Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1493 találatból.

Törökországban megkezdődött a Márvány-tengert és a Fekete-tengert összekötő Isztambul-csatorna építése

Befektetés - 2021-06-27

Törökországban megkezdődött az Isztambul-csatorna építése, amely a tervek szerint a Boszporusztól nyugatra, Isztambul európai oldalának külterületén húzódva köti majd össze a Márvány-tengert és a Fekete-tengert - számoltak be róla vasárnap a török napilapok.

A munkálatok a csatorna felett átívelő egyik híd alapkőletételével vették kezdetüket.

Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki először 2011-ben helyezte kilátásba az Isztambul-csatorna megépítését, a szombati ceremónián felszólalva azt mondta, hogy új fejezetet nyitnak Törökország fejlődéstörténetében. "Isztambul jövőjének megmentőjeként tekintünk a projektre" - hangsúlyozta az államfő, kiemelve egyúttal, hogy teljes mértékben "nemzeti forrásokból" finanszírozzák az építkezést.

EY: a járvány utóhatása felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat

Befektetés - 2021-06-24

A döntéshozók többsége (76 százalék) arra számít, hogy a koronavírus-járvány utóhatása időben felgyorsítja a vállalati üzletrész-eladásokat - derül ki az EY legfrissebb felméréséből.

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Befektetés - 2021-06-17

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.

Egy nap alatt elfogyott az első keret, ezért a teljes összegre megnyitják a pályázatot az elektromos autó vásárlásához

Befektetés - 2021-06-15

A nagy érdeklődés miatt már a pályázat megjelenésének napján, hétfőn kimerült az elektromos autók vásárlásához kapható első, egymilliárd forintos keret, ezért az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján kedden megjelent tájékoztató szerint elérhetővé válik a teljes 3 milliárd forintos keretösszeg.

Az IFKA oldalán közzétett tájékoztatás szerint az elektromos autók vásárlását segítő pályázati konstrukcióban benyújtott pályázatok támogatási igénye elérte az első szakaszra tervezett 1 milliárdos keretösszeget, így a pályázatok beadását átmenetileg szüneteltették.

A kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Agrosprint fejlesztéseit

Befektetés - 2021-06-10

A vállalat Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti.

Megvásárolja a Mol-csoport az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában

Befektetés - 2021-06-08

- A Mol-csoport megvásárolja az OMV 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában, a vételár 301 millió euró, a tranzakció versenyhatósági engedélyhez kötött - közölte az olajtársaság kedden.

Újabb bankot vásárolt Szlovéniában az OTP

Befektetés - 2021-05-31

- Aláírta az OTP Bank az adásvételi megállapodást a szlovéniai Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról - közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

Tovább bővítették a Volkswagen első teljesen elektromos modellcsaládjának gyárát

Befektetés - 2021-05-14

Tovább bővítették az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó modellcsalád, az ID gyártására szolgáló üzemet a németországi Zwickauban, a több tízmillió eurós fejlesztés révén a kocsik karosszériája is helyben készül - közölte pénteken a német vállalat.

Csökkent az arany ára az amerikai állampapírhozamok emelkedésére

Befektetés - 2021-05-13

- Egyheti mélypontra csökkent az arany ára csütörtökön az amerikai állampapírhozamok emelkedésének és a dollár erősödésének hatására, miután az amerikai fogyasztói árak megugrásáról tanúskodó áprilisi adatok láttán felerősödtek azok a várakozások, hogy az eddig vártnál korábban emelhet kamatot a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).

Magyar Telekom: jelentős eredményeket ért el a cég az első negyedévben

Befektetés - 2021-05-12

- A Magyar Telekomot a korábbiaknál erőteljesebben sújtotta a pandémia harmadik hulláma, a helyzetet azonban megfelelően kezelte, és jelentős, a menedzsment várakozásainak megfelelő eredményt ért el a cég az első negyedévben - fejtette ki Daria Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a szerdai online sajtóbeszélgetésen, aki azt is hangsúlyozta, hogy folytatják a gigabites hálózatfejlesztéseket.

Egy újabb veszteséges évet zárt a Nissan

Befektetés - 2021-05-11

A második veszteséges évét zárta a 2020-as pénzügyi évvel a japán Nissan autógyár és a folyó pénzügyi évre is veszteséget jelez előre, bár gazdálkodási mutatóinak javulása mellett az előző két évinél jóval kisebbet.

Vasbetont kiváltó betonelemeket fejleszt egy konzorcium

Befektetés - 2021-05-01

- A vasbetont kiváltó előre gyártott betonelemek gyártási technológiáján dolgozik az Uvaterv Zrt., a Ferrobeton Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a projekthez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 681,749 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott - közölte a konzorciumvezető Uvaterv Zrt.

Palkovics: a Fudan Egyetem nem vesz el területet a diákvárostól

Befektetés - 2021-04-27

A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten.

A norvég nyugdíjalap befektetései közel 45,7 milliárd dollár hasznot hoztak az első negyedévben

Befektetés - 2021-04-21

- A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja, 382 milliárd norvég korona (45,7 milliárd dollár) hozamot termelt befektetéseivel az idei első negyedévben.

A részvényekbe, kötvényekbe és ingatlanokba fektető nyugdíjalap (SPU) jövedelmezősége 4 százalékos volt.

Az idei első negyedév végére a vagyonon belül a részvények aránya 73,1 százalékra nőtt a múlt év végi 72,8 százalékról, a kötvényeké 24,5 százalékra csökkent 26,5 százalékról, az ingatlanoké pedig maradt 2,5 százalék. A részvények esetében a haszon 6,6 százalék, az ingatlanoknál pedig 1,4 százalék volt, a kötvények esetében viszont 3,2 százalék veszteség termelődött.

A norvég nyugdíjalapnak a világ több mint 70 országának csaknem 9100 cégében vannak befektetései, a világ összes részvényének mintegy 1,4 százaléka van a tulajdonában

A kazah hátterű Safin GmbH fektet be a Dunaferrbe

Befektetés - 2021-04-19

- Előszerződést kötött az ISD Dunaferr Zrt. és a Bécsben bejegyzett, nehézipari cégekkel, kazah háttérrel rendelkező, tőkeerős Safin GmbH, valamint új cégként bejegyzés alatt van a Safin Donau Acélipari Zrt. dunaújvárosi székhellyel - derült ki a vállalat vezető jogászának hétfői sajtótájékoztatóján.

Moody's: rekordévet hozott tavaly az alapkezelőknek a koronavírus elleni oltások táplálta befektetői derűlátás

Befektetés - 2021-04-12

- Rekordévük volt tavaly az európai intézményi alapkezelőknek, nem kis részben a koronavírus elleni oltási kampányok táplálta befektetői derűlátás eredményeként - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban bemutatott tanulmányában.

Koronavírus - Az EU 123 millió eurót mozgósít a vírusvariánsokkal összefüggő kutatásokra

Befektetés - 2021-04-07

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé: 123 millió eurót (mintegy 44,3 milliárd forint) mozgósít a koronavírus új variánsai elleni kutatásokra - közölte az uniós bizottság szerdán.

Bővíti magyarországi piacát a Nespresso

Befektetés - 2021-04-06

Bővíti magyarországi piacát a Nespresso, amely vállalta, hogy 2022-re a vállalat kávéi teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatóságot pedig a termelési lánc egészére kiterjesztik.

Évtizedes csúcson a brit gyáripar aktivitása

Befektetés - 2021-04-01

- Évtizedes rekordra emelkedtek a brit feldolgozószektor aktivitásának csütörtökön ismertetett márciusi mérőszámai. A gyáripari ágazat derűlátását mindenekelőtt a koronavírus elleni lendületes nagy-britanniai oltási kampány és a járvány megfékezését célzó korlátozások tervezett folyamatos enyhítése táplálja.

A 4iG megvásárolhatja a DIGI magyarországi vállalatcsoportját

Befektetés - 2021-03-29

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról - közölte a 4iG hétfőn. Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt.