Befektetés

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1680 találatból.

Befejeződött a Szent László-patak vízgazdálkodását fejlesztő beruházás

Befektetés - 2023-11-24

Befejeződött a Szent László-patak vízgazdálkodását fejlesztő beruházás, amely a vízigények kielégítésének műszaki feltételeit javítva elősegíti a klímavédelem szempontjainak érvényesülését is - közölte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteken.

Hárommilliárd forintos beruházással elkészült Debrecenben a második Interspar áruház

Befektetés - 2023-11-23

Debrecen dinamikusan fejlődő déli ipari övezetének szomszédságában, a Mikepércsi úton épült fel a város második Interspar áruháza; a 2600 négyzetméter alapterületű hipermarket 3 milliárd forintos beruházással készült el - közölte a Spar Magyarország csütörtökön.

GFM: a magyar állam 10 százalékra csökkenti tulajdonrészét a Vienna Insurance Group biztosítócsoport magyarországi üzletágában.

Befektetés - 2023-11-21

Szerződést írt alá a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vienna Insurance Group (VIG) biztosítócsoport a magyar VIG társaságokban eddigiekben 45 százalékos meglévő kisebbségi állami, tulajdonrész 10 százalékosra csökkentéséről - jelentette be keddi közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Az ingatlanbefektetési piacon jövőre kezdődhet meg a visszaépülés

Befektetés - 2023-11-20

Nehéz éven van túl az ingatlanbefektetési piac, azonban jövőre már megkezdődhet a visszaépülés, 2025-2026-ra pedig felpattanásszerű volumenbővülés várható - mondta az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Új gyártócsarnokot épített az orosházi Euro-Unior Fűtéstechnika Kft.

Befektetés - 2023-11-17

Kétszázmillió forintból épített új, 568 négyzetméteres gyártócsarnokot és vásárolt új gépeket a főként kazángyártással foglalkozó orosházi Euro-Unior Fűtéstechnika Kft. - közölte a cég.

A magyar állam értékesíti az Erste Bank Hungary 15 százalékos tulajdonrészét

Befektetés - 2023-11-10

A magyar állam a Corvinus Zrt.-n keresztül 2016. augusztus 11-én szerzett 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészt az Erste Bank magyarországi leányvállalatában.

Most a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. értékesíti az Erste Bank Hungary Zrt.-ben meglévő 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét az osztrák anyavállalat, az Erste Bank AG számára - jelentette be pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Egymilliárd euró értékben hajtott végre nemzetközi kötvénykibocsátást az Eximbank

Befektetés - 2023-11-09

Több mint tíz év után újra euró alapú kötvénykibocsátást hajtott végre az Eximbank exporthitel-ügynökség magas befektetői kereslet mellett a nemzetközi piacon, a kibocsátás során a bank 1 milliárd euró összegű, 2029-es lejáratú kötvényt értékesített 6,092 százalékos hozammal - közölte a pénzintézet csütörtökön.

Bővítette kapacitását a pécsi Riner-Metal Bádogosipari Kft.

Befektetés - 2023-11-07

A gyártási kapacitás bővítését szolgáló, több mint kétszázmillió forintos technológiai fejlesztést valósított meg a pécsi Riner-Metal Bádogosipari Kft. - közölte a társaság kedden.

Jóváhagyta a Richter egyik készítményének forgalmazását az Európai Bizottság

Befektetés - 2023-11-02

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A 2009-es pénzügyi válság óta nem ment tönkre annyi brit cég, mint az idén

Befektetés - 2023-10-31

- A 2009-es globális pénzügyi válság óta nem ment tönkre annyi brit cég, mint az idén - állapítja meg friss összegzésében a brit üzleti és kereskedelmi minisztérium Insolvency Service nevű hivatala.

A cégek többsége szerint a csődök számának megugrását a szigorodó hitelpiaci kamatkörnyezet okozza.A hivatal, amelynek feladata a pénzügyi stresszhelyzetbe került vállalkozások támogatása és a pénzügyi bűncselekmények feltárása, keddi tájékoztatásában közölte: a szeptemberrel zárult három hónapban - vagyis az idei harmadik naptári negyedévben - 6208 vállalat vált fizetésképtelenné Angliában és Walesben, tíz százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban.

Az első negyedévben 5820, a második negyedévben 6319 brit cég ment tönkre, vagyis az idei első három negyedévben több mint 18 ezer vállalat jutott fizetési csődhelyzetbe.

Az Insolvency Service kiemeli tájékoztatásában, hogy az idei második és harmadik negyedévben több vállalatot nyilvánítottak hivatalosan fizetésképtelenné, mint a 2009-es globális pénzügyi válságot kísérő recessziós időszak mélypontján.

Globális informafikai szolgáltató központot hozott létre az Aldi Debrecenben

Befektetés - 2023-10-30

- Informafikai szolgáltató központot hozott létre az Aldi Debrecenben, amely a német vállalat globális tevékenysége szempontjából is meghatározó lesz - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Debrecenben.

Atárcavezető az Aldi International IT Services Kft. új irodájának átadásán kiemelte, hogy az informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó központ létrehozásával ötven, magas képzettséget igénylő munkahely jön létre. Az 1,2 milliárd forintos beruházást az állam 120 millió forinttal támogatta.

Leszögezte: az iroda a hazánkban már mintegy 160 üzlettel és komoly logisztikai központtal rendelkező, a teljes hálózata működését zöld árammal fedező német vállalat globális tevékenysége szempontjából is meghatározó lesz. Az Aldi teljes globális hálózatát, azaz több mint 200 ezer munkavállaló, több mint 7 ezer bolt és 80 logisztikai központ működéséhez szükséges IT munkákat fogják innen, Debrecenből kiszolgálni.

Nőtt a Skoda autógyártása az első kilenc hónapban

Befektetés - 2023-10-27

A Skoda Auto 777 500 személyautót gyártott az év első kilenc hónapjában, 14,6 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában - jelentette a legnagyobb cseh autógyár pénteki közleményében.

A beruházások értéke 503 millió eurót tett ki, ami 16,9 százalékos csökkenés éves összehasonlításban.

A német Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda üzemi nyeresége a január-szeptemberi időszakban 47 százalékkal 1,26 milliárd euróra emelkedett. A bevételek 29,5 százalékkal 19,659 milliárd euróra nőttek.

Kormányzó: megkönnyítik Hongkongban a külföldi cégek letelepedését

Befektetés - 2023-10-25

A hongkongi kormányzat megkönnyíti a tengerentúlon székhellyel rendelkező vállalatok letelepedését Hongkongban - jelentette be John Lee kormányzó szerdán elmondott második éves politikai beszédében.

"Megkönnyítjük a külföldi vállalkozások számára a kontinentális piacra való belépést, és segítjük a kontinentális vállalkozásokat is a külföldi terjeszkedésben" - fogalmazott Lee, hozzátéve, hogy a kormány bevezet egy tőkebefektetésen alapuló piacra lépési rendszert, amelynek keretében a jogosult befektetők, akik 30 millió hongkongi dollárt vagy annál nagyobb összeget fektetnek be például részvényekbe, alapokba, kötvényekbe, kérelmezhetik a Hongkongba való belépést.

Kék bolygó - Párából jó minőségű ivóvizet előállító berendezést fejlesztett ki egy magyar cég

Befektetés - 2023-10-24

A levegő páratartalmából hatékonyan és fenntartható módon, jó minőségű ivóvizet előállító berendezést fejlesztett egy magyar cég.

A Clasman Kft. alapító-ügyvezetője volt a vendég Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának kedden megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztón is megtekinthető.

Mendi Tamás, a 2011-es alapítású, a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett élelmiszeripari cég vezetője hangsúlyozta, büszkék arra, hogy lokális megoldást kínálnak a globális ivóvíz-problémára. A világban nyolcmilliárd emberből kétmilliárdnak nem jut megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz - mondta.

14 millió eurós felajánlást tett a Magyar Nemzeti Bank az IMF és Világbank éves közgyűlésén

Befektetés - 2023-10-15

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célzott befektetésen keresztül mintegy 14 millió euróval tervez hozzájárulni a Nemzetközi Valutaalap szegénységcsökkentő és fenntartható növekedést támogató alapjához .

Ezt jelentette be Virág Barnabás, az MNB alelnöke az IMF és Világbank közös, Marrákesben megrendezett éves közgyűlésén az MNB vasárnapi közleménye szerint.

Duna House: a nagyobb ingatlan lett a vevők legfontosabb célja

Befektetés - 2023-10-06

Az adásvételi adatok alapján ma leginkább az készteti ingatlanvásárlásra a vevőket, hogy nagyobb házba vagy lakásba költözhessenek - közölte pénteken a Duna House.

Az ingatlanközvetítő szerint Budapesten és vidéken egyaránt ez a legfontosabb oka a vásárlásnak. A szempontok rangsorában háttérbe szorultak az energetikai szempontok, a fenntartási költségek, de sokan vesznek nagyobb ingatlant azért is, mert családalapítás miatt van szükségük több helyre - magyarázta a változás okait a Duna House.

Szállodát nyit az Accor a debreceni reptéren

Befektetés - 2023-10-05

- Az Accor ibis Styles szállodát nyit debrecenben 2025-ben. Ez lesz az első szálloda a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében - közölte csütörtökön a szállodaüzemeltető vállalat.

A közlemény szerint az új építésű szálloda négy emeleten 73 szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd. Étterem, bár és kávézó is nyílik, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek állnak rendelkezésre. Az ibis Styles szállodamárka az Accor csoport tagja, több mint 45 országban, több mint 560 helyszínen üzemelnek szállodái.

Sikeresen zárult az Ikarus és az Óbudai Egyetem projektje az elektromos, önjáró autóbusz alvázának fejlesztésére

Befektetés - 2023-10-01

Sikeresen zárult az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem közös, több mint másfél milliárd forintból megvalósult projektje, amelynek célja egy önálló értékesítésre is alkalmas elektromos meghajtású autóbuszalváz-család létrehozása volt - közölte a járműgyártó vasárnap.

A Széchenyi 2020 program részeként, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében létrejött projekt összköltsége 1,579 milliárd forint volt, amelyből a vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 840,06 millió forint.

GFM: a Dunaferr már csak az Európai Unió fúzió kontrolljának lezárására vár

Befektetés - 2023-09-29

- A Dunaferr már csak az Európai Unió fúzió kontrolljának lezárására vár - tájékoztatta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-t.

Engedélyezték a kitermelés elkezdését a legnagyobb brit tengeri olajmezőn

Befektetés - 2023-09-27

Engedélyezte szerdán a brit szakhatóság a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri nyersolaj-lelőhely kiaknázását.