Kékhírek

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1520 találatból.

Interneten árult drog miatt vádat emeltek 17 ember ellen

Kékhírek - 2023-05-25

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 17 ember ellen, aki internetes chatszobában bonyolította drogügyleteit.

A főügyészség csütörtökön közölte: egy 29 éves férfi 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott, 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

Letöltendő börtönt kért az ügyészség egy 28 éves férfira gyermekpornográfia miatt

Kékhírek - 2023-05-23

- A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és letöltendő börtönbüntetést javasolt egy 28 éves férfival szemben, aki több éven keresztül hamis álláshirdetéseket adott fel ezért, hogy kiskorú, illetve fiatal lányokról intim képeket, videókat szerezzen - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Tehervonat-baleset - MÁV: több napig tarthat a helyreállítás Hajdúhadház és Újfehértó között, százmilliós is lehet a kár

Kékhírek - 2023-05-07

Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat balesete után - közölte a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti területi igazgatóságának vezetője vasárnap délután, sajtótájékoztatón.

Hadnagy Attila a helyszínen elmondta, hogy egy Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító teherszerelvény harmincöt kocsijából kilenc siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.

Mindkét vágány járhatatlanná vált és a felsővezeték-rendszer is jelentősen megrongálódott - mondta a szakember, megjegyezve, a kár százmilliós nagyságrendű is lehet.

Elfogták a nyolc embert lelövő szerbiai férfit

Kékhírek - 2023-05-05

Elfogta a szerbiai rendőrség azt a férfit, aki gépkarabéllyal lőtt le nyolc embert, és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén csütörtök késő este - jelentette be a szerbiai belügyminisztérium pénteken, majd azt is közölte, hogy a férfi nyaralójában egy egész fegyverarzenált találtak.

NAV: hamis szoftverekkel kereskedett egy férfi az interneten

Kékhírek - 2023-04-27

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai illegális szoftvereket és hamis autódiagnosztikai eszközöket foglaltak le egy férfitől, aki jóval a piaci ár alatt kínálta eladásra a járműdiagnosztikai eszközöket - közölte a NAV csütörtökön.

Próbavásárlást követően a pénzügyőrök ellenőrzést tartottak a férfinél, és 81 autódiagnosztikai eszközt, valamint a hozzájuk tartozó szoftvereket találtak nála. A NAV munkatársai illegális autóipari szoftvereket tartalmazó hordozható számítógépet és két autódiagnosztikai eszközt is lefoglaltak.

NAV: több millió forintnyi hamis ruhát és zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár sofőrnél

Kékhírek - 2023-04-24

Több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint csaknem kilencmillió forint értékű hamis ruhát találtak egy Ausztriába tartó bolgár sofőr autójában az 1-es főút mosonmagyaróvári szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy debreceni panzióban

Kékhírek - 2023-04-19

- Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség egy debreceni panziót üzemeltető nő és két férfi ellen, akik kiskorú lányokat vettek rá prostitúcióra.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki nyakon szúrta a testvérét

Kékhírek - 2023-04-17

- A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 49 éves férfival szemben, aki - italozást és előzetes szóváltást követően - nyakon szúrta a testvérét.

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írta, a vádirat szerint a sértett 2020. november 14-én reggel szabadult végrehajtandó szabadságvesztés büntetéséből, és ez alkalomból a családtagjai összejövetelt szerveztek neki egy ferencvárosi lakásban.

Kábítószerraktárra csapott le a rendőrség a fővárosban

Kékhírek - 2023-03-31

- Tíz kilogrammnyi, 39 millió forint értékű drogra bukkantak a rendőrök a fővárosban egy "kábítószerraktárként" használt lakásban - közölte a police.hu-n pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el jogerősen három férfit Szegeden

Kékhírek - 2023-03-29

Egy szegedi turisztikai fejlesztést támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt jogerősen 3 év 3 hónap, 2 év 5 hónap és 2 év 2 hónap börtönbüntetésre három férfit szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

A táblabíróság a vádlottakat pénzmosás bűntettében mondta ki bűnösnek, és kettőjük bűnösségét költségvetési csalásban is megállapította.

Műtőssegédek és egy szakorvos ellen emeltek vádat Szigetváron egy beteg halála miatt

Kékhírek - 2023-03-23

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat két műtőssegéd ellen a Szigetvári Járási Ügyészség, egy szakorvos ellen pedig szándékos veszélyeztetés bűntette a vád, amiért egy műtét során fertőtlenítő szert használtak sóoldat helyett, és a beteg meghalt.

Elfogták a garadnai halálos baleset okozóját

Kékhírek - 2023-03-11

- Egy gyalogos férfit ütött el Garadnán egy személyautó még péntek este, a sofőrt a rendőrök elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Tizenkilenc év fegyházat kapott a házigazdáját és lakótársát meggyilkoló férfi

Kékhírek - 2023-03-08

- Tizenkilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2020-ban fejszével megölte házigazdáját és lakótársát. Az ítélet nem jogerős.

Őrizetbe vettek tizenhét ártándi határrendészt vesztegetés gyanúja miatt

Kékhírek - 2023-03-08

- Minősített vesztegetés gyanújával 17 határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe az ártándi határátkelőnél kedd este végrehajtott nagyszabású bűnügyi akciót követően - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán közleményben.

A gyanú szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek szolgálatban rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el. Az Ártánd, illetve Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen szolgáló 17 határrendész 2022 áprilisa előtt megállapodott abban, hogy az átkelőhelyen átutazóktól rendszeresen jogtalan előnyt fogadnak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között előre meghatározott arányban elosztják.

Az elkövetők között tiszti rendfokozatú nincs, a legmagasabb beosztású határrendész az átkelőhelyeken szolgálatot ellátó szolgálatirányító parancsnok és átkelőhely-ügyeletes volt - írták

BRFK: a TEK segítségével fogtak el egy férfit és körözött barátnőjét

Kékhírek - 2023-03-06

- Összehangolt akcióban - a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - fogtak el a XVIII. kerületben egy lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények miatt keresett férfit, illetve közúti veszélyeztetés miatt körözött barátnőjét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu oldalon.

Hét év börtönre ítélték a férfit, aki ásóval támadt rendőrökre

Kékhírek - 2023-03-01

Hét év börtönbüntetésre ítélte felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2021. szeptember 14-én ásóval támadt intézkedő rendőrökre.

Kilenc év fegyház egy idős nő kirablásáért

Kékhírek - 2023-02-27

Nem jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy 34 éves férfit, aki templombejáratnál tépte le egy idős nő nyakláncát.

Villamosmegállóban gázoltak halálra egy fiatal nőt a fővárosban

Kékhírek - 2023-02-19

A villamosmegállóba sodródott és elütött egy ott várakozót egy személygépkocsi a fővárosi Harminckettesek terénél vasárnapra virradóra, az elgázolt 23 éves nő a helyszínen meghalt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Rabszolgaként tartotta ismerőseit egy zalai család

Kékhírek - 2023-02-15

Nem jogerősen súlyos fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai család tagjait, mert éveken át rabszolgaként bántak ismerőseikkel, akik közül az egyik az embertelen körülmények miatt meghalt.

Vádat emeltek egy akasztói nő ellen, aki karóval támadt a helyszíni szemlét tartó jegyzőre

Kékhírek - 2023-02-13

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta: állattartásból eredő vita miatt az ügy vádlottjával szemben a szomszédja birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, ezért az akasztói jegyző és a hivatal főelőadója 2022. október 12-én helyszíni szemlét tartott.