Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 2081 találatból.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki hamisan vádolt meg egy embert a "lúgos támadás" ügyében

Jogtudor - 2023-11-27

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád bűntette miatt - nem jogerősen - 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt egy különös visszaeső terheltet.

Az elitélt 2017 májusában valótlan nyilatkozatot juttatott el a "lúgos támadásként" ismert büntetőügyben eljáró védőnek. A férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, egyúttal elrendelték vele szemben a más ügyben jogerősen kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását - közölte Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apját körfűrésszel bántalmazó férfit

Jogtudor - 2023-11-24

- Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki félelemben tartotta, többször bántalmazta és egy alkalommal elektromos körfűrésszel életveszélyesen megsebesítette az apját Budapesten.

A bíróság azt közölte pénteken, hogy a férfit az ügyészség egyebek mellett emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint lopás és kapcsolati erőszak vétségével vádolta.

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Jogtudor - 2023-11-23

- Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság a csütörtökön. Az ítélet nem jogerős.

Azt írták: a férfi és felesége házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett és a nő két közös lányukkal 2018-ban elköltözött a férfitól. A bíróság 2022 áprilisában bontotta fel a házasságukat, és a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az édesapjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást tett lehetővé.

Prostituáltaknak adott tovább bérelt ingatlanokat egy nő és egy férfi

Jogtudor - 2023-11-21

Vádat emeltek Nagykanizsán egy nő és egy férfi ellen, akik éveken át több tízmillió forintos bevételre tettek szert abból, hogy számos dunántúli nagyvárosban béreltek ingatlanokat, majd azokat prostituáltaknak adták tovább.

Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden közölte: a 49 éves férfi és a 43 éves nő 2018-tól egészen tavaly májusig Nagykanizsán, Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen vett bérbe lakásokat. A szerződések megkötésekor azonban eltitkolták a tulajdonosok előtt, hogy nem saját használatukra veszik igénybe az ingatlanokat, hanem azokat prostituáltaknak kínálják szobák igénybevételére.

Az ügyészség egy nő büntetésének súlyosítását indítványozza, aki nem védte meg a lányát a nevelőapa erőszakoskodásától

Jogtudor - 2023-11-20

- Büntetése súlyosítását indítványozza a másodfokú eljárásban a Győri Fellebbviteli Főügyészség annak a nőnek, aki éveken át nem hitte el lányának, hogy a nevelőapja szexuálisan bántalmazza.

Tizenöt év fegyházra ítélték a csecsemője életét kioltó borsodi nőt

Jogtudor - 2023-11-16

- Tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a csecsemőjével kegyetlen módon végzett még 2022 júliusában.

Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette - tudatta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön .

Hét év börtönre ítéltek egy budapesti csalót

Jogtudor - 2023-11-14

A bíróság - nem jogerősen - hét év börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki változatos módszerekkel csapott be másokat és így több tízmilliós haszonra tett szert - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben tizennégy rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint kétrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Vádat emeltek egy nőket megtámadó visszaeső férfival szemben

Jogtudor - 2023-11-10

- Vádat emeltek egy többszörösen büntetett 31 éves férfival szemben, aki tavaly július és szeptember között több nőt is megtámadott Budapest IX. kerületében.

Kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig, késsel fenyegetve mobiltelefont rabolt - közölte pénteken a Fővárosi Főügyészség.

Bűncselekménnyel szerzett lakás visszajuttatásában intézkedett a zalai főügyészség

Jogtudor - 2023-11-09

Egy bűncselekménnyel szerzett nagykanizsai ingatlan eredeti tulajdonjogának visszaállítását kezdeményezte a Zala Vármegyei Főügyészség egy még zajló büntetőügyben.

Tíz év fegyházra ítéltek egy bolti rablót

Jogtudor - 2023-11-07

- A Pesti Központi Kerületi Bíróság - nem jogerősen - 10 év fegyházbüntetést szabott ki egy férfival szemben, aki fél év alatt kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Bíróság elé állt az a nő, aki rágyújtotta férjére lakhelyüket Szegeden

Jogtudor - 2023-11-06

- Aludni térő férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban egy éjszaka az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

Három év börtönre ítéltek egy elöljárói hatalmával visszaélő volt katonát

Jogtudor - 2023-11-02

- Három év börtönbüntetésre ítélte - nem jogerősen - a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a volt katonát, aki parancsnokként hosszabb időn keresztül próbálta rávenni alárendeltjeit a szexuális együttlétre.

Jogerősen felmentették a 2010-es máriapócsi gyilkossággal vádolt férfit

Jogtudor - 2023-10-31

Jogerősen is felmentették a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének vádja alól a 2010-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Máriapócson történt gyilkosság elkövetésével vádolt férfit.

Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a korábban meghozott ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezést visszavonta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Nyolc embert vettek őrizetbe fegyveres garázdaság miatt Hatvanban

Jogtudor - 2023-10-27

- Nyolc embert vettek őrizetbe felfegyverkezve elkövetett erőszakos cselekmények miatt Hatvanban - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Vesztegetés miatt nyomoznak egy zuglói patika dolgozói ellen

Jogtudor - 2023-10-25

Vesztegetés miatt nyomoznak egy zuglói patika dolgozói ellen, akik a gyanú szerint recept nélkül, felár ellenében adhattak el vényköteles gyógyszereket - közölte a rendőrség a honlapján szerdán.

Vádemelés ferencvárosi szurkolók ellen

Jogtudor - 2023-10-24

- A Budapesti IX. kerületi Ügyészség vádat emelt két ferencvárosi szurkolóval szemben, akik több társukkal együtt tavaly október 13-án, a Groupama Arénában rendezett FTC-Crvena zvezda Európa-liga-mérkőzés előtt rátámadtak vendég drukkerekre

A jegybank 15 millió forint bírságot szabott ki a Wáberer Biztosítóra

Jogtudor - 2023-10-18

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Wáberer Biztosítóra.

Egyebek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a lakásbiztosítás problémás kárrendezése, a kgfb állománykezelése és díjkalkulációja, az IT-biztonság szintje, illetve egyes biztosítási termékek kapcsán az ügyfelek tájékoztatása és a panaszkezelés miatt.

A GVH 12 milliós bírságot szabott ki a Dreherre

Jogtudor - 2023-10-17

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 12 millió forint bírságot szabott ki a Dreher Sörgyárak Zrt.-re, és megfelelési program kialakítására kötelezte.

A GVH vizsgálata feltárta, hogy a sörgyártó cég a törvényi tilalom ellenére olyan szerződési feltételekkel kötött megállapodást egy budapesti vendéglátóhellyel, amely szinte kizárólagosságot eredményezett annak sörválasztékában - ismertette keddi közleményében a hivatal.

Százmilliós csalás miatt fogtak el négy embert Budapesten

Jogtudor - 2023-10-16

Elfogtak négy embert, akik egy budapesti cégen keresztül kriptovaluta befektetéseket ígértek, és mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat - tudatta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a police.hu oldalon.

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett miatt folytat eljárást a KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya egy 2021 óta működő cég vezetői ellen.A Budapest XI. kerületébe bejegyzett gazdasági társaság kriptovalutás portfólió kezelésével és befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, azonban az ügyfeleknek ígért kecsegtető hozamok elérése helyett az általuk befektetett összegekkel saját bevételét gyarapította.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a váci ámokfutót

Jogtudor - 2023-10-12

- Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Váci Járásbíróság azt a férfit, aki több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől.