Kékhírek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1543 találatból.

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Kékhírek - 2023-11-27

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott.

Jánky Judit a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője felidézte, hogy a 48 éves nagykanizsai nő vércukorszintjének szabályozása miatt 2006 óta szorult inzulinos kezelésre.

Hálapénz miatt vettek őrizetbe egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst

Kékhírek - 2023-11-23

Tetten értek a nyomozók egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Egy szexuális erőszak miatt évek óta körözött férfit hoztak haza külföldről

Kékhírek - 2023-11-14

A brit hatóságok segítségével sikerült visszahozni Magyarországra egy 36 éves pápai férfit, aki ellen szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt volt érvényben elfogatóparancs - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden.

Sikkasztás gyanúja miatt kezdeményezi az ügyészség egy autóipari cég két érdekképviseleti vezetőjének letartóztatását

Kékhírek - 2023-11-10

Különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezi a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy érdekképviseleti szerv két elnökségi tagjának letartóztatását egy folyamatban lévő nyomozásban - közölte a vádhatóság pénteken.

Az Audi Hungaria Zrt. megerősítette, hogy az érintett szervezet az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ). Az érdekképviselet elhatárolódott a két férfitól és kezdeményezi a kizárásukat.

BRFK: online csalásokra szakosodott bűnbanda vezetőit fogták el

Kékhírek - 2023-10-12

- Elfogták a rendőrök a múlt héten egy országos, online csalásokra szakosodott, ukrán hátterű bűnbanda vezetőit - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Farkas Péter alezredes budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a gyanúsítottakat, köztük a bűnbanda feltételezett, Magyarországon élő ukrán vezetőjét több hónapos előkészítő munka után vették őrizetbe.

Az alezredes elmondta, hogy országosan mintegy 300 nyomozó dolgozott, illetve dolgozik az ügy felderítésén, eddig 33 gyanúsítottat fogtak el, közülük 11 embert tartóztattak le, a nyomozásban az Europol munkatársai is részt vettek.

Kétmilliárdos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat tizennyolc ember ellen

Kékhírek - 2023-10-12

Tizennyolc ember ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség, mert több mint kétmilliárd forintos kárt okoztak egy központi költségvetési szervnek.

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi

Kékhírek - 2023-10-11

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi, emberölés gyanújával a párját is őrizetbe vették - közölte a rendőrség szerdán a police.hu oldalon.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Lengyelországból a hozzátartozók jelezték október elején rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra.

Őrizetbe vettek egy román férfit, aki fejbe rúgott egy rendőrt Sopronban

Kékhírek - 2023-10-06

- Őrizetbe vettek egy román férfit, aki fejbe rúgott egy rendőrt Sopronban, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

Fogvatartottat bántalmaztak börtönőrök

Kékhírek - 2023-09-29

- Négy büntetés-végrehajtási dolgozó a gyanú szerint életveszélyesen megvert egy fogvatartottat, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette őket, a bíróság pedig pénteken elrendelte a letartóztatásukat. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte, hogy elítéli a fogvatartottak bántalmazását.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett négy büntetés-végrehajtási dolgozót, akik a gyanú szerint életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat.

Azt írták: a rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 25-én reggel egy kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt szabadságvesztését töltő középkorú fogvatartott a figyelmeztetések ellenére ismételten megszegte az intézeti szabályokat.

Esztergomi robbantás - A belügyminiszter hősi halottá nyilvánította az elhunyt rendőrt

Kékhírek - 2023-09-21

- Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki szerdán Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő

Drogkereskedő hálózat tagjait és vevőiket fogták el Gyöngyösön

Kékhírek - 2023-09-12

- Drogkereskedő hálózat tagjait és az általuk értékesített kábítószer fogyasztóit fogták el Gyöngyösön - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.

Eurostat: tavaly 147-en haltak meg az EU területén az uniós országokban lajstromozott légi járművek balesetében

Kékhírek - 2023-09-07

Tavaly 147-en vesztették életüket az Európai Unió területén az uniós országokban lajstromba vett légi járműveket érintő közlekedési balesetekben, 26-tal többen, mint 2021-ben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Tizennégy év börtönre ítélték a feleségét több késszúrással megölő jászladányi férfit

Kékhírek - 2023-09-05

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizennégy év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a 23 éves, büntetlen előéletű jászladányi férfit, akicsaknem százharminc késszúrással ölte meg feleségét 2021. decemberben - közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya, megjegyezve: az ítélet egyelőre nem jogerős.

Vádat emeltek egy 30 milliós rablás ügyében

Kékhírek - 2023-09-05

Jelentős értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség négy férfi ellen, aki 2020 decemberében egy cégvezetőt rabolt ki I. kerületi otthonánál, több mint 30 millió forintot erőszakkal megszerezve.

Bűncselekmény-csempészet Mintegy hatezer e-cigarettát talált a NAV egy bolgár sofőrnél az M5-ösön

Kékhírek - 2023-09-04

- Mintegy hatezer e-cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár sofőrnél az M5-ös autópálya petőfiszállási pihenőjében - közölte a vámhivatal hétfőn.

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt ítélt el két gyermekotthonban élő fiatalkorút a törvényszék

Kékhírek - 2023-09-04

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt - közölte a törvényszék sajtószóvivője hétfőn.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt - külső helyszínen - prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették.

Kigyulladt autóból szabadítottak ki egy családot pénzügyőrök az M1-esen

Kékhírek - 2023-09-02

- Kigyulladt autóból szabadítottak ki egy Ausztriába tartó román családot pénzügyőrök az M1-es autópályán; végül senki sem sérült meg - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton.

Halálos baleset történ Hajdú-Bihar vármegyében, Kabánál

Kékhírek - 2023-08-23

Egy kisteherautó és egy kamion frontálisan ütközött a 4-es számú főút 196. kilométerénél kedden éjfél előtt a Hajdú-Bihar vármegyében, Kaba és Hajdúszoboszló között.

Mintegy 480 milliárd forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség a NAV segítségével

Kékhírek - 2023-08-10

Mintegy 480 milliárd forint értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A KR NNI csütörtökön a police.hu-n azt közölte, hogy 32 tonna kábítószer-prekurzort, MDMA, közismert nevén "ecstasy" előállítására alkalmas vegyi anyagot foglalt le. A NAV jelzése alapján a rendőrség először áprilisban foglalt le 13 tonna prekurzort, majd pár nappal később két budapesti raktárban további 19 tonna hasonló vegyi anyagot találtak a nyomozók.

A tájékoztatás szerint a KR NNI-t áprilisban értesítette a NAV, hogy a Győr-Moson-Sopron vármegyei pénzügyőrök a soproni vámudvarban egy konténerszállítmány átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak. A NAV Szakértői Intézete megállapította, hogy az ellenőrzött anyag MDMA-prekurzor.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki éveken át több nőt is prostitúcióra kényszerített

Kékhírek - 2023-08-08

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 9 éven át veréssel és fenyegetéssel kényszerített nőket prostitúcióra - közölte az ügyészség helyettes szóvivője kedden.