Olvastuk

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 2618 találatból.

Tiltott tüntetés miatt tartóztattak le több tucat embert a Capitoliumban

Olvastuk - 2023-12-20

- A Capitolium épületében több tucat palesztinpárti tüntetőt tartóztattak le az amerikai törvényhozás biztonságáért felelős rendőrök.

Rekordbírságot kapott a tavaly karácsonykor járatainak ezreit törölni kényszerülő amerikai légitársaság

Olvastuk - 2023-12-19

Százmilliós rekordbírsággal sújtotta az amerikai szövetségi kormány a tavaly karácsonykor járatainak jó részét törölni kényszerülő légitársaságot, a Southwest Airlinest.

A közlekedési minisztérium hétfőn megjelent közleménye szerint a nagy közlekedési vállalkozásnak összesen 140 millió dollárt (49,3 milliárd forintot) kell fizetnie, ami példa nélküli.

Ukrajnai háború - Az EU elfogadta a gazdasági megszorító intézkedéseket is tartalmazó 12. szankciós csomagot

Olvastuk - 2023-12-18

- Az Európai Unió Tanácsa a Ukrajna elleni folytatódó orosz háborúra tekintettel elfogadta a gazdasági és egyedi korlátozó intézkedéseket is tartalmazó tizenkettedik szankciós csomagját - közölte az uniós tanács hétfőn.

Jelentős kártérítésre ítélt a londoni felsőbíróság egy brit bulvárlapot Harry herceg telefonjának lehallgatásáért

Olvastuk - 2023-12-15

Jelentős kártérítésre kötelezett a londoni felsőbíróság pénteken egy brit bulvárlapot Harry herceg telefonjának lehallgatásáért.

III. Károly király másodszülött fia, aki amerikai feleségével és két gyermekükkel Kaliforniában él, a Daily Mirror című brit tömeglap kiadója (Mirror Group Newspapers, MGN) ellen terjesztett be kártérítési keresetet azon a címen, hogy a cég lapjai a korábbi években rendszeresen feltörték telefonját, lehallgatták bizalmas beszélgetéseit és az így gyűjtött információk alapján közöltek róla cikkeket.

Külföldi kokaincsempésszel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Olvastuk - 2023-12-14

- A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést

indítványoz azzal a külföldi férfival szemben, aki 100 darab kokainkapszulát

lenyelve próbált kábítószert csempészni Budapestre.

Óránként akár 120 hullócsillagot is lehet látni a Geminidák meteorraj érkezésével

Olvastuk - 2023-12-12

Óránként akár 120 hullócsillagot is meg lehet számolni az év várhatóan leglátványosabb hullócsillag-záporát produkáló Geminidák meteorraj érkezésével. A légköri jelenség a csütörtök esti órákban lesz a leglátványosabb.

London pénzügyi támogatást nyújt a háborús bűncselekmények feltárásához

Olvastuk - 2023-12-11

Nagy-Britannia 3,7 millió fonttal (csaknem 1,7 milliárd forint) támogatja az Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekmények dokumentálását, kivizsgálását és a büntetőeljárások elindítását - jelentette be hétfőn a londoni külügyminisztérium.

A finanszírozási program részeként ukrán ügyészek képzésben részesülnek nyílt forráskódú hírszerzési értesülések használatára a potenciális bűncselekmények azonosítása végett.

Drónokkal csempészett cigarettát foglalt le a NAV

Olvastuk - 2023-12-08

Drónokkal csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kölcsén - közölte a vámhivatal pénteken.

Orbán Viktor hanuka ünnepén: Magyarország a béke szigete, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet

Olvastuk - 2023-12-07

- Levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot Orbán Viktor miniszterelnök hanuka ünnepe alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Népirtás miatt emeltek vádat egykori boszniai szerb katonák ellen

Olvastuk - 2023-12-06

Hét, egykori boszniai szerb katona ellen emelt vádat a bosznia-hercegovinai ügyészség az 1995-ben Kelet-Boszniában történt népirtás miatt - olvasható az ügyészség oldalán.

Az MSZP az élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja

Olvastuk - 2023-12-05

- Az élelmiszerek, valamint az energia általános forgalmi adójának (áfa) csökkentését, a minimálbér adómentességét is tartalmazza az MSZP Rendszerváltást! című programja, amely alternatív javaslat a kormányzásra - közölte az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden.

