Külföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 5307 találatból.

Ukrán elnökválasztás - Választási bizottság: már biztos, hogy lesz második forduló

Külföld - 2019-04-01

A szavazatok több mint hatvan százalékának feldolgozása után biztossá vált, hogy egyik jelölt sem szerezte meg a voksok több mint felét az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi első fordulójában, így biztosan második fordulót kell tartani - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jevhen Radcsenko, a Központi Választási Bizottság (CVK) helyettes vezetője.

Tetjana Szlipacsuk, a CVK elnöke hozzáfűzte, hogy a bizottság a lehető legrövidebb időn belül kihirdeti az első forduló hivatalos végeredményét, és kiírja a második fordulót április 21-re. Radcsenko elmondta még, hogy a második fordulóra új területi, illetve helyi választási bizottságokat kell alakítani. A második fordulóba bejutott két jelöltnek joga van egyenlő arányú képviseletre valamennyi testületben - hangsúlyozta.

A szavazatok több mint 70 százalékának összeszámlálása után továbbra is Volodimir Zelenszkij humorista vezet 30,45 százalékos eredménnyel, a második helyen Petro Porosenko jelenlegi államfő áll 16,19 százalékkal. Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje a részeredmény szerint a szavazatok 13,15 százalékát szerezte meg.

Ukrán elnökválasztás - Viszonylag magas részvétel mellett zajlik a választás

Külföld - 2019-03-31

A választásra jogosultaknak 45 százaléka adta le szavazatát Ukrajnában az elnökválasztás első fordulójában helyi idő szerint délután három óráig - tájékoztatott vasárnap a Központi Választási Bizottság (CVK) hivatalos honlapján.

Szlovák elnökválasztás - Zuzana Caputová nyerte a voksolást

Külföld - 2019-03-31

Jelentős előnnyel megnyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás szombati, második, döntő fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján.

Az este tíz órakor befejeződött voksoláson leadott szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján Zuzana Caputová a voksok 58,27 százalékát kapta. A részeredmények szerint Maros Sefcovicra a voksolók 41,72 százaléka szavazott.

A legutolsó támogatottsági felmérés a választás második körében Zuzana Caputovának 60,5 százalékot, Maros Sefcovicnak pedig 39,5 százalékot jósolt.

Caputová Szlovákia történetének első női elnöke lesz.

Brexit - Elutasította a londoni alsóház a Brexit-megállapodást

Külföld - 2019-03-29

- Harmadszor is elutasította pénteken a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, bár az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel.

Az EU meghosszabbította a földközi-tengeri Sophia missziót, de felfüggesztette a hajók részvételét

Külföld - 2019-03-29

- Meghosszabbította földközi-tengeri Sophia misszióját pénteken az Európai Unió, azonban egyúttal felfüggesztette az utóbbi években menedékkérők tízezreit kimentő hajók járőrözését.

Az uniós tagországok kormányai jóváhagyták a jelenlegi mandátuma szerint március végéig tartó művelet hat hónappal történő meghosszabbítását.Ugyanakkor az egyetértés hiánya miatt felfüggesztették a hivatalosan az embercsempész-hálózatok felderítését végző hajók járőrözését, ameddig nem sikerül megoldásra jutni a kérdésben. A misszió így a légi támogatásra, a líbiai parti őrség kiképzésére és a Líbiával szembeni fegyverembargó betartásának ellenőrzésére fog korlátozódni.

Brexit - Német miniszter: gyógyszerhiányhoz vezethet a rendezetlen Brexit

Külföld - 2019-03-28

Ellátási nehézségekhez és hiányhoz vezethet számos gyógyszernél, gyógyszerészeti készítménynél és egészségügyi eszköznél, ha a huszonhetekkel kötött megállapodás nélkül, rendezetlenül szűnik meg a brit európai uniós (EU-) tagság (Brexit) - figyelmeztette az Európai Bizottságot a német egészségügyi miniszter a Handelsblatt című német üzleti lap csütörtöki beszámolója szerint.

A létfenntartáshoz szükséges minimumjövedelem bevezetését ígérik a spanyol szocialisták választási győzelmük esetén

Külföld - 2019-03-27

A létfenntartáshoz szükséges minimumjövedelem bevezetése, a társadalombiztosítási hiány megszüntetése, a nők esélyegyenlőségét és a társadalmi igazságosság növelését célzó javaslatok szerepelnek egyebek mellett a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) választási programjában, amelyet Pedro Sánchez miniszterelnök, a párt főtitkára ismertetett Madridban szerdán.

EP-választás - Elfogadta választási programját a CDU/CSU német pártszövetség

Külföld - 2019-03-25

Elfogadta az európai parlamenti (EP-) választásra készített programját hétfőn Berlinben a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége.

Alkotmányossági panaszt emelt a román képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen

Külföld - 2019-03-25

Újabb alkotmányossági panaszt emelt a bukaresti képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen, ezúttal amiatt, hogy a legfőbb instancia nem hozott létre speciális háromtagú bírói tanácsokat a korrupciós perek letárgyalására, ahogy azt a törvény előírja - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

Human Rights Watch: mianmari nőket vásárolnak feleségnek egyedülálló kínai férfiak

Külföld - 2019-03-21

- Iparág épült ki arra, hogy embercsempészek pénzért nőket szállítanak egyedülálló férfiaknak Kínába - derül ki a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön kiadott jelentéséből.

Elismeri az egyetem a téli vizsgaidőszakban szerzett jegyeket, de a tanárok ellen vizsgálat indul

Külföld - 2019-03-21

- A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) kivételesen elismeri azokat a jegyeket, amelyeket nem az egységesített tételek alapján adtak a téli vizsgaidőszakban az egyetem egyes tanárai, de az oktatók ellen vizsgálatot indítanak.

Illegális bevándorlás - Merkel: helyben kell segíteni a menekülteknek, ez 2015 tanulsága

Külföld - 2019-03-19

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

A Velencei Bizottság reméli a magyar a közigazgatási bírósági törvényekre vonatkozó ajánlásainak megfogadását

Külföld - 2019-03-18

Az Európa Tanács égisze alatt működő Velencei Bizottság reményét fejezi ki, hogy Magyarország megfogadja a közigazgatási bírósági törvényekre vonatkozó bizottsági állásfoglalásban megfogalmazott ajánlásokat - hangsúlyozta az egyik közösségi oldalra feltöltött üzenetében Gianni Buquicchio, a Velencei Bizottság elnöke hétfőn.

A jeruzsálemi bíróság bezáratta a Templom-hegy vitatott Aranykapu-mecsetét

Külföld - 2019-03-17

- A jeruzsálemi bíróság elrendelte a Jeruzsálem óvárosában, a Templom-hegyen, az Aranykapu épületében található, mecsetnek használt terem ideiglenes bezárását - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap vasárnap.

A jeruzsálemi bíróság szerint az épületet zárva kell tartani mindaddig, amíg a további sorsáról döntő eljárás folyik. Pénteken a palesztinok feltörték, majd kiemelték a helyéről és megrongálták a terem kapuját.

Francia zavargások - A belügyminisztérium szerint országszerte 32 ezren, a szervezők szerint 230 ezren tiltakoztak

Külföld - 2019-03-17

A francia belügyminisztérium összesítése szerint országszerte 32 ezren, a szervezők Facebook-oldalán közzétett adatok szerint viszont 230 ezren tiltakoztak szombaton, a francia kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők megmozdulása ismét erőszakba torkollott Párizsban.

Új-zélandi terrortámadás - Az Európai Unió, a NATO és az Európa Tanács is elítélte a merényleteket

Külföld - 2019-03-15

- Az Európai Unió, a NATO és az Európa Tanács főtitkára is elítélte pénteken a két mecset ellen elkövetett új-zélandi terrortámadásokat, amelyekben a legfrissebb hírek szerint 49 ember vesztette életét.

- Nem tilthatja meg a bukaresti parlament Iohannisnak, hogy népszavazást írjon ki az EP-választás napjára

Külföld - 2019-03-13

Nem tilthatja meg a bukaresti parlament Klaus Iohannis államfőnek, hogy népszavazást is kiírjon május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára. Erről egyhangúlag döntött szerdán a román alkotmánybíróság.A parlament tavaly decemberben módosította az EP-választások megszervezéséről szóló törvényt, amelybe a szociálliberális kormánytöbbség egy olyan rendelkezést is belefoglalt, amely tiltaná bármilyen más választás vagy népszavazás rászervezését az EP-választásokra

Illegális bevándorlás - AI: az európai kormányok részt vesznek a migránsokkal szembeni erőszakban a horvát határon

Külföld - 2019-03-13

- Az európai kormányok részt vesznek migránsok ezreinek "rendszeres, törvénytelen és gyakran erőszakos" kiutasításában és kollektív kitoloncolásában Horvátországból Bosznia-Hercegovinába - közölte az Amnesty International (IÁ) jelentésében, amelyet a horvát sajtó szerdán ismertetett.

Olasz miniszterelnök: Róma aláírja Kínával az Egy övezet egy út megállapodást

Külföld - 2019-03-13

Olaszországot nem fenyegeti a kínai gyarmatosítás veszélye Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerint, aki szerdai interjújában bejelentette, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió fenntartásai ellenére a római kormány aláírja Kínával az Egy övezet egy út világméretű gazdasági-infrastrukturális tervhez való csatlakozást.

Merkel: az Európai Néppárt értékekről szól a Fidesz tagsága körüli vita

Külföld - 2019-03-11

Az Európai Néppárt (EPP) értékeiről szól a Fidesz EPP-tagsága körüli vita Angela Merkel német kancellár, az EPP-hez tartozó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) volt elnöke szerint.

A politikus hétfőn Berlinben Krisjanis Karins lett kormányfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kifejtette: "a Fidesszel kapcsolatban mindenekelőtt arról van szó, hogy milyen értékeink vannak az EPP-ben, és mi köt össze minket".

"A néppártokat mindig az jellemzi, hogy különböző áramlataik vannak, de az értékek alapjának határai is vannak" - tette hozzá Angela Merkel.