Fontos

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 2621 találatból.

Februárban 6,7 százalékkal csökkent az új autók forgalomba helyezése az EU-ban

Fontos - 2022-03-17

Az Európai Unióban februárban gyorsult az új autók eladásának éves csökkenése januárhoz képest, és már a nyolcadik egymást követő hónapban csökkent a forgalomba helyezések száma az ellátási láncok problémái miatt.

Feljelentést tesz a szocialista Ujhelyi István közérdekű adatok visszatartása miatt

Fontos - 2022-03-16

Büntetőfeljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sorozatos, közérdekű adatokkal történő visszaélése miatt az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

A szocialista Ujhelyi István, az EP közegészségügyi bizottságának tagja a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, hogy a hatalom által az adófizetők pénzéből megrendelt különféle adatok, dokumentumok közérdekűek és közkinccsé kell válniuk

Koronavírus - A fertőzöttek száma 459,8 millió, a halálos áldozatoké 6,045 millió a világon

Fontos - 2022-03-15

A világon 459 802 605 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 045 820 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai alapján.

Ukrajnai háború - Csökken az európai gázár

Fontos - 2022-03-14

Hétfő kora délelőtt folytatódott a gáz árának napok óta tartó csökkenése a holland gáztőzsdén.A TTF legközelebbi áprilisi határidős jegyzésében a kereskedés indítása után másfél órával, 9.30 órakor, 115,6 eurón állt 1 megawattóra, ami csaknem 12 százalék csökkenés a pénteki záróértékhez képest.

Szakértők szerint robotrepülőgép zuhant le Zágráb területén

Fontos - 2022-03-11

- Szakértők szerint - a roncsok alapján - egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén - jelentette pénteken az Index.hr című helyi hírportál meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva.

Az OBA megkezdte a kártalanítások kifizetését a Sberbank-ügyfeleknek

Fontos - 2022-03-10

Az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek számlájára hamarosan megérkeznek a jóváírások

BRFK: több mint 4200 menekültet fogadtak kedden a fővárosi pályaudvarokon

Fontos - 2022-03-09

- Az ukrajnai háború elől menekülve kedden 4283 ember, köztük 1308 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A police.hu oldalon szerdán azt írták: a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 181 ember, köztük 99 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tették hozzá.

MKIK-GVI: a vállalkozások háromnegyede áremelésre készül

Fontos - 2022-03-08

A cégek közel háromnegyede, 72 százaléka véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben Az áremelésre készülők aránya az átlagosnál is magasabb a 20-49 fős cégek körében, ahol 84 százalék, a kereskedelmi vállalatok között, itt 82 százalék és a tisztán hazai tulajdonú vállalkozásoknál, ahol 80 százalékos - erre az eredményre jutott felmérése alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).

Bloomberg: egyes EU-tagországok gátolnák Ukrajna uniós tagjelöltségét

Fontos - 2022-03-08

Egyes EU-tagországok gátolnák Ukrajna uniós tagjelöltségét - ezzel a címmel közölt információkat hétfői elemzésében a Bloomberg amerikai hírügynökség, diplomáciai forrásokra hivatkozva.

Újabb rekordra ugrott az európai gázár

Fontos - 2022-03-07

Jelentősen, több mint 40 százalékkal emelkedett, és ezzel újabb rekordszintre nőtt a gáz ára hétfőn a kereskedés első órájában a holland gáztőzsdén. A TTF legközelebbi áprilisi határidős jegyzésében a kereskedés első órájának a végén 274 eurón jegyeztek 1 megawattórát, ami 40,7 százalékos áremelkedés a nyitószinthez képest.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 445 millió, a halálos áldozatoké 5,995 millió a világon

Fontos - 2022-03-06

A világon 445 121 157 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 994 960 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai alapján.

Egy nappal korábban a világon 443 769 095 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 989 507 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 79 265 726. A halálos áldozatok száma 958 437.

Megvonta Oroszországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást a Moody's és a Fitch

Fontos - 2022-03-03

Megvonta Oroszországtól a befektetési ajánlású államadós-besorolást csütörtökön két nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings.

A Moody's az eddigi "Baa3"-ról "B3"-ra rontotta a devizában és hazai valutában fennálló hosszú futamú orosz államadósság-kötelezettségek osztályzatát, és az új besorolást is további leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alatt tartja.

A Moody's módszertanában a "Baa3" minősítés a befektetési ajánlású kategória alsó határa, az Oroszországnak most megadott "B3" osztályzat már mélyen a spekulatív sávban van.

- A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket

Fontos - 2022-03-02

A Wizz Air 100 000 ingyenes jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel - közölte a légitársaság.

Hétmilliós betétkifizetési korlát és felügyeleti biztos a magyar Sberbanknál

Fontos - 2022-03-01

- A hitelintézet biztonságos működésének fenntartása érdekében március 2-től 30 napra ügyfelenként 7 millió forintban maximálta a magyarországi Sberbank Zrt.-től felvehető forint és ennek megfelelő összegű deviza betétek, illetve egyéb források összegét a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

- Segítőpontot hozott létre a beregsurányi határátkelő ukrán oldalán az Ökumenikus Segélyszervezet

Fontos - 2022-02-28

Éjjel-nappal működő segítőponttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán kilométeres sorokban várakozókat - jelezte a szervezet hétfőn.

- Az elmúlt három napban több mint 62 ezren léptek be a magyar-ukrán határon Magyarországra

Fontos - 2022-02-27

- Több mint 62 ezren léptek be csütörtöktől szombat éjfélig a magyar-ukrán határon Magyarországra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon. A két ország közös határszakaszán csütörtökön 19 978-an, pénteken 19 618-an, szombaton pedig 23 140-en érkeztek az országba.

A kilépők számában is emelkedést tapasztaltak, csütörtökön 5452-en, pénteken 5744-en, szombaton 7810-en távoztak valamelyik határátkelőhelyen át Ukrajnába.

Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet segélyszállítmánya Kárpátaljára

Fontos - 2022-02-26

Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet 28 tonnás segélyszállítmánya Kárpátaljára szombaton élelmiszerekkel, higiéniai cikkekkel megrakva; a jövőben további ilyen akciók következnek - mondta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szombaton Budapesten.

Kiemelte: az áruk egy része adomány a Tesco áruházlánc részéről, a másik felét a segélyszervezet gyűjtötte, a Waberer's International pedig vállalta, hogy ingyen eljuttatja a szállítmányt a rászorulókhoz.

Kedden szemlét tartanak a határvidéken, s megtekintik a szervezet által a menekülők számára hamarosan felállítandó információs pontot is - közölte az elnök-igazgató.

Az a megállapodás született szombaton, hogy a segélyszervezetek információs pontokat nyitnak a határ magyar oldalán azoknak a menekülteknek az útba igazítására, akik Magyarországon kívánnak maradni - mondta a segélyszervezet vezetője. Azt is hozzátette, hogy szombat estétől Lónyán üzemeltetnek ilyen irodát.

Lehel László jelezte, hogy több magyarországi intézményüket megnyitják a menekülők számára, ahol szállást és ellátást nyujtanak nekik.

Oroszország lezárta légterét az Ukrajnával és Fehéroroszországgal közös nyugati határa mentén

Fontos - 2022-02-24

Oroszország március 2-ig lezárta a légterét a polgári légi járművek számára az Ukrajnával és Fehéroroszországgal közös nyugati határa mentén - közölték csütörtökön az orosz légügyi hatóságok.

Kiterjeszthetik az Egyesült Államokban a Richter egyik készítményének használatát

Fontos - 2022-02-22

A Richter Gedeon Nyrt. partnercége, az AbbVie kiegészítő engedélykérelmet nyújtott be a közös fejlesztésű cariprazine használatának kiegészítésére az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához - közölte a Richter l kedden.

Az amerikai piacon Vraylar néven kapható készítményt az engedély birtokában antidepresszáns terápia melletti kiegészítő kezelésekben használhatják majd.

Az MDD (major depressive disorder, súlyos depressziós zavar) az egyik leggyakoribb pszichiátriai betegség az Amerikai Egyesült Államokban, becslések szerint 21 millió embert érinthet.

KSH: tavaly a kukoricát sújtotta az időjárás, a búza- és az árpatermés rekordokat döntött

Fontos - 2022-02-21

Árpából történelmi rekordtermést, búzából minden korábbinál nagyobb hozamot takarítottak be 2021-ben. A nyári hőség az elmúlt három évtized legalacsonyabb kukoricaterméséhez vezetett - összegezte a tavalyi gabonatermés adatait hétfőn kiadott előzetes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).