Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 943 találatból.

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt rekordmértékű piacfelügyeleti bírságot szabott ki a jegybank

Pénzügyek - 2023-12-18

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 1,54 milliárd forint bírsággal sújtott két céget és egy magánszemélyt jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt, amely az MNB által valaha kiszabott legnagyobb piacfelügyeleti bírság - tájékoztatta a jegybank az MTI-t hétfőn.

Számlázási láncot tárt fel a NAV, 100 millió forint adóbírságot állapítottak meg

Pénzügyek - 2023-10-18

Számlázási láncot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); az érintetteknek 57 millió forint adókülönbözetet és több mint 100 millió forint adóbírságot állapítottak meg a revizorok.

Egészségügyi beszállítók: rekordmagas a lejárt kórházi adósságok mértéke

Pénzügyek - 2023-10-11

- Rekordmértékűnek nevezték a lejárt kórházi adósságállományt az egészségügyi szektor orvostechnikai beszállítói szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon, hozzátéve, hogy a szeptemberi, a 100 milliárd forintot is elérő kintlévőségük már a cégek fennmaradását, működését veszélyezteti.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára elmondta: a kórházi adósságok rendezése évről évre probléma, azonban idén sokkal nagyobb a baj.

OGY - Varga Mihály: racionális és észszerű lépés a jegybank veszteségkezelésének átalakítása

Pénzügyek - 2023-10-10

- A jelenlegi, "kifeszített" költségvetési helyzetben racionális és észszerű lépés a jegybank veszteségkezelésének átalakítása - jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyarország gazdasági stabilitásáról, valamint a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés keddi ülésén.

Az MNB szerint jogosulatlanul nyújthatott kölcsönt egy cégpáros

Pénzügyek - 2023-08-30

A budapesti székhelyű Car Service Partner Kft. és a prágai székhelyű azonos nevű cég megfelelő engedélyek nélkül nyújthatott pénzkölcsönt Magyarországon, ezért az MNB azonnali hatállyal betiltotta a tevékenységüket - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kiadott közleményében.

Jelentősen nőtt a CIG Pannónia adózott eredménye az első fél évben

Pénzügyek - 2023-08-29

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye 589 millió forint volt az idei első fél évben, a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szerinti 352 millió forintos veszteség után - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A CIG Pannónia felhívta a figyelmet, hogy a jelentés a jogszabályi kötelezettségnek megfelelően az IFRS 17 standardok szerint készült el, a csoport az új számviteli módszertant a 2023. január 1-jével kezdődő üzleti évre alkalmazza először.

Az Erste eredménye 15 milliárd forinttal nőtt két év alatt

Pénzügyek - 2023-08-09

- Az Erste Bank adózás utáni eredménye egyszeri hatásoknak is tulajdoníthatóan 46,7 milliárd forintot tett ki az első fél évben szemben a tavaly ilyenkori 4,4 milliárddal, illetve a 2021-es első félévi 31,7 milliárddal - ismertette Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

Boston Consulting: Magyarországon száz embernek van 100 millió dollárt meghaladó pénzügyi vagyona

Pénzügyek - 2023-07-26

- Magyarországon mintegy száz embernek van 100 millió dollárt meghaladó pénzügyi vagyona, ők ezzel globálisan is az ultramagas pénzügyi vagyonnal rendelkező magánszemélyek közé tartoznak - közölte a Boston Consulting Group (BCG) stratégiai menedzsment tanácsadó cég, Global Wealth Report 2023 című jelentése alapján.

MNB: 19 millió forint bírságot kapott az Interactive Brokers Central Europe Zrt.

Pénzügyek - 2023-06-29

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 19 millió forint bírságot rótt ki az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-re.

Egyebek között az ügyfél-átvilágítás, panaszkezelés, informatika, pénzmosás-megelőzés, kiszervezés, illetve a társaság számlái feletti rendelkezési jog terén feltárt hiányosságok miatt; az intézkedések nem befolyásolják a befektetési szolgáltató megbízható működését - közölte a jegybank csütörtökön.

A Google tízmillió dollárt keresett terhesség-megszakítással kapcsolatos megtévesztő hirdetésekkel

Pénzügyek - 2023-06-15

A Google technológiai óriáscég több millió dollár bevételre tett szert az elmúlt két évben olyan hirdetésekből, melyek a terhességmegszakítást kereső felhasználókat olyan "terhességi krízisközpontokba" irányították, ahol valójában nem végeznek ilyen beavatkozásokat - írta a Center for Countering Digital Hate (CCDH) nevű nonprofit szervezet tanulmányára hivatkozva a The Guardian című brit lap online kiadása.

MBH Bank: megvalósult a magyarországi banktörténelem legnagyobb fúziója

Pénzügyek - 2023-05-03

Megvalósult a magyarországi banktörténelem legnagyobb fúziója, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a létrejött hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven, új, egységes arculattal folytatja tevékenységét - közölte a pénzintézet szerdán.

A fúzióhoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás sikeresen lezajlott. Május 1-jétől az MBH Bank szolgáltatásai már zavartalanul működnek, május 2. reggel óta pedig a bankfiókok is a szokásos nyitva tartás szerint várják az ügyfeleket. Ezzel lezárult a Magyar Bankholding keretében több mint két éve tartó fúziós folyamat, amely révén létrejött Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete - írták.

GFM: több mint 1 milliárd dollárt vont be a globális pénzügyi piacról az Exim

Pénzügyek - 2023-04-27

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Export-Import Bank Zrt. szerdán, jelentős sikerrel, 5 éves futamidejű devizakötvény-aukciót hajtott végre, amelynek során 1,25 milliárd dollár összegű forrást gyűjtött közel 150 európai és amerikai befektetőtől.

A GFM csütörtöki közleménye szerint a kötvények iránt jelentős kereslet mutatkozott, melynek eredményeképp az előzetesen várt hozamszintnél kedvezőbb, 6,32 százalékos, euróban kifejezve 5,7 százalékos kamat mellett jutott forráshoz az Exim.

Enyhült az infláció az euróövezetben

Pénzügyek - 2023-04-19

- Az előzetes becslésnek megfelelően lassult márciusban az infláció az euróövezetben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.

Az Eurostat végleges adatai szerint márciusban az előzetes becslésnek megfelelően 6,9 százalékra csökkent az éves infláció az euróövezetben a februári 8,5 százalékról, miután októberben még rekordszinten, 10,6 százalékon állt. A márciusi adat a legalacsonyabb euróövezeti inflációs ráta 2022 februárja óta, azonban jóval meghaladja az Európai Központi Bank 2,0 százalékos inflációs célját.

A végrehajtás elkerülésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet az adóhivatal

Pénzügyek - 2023-04-15

Elkerülhető a végrehajtás, ha az adós időben megteszi a szükséges lépéseket a tartozás rendezése érdekében - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

A tájékoztatás szerint a lejárt tartozás esetén bekövetkező jövedelemletiltás, inkasszó vagy helyszíni végrehajtás is megelőzhető, a végrehajtási eljárásban részletfizetés vagy fizetési halasztás, de adott esetben akár a tartozás mérséklése is kérhető.

A horvát kormány jóváhagyta az ország egyetlen műtrágyagyára többségi részesedésének eladását

Pénzügyek - 2023-04-07

A zágrábi kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta az INA horvát olajipari vállalat és a horvát földgáz-értékesítő vállalat, a PPD többségi részesedésének eladását Horvátország egyetlen műtrágyagyárában, a kutinai Petrokemijában - írta a Polsovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap.

Megkapták a versenyhatósági engedélyeket az Alteo többségi tulajdonrészét megvásárlók

Pénzügyek - 2023-03-13

A szerb versenyhatóság is kiadta engedélyét, így valamennyi meghatározott versenyhatósági engedélyt megkapott a Mol RES, a Főnix Magántőkealap és a Riverland Magántőkealap az illetékes versenyhatóságoktól - tette közzé az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A külföldi leányvállalatok nagyrészt kompenzálták azt a veszteséget, amelyet a háború és a magyar kormányzati intézkedések okoztak az OTP csoportnak

Pénzügyek - 2023-03-10

Így mindössze 24 százalékkal - 347 milliárd forintra - esett vissza az adózott eredmény tavaly az egy évvel korábbihoz viszonyítva - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP Csoport tavalyi jelentését ismertető sajtótájékoztatón pénteken.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar egység nyeresége a leányvállalatoktól kapott osztalék nélkül 27 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 84 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Az orosz-ukrán háború negatív hatása 94 milliárd forint volt, a magyar kormányzati intézkedésekkel összefüggő tételeké pedig - különadó, extraprofit adó, moratórium, kamatstop, Sberbank-végelszámolás - 138 milliárd forint - fejtette ki.

Az OTP adózás utáni eredménye némileg magasabb lett a vártnál

Pénzügyek - 2023-03-10

Az OTP-csoport az elemzői várakozásokat valamivel meghaladó, 153,421 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el az utolsó negyedévben, ami az előző negyedévinél 19 százalékkal kisebb, az egy évvel korábbihoz képest 24 százalékkal magasabb.

Eredményes évet zárt tavaly az Erste

Pénzügyek - 2023-03-08

- Eredményes évet zárt 2022-ben az Erste Bank; bővült a hitelezés, a működési bevételek nőttek, a nyereség azonban az előző évinél alacsonyabb lett az egyszeri adó- és szabályozási terhek miatt - mondta Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A K&H Bank nyeresége 10 százalékkal csökkent tavaly

Pénzügyek - 2023-02-20

Tíz százalékkal, 67,6 milliárd forintra csökkent 2022-ben a K&H Bank adózás utáni nyeresége - közölte Gombás Attila, a K&H Bank pénzügyi divízió vezetője online sajtótájékoztatón hétfőn.