Fontos

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 2634 találatból.

Koronavírus - A fertőzöttek száma meghaladja a 247 milliót, a halálos áldozatoké több mint 5,005 millió a világon

Fontos - 2021-11-02

A világon 247 129 785 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 005 638 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 246 700 706 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 999 620 volt.A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 46 091 924 eddig a napig. A halálos áldozatok száma 747 033.

- A fertőzöttek száma meghaladja a 246 milliót, a halálos áldozatoké több mint 4,995 millió a világon

Fontos - 2021-10-31

A világon 246 416 219 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 995 516 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 246 004 319 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 988 624 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Koronavírus - Szlávik: folyamatosan nő a kórházban lévők száma

Fontos - 2021-10-26

Folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban lévők száma, de kevesebben vannak, mint az előző év azonos időszakában - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János elmondta, a koronavírus delta variánsa sokkal fertőzőbb, mint az eddigi változatok, ezért nehéz megjósolni, hogy miként alakul majd a járvány. Feltételezése szerint novemberre vagy decemberre érheti el a csúcsot a negyedik hullám.

Koronavírus - Az EU 600 millió eurós pénzügyi támogatást folyósított Ukrajnának

Fontos - 2021-10-25

- Az Európai Bizottság 600 millió eurós makroszintű pénzügyi támogatást (MFA) folyósított Ukrajnának a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelésére - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

Frissítette a kínai kiberhatóság az idézhető internetes hírforrások listáját

Fontos - 2021-10-20

- Frissített listát adott ki a kínai kiberhatóság szerdán azokról az internetes hírszolgáltatókról, amelyek anyagait leközölheti a kínai sajtó.


Nobel-díj - Muratov: a Nobel-békedíj a szólás szabadságáért életüket vesztett kollégák érdeme

Fontos - 2021-10-08

- A szólás szabadságáért életüket vesztett kollégái érdemeinek tulajdonította Nobel-békedíját pénteken Dmitrij Muratov, az orosz Novaja Gazeta című független napilap főszerkesztője.

Muratov a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy elfoglalt volt és nem tudta felvenni a telefont, amikor a Nobel-bizottság felhívta, és azóta sem volt ideje elolvasni a méltatás teljes szövegét.

Koronavírus - Elhunyt kilenc beteg, 679 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Fontos - 2021-10-01

Kilenc beteg meghalt és újabb 679 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 891 228 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 651 539-en a második, 784 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 823 384-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 199-re, a gyógyultaké 785 646-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 7539. Kórházban 533 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 84-en vannak lélegeztetőgépen.

Hitelminősítés - Megerősítette Budapest besorolását a Moody's, stabilra módosította a kilátást

Fontos - 2021-09-29

Megerősítette Budapest rövid és hosszú távú forint- és devizaadósság-kötelezettségeinek "Baa3" szintű, befektetési ajánlású osztályzatát a Moody's Investors Service.

Energiahivatal: ötéves csúcsra emelkedett júliusban a hazai áramfogyasztás

Fontos - 2021-09-17

Ötéves csúcsra emelkedett júliusban a hazai bruttó villamosenergia-fogyasztás, 7,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban; a rendszerterhelés maximuma több napon is megdöntötte a nyári csúcsértékeket - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken.

Júliusban 95 euró/MWh-ra nőtt a HUPX-en (magyar szervezett villamosenergia-piac) az áram ára, ez 17 eurós emelkedés a júniusi szinthez képest. Az áremelkedésben a legfontosabb szerepe a magas gázáraknak volt, amelyek olyan magasak lettek, hogy a német piacon ismét jövedelmezőbb volt szénből előállítani az áramot, mint földgázból - jelezte a MEKH.

ITM: több mint 10 milliárd forintból épülhetnek újabb munkásszállások

Fontos - 2021-09-14

Már hatodik alkalommal váltak elérhetővé a munkaerő mobilitását elősegítő "Munkásszállások kialakítása" program forrásai. A legújabb kiírásban több mint 10 milliárd forintra nyújthatnak be pályázatot a vállalkozások, az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

Meredeken emelkedtek a fogyasztói árak Németországban augusztusban

Fontos - 2021-09-10

Meredeken emelkedtek a fogyasztói árak augusztusban is Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett végleges adatsorának tanúsága szerint. A felülvizsgálat során nem változtattak az előzetesen közölt adatsoron.

