Befektetés

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1680 találatból.

Eszközbeszerzéssel bővíti kapacitását a gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt.

Befektetés - 2023-09-21

- A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt. - közölte a cég ügyvezető igazgatója.

Ötmilliárd forintot meghaladó befektetési bsorozatot hajtott végre a Villeroy&Boch Hódmezővásárhelyen

Befektetés - 2023-09-14

Ötmilliárd forintot meghaladó befektetéssorozatot hajtott végre három év alatt a Villeroy&Boch Hódmezővásárhelyen. A cég idén az építőipari visszaesés miatt a bevételek elmaradására számít - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a cég fürdőszoba és wellness üzletágának igazgatója.

Georg Lörz kifejtette, a beruházások összértéke 5,3 milliárd forint, 14 millió euró, amelynek a legnagyobb részét, 6,3 millió eurót új, magasnyomású WC-öntő gépek telepítése jelentette, amellyel a korábbi, hagyományos, gipszes öntést váltották ki. Négyből két gép már üzemel, a többit is még idén szeretnék gyártásba állítani - mondta.

Az Eximbank 300 millió euró hosszú lejáratú hitelt vett fel

Befektetés - 2023-09-11

Az Eximbank 300 millió eurós, hosszú lejáratú hitelt vett fel az ING Banktól a hazai vállalkozások fenntarthatósági fejlesztéseit célzó hitelprogramjainak finanszírozására

GFM: az állam értékesíti a Posta biztosítókban lévő tulajdonrészét

Befektetés - 2023-09-05

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben tulajdonolt 66,9 százalékos üzletrészét - jelentette be kedden a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A Mapei 8 milliárd forint értékűúj beruházást valósít meg Magyarországon

Befektetés - 2023-08-30

A Mapei Kft. 8 milliárd forint értékű beruházásában egy fedővakolat gyártó gépsor és egy 12 ezer négyzetméteres új raktár létesül az országban - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég szerdán.

A 2025-re megvalósuló fejlesztés Magyarország mellett a régiót is képes ellátni a hőszigetelő rendszerekhez kapcsolódó magas minőségű vakolatokkal.

Hozzátették, hogy a beruházást egy 2022-es kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította.

EXIM Magyarország: 750 milliárd forint szerződött és 523 milliárd forint kifizetett összegnél tart a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

Befektetés - 2023-08-29

Mintegy 6 hónap leforgása alatt az 1000 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 75 százalékára szerződést kötöttek a megcélzott magyar vállalkozások, és 523 milliárd forint folyósítása már megtörtént - ismertette keddi közleményében az EXIM Magyarország.

Alacsony vízigényű rizsfajtákat állítottak elő a MATE szakemberei

Befektetés - 2023-08-21

- Alacsony vízigényű rizsfajtákat állítottak elő a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei Szarvason, a Galambosi Rizskísérleti Telepen - közölte a MATE hétfőn.

A kísérleteket az árasztásos technológia magas vízigénye indokolta, ugyanis 1 kilogramm fehér rizs előállítása 5 ezer liter vizet igényel. Az árasztás nélkül termeszthető fajtákhoz feleennyi vagy akár kevesebb is elég, ráadásul a termesztéssel járó metánkibocsátás is alacsonyabb - írták.

Rheinmetall-elnök: Európa legkorszerűbb harckocsigyára épült meg Zalaegerszegen

Befektetés - 2023-08-18

A cégcsoporton belül világrekord gyorsasággal épült meg Európa legmodernebb és legkiválóbb harckocsigyára, amely kimagasló védelmi képességeket ad Magyarországnak - jelentette ki a Rheinmetall elnöke a társaság zalaegerszegi üzemének avatóján pénteken

Nem kell akkumulátorgyár Nyíregyházára!

Befektetés - 2023-08-17

Nincs olyan logikus érv, ami miatt érdemes lenne megépíteni a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyárat: gazdaságilag sem éri meg, az itt lakók sem fognak profitálni belőle és még súlyosan környezetszennyező is.

OTP-vezérigazgató-helyettes: kiválóan sikerült a negyedév, javították a várakozásokat

Befektetés - 2023-08-10

- Kiválóan sikerült a negyedév, bár számos egyszeri tétel javította az eredményt; a vártnál erősebb féléves eredmény fényében javították az idei várakozásaikat - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP-csoport második negyedévi eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

Járműlabor és tesztpálya épül a Debreceni Egyetem innovációs parkjában

Befektetés - 2023-08-08

A debreceni autóipari központ oktatási és innovációs fejlesztéseihez kapcsolódva járműlabort és mini tesztpályát építenek a Debreceni Egyetem (DE) tudományos, technológiai és innovációs parkjában.


További 75 repülőgéppel bővíti flottáját a Wizz Air

Befektetés - 2023-08-03

A Wizz Air további 75 darab A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést - tudatta a légitársaság csütörtökön.

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja. A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már 484 új gépet jelent a flottának.

A kínai Sunwoda 580 milliárd forintos beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét -

Befektetés - 2023-07-27

Mintegy 580 milliárd forint értékű beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai Sunwoda, és ennek nyomán több ezer új munkahely jön létre.

A Sunwoda csütörtökön közölte, hogy a Sunwoda cégcsoport elektromobilitási vállalataként funkcionáló Sunwoda Mobility Energy Technology Co., Ltd. (SEVB) eddigi legmodernebb akkumulátorgyárát építi fel Nyíregyházán a Déli Ipari Park területén. Az építkezés jövőre indul és a tervek szerint 2025 legvégén kezdődik el a termelés. Az üzem lítium-ion energiaforrásokkal látja majd el Nyíregyházáról a kontinens autóipari szereplőit.

Új szállodamárka jelent meg a W Budapest Hotel átadásával

Befektetés - 2023-07-26

Új szállodamárka jelent meg Magyarországon, miután a QPR Properties megnyitotta 151 szobás luxusszállóját, a W Budapest Hotelt a budapestiAndrássy úton álló Drechsler palotában.

Az MBH Bank megvette a Duna Takarék Bank Zrt. mintegy 99 százalékát

Befektetés - 2023-07-17

Megszerezte a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos részesedését az MBH Bank a Danube Magántőkealaptól, az erről szóló adásvételi szerződést hétfőn írták alá - közölte a pénzintézet hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Naperőművekkel csökkenti energiaköltségét öt regionális vízmű

Befektetés - 2023-07-12

- Naperőműveket telepített öt regionális vízműtársaság energiaköltségeik csökkentésére; a mintegy 2,2 milliárd forintos beruházás zárórendezvényét szerdán tartották Siófokon.

Horváth Viktor, az Energiaügyi Minisztérium energiaátmenetért felelős helyettes államtitkára az eseményen azt hangsúlyozta: a kormánynak kifejezett célja a napenergia hasznosítása, a tervek szerint a mostani 5 gigawatt naperőművi kapacitás 2030-ra 12 gigawattra nő, a szélerőművi kapacitás 1 gigawatt lesz.

Kezdődik az SZTE Science Park közműfejlesztése

Befektetés - 2023-07-08

A kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával elkezdődik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 85 hektáros tudományos és technológiai parkjának közműfejlesztése.


Eurobarométer: az euróövezeten kívüli tagállamok állampolgárainak többsége szerint az euró kedvező a gazdaság számára

Befektetés - 2023-07-03

A legutóbbi Eurobarométer felmérés szerint azokban az uniós tagállamokban, amelyek még nem vezették be az eurót, a lakosság többsége (60 százaléka) úgy véli, hogy a közös uniós fizetőeszköz pozitív hatást gyakorol az eurót már használó tagállamokra - közölte az Európai Bizottság hétfőn közzétett felmérésében.

A Trans-Sped cégcsoport jelentősen növelte árbevételét 2022-ben

Befektetés - 2023-06-29

) - A Trans-Sped cégcsoport 2022-ben 30,1 százalékkal növelte árbevételét, amely tavaly 32,7 milliárd forintot ért el a 2021. évi 25,1 milliárd forint után - közölte a társaság csütörtökön.

EM: már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn

Befektetés - 2023-06-27

- A Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen februárban állt termelésbe az első kút.

Nyékpuszta mezőn a napokban ért véget a második fúrása, és már nekiláttak a harmadiknak is. A belföldön elérhető források fokozott hasznosítása erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden.