Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1543 találatból.

Nyolc év fegyházra ítéltek egy holland embercsempészt Debrecenben

Jogtudor - 2019-11-19

Nyolc év fegyházra ítéltek Debrecenben egy holland férfit, aki harminchat embert akart Magyarországról Nyugat-Európába csempészni.

A Debreceni Ítélőtábla embercsempészés miatt nyolc év fegyházbüntetésre ítélt és tíz évre kiutasított Magyarországról kedden egy iraki származású holland állampolgárt, aki 2016 decemberében iraki, szír és iráni állampolgárokat akart Magyarországról Nyugat-Európába szállítani. Az ítélet nem jogerős - közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó jelezte: az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék M. N.-t társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt négy év négy hónap börtöne ítélte és öt évre kiutasította Magyarország területéről, ugyanakkor az emberölés bűntettének kísérlete vádja alól felmentette. Ezt a büntetést súlyosította az ítélőtábla, miután az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság határozata értelmében a szabadságvesztést fegyházban kell letölteni.

17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglaltak le szlovén-magyar együttműködésben

Jogtudor - 2019-11-13

- Több mint 17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglaltak le a napokban Budapesten és a szlovéniai Koperben bűnügyi együttműködés keretében, ilyen nagy fogásra a két országban évtizedek óta nem volt példa - jelentették be a két ország hatóságai közös sajtótájékoztatón szerdán, Nagykanizsán. Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője közölte: a szlovén hatóságok bukkantak rá Koperben egy konténerben arra a 730 kilogrammnyi tiszta heroinra, amelynek címzettje egy budapesti cég volt.

A feketepiacon mintegy 17,5 milliárd forint értékű szállítmány egytizedét a két ország hatóságai ellenőrzött körülmények között engedték tovább Budapestre, ahol elfogták és letartóztatták a szállítmányt fogadó 47 éves K. Richárdot.

Fenyő-gyilkosság - Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a bíróságon

Jogtudor - 2019-11-12

Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden.

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki az emiatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség jelen eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével, és Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot. Emiatt Portik Tamás ellen is folyamatban van perújítási eljárás, melyet egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen folyó eljárással.

Szerb autótolvaj-banda tagjaival ellen emeltek vádat Szegeden

Jogtudor - 2019-11-07

Vádat emelt az ügyészség egy zömében szerb állampolgárokból álló csoport tagjai ellen, akik egy év alatt 26 autót loptak el Nyugat-Európából, majd szállítottak Magyarországon keresztül Szerbiába.

Európai Bíróság: jogsértőek a lengyel bírói nyugdíjazás szabályai

Jogtudor - 2019-11-05

Nem állnak összhangban a közösségi joggal a lengyel bírák nyugdíjazására vonatkozó, 2017-ben elfogadott szabályok, mert sértik a nemi diszkrimináció tilalmát, illetve a bírák függetlenségének és elmozdíthatatlanságának elvét - mondta ki kedden az Európai Bíróság.

A vitatott jogszabály a nők esetében 60, a férfiak esetében pedig 65 évre szállította le a korábban egységesen 67 éves nyugdíjkorhatárt a rendes bíróságok bírái, az ügyészek és a legfelsőbb bíróság tagjai körében.

Börtönbüntetésre ítéltek két férfit, akik agyonvertek egy hajléktalant

Jogtudor - 2019-10-29

Halált okozó testi sértés miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék első fokon azt a két férfit, akik a vád szerint 2017-ben megvertek egy hajléktalant, a sértett később belehalt sérüléseibe - közölte a bíróság kedden.

Önkormányzat 2019 - Megismétlik a jászberényi polgármester-választást

Jogtudor - 2019-10-25

A Szegedi Ítélőtábla pénteki jogerős végzésével elutasította a jászberényi polgármester-választás eredményét megsemmisítő Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi választási bizottsági döntéssel szemben benyújtott felülvizsgálati kérelmeket. A jászberényi polgármester-választást így november 10-én meg kell ismételni.

Felmentette a törvényszék a notórius bliccelőt

Jogtudor - 2019-10-24

Felmentette a Budapest Környéki Törvényszék a csalás vádja alól azt a férfit, aki legalább 760-szor bliccelt a vonaton, mert a bírói gyakorlat szerint a bliccelés nem bűncselekmény.

A törvényszék csütörtöki közleményében azt írta, a férfi 2011 szeptembere és 2016 augusztusa között legalább 760 alkalommal utazott jegy nélkül a Nagykáta-Budapest vasútvonalon. Ez idő alatt a MÁV-nak 870 ezer forint, a pótdíjakkal együtt 11 millió forint kárt okozott

Vádalkut kötött a szlovák újságíró-gyilkosság ügyének egyik gyanúsítottja

Jogtudor - 2019-10-18

Vádalkut kötött a tavaly februári szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyének egyik gyanúsítottja, A. Zoltán, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő közvetített a nagy belpolitikai viharokat kiváltó bérgyilkosság megrendelésében - jelentette pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az érintett ügyvédjére hivatkozva.

Vádat emeltek VV Fanni gyilkosa ellen

Jogtudor - 2019-10-11

- Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség pénteken egy férfi ellen, aki értékeinek megszerzéséért megölte a televíziós valóságshowban VV Fanni néven ismertté váló nőt 2017-ben Budapesten.

Az EU keresetet indít Magyarország ellen a cigaretta minimális jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt

Jogtudor - 2019-10-10

Az Európai Bizottság keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a cigarettára előírt minimális uniós jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Ügyészség: ha visszaadják az elcsalt költségvetési pénzt, megszüntethető az eljárás

Jogtudor - 2019-10-09

A fővárosi főügyész szerint az elcsalt költségvetési forrás teljes megtérítése esetén az ügyészség megszüntetheti az eljárást. Ibolya Tibor szerdai közleményében azt írta: a IX. kerületi ügyészség több ügyben is kötelezte a terhelteket az általuk a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány megtérítésére a vádemelés elhalasztása és feltételes ügyészi felfüggesztés keretében.

Hosszú fegyházbüntetésre ítélték a nyéstai emberölés minden vádlottját

Jogtudor - 2019-10-08

A Miskolci Törvényszék tizenkét és húsz év közötti szabadságvesztésre ítélte első fokon a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt.

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere

Jogtudor - 2019-10-07

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A férfi megütötte a nőt, majd megerőszakolta, egy zsinórral megfojtotta és elvette a mobiltelefonját.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.

Börtönbüntetésre ítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Jogtudor - 2019-10-03

Szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt az első fokon eljáró bíróság egy férfit, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákja felé - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos minden foglalkozástól, tevékenységtől.


Négy és fél év fogházbüntetésre ítélték a kőbányai futónő támadóját

Jogtudor - 2019-10-02

Nem jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő fogházra ítélte a kőbányai futónő támadóját szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság, az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezett.

Jogerősen tíz évre ítélték a borsodi apagyilkost

Jogtudor - 2019-10-01

A Debreceni Ítélőtábla kedden helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, és jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megverte, majd megfojtotta apját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán - közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

Hatszázmilliós csalás miatt vádat emeltek egy ügyvéd és társa ellen

Jogtudor - 2019-09-30

- Vádat emeltek egy ügyvéd és társa ellen, mert egy örökségből több mint 640 millió forintot elcsaltak - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.A közlemény szerint egy nő jelentős vagyonhoz jutott - amelynek jelentős része külföldi bankszámlákon volt, - és öregkorában egy budapesti szállodában töltötte napjait.

Uniós támogatásokkal visszaélő bűnbanda hétszázmilliós vagyonát zárolta a NAV

Jogtudor - 2019-09-27

Uniós támogatásokkal visszaélő pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) - közölte a szervezet pénteken.

A NAV tavaly ugyan már elfogta a több százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított csoport irányítóit, de a kiterjedt hálózat tagjai további vissza nem térítendő pályázati pénzeket próbáltak megszerezni teljesítés nélkül - áll a közleményben.

A győri nyomozók az újabb rajtaütéskor tíz helyszínen végeztek házkutatást, hét embert állítottak elő és mintegy hétszázmillió forint értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket, illetve zároltak ingatlanokat, bankszámlákat és követeléseket.

Elutasította Hernádi Zsolt panaszát a strasbourgi emberi jogi bíróság

Jogtudor - 2019-09-26

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elutasította Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója Horvátország ellen, szabad mozgásának korlátozása miatt benyújtott keresetét.