Mélyponton Rishi Sunak brit miniszterelnök népszerűsége a Konzervatív Pártban

Olvastuk - 2023-12-04

Miniszterelnöki és pártvezetői pályafutásának eddigi mélypontjára süllyedt Rishi Sunak brit kormányfő támogatottsága saját pártján, a kormányzó Konzervatív Párton belül a hétfőn ismertetett legújabb felmérés szerint.

Az amerikaiak Kínát növekvő, Oroszországot csökkenő mértékben tartják fenyegetésnek

Olvastuk - 2023-12-01

Az amerikaiak többsége ma Kínát tartja az Egyesült Államokat érintő legnagyobb fenyegetésnek - derül ki a 2023-as Reagan Defense Survey országos felmérésből, amit csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A közvéleménykutatásban megkérdezettek több, mint fele (51 százalék) nyilatkozott úgy, hogy Kína jelenti a legkomolyabb fenyegetést hazájára, szemben az egy évvel korábbi 43 százalékkal. Eközben a 31 százalékról 24 százalékra mérséklődött azok aránya, akik szerint az első számú veszélyforrás Oroszország.

Jövőre 250 milliárd koronás hiánnyal számol a cseh költségvetés

Olvastuk - 2023-11-30

Jövőre 250 milliárd koronás (3893 milliárd forint), az ideinél 41 milliárd koronával alacsonyabb hiánnyal számol a cseh költségvetés, amelyet szerdán késő este hagyott jóvá a cseh képviselőház.

A szenátus a költségvetéssel nem foglalkozik, így a törvény életbe lépéséhez már csak az államfő aláírása hiányzik.

Jelentősen nőtt a CIG Pannónia adózott eredménye

Olvastuk - 2023-11-29

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye 2338 millió forint volt az idei első három negyedévben.

Ez 252 százalékkal magasabb a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szerinti eredményhez képest - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Izrael és a Hamász is hajlik a tűzszünetet meghosszabbítására

Olvastuk - 2023-11-27

- Izrael és a Hamász is kész folytatni a tűzszünetet, ha további túszok és fogva tartott palesztinok szabadulthatnak ki és humanitárius segély érkezik az övezetbe - jelentette a helyi média hétfőn.

Dani Alvesre kilenc év börtönt kér a spanyol ügyészség

Olvastuk - 2023-11-24

A spanyol ügyészség kilenc év börtönt kér a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvesre, az FC Barcelona volt labdarúgójára, aki január óta előzetes letartóztatásban van.

Egy budapesti orvos pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek

Olvastuk - 2023-11-23

A kitoloncolás elhalasztása érdekében pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek egy budapesti orvos, aki ellen közfeladati helyzettel visszaélés bűntett miatt folytatnak eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Az MNB 49 millió forintra bírságolta az OTP Bankot

Olvastuk - 2023-11-21

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 49 millió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységével kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt. A hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését - szögezte le a jegybank keddi közleménye.

A felügyelő hatóság szerint az OTP több pénzmosásgyanús ügyletet nem jelentett be haladéktalanul, nem volt megfelelő a belső ellenőrzési és információs rendszere, illetve a monitoring tevékenysége, problémák merültek fel a belső kockázatértékelése, ügyfél-átvilágítási gyakorlata, kockázatcsökkentő intézkedései és a pénzmosás-megelőzési képzések kapcsán is.

Századvég: a magyarok együttéreznek Izraellel és jelentős az iszlám terrorizmus miatti lakossági aggodalom

Olvastuk - 2023-11-20

A magyarok szimpátiát éreznek Izrael iránt és jelentős a lakossági aggodalom az iszlám terrorizmus miatt.

A Századvég Alapítvány hétfőn kutatásának eredményéről azt írta: az Izrael-Hamász konfliktussal kapcsolatos lakossági attitűdöket mérték fel, kiindulópontként megvizsgálták Izrael, Palesztina, illetve a Hamász megítélését a felnőtt magyar lakosság körében.

Az eredményekből megállapítható, hogy Izrael kedveltségi indexe a pozitív tartományban van, Palesztina és a Hamász esetében ez a mutatószám egyértelműen negatív - emelték ki. Hozzátették: ez azt jelenti, hogy a hazai közvélemény Izrael iránt szimpátiát érez, míg a Hamászt jelentős elutasítottság övezi Magyarországon.