Külföld

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 5492 találatból.

"Csúcstalálkozóra" hívta a királyi családot a brit uralkodó a "Harry-válság" megoldására

Külföld - 2020-01-12

Családi csúcstalálkozó helyszíne lesz várhatóan hétfőn a brit uralkodó kelet-angliai téli rezidenciája. II. Erzsébet királynő egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi család legmagasabb rangú tagjait, hogy megvitassák Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül.

Ukrán repülő - UNIAN: Buldózerekkel takarítják Iránban a lezuhant ukrán utasszállító roncsait

Külföld - 2020-01-10

Buldózerekkel láttak hozzá Iránban a lezuhant ukrán utasszállító repülőgép roncsainak eltakarításához - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség pénteken a Bellingcat nemzetközi oknyomozó csoport alapítója által közölt információra hivatkozva.

Felmérés: egyre népszerűbbek a Zöldek Ausztriában

Külföld - 2020-01-10

Egyre népszerűbbek a Zöldek Ausztriában a Research-Affairs-Institut január első felében végzett felmérése szerint - ismertette csütörtökről péntekre virradóan a kutatás eredményét az osztrák sajtó.

Az RMDSZ támogatja a romániai parlamenti választások előrehozását

Külföld - 2020-01-08

Támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), hogy előrehozzák Romániában az év végén esedékes parlamenti választásokat, de erről nem kötött megállapodást a kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) - közölte szerdán Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, akit az Agerpres hírügynökség idézett

"Virágzik" a vadvilág a Fukusima körüli lakatlan területeken

Külföld - 2020-01-07

Csaknem egy évtizeddel a fukusimai atomerőmű-baleset után "virágzik" a vadvilág a sugárszennyezettség miatt lakatlanná vált területeken - állapították meg a Georgiai Egyetem kutatói.

Megkezdődtek a francia nyugdíjreformról az egyeztetések a kormány és a szakszervezetek között, pénteken újabb forduló

Külföld - 2020-01-07

Édouard Philippe francia kormányfő egy finanszírozási konferencia megrendezését javasolta kedden a szakszervezeteknek a vitatott nyugdíjreformról, amely ellen 34. napja sztrájkkal tiltakoznak a vasúti és a párizsi közösségi közlekedésben dolgozók.

Ferenc pápa a pénz istenének elutasítására szólított fel

Külföld - 2020-01-06

- A pénz istene, az élvhajhászat, a fogyasztói életmód, a siker hajhászása és az önmagasztalás elutasítására szólított fel hétfőn, vízkereszt alkalmából mondott homíliájában Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

Az egyházfő annak fontosságát hangsúlyozta, hogy az embereknek arra kell összpontosítaniuk, hogy másokat szolgáljanak, ne önmagukat. Ferenc arra biztatta a híveket, hogy összepontosítsanak a lényegi dolgokra, és szabaduljanak meg a haszontalan és függőséget okozó dolgoktól, amelyek összezavarják az elmét és elzsibbasztják a szívet.

Trump szankciókkal fenyegette meg Irakot, ha az távozásra szólítja fel az amerikai katonákat

Külföld - 2020-01-06

Szankciókkal fenyegette meg Irakot Donald Trump amerikai elnök, ha Bagdad távozásra szólítja fel az amerikai csapatokat.

A jövő héten aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást

Külföld - 2020-01-06

A kínai kereskedelmi delegáció január 13-án Washingtonba utazik egy négy napos látogatásra, amelynek során aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást - közölte bennfentes forrásokra hivatkozva internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Korrupciós vádak a súlyemelésben - NOB: az IWF tisztázza magát; gyanúba keveredett sportoló pedig ne mehessen az olimpiára!

Külföld - 2020-01-06

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felszólította a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF), hogy tisztázza magát az ARD német közszolgálati televíziós csatorna dokumentumfilmjében elhangzott "komoly és aggasztó vádak" alól,; a doppinggyanúba keveredettek pedig ne vehessenek részt az olimpián!

Hongkongi tüntetések - Összetűzésekbe torkollt az újév első megmozdulása

Külföld - 2020-01-01

Könnygázt vetett be a hongkongi rendőrség a kormányellenes tüntetőkkel szemben, miután erőszakos összetűzésekbe torkollott az újév első napjára szervezett újabb, nagyszabású tömegdemonstráció - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

Nagyobb rendbontások nélkül telt a szilveszter Németországban

Külföld - 2020-01-01

Nagyobb rendbontások nélkül értek véget a szilveszteri mulatságok Németországban a hatóságok szerdán készített első, előzetes mérlegei szerint.

Ezerkétszáz éves aranypénzekre bukkantak Izraelben

Külföld - 2019-12-30

Ezerkétszáz évvel ezelőtt vert aranypénzekre bukkantak Izraelben, Tel-Avivtól délre, a Földközi-tenger menti Javne városánál folytatott ásatásokon - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Mol-INA-ügy - Első fokon elmarasztaló ítéletet hoztak Ivo Sanader és Hernádi Zsolt egyesített perében

Külföld - 2019-12-30

Első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zágráb megyei bíróság Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója távollétében 2 évet börtönbüntetést kapott - közölte a horvát közszolgálati televízió.A bíróság az egy év és két hónapja kezdődött egyesített perben a két vádlottat bűnösnek mondta ki vesztegetés elfogadásában, illetve vesztegetés elkövetésében.

Maja Stampar Stipic bírónő indoklása szerint Sanader megegyezett Hernádi Zsolttal, hogy 10 millió euró fejében a magyar társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett, és arról, hogy az INA-ból kivonják a veszteséges gázágazatot

Ukrán válság - Befejeződött a fogolycsere Kijev és a donyec-medencei szakadárok között

Külföld - 2019-12-29

- Újabb fogolycserét hajtottak végre vasárnap a kijevi kormány és a Donyec-medencei szakadárok a kelet-ukrajnai frontvonal mentén lévő Majorszke ellenőrző pontnál.

Szakértő: nagy tüzek, vízhiány és gyakoribb trópusi ciklonok jellemezték 2019-et

Külföld - 2019-12-29

Nagy erdőtüzek, vízhiány és gyakoribb trópusi ciklonok jellemezték az évet - mondta Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Ausztria lakosságának egyötöde más országban született

Külföld - 2019-12-29

Ausztriában 1,7 millió olyan ember él, aki más országban született; ez az osztrák lakosságnak csaknem egyötöde (19,5%) - derül ki az Osztrák Integrációs Alapnak (ÖIF) szombaton az osztrák sajtóban közzétett statisztikájából.

Moszkva ellenlépéseket helyezett kilátásba az orosz gázvezetékek építésében részt vevő cégek amerikai szankcionálásáért

Külföld - 2019-12-23

Ellenlépéseket helyezett kilátásba az Európába irányuló Északi Áramlat 2 és Török Áramlat csővezeték építői ellen bejelentett amerikai szankciókra válaszul hétfőn Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Lavrov az orosz parlament felsőházában a Washington által meghirdetett szankciókat a nemzetközi jog, valamint a diplomácia és az emberi illem durva és elfogadhatatlan megsértésének nevezte, amelyek, mint mondta, "nem maradnak reagálás nélkül".

"Az Egyesült Államok ismételten bebizonyította, hogy diplomáciája mindenek előtt a megfélemlítés különböző formáira - a szankciókra, az ultimátumokra, fenyegetésekre - épül" - hangoztatta Lavrov.

Illegális bevándorlás - Német miniszter: helyben kell segíteni a menekülteknek

Külföld - 2019-12-23

Helyben kell segíteni a rászoruló menekülteknek - mondta a német szövetségi kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere egy hétfői lapinterjúban, elutasítva az ellenzéki Zöldek azon javaslatát, hogy Németország fogadjon be Görögországban tartózkodó több ezer kiskorú menedékkérőt

Illegális bevándorlás - Az illegális migránstábor felszámolása után is rengetegen sátoroznak Boszniában

Külföld - 2019-12-23

- Migránsok újabb illegális táborokat létesítenek és újabb szálláshelyeket találnak maguknak Bosznia-Hercegovinában a horvát határ közelében, jóllehet a helyi hatóságok néhány héttel ezelőtt felszámolták a vucjaki migránstábort, az ott tartózkodókat pedig elszállították más befogadóközpontokba - jelentette a helyi sajtó.