Befektetés

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 1498 találatból.

Rekordszintre nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke tavaly Kínában

Befektetés - 2021-01-20

- Rekordszintre, csaknem ezer milliárd jüanra nőtt a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke 2020-ban Kínában.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. 14 milliárd forintos beruházást hajt végre Kazincbarcikán

Befektetés - 2021-01-15

A Linde Gáz Magyarország Zrt. magyarországi kapacitásainak bővítése mellett döntött, így a vállalat 14 milliárd forintos beruházást hajt végre a Kazincbarcikán lévő levegő szétválasztó üzemében, a fejlesztéssel a cég 430 ember munkáját védi meg, mindehhez pedig a kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

Elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a kínai Baidu és a Geely

Befektetés - 2021-01-11

Elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a kínai Baidu internetes óriáscég és a Geely autógyártó - számolt be a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna a Baidu hétfői közlésére hivatkozva.

A Richter lezárta a Janssennel kötött eszközvásárlási akvizíciót

Befektetés - 2021-01-07

A Richter Gedeon Nyrt. lezárta a belga Janssen cég fogamzásgátló tapaszára kötött, több mint 78 milliárd forintos eszközvásárlási akvizíciót - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön..A vállalat tavaly december 3-án jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) vállalattal, annak Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszának forgalmazására az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

A tranzakció zárásának feltételei teljesültek, így az lezárult - írták a csütörtöki közleményben

Cégvezetők: a BioNTech partnereket keres a vakcinagyártás bővítésére

Befektetés - 2021-01-03

"Nem rózsás a helyzet" a koronavírus ellen rendelkezésre álló vakcinák mennyiségét illetően - nyilatkozta a német BioNTech cég két vezetője, Özlem Türeci és Ugur Sahin pénteken a Der Spiegel című német lapnak. Mint mondták: január végén dől majd el, képesek lesznek-e új partnert találni az előállításra, és mennyivel több adagot tudnak majd gyártani.

A két kutató, Özlem Türeci és Ugur Sahin immunterápiára specializálódott onkológusok. Nevük november 9-én vált ismertté, amikor az általuk alapított kutatócég, a BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszergyártó közösen fejlesztett oltóanyaga áttörést ért el a koronavírus-járvány elleni világméretű küzdelemben. A Mainzban kifejlesztett BNT162b2 vakcina a klinikai vizsgálatokon több mint 90 százalékban bizonyult hatékonynak, vagyis csaknem valamennyi beoltott számára védettséget biztosított. Világszerte összesen 1,3 milliárd adagot terveztek forgalmazni a vakcinából.

A Richter Latin-Amerikára szóló szállítási szerződést kötött a Mithrával

Befektetés - 2020-12-23

Újabb területre, Latin-Amerikára terjesztette ki a Richter Gedeon Nyrt. a belga Mithra biotechnológiai vállalat fogamzásgátlójára szóló licenc és szállítási szerződést - közölte a Richter szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Richter és a Mithra már korábban partneri kapcsolatra lépett ennek az új orális fogamzásgátló készítménynek az európai és oroszországi értékesítésére.

A mostani megállapodás értelmében a Richter fogja értékesíteni a Mithra készítményét Latin-Amerika kulcsfontosságú piacain - Mexikó, Chile, Kolumbia, Peru és Ecuador -, opciós jogot szerezve egyéb piacokra is, kivéve Argentínát és Brazíliát.

Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

Befektetés - 2020-12-16

Két bajor vállalattal - a Rosenbergerrel és a Knaus Tabberttel - állapodott meg a kormány újabb magyarországi beruházásokról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, jelenleg négyezer embernek ad munkát Magyarországon.

Tisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

Befektetés - 2020-12-14

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a fejlesztés keretében a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását - jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kecskeméti gyárból a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón.

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a beruházással több mint 4400 munkahely jövője válik "betonbiztossá" - tette hozzá a miniszter.

Több százmilliós beruházással növelte ásványvízgyártó kapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország

Befektetés - 2020-12-13

Mintegy 300 millió forint értékű beruházással bővítette ásványvíz-palackozó kapacitását zalaszentgróti üzemében a Coca-Cola HBC Magyarország, fejlesztéssel a gyártósor teljesítménye 20 százalékkal bővült, így az üzem naponta 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.

