Helyi

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2541 találatból.

Debreceni polgármester: a Tisza vize hamarosan eljut Debrecenbe

Helyi - 2023-04-27

- Jól haladnak a Civaqua-program első ütemének kivitelezési munkái: a 15 kilométeres vezetékrendszer kiépítéséből már csak 600 méter van hátra, és a Tisza vize a Keleti-főcsatornán keresztül eljut Debrecenbe, a Tócó-patak forrásvidékére - közölte a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

Mecénás díjasok

Helyi - 2023-04-12

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként Debrecen Város Mecénása díjat adományozott Harangi Emilnek és Harangi Sándornak, a Metál-Sheet Kft. tulajdonos-ügyvezetőinek, valamint Katona Zoltánnak, a Katker 2005 Kft. ügyvezetőjének, tulajdonosának. Harangi Emil és Harangi Sándor nem tudtak jelen lenni az ünnepségen, ezért az elismerő díjat egy másik időpontban, a közgyűlés rendes ülésén fogják átvenni.

Pro Urbe díjasok

Helyi - 2023-04-12

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város fejlődését és jó hírnevét növelő, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken keresztül kifejtett, közmegbecsülést érdemlő tevékenység elismeréseként Debrecen Város Pro Urbe Díját adományozta György Gézának, az Alföldi Nyomda Zrt. vezérigazgatójának, prof. dr. Juhász Istvánnak, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinika tanszékvezetőjének, sebész, bőrgyógyász, onkológus szakorvosnak és Püski Lajosnak, a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség vezető lelkészének, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének.

Déri Frigyes-díjasok

Helyi - 2023-04-11

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hazai, illetve a nemzetközi gazdasági életben elért kiemelkedő eredményért, a város fejlődéséhez, gyarapodásához és nemzetközi elismertségéhez történő hozzájárulás elismeréseként, amelyek egyben a helyi közösség javát is szolgálják, Debrecen Város Déri Frigyes-díját adományozta Szabó Péternek, a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint Szűcs Gyulának, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

Díszpolgárok: Fahidi Éva és Kocsis Fülöp

Helyi - 2023-04-11

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet adományozott Fahidi Évának és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolitának. Fahidi Éva sajnos nem tudott részt venni az eseményen, a díjat egy másik időpontban veszi át. Az ünnepi közgyűlés résztvevői viszont az őt bemutató kisfilmet is megtekinthették.

Elismerések a város napján – 2023

Helyi - 2023-04-11

Debrecen város napja alkalmából 2023. április 11-én ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő-testülete. Az eseményen díszpolgári címet, Pro Urbe, Déri Frigyes- és Mecénás díjakat adott át Papp László polgármester.

A Debrecen szabad királyi várossá nyilvánításának 330. évfordulója alkalmából összehívott ünnepi közgyűlésen tartott beszédében Papp László elmondta: „A cívisek elismerését megszerezni nem könnyű. A debreceni ember nem adja könnyen az elismerést, ez nem udvariassági gesztus, azért tényleg meg kell dolgozni, azt valóban ki kell érdemelni. Ennek az attitűdnek debreceniségből táplálkozó sok évszázados hagyománya van és páratlanul erős lokálpatrióta alapjai.

Pápalátogatás - Ferenc pápa meglátogatja a görögkatolikusokat is

Helyi - 2023-04-07

- Ferenc pápa görögkatolikusokkal is találkozik áprilisi magyarországi látogatásán - tájékoztatta

A debreceni központú metropólia sajtószolgálata közleménye szerint a pápalátogatás második napján, április 29-én, szombat délelőtt a Rózsák terén találkozik a Szentatya szegényekkel és menekültekkel.

A tervezettnél hamarabb nyitnak Debrecen kulturális terei

Helyi - 2023-04-03

A város napján, április 11-én újra nyitnak Debrecen kulturális intézményei, közösségi terei - jelentette be a cívisváros kulturális alpolgármestere a Déri Múzeum Munkácsy termében hétfőn sajtótájékoztatón.

Puskás István (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, az energiaköltségek csökkentése miatt döntött tavaly októberben az intézmények bezárásáról, amelyek a tervezett április 15-e előtt néhány nappal ismét megnyílnak, és teljes nyitvatartási időben várják az érdeklődőket.

Ökumenikus virágvasárnapi keresztút lesz Debrecenben

Helyi - 2023-03-27

Imával, verssel, énekkel rendezik meg az idén a Magyarországon egyedülálló ökumenikus virágvasárnapi keresztutat Debrecenben - jelentették be a szervezők hétfőn a Református Nagytemplom mögötti emlékkert kávézójában sajtótájékoztatón.

Parov Stelar is fellép a debreceni Nagyerdőben

Helyi - 2023-03-23

A tizenötödik Campus Fesztiválon - 12 évvel az első látogatása után - Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőbe: az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő electroswing stílus képviselője zenekarával július 21-én lép fel - közölték a szervezők csütörtökön.

Fejlesztik Debrecen déli ipari parkjának villamos hálózatát

Helyi - 2023-03-21

A debreceni Déli Ipari Park bővítésével összefüggő villamoshálózat-fejlesztési munkák tervezésére és megvalósítására kiírt közbeszerzési pályázatot a Forest-Vill Kft. és a MaxiContech Kft. konzorciuma nyerte el, a mintegy 6,5 milliárd forint értékű megbízás tervezési munkái elkezdődtek - közölte a Forest-Vill kedden.

Az energetikai kivitelező cég keddi közleményében jelezte: az előzetes számítások szerint a debreceni Déli Ipari Parkban összesen 740 megawatt új elektromos áramot fog igényelni,ami a régió áramhálózatát üzemeltető OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. részéről jelentős hálózatfejlesztési beruházás megvalósítását tette szükségessé. A közbeszerzési pályázatot 2022 végén írták ki.

A Momentum a törvényszéken támadta meg az akkugyárról szóló népszavazást elutasító döntést

Helyi - 2023-03-13

A mai napon a Debreceni Törvényszéken támadtuk meg a debreceni Helyi Választási Bizottság, vízzabáló akkumulátorgyárról szóló népszavazási kezdeményezésünket elutasító döntését.

Civil Fórum Debrecen Egyesület sajtóközleménye

Helyi - 2023-03-11

Új szakaszába lépett a polgárimesteri vezetés kommunikációja a kínai akkumulátorgyárral kapcsolatban, mivel úgy ítéljük meg, hogy nagyobb mennyiségű zöld festéket sikerült beszerezniük!

A polgármesteri vezetés karbon semleges ipari parkokat kíván létrehozni, illetve az élet minden területére kiterjedő „zöld átállást” hirdet. A szándékkal egyet lehetne érteni, csakhogy az időzítés és a várható eredmény inkább azt feltételezi, miszerint csak utólagos átszínezésről, ún. greenwashing-ról vanszó. Magyarul zöldre mosás vagy zöldre festés az a reklámstratégia, amikor egy cég környezetbarátnaktetteti magát vagy egy termékét.

Átalakították a sebészeti ellátást a Debreceni Egyetem Kenézy campusán

Helyi - 2023-03-01

A betegellátás minőségének és biztonságának folyamatos javítása érdekében az elmúlt hetekben több átalakítás is történt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DEKK) Kenézy Gyula campusán. Februártól új, korszerű helyen fogadja a baleseti sérülteket az újonnan kialakított traumatológiai triázs, létrehozták az ortopédiai és traumatológiai szeptikus osztályt, az egynapos sebészeti központ pedig új helyen működik - közölte az egyetem sajtóközpontja

Papp István lett az év agrárembere 2022-ben

Helyi - 2023-02-19

Papp István, a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője lett az év agrárembere 2022-ben - közölte a szervező Agrotrend Csoport vasárnap .

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a kilencedik alkalommal átadott Év Agrárembere díjat 2014-ben azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.

Kormányhivatal: minden eddiginél szigorúbb feltételekkel kapott környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár

Helyi - 2023-02-13

- Minden eddiginél szigorúbb feltételekkel adták ki a kormányhivatal a környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár építéséhez - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal hétfőn.

Azt írták, hogy a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal által lefolytatott összevont környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás a legalaposabb hatósági engedélyezési eljárások egyike, amely garantálja, hogy a beruházásnak a lehető legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek kell megfelelnie.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület közleménye

Helyi - 2023-02-10

A kínai akkumulátorgyár megvalósítását támogatók folyamatosan hivatkoznak a környezetvédelemre, a város „zöld átállásának” szükségességére. Felhívjuk arra tisztelettel a debreceniek figyelmét, hogy ezen érvelés nem esik egybe a város érdekeivel, a kínai befektető által csatolt dokumentáció alapján.

„Kibocsátások ellentételezése

A kibocsátások ellentételezése a telephelyen gyártott termékeken keresztül valósul meg.”

Vagyis, a kínai gyárépítő egyértelműen azt az elvet vallja, miszerint „helyben környezetterhelő/globálisanzöld” a tevékenysége. Aki ezen törekvéssel egyetért, az más közösségek környezetének megóvását képviseli, a debreceniek hátrányára.

Akkumulátorgyár ügy- Önálló vizsgálóbizottságot javasol a Civil Fórum Egyesület

Helyi - 2023-02-06

A kínai akkumulátorgyár környezeti hatásait bemutató adatok közlésével, már több személy is elvesztette hitelességét, de az utóbbi, a vízfelhasználás mennyiségével kapcsolatos „téves” adatközlés, már egyes szervezetekkel szemben is bizalmatlanságot ébresztett.

Korábban a „Biztonsági Jelentést” is javítani kellett, mivel már abban is magasabb vízfogyasztás volt megjelölve, amelynek magyarázata során szintén adatközlési hibára hivatkoztak. Egyesületünk változatlanul szeretné, ha a debreceniek pontos képet kapnának a kínai gyár tevékenységéről, ugyanakkor megengedhetetlennek tartjuk, hogy egy ilyen kiemelkedően fontos ügyben sorozatos hibák és tévedések derülnek ki.

Egészségvédő hatású húskészítmények fejlesztésébe kezdtek Debrecenben

Helyi - 2023-02-02

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel - jelentették be a három éves projekt nyitórendezvényén csütörtökön.

Harminc százalékos készültségben Debrecenben a Sas utcai mélygarázs

Helyi - 2023-01-27

A Sas utcai mélygarázs építésének helyszínén tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester és Hegymegi Tamás, a Hunép Zrt. műszaki igazgatója 2023. január 27-én.

Hónapok óta zajlik Debrecen belvárosának kellős közepén egy hatalmas munka, amelyet a közlekedésfejlesztési program részeként szoktunk aposztrofálni, bár ez nem útépítés, nem csomópontok átépítése, viszont nagyon fontos a város közlekedése szempontjából – fogalmazott Papp László. Emlékeztetett, a Dósa nádor tér átalakítását követően jelentős mértékben csökkent a parkolóhelyek száma. Akkor azt az ígéretet tették, hogy igyekeznek azokat a lehető leggyorsabban pótolni.

– A méretekből látszik, hogy milyen nagyságrendű beavatkozásról van szó. Ha benézünk ebbe a gödörbe, akkor már így is elég mély, de még további öt méterrel megy lejjebb az alsó része az épületnek. A földkitermelés még a következő hetekben, hónapokban zajlik. Jelen pillanatban a földmunkák 60 százalékát végezték el – ismertette. Hangsúlyozta, a garázsépítés összességében 30 százalékos készültséget mutat, valamikor majd az ősz folyamán tud elkészülni teljes egészében és ez év utolsó negyedévétől tudja majd a debreceni közlekedést szolgálni a létesítmény – tájékoztatott.