Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1903 találatból.

Kábítószer-kereskedő család négy tagját fogták el a rendőrök Budán

Jogtudor - 2022-06-24

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vették egy család négy tagját Budán, mintegy 15 kilogramm drogot találtak náluk - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a police.hu-n.

Katalizátortolvajok ellen emeltek vádat Kecskeméten

Jogtudor - 2022-06-20

Kecskeméten és Kunszentmiklóson parkoló autók nemesfémet tartalmazó katalizátorait lopkodta három férfi, emiatt vádat emeltek ellenük

Életfogytig tartó fegyházra ítélték a dohánybolti eladóra támadó férfit

Jogtudor - 2022-06-17

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken azt a vádlottat, aki tégladarabokkal teli hátizsákkal támadott meg egy dohánybolti eladót Mezőpeterden.

Engedélyezte Julian Assange amerikai kiadatását a brit belügyminiszter

Jogtudor - 2022-06-17

Engedélyezte pénteken Julian Assange kiadatását az Egyesült Államoknak Priti Patel brit belügyminiszter.

A WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának évek óta húzódó kiadatási ügyében hozott döntés közvetlen előzményeként a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága még áprilisban elrendelte Assange kiadatását, de ehhez Priti Patel személyes jóváhagyására is szükség volt.

Bűnösnek találták a Magyar Nemzeti Arcvonalat érintő ügy vádlottjait

Jogtudor - 2022-06-13

Első fokon elmarasztalta a bíróság a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezetet érintő ügy nyolc vádlottját. Hárman végrehajtandó szabadságvesztést, négyen felfüggesztett börtönbüntetést, egyikük pedig pénzbüntetést kapott - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádhatóság felidézte: a rendőrök 2016 őszén, "a szélsőséges politikai nézeteket valló szervezetet érintő szervezett akciók és házkutatások során lőfegyvereket, lőszert és robbanóanyagot is találtak". A Fővárosi Főügyészség az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra nyújtott be vádiratot nyolc ember ellen.
A vádirat szerint az ügy hét vádlottja a lakóhelyén lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, nyolcadik társuk pedig engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre

Gyanúsítottként hallgatták ki a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén

Jogtudor - 2022-06-12

Gyanúsítottként hallgatták ki a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén a szlovák rendőrök, ehhez a Terrorelhárítási Központ munkatársai csütörtökön adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak az 56 éves férfit.

Négy és fél év börtönre ítélték egy 70 milliós csalássorozat vádlottját

Jogtudor - 2022-06-10

- Nem jogerősen 4 év 6 hónap börtönre ítélték egy 70 milliós csalássorozat vádlottját; az ügynek több száz sértettje volt - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben pénteken.

Bizalmi szavazást tartanak Boris Johnson brit miniszterelnök ellen

Jogtudor - 2022-06-06

Bizalmi szavazást tart hétfő este a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója Boris Johnson miniszterelnök ellen, miután összegyűlt a szavazás kiírásához minimálisan szükséges számú kezdeményező levél - jelentette be hétfőn Sir Graham Brady, a konzervatív frakció illetékes bizottságának vezetője.Brady közölte, hogy a szavazást brit idő szerint 18 és 20 óra - közép-európai idő szerint 19 és 21 óra - között tartják.

A voksokat azonnal összeszámolják és az eredményt nem sokkal később kihirdetik.

A kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírása hosszabb ideje napirenden volt, miután az elmúlt hetekben kiderült, hogy a londoni miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézményekben a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt szigorú korlátozások idején több kerti partit, ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket tartottak, nem egyszer Johnson részvételével.

Vádat emelt az ügyészség a Marina parti kettős emberölés ügyében

Jogtudor - 2022-06-01

- Életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte az ügyészség az ellen a két férfi ellen, aki a gyanú szerint 2016-ban megölt két embert a XIII. kerületi Marina parton - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vád szerint egy szlovák állampolgárságú férfi egy magyar társa közreműködésével 2016 februárjában - vagyonának megszerzéséért - megölt egy szlovák állampolgárt, valamint a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.

BRFK: több kilogramm kábítószert találtak egy soroksári dílernél

Jogtudor - 2022-05-28

A nyomozók Soroksáron fogtak el egy drogkereskedőt, aki a gyanú szerint a dél-pesti régiót látta el kábítószerrel; több kilogramm, 18 millió forint értékű drogot és két luxusjárművet is lefoglaltak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi napi rendszerességgel adott el különféle illegális drogokat főként Csepelen és az agglomerációban;

Billie Jean King Kupa - A CAS 12 millió dolláros büntetést szabott ki az elmaradt budapesti döntő miatt

Jogtudor - 2022-05-25

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 12 millió dollár megfizetésére kötelezte a Magyar Tenisz Szövetséget (MTSZ) és a Nemzeti Sport Ügynökséget (NSÜ) a tavaly Budapesten elmaradt Billie Jean King Kupa-döntő miatt.

Az MTSZ szerdai tájékoztatása szerint a CAS az ITF Licensing Limited (ITFL) cég által kért 52 millió dollár helyett 12 millió dollár megfizetésére kötelezte a két magyar szervezetet, figyelembe véve, hogy a magyar fél 2019-ben a rendezési szerződés alapján már 8 millió dollárt megfizetett.

NAV: körözés alatt álló személyi okmányokat is találtak egy bolgár furgonban

Jogtudor - 2022-05-23

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy bolgár furgonban nagy mennyiségű ismeretlen eredetű alkoholt, valamint személyi okmányokat találtak elrejtve, amelyek közül több is körözés alatt áll.

Százötvenmillió forintos drogfogás Budapesten

Jogtudor - 2022-05-18

Százötvenmillió forint értékű kábítószert foglaltak le hétfőn egy budapesti házaspárnál és a dílerüknél - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Illegális bevándorlás - Több mint két év börtönre ítéltek egy litván embercsempészt Kiskunhalason

Jogtudor - 2022-05-16

- Gyorsított eljárásban jogerősen 2 év 2 hónap börtönre ítélt és 4 év 4 hónapra kiutasított Magyarországról a Kiskunhalasi Járásbíróság egy litván embercsempészt, aki 13 illegális bevándorlót akart Ausztriába juttatni.

Svájcban népszavazást tartanak egyebek között a szervadományozásról

Jogtudor - 2022-05-15

A svájciak vasárnap szavaznak egyebek között arról a javaslatról, amely a szervfelajánlás növelését célozza.

A referendumon voksolnak még a Frontex finanszírozásáról és a filmtörvényről (lex Netflix) is.

Pénzmosoda-hálózatot számolt fel a BRFK

Jogtudor - 2022-05-11

Pénzmosoda-hálózatot számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügynek eddig 27 gyanúsítottja van és a bűncselekményekkel okozott kár megközelíti a 60 millió forintot - közölte a rendőrség honlapján a BRFK szerdán.

Fiatalok után nyomoz a rendőrség, akik egy mosonmagyaróvári vasúti rendezőben balesetveszélyes helyzetet idéztek elő

Jogtudor - 2022-05-09

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen fiatalokkal szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy vasúti rendezőben balesetveszélyes helyzetet idéztek elő - közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Az MNB 18,1 millió forintra bírságolta a Concorde-ot

Jogtudor - 2022-05-06

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 18,1 millió forint bírságot szabott ki a Concorde Értékpapír Zrt.-re, elsősorban a piaci visszaélések szűrésére alkalmazott gyakorlat, továbbá javadalmazási és informatikai hiányosságok miatt, a jegybanki intézkedések nem érintik a Concorde biztonságos működését.

Gyerekeket tartott félelemben és zsarolt egy jánoshalmai férfi

Jogtudor - 2022-05-03

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki ismeretlen összetételű, kábító hatású anyagot árult Jánoshalmán, majd a vételár-hátralékot sokkolóval és bicskával kényszerítette ki kiskorú adósaitól .

Unokázós csalók ellen emelt vádat az ügyészség Nógrád megyében

Jogtudor - 2022-05-02

- A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 és egy 28 éves férfival szemben, akik "unokázós" módszerrel becsapott idős sértettektől vettek át több millió forintot - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hétfőn.