Varga Mihály: 18 milliárd forintnyi beruházásról írtak alá megállapodást négy vállalattal

Befektetés - 2020-12-10

Tizennyolc milliárd forintnyi beruházásról és 1700 munkahely megvédéséről írt alá megállapodást négy magyarországi vállalkozással Varga Mihály pénzügyminiszter.

Elindult az Audi Q3 plug-in hibrid sorozatgyártása az Audi Hungariánál

Befektetés - 2020-12-07

Újabb modellel bővült a járműgyártás Győrben: elkezdődött az Audi Q3 plug-in hibrid (PHEV) sorozatgyártása hétfőn az Audi Hungaria Zrt.-nél. Az első modell, egy Audi Q3 Sportback turbókék színben gördült le a gyártósorról.

Az úgynevezett plug-in hibrid technológia alapja egy klasszikus belsőégésű motor és egy elektromotor, amely az energiáját lítiumion-akkumulátorból nyeri. A Q3-as modell TFSI motorja szintén Győrben készül.

A plug-in hibrid modellek gyártását a vállalat a meglévő gyártási infrastruktúrájába integrálta. A karosszériagyárban új berendezéseket és robotokat helyeztek üzembe az átalakított és az új karosszériaelemek készítéséhez.

A Schneider Electric 12 millió eurót fordított magyarországi beruházásokra az idén

Befektetés - 2020-12-06

- A Schneider Electric 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában.

Több mint egymilliárd forinttal szállt be a PortfoLion vezette befektetői társulás egy amerikai-orosz nyelvoktató startupba

Befektetés - 2020-12-04

- Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners pénteken.

Bogsch Erik: jelentősen nő a Richter nőgyógyászati árbevétele a következő években

Befektetés - 2020-12-03

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Emlékeztetett: reggel tették közzé, hogy a Richter a belga Janssen cég Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszára kötött megállapodást.

Online tartja karácsonyi árverését a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV

Befektetés - 2020-12-01

- Online tartja karácsonyi árverést a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. A december 10-i aukción órákra, ékszerekre, műtárgyakra, valamint klasszikus és kortárs festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

Az osztrák VIG megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét

Befektetés - 2020-11-29

- A VIG (Vienna Insurance Group) megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét - közölte a tőzsdén is jegyzett osztrák cég vasárnapi közleményében.

Nőtt a Duna House árbevétele és adózott eredménye

Befektetés - 2020-11-27

Tizenegy százalékkal, a 2,2 milliárd forintot meghaladva bővült a Duna House Group árbevétele a koronavírus-járvány ellenére 2020. harmadik negyedévében, adózott eredménye pedig 117 százalékkal növekedve 548,5 millió forintot tett ki - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett harmadik negyedéves jelentésében.

Otthon Centrum: az építési telkek átlagára 23 millió forintra emelkedett

Befektetés - 2020-11-18

A harmadik negyedévben időarányosan majdnem tíz százalékkal kevesebb építési telket adtak el az Otthon Centrum közreműködésével, mint egy évvel korábban, a kereslet visszaesése azonban nem járt árcsökkenéssel: míg 2019-ben a telkek átlagára 15 millió forint volt, ez az érték idén szeptemberre 23 millió forintra emelkedett - közölte az ingatlanközvetítő hálózat szerdán.

PM: közel másfél milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Szatmári Kft.

Befektetés - 2020-11-16

A legutóbbi növekedési adatok megerősítik, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései eredményesek - hangsúlyozta Varga Mihály a Szatmári Kft. kormánytámogatással megvalósult fejlesztésének bemutatásakor.

r.

- Dél-Koreában évi 150 millió adag orosz vakcinát fognak gyártani

Befektetés - 2020-11-13

Évi több mint 150 millió adag, Covid-19 elleni orosz Szputnyik V vakcina dél-koreai gyártásáról állapodott meg pénteken az oltóanyag kidolgozását finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) és a dél-koreai GL Rapha biotechnológiai cég.