Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 6195 találatból.

Elrendelte Julian Assange amerikai kiadatását egy londoni bíróság

Külföld - 2022-04-20

Elrendelte szerdán Julian Assange kiadatását az Egyesült Államoknak az ügyben illetékes londoni magisztrátusi bíróság.

Ellenzi az orosz gázembargót a német EON energetikai konszern vezérigazgatója

Külföld - 2022-04-19

) - Az orosz földgázzal szembeni embargó ellen emelt szót a német EON energetikai konszern vezérigazgatója, Leonhard Birnbaum a Handelsblatt keddi számában megjelent interjúban.

Jemeni polgárháború - WFP: 19 millió jemenit fenyegethet éhínség

Külföld - 2022-04-14

- Mintegy 19 millió ember élelmiszer-ellátása kerülhet veszélybe a polgárháború sújtotta Jemenben - figyelmeztetett csütörtökön a Middle East Monitor londoni székhelyű hírportál az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) bejelentésére hivatkozva.

Három év után véletlenül találták meg egy jeruzsálemi házaspár palesztin gyilkosát

Külföld - 2022-04-14

Három év után véletlenül megtalálták Izraelben egy házaspár palesztin gyilkosát, aki korábban az Iszlám Állam tagja is volt - jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató csütörtökön.

Tényleges életfogytiglanra ítélték a brit parlamenti képviselő gyilkosát

Külföld - 2022-04-13

Tényleges életfogytiglani börtönre ítélt szerdán a londoni központi büntetőbíróság egy 26 éves férfit, aki tavaly meggyilkolta Sir David Amess parlamenti képviselőt.

UNICEF: gyerekek millióit fenyegeti az éhezés

Külföld - 2022-04-13

AzENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) szakértői szerint az ukrajnai háború miatt tovább emelkedhetnek az élelmiszerárak a helyi konfliktusok, gazdasági válság és éhínség sújtotta közel-keleti, illetve észak-afrikai térségekben, így gyerekek millióit is fenyegeti az éhezés.

Az UNICEF Magyarország közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy tovább súlyosbodhat a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes területeit sújtó élelmiszerhiány.

Hat héttel az ukrajnai háború kitörése után már érezhetők az import visszaesése okozta ellátási problémák, és jelentősen emelkedett alapvető árucikkek, a búza, az étkezési olaj vagy az üzemanyag ára - írták.

Az UNICEF szakértői szerint ha a tendencia tovább folytatódik, annak súlyos következményei lehetnek az Egyiptomban, Libanonban, Líbiában, Szudánban, Szíriában vagy Jemenben élő gyerekekre, mivel több országot már a háború kitörése előtt is komoly éhínség sújtott.Megbírságolták a brit kormányfőt a koronavírus-járvány elleni zárlatok idején tartott partik miatt

Külföld - 2022-04-12

Pénzbírságot rótt ki Boris Johnson brit miniszterelnökre kedden a londoni rendőrség a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt zárlatok idején tartott partik miatt.

Ukrajnai háború - Kuleba: a donbászi csata a második világháborúra fog emlékeztetni

Külföld - 2022-04-07

Oroszország Donbász térségében várható offenzívája, nagyszabású hadműveleteivel, harckocsik, repülőgépek és páncélozott járművek ezreivel a második világháborút fogja idézni - figyelmeztetett Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Brüsszelben, a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozását követően csütörtökön.

A NATO-nak hosszan tartó szembenállásra kell felkészülnie Oroszországgal -

Külföld - 2022-04-06

A NATO-nak hosszan tartó szembenállásra kell felkészülnie az Ukrajna ellen háborút folytató Oroszországgal, ehhez a szankciók fenntartására, valamint a védelem megerősítésére van szükség - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozására érkezve szerdán.

"Reálisnak kell lennünk. A háború sokáig tarthat, hónapokig vagy akár évekig is" - fogalmazott Stoltenberg.

Leszögezte: nincs jele annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök feladta vagy megváltoztatta volna az egész Ukrajna ellenőrzésére és a nemzetközi rend átírására vonatkozó törekvéseit.

Moszkva teljes körű offenzívára készül Kelet-Ukrajnában, a Donyec-medence teljes régiójának ellenőrzésére. A térség elfoglalásával közvetlen összeköttetést kíván teremteni Oroszországgal. Ukrajnának ezért sürgősen katonai támogatásra van szüksége, nehéz- és könnyűfegyverekre egyaránt - mondta Stoltenberg.

Peking a bucsai tömeggyilkosság ügyének teljes kivizsgálást sürgette

Külföld - 2022-04-06

- A kínai külügyminisztérium az ukrajnai háború alatt elkövetett bucsai tömeggyilkosság teljes kivizsgálását sürgette szerdán, és minden felet arra szólított fel, hogy kerüljék az alaptalan vádaskodást.

Ukrajnai háború - A Gazprom Germania egy százalék alá csökkentette a legnagyobb nyugat-európai gáztározó töltöttségét

Külföld - 2022-04-06

Egy százalék alá csökkentette a Gazprom orosz állami energetikai cég németországi leányvállalata (Gazprom Germania) a legnagyobb nyugat-európai földgáztározó töltöttségét - jelezte egy szerdai lapinterjúban a társaságot ideiglenesen ellenőrző hatóság vezetője.

- Már 2,5 millióan érkeztek Ukrajnából Lengyelországba

Külföld - 2022-04-05

Már 2,5 millió ember érkezett Lengyelországba Ukrajnából a háború kitörése óta - közölte a lengyel határőrség kedden a Twitteren.

Ukrajnai háború - Brit külügyminiszter: háborús bűncselekmények gyanújával kell kivizsgálni az orosz hadsereg tetteit

Külföld - 2022-04-03

A brit külügyminiszter szerint egyre több bizonyíték vall arra, hogy az Ukrajnában meghátrálásra kényszerített orosz hadsereg "elborzasztó cselekményeket" hajtott végre ukrajnai településeken, köztük Irpiny és Bucsa községekben.

Liz Truss a londoni külügyminisztérium által vasárnap ismertetett nyilatkozatában közölte: háborús bűncselekményekként kell kivizsgálni azokat a válogatás nélküli támadásokat, amelyeket az orosz fegyveres erők követtek el ártatlan civilek ellen az Ukrajna elleni illegális és indokolatlan invázió során.

Ukrajnai háború - Leváltották a francia katonai hírszerzés vezetőjét

Külföld - 2022-03-31

Távozik posztjáról a francia katonai hírszerzés vezetője, amiért nem tudta megfelelően jelezni az ukrajnai háború veszélyét - erősítették meg francia katonai források a L'Opinion című lap értesülését.

- Kínai külügyminiszter: a kínai-orosz kapcsolatok rendíthetetlenül fejlődnek

Külföld - 2022-03-30

Vang Ji kínai külügyminiszter szerdán a közép-kínai Tunhszi városában találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, akit arról biztosított, hogy a két ország kapcsolatai rendíthetetlenül fejlődnek.

Lemondtak a hongkongi legfelsőbb bíróság brit bírái

Külföld - 2022-03-30

Bejelentették azonnali hatályú lemondásukat szerdán a hongkongi legfőbb bírói testület brit bírái, azzal az indokkal, hogy a Peking által csaknem két éve bevezetett hongkongi nemzetbiztonsági törvény miatt fenntarthatatlanná vált szerepvállalásuk a hongkongi igazságszolgáltatási rendszerben.

Lefelé módosították növekedési előrejelzésüket a német kormány gazdasági tanácsadói

Külföld - 2022-03-30

Az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt lefelé módosította a német gazdaság növekedésére adott előrejelzését szerdán a szövetségi kormány mellett működő független gazdaságpolitikai tanácsadó testület, az úgynevezett gazdasági bölcsek tanácsa.

Választás 2022 - Erdélyi magyar szervezetek negatív kampányát sérelmezi a Román Posta

Külföld - 2022-03-30

- A Román Posta szerdán állásfoglalásban sérelmezte, hogy erdélyi magyar szervezetek arra biztatják szimpatizánsaikat: ne bízzák levélszavazataik célba juttatását a postára.

A román állami tulajdonú országos társaság a honlapján közölt állásfoglalásban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) rádiós hirdetését, és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szórólapját említette, amelyek arra kérik az április 3-i magyarországi választások erdélyi szavazóit, hogy ne bízzák a levélszavazatot a postára, keressék vele munkatársaikat.

Ukrajnai háború - Orosz tábornok: 420 ezer embert evakuáltak Oroszországba

Külföld - 2022-03-25

Oroszországba az ukrajnai háború kezdete óta közel 420 ezer embert evakuáltak "a Donyec-medencéből és Ukrajnából" - jelentette ki Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője Moszkvában pénteken.

Koronavírus - Harmadik napja 10 ezer fölött az új esetek száma Izraelben

Külföld - 2022-03-23

Harmadik napja 10 ezer fölött van az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzéses esetek száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

A járvány gyors terjedéséért az egészségügyi minisztérium szakemberei szerint a BA.2 vírusváltozat a felelős, amely már az esetek 60-70 százalékát teszi ki Izraelben.