Belföld

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 6498 találatból.

Koronavírus - Jobbik: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt!

Belföld - 2020-03-14

Haladéktalanul be kell vezetni Magyarországon a közegészségügyi határzárt a koronavírus elleni védekezés érdekében - jelentette ki Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.Csányi Tamás szerint a határzár elrendelését nem lehet halogatni, Csehország, Ukrajna és Lengyelország után Magyarországon is meg kell hozni ezt a döntést.

Zárják le a határokat a külföldiek előtt, ők csak állandó magyarországi lakcímmel vagy letelepedési engedéllyel léphessenek be, a magyarok pedig ne utazhassanak külföldre! - indítványozta.

Koronavírus - ORFK: csaknem ötszáz házi karantént rendeltek el

Belföld - 2020-03-14

Több mint 460, az osztrák és szlovén határon Magyarországra belépni kívánó magyar állampolgárt rendeltek hatósági házi karanténba az ideiglenes határellenőrzés csütörtöki visszaállítása óta - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Gál Kristóf elmondta: 32 681 magyar embert ellenőriztek a határokon, és 427 külföldi állampolgártól tagadták meg a belépést. A rendőrök a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtök óta ellenőrzik az osztrák és szlovén határon át érkezőket.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

Belföld - 2020-03-13

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezeti. Ezen akciócsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Orbán Viktor kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Koronavírus - Már 19 vírusfertőzött van Magyarországon

Belföld - 2020-03-13

Újabb három embernél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Magyarországon - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra pénteken feltett közleményben. Ezzel tizenkilencre nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma.

Mindhárom új fertőzött magyar férfi - közölték.

Egyikük egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. A másik egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, és a harmadik egy 27 éves férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel

Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak

Belföld - 2020-03-12

Bezárnak a főváros fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Budapesten, a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről szóló sajtótájékoztatón.

Nem utazhatnak külföldre az egészségügyben, rendvédelemben, honvédelemben dolgozók

Belföld - 2020-03-12

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet szabályai értelmében nem utazhatnak külföldre az egészségügyben, a rendvédelemben, a honvédelemben dolgozók.

Koronavírus - Gulyás: intézménylátogatási tilalmat rendelnek el az egyetemeken

Belföld - 2020-03-11

Intézménylátogatási tilalmat rendelnek el a magyarországi egyetemeken - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

A tárcavezető a kormány és az operatív törzs döntését ismertetve elmondta: mostantól az egyetemi oktatás csak távoktatás formájában valósulhat meg, az egyetemi épületek be fognak zárni.

Kérdésre válaszolva elmondta: várhatóan csütörtöktől, legkésőbb hétfőtől zárják be az egyetemeket.

Koronavírus - Gulyás: veszélyhelyzetet hirdet az ország teljes területére a kormány

Belföld - 2020-03-11

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány a belügyminiszter és az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy beutazási tilalmat rendelnek el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára. Kivételt az ezen országokból érkező magyar állampolgárok jelentenek, esetükben azonnali hatósági karantént rendelnek el - ismertette. Hatósági határozat írja elő, hogy a lakóhelyét az illető két hétig nem hagyhatja el.

Koronavírus - Orbán kormányzati segítséget ígért a gazdasági szereplőknek

Belföld - 2020-03-10

Kormányzati segítséget ígért Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus miatt veszteségeket elszenvedő gazdasági szereplőknek kedden Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó 2020 című gazdaságpolitikai fórumán.

Gazdaságvédelmi akciótervet kell meghirdetni - jelentette ki a kormányfő, aki azt kérte az MKIK-tól, gyűjtse össze és április végén továbbítsa a kormánynak a gazdasági szereplők "földközeli" visszajelzéseit arról, hogy pontosan melyik ágazat milyen eszközökkel segíthető át a várható nehézségeken.

Nem makrogazdasági lépésekre, hanem célzott ágazati programokra lesz szükség - például a turizmusban -, és ezeknek a kormány megteremti a pénzügyi feltételeit - közölte a miniszterelnök, jelezve, hogy az idei és a jövő évi költségvetést is újra kell tervezni, sok milliárd eurónyi gazdaságélénkítő segítségnyújtásra lesz szükség, ami mindenkitől követel majd hozzájárulást.

Karácsony Gergely: nem a 2010 előtti világot kell visszahozni

Belföld - 2020-03-08

Az ellenzéknek csak akkor lehet esélye a következő országgyűlési választáson, ha nem a 2010 előtti világot akarja visszahozni - jelentette ki karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke vasárnap Budapesten, a Zöld fordulat című rendezvényen.

Az ellenzékiek ne abban versenyezzenek, hogy ki gyűlöli jobban Orbán Viktort, és hány lájkot kap, amikor átcsábítja magához a másik párt politikusait - fogalmazott. Szerinte az ilyen viták nem visznek sehova, csak azok, amelyek a jövőről szólnak. Több szavazat hozna, ha az ellenzék képes lenne saját világképet felmutatni, ám ma az egyszeri választók csak azt tudják felidézni, amit a kormány képvisel.

Arról, hogy az ellenzék milyen döntéseket hozna, és milyen országot építene hatalomra jutva, aligha tudnának mondani bármit is - hangsúlyozta.

Koronavírus - Lemondták a március 15-re tervezett ünnepségeket

Belföld - 2020-03-07

A kormány elfogadta az operatív törzs ajánlását és lemondta a március 15-re tervezett központi ünnepséget - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

xxx

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg - közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebookon.

A főpolgármester azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél.

Orbán: a rend a szabadság alapja

Belföld - 2020-03-06

A rend a szabadság alapja - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén.

Koronavírus - Magyarország határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába

Belföld - 2020-03-01

Összefüggés van a koronavírus és az illegális migráció között - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Közölte azt is, hogy Magyarország határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába

Gyurcsány: ha az ellenzék összefog, akkor győzni fog

Belföld - 2020-03-01

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és a párt politikusai is a teljes ellenzéki összefogás mellett emeltek szót a DK vasárnapi, budapesti tisztújító kongresszusán. A pártelnök beszédében úgy fogalmazott: egyszerű a képlet, ha az ellenzék összefog, akkor győzni fognak 2022-ben.

Elmondta, hogy az elmúlt napokban internetes felmérést végeztek, a több mint 108 ezer válaszadó 93 százaléka azt felelte, hogy teljes ellenzéki egységre van szükség. Az emberek azt mondják, hogy egy miniszterelnök-jelölt és egy közös lista kell, valamint mindenütt közös egyéni jelölteket kell állítani - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: közös akaratból közös lista, közös listából közös győzelem, közös győzelemből pedig közös Magyarország lesz.

Árad a Tisza felső szakasza, beüzemelték az uszadékszedő láncot

Belföld - 2020-02-28

- Beüzemelte pénteken, immár második alkalommal a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt a magyar fejlesztésű és kivitelezésű uszadékszedő láncot, amely a megáradt Tiszán érkező nagy mennyiségű szennyeződés összegyűjtésére szolgál - közölte a helyszínen az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója.

- Fővárosi Közgyűlés - Változtatási tilalmat rendeltek el a Liget projekttel érintett területre

Belföld - 2020-02-26

- Változtatási tilalmat rendelt el a Liget Budapest Projekt által érintett városligeti területre a Fővárosi Közgyűlés szerdán. Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát 18 igen szavazattal, 14 nem ellenében, egy tartózkodás mellett támogatta a testület.

Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták a 2020-as költségvetést

Belföld - 2020-02-26

Elfogadta a fővárosi önkormányzat 2020-as összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A rendelet az önkormányzat költségvetési bevételét 284 milliárd 97 millió 500 ezer forintban, kiadásait 408 milliárd 550 millió 332 ezer forintban állapítja meg.

Változékony idő lesz a héten

Belföld - 2020-02-23

Kedden délen több, északon kevesebb lesz a napsütés. Napközben csapadék nem várható, estétől viszont északon helyenként eső, zápor már előfordulhat. A szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10-18 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb

A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek Budapesten

Belföld - 2020-02-23

A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.A gyöngyöspatai kártérítési üggyel összefüggő tiltakozást a Szabad Bíróság Szabad Gyöngyöspata nevű szervezet, az Amnesty International Magyarország, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az 1 Magyarország Kezdeményezés, a Szociális Csomagküldő Mozgalom (Szocsoma), az Idetartozunk Egyesület és a Főnix Mozgalom szervezte.

Az esemény résztvevői a Nyugati téren gyülekeztek, majd a Kúria épülete elé vonulva a bíróságok függetlenségéért emeltek szót. A tömeg ezt követően Senki nincs a törvény felett és Nemzeti Roma Összefogás feliratú transzparensek mögött a Kossuth térre ment, és összefogást követelt.

A vonulók pártokra utaló jelképeket nem vittek magukkal, de többen hoztak kormányellenes feliratokat, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az Oktatói Hálózat és az Antifaschistische Aktion nevű nemzetközi baloldali szervezet zászlóit is a magasba emelték.

Jobbik: meg kell építeni a korábban megígért börtönöket

Belföld - 2020-02-20

- A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy építse fel a korábban megígért büntetés-végrehajtási intézményeket.

A párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 2016-ban a kormány készítette elő és nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, ami lehetőséget adott a "börtönbizniszre".

Gyüre Csaba kiemelte, hogy a Jobbik nemmel szavazott az indítványra. Hangsúlyozta, hogy az akkori vitában felhívták a kabinet figyelmét arra, hogy egyrészt új börtönökre van szükség, másrészt nem az elítélteknek, hanem elsősorban az áldozatoknak kell kártérítést fizetni. A kormány ígéretet is tett nyolc büntetés-végrehajtási intézmény létrehozására, de ennek beváltásával azóta is adós - közölte.

A politikus azt mondta, hogy a kabinet most a kommunikáció és a propaganda területén akarja learatni a "börtönbiznisz" hasznát. Jól járhatnak az elítéltek is, ugyanis a börtönviszonyokat rendezni készülő, jelenleg is a parlament előtt fekvő javaslat alapján 2020. szeptember 30-ig meg kell szüntetni a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságát - tette hozzá. A képviselő úgy számolt, hogy a kabinet ennek a kitételnek csak akkor tud megfelelni, ha vagy börtönöket épít vagy szabadon bocsát körülbelül háromezer rabot