Belföld

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 6321 találatból.

Önkormányzat 2019 - DK: nem szabad hagyni, hogy elvegyék az önkormányzatok közlekedési vállalatait!

Belföld - 2019-10-03

A Demokratikus Koalíció (DK) nem hagyja, hogy államosítsák az önkormányzatok közlekedési vállalatait - jelentette ki egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón Nemes Gábor, a XVI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje.

A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke a Népszava csütörtöki cikkére hivatkozott, amelyik szerint a kormány azzal bízta meg az innovációs és technológiai minisztert, hogy jövő március végéig készítsen javaslatot a helyi közösségi közlekedés állami finanszírozásának modelljére.

Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre a teljes postai hálózat

Belföld - 2019-09-27

Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, a fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket, a nagyobb települések kézbesítői az értesítőket ki is tudják nyomtatni és jövőre jelentősen csökken a hivatalos iratok ügyintézési ideje.

A Magyar Posta pénteki közleményében emlékeztetett rá, hogy a november 30-án záruló projekt 2,378 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyet 1,821 milliárd forint saját forrással egészítettek ki.

A Munkástanácsok és az MGYOSZ közösen javasol megoldást a munkaerőhiány kezelésére

Belföld - 2019-09-25

Közösen dolgozott ki javaslatcsomagot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) a munkaerőhiány kezelésére, amely elsősorban a fekete foglalkoztatás visszaszorítására, az állami szféra átvilágítására, hosszú távon a termelékenység növelésére helyezi a hangsúlyt - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

PSZ: ha a kormány nem teljesíti a követeléseket, tüntetés, majd országos sztrájk lesz

Belföld - 2019-09-23

Ha a kormány a magyar közoktatás napjáig - november 22-ig - nem teljesíti a követeléseket, akkor a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) őszre tüntetést, ha "ez sem elég", 2020 januárjára országos sztrájkot szervez - mondta a PSZ elnöke hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón.

Önkormányzat 2019 - A DK azonnali béremelést követel a kórházi háttérdolgozóknak

Belföld - 2019-09-22

A Demokratikus Koalíció (DK) azonnali béremelést követel a kórházi háttérmunkát végző dolgozóknak - mondta László Imre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az ellenzék XI. kerületi közös polgármesterjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Önkormányzat 2019 - Karácsony: növelni kell az önkormányzatok által közvetlenül elérhető uniós forrásokat

Belföld - 2019-09-20

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt azt szeretné, ha növelnék az önkormányzatok által közvetlenül elérhető uniós források nagyságát.

A politikus erről egy olyan zuglói foghíjtelken tartott pénteki sajtótájékoztatón beszélt, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára

Közös klímaügyi fellépést követel a kormánytól az ellenzék

Belföld - 2019-09-18

Az ellenzéki frakciók közös sajtótájékoztatón bírálták a kormánypártokat, amiért azok nem képviseltették magukat a parlament szerdai, rendkívüli, klímaügyi ülésén. Egyúttal felszólították a kormányt, a Fideszt és a KDNP-t, hogy vegyenek részt a klímaváltozás elleni közös fellépésben.

Az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik politikusai, független képviselőkkel kiegészülve azt követően tartottak közös sajtótájékoztatót, hogy az ülést határozatképtelenség miatt be kellett rekeszteni a napirend előtti felszólalások elhangzása után.

Felmentette a bíróság a lopott árammal gyermekük halálát okozó tiszavasvári szülőket

Belföld - 2019-09-18

Jogerősen felmentette a Nyíregyházi Törvényszék azt a tiszavasvári férfit és nőt, akiknek hároméves fia 2015-ben halálos áramütést szenvedett a lakásukban lévő, lopott árammal működtetett hűtőszekrény miatt.

OGY - Határozatképtelen volt a rendkívüli ülés

Belföld - 2019-09-18

Határozatképtelen volt az Országgyűlés szerdai rendkívüli ülése, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy a parlament tájékoztatást kapjon a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól.

A kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.

Az ellenzékiek napirend előtt arról beszéltek, hogy az októberi önkormányzati választás után az ellenzéki vezetésű települések saját hatáskörben is tehetnek a klímaváltozás ellen.

Újabb látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút építése

Belföld - 2019-09-17

- Újabb látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút építése: beemelték a bicikliút Tisza-hídjának egyik utolsó nagy elemét kedden a végleges helyére; a beruházás a nyaralóhajó-programmal, új kikötők és egy rafting pálya megépítésével hatalmas lendületet adhat a térség fejlődésének az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint.

Révész Máriusz kedden a híd tiszafüredi oldalán tartott sajtótájékoztatón a Tisza-tavat aktív turisztikai paradicsomnak nevezte, amelynek nagyon fontos része a kerékpározás.Míg 2016-ban mintegy 20 ezer ember biciklizte körbe a Tisza-tavat, egy évvel később 31 ezer, míg tavaly 57 ezer - mondta.

Kiemelte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházása bruttó 4,2 milliárd forintba kerül, ebből 6,5 kilométer kerékpárút és négy műtárgy épül meg a tervek szerint 2020. május végére.

Vizsgálatot indít Tarlós István a patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében

Belföld - 2019-09-17

Belső vizsgálatot indít a fővárosi patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében Tarlós István főpolgármester - tudatta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kedden annak kapcsán, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság érintett határozatát hatályon kívül helyezte a bíróság.

Csendes emlékezés lesz Rajk László sírjánál október 6-án

Belföld - 2019-09-16

- Csendes emlékezést, néma felállást tartanak Rajk László, a múlt héten elhunyt Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező sírjánál október 6-án 7 órától 17 óráig a Fiumei úti Sírkertben.

Matolcsy György újabb írásában vitába szállt Varga Mihály kijelentéseivel

Belföld - 2019-09-09

Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? - tette fel a kérdést a jegybankelnök legújabb írásában, amelyben vitába szállt a pénzügyminiszter néhány korábbi kijelentésével.

Matolcsy György szerint Varga Mihály a múlt heti Közgazdász Vándorgyűlésen arról beszélt, hogy "vége van az új magyar Aranykornak, ennyi volt, hét évig tartott, de most vége van, mint a botnak". "Jó hírem van: nincs vége, még évtizedekig tart, és a végén sikeresen felzárkózunk a nyugati fejlettséghez és életminőséghez" - írta. Optimizmusát a gyors gazdasági bővülésre és az ezt megelőzően szavai szerint az Európai Unió leggyorsabb és legjobb válságkezelésére (2010-2012 között) alapította.

Magyarország ennek köszönhetően dinamikusan közeledett (2013-2019) a déli államokhoz, az északiakhoz, a franciákhoz, a hollandokhoz, Ausztriához és Németországhoz egyaránt - írta a növekedés.hu-n. A felzárkózás folytatható, mert "rátaláltunk a receptre és kreatívan megújítjuk a magyar modellt. Azért, mert nálunk a politika versenyelőny és nem versenyhátrány. Azért, mert jól ötvözzük az állam és a piac eszközeit, a hagyományos és a nem-hagyományos megoldásokat" - írta.

Önkormányzat 2019 - Zuglói önkormányzat: egyetlen forint hitele sincs a kerületnek

Belföld - 2019-09-08

- A zuglói önkormányzatnak egyetlen forint hitele sincs, a fizetőparkolás pedig napi egymillió forintos nyereséggel működik - közölte a XIV. kerület polgármesteri hivatala vasárnap az MTI-vel.

Önkormányzat 2019 - DK: a tanárhiány alapjaiban veszélyezteti az oktatási rendszert

Belföld - 2019-09-01

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az "egyre nyomasztóbb pedagógushiány" alapjaiban veszélyezteti az egész oktatási rendszert - mondta Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus felszólította a kormányt, ismerje be, hogy megbukott az oktatás központosított modellje. Hangsúlyozta, a korábbi, önkormányzati fenntartású időszakban elképzelhetetlen lett volna egy a jelenlegihez hasonló tanárhiány.

Arató Gergely szerint ezres nagyságrendben hiányoznak tanárok az iskolákból a szakszervezetektől kapott tájékoztatás, valamint a közszféra álláshirdetései alapján. Példaként említette, hogy információik szerint van olyan intézmény, ahol teljes tantestületet keresnek. A kormány cserben hagyja a pedagógusokat, akiknek a fizetése egyre inkább lemarad a versenyszféráétól, miközben adminisztrációs terheik növekednek - tette hozzá.

Kémiai kényszerkasztrálást vezetne be a Mi Hazánk

Belföld - 2019-08-29

- Kémiai kényszerkasztrálással büntetné a Mi Hazánk Mozgalom azokat, akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt - közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Távozik a Magyar Liberális Párt éléről Fodor Gábor

Belföld - 2019-08-27

- Lemond a Magyar Liberális Párt vezetéséről Fodor Gábor, döntését a párt hétfői küldöttgyűlésén jelentette be.

Gulyás: a felsőoktatás az ITM-hez kerül

Belföld - 2019-08-23

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A hétvégén is marad a kánikula

Belföld - 2019-08-22

A hétvégén is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Marad a meleg is, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Augusztus 20. - Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós

Belföld - 2019-08-16

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a kitüntetettek a természetet, az élővilágot, az embert, a gondolatokat, a művészeteket tanulmányozták és új utakat, megközelítéseket találtak "a gondolatok birodalmában", a tudományokban, valamint a kultúrában.

A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében megköszönte a hetvenöt díjazottnak a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységét.