Fontos

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2964 találatból.

USB-töltőt hív vissza az IKEA égési sérülés és áramütés veszélye miatt

Fontos - 2024-01-10

Az IKEA visszahívja a 40 wattos sötétszürke ASKSTORM USB-töltőket és arra kéri a vásárlóit, hogy vigyék vissza a terméket bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a termék teljes vételárát.

Vártnál nagyobb mértékben nőtt a német export és az import novemberben

Fontos - 2024-01-08

- Az elemzők által becsültnél nagyobb mértékben nőtt Németország kivitele és behozatala novemberben, amikor a külkereskedelmi mérlegben is a vártnál jelentősebb többlet alakult ki a német statisztikai hivatal honlapjára hétfőn fölkerült adatok szerint.

Izraeli hadsereg: "teljes erőbedobással" folynak a harcok Gázában, a védelmi miniszter háború utáni tervet mutatott be

Fontos - 2024-01-05

Az izraeli hadsereg "teljes erőbedobással" folytatta az elmúlt napban a Gázai övezeti palesztin iszlamista fegyveresek elleni hadműveleteit elsősorban az övezet déli részén, Hán-Júniszban.

Ezt közölte egy katonai szóvivő pénteken, Joáv Galant védelmi miniszter pedig bemutatta a kormánynak az övezet háború utáni rendezésére vonatkozó saját tervét.

Lengyel külügyminiszter: nagy hatótávolságú rakétákkal kell ellátni az ukrán hadsereget

Fontos - 2024-01-03

Az Ukrajna elleni minapi intenzív orosz légitámadásra reagálni kell, egyebek között nagy hatótávolságú rakétákkal kell ellátni az ukrán hadsereget - jelentette ki szerdán Radoslaw Sikorski új lengyel külügyminiszter.

Ukrajnai háború - Folyamatos járőrözésbe kezdtek vadászgépek Lengyelország felett

Fontos - 2024-01-02

Az orosz légierő Ukrajna elleni intenzív támadásai miatt a lengyel légtér védelmére folyamatos járőrözésbe kezdett kedd hajnalban két lengyel és két amerikai F-16-os vadászgép, valamint egy utántöltő repülőgép - jelentette be kedden a lengyel hadsereg műveleti parancsnoksága.

Colorado állam legfelsőbb bírósága: Coloradóban nem indulhat a választáson Donald Trump

Fontos - 2023-12-20

Nem szerepelhet a republikánus előválasztás coloradói indulói között Donald Trump volt amerikai elnök - erről döntött Colorado állam legfelsőbb bírósága kedden.

Az állam legfőbb jogi fóruma helyt adott annak a kezdeményezésnek, amely az amerikai alkotmány 14. kiegészítésére hivatkozva kezdeményezte az előző elnök eltávolítását a republikánus előválasztás indulói közül.

Jóváhagyta az EBRD kormányzótanácsa a 4 milliárd eurós tőkeemelést

Fontos - 2023-12-19

Jóváhagyta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kormányzótanácsa a pénzintézet igazgatósága által az ukrajnai támogatási programok folytatására kért 4 milliárd eurós tőkeemelést.

MOHU: januártól kezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése az országban

Fontos - 2023-12-18

- Fokozatosan bevezetik januártól a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtését Magyarországon, a szolgáltatás, amit önkéntes jelleggel lehet igénybe venni, első körben országszerte 14 települést érint - közölte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) hétfőn.

Illegális bevándorlás - Kanada nagyszabású programot készít elő a hivatalos iratok nélküli bevándorlók legalizálására

Fontos - 2023-12-15

- Kanada nagyszabású programot készít elő az országban illegálisan élő és dolgozó több százezer, hivatalos iratokkal nem rendelkező bevándorló egy részének legalizálására - közölte csütörtökön Marc Miller bevándorlási miniszter.

A miniszter a Globe and Mail című angol nyelvű helyi napilapnak adott interjújában elmondta, hogy tavasszal tervezi bemutatni a tervet. Az itt lévő emberek legalizálásáról országos vitát kell folytatnunk - közölte.

Donald Tusk lengyel kormányfő a jogállamiság visszaállításáért felelős tárcaközi csoport felállítását rendelte el

Fontos - 2023-12-14

- A jogállamiság visszaállításáért felelős tárcaközi csoport felállítására adott ki utasítást a lengyel jogi közlönyben csütörtökön megjelent dokumentum szerint Donald Tusk lengyel kormányfő.

A közzétett rendelkezés értelmében a csoport azonosítani fogja azon területeket, amelyeken Lengyelországban "visszaálítandó a jogállamiság és az alkotmányos rend". A testület javaslatokat is tesz erre.

Behalt az online számla rendszer, a NAV ezért már inkább telefonálgat a nagyobb cégeknek

Fontos - 2023-12-12

A számlák adatainak online beküldése és annak letöltése már több tagországban is bevált adóhatósági módszer.

A magyar rendszer annyiban más, hogy nem igazán működik. Egyszerűen megállnak a szerverek és nincs kommunikáció. Elsőre általában az adószám-lekérdezés hal meg, majd a token lekérés, végül már számlát se lehet feladni a NAV felé.

Az MKOE megkereste a NAV Informatikai Felügyeleti Főosztályát, de konkrét információk hiányában legfeljebb abban értettünk egyet, hogy az adóhatóságnak nyilvánosan kellene követnie és bemutatnia a folyamatokat a honlapján és fejleszteni kell az üzemszüneti nyilvántartást.

Nem nyerte el az új lengyel szejm bizalmát Mateusz Morawiecki kabinetje

Fontos - 2023-12-11

Az októberi parlamenti választások nyomán megalakult lengyel parlamenti alsóház (szejm) nem adott hétfőn bizalmat Mateusz Morawiecki miniszterelnök kabinetjének. A parlamentnek így egy új jelöltet kell megbíznia kormányalakítással.

A 460 fős szejmben 190 képviselő bizalmat szavazott a november végén beiktatott Morawiecki-kormánynak, 266-an - a Polgári Koalíció (KO), a Lengyel Parasztpárt (PSL), a Lengyelország 2050 (PL2050) és az Új Baloldal tagjai - azonban ellene voksoltak. Senki sem tartózkodott, három képviselő nem volt jelen.

Kína új akciótervet mutatott be a levegőminőség javítására

Fontos - 2023-12-08

Kína "szigorúan és észszerűen" fogja szabályozni a teljes szénfelhasználást és korlátozni fogja a nagy kibocsátású projekteket a levegőminőség javítása érdekében - közölte a kínai államtanács.

A terv szerint Kína 2025-re a 2020-as évhez képest tíz százalékkal kívánja csökkenteni a 2,5 mikrométernél finomabb szálló por sűrűségét, és a súlyos szennyezéssel járó napok számát 1 százalék alatt akarja tartani.

Az intézkedések között megjelenik továbbá az új és tiszta energiaforrások fejlesztése, a földgáztermelés növelése, valamint a nagy energiafogyasztást és magas kibocsátást eredményező projektek visszaszorítása.

Automatikus titkosítani fogja a személyes üzeneteket a Facebook és az Instagram

Fontos - 2023-12-07

- Automatikusan titkosítani fogja a személyes üzeneteket a jövőben a Facebook és az Instagram - jelentette helyi idő szerint a Meta illetékeseire hivatkozva a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap.

A végponttól végpontig (end-to-end), vagyis a két felhasználó közötti üzenetváltás teljes titkosítása jelenleg opcionális a közösségi oldalakon. A WSJ értesülése szerint a Messengerben az automatikus titkosítás már ezen a héten aktiválódik, és a következő hetekben fokozatosan vezetik be minden felhasználó számára. Az Instagramon 2024 elején lép életbe a változtatás.

EU-jelentés: 2023 lesz a világ eddig legmelegebb éve

Fontos - 2023-12-06

Az idei lesz a legmelegebb év a világban, mivel az év első 11 hónapjában a globális átlaghőmérséklet rekordmagas szintet ért el, 1,46 Celsius-fokkal haladta meg az 1850 és 1900 közötti átlagot - közölte az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus szerdán.

A Copernicus klímaváltozást figyelő szolgálatának (C3S) jelentése szerint a január és november közötti időszak átlaghőmérséklete 0,13 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az eddigi legmelegebb év, 2016 azonos időszakának átlaga.

Emlékeztettek, 2023 novembere volt a világ valaha mért legmelegebb novembere, amikor a felszíni levegő átlagos hőmérséklete 14,22 Celsius-fok volt, ami 0,85 Celsius-fokkal lépi túl az 1991-2020 közötti időszak novemberi átlagát, és 0,32 Celsius-fokkal haladja meg az előző legmelegebb, 2020 novemberét.

A termőtalaj riasztó ütemű csökkenésére hívja fel a figyelmet az ökológiai kutatóintézet a talaj világnapja alkalmából

Fontos - 2023-12-05

Az egészséges talajok fontosságára, a termőtalaj riasztó ütemű csökkenésére hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) a talaj világnapja alkalmából közölt keddi közleményében.

Pert indított a Meta ellen több mint nyolcvan spanyol sajtóorgánum

Fontos - 2023-12-04

- Tisztességtelen verseny miatt indított pert a Meta technológiai nagyvállalat ellen a több mint nyolcvan spanyol sajtóorgánumot tömörítő AMI médiaszövetség.

A szervezet weboldalán hétfőn megjelent közlemény szerint a Meta 2018. május 25. és 2023. július 31. között "szisztematikusan és tömegesen" megszegte az európai adatvédelmi törvény előírásait, amikor figyelmen kívül hagyta, hogy a hirdetési profilok megalkotásához az állampolgároknak hozzá kell járulniuk adataik felhasználásához.

Izrael-HAMASZ: folytatódnak a harci cselekmények

Fontos - 2023-12-01

- Lejárt péntek reggel az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között múlt pénteken életbe lépett tűzszünet, az izraeli hadsereg (IDF) pedig bejelentette, hogy folytatja a harci cselekményeket a Hamász ellen.

A bejelentés szerint a Hamász megsértette a tűzszünetet, rakétát lőtt ki Izraelre.

OGY - Választási törvények módosításáról tárgyal a parlament

Fontos - 2023-11-30

Rendkívüli ülést tart a kormánypárti képviselők kezdeményezésére csütörtökön az Országgyűlés, amely egyebek mellett egyes választási törvények módosítását is megtárgyalja.

Egy váci pékséget záratott be a Nébih

Fontos - 2023-11-29

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzése során többek között mintegy egy tonna nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból, találtak több éve lejárt terméket is.