Fontos

Eredmények megjelenítése 101-től 120-ig 2634 találatból.

Koronavírus - NNK: stagnáló tendenciát mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Fontos - 2021-12-29

Országos átlagban stagnáló tendencia jellemzi a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az internetes oldalán.

Brit vizsgálat: sokkal kisebb eséllyel okoz súlyos betegséget az omikron, mint a többi variáns

Fontos - 2021-12-25

Sokkal kisebb eséllyel okoz súlyos megbetegedést a koronavírus omikron variánsa, mint a korábbi vírusváltozatok - áll a brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozat csütörtökön ismertetett eredménybeszámolójában.

Koronavírus - NNK: tizenöt omikronos esetet azonosítottak

Fontos - 2021-12-20

Tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak - közölte az NNK hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon.

A koronavírus omikron variánsa már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat - írták.

Koronavírus - Emmi: a kormány a járványügyi készültséget is meghosszabbította

Fontos - 2021-12-16

A kormány a járvány elleni sikeres védekezés érdekében újabb fél évre, 2022. június 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökö.A közlemény szerint az intézkedés különösen az egészségügyi intézmények, kórházak összehangolt védekezésnek irányítását segíti.

"A járványügyi készültség meghosszabbítására szükség van, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is világszerte, Európában és Magyarországon is zajlik, a fertőzöttek száma jelenleg is magas és hazánkban is megjelent az omikron vírusvariáns" - hangsúlyozták.

Torlódást okoznak Románia határátkelőin az új karanténintézkedések

Fontos - 2021-12-14

Megindultak Románia felé a karácsonyra hazalátogató, külföldön dolgozó román vendégmunkások, az ország határátkelőin pedig idén az újonnan bevezetett karanténintézkedések miatt a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell számítani - tudatta a román média.

Koronavírus - Magyarországon is megjelent az omikron variáns

Fontos - 2021-12-13

Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron variánsa, két laboratóriumi mintában mutatták ki - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában hétfőn. Hozzátették: az egyik fertőzöttnek enyhe tünetei vannak, a másik középsúlyos állapotban van és kórházban ápolják.

KSH: 3,4 százalékkal csökkent az ipari termelés októberben

Fontos - 2021-12-07

Az előző havihoz viszonyítva négy havi csökkenés után 0,3 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, de éves összevetésben 3,4 százalékkal csökkent a szeptemberi 2,3 százalékos visszaesés után.

A madárinfluenza vírusát mutatták ki Szombathelyen egy elhullott vadlúdból

Fontos - 2021-11-30

A madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy elhullott vetési lúdból, amelyet a szombathelyi Csónakázó-tavon találtak - közölték a hivatal honlapján kedden.

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Fontos - 2021-11-29

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése, olyan közlekedési eszköz, melyre az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban felszállva eljuthatnak egy másik város központjába.

Októberben csaknem háromezerrel kevesebb gyerek született, mint ahány ember meghalt

Fontos - 2021-11-25

- Az előzetes adatok szerint 2021 októberében 8289 gyermek született és 11 252 ember halt meg Magyarországon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Nébih: újabb megyékben jelent meg a madárinfluenza

Fontos - 2021-11-24

Madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfiállományokban szerdán - közölte a Nébih.

A hatósági szakemberek megkezdték 14 500 pecsenyekacsa és csaknem 19 500 tenyésztyúk leölését Nyíradonyban és Pátrohában. A vizsgálatra azt követően került sor, hogy mindkét gazdaságban megemelkedett elhullást tapasztaltak, utóbbiban a takarmányfogyasztás is csökkent.

A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a vonuló vadmadarak miatt a járványkockázat továbbra is kiemelten magas.

Koronavírus - Elhunyt 171 beteg, 6518 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Fontos - 2021-11-23

- Meghalt 171, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6518 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte kedden a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 043 116 embert oltottak be, közülük 5 801 593-an a második, 1 939 582-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 1 032 215-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 343 ember, a gyógyultak száma 851 314-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 147 558.

Kórházban 6830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 49 737-en vannak, a mintavételek száma 8 157 875.

Megkapta a kormányalakítási megbízást Nicolae Ciuca, a nagykoalíció jelöltje

Fontos - 2021-11-22

Megkapta a kormányalakítási megbízást Klaus Iohannis román államfőtől hétfőn Nicolae Ciuca ügyvivő védelmi miniszter, akit a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alkotta nagykoalíció jelölt a posztra.

Koronavírus - Orbán: nyakig vagyunk a negyedik hullámban

Fontos - 2021-11-19

Most "nyakig vagyunk a negyedik hullámban", a neheze ezután következik, és az egyetlen, ami megvéd, az oltás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő arról is beszélt, hogy a magyarok elsöprő többsége támogatja az üzemanyagár csökkentését.

A kormányfő kifejtette: akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak. Mindenki felelős saját magáért, de itt többről van szó, mert mindenki, aki nincs beoltva, nemcsak magára, hanem a többiekre nézve is veszélyt jelent - fogalmazott. Hozzátette: a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak a járvány terjedésének a sebességét lassítják.

A földgázpiacot szeptemberben is erőteljes áremelkedés jellemezte

Fontos - 2021-11-15

Szeptemberben az általános kínálati hiány mellett továbbra is a földgáz árának növekedése volt megfigyelhető, a szeptemberi spot árak augusztushoz képest 75 százalékkal növekedtek - közölte a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) piacmonitoring jelentésében hétfőn.A növekedéshez a kínálati hiány mellett az alacsony tárolói töltöttségi szintek miatt kialakult pánik, és valószínűleg az Északi Áramlat 2 üzembe helyezésének várható időpontjával kapcsolatos bizonytalanság is hozzájárult.

A legjobb játékfilm díját kapta Kaliforniában az Apró mesék

Fontos - 2021-11-11

- A legjobb játékfilm díját nyerte el Szász Attila Apró mesék című romantikus szélhámosfilmje a kaliforniai Ojai Filmfesztiválon.

Koronavírus - NNK: továbbra is a járvány felszálló ágát jelzik a szennyvízadatok

Fontos - 2021-11-10

Továbbra is a koronavírus-járvány felszálló ágát jelzik a szennyvízadatok - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Mint írták, a 44. héten tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik.

Közölték: a vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a Budapest környéki agglomeráció közös mintájában, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben. A vizsgált települések fele stagnál, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható - írták.

A fertőzöttek száma 249,5 millió, a halálos áldozatoké több mint 5,04 millió a világon

Fontos - 2021-11-07

- A világon 249 538 695 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 044 795 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 249 134 481 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 038 372 volt.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 46 461 714 eddig a napig. A halálos áldozatok száma 754 278.

FAO: 10 éves csúcson az élelmiszerárak októberben

Fontos - 2021-11-04

Részben a kínálat szűkössége, valamint a növényi olajok és a szemestermények jelentős drágulására októberben már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az élelmiszerárak a világon az előző hónaphoz képest.

Koronavírus - NNK: magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Fontos - 2021-11-03

- Magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az internetes oldalán.Azt írták: a 43. héten az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.

Hozzátették: emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Szekszárd és Szombathely mintáiban. Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, a többi város szennyvize stagnál - írták.