Befektetés

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 1498 találatból.

A SEMCORP vezető pozícióba kerül a lítium-ion akkumulátor elválasztó fóliagyártás területén

Befektetés - 2020-11-10

– A SEMCORP Csoport a mai napon bejelentette, hogy üzemet épít lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártására Debrecenben. A SEMCORP 183 millió eurót fektet a létesítmény megépítésébe, amely várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg a gyártást, több mint 440 helyi munkahelyet létrehozva ezzel termelési, mérnöki és adminisztratív területeken.

Átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét

Befektetés - 2020-11-06

- Ferencvárosban átadták a pesti fonódó villamoshálózat első elemét. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.

Karácsony Gergely főpolgármester a pénteki átadáson elmondta, a budai fonódó villamoshálózathoz hasonlót szeretnének a pesti oldalon is megvalósítani, továbbfejlesztve ezzel az átszállásmentes közlekedést. Ebben a most csaknem kétmilliárd forintból megvalósított projekt egy apró, de nagyon fontos lépés - közölte.

Német vállalkozásba fektet tőkét egy magyar kockázati társaság

Befektetés - 2020-11-05

- Négymillió euróval száll be Németország meghatározó intelligens mobilitás-üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó cégébe, a Chargery-ba a magyar Lead Ventures - közölte a kockázati tőkebefektető csütörtökön.

A járvány ellenére is sikeresen terjeszkedik a nemzetközi piacon az okosmegoldásokat kínáló magyar startup, a Chameleon

Befektetés - 2020-11-04

- A járvány ellenére belföldi és nemzetközi sikereket ért el a magyar startup, az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home Zrt, amely az elmúlt pár évben megötszörözte, 2,5 milliárd forint fölé növelte cégértékét - közölte a cég.

A PortfoLion Zöld Alapja közvetett irányítást szerzett a NAGISZ csoportban

Befektetés - 2020-10-21

Az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap 97,91 százalékos részesedést, ezzel közvetett irányítást szerzett a NAGISZ csoportban.

- Új tulajdonosa van a Médiapiacnak - értesült a Magyar Nemzet.

Befektetés - 2020-10-15

A lap csütörtöki számában olvasható, hogy a kéthavonta megjelenő újságot Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg, aki egy független, szakmai lapot szeretne létrehozni, amely a kulisszák mögé - egyebek mellett a politika és a tulajdonosi kör erődinamikájába - is betekintést nyújt.

Készházelemek gyártásába kezd a TGA Consult Kft.

Befektetés - 2020-10-13

Készházelemek gyártását kívánja elindítani a TGA Consult Kft. Dunaújvárosban uniós támogatással - közölte a cég. Az egyedi igényeket kielégítő, kis energia igényű és nagy üvegfelületeket tartalmazó házak tervezése és a gyártás feltételeinek megteremtése mintegy 340 millió forintba kerül, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből 168,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek el erre.

Ritka, 102 karátos fehér gyémántot árvereztek el 4,8 milliárd forintos áron

Befektetés - 2020-10-06

- Ritka, 102 karátos, tökéletesen tiszta fehér gyémántot árvereztek el 121 millió hongkongi dollárért (4,8 milliárd forint) egy online aukción. A drágakövet egy neve elhallgatását kérő licitáló vette meg, az árverést a Sotheby's a világjárvány miatt tartotta az interneten.

Napelempark épült Csurgón

Befektetés - 2020-10-02

Átadták az Astrasun cégcsoport 600 millió forintból épült mintegy másfél megawatt teljesítményű napelemparkját Csurgón pénteken.Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az eseményen azt mondta: a beruházás egy mezőgazdasági művelésre alkalmatlan területen, rekultivált hulladéklerakón valósult meg.

Megveheti az Avalon-csoport a tatai Cifra malmot

Befektetés - 2020-10-01

Tata önkormányzata lemondott elővásárlási jogáról, így az Avalon-csoport megveheti az Öreg-tó partján található úgynevezett Cifra malmot 159 millió forintért - döntött nagy többséggel szerda este a város-képviselő-testülete.

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

Befektetés - 2020-09-29

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kínai cég számítógépgyártó üzeme a Pest megyei Üllőn épül fel 8,2 milliárd forintból. A beruházás több szakaszban csaknem ezer új munkahelyet teremt, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra, a kormány ezért 2 milliárd forinttal járul hozzá a 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnok költségeihez - tette hozzá.

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be kínai partnereivel az elektromos autók piacán

Befektetés - 2020-09-28

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán - derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A JPMorgan 200 milliárd eurónyi vagyont helyez át Londonból Frankfurtba

Befektetés - 2020-09-24

Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát helyezi át Londonból Frankfurtba.

A Bloomberg beszámolója szerint az amerikai bank még az év vége előtt befejezné a költöztetést. Ennek hatására a JPMorgan a hatodik legnagyobb kereskedelmi bankká válik Németországban vagyona alapján.

A 200 milliárd euró a JPMorgan teljes vagyonának kevesebb mint a 10 százaléka.

A Brexit átmeneti időszaka végéig már kevesebb mint négy hónap maradt hátra és a nemzetközi bankok sorra az euróövezetben erősítik pozícióikat.

Háromszázmillió kukoricakonzervet állított elő idén a Bonduelle

Befektetés - 2020-09-22

Idén 156 ezer tonna kukoricát termelt Magyarországon a Bonduelle, amiből 300 millió konzervet állítottak elő

Nemzetközi forintkötvényt bocsátott ki a beruházási bank

Befektetés - 2020-09-21

- A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 15 milliárd forintos (41,6 millió eurós) forintban denominált hároméves lejáratú kötvényt bocsátott ki a dublini tőzsdén márciusban bejegyzett középlejáratú banki kötvény (kbk) programjában - közölte a bank hétfőn.

Átadták a Hell Energy új üzemét Szikszón

Befektetés - 2020-09-10

- Átadták csütörtökön az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávé töltő üzemét, a Hell Energy Coffee-t a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó határában, a beruházás nyolcmillliárd forintba került, amelyhez a kormány négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Az avatáson Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: ez a társaság, mint ahogy a magyar gazdaság, a koronavírus-járvány ellenére is működik, jól teljesít, az emberek dolgoznak, "van ok a bizakodásra", a nehéz körülmények mellett a gazdaság teljesíteni képes.

A miniszter úgy fogalmazott: a válság egyben lehetőség is, és bár a gazdaság nem maradt olyan mint a járvány előtt, de prosperál, beruházások valósulnak meg, mint ahogy itt, Szikszón is. Nem szorulunk külső segítségre, "egyedül is megvagyunk", annak ellenére, hogy a globális hatások alól nem tudjuk kivonni magunkat, az exportpiacok szűkülése miatt új kihívásokkal kellett szembenézni - tette hozzá.

A Cordia belépett a brit piacra

Befektetés - 2020-09-07

- A Cordia International Zrt. - nemzetközi terjeszkedési stratégiájának legújabb mérföldköveként - megvásárolta a brit Blackswan ingatlanfejlesztő társaságot, a vállalat a tranzakciót az MNB Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) végrehajtott kötvénykibocsátás segítségével finanszírozta - közölte a cég hétfőn.

Irodaházzá alakul át a Magyar Gördülőcsapágy Művek régi gyárépülete

Befektetés - 2020-08-25

A Magyar Gördülőcsapágy Művek régi gyárépületében fog megvalósulni a D-Loft Irodaház, amely a debreceni irodapiacon eddig még kevésbé elterjedt, loft hangulatot idéző, tágas, indusztriális, ugyanakkor modern és dinamikus munkakörnyezetet teremt bérlői számára.

Csökkent a magyar állam befolyása a Richter Gedeon Nyrt.-ben

Befektetés - 2020-08-19

A Richter Gedeon Nyrt.-ben 15,25 százalékról, 5,25 százalékra csökkent a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által képviselt magyar állam befolyása, ezzel egyidőben a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdoni hányada 10 százalékra emelkedett - közölte a Richter szerdán.

PwC: új iparágakat és szolgáltatásokat hozott helyzetbe a világjárvány

Befektetés - 2020-08-12

A koronavírusnak nem csak vesztesei vannak, a világjárvány helyzetbe hozta a korszerű pénzügyi szolgáltatásokat, a kikapcsolódás új formáit, és a gyorsan alkalmazkodó vállalkozásokat - közölte a PwC Magyarország az MTI-vel szerdán.