Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 1730 találatból.

Csaknem huszonöt évi fegyházbüntetést kapott a nyolc társát meggyilkoló orosz sorkatona

Jogtudor - 2021-01-21

Huszonnégy és fél év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön egy orosz hadbíróság azt a sorkatonát, aki 2019 októberében megölte nyolc katonatársát a Bajkálontúli terület egyik laktanyájában - idézte több orosz internetes hírportál az elítélt ügyvédjét, Lev Aszaulenkót.

Rendőr bántalmazása miatt börtönre ítéltek egy férfit Debrecenben

Jogtudor - 2021-01-20

Három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki rátámadt egy rendőrre tavaly nyáron - közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség, amely súlyosbításért fellebbezett az ügyben.

Uniós biztos: a tagállamok nem kezdeményezhetnek egyéni oltóanyag-beszerzést

Jogtudor - 2021-01-13

- Az Európai Unió tagállamai kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem indítanak saját eljárásokat a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére - emlékeztett Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos az uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek informális videókonferenciáját követően, szerdán.

Adathalász csalókra figyelmeztet a Jófogás.hu

Jogtudor - 2021-01-11

A Jófogás internetes kereskedelmi portál egyes felhasználóitól adathalász kísérlettel próbálták kicsalni a bankkártya adataikat. A portál figyelmeztet: szállításnál senkitől nem kérik előre a bankkártya-adatokat.

Vádat emeltek egy férfiakat megtévesztő és megkárosító nő ellen

Jogtudor - 2021-01-07

Vádat emeltek egy középkorú nővel szemben, aki több mint három éven át csaknem kilencven férfit tévesztett és károsított meg hamis társkereső profilok mögé bújva.Saághy Flóra a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a 2014 júniusa és 2017 novembere között munkahellyel nem rendelkező, magát a sértettektől szerzett pénzből fenntartó nőt 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.

Tokió 2020 - Etikus hackereket képeznek a kibertámadások kivédésére

Jogtudor - 2021-01-06

Több mint kétszáz informatikai szakértőt képeznek ki a nyári, tokiói olimpiára és paralimpiára, nekik az lesz a feladatuk, hogy megakadályozzák a játékok ellen irányuló esetleges kibertámadásokat.

Korrupció miatt vádat emeltek a NAV egyik volt vezetője ellen

Jogtudor - 2021-01-05

- A Központi Nyomozó Főügyészség többszörösen minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik korábbi igazgatóhelyettese és három társa ellen.

Brit bíróság: Julian Assange nem adható ki az Egyesült Államoknak

Jogtudor - 2021-01-04

A brit kormány nem adhatja ki az Egyesült Államoknak Julian Assange-t - így döntött nem jogerős hétfői végzésében az eljáró londoni bíróság. Az amerikai hatóságok várhatóan fellebbezést nyújtanak be a határozat ellen.

A WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója ellen az amerikai hatóságok a brit kormányhoz benyújtott kiadatási kérelemben 18 vádpontot fogalmaztak meg. Ezek közül 17 kémkedéssel, egy pedig számítógépes rendszerek feltörésével vádolja Assange-t.

Katasztrófavédelem: idén tilos a szilveszteri tűzijáték

Jogtudor - 2020-12-30

A járvány elleni védekezés miatt az idei szilveszteren tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók.Ez azt is jelenti, hogy a megszokott szilveszteri pirotechnikai termékek nem is érhetők el a kereskedelemben. A tűzijátékokat négy osztályba sorolják.

Brexit - Az EU vezetői aláírták a brit-uniós kereskedelmi és egyéb kapcsolatok feltételeit rögzítő megállapodást

Jogtudor - 2020-12-30

- Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ünnepélyes keretek között szerda reggel aláírta az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeni kétoldalú kereskedelmi és egyéb kapcsolatok feltételeit rögzítő megállapodást.

Monopólium gyanúja miatt vizsgálatot indított az Alibaba ellen a kínai piacfelügyelet

Jogtudor - 2020-12-25

Monopólium gyanúja miatt vizsgálatot indított az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi vállalat ellen a kínai piacfelügyelet - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Több száz hamis lakcímkártyát igényelt ügyfeleinek egy zalai férfi

Jogtudor - 2020-12-22

Csaknem 400 rendbeli közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki ügyfelei járműveinek forgalomba helyezését azzal segítette, hogy a tudtuk nélkül hamis lakcímkártyákat igényelt a nevükre.

Terrorizmus - Életfogytiglanra ítélték a hallei zsinagóga elleni merénylet elkövetőjét

Jogtudor - 2020-12-21

- Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték hétfőn a németországi Halle zsinagógája elleni merénylet szélsőjobboldali terrorista elkövetőjét.

Adócsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Somogyban

Jogtudor - 2020-12-18

Vádat emeltek egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik egy adóelkerülésre létrehozott céghálózattal 320 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az államnak 2017-2018-ban.

A Somogy Megyei Főügyészség közleményben azt írta: a céghálózat szójatermékeket importált Magyarországra.

Az EP jóváhagyta a jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet

Jogtudor - 2020-12-16

Az Európai Parlament a brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta a jogállamisági feltételrendszerről szóló, az uniós források védelmét szolgáló rendeletet - közölte az uniós parlament szerdán.

Az új rendelet értelmében az uniós kifizetések visszatarthatók azoktól az országoktól, ahol az uniós források kezelése kapcsán bebizonyosodik a jogállamiság megsértése. A jogerőre emelkedett új rendelet 2021. január elsejétől az unió és a tagállamok közös kezelésében álló forrásokra érvényes.

A tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács a múlt héten erősítette meg a júliusi EU-csúcstalálkozón elfogadott megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról. A rendelethez záradékot csatoltak, amely szerint az uniós pénzek felügyeletét szolgáló jogállamisági mechanizmus csak akkor lesz elindítható, ha egy tagállam intézkedései az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértik. Ez azt jelenti, hogy a mechanizmust nem lehet politikai célokra használni.

Hatmilliárdos költségvetési csalással gyanúsítanak egy bűnszervezetet

Jogtudor - 2020-12-09

) - Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás egy kiterjedt bűnszervezet ellen, amely arany értékesítésével, "bukócégek" közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem hatmilliárd forint kárt okozott az államnak.

Az uniós bíróság elutasította a kiküldött munkavállalók jogaira vonatkozó irányelvvel szembeni magyar és lengyel kereseteket

Jogtudor - 2020-12-08

- Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága kedden kihirdetett ítéletében elutasította a kiküldött munkavállalók jogait megerősítő irányelvvel szemben benyújtott, megsemmisítés iránti magyar és lengyel kereseteket. Indoklása szerint ugyanis a módosított szabályozás nem sérti a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvét.

A munkavállalók kiküldetéséről szóló uniós irányelv azt teszi lehetővé, hogy a vállalkozások a munkavállalóikat a letelepedési helyüktől eltérő tagállamban is foglalkoztathassák. Az irányelvet 2018 júniusában az uniós jogalkotó úgy módosította, hogy a kiküldetésben lévő munkavállalók számára a kiküldetés helye szerinti tagállamban érvényes foglalkoztatási feltételeket kell megteremteni és őket az e feltételeknek megfelelő díjazásban kell részesíteni.

Hajdú Pétert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték adócsalás miatt

Jogtudor - 2020-12-07

- Felfüggesztett szabadságvesztés büntetéseket szabott ki egy több száz millió forintos adócsalás ügyében a Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú, jogerős ítéletében. Hajdú Péter televíziós műsorvezető mint az ügy elsőrendű vádlottja az ítéletről a sajtóban azt nyilatkozta: megegyezett az ügyészséggel és mindent visszafizetett.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn azt közölte - a vádlottak nevének és monogramjának megjelölése nélkül -, hogy jóváhagyta az ügyészség vádlottakkal kötött egyezségét abban a büntetőügyben, amelyben két férfit és egy nőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználásával vádoltak.

Élete végéig fegyházban marad a taxisra késsel támadó férfi

Jogtudor - 2020-12-04

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 tavaszán Budapesten.

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a tapétavágós gyilkos első fokon

Jogtudor - 2020-12-01

- Elsőfokú, nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy tapétavágóval vágta el ismerőse torkát - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.
.