Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 946 találatból.

MNB: jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki a számla- vagy kártyaadatainkat a csalóknak

Fogyasztóvédelem - 2023-06-09

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Azonnali átutalásokat és kártyás tranzakciókat majdhogynem lehetetlen megakadályozni, mert szinte azonnal átküldik a pénzt a másik számlára, a visszautaláshoz pedig a kedvezményezett jóváhagyása kell. Jóvá nem hagyott fizetési művelet teljesítése miatt a pénzforgalmi szolgáltatóknak 1 munkanapon belül kártérítést kell fizetniük, de ezt a határidőt nem kötelesek tartani, ha csalás gyanítanak és erről írásban tájékoztatják az MNB-t.

NAV: hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház

Fogyasztóvédelem - 2023-05-26

- Hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház, az ellenőrök próbavásárlással buktatták le a csalókat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Szalmonellagyanú miatt kolbászokat hív vissza az Aldi

Fogyasztóvédelem - 2023-05-04

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a "Csemege páros kolbász, 250 g és Paprikás, csípős páros kolbász, 250 g" termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Nébih: Snack Day gluténmentes tallérokat hívott vissza a Lidl

Fogyasztóvédelem - 2023-04-15

- Visszahívja és a forgalomból is kivonja a Lidl Magyarország a Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeket, nem jelölt gluténtartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

Az MNB fontosnak tartaná, hogy a Revolut Bankot is felügyelje

Fogyasztóvédelem - 2023-03-13

Az MNB a hazai ügyfelek védelmében szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Európai nyomásra fejleszt tájékoztatási gyakorlatán az amerikai WhatsApp

Fogyasztóvédelem - 2023-03-06

- Az európai uniós fogyasztóvédelmi hatóságokat és az Európai Bizottságot tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat (CPC) elérte, hogy a WhatsApp a jövőben átláthatóbban tájékoztassa felhasználóit a szerződésmódosulásokról és tiszteletben tartsa döntéseiket - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn.

Az MNB 28 millió forintra megbírságolta a Magyar Posta Életbiztosítót

Fogyasztóvédelem - 2023-03-01

- A jegybank 28,2 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-re a kárnyilvántartás és ellenőrzési rendszerében talált hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

Tüzifa-csalót értek tetten a Nébih ellenőrei

Fogyasztóvédelem - 2023-02-08

- Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifa-csalót a Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - közölte a hivatal szerdán.

NAV: több mint hárommilliárd forintnyi hamis parfümöt találtak egy lengyel kamionban

Fogyasztóvédelem - 2023-02-07

Több mint hárommilliárd forintot érő, hamis parfümöt találtak egy lengyel kamionban Gyulánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden .

Az eMAG üzemeltetői 50 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól

Fogyasztóvédelem - 2023-01-30

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.).

Megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet - közölte a cég.


Több mint hatszáz hamis szerszámot foglaltak le Gyulán

Fogyasztóvédelem - 2023-01-18

Több mint hatszáz hamis, egy ismert márka nevét felhasználó, azt egy betűvel megmásító kéziszerszámra és kisgépre bukkantak a pénzügyőrök szerdán Gyulán - tudatta közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: 1,2 tonnányi ismeretlen eredetű csirkehúst találtak egy teherautóban

Fogyasztóvédelem - 2023-01-13

Ezerkétszáz kilogramm ismeretlen származású csirke far-hátat találtak egy lengyel teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Több mint ezer liter hamis mosószert talált a NAV egy szlovák furgonban

Fogyasztóvédelem - 2023-01-10

- Több mint ezer liter hamis mosószert találtak a pénzügyőrök egy szlovák furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

GVH: a Burger King és a KFC éttermeiben nem volt megfelelő az italválaszték

Fogyasztóvédelem - 2022-12-14

- A Burger King és a Kentucky Fried Chicken (KFC) is megsértette a kereskedelmi törvényt, ugyanis az egyes italkategóriákban nem kínáltak alternatívákat a fogyasztóknak - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán.

Ugyanakkor kiemelték, hogy mivel új, elsőként értékelt törvényi kötelezettséget szegtek meg és a jogsértéseket rövid időn belül korrigálták, a gyorsétterem láncok egyelőre nem kaptak bírságot.

MNB: a THM plafonnál magasabb hiteldíjat számoltak fel a zálogházak

Fogyasztóvédelem - 2022-12-12

A kézizálog-hitelezési tevékenységet áttekintő témavizsgálata során mind a hét piaci szereplőnél talált - egyes esetekben jelentős súlyú - hiányosságokat az MNB. Egyik társaság sem tartotta be a THM felső korlátjának alkalmazására vonatkozó jogszabályi előírásokat; a jegybank összességében 55,2 millió forint bírságot szabott ki, és kötelezte a társaságokat a hibák kijavítására.

Az MNB 30 millió forint bírságot vetett ki a Magyar Posta Biztosítóra

Fogyasztóvédelem - 2022-11-24

- Az MNB 30 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Posta Biztosítóra, egyebek közt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások nyilvántartási rendszerében, az informatikai biztonság terén, a kiszervezésekben, a kárrendezésben, illetve az ügyféltájékoztatásban felmerült hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön .

MNB: jogosulatlanul gyűjtött pénzt a CreditLure nevű cég

Fogyasztóvédelem - 2022-11-14

A Magyar Nemzeti Bank 43 millió forint bírságot szabott ki a kiskunfélegyházi CreditLure Kft.-re, mivel az engedély nélkül gyűjtött pénzeszközöket az ügyfeleitől, emellett jogosulatlan pénzügyi közvetítői, azaz alkuszi tevékenységet is végzett - közölte az MNB hétfőn.

Újabb versenyhatósági vizsgálat indult a HelloPay Zrt. ellen

Fogyasztóvédelem - 2022-11-09

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) újabb vizsgálatot indított a HelloPay Zrt. ellen, mert a társaság vélhetően tisztességtelen nyomást gyakorolt a fogyasztókra az "elvárt" borravaló mértékéről - közölte a versenyhatóság szerdán.

A Suzuki Vitarát és SX4-et hív vissza a fék hibája miatt

Fogyasztóvédelem - 2022-11-02

- Gyengülő fékhatás miatt díjmentes javításra hívja vissza egyes Vitara és SX4 S-CROSS modelljeit Suzuki Motor Corporation, az akció 66 ezer magyarországi vásárlót érint - közölte az esztergomi autógyár kommunikációs vezetője szerdán.

Nébih-igazgató: télen is oda kell figyelni a Listeria-mentességre

Fogyasztóvédelem - 2022-10-30

Egész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára, hiszen a Listeria baktériumok elszaporodása nem szezonális jellegű probléma - hívta fel a figyelmet Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az MTI-nek nyilatkozva.