Az egy évvel korábbihoz képest 3,9 százalékkal ugrottak meg a fogyasztói árak augusztusban, ennél erősebb ütemet legutóbb 1993 decemberében mértek, amikor 4,3 százalékon állt a mutató. Január óta folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben emelkednek az árak Németországban, júliusban már 3,8 százalékon, júniusban pedig 2,7 százalékon állt a mutató

Koronavírus - EMA: az AstraZeneca oltóanyaga nagyon ritka mellékhatásként idegrendszeri rendellenességet okozhat

Fontos - 2021-09-09

Az Európai gyógyszerügynökség csütörtökön bejelentette, hogy az AstraZeneca cég koronavírus elleni oltóanyaga a Vaxzevria, igen ritka mellékhatásként Guillain-Barré szindrómaként (GBS) ismert idegrendszeri rendellenességet okozhat.

A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága úgy döntött, hogy a szindrómát a vakcina új mellékhatásaként fel kell venni a termékismertetőbe, és nyomatékosan felhívni az egészségügyi szakemberek és a betegek figyelmét erre a kockázatra.

Hyalomma kullancsot találtak a Kullancsfigyelő projekt segítségével

Fontos - 2021-09-08

Három hónappal az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Kullancsfigyelő projektjének indítása után előkerült az első példány a keresett, hazánkban nem őshonos Hyalomma kullancsból.

A Vas megyében felfedezett példány molekuláris biológiai módszerekkel történő vizsgálata, valamint a kullancs esetleges kórokozókkal való fertőzöttségének megállapítása a pécsi Nemzeti Virológiai Laboratóriummal együttműködésben történik - közölte az ELKH szerdán

Százötvenen haltak éhen az etiópiai Tigré tartományban a múlt hónapban

Fontos - 2021-09-08

Mintegy százötvenen haltak éhen augusztus folyamán a háború sújtotta észak-etiópiai Tigré tartományban - közölte kedden a BBC hírszolgálata a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) nevű szervezet jelentésére hivatkozva.

ITM: benyújtották a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét

Fontos - 2021-08-27

A kormány a hazai felsőoktatás versenyképességének erősítése, a magyar fiatalok korszerű képzése érdekében Budapestre hozná a világ 31. legjobb egyetemét. Az Országgyűlés döntésének megfelelően közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoznak létre a világszínvonalú, kutatás-orientált egyetem létesítésének támogatására - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Az izraeli légierő Hamász-célpontokat lőtt a gázai övezetben válaszul a szombati határ menti támadásokra

Fontos - 2021-08-22

) - Az izraeli légierő a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezethez tartozó célpontokat lőtt a gázai övezetben válaszul a szombati határ menti támadásokra, melyekben életveszélyesen megsebesült egy izraeli katona - jelentette a Jediüt Ahgronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap reggel.

Az izraeli légierő vasárnapra virradó éjjel az övezet északi és középső részén támadta a Hamász fegyvereinek tárolását és gyártását szolgáló létesítményeket, és miután a héten egy rakétát is Izraelre lőttek Gázából, megerősítették a határnál állomásozó egységeket, valamint a vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétákat indító állomásait.

Tovább erősödtek és megelőzték a Zöldeket a német szociáldemokraták

Fontos - 2021-08-18

Tovább erősödtek és már a Zöldeknél is népszerűbbek a szociáldemokraták a szeptemberi parlamenti választásra készülő Németországban egy szerdán ismertetett felmérés szerint.

Elhunyt egy beteg, 45 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Fontos - 2021-08-17

Egy beteg meghalt, és újabb 45 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 681 559 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 500 369-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 549-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 30 042, a gyógyultak száma 768 519.

Koronavírus - Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak a Covid-19 betegekkel

Fontos - 2021-08-15

Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak a Covid-19 betegekkel - jelentette a helyi média vasárnap.

Szombaton este 8-tól hajnali 4-ig először, még kísérleti jelleggel működni kezdett a mentőszolgálat éjjeli oltókocsija, amely Tel-Aviv központjában várta az oltatlanokat, illetve az ötvenedik életévüket már betöltötteket. Százak álltak sorba az oltásért, és a siker nyomán Naftali Bennett miniszterelnök elrendelte, hogy már vasárnaptól tíz városban lehessen oltakozni munka, vagy a szórakozóhelyek meglátogatása után, éjszaka."

Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy a vakcinák mennyire hatékonyak, megakadályozzák a fertőzést és a súlyos megbetegedéseket. Ezekben a napokban, amikor napról-napra emelkedik a fertőzések száma, kiemelten fontosnak tartjuk az oltási akciót és az oltás hozzáférhetővé tételét időpontkérés nélkül, díjmentesen" - mondta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli lapnak az első éjjeli mobil oltóállomás vezetője, Eli Bin.

Koronavírus - A fertőzöttek száma 202,2 millió, a halálos áldozatoké 4,28 millió a világon

Fontos - 2021-08-08

A világon 202 236 415 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 286 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 201 692 437 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 277 567 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 35 738 700 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 616 713