Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1475 találatból.

Életbe lépett a dohánytermékek tiltott kereskedelmének felszámolását célzó uniós jogszabály

Jogtudor - 2019-05-20

- Új uniós nyomonkövetési rendszer lépett életbe hétfőn, amely az egyes árukon elhelyezett egyedi azonosító segítségével ismeri fel a nem törvényes úton előállított, vagy az ellátási láncba jogszerűtlenül bekerült dohánytermékek unión belüli mozgását - közölte az Európai Bizottság.

Milliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás egy édességgel kereskedő csoport tagjai ellen

Jogtudor - 2019-05-16

Milliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás egy édességgel, cukorral és zöldséggel kereskedő csoport tagjai ellen, az ügyészség tíz ember letartoztatását kezdeményezte.

Az uniós menekültkvótákkal kapcsolatos jogsértési eljárásról tárgyalt az Európai Bíróság

Jogtudor - 2019-05-15

Az uniós menekültkvótákról szóló, kötelező jellegű határozat végre nem hajtása miatt Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben megindított kötelezettségszegési eljárásokról tárgyalt szerdán az Európai Bíróság. A luxembourgi meghallgatás az Európai Bizottság álláspontjának ismertetésével kezdődött, amely szerint elfogadhatatlanok a tagállamok kormányainak jogi érvei.

A brüsszeli testületet képviselő Zuzana Maluskova perbeszédében kiemelte, hogy a precedens nélküli migrációs válsághelyzetre reagálva az uniós belügyminiszterek által létrehozott szolidaritási mechanizmus jogszerűségét már korábban megállapították, az nem vita tárgya.

Milliárdos költségvetési csalás ügyében emeltek vádat egy bűnszervezet ellen

Jogtudor - 2019-05-13

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat 23 emberrel, köztük egy bűnszervezet 14 tagjával szemben, akik az áfa megfizetése nélkül kávé, cukor, csokoládé és energiaital kereskedelmével foglalkoztak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a bűnszervezet tagjai számos, az ország különböző településein székhellyel rendelkező gazdasági társaságot felhasználva, jellemzően Szlovákiából, Csehországból, Romániából és Lengyelországból származó termékekkel kereskedtek.

Vádat emeltek egy nőket prostitúcióra kényszerítő svájci-magyar bűnszervezet tagjai ellen

Jogtudor - 2019-05-10

Nőket prostitúcióra kényszerítő svájci-magyar bűnszervezet három tagja ellen emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Adócsaló zöldségkereskedő-hálózatot leplezett le a NAV

Jogtudor - 2019-05-09

Több mint hatszázmilliós kárt okozott a költségvetésnek egy zöldségkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a szervezet Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Megölte az édesanyját – legkorábban 25 év múlva szabadulhat

Jogtudor - 2019-05-08

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 decemberében S. I. vádlottat emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott évek óta haragos viszonyban volt a vele egy háztartásban élő, 80 éves édesanyjával. 2017 júliusában, amikor az ittas állapotban lévő vádlott hazaért, az édesanyja a családi ház mögötti nyári konyha teraszán, a fotelban ült.

Hamisan vádolt rendőröket, három év fegyházra ítélték

Jogtudor - 2019-05-07

Fegyházra ítélt a Debreceni Törvényszék kedden jogerősen egy férfit, aki kényszervallatással és közokirat-hamisítással vádolta az őt egy korábbi büntetőügyben kihallgató két rendőrt - tudatta Dobó Dénes, a törvényszék sajtóreferense. A férfi az előző ügyben hozott ítélet miatt szabadságvesztés büntetését tölti.

Ombudsman: össze kell hangolni a parkolás szabályait tartalmazó jogszabályokat

Jogtudor - 2019-05-07

Az alapvető jogok biztosa a parkolás szabályait is tartalmazó jogszabályok összehangolását javasolja, mert szerinte nem egyértelmű, hogy mikor lehet kerékbilincset alkalmazni és mikor nem.Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleményében azt írta, Székely László a vizsgálatot egy panaszbeadvány miatt indította

OBH: 162 bíró jelentkezett át a közigazgatási bíróságokra

Jogtudor - 2019-05-03

Országszerte 162 bíró jelentkezett át a jövőre megalakuló közigazgatási bíróságokra - tudatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) közleményben pénteken.

Életfogytiglanra ítélték az M5-ös autópályán történt emberölés elkövetőjét

Jogtudor - 2019-05-02

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a német állampolgárt, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített 2017-ben.

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték az apját agyonverő Nógrád megyei férfit

Jogtudor - 2019-04-30

A Balassagyarmati Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte azt a 27 éves Nógrád megyei férfit, aki tavaly nyáron agyonverte az apját; a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás miatt is elítélték, az ítélet nem jogerős.

Őrző-védő cégpiramis tagjai ellen javasol vádemelést a NAV Baranyában

Jogtudor - 2019-04-29

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága tizenöt ember ellen, aki a gyanú szerint 150 millió forinttal károsította meg a költségvetést.

EJEB: alkotmányjogi panasz után lehet Strasbourghoz fordulni

Jogtudor - 2019-04-26

Ha egy ügyben az Alkotmánybírósághoz (Ab) benyújtható alkotmányjogi panasz hatékony jogorvoslatnak számít, akkor az Ab előzetes eljárása a feltétele annak, hogy egy indítványozó eredményesen fordulhasson a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) - tudatta az EJEB döntését ismertetve az Ab pénteken közleményben.

A konkrét ügyben a West-Balkán nevű - időközben bezárt - budapesti szórakozóhely egyik jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt egykori tulajdonosa fordult a strasbourgi bírósághoz. Álláspontja szerint ugyanis a három halálos áldozatot követelő 2011-es diszkótragédia miatt indult büntetőeljárásban a magyar hatóságok megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogát.

Kiírta az igazságügyi témákról beígért népszavazást a román államfő az EP-választások napjára

Jogtudor - 2019-04-25

- Hivatalosan is kiírta az igazságügyi témákról korábban beígért népszavazást május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára Klaus Iohannis román államfő - közölte csütörtökön Madalina Dobrovolschi elnöki szóvivő.

Harminckét millió forintot csalt ki három embertől egy kisvárdai férfi

Jogtudor - 2019-04-24

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza.

Milliárdos költségvetési csalást leplezett le a NAV

Jogtudor - 2019-04-18

Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A cégek a gyanú szerint milliárdos kárt okoztak a költségvetésnek azzal, hogy nem fizették a munkavállalók utáni járulékokat.A hivatal közleményében azt írta, a családi vállalkozásként működő bűnszervezet több száz gazdasági társaságot hozott létre.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

Jogtudor - 2019-04-17

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

"Fehérgalléros" bűnszervezetet számolt fel a rendőrség, hoteleket, szállodahajót foglaltak le

Jogtudor - 2019-04-12

Több millió eurót elcsaló, "fehérgalléros" magyar bűnözőket fogott el a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

Megváltoztatta a Debreceni Törvényszék az „ebesi bróker” elsőfokú ítéletét

Jogtudor - 2019-04-10

A Debreceni Törvényszék 2019. április 10-én hirdetett határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.

A Debreceni Járásbíróság 2018. április 11-én 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. A bíróság halmazati büntetésként 12 év börtönbüntetést szabott ki és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.