Belföld

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 6498 találatból.

Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek

Belföld - 2020-03-24

Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő, a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Az erre vonatkozó rendelet módosítása szerint a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik a gyermek gondozására, nevelésére nyújtott - kormányrendeletben meghatározott - egészségbiztosítási és családtámogatási ellátásokra való jogosultság.

Nem járult hozzá az ellenzék a koronavírus-törvény házszabálytól eltérő tárgyalásához

Belföld - 2020-03-23

Nem járult hozzá az ellenzék, így az Országgyűlés elutasította a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását hétfőn, ezért az előterjesztést sürgősséggel, legkorábban hat nap múlva fogadhatja el a Ház.

A házszabálytól eltérő tárgyalást 137 igen, 52 nem szavazattal utasította el a parlament. Igennel szavaztak a Fidesz és a KDNP képviselői, a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő, elutasították a házszabálytól eltérést a Jobbik-, az MSZP-, a DK-, az LMP-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő.

A sürgősségi javaslatot kétharmados támogatással 152 igen, 31 nem szavazattal hagyta jóvá az Országgyűlés. Támogatta a javaslatot a Fidesz, a Jobbik- és a KDNP-frakció, valamint a nemzetiségi képviselő, illetve négy, a Mi Hazánk színeiben politizáló független képviselő. Nemmel szavaztak az MSZP-, a DK-, a Párbeszéd-frakció jelenlévő képviselői, valamint hat független képviselő. Az LMP-sek nem szavaztak.

- Védőmaszkokat ajándékozott egy kínai bank Magyarországnak

Belföld - 2020-03-23

Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt; az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez..

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége a kormányzati kommunikáció súlyos zavarairól

Belföld - 2020-03-23

Vészhelyzetben a korrekt, gyors, pontos információ életeket ment. A tévinformáció, az elhallgatás és a cenzúra emberéleteket veszélyeztet. A kormánykommunikáció jelenlegi formája nem segítség, hanem veszélyforrás.

1. Egy országban, ahol az adófizetők évi 130 milliárd forintot fizetnek a közmédia működtetéséért, megengedhetetlen, hogy a miniszterelnök kizárólagos csatornaként a Facebookot használja a vészhelyzeti kommunikációra.

A munkavállalókkal is szolidáris intézkedéseket kér négy szakszervezeti konföderáció

Belföld - 2020-03-22

Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a járvány terjedése ellen, az emberéletek megóvása és a megélhetések hosszú távú biztosítása érdekében hozott intézkedéseket, ugyanakkor kérik a kormányt, minden eszközt használjon fel annak érdekében, hogy a világjárvány gazdasági terheit ne csak a munkavállalóknak, a nyugdíjasoknak, a szegénységben élőknek kelljen viselniük.

Koronavírus - Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a "felhatalmazási törvényről"

Belföld - 2020-03-21

Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a koronavírus elleni védekezésről szóló, a kormány által előterjesztett törvényjavaslatról.

A Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) által aláírt, szombaton az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a "felhatalmazási törvényről".

Koronavírus - DK: hozzák nyilvánosságra az ország részletes vírustérképét!

Belföld - 2020-03-21

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azonnal hozza nyilvánosságra az ország részletes vírustérképét. A DK szóvivője szombati, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Magyarország kivételével minden európai országban, de még Oroszországban is van nyilvános vírustérkép.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, hogy a területi, nemi és életkori adatokra lebontott vírustérképek semmilyen személyiségi jogot nem sértenek, mert azok alapján senkit nem lehet beazonosítani. Hozzátette, pártjuk több járványügyi szakemberrel és orvossal is egyeztetett, akik azt állítják, hogy egy ilyen térkép nagyban megkönnyíti a járvány elleni védekezést

Koronavírus - Karácsony: egymillió szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek

Belföld - 2020-03-20

Legalább egymillió, részecskeszűrővel ellátott - FFP2-es - szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek az elkövetkezendő időszakban a koronavírus-járvány miatt - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken online sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közvetített tájékoztatón elmondta: elsősorban az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók védelme érdekében lenne szükség ilyen védőfelszerelésre. Továbbá kellene legalább ötmillió sebészeti szájmaszk, amelyet adott esetben a lakosság körében is tudnának terjeszteni - közölte.

Koronavírus - Válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja a Párbeszéd

Belföld - 2020-03-20

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a kormány egy úgynevezett válságkezelő alapjövedelem bevezetésével enyhítse a koronavírus-járvány gazdasági hatásait.

Tordai Bence pénteki, budapesti, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy indítványuk havi százezer forintra egészítené ki az erre rászoruló magyar állampolgárok jövedelmét.


Koronavírus - Orbán: felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét

Belföld - 2020-03-18

Az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.

A kormányfő a videóban a koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági, munkahelyvédelmi intézkedéseket ismertette. Ezek része az is, hogy június 30-ig meghosszabbítják a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket.

A csütörtöktől felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját (thm) pedig a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximálják - közölte a miniszterelnök

Szijjártó: egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak az éjjel

Belföld - 2020-03-17

- Kedden éjjel egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak a kijelölt tranzitútvonalon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi Facebook-bejegyzésében. A tárcavezető kifejtette: a nap folyamán többször is egyeztetett telefonon a bolgár és a román külügyminiszterrel, akik azt kérték, hogy Magyarország tegye lehetővé az Ausztriában rekedt bolgár és román állampolgárok hazatérését

Nem lehetnek nyitva a boltok ma délután 3 órától, kivétel például az élelmiszerüzlet és patika

Belföld - 2020-03-17

Nem lehetnek nyitva a boltok kedd délután 3 órától a koronavírus-járvány miatt, kivétel például az élelmiszerüzlet és a patika - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Koronavírus - Válságkezelési javaslatokat tett a DK

Belföld - 2020-03-17

A Demokratikus Koalíció a koronavírus-járvány miatt több válságkezelési javaslatot is készített. A párt a veszélybe került munkahelyek után fizetendő közterhek elengedését, az adóbefizetések határidejének eltolását, a végrehajtási és felszámolási eljárások elhalasztását, valamint a rezsi- és a lakáshitel-törlesztések felfüggesztését kéri a kormánytól.

A DK ügyvezető alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, javaslataikat más európai országokban már bevezették.

Koronavírus - Egyre több cég szünetelteti a személyes ügyintézést

Belföld - 2020-03-16

Egyre több cég szünetelteti ideiglenesen a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn közleményben hívta fel az energia- és közműszolgáltatásokat igénybe vevő felhasználókat, hogy lehetőség szerint a telefonos, az írásos, illetve az online ügyintézést használják, és így tartsák a kapcsolatot a szolgáltatókkal. A közlemény szerint minden szolgáltató biztosítja ügyfeleinek a telefonos, az írásos, illetve az online elérhetőségeit, több szolgáltató felfüggesztette a személyes ügyfélszolgálatát.

Március 15. - MSZP: Csákányi Eszter és Kardos Ernő kapja a Szabad Sajtó-díjat

Belföld - 2020-03-15

Csákányi Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek, valamint Kardos Ernő rádiós és televíziós újságírónak ítélte oda az MSZP által alapított Szabad Sajtó Alapítvány idén a Szabad Sajtó-díjat.

Március 15. - Karácsony: ma talán távolabb van március 15. üzenete, mint a rendszerváltáskor

Belföld - 2020-03-15

Karácsony Gergely főpolgármester szerint ma talán távolabb van március 15. üzenete, mint a rendszerváltáskor, Budapest megint rebellis város, hiszen lázadással ér fel, hogy a tavaly októberi választáskor a fővárosiak újra a szabadság, az egyenlőség és a testvériség mellett tettek hitet.

Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend

Belföld - 2020-03-15

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg vasárnap.

a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozza:

KOBAJASI KENICSIRÓ karmester, zeneszerző, a Japán Filharmonikusok vezető karmestere, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar örökös elnök-karnagya, a MÁV Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli vendégkarmestere részére a magyar-japán zeneművészeti kapcsolatok ápolását és erősítését évtizedek óta elkötelezetten szolgáló, kiemelkedő művészi pályafutása elismeréseként;

SZUZUKI OSZAMU, Magyarország hamamatsui tiszteletbeli főkonzulja, a Suzuki Motor Corporation elnöke részére Magyarország gazdasági teljesítményének növelését a Suzuki magyar leányvállalatának kiépítésével, illetve a hazai gépjárműgyártás fejlesztésével szolgáló több évtizedes munkája, valamint sokrétű társadalmi szerepvállalása elismeréseként.

Március 15. - Kitüntetések - Széchenyi-díj

Belföld - 2020-03-15

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Széchenyi-díjat kapott

BERLÁSZ MELINDA Szabolcsi Bence-díjas zenetörténész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Zenetudományi Intézetének nyugalmazott főmunkatársa részére Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során a 20. századi magyar zenetörténet területén folytatott hiánypótló kutatásai, valamint az emigrációba kényszerült, és emiatt kevésbé ismert hazai zeneszerzők, illetve előadóművészek életművének széles körű megismertetése érdekében végzett munkája elismeréseként;

Március 15. - Kitüntetések - Kossuth-díj

Belföld - 2020-03-15

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A lista a Magyar Közlöny vasárnapi számában jelent meg.

Kossuth-díjat adományozott:

ÁCS MARGIT József Attila-díjas és Babérkoszorú díjas író, műkritikus, szerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja részére Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során létrehozott, több műfajt átfogó, sokoldalú prózaírói és irodalomkritikusi életműve, a lélektani mélységek ábrázolása mellett a társadalomkritikai igazságkeresésre is nagy hangsúlyt fektető, örök érvényű írásai, valamint a rendszerváltoztatás történetét bemutató hiánypótló elbeszélései elismeréseként;

Koronavírus - DK: továbbra is kapják meg fizetésüket a gyerekükkel otthon maradó szülők!

Belföld - 2020-03-14

A DK azt javasolja a kormánynak, tegye lehetővé, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők a felügyelet idejére is a korábbi fizetésüknek megfelelő összeget kaphassanak kézhez - mondta Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, az iskolás korú gyermeket nevelő szülők egyikének azért kell otthon maradnia, hogy elkerüljék az idős nagyszülők megfertőződését.