Olvastuk

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 2618 találatból.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Kft.-vel szemben

Olvastuk - 2024-01-31

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Kft.-vel szemben: a légitársaság valószínűsíthetően lényeges információkat hallgatott el az ingyenes online utasfelvétellel kapcsolatban 2022 decembere és 2023 májusa között, ezzel elkerülhető költségeket okozva az utasoknak - közölte a versenyhivatal szerdán.

A Wizz Air jelezte, hogy már elhárította a problémát.

Visszaesett a cseh gazdaság 2023-ban

Olvastuk - 2024-01-30

- Tavaly éves összehasonlításban 0,4 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban a 2022-es 2,4 százalékos növekedés után - közölte első becslése alapján a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában.

Kábítószer-kereskedők ellen emeltek vádat Kecskeméten

Olvastuk - 2024-01-29

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő láncolat tizenöt tagja ellen Kecskeméten, akik mintegy két éven át kereskedtek kokainnal, speeddel, extasyval és marihuánával - tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn.

A Richter kifizeti a várhatóan 8 milliárd forintos extraprofitadót is

Olvastuk - 2024-01-26

A Richter Gedeon Nyrt. várhatóan mintegy 8 milliárd forint extraprofitadót fizet 2024-ben, amely a módosított adóalap miatt már beszámít a globális minimumadóba, így a globális minimumadóhoz kapcsolódó feltöltési kötelezettségen felül nem jelent további terhet - közölte a gyógyszergyártó a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Az adót várhatóan nyereségadóként számolják el.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megölte és elásta üzlettársát Csepelen

Olvastuk - 2024-01-25

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2018 áprilisában megölte, majd elásta üzlettársát az áldozat Csepel-szigeti otthonának kertjében - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

Mintegy száznyolcvan életmű vált szabadon hozzáférhetővé a Magyar Elektronikus Könyvtárban

Olvastuk - 2024-01-24

Mintegy 180 életmű vált ingyenesen hozzáférhetővé és letölthetővé a Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK) hétfőtől, a magyar kultúra napja alkalmából - áll az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) szerdai közleményében.

Mint írták, az OSZK a magyar írott kulturális örökség őrzőjeként folyamatosan digitalizálja és publikálja a szerzői jogi kötelmek alól felszabadult életműveket.

Az Apple 1,1 milliárd rubel monopóliumellenes bírságot fizetett az orosz államnak

Olvastuk - 2024-01-23

Az Apple 1,1 milliárd rubel (4,4 milliárd forint) bírságot fizetett az orosz államnak - közölte a Kommerszant című gazdasági lap az orosz szövetségi monopóliumellenes hatóságra hivatkozva.

Nápoly városában újraéledt az utcai maffiaharc

Olvastuk - 2024-01-19

Legalább nyolcvan lövést adtak le az utcáin sétáló tömegben Nápolyban, ahol az utóbbi hetekben újraéledt a harc a Camorra bűnszervezet feltörekvő csoportjai között.

A célpont a 18 éves Nicola Giuseppe Moffa volt, akit a hatóságok a Contini nevű klán tagjaként ismernek. A fiatalember a csodával határos módon túlélte a támadást, bal lábán sebesült meg, jelenleg őrizet alatt kórházban ápolják. Egy 68 éves gyalogos szintén megsebesült

Olaszország is meghosszabbította a határellenőrzést június 18-ig

Olvastuk - 2024-01-18

- Olaszország további öt hónappal meghosszabbítja a határellenőrzést a szlovén határon január 19-től - közölte az olasz belügyminisztérium.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a hosszabbítást az "esetleges terrorista elemek beszivárgásának továbbra is fennálló veszélye" indokolja.

Emmanuel Macron februárban fegyverszállítmányt ad át Ukrajnában

Olvastuk - 2024-01-17

Emmanuel Macron francia államfő kedd este bejelentette, hogy februárban Ukrajnába utazik, és negyven új SCALP nagy hatótávolságú rakétát és több száz bombát ad át a kijevi kormánynak.

Izrael tovább harcol a Gázai övezetben és az északi határnál

Olvastuk - 2024-01-16

- Izrael tovább harcol a Gázai övezetben és az északi határnál, újabb Izraelre irányzott rakétákat találtak, és elesett egy katona - jelentette a katonai szóvivő kedden, a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet támadását követő háború 102. napján

Újabb katonai fellépést helyezett kilátásba a húszik ellen a brit külügyminiszter

Olvastuk - 2024-01-14

Újabb katonai fellépést helyezett kilátásba a jemeni húszi lázadók ellen David Cameron brit külügyminiszter.

Cameron a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent írásában úgy fogalmaz: Nagy-Britannia mindig a hajózás védelmére kel, és a jövőben is készen áll arra, hogy "a szavakat cselekvéssel támassza alá".

A vártnál nagyobb ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye novemberben

Olvastuk - 2024-01-12

Havi összevetésben számolva 0,3 százalékkal nőtt Nagy-Britannia - az EU-n kívüli legnagyobb európai gazdaság - hazai össztermékének (GDP) értéke tavaly novemberben a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki beszámolója szerint.

Csaknem huszonötezer doboz csempészett cigarettát foglalt le Szabolcs-Szatmár-Beregben a NAV

Olvastuk - 2024-01-11

Csaknem huszonötezer doboz, mintegy hatvanmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei községben - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

A Volkswagen csoport 12 százalékkal növelte eladásait

Olvastuk - 2024-01-10

A Volkswagen csoport (VW)tavaly 12 százalékkal, 9,24 millió járművet értékesített tavaly a világon.

A cég közleménye szerint az értékesítés minden fontos régióban nőtt, így Észak-Amerikában 18 százalékkal, Nyugat-Európában 21 százalékkal, Közép- és Kelet-Európában 14 százalékkal, a Közel-Keleten és Afrikában együttesen 29 százalékkal,Dél-Amerikában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig (a szárazföldi Kína és Hongkong nélkül) 9 százalékkal bővült.

Hamis álláshirdetések miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Olvastuk - 2024-01-08

Könnyű, otthonról végezhető munkáról, valamint ausztriai és németországi munkalehetőségekről szóló valótlan álláshirdetések miatt vádat emelt az ügyészség.

A férfi több száz embert ejtett tévedésbe, és 4,5 millió forint kárt okozott - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A Mol szerint a horvát olajvezeték-üzemeltető által alkalmazott ár aránytalanul magas és tisztességtelen

Olvastuk - 2024-01-05

A Mol szerint a horvát olajvezeték-üzemeltető továbbra is aránytalanul magas és tisztességtelen árat kér szolgáltatásaiért; az elmúlt években a Janaf jelentősen megemelte szolgáltatásainak árát, amelyek amiatt az európai referenciaár többszörösébe kerülnek - közölte a magyar olajtársaság pénteken.

A Mol hosszú ideje vizsgálja és elemzi a rendkívül magas kompenzáció okait, de eddig nem talált elfogadható magyarázatot arra, hogy a Janaf által 2023-ban alkalmazott, drasztikusan megemelt, így aránytalanul és indokolatlanul drága árazás mögött milyen okok húzódnak.

Január elsejével emelkedett a rendvédelmi dolgozók bére

Olvastuk - 2024-01-03

- Január elsejétől átlagosan 79 500 forinttal emelkedett a rendvédelmi dolgozók bére - jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.


LMP: legyen 2024 a szociális szektor éve!

Olvastuk - 2024-01-02

Legyen 2024 a szociális szektor éve, az LMP elvárja a kormánytól, hogy az idén hatékony lépéseket tegyen a szociális szektor megerősítése érdekében - mondta az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője Pécsen kedden.

Hohn Krisztina online is közvetített sajtótájékoztatóján kiemelten fontosnak nevezte a szociális dolgozók, gondozók, ápolók bérének, valamint az ápolási díjnak legalább inflációkövető emelését.

Fellebbezés után Donald Trump is szerepelni fog a republikánus előválasztáson indulók listáján Colorado államban

Olvastuk - 2023-12-29

- Donald Trump is szerepelni fog Colorado állam republikánus előválasztási szavazólapján, miután a republikánus párt helyi szervezete fellebbezést nyújtott be a szövetségi legfelsőbb bíróságon - közölte Colorado közigazgatásának vezetője.