejutottak a lakásba, oltani kezdték a tüzet, az asszonyt pedig kimentették az épületből - ismertette a szóvivő.

Debreceni polgármester: erős, fejlődéscentrikus az idei költségvetés

Helyi - 2021-02-17

Debrecen polgármestere szerint "erős, fejlődéscentrikus" a város idei költségvetési tervezete, amelynek mérlegfőösszege 162,58 milliárd forint, és ebből beruházásra 84,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

Papp László szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a büdzsé egyensúlyban van, hitelfelvételt nem terveznek, a helyi adóbevételi tervük 17,33 milliárd forint. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a helyi iparűzési adó elvonása miatt hiányzó 3,7 milliárd forint bevételt kompenzálja az állam; erről a Megyei Jogú Városok Szövetsége egyeztet a kormányzattal.

A költségvetésben mindemellett 3 milliárd forint tartalékot is elkülönítettek - jegyezte meg Papp László.

Kirakat-kiállítások Debrecenben

Helyi - 2021-02-09

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben - közölték a szervezők kedden.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje - velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

Megújul Debrecen egyik legrégebbi közparkja, a Petőfi tér

Helyi - 2021-02-04

Teljesen megújul Debrecen első, 1862-ben kialakított és bekerített közparkja, a mai Petőfi tér - jelentette be a város polgármestere csütörtökön a helyszínen.

Papp László (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: a zöld város program keretében megvalósuló beruházás februárban közbeszerzéssel indul, és a tervek szerint tíz hónap alatt elkészül.

Pilot kutatólaboratórium épül a Debreceni Egyetemen

Helyi - 2021-01-28

- Vírus- és baktériumalapú biológiai hatóanyagok steril gyártási technológiával történő előállítására kutatólaboratóriumot építenek a Debreceni Egyetemen (DE) - közöltét a projekt vezetői csütörtökön online sajtótájékoztatón.