Olvastuk

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 2618 találatból.

Csökkent a világ legnagyobb luxuscikk-gyártója, az LVMH negyedéves bevétele

Olvastuk - 2024-04-17

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának bevétele 2 százalékkal, 20,69 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 21,04 milliárd euróról, elsősorban a geopolitikai és gazdasági bizonytalanságok hatására.

Brüsszeli kerületi polgármester: végzést adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására

Olvastuk - 2024-04-16

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir kedden végzést adott ki a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és azt írta: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.

Saint-Josse-ten-Noode polgármestere az X-en közzétett üzenetében azt írta: "polgármesteri végzését adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására a közbiztonság garantálása érdekében".

Brüsszelben, valamint a belga főváros Etterbeek és Saint-Josse-ten-Noode nevű kerületeiben "nem látják szívesen a szélsőjobboldalt" - jelentette ki a polgármester.

Végzésében a polgármester utasítást adott rendőrségi intézkedésre, és ebben azt írta: tekintettel arra, hogy a nemzeti szuverenitás védelme euroszkeptikus hozzáállást feltételez, valamint a közrend elleni súlyos atrocitások várhatók, a rendezvényt nem szabad megtartani.

Nyolcezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy svájci rendszámú autóban az M7-esen

Olvastuk - 2024-04-15

Csaknem nyolcezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy svájci rendszámú autóban az M7-es autópálya Zala vármegyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Az ukrán kormány nagy összegű pótlékról rendelkezett a fronton harcoló katonáknak

Olvastuk - 2024-04-12

- Az ukrán kormány határozatot fogadott el, amelynek értelmében 70 ezer hrivnya (654 ezer forint) pótlékot kapnak azok a katonák, akik legalább 30 napig részt vettek harci műveletben a háborús fronton, illetve ellenséges vagy ideiglenesen megszállt területen - jelentette be pénteken Denisz Smihal miniszterelnök.

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Olvastuk - 2024-04-10

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.

A szennyvíztisztító telepek hatékonyan távolítják el a mikroműanyagokat - felmérés

Olvastuk - 2024-04-09

- A szennyvíztisztító telepek annak ellenére távolítják el nagy hatékonysággal a mikroműanyagokat, hogy nem tervezték azokat ilyen problémák megoldására - derült ki több hazai szennyvíztisztító telep felmérése során.

Agrometeorológia: az Alföldön száraz talaj várja a vetést

Olvastuk - 2024-04-04

Kritikusan száraz a talaj felső 20 centiméteres rétege az Alföldön, a tavaszi vetésekhez nagy szükség lenne a csapadékra - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Azt írták: a hőmérséklet a húsvéti ünnep alatt a nyarat idézte, több napi melegrekord is megdőlt, majd kedden 10-20 Celsius-fokkal visszaesett a hőmérséklet, de ezzel még mindig a sokéves átlag környékén maradt.

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy kiskunmajsai férfi ellen

Olvastuk - 2024-04-04

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy kiskunmajsai férfi ellen, aki kiterjedt vevői körének - köztük kiskorúaknak is - három éven át árult különféle drogokat.

Az előre hozott választásért tüntettek Izraelben

Olvastuk - 2024-04-01

Előre hozott parlamenti választásokat követelve tüntettek az izraeli parlamentnél, a kneszetnél Jeruzsálemben.A szervezők szerint több mint százezren, az izraeli média szerint több tízezren tüntettek vasárnap este.

Az izraeli-palesztin háború október 7-i kitörése óta a legnagyobb demonstráción felszólalt az iszlamista Hamász terrortámadásában a Gázai övezetbe hurcolt túszok több családtagja, valamint az ellenzék néhány képviselője, köztük Jaír Lapid, az ellenzéki Van jövő párt elnöke.

Leállították a Baltimore-i hídomlásban eltűnt emberek utáni kutatást

Olvastuk - 2024-03-27

A hatóságok kedden helyi idő szerint az esti órákban leállították a kutatást Baltimore-i hídomlásban eltűnt hat ember után, akiket feltételezett halálos áldozatnak nyilvánítottak.

Ismét utcára vonultak az uniós agrárszabályok ellen tiltakozó gazdák Brüsszelben, rendőrségi fellépés

Olvastuk - 2024-03-26

Az európai uniós agrárszabályok ellen tiltakozva belga gazdálkodók zárták le az uniós intézményeknek is otthont adó Schuman teret és az oda vezető utakat Brüsszelben.

A rendőrség vízágyút és a könnygázt is bevetett oszlatásukra, hogy lehetővé tegye az EU-tagországok agrárminisztereinek bejutását keddi találkozójukra.

Kanada csökkenti az országban ideiglenesen tartózkodó külföldiek számát

Olvastuk - 2024-03-22

Kanada az országban ideiglenesen tartózkodó külföldiek számának csökkentését tervezi, és első alkalommal határt szab az ideiglenes bevándorlásnak - közölte Marc Miller kanadai bevándorlási miniszter egy Ottawában tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Az Integritás Hatósághoz fordul a Jobbik elnöke

Olvastuk - 2024-03-22

Közérdekű bejelentéssel fordul az Integritás Hatósághoz a Jobbik-Konzervatívok elnöke, annak vizsgálatát kérve, felveti-e bűncselekmény gyanúját a Spar kiskereskedelmi hálózat vezetőjének médiában tett kijelentése, amely szerint a magyar miniszterelnök arra próbálta rávenni: egy rokona kisebbségi tulajdonrészt szerezhessen a vállalkozásban.

Bíróság elé állítanak egy tádzsik férfit, aki rendőröket fenyegetett meg a repülőtéren

Olvastuk - 2024-03-21

Bíróság elé állítanak egy tádzsik férfit, aki rendőrökkel kiabált a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd megfenyegette őket, és egyiküket leköpte - közölte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön.

Kína jelátvivővel felszerelt műholdat indított a Hold "sötét oldalára"

Olvastuk - 2024-03-20

Kína szerdán fellőtt egy olyan műholdat, amely kommunikációs hídként fog működni a földi műveletek és a Hold túlsó oldalára tervezett küldetés között, és ezzel Peking szerint új szakaszba léptek az ország hosszú távú holdkutatási programjában.

Az 1,2 tonnás Csüecsiao-2-t és két miniatűr műholdat, a Tientu-1 és -2-t szállító, Hosszú Menetelés-8 elnevezésű rakéta az állami média közlése szerint a déli Hajnan sziget tartományból indult el.

A Csüecsiao-2 a Hold körül fog keringeni, és jeleket továbbít majd a várhatóan májusban induló Csang'o-6 küldetésnek. A Csang'o-6 robotmisszió célja, hogy mintákat nyerjen egy ősi medencéből, ezzel először szerezve anyagot a Hold rejtett oldaláról.

Magyar Péter bejelentette: hamarosan elindítja a pártját

Olvastuk - 2024-03-15

A mai napon útjára indítjuk a Talpra, magyarok közösséget, és hamarosan bejelentem az ehhez kapcsolódó pártot is - jelentette be Magyar Péter a március 15-ei zászlóbontásán. Létrehozzuk azt a középen álló politikai erőt, ami leszámol a szekértábor-logikával, mondta. Magyar szerint minden rendszerszintű hátrány ellenére a rendszer választáson legyőzhető.

Az Andrássy úton tartott rendezvényen több ezren vettek részt, Magyar Facebook-oldalán pedig több tízezren követték.

Magyar Péter korábban állami cégek vezetőségében dolgozott, és Varga Judit férje volt. Ismertté Novák Katalin és Varga Judit lemondásának napján vált, amikor Facebook-posztban jelentette be, hogy kicsekkol a NER-ből. Szereplései ezután óriási nyilvánosságot kaptak. Első interjúiban a rendszer működését kritizálta belülről, de akkor még elzárkózott attól, hogy politikai szerepet vállaljon.

Feloszlatta magát a horvát parlament

Olvastuk - 2024-03-14

Önmaga feloszlatásáról döntött a horvát parlament csütörtökön a törvényhozás többségét alkotó pártok javaslatára, így várhatóan áprilisban vagy májusban általános választásokat tartanak az országban.

Egy ember meghalt, többen megsérültek egy észak-kínai robbanásban

Olvastuk - 2024-03-13

Gázszivárgás okozta robbanás történt az észak-kínai Hopej tartomány egyik helyi éttermében, a balesetben egy ember meghalt, 22-en pedig megsérültek - közölte a CCTV kínai állami televízió szerdán.

Mintegy száz rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre, elindult az első segélyszállító hajó Ciprusról

Olvastuk - 2024-03-12

- Kedd reggel mintegy száz rakétát lőttek Libanonból Izraelre, a Golán-fennsíkra és az északi határ melletti Galileára - tudatta az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője.

Vizsgálatot indított az izraeli hadsereg, hogy milyen hibák miatt tudott meglepetésszerű támadást indítani a Hamász

Olvastuk - 2024-03-08

- Az izraeli hadsereg vizsgálatot indított annak feltárására, hogy milyen esetleges hibák vezettek ahhoz, hogy a Hamász iszlamista terrorszervezet tavaly október 7-én meglepetésszerű támadást tudott indítani Izrael ellen - jelentette be az IDF szóvivője.