Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5734 találatból.

Koronavírus - Brit belügyminiszter: hétfőtől érvénybe lép a beutazási karantén

Külföld - 2020-06-03

Jövő hétfőtől érvénybe lép az a már korábban bejelentett előírás, amelynek értelmében kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek - jelentette be szerdán Priti Patel brit belügyminiszter.

Koronavírus - Több mint 6,38 millióan fertőződtek meg világszerte, a gyógyultak száma 2,73 millió

Külföld - 2020-06-03

Világszerte 6 382 952 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 380 318, a gyógyultaké pedig 2 731 342-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.

Trump gyűlölködés helyett megbékélésre szólította fel a Floyd halála miatt tüntetőket

Külföld - 2020-05-31

Gyűlölködés helyett megbékélésre szólította fel a George Floyd halála miatt tüntetőket Donald Trump amerikai elnök a floridai Kennedy Űrközpontban mondott beszédében szombaton, miközben egyre kiterjedtebbek a zavargások szerte az országban.

Trump elhalasztotta a G7-es országcsoport csúcsértekezletét, de kibővítette a meghívottak körét

Külföld - 2020-05-31

Elhalasztja a G7-es országcsoport csúcsértekezletét és kibővíti a meghívottak körét az amerikai elnök. Ezt maga Donald Trump közölte Floridából visszatérőben a repülőgépen vele utazó újságírókkal szombat este.

Peking ellenlépéseket ígért arra az esetre, ha Washington beavatkozik Hongkong ügyeibe

Külföld - 2020-05-29

- Peking ellenlépéseket ígért arra az esetre, ha Washington beavatkozik Hongkong ügyeibe a városra vonatkozó nemzetbiztonsági törvénytervezet elfogadását követően.

Több mint 230-an haltak meg Oroszországban egy nap alatt a Covid-19 következtében

Külföld - 2020-05-29

Oroszországban rekordszámú, 232 Covid-19-beteg elhunytáról tettek bejelentést pénteken az elmúlt nap adatait összesítve.

A járvány kezdete óta a halálozások számának napi növekménye első ízben a haladta meg a 200-at. A tragikusan végződött betegségek száma ezzel 4374-re nőtt Oroszországban.

Ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Izraelben

Külföld - 2020-05-29

- Ismét emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken. Az utóbbi napok emelkedő tendenciája miatt a sávuót ünnepének reggelén rendkívüli ülést hívtak össze az izraeli egészségügyi minisztériumban a helyzet értékelésére, s a teendők meghatározására.

A világban mintegy 5,7 millióan fertőződtek meg, az amerikai kontinensen terjed legerőteljesebben járvány

Külföld - 2020-05-28

A világban 5 millió 693 ezer 66-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 355 653, a gyógyultaké pedig 2 millió 350 ezer 88-ra emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint.


Franciaországban többé nem engedélyezett hidroxiklorokinnal kezelni fertőzötteket

Külföld - 2020-05-27

Franciaországban a klinikai teszteken kívül szerdától nem engedélyezett az eddig malária ellen használt hidroxiklorokin nevű gyógyszert a koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedők kezelésére használni. A szer hatékonysága heteken át hatalmas vitát váltott ki a francia sajtóban.

Koronavírus - Lassulóban a fertőzés terjedése Ukrajnában

Külföld - 2020-05-27

Optimizmusra ad okot a koronavírus-járvány alakulása Ukrajnában, egy nap alatt ismét kevesebb mint négyszáz új fertőzöttet azonosítottak, és a gyógyultak száma megint meghaladta az újonnan regisztrált betegekét - derült ki Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi online tájékoztatójából szerdán.

Turisztikai egyesület: elindult a nyári idény a horvát tengerparton

Külföld - 2020-05-25

- A hétvégén elindult a nyári idegenforgalmi idény a horvát tengerparton, a hétvégén 133 hotel és 65 kemping is megnyitott - közölte a Horvát Turisztikai Egyesület (HUT) hétfőn.

Lengyelországban az elmúlt 24 órában egy haláleset sem történt

Külföld - 2020-05-25

Lengyelországban az utóbbi huszonnégy óra alatt egy haláleset sem történt a koronavírus-járvány miatt, az új fertőzések többségét pedig a szilézai bányavidéken kialakult gócban jegyezték fel hétfőn. A varsói kormány a korlátozások további feloldására készül.

Megkezdődött a bírósági eljárás Netanjahu ellen

Külföld - 2020-05-24

Megkezdődött a bírósági eljárás Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen korrupció, csalás és hivatali visszaélés vádjával vasárnap Jeruzsálemben.

Izrael történelmében először fordul elő, hogy hivatalban lévő miniszterelnök ellen kezdődött büntetőeljárás.

Hongkongi tüntetések - Ezrek tiltakoztak Hongkongban a pekingi nemzetbiztonsági törvény ellen, könnygázzal oszlattak

Külföld - 2020-05-24

- Ezrek vonultak utcára vasárnap Hongkongban, hogy tiltakozzanak a pekingi kormányzat által tervezett nemzetbiztonsági törvény ellen - tudósított internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Észak-Macedónia csak június közepén nyitja meg a határait

Külföld - 2020-05-24

Míg a nyugat-balkáni országok többsége már június elsejétől megnyitja a határait, Szerbia pedig már péntek óta várja az országba látogatókat, Észak-Macedónia inkább óvatosan nyit a külvilág felé, és nem tervezi, hogy június közepénél előbb engedélyezi a ki- és belépést az országba.

Elbocsátásokra készül a Nissan

Külföld - 2020-05-22

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő eladásokhoz igazodó átszervezés keretében.

Harminckét év után találta meg elrabolt fiát egy kínai pár

Külföld - 2020-05-19

Harminckét évnyi keresés után talált rá elrabolt fiára egy kínai pár: a ma már 34 éves férfi kétéves volt, amikor 1988-ban elvitték egy szállodából. A család újraegyesülésére egy hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón került sor - adta hírül a BBC News..

Szerbiában újraindult a légi forgalom, Bosznia júniustól megnyitja a határait

Külföld - 2020-05-19

Szerbiában újraindult a légi utasforgalom, a napokban egyre több járatot indít és fogad majd a belgrádi nemzetközi repülőtér, és Bosznia-Hercegovina is nyit a külvilág felé, június elsejétől megnyitja határait a külföldiek előtt.

Olaszországban több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony a halottak száma egy nap alatt

Külföld - 2020-05-18

Kilencvenkilenccel emelkedett a halottak egy nap alatti száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint. A kijárási korlátozások oldásának első napján az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma is ötszáz alatt maradt.

250 ezer felett az igazolt fertőzések száma, lassul a terjedés üteme Oroszországban

Külföld - 2020-05-14

Oroszországban egy nap alatt 9974-gyel 252 245-re nőtt az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma a csütörtökön nